Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zac Efron'un yeni Netflix şovunda 'Down to Earth' verdiği sahte bilim koleksiyonu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Zac Efron'un yeni Netflix şovunda 'Down to Earth' verdiği sahte bilim koleksiyonu

BB17t9gB.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Zac Efron'un yeni Netflix şovu "Zac Efron ile Down to Earth" zaten yıldızın hayranları için bir hit.

Ancak Efron ve onun hayaleti Darin Olien tarafından atılan parlak sinematografi ve zevk arasında bir sürü kanıtlanmamış ve potansiyel olarak tehlikeli sahte bilim var.

Olien, Efron'un yardımcı ve sağlık gurusu gibi davranır, ancak dizi boyunca papağan yaptığı varsayılan bilimin çoğu doğrulanmamıştır veya kanıtlanmamıştır.

Örneğin, keçi sütünün pastörize çıktığı, "süper gıdalar" fikrini desteklediği ve en iyi iffy olan negatif iyonlar hakkında iddialarda bulunduğu gibi itibarını kaybetmiş bir iddiayı paylaşıyor.

İşte dizide yapılan ana yanlış bilimsel iddialar ve bunları neden gerçek olarak almamanız gerektiği.

Zac Efron'un yeni Netflix yemek ve seyahat şovu "Zac Efron ile Down to Earth" harika bir hafta sonu izlemesi. Dünyanın en güzel yerlerinden bazılarının muhteşem görüntüleri ile doludur ve çok fazla düşünmenizi gerektirmez.

Yine de, sorun bu olabilir.

Efron'un çıkardığı büyüleyici sinematografi ve keyif, sözde uzmanlardan yalancı bilimsel fikirler ve Efron'un hayaleti ve sağlık gurusu Darin Olien'dir. Gösterinin, Olien'in "süper yiyecekler" konusundaki hevesinden bahsettiğinde kaymasına izin verdim, çünkü insanların sağlıklı beslenmesini teşvik ederse bir hevesle ilgili gerçekten yanlış bir şey yok. Ancak Olien'in genetik modifikasyon, negatif iyonlar ve pastörize edilmemiş keçi sütü hakkında papağanladığı kanıtlanmamış ve havalı fikirleri duyduğumda daha sorunlu bir şey olduğunu biliyordum.

Su için kimyasal formül ekrana geldiğinde (H2O) ve Efron bunu "hidrojen" olarak nitelendirdiğinde, ne gösterinin yıldızı ne de yapımcıların çok fazla bilimsel uzmanlığı olmadığını fark ettim ve sekiz bölümlük dizi.

BB17tjMP.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

1. Keçi sütü pastörize çıkıyor

Porto Riko bölümünde, bir çiftçi öğrencisi Efron ve Olien'e pastörize olduğu için emzikten taze keçi sütü içmeleri gerektiğini söyler. Bu doğru değildir ve herhangi bir hayvandan çiğ süt içmek zararlı olabilir çünkü Campylobacter, E. coli ve Salmonella gibi bakteriler içerir.

Keçi sütü doğal olarak homojenleşir, yani ayrılmaz ve krem tabakası oluşturmaz, bu nedenle inek sütü gibi mekanik olarak karıştırılması gerekmez. Ancak bu, tedavi edilmeden içmenin güvenli olduğu anlamına gelmez.

Diyetisyen Nichola Ludlam-Raine, Insider pastörize edilmemiş sütün de daha çabuk tükendiğini söyledi, "bu yüzden onu içmeyi planlayana kadar soğutulması çok önemlidir."

"Çocuklar, hamile bayanlar ve yaşlı yetişkinler veya altta yatan hastalıkları olanlar, pastörize edilmemiş sütleri içmemeli veya pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirleri yememeli, çünkü gıda zehirlenmesine daha yatkındırlar."

Diyetisyen Keri Gans, işlenmemiş süt içmenin birisinin hastalanmasına neden olabileceğini, hatta ölebileceğini de sözlerine ekledi.

Peru'daki Iquitos'u ziyaret ederken, yerel bir kadın palmiye meyvelerinden yapılmış bataua sütü hazırlar. Olien Efron'a insan sindirim sisteminin inek sütüne “ağırlık vermediğinden” çünkü “oranlar kapalı” dedi. Bu gerçek olacak kadar belirsiz görünüyor, ama çoğunlukla değil.

