Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 15 İnanılmaz Vegan Yemek Tarifi Et ve süt ürünlerinin kalorilerini ve kolesterolünü keserek, sizi inceltecek zengin, tuzlu ve rahatlatıcı klasikler yapabilirsiniz. Bir et sevgilisi, hardcore vegan olsanız da, sadece #MeatlessMonday ilhamını arıyorsanız, bu basit bitki bazlı tarifler mac ve peyniri, hamburgerleri, krepleri ve daha fazlasını nasıl iyileştirebileceğinizi gösterir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 1. Yaprak - Tepsi Vegan Sosis ve Sebzeler Kahvaltı sosis hayranı iseniz, sizin için mükemmel bitki bazlı bir tarif var. Bu lezzetli kahvaltı tabağı ile hayvansal ürünleri kaçırmayacaksınız. Yaprak tava yemekleri popüler bir akşam yemeği hack, neden kahvaltı için de kullanmıyorsunuz? Bu sizin için daha az temizlik ve hazırlık işi ve aynı anda dört kişilik bir ailenizi besleyebilirsiniz. İşleri daha da kolaylaştırmak için, bu kahvaltı tarifini sevdiğiniz ve mevsiminizdeki sebzelerle daha fazla esneklik için özelleştirebilirsiniz. Bitki bazlı sosis söz konusu olduğunda, piyasada birçok seçenek var. Diğer herhangi bir bakkal ürününde olduğu gibi, en iyi bahisiniz, tanınabilir gıdaların kısa bir içerik listesine sahip bir beslenme etiketi aramaktır. Sosisin iyi miktarda protein içerdiğinden emin olun ve içinde biraz lif varsa, bu bir avantajdır. Ağırlıklı olarak karbonhidratlardan oluşan bitki etlerinden uzak durun. Bu tarifte No Evil sosis kullandım, çünkü lezzetli ve kırmızı biber, biber pulları, rezene ve kekik gibi baharatların yarısını oluşturan süper kısa bir içerik listesine sahip. Sosisleri sosis formunda tutabilir veya parçalayabilir ve öğütülmüş bitki bazlı et gerektiren diğer tariflerde kullanabilirsiniz. Şimdi, bulabileceğiniz en kolay kağıt tava kahvaltı tarifi. 4 KİŞİLİK MALZEMELER 2 su bardağı küp şeklinde Balkabagi 2 1/2 su bardağı brokoli çiçeği 1/2 büyük kırmızı dolmalık biber, şeritler halinde kesilmiş 1 büyük kırmızı soğan, dilimlenmiş 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı kaba koşer tuzu 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 4 Kötülük Aygır İtalyan Sosis 1 çay kaşığı kırmızı biber gevreği, isteğe bağlı NASIL YAPILIR Fırını 400 ° F'ye önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini parşömen kağıdı ile hizalayın. Balkabagi, brokoli, biber ve soğanı bir kaseye koyun ve zeytinyağı ile fırlatın. Bir fırın tepsisine tek bir kat halinde yayın. Tuz ve karabiber serpin. 15 ila 20 dakika kavurun. Sebzeler pişirilirken, sosisleri muhafazalardan çıkarın ve dilimler halinde kesin. Sebzelere sosis ekleyin ve birlikte karıştırıp sebzeleri ters çevirmek için bir spatula kullanın. Yaklaşık 10 dakika veya sebzeler lekelenene kadar kızartın. Sac tavayı fırından çıkarın ve kullanıyorsanız kırmızı biber pulları ile üst kısımdan çıkarın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 2. Şef Emeril Lagasse'nin Nohut ve Patates Köri Bu hava fritöz tarifi bitki bazlı lezzet ile patlıyor. Zencefil, sarımsak, köri tozu ve garam masala ile karışımda eti hiç özlemeyeceksiniz. Akşam yemeği rotasyonunuza daha fazla bitki bazlı tarif eklemeye çalışıyorsanız, nereden başlayacağınızı tam olarak bilemeyebilirsiniz. Neyse ki, vejetaryen yemekleri sıkıcı bir şey yapmak için birçok yol vardır! Sarımsak, kişniş ve garam masala ile bu nohut köri tarifi lezzet ile patlıyor ve et bazlı herhangi bir yemeğe dayanabilir. Baharatla dolu bu tarif ünlü şef Emeril Lagasse'den geliyor ve Emeril