Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Audi, arabanın önünde muz yiyen kız çocuğu içeren 'duyarsız' reklamı geri çekti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Audi, arabanın önünde muz yiyen kız çocuğu içeren 'duyarsız' reklamı geri çekti

Audi, premium bir otomobilin önünde muz yiyen küçük kız çocuğu içeren, "duyarsız" olduğunu kabul ettiği ve gelecekte görüntüyü kullanmayacağına söz vere bir reklam için özür diledi.

BB17yFTU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Alman otomobil üreticisi, Pazar günü Twitter'da "Kalbinizin daha hızlı - her yönden atmasına izin ver" başlıklı Audi RS4'ün reklamını yayınladı.

Ancak görüntü, insanların arabanın ızgarasının önünde duran çocuğun tehlikeli bir konumda olduğunu belirttiğinden, sosyal medyadaki insanlardan hızla eleştiri aldı.

"Güzel, çocukların arabalarınız tarafından nasıl kolayca öldürüldüğünü gösterdiğinizi. Onları arabadan bile göremezsiniz."

"Bu sadece tatsız. Izgara önünde, sürücü koltuğundan neredeyse hiç görünmeyen bir çocuk. Bu ne tür bir reklam?" diye sordu başka bir Twitter kullanıcısı.

Diğerleri görüntünün cinsel açıdan müstehcen olduğunu, bir kişinin görüntüyü "elinde fallik sembollü küçük bir kız" olarak tanımladığını söyledi.

Otomobil üreticisi Pazartesi günü, "duyarsız" imaj için özür dileyerek furor'a cevap verdi.

"Sizi duyuyoruz ve bunu düzeltelim: Çocuklara önem veriyoruz. Audi RS 4, acil bir mola sistemi de dahil olmak üzere otuzdan fazla sürücü destek sistemine sahip bir aile otomobili. "dedi.

Diyerek şöyle devam etti: "En zayıf trafik katılımcıları için bile RS teknolojisine rahatça yaslanmanın mümkün olduğunu gösteren bu mesajları iletebileceğimizi umduk. Bu bir hataydı! Audi asla kimsenin duygularını incitmeyi düşünmedi.

"Bu duyarsız görüntü için içtenlikle özür dileriz ve gelecekte kullanılmayacağından emin oluruz."

Şirket, kampanyanın nasıl oluşturulduğunu ve "bu durumda kontrol mekanizmalarının başarısız olup olmadığını" inceleyeceğini de sözlerine ekledi.

Audi, Mayıs ayında şirketin resmi Instagram sayfasında yeni VW Golf 8'i tanıtan ırkçı bir video yayınladığı için özür dileyen Volkswagen Grubu'nun bir parçasıdır.

Siyah bir adamı park edilmiş bir Golf'ten uzağa iten büyük beyaz bir el gösteren klip, onu Küçük Kolonist veya Küçük Yerleşimci olarak Fransızca'dan çeviren Petit Colon adlı bir restorana atmadan önce çekildi.

2017 yılında, kadınları kullanılmış arabalara eşitleyen bir ticari, Çin'de tüketicileri kızdırdı ve Audi'den bir özür zorladı. Sadece Çin'de yayınlanan ve daha sonra geri çekilen reklam, Volkswagen'in ülkedeki ortak girişiminin kullanılmış otomobil bölümü tarafından üretildi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.