Dünyadaki bazı insanlar laktoza tahammülsüzdür, çünkü süt ürünlerinin bileşenlerini parçalamak için gerekli olan enzim olan laktaz üretme yeteneğine sahip değildirler. Doğu Asya'daki insanlarda en yaygın olanı, örneğin, bu toplulukların bazılarındaki yetişkinlerin yaklaşık% 70-100'ünü etkilemektedir. Diğer herkes için, sütün sağlıklı olması için kaçınmanız gerektiğine dair çok fazla kanıt yoktur ve onu iyi sindirebilirsiniz.

Önemli bir gıda kaynağı olarak süt ürünlerine bağımlı olma konusunda uzun bir geçmişe sahip oldukları Kuzey Avrupa popülasyonlarında, insanların sadece% 5'i laktoza toleranssızdır.

2. Genetiği değiştirilmiş ürünler arılar için zararlıdır (zehirlidir)

New York'taki bir arıcı Efron'a arıların en büyük tehlikelerinin pestisitler ve genetik olarak tasarlanmış mahsuller olduğunu söyler. GM bitkilerinin arıların kovana geri getirdiği "sistemik bir zehir" olduğunu söylüyor, ancak aslında bunun için bir kanıt yok. GM bitkilerinin zararlı kimyasallar gibi tam korkutucu şeyler olduğu efsanesine dayanıyor gibi görünüyor.

Gerçekte, bazı böceklere dirençli GM mahsulleri, arılar için iyi bir şey olan mahsullerde, tozlaşan böceklere zararlı olan böcek ilaçlarına olan ihtiyacı gerçekten azaltmıştır.

Tarımsal Ekosistemlerde Arı Tozlaşması dergisinde yayınlanan 2008 tarihli bir araştırma, pestisite dirençli ürünlerde bulunan proteinlerin arılara zarar vermeyeceğini ve "doğrudan toksisite oluşturması muhtemel olmadığını" buldu.

"Böceğe dirençli GM mahsulleriyle ilişkili azaltılmış pestisit kullanımı ve herbisite toleranslı mahsullerle mümkün olan azaltılmış toprak işleme, geleneksel tarıma kıyasla arı popülasyonları için yararlı olabilir."

Bir Purdue Üniversitesi makalesi, bazı GM bitkilerinin toksin üreterek bazı böceklere doğal olarak direnç gösterecek şekilde geliştirildiğini açıklamaktadır.

“Bu protein, belirli zararlılara karşı o kadar özel olarak hedeflenmiştir ki, onu yiyen diğer böcekleri, hayvanları veya insanları etkilemez” diyor. "Aslında, o kadar belirgindir ki, arılar veya kelebekler gibi" iyi "böcekleri bile etkilemez."

Bu GM bitkilerinin kullanımının tamamen zararsız olduğu anlamına gelmez. Şu anda ABD'de yetiştirilen GM mahsulleri, ülkedeki mahsullerin önemli çoğunluğunu oluşturan mısır, soya fasulyesi, pamuk ve kanoladır. Böceklere doğal olarak direnen GM mahsulleri arılar için zararlı olmamakla birlikte, birçoğu farklı nedenlerle değiştirilmiştir ve yine de pestisit gerektirir.

Örneğin, Glifosat adı verilen bir yabancı ot öldürücü en yaygın kullanılan tarımsal kimyasaldır ve arılar için zararlı olduğu, büyümelerini engellediği ve çeşitli çalışmalarda bilişsel işlevi bozduğu bulunmuştur. Süper otların büyümesi, daha da zararlı kimyasallar gerektirebilecek ve transgenlerin GM olmayan ürünlere olası yayılması gibi başka dezavantajları da vardır.

BB17teZ6.img?h=839&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

3. Çıplak ayaklarınızı yere koymak biyolojik saatinizi sıfırlar

İkinci bölümde Fransız toprağına geldikten sonra Olien, Efron'a sirkadiyen ritmini sıfırlamak ve jetlag'a karşı koymak için çıplak ayaklarını çimlere koyması gerektiğini söyler. Sirkadiyen ritminiz iç vücut saatinizdir ve onu düzenlemek genel sağlığımız için inanılmaz derecede önemlidir. Ancak Olien'in iddia ettiği gibi, ayaklarınızı yere koymanın iç saatinizi Dünya'nın elektromanyetik alanıyla hizaladığına dair bir kanıt yoktur.