Basınçlı Hava Fritözüyle kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak bir hava fritözünüz yoksa, şef de köri tarifinin set üstü versiyonunu paylaştı - tek ihtiyacınız olan bir Hollandalı fırın. İşte Şef Emeril Lagasse'nin Nohut ve Patates Köri tarifi, izinle yeniden basılmıştır. MALZEMELER 1/4 su bardağı bitkisel yağ 1 orta boy sarı soğan, doğranmış 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze zencefil 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak 2 yemek kaşığı ince kıyılmış jalapeño biber 1 1/2 yemek kaşığı köri tozu 1 1/2 yemek kaşığı garam masala veya ek 1 1/2 yemek kaşığı köri tozu 2 1/4 su bardağı hindistan cevizi sütü 1 (28 ons) domatesli, ezilmiş, meyve suyu ile 2 yemek kaşığı şeker 1 1/2 çay kaşığı tuz 1 orta boy Idaho patates, soyulmuş ve 1 inç küpler halinde kesilmiş Yeşil fasulye, karnabahar çiçeği, havuç, kırmızı ve sarı biber, kabak ve patlıcan gibi 8 bardak karışık sebze, ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş 1 (15 ons) nohut, süzülmüş ve durulanmış olabilir Pişmiş basmati pirinci, servis için, paket talimatlarına göre hazırlanmış NASIL YAPILIR Yağı ağır bir Hollandalı fırında veya büyük bir tencerede yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 4 dakika pişirin. Zencefil, sarımsak, jalapeño, köri tozu ve garam masala ekleyin ve kokulu olana kadar karıştırılarak 2 dakika pişirin. Hindistan cevizi sütünü, domatesleri, şekeri ve tuzu ekleyin ve kaynatın. Isıyı bir kaynamaya indirin ve 10 dakika pişirin. Patatesleri ekleyin ve patatesler çatalla yumuşayana kadar 15 ila 20 dakika pişirin. Kalan sebzeleri ve nohutları ekleyin. Birleştirmek, örtmek ve ısıyı orta-düşük seviyeye indirmek için iyice karıştırın. Sebzeler yumuşayana kadar, ancak 40 dakika ila 1 saat arası dökülene kadar sadece ara sıra karıştırarak pişirin. Sıcak pişmiş pirinçle, tercihen basmati ile servis yapın. Emeril Basınçlı Hava Fritözünüz varsa, yemeğin hava fritöz versiyonunun nasıl yapılacağı aşağıda açıklanmıştır. MALZEMELER 1 yemek kaşığı kanola yağı 1 orta boy soğan, doğranmış 2 diş sarımsak, kıyılmış 2 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil 2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş 1 çay kaşığı garaj masala 1 çay kaşığı toz biber 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon 1/4 çay kaşığı öğütülmüş tumeric 2 kutu (her biri 15 oz.) Nohut veya nohut fasulye, durulanmış ve süzülmüş 1 kutu (15 oz.) Ezilmiş domates 1 büyük fırın patates, soyulmuş ve 3/4 inç küpler halinde kesilmiş 1 yemek kaşığı limon suyu Kıyılmış taze kişniş Sıcak pişmiş pirinç Dilimlenmiş kırmızı soğan ve limon dilimleri, isteğe bağlı NASIL YAPILIR Basın sote işlevi; sebze ayarını seçin. Basın zamanlayıcı; 15 dakikaya ayarlayın. Başlat. İç tencerede yağı ısıtın. Soğan ekleyin; pişirin ve gevrek olana kadar yaklaşık 3 dakika karıştırın. Sarımsak, zencefil ve kuru baharat ekleyin; pişirin ve 1 dakika karıştırın. İç tencereye stok ekleyin. Tavadan kahverengimsi bitleri gevşetmek için 30 saniye pişirin. İptal düğmesine basın. Nohut, domates ve patates ilave edin. Basınç kapağını kilitleyin. Basın basınç fonksiyonu; özel ayar seçin. Basın zamanlayıcı; 3 dakikaya ayarlayın. Başlat. Basıncın 10 dakika boyunca doğal olarak salınmasına izin verin; kalan basıncı hızlı bir şekilde serbest bırakın. Limon suyunu karıştırın; kişniş serpin. Pirinç ve istenirse kırmızı soğan ve limon dilimleri ile servis yapın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 