Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 Pişirirken Kullanabileceğiniz En Sağlıklı Yağlar Yemeklik yağlar söz konusu olduğunda, birçok seçeneğiniz vardır. Ancak listeyi en sağlıklı olanlarla daraltmak zorlaşır. Belirli yağ türlerine, bu yağların miktarlarına ve faydalarına dayanır. Eğer bilmiyorsanız, işte size en sağlıklı yağların astarı. Üç ana yağ grubu vardır: çoklu doymamış, tekli doymamış ve doymuş yağlar. Çoklu doymamış yağ, en kalp sağlığıdır ve çeşitli faydalar sağlar. Daha spesifik olarak, içindeki omega-3 yağları, sağlıklı iltihap seviyeleri, kolesterol seviyeleri ve genel kalp sağlığı için destek de dahil olmak üzere en fazla fayda sağlar (ek bir bonus - ayrıca yağ yakmaya yardımcı olur). Tekli doymamış yağ, bazı sağlık yararları sağlar, ancak çok fazla değildir. Duymuş olabileceğiniz doymuş yağ “kötü” dir, diyetinizdeki ana yağ kaynağı ise sağlıksız kolesterol seviyelerine yol açabilir. Bununla birlikte, bazı doymuş yağlardan oluşan bir diyet yerken omega-3 açısından zengin bir diyetin dahil edilmesi, sağlıksız sonuçlar üretmeyebilir. En sağlıklı yağları seçmek ve hangisinin en iyi olduğunu bulmak söz konusu olduğunda, göz önünde bulundurulması gereken birkaç şey vardır: Çoklu doymamış (omega-3) yağlarda en çok hangi tür yağlar bulunur? Pişirme veya hazırlama türü için hangisi en iyisidir (kızartma veya sos olarak kullanma)? Jordan Mazur, M.S., R.D., San Francisco 49ers için beslenme ve takım sporları diyetisyeni koordinatörüdür. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 1. Zeytinyağı Yaygın inançlara rağmen, zeytinyağı her zaman 163 ° C daha düşük bir duman noktasına sahip olduğu için yemek pişirmek için mükemmel bir seçenek değildir. Daha düşük bir duman noktası, yağ bu sıcaklığa ulaştığında toksik dumanların ve serbest radikallerin oluştuğu anlamına gelir. Düşük sıcaklıklı pişirme yöntemleri için en uygunudur; en iyisi için ekstra bakire kullanın. Sağlık Faydaları: Zeytinyağı, kalp hastalığına karşı koruma da dahil olmak üzere bir dizi sağlık yararına sahip olan tekli doymamış yağlarda ve antioksidanlarda yüksektir. Zeytinyağı ayrıca güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 2. Avokado yağı 271 ° C daha yüksek bir duman noktasına sahip olan avokado yağı, soteleme, ızgara, kızartma ve tavada kavurma için en iyisidir. Yağ profili zeytinyağına çok benzer. Zeytinlere kıyasla avokado yağı almak daha zor olduğu için daha pahalı olma eğilimindedir. Sağlık Faydaları: Avokado yağı, özelliklerinde yüksek miktarda tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ içeren zeytinyağına benzer. Böylece, avokado yağı yüksek bir antioksidan içeriğe sahiptir. Bildirilen faydaları arasında gelişmiş kalp ve cilt sağlığı bulunmaktadır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 3. Ceviz yağı Ceviz yağı yüksek miktarda çoklu doymamış yağ içerir (omega-3'ler dahil). Çok düşük bir duman noktası (271 ° C) nedeniyle yemek pişirmek için kullanılmamalıdır. Bunun yerine, güçlü, ceviz tadı en iyi çorbalar ve salatalar için kullanılır. Avokado yağı gibi, üretilmesi zordur ve diğer alternatiflerden daha pahalı hale getirir. Sağlığa Faydaları: Çalışmaya göre, ceviz yağı kalp sağlığını iyileştirebilir, kan şekerini düşürebilir ve anti-kanser etkilerine sahip olabilir. Yüksek alfa-linolenik asit (ALA) içeriği nedeniyle, ceviz yağının cilt sağlığını arttırdığı, iltihabı azalttığı, kan basıncını düşürdüğü ve kolesterol seviyelerini iyileştirdiği gösterilmiştir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 4. Fıstık yağı Yüksek bir duman noktası taşıyan fıstık yağı kızartma ve yüksek ısıda pişirme için iyidir. Tüm yağların en yüksek tekli doymamış yağ içeriğine sahiptir (unutmayın: çoklu doymamış yağ, özellikle omega-3 yağ, en sağlıklı olanıdır). Lezzeti nedeniyle Asya yemeklerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sağlığa Faydaları: Bağışıklık fonksiyonunu iyileştirdiği söylenen iyi bir E vitamini kaynağıdır. Fıstık yağı, diyabetli kişilerde kalp hastalığını önlemeye ve kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2020 5. Hindistancevizi yağı Hindistan cevizi yağı doymuş yağ açısından yüksektir, bu yüzden oda sıcaklığında katıdır. Biraz düşük bir duman noktası 177 ° C'dir, bu da pişirme için daha iyi hale getirir. Sağlık Faydaları: Hindistan cevizi yağı MCT'lerde yüksektir, vücudunuzun çoğu diğerlerinden farklı metabolize ettiği bir yağ türüdür. Popüler raporlara rağmen, hindistancevizi yağı tüketmek daha fazla yağ yakmanıza veya ek sağlık yararları sağlamanıza yardımcı olmaz. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.