“Manyetik alanın 24 saatlik saatlerimize girebileceğine dair hiçbir kanıt yok,” diyor Nuffield Oftalmoloji Laboratuvarı başkanı ve Uyku ve Circadian Nörobilim Enstitüsü başkanı kronobiyolog Profesör Russell Foster, Insider'a verdiği demeçte.

"Ancak kuşların, gezinmek için Dünya'nın manyetik alanını kullanabileceği doğrudur." “Yani bu çok garip ve hayali hikayeler gibi - hayvan dünyasında bunun ilgili bir uyaran olarak kullanılabileceğine dair kanıtlar var, ama içimizde kesinlikle değil.”

Oregon İş Sağlığı Bilimleri Enstitüsü'nden Dr. Andrew McHill, Insider'a bunun bir zamanlar “alanın babaları” arasında Colin Pittendrigh ve Jurgen Aschoff arasında geniş çapta tartışılan bir teori olduğunu söyledi, ancak şimdi durumun böyle olmaması çok iyi.

Vücudun senkronize kalmasına yardımcı olan dışsal veya çevresel ipuçlarına zeitgebers denir ve uyku bilimi araştırmalarının çoğunda belirtilen en önemlisi hafiftir.

Çalışmalar, aydınlık-karanlık döngüsünde "güzel bir korelasyon" olduğunu gösterdi, Foster, akşam ışığına karşı ne kadar çok akşam ışığı alırsanız o kadar yükselirsiniz. Tersine, daha fazla sabah ışığı almak, ertesi günün erken saatlerinde uyanacağınız anlamına gelir.

Vücudunuzun yeni bir saat dilimine uyum sağlamasına yardımcı olmak için kanıtlanmış yöntemler arasında garip hissetse bile uygun yerel kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği saatlerinde yemek yer alır.

Foster, Interface Focus dergisinde yayınlanan bir makalede uykunuzu iyileştirmenin ve jetlag'dan kaçınmanın bazı yollarını tartışıyor. Batıya uçarsanız, sabah ışığını aramanız gerektiğini söyledi, çünkü bu daha hızlı adapte olmanızı sağlayacaktır. Ancak doğuya seyahat ederseniz, saatinizi geciktirmek isteyeceksiniz, bu yüzden koyu gözlük takarak sabah ışığından kaçınmalısınız, sonra akşam ışığını arayın.

Foster, “Genel tavsiye, güçlü bir uyku-uyanıklık döngüsü istiyorsanız, ışığa, şafağa ve alacakaranlığa maruz kalmanız ve her gün aynı saatte yemek yemenizdir” dedi.

4. Vegan bir diyet rahatsızlıkları iyileştirebilir

Olien ve Efron, Londra'da Deliciously Ella olarak da bilinen Ella Mills ile bir araya geldi. Ona 2011 yılında postural taşikardi sendromu adı verilen ve kalp atış hızını ve sindirimini düzenleyemediği anlamına gelen nadir bir hastalıktan nasıl muzdarip olduğunu anlattı. Onu iyileştirmek için çalışan tek şeyin vegan olmak olduğunu söyledi.

Bitki bazlı bir diyet hakkında kutlanacak çok şey var - sebzeler ve tahıllar sağlığımız için çok iyi ve kolon kanseri riskini azaltabileceği ve tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi kronik durumların iyileştirilmesine yardımcı olabileceğine dair bazı bilimsel kanıtlar var. Bununla birlikte, bu sonuçları bulan çalışmalar küçüktür ve resmin tamamı sadece veganizme dönmekten daha karmaşıktır.

Örneğin, bu çalışmalardaki insanlar, bolca sebzeden oluşan beyniniz ve vücudunuz - Akdeniz diyeti - için en iyi olarak araştırmada tekrar tekrar gösterilen diyetleri izleyerek genel sağlıklarında iyileşmeler görmüş olabilirler, protein ve sağlıklı yağlar.

Kayıtlı beslenme uzmanı ve bilim iletişimcisi Pixie Turner, Insider'a bir Netflix şovunun veganizmin hiç zorlamadan hayat kurtaran ilaçların yerini tuttuğu mesajını yaymasının tehlikeli olduğunu söyledi.