3. Hava Fritöz Falafel Bu vegan falafel tarifi ile hava fritözünüzü iyi kullanın! Pide sandviçleri veya salataların tepesi için mükemmeldir. Şimdiye kadar, herkes ve anneleri falafel'i biliyor ve seviyor. Ve sevilmeyecek ne var? Gerçek vegan iyiliğinin en lezzetli, en lezzetli nugget'ı (et taklidi değil!), Sizin için iyi olan fast food dengesini vuruyor. Öncelikle nohut, yani gezegendeki en iyi vegan protein kaynaklarından biri olan baklagillerden oluşur. Çoğu fritöz tarifinde olduğu gibi, falafel, bir ton yağda derin yağda kızartılmış yerine hava kızartıldığında anında daha sağlıklı hale gelen bir besindir. Gevrek dışını, yumuşak iç dokusunu koruyacak ve mükemmel pişmiş olacak. Servis etmek için salataya veya doğranmış sebzelere veya sıcak bir pide içine koyun. Soslar ve soslar söz konusu olduğunda, falafel kremsi, havalı tzatziki'den baharatlı bir harissa sosuna kadar her şeyle gider. Aioli bile! Ama bunu zaten biliyorsun. Profesyonel ipucu: Bu tarif, konserve nohutları durulayıp boşaltır ve birkaç saat boyunca açığa çıkarırsanız en iyi sonucu verir. Bu, nohutları hafifçe kurutur, falafel karışımını daha az duygusal hale getirir. Aslında karışımı birkaç gün önceden yapabilir ve kullanıma hazır olana kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu gluteni serbest bırakmak ister misiniz? Unu nohut unu veya başka bir alternatifle değiştirin. 3 KİŞİLİK MALZEMELER Bir adet 15 oz nohut, süzülmüş, durulanmış ve kurulanmış olabilir 1/4 orta boy beyaz soğan, kabaca doğranmış 2 yemek kaşığı taze kıyılmış maydanoz 1 1/2 çorba kaşığı çok amaçlı un 2 1/2 çay kaşığı limon suyu 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon 1/4 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı koşer tuzu Dördüncü ve Kalp Ghee Sprey veya diğer yüksek ısı pişirme spreyi NASIL YAPILIR Bir mutfak robotunda nohut, soğan, maydanoz, un, limon suyu, sarımsak tozu, kimyon, kırmızı biber ve tuzu birleştirin. İki parmak arasına sıkıştırıldığında birbirine yapışan kaba bir karışım oluşturmak için yaklaşık 15 kez darbe. Mermi oluşturmak için bir kaşık veya iki kaşık kullanın, ardından eller arasında yuvarlayın ve disk yapmak için hafifçe düzleştirin. Karışımı ellerinizle fazla çalıştırmamaya dikkat edin, yoksa falafels çok yoğunlaşır. Hava fritözünü 350 ° F'ye ayarlayın. Falafels'e pişirme spreyi sıkın ve hava fritözüne tek bir kat halinde yerleştirin, gerekirse gruplar halinde çalışın. Onları yaklaşık 10 dakika kızartın, yarı kahverengi olana kadar yarıya kadar çevirin. Dışarıda altın kahverengi ve gevrek olduğunda hazırdırlar. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 4. Muz Hindistan Cevizi Dondurma Vegan bir diyette hala dondurmanın tadını çıkarabilirsiniz! Bu tarif, kremsi tadı elde etmek için hindistan cevizi sütü kullanıyor. Bonus olarak Whole30 dostudur! Whole30 temizliğini yapıyorsanız, Whole30 dondurma gibi bir şey olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Cevap büyük bir şişman evet! Bu çökmekte olan ev yapımı versiyonu tattıktan sonra, hem vegan hem de Whole30 onaylı olduğuna inanamayacaksınız. Ama hile aslında oldukça basit - muz ve hindistancevizi sütü bu dondurma gövdesini ve lezzetini veriyor. Muzları bir tarih şurubu ile kızartmak, dondurulduklarında onlara daha nüanslı bir tat verir ve nihai ürüne karamel notaları ekler. Her şeyi, tarih şurubunda karamelize edilen dilimlenmiş bademlerle de dolduruyoruz, bu da crunch faktörünün mükemmel bir kaynağı. 