Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim insanları saçınızı analiz ederek ne yediğinizi, ne kadar kazandığınızı ve ne kadar sağlıklı olduğunuzu söyleyebilirler.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim insanları saçınızı analiz ederek ne yediğinizi, ne kadar kazandığınızı ve ne kadar sağlıklı olduğunuzu söyleyebilirler.

BB17yjgO.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yeni bir saç büyümesi, tükettiğiniz protein türlerinin belirteçlerini bırakan ve yeme alışkanlıklarınızdaki kalıpları ortaya çıkarabilen gıdalardan gelen amino asitler üzerine inşa edilmiştir.

684 saç örneğinin analizi, toplumların sosyoekonomik durumundaki kalıpları o kadar doğru bir şekilde gösterdi ki, araştırmacılar saç örneklerindeki protein belirteçlerine dayanan bir saç kesiminin maliyetini tahmin edebilirler.

Bu tür analizler, araştırmanın mısırla beslenen hayvansal proteinlerde yüksek diyetlerle ilişkilendirildiği, sosyoekonomik durumu düşük olan topluluklardaki sağlık eşitsizliklerinin azaltılmasında yardımcı olabilir.

Daha fazla hikaye için Insider ana sayfasını ziyaret edin.

3 Ağustos Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlanan bir araştırmaya göre, saçınız ne yediğinize, ne kadar kazandığınız ve hangi sağlık riskleriyle karşılaşabileceğinize yeni bir ışık tutabilir.

Utah Üniversitesi'nden araştırmacılar, ABD'deki 65 toplulukta, Salt Lake Valley, Utah'daki 29 posta kodu da dahil olmak üzere, berber ve salon çöp kutularından (izinle) toplanan saç örneklerine baktılar.

Bu saç kesimlerinin, bu topluluklardaki diyet kalıpları hakkında zengin bir veri kaynağı olduğu kanıtlandı.

Kıllarda bulunan amino asitleri analiz ederek, ekip insanların diyetlerinde protein nereden kaynaklandığını belirleyebilir. Daha önceki araştırmaların bulduğu gibi, mısırla beslenen et ve bitki bazlı protein, saç örneklerinde benzersiz ve farklı kayıtlar üretir.

Buna karşılık, araştırmacılar bu diyet modellerini, bu saç örneklerini sağlayan saç kesiminin basketbol sahası fiyatını doğru bir şekilde tahmin etmek için kullandılar. Saçtaki düşük karbon seviyeleri, genellikle daha pahalı bir saç kesimi anlamına gelen daha yüksek yaşam maliyetlerini gösterdi;

Son olarak, araştırmacılar saç örneklerinden elde edilen bu diyet modellerinin genellikle her toplumdaki insanların sağlık risklerini tahmin edebileceğini buldular. Örneğin, saçları et temelli bir diyete ihanet eden kişilerin, daha önceki araştırmaların gösterdiği gibi, daha yüksek obezite ve kardiyovasküler hastalık oranlarına sahip bölgelerde yaşama olasılığı daha yüksektir.

Saç örnekleri, insanların diyetlerini izlemek için gelecekteki çalışmalarda kullanılabilir
Sonuçların bilim araştırmaları üzerinde geniş etkileri olabileceği sonucuna varıldı.

Saç örnekleri, insanların ne yediklerini doğru bir şekilde izlemek için, insanların her yiyecek ve içecek lokmalarını hatırlama yeteneklerine dayanan anketler gibi geleneksel yöntemlerden daha iyi bir yol olabilir.

Utah Üniversitesi biyolojik bilimler profesörü Jim Ehleringer, bir basın açıklamasında, "Bu önlem, diyet araştırmalarında yansıtılacak kişisel hatırlamalar veya yanlış hatırlamalarla önyargılı değil." Dedi.

"Bireyin diyetinin entegre, uzun vadeli bir ölçüsü olarak ölçüm, farklı yaş grupları ve farklı sosyoekonomik gruplar arasındaki diyet seçimlerini anlamak için kullanılabilir."

Kaynak: INSIDER

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.