"Gıda muhtemelen ilaca uymuyor, çünkü yapması gereken bu değil." Dedi. "Gıda, çok spesifik biyokimyasal peramiterler içinde çalışır ve tıbbın tüm amacı, bu biyokimyasal perametrelerin ötesine geçen çok daha güçlü bir şeyi saflaştırmak ve damıtmak ve yoğunlaştırmaktır.

Araştırmalar, geleneksel kanser tedavilerini takip etmeyen kişilerin önümüzdeki beş yıl içinde ölme olasılığının 2,5 kat daha fazla olabileceğini göstermiştir.

Turner, “Bu ciddi bir sorun ve birisinin doktorlarıyla bireysel olarak tartışması gereken bir şey” dedi. "Bu tür bir şeyin çok açık olması gerekir - ilacınızda değişiklik yapmak istiyorsanız, doktorunuzla konuşun. Kelimenin tam anlamıyla oradalar."

BB17teZb.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

5. Süpergıdalar

Mills, Efron ve Olien de bir restoranda yemek yerken süper yiyecekler konusuna girdiler. Olien "süper yiyecek avcısı" olmak üzerine bir kitap yazdı, bu yüzden Mills onlara bir süpermarkette nasıl bulunacağını sordu.

Hemen hemen her yiyecek olduğunu söyleyerek, "ısırık başına, ... bir çörekten daha fazla mikro besin maddesine sahip olduğunu" söyledi.

Diyetisyen Ludlam-Raine, Insider süper yiyeceklerinin genellikle pahalı olan ve "arkalarında gerçekten iyi bir pazarlama ekibi" olan meyve ve sebzeler olduğunu söyledi.

"Gerçekte, tüm meyve ve sebzeler süper gıdalar çünkü bize vitamin ve mineral gibi bir dizi besin sağlıyorlar." "Mütevazi patates bile, lif (cilt yenmişse) ve C vitamini ile dolu olduğu için bir süper gıda olarak sınıflandırılabilir."

Turner, bilimsel ve besin açısından bakıldığında, süper yiyecek teriminin anlamsız olduğunu söyledi. Superfood avcısı da meşru bir nitelik değildir.

“Sonunda o kadar çok farklı şey süper yiyecek çağırıyor ki, gösteri boyunca anlamsızlaşıyor çünkü kelimeyi çok sık kullanıyor” dedi. "Bu sadece tam bir hile. Yemek harika, tabii. Ama 'süper yiyecek' tamamen bağlamdan yoksundur ve yiyecek her zaman bağlam gerektirir."

6. Negatif iyonlar kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar

Birinci bölümde, Efron ve Olien bir şelalenin yanında duruyorlar ve elektrik üretmek için hidroelektrik barajlara dönüştürülmek yerine neden doğal kaldıklarını öğreniyorlar.

Anlatılan Efron, hareket halindeki suyun ürettiği negatif iyonların "stresi hafiflettiği, gerginliği hafiflettiği, depresyonla savaştığı ve enerjiyi artırdığı" iddia edildi.

Geçen yüzyıl boyunca negatif iyonların potansiyel biyolojik etkilerini incelemek için yüzlerce çalışma yapılmıştır, ancak kesin bir sonuç alınmamıştır. Tuz lambaları satıcıları, negatif iyonlarda nefes almanın serotonin seviyelerini artıracağını ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır, ancak aslında bunun için gerçek bir kanıt yoktur.

YouTube kanal Veritasium'dan Derek Muller, bir videodaki iyonlar ve ruh hali hakkındaki tüm araştırmalara baktı ve kanıtların sonuçsuz olduğunu buldu. Bazı çalışmalar, atmosferde yüksek konsantrasyonda iyonların daha iyi ruh hali ve farkındalık gibi pompalanmasının olumlu etkilerini göstermiştir, ancak kusurlu metodolojilere sahiptir. Birçok çalışma, yüksek ve düşük iyon atmosferlerini karşılaştırırken ruh hali üzerinde önemli bir farklılık göstermedi.

2013 yılına kadar yapılan tüm araştırmaların meta-analizi, “pozitif veya negatif hava iyonizasyonunun anksiyete, ruh hali, gevşeme, uyku ve kişisel konfor önlemleri üzerinde tutarlı bir etkisinin gözlenmediğini” bulmuştur.