4 KİŞİLİK MALZEMELER 4 orta boy muz 3 yemek kaşığı eritilmiş hindistancevizi yağı 6 yemek kaşığı tarih şurubu Bir 13 1/2 oz tam yağlı hindistan cevizi sütü olabilir 3/4 su bardağı dilimlenmiş badem NASIL YAPILIR Fırını önceden 375 ° F'ye ısıtın ve parşömen kağıdıyla bir fırın tepsisine yerleştirin. Muzları soyun ve fırın tepsisine yerleştirin. Hindistan cevizi yağı ve 3 çorba kaşığı tarih şurubu ile karıştırın. Muzları 15 ila 20 dakika kavurun (olgunlaşmışlarsa daha az zamana ihtiyaç duyarlar). Kavrulmuş muzları bir karıştırıcıya aktarın, hindistancevizi sütünü ekleyin ve pürüzsüz olana kadar işleyin. Bir kaseye dökün ve gece boyunca veya en az 4 saat buzdolabında saklayın. Soğuduktan sonra karışımı bir dondurma makinesine aktarın ve üreticinin talimatlarına göre dondurun. Servis etmeden hemen önce, bademleri kalan 3 çorba kaşığı tarih şurubu ile bir tavaya koyun ve ılık, kızarmış ve şurupla kaplanana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Karamelize badem ile tepesinde dondurmayı servis edin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 5. Chai Çay ve Yulaf Smoothie Bu tarif iki lezzetli şey alır - chai çayı ve yulaf ezmesi - ve bunları lezzetli bir kahvaltıda birleştirir. Evet lütfen! Bu tatlı yüzlü, masala chai çayı, yulaf ve hurma ile birlikte sizi öğle yemeğine kadar dolu ve memnun etmenizi sağlar. Masala chai, diğerleri arasında kakule ve zencefil içeren kokulu baharatlarla harmanlanmış siyah çaydır. Çay kullanmak, smoothilere lezzet ve sağlık yararları eklemenin harika bir yoludur. Çalışmalar, masala chai'nin tabanı olan siyah çayın zihinsel netlik sağlamaya ve ruh hali ve iş performansını artırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Güne kötü bir başlangıç değil! Tarihler, enerjinin korunmasına yardımcı olan iyi miktarda lif içerir. Tarihleri karıştırmayı daha kolay hale getirmek için, yumuşatmak için demlenmiş chai'de çekirdeksiz tarihi ıslatın. İlave bir tokluk artışı için, Bob'un Kızıl Değirmeni haddelenmiş yulaf (54 gram tam tahıl, bir porsiyonda 7 gram lif), kızarmış aromaya sahip glütensiz bir katkı sağlar. 1 Kişilik MALZEMELER 3/4 su bardağı su 1 Masala chai çay poşeti 1/2 dondurulmuş muz, parçalara ayrılmış 2 yemek kaşığı bob'un kırmızı değirmen organik eski moda yulaf ezmesi NASIL YAPILIR Tüm malzemeleri bir karıştırıcıda birleştirin. Düşükte karıştırın, sonra pürüzsüz hale gelene kadar 1 ila 2 dakika boyunca yüksekte bitirin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 6. turuncu tatlı patates kepekli tahıl krep Tam buğday unu, tatlı patates, elma püresi, portakal suyu ve diğer sağlıklı malzemelerle yapılan bu krep yığınını yutmaktan utanç duyulmuyor. Uyanmaya değer bir kahvaltı için meyve toplayın. Pazar sabahı, kar yağdınız (yine de!), O sabah koşuya çıkamazsınız ve ümitsizce bedenim bir tapınak yemeğine ihtiyaç duyarsınız. Gerçekten çöküşünü istiyorsan, çünkü o gün izin, cennet uğruna, ve dışarıda biriken tüm karlar tarafından umutsuz bir şeye gitmeden önce biraz şımartılmaya ihtiyacın var. Bu zor güneş ışığı gibi tabağınızdan parlayacak bir şey. Bir şey… bu vegan Portakal Tatlı Patates Kepekli Krep gibi. Tüm lezzetlerden sağlıklı krep yapmak benim için biraz takıntıdır, en azından krep takıntılı insanlarla yaşadığım için değil. Desi onları bütün gün yiyebilirdi ve Jay - titiz Jay bile o kadar çok krep aldı ki Cuma gecesi onlardan dilenmeye başlıyor. Bu krepler için güzelce bir araya gelen iki güneşli lezzeti birleştirdim: portakal ve tatlı patates. Onlar aşırı güç vermeden sadece o küçük lezzet ve tatlılığı eklerler. Ve krepleri de gerçekten güzel, o güneşli, altın rengi ile yapıyorlar. Her zaman olduğu gibi, krepimi kepekli pasta unu kullanarak kepekli hale getiriyorum. Pasta unu yerine eşit oranlarda normal kepekli un ve çok amaçlı un kombinasyonuyla bunu kolayca deneyebilir veya bu şekilde sallanırsanız glutensiz gözleme karışımımla bile yapabilirsiniz. Ve sonra, tek yapman gereken onlara boğmak. Mutlu Pazarlar, hepsi! Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 7. Üç Bileşenli Patatessiz Patates Püresi Kremalı, tereyağlı patates püresi, ağzınız için "evet, lütfen" olabilir, ancak beliniz için "heck hayır" dır. Ancak, spuds ve tereyağı yerine kabak ve zeytinyağı kullanarak bu yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. (Evet, gerçekten.) Zukes kadifemsi bir dokuya karışıyor. Ayrıca, vitaminler, mineraller ve tazelik ile doludur. Daha fazla kabak tabanlı kahvaltı fikirleri için, Zoats için bu 12 İnanılmaz Tarifler göz atın! Huysuz Fransız ekmeği. Makarna. Patates püresi. Ahlaksızlık söz konusu olduğunda, benimki ayakkabı ya da gece Sex ve Şehir maratonu (tamam, belki ikincisi…) değil, karbonhidrat. Ah adamım. Beni kaydet! Benim için, lapa lapa, zaten, patates-y, makarna-y iyiliği ile çok yüksek yüklü plaka diye bir şey yoktur. Ne yazık ki, rahat kot pantolonum farklı yalvarıyor. Neyse ki, bu ipeksi, kremsi, zengin “patates püresi olmayan patates” (veya vücut geliştirme erkek arkadaşım akıllıca kesilmiş olarak “patatessiz patates püresi”), rahat yiyeceklerin sizi özlemesini, kalorileri ve tereyağından yüklediğiniz sağlıksız yağı düzelttiğini yineler. , süt ve krema. Peki bu müthiş toplar için karbon takası nedir? Kabak! Sadece halkı kaynatın, çatalınızı alın ve ezin, ezin, ezin. Dokusal olarak mükemmel, besin açısından bol ve şok edici bir şekilde bağımlılık yapar. MALEMELER 1 kişilik (ne kadar yaptığınıza bağlı olarak oranları gerektiği gibi ayarlayın) 1 kabak 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı pul pul deniz tuzu, tatmak İsteğe bağlı: taze çekilmiş karabiber, kırmızı şili biber pulları 1. Bir sebze soyucu kullanarak, kabaktan birkaç spirali soyun. Bu arada kaynatmak için bir tencereyi ısıtın. 2. Kabakların geri kalanını kaynar suya koyun. İnanılmaz derecede yumuşak olana kadar kaynatın (Bir çatal veya bıçakla delinerek kontrol edebilirsiniz). 3. Bir çatal (veya süslü hissediyorsanız patates ezici) kullanarak, kabak ezin ve zeytinyağı ekleyin. Tat ve çiğ kabak parçaları ile üst sezon. Suçsuz bir rahatlık içinde sevin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 8. Kolay Makarna ve "Cheeze" Mac 'n' peynirinin yığın yardımından daha rahatlatıcı olan nedir? Çok fazla - suçluluk duyulana kadar. Bu zayıflama alternatifinde, süt peynirini "cheezy" beslenme mayası, kremsi tahin ve baharatlar için değiştirin. (B12 ile güçlendirilmiş bir "nooch" seçerseniz, esansiyel vitamin için RDA'nızın% 100'ünü de alırsınız.) Az yağlı ve düşük sodyum, ortaya çıkan yemek yeni klasikiniz olacaktır. Komik bir şey, ama en çok istediğim tarif en çok vermek istemediğim tarif. Makarnanın ve "peynir" in E’nin en sevdiği yemeklerden biri olduğunu her söylediğimde, anne-babalarını çocuklarını süt ürünlerinden ayırmak ve daha sağlıklı bir şeye götürmek isteyen benden tarifi isteyin. Uzun zamandır onlara sert, soğuk gerçeği söylemek zorunda kaldım: E'nin diğerlerinin ötesinde sevdiği “peynir” bir paketten geldi ve tariften sonra tarifi denememe rağmen başka bir mac ve cheeze yemeyecekti. Ve sonra bir gün yeterince sahip olduğuma karar verdim. E'nin en hızlı ve rahat yiyeceklerini temin etmesini sağlamak için Road’in Son Çedar Stili Chreese’yi her iki ayda bir toplu olarak sipariş etmek zorunda kalıyordum. (En sevdiği diğer konforlu yiyecek olan lazanya, anında yap kategorisine uymuyor.) Her yaptığımda, malzemelerin kısa listesine bakacak ve evde yeniden yaratmanın bir yolu ve henüz doğru formüle ulaşmamıştım. Bu yüzden, daha fazla yerel ve daha az paketlenmiş yiyecekler yemek için deney yapmaya başladım. Sosu sevdiği bir cheezy tarifi aldı Taraklı Patates ve makarna üzerinde denedim. Nafile. Patates üzerinde çalışanlar onun için makarnada işe yaramadı. Bu yüzden onunla uğraştım ve sonra biraz daha uğraştım. Sonunda, geçen baharda işe yarayan bir formüle çarptım ve o zamandan beri Chreese'siz olduk. Ama yine de tarifi paylaşmak konusunda isteksizdim çünkü veganlar mac ve peynirleri hakkında çok titiz. Herhangi bir vegan bülten tahtasına bakın ve bir m & c tarifini öven birinin ve aynı tarifin $ #! + Gibi olduğunu belirten başka birinin olduğunu göreceksiniz. Ailem için işe yarayan herkes için işe yaramıyor ve bu tarifi yapmak için zaman harcamak ve sonra hayal kırıklığına uğramak için kimseden nefret ediyorum. Ayrıca, tarifimin birisinin arka tarafı gibi tadı olduğu çevrimiçi okumak istemeyecek kadar hassasım. Ama yeterince insan bu tarifi bir feragatname ile yayınladığımı istiyor: Beslenme maya soslarına alışkınsanız ve Road's End Chreese'yi seviyorsanız, bu sizin için bir reçete olabilir. Ekmek kırıntıları veya süslü bir şey ile bir güveç çanağında pişirilmediğine dikkat edin (E maalesef bundan nefret ediyor). Makarna ve sos, dönem, ancak bazen Makarna ve Bezelye yapmak için dondurulmuş yeşil bezelye ekliyoruz. Ancak bir hafta gecesi bir araya gelmek hızlıdır ve itiraf etmeliyim ki tüm ailemiz bağımlılık yaratıyor. Kolay Vegan Makarna ve Peynir Az yağlı olmanın yanı sıra, bu tarifin sodyum oranı da düşüktür, bu nedenle tuz severlerin tuz eklemesi gerekebilir. Tahin biraz yağ ekliyor ama çok lezzet katıyor; Yine de, tamamen yağsız bir yemeğe ihtiyacınız varsa dışarıda bırakın. Hazırlık zamanı 10 dakika Pişirme Süresi 25 dk. Toplam zaman 35 dk Kurs: Ana YemekKot: Yağsız, VeganAnahtar kelime: vegan mac and cheese, vegan makarna Porsiyon: 8 Kalori: 323kcal Yazar: Susan Voisin malzemeler 1 pound makarna normal veya glutensiz, paket talimatlarına göre pişirilir 1 1/4 su bardağı su 1 su bardağı sade yağsız soya sütü olmayan diğer sütleri kullanabilir 3/4 su bardağı besin mayası 3 yemek kaşığı mısır nişastası veya patates nişastası 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı tuz veya daha fazlası 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı soğan tozu 1/2 çay kaşığı kuru hardal 1/2 çay kaşığı füme kırmızı biber 1/2 çay kaşığı zerdeçal acı biber 2 yemek kaşığı tahin veya çiğ kaju isteğe bağlıdır, ancak krema ve lezzet verir. 