Bir iyon, bir elektron kazanmış (negatif bir iyon) veya kaybetmiş (pozitif bir iyon) bir atomdur. Şehirlerde ve kirli bölgelerde çok daha az iyon bulunur, bu nedenle iyonların bizim için iyi olduğu, doğa ile çevrili olduğumuzda daha iyi hissettiğimiz ve daha sağlıklı olduğumuz gerçeğinden kaynaklanmış olabilir.

Muller, "Yani, sonuçta, güçlü bilimsel kanıtlarla desteklenen zihinsel ve fiziksel sağlığınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, o zaman dışarıda bir yürüyüş yapmalısınız," dedi.

7. Filtrelenmiş su besin vücudunuza sızar

Özellikle Efron ve Olien Anna Kendrick'i bir "su sommelieri" olan Martin Riese'yi ziyaret ettikten sonra, ikinci bölümde su hakkında dolaşan birçok iddia var. Segmentte, vücuda yeniden enerji vermek için suyu nasıl takdir etmeniz ve daha fazla içmeniz gerektiği gibi bazı iyi tavsiyeler var, ancak tartışmasız başka garip iddialar da var.

Musluk suyunda bulunan ve kanıtlanmamış kansere neden olan klor ve yüksek konsantrasyonlarda katı madde (TDS seviyeleri) içeren ithal Sloven suyunun belirgin sağlık yararları hakkında biraz konuşma var. Riese, gruba çok yüksek TDS seviyelerine sahip içme suyunun "ilaç" gibi olduğunu söylüyor.

Turner, Insider'a, değişen mineral içeriği nedeniyle suyun dünya çapında farklı olduğunu doğruladığını, ancak yüksek seviyelerde askıda katı madde bulundurmak için ilaç olarak adlandırmanın yanlış olduğunu söyledi. Yeni başlayanlar için, su toplam mineral alımımıza önemli bir katkı yapmaz.

“İyot gibi bazı şeyler için önemlidir, ancak kalsiyum gibi şeyler, sudan aldığımız kalsiyum miktarını sütten aldığımız kalsiyum miktarıyla karşılaştırırsanız, tam olarak çok büyük değildir” dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Bu tür suyun ilaç olduğu iddia ediliyor, bu kesinlikle böyle değil."

Sommellier ayrıca Dünya Sağlık Örgütü'nün safsızlıkları gidermek için bir filtreden geçirilen arıtılmış su içmenin sizin için kötü olduğunu belirtti. Riese, bunun suyun minerallerden yoksun olması ve vücudunuzda magnezyum ve kalsiyum gibi şeyleri aramaya ve onları dışarı atmasına neden olduğunu söyledi.

Bu DSÖ raporu mevcuttur, ancak çoğunlukla sert içme ile yumuşak su arasındaki farkları gösteren nüfus çalışmalarına atıfta bulunmaktadır. İnsanların temiz su kaynağına erişemediği ülkelerde damıtılmış su içmenin yol açtığı potansiyel zarar hakkında anlamlı bir tartışma var, ama olan şey bu değil.

Gösteri damıtılmış ve filtrelenmiş su arasında ayrım yapmaz ve evde bir su filtresi kullanırsanız, bunun bir şekilde vücudunuzdaki tüm besinleri çalacağını önerir.

Turner Insider'a kimsenin çok fazla damıtılmış su içmediğini söyledi, çünkü bağırsaktaki elektrolit dengesini bozabilir ve tuz eksikliği nedeniyle vücut sallanmasına neden olabilir. Ancak bu sadece sürekli olarak büyük miktarda içtiyseniz ve ev filtreleri suyu bu seviyeye kadar arındırmazsa olur.

Turner, “İnsanların büyük çoğunluğu için bu kesinlikle bir sorun olmayacak” dedi. "Suyunuzu çok fazla filtrelerseniz bu olabilir, ancak çoğu su filtresi aslında bunu yapmaz."

Filtrelenmiş su besin maddelerini hücrelerden emebilse bile kalsiyumunuza erişmekte zorlanır. Kalsiyumun emilmesi, D2 ve D3 Vitaminleri tarafından desteklenen birkaç adımla karmaşık bir süreçtir. Suyun kalsiyumu vücudunuzdan çalması için, kemiklerinize doğrudan dokunması gerekir, bu da her durumda olması muhtemel değildir ve sadece içmekten imkansızdır.