1 çay kaşığı yumuşak beyaz miso veya ek tuz tatmak için karabiber Talimatlar Makarnayı paket yönergelerine göre kaynatın. Yemek pişirirken suyu ve kalan tüm malzemeleri bir karıştırıcıda karıştırın. Makarna al dente olduğunda, yaklaşık 1/2 bardak pişirme suyu saklayarak boşaltın ve makarnayı tavaya geri koyun. Sos karışımını ekleyin ve karışım kaynana ve koyulaşana kadar karıştırın. Daha fazla nem gerekiyorsa biraz makarna suyu ekleyin. Sos istediğiniz kadar lezzetli değilse, biraz daha hardal ve soğan tozu ekleyin. notlar B-12 ile takviye edilmiş besin mayası kullanırsanız, bir porsiyon o vitaminin günlük ihtiyacının% 100'ünü sağlar. Soya içermeyen bir versiyon için, diğer bitki sütlerini kullanın ve miso için tuz kullanın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 9. Kabak Çekirdeği ile Hindistan Cevizi Yoğurt Kiraz Parfe Bazen sadece bir dondurma sunda yeterli olur. Bu yoğurt parfeini kiraz, granola, gevrek kabak çekirdeği ve bir miktar tarçınla deneyene kadar. Kahvaltıda olduğu kadar tatlıda da işe yarıyor. Quercetin zengini kirazlar (iltihapla savaşan) çiğnenmemiş şekersiz hindistancevizi pullarını mükemmel bir şekilde tamamlar. Lif takviyesi için modaya uygun chia tohumları da ekleyebilirsiniz. Buna tam olarak giremez misin? Mesela, önce bu nefis kavanozun içine bitki başı ile yüzleşmek istemiyor musun? Öyle düşünmüştüm. Süt ürünleri içermeyen tatlılar hiç bu kadar güzel görünmemişti. Parmaklarımı temizlemeden bu tarifin fotoğraflarını zar zor çekebildim. Sadece hindistancevizi yoğurt beni cezbetmek için yeterlidir. Ya kirazlar? Ey kirazlar. Neden daha fazla kiraz kullanmıyorum? Bu bana Shirley Temple içen küçük bir çocuk gibi hissettirdi. Çok eğlenceli. Bu, tasarruf sağlayan tedavi gibidir. Ne kaydeder? Her şey. Güven Bana. Bunu yaptıktan sonra alacaksınız. Ve bunu yaptığınızda, bana bir yorum bırakın çünkü bunu kahvaltıda ya da atıştırmalık veya tatlı almak isteyeceksiniz. gün. Evet yapacaksın. Afiyet Olsun..! Hazırlık zamanı 5 dakika Pişirme Süresi 0 dk. Toplam zaman 5 dakika Glutensiz, Süt Ürünleri Ücretsiz, Soya Ücretsiz, Vegan Kurs: Kahvaltı Yemek: Amerikan Anahtar kelime: hindistan cevizi, glutensiz, parfe, kiraz Porsiyon: 4 kişi Kalorisi: 404 kcal Eser Sahibi: Amie Valpone malzemeler 2 su bardağı hindistancevizi sütü yoğurt 3 yemek kaşığı. saf akçaağaç şurubu veya bal 1/2 çay kaşığı. öğütülmüş tarçın 24 taze kiraz yarıya 1 su bardağı glutensiz granola 4 yemek kaşığı. Kabuklu kabak çekirdeği veya pepitas 2 yemek kaşığı. şekersiz hindistan cevizi gevreği Talimatlar Küçük bir kapta yoğurt, bal ve tarçın birleştirin. Tabak yoğurt karışımı, kiraz ve granola dört parfe gözlük içine. Kabak çekirdeği ve hindistancevizi pulları ile doldurun ve soğutulmuş servis yapın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 10. Vegan Pasta Kabı Pastası Kim et ve süt ürünlerine dayanan konforlu bir gıda elyafının vegan bir kazanan haline dönüştürülebileceğini düşünürdü? Burada, tatlı patates ve tofu (geleneksel soğan, havuç ve yeşil bezelye üçlüsü ile birlikte) lapa lapa, altın-kahverengi bir kabukta yatmaktadır. Eti ve kremayı (veya görevli kalorileri) kaçırmazsınız. Ekstra lezzet için tarhun, kekik ve biberiye gibi kurutulmuş bitkilere serpin. Tatlı, kremsi dolgulu nefis bir vegan tenceresi Hazırlık zamanı 45 dk Pişirme Süresi 45 dk Toplam zaman 1 sa. 30 dk. Kurs: Antre: Fransa: Amerikan, Vegan Porsiyon: 8 porsiyon Yazar: Vaishali · Holy Cow! Vegan Yemek Tarifleri malzemeler Kabuğu için: 1 su bardağı tam buğdaylı un 1 fincan çok amaçlı un 4 yemek kaşığı transfat içermeyen sebze kısalması 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru ot (biberiye ve kekik kullandım) Tüm malzemeleri karıştırın. Büyük topaklar kalmayıncaya kadar yağı çatalla kesin. Yeterince soğuk su ekleyin ve karıştırmak için bir çatalla karıştırın. Hamur bir araya geldiğinde, iki bilyeye bölün, plastik sargıyı sarın ve dolguyu yaparken buzdolabına koyun. Dolgu