Genel olarak, musluk suyunu zararlı kimyasallarla dolu olarak kötüleştirmek, her şey insan sağlığı ve refahı için orada olduğunda, sadece dünyanın dört bir yanından şişelenmiş kaynak suyunun ithalatını teşvik etmek için, bir gösteri için vurmak için garip bir not gibi görünüyor her şey çevre ile ilgili.

BB17th9g.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

8. Çok fazla kahve 'adrenal yorgunluğa' neden olur

Kosta Rika'da geçen üçüncü bölümde, eko-köylülerden biri Efron ve Olien'e çok fazla kahvenin "adrenal yorgunluğa" ne kadar neden olduğunu anlatıyor. Bunu adrenal bezlerin o kadar çok ateşlediği şeklinde tanımladı ki, "her iki uçta da mum yakma" hissine neden oldu.

Açıklanamayan yorgunluk birçok insanın doktora gitmesinin bir nedeni olduğu için sağlam bir teori gibi geliyor. Bununla birlikte, konuyla ilgili 58 çalışmanın yakın tarihli bir incelemesine göre, yorgunluğun adrenal bezin bozulmasından kaynaklandığı teorisinin bilimsel bir temeli yoktur. Aslında, "adrenal yorgunluk", Endokrinoloji Derneği de dahil olmak üzere tıbbi uzmanlıkların teşhisi olarak kabul edilmez, çünkü bunun gerçek bir tıbbi durum olduğuna dair bir kanıt yoktur.

Bir Harvard Sağlık Blogu'nun açıkladığı gibi, yorgunluk ve enerji eksikliği, "anemi, uyku apnesi, otoimmün hastalıklar, enfeksiyonlar, diğer hormonal bozukluklar, akıl hastalıkları, kalp ve akciğer sorunları ve böbrek ve karaciğer hastalıkları gibi sayısız sorundan kaynaklanabilir. "

Bu yüzden çok fazla kahve kesinlikle zihinsel ve fiziksel sorunlara neden olabilirken, kendinizi var olmayan bir şeyle teşhis etmeye başlamamalısınız.

Tüm bunlara rağmen gösterinin niyetleri iyi

"Down to Earth" içinde çok iyi mesajlar var. Kalbi doğru yerde, araba ile temiz yaşamı teşvik ediyor, yeniden kullanım ve geri dönüşüm alışkanlıklarınız ve tozlaştırıcıların önemi ve daha yerel kaynaklı ürünler yiyorsunuz. Gwyneth Paltrow'un vajinal yumurta hakkındaki gösterisinin aksine, "Down to Earth", dünyanın ilgilenmeye değer olduğu fikri dışında size bir şey satmaya çalışmıyor.

Bölümler biraz odaklanmamış hissedebilir, Efron bir dakika slayttan aşağı iner ve ertesi gün bir çöp toplamada selfie çeker, ama o sevimli bir ev sahibi. Sunum tarzının biraz çalışmaya ihtiyacı varsa, ne öğrendiği konusunda açıkça hevesli - aslında filme çekerken "Wow" ve "Dude" dışında çok fazla söylemediği zamanları kapsayacak şekilde aşırı derecede yazılmış ve rastgele bir anlatım var. Mashable'dan Alison Foreman'ın bir derlemesinde söylediği gibi: "Zac'i 'Down to Earth'ü sevmeyi sevmelisin."

Ancak, jeotermal enerji ve sürdürülebilir yaşam gibi şeylerin farkındalığını arttırmakla ilgili bir gösteri için, bilimin sonradan düşünülmüş olması hayal kırıklığı yaratıyor. Personel üzerinde sadece bir güvenilir bilimsel danışmana sahip olmak, seri boyunca yapılan birçok bilimsel iddiadan kurtulabilir veya en azından meydan okuyabilirdi.

Halk, zaten bilimsel araştırmaları yanlış anlayabilir ve yanlış yorumlayabilir ve güvenilir bilim iletişimcilerinin önemi, bunu düzeltmenin önemli bir parçasıdır. Çevre ile ilgili bir gösteride ve iklim değişikliğinin azaltılmasında bilimsel doğruluk ve güvenilirliğin sağlanması biraz endişe verici değil.

Netflix ve Olien, Insider'ın yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: INSIDER

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.