için: 1 orta boy soğan, doğranmış 4-5 diş sarımsak, kıyılmış 1 küçük tatlı patates, soyulmuş ve 1 1/2 cm zarlar halinde kesilmiş 1 14 oz ekstra sert tofu paketi, ayrıca 1 1/2 cm zar halinde kesilmiş 1 1/2-cm zar halinde kesilmiş 1 su bardağı havuç 1/2 su bardağı yeşil bezelye 1 1/2 cm zar halinde kesilmiş 2 orta boy patates Kabukta kullanılan aynı otların 1 çay kaşığı 1 su bardağı soya sütü 1/2 su bardağı beyaz şarap 2 yemek kaşığı çok amaçlı un 1 çay kaşığı toz karabiber Tatmak için tuz 2 yemek kaşığı vegan "Butter" Earth Balance gibi 1 yemek kaşığı kanola veya diğer bitkisel yağlar Talimatlar Yağı bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve karıştırın. Sarımsak ekleyin. Soğanlar yarı saydam olana kadar kahverengi olmayana kadar orta ateşte pişirin. Patates, tatlı patates, havuç, yeşil bezelye ve kuru otları ekleyin. Birlikte karıştırmak. Sebzeler yumuşamaya başlayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Soya peyniri, soya sütü, vegan "tereyağı" şarabı ve çok amaçlı un ekleyin. Birlikte karıştırmak. Karışım koyulaşacaktır. Sebzeler yumuşayana kadar 5-10 dakika daha pişirin, birkaç kez karıştırın. Tatmak için biber ve tuz ekleyin. Kabuğu hazırlarken ısıyı kapatın ve bir kenara koyun. Kabuk hamurundan bir top alın ve yeterli un kullanarak, pişirme kabınızdan veya pasta tabağınızdan biraz daha büyük bir daireye yuvarlayın. Hamuru yemeğe koyduğunuzda yaklaşık 1 inçlik bir çıkıntı olmalıdır. Kabuğu plakaya aktarın ve ikinci hamur topunu pişirme çanağının veya pasta tabağının çapından biraz daha büyük bir daireye yuvarlayın. Dolguyu alt kabuğa dökün. Üst kısmı düzleştirin ve ardından üst kabukla örtün. Parmaklarınızı kullanarak, üst ve alt kabukları kenarlarından birbirine bastırın ve bir conta oluşturun. Çıkıntıyı pişirme kabına sokun. Dekoratif bir görünüm için kenarları çatalla veya parmaklarınızla kıvırın. Pastanın ortasında, her biri yaklaşık 2 inç olan iki keskin kesim yapın (X şeklinde). Turtanın üstünü 1 çorba kaşığı soya sütü + 1 çay kaşığı kanola veya diğer bitkisel yağ karışımı ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış fırında 325 derecede yaklaşık 45 dakika ila bir saat arasında pişirin. Kabuk altın rengi kahverengiye döndüğünde ve meyve suları üstteki kesiklerden kabarcıklar halinde hazırlanır. Fırından çıkarın ve dilimler halinde kesmeden önce en az 10 dakika bekletin. Doldurma başlangıçta ozy ve biraz akıcı olacak, ancak pot pasta ne kadar uzun süre dayanırsa. Dolum akıntımı seviyorum. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 11. Beyaz Fasulye Dereotu Spread Hayattaki bazı şeyler birlikte gider. Fıstık ezmesi ve reçel. Sonbahar ve futbol. Çiftlik daldırma ve hemen hemen her şey. Ne yazık ki, çiftlik sosu genellikle sodyum, kalori ve yağ ile yüklenir. Girin: sadece bir avuç malzemeden yapılmış bu sağlıklı alternatif. Cannellini fasulyesi zeytinyağı, limon suyu, taze dereotu ve karabiberle karışır. Sebzeler ve krakerlerle harika bir şekilde eşleşir ve hatta tost için bir tepesi olarak kullanabilirsiniz. Hazırlık zamanı 5 dakika Pişirme Süresi 0 dk. Toplam zaman 5 dakika Glutensiz, Süt Ürünleri içermez, Vegan, Vejetaryen ve Soya İçermez Kurs: Meze Yemek: Amerikan Anahtar kelime: vegan, beyaz fasulye, dereotu Porsiyon: 4 kişi Kalori: 148 kcal Eser Sahibi: Amie Valpone malzemeler 1 kutu 19 ons organik cannellini fasulyesi 2 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı 2 çay kaşığı. taze sıkılmış organik limon suyu 1/4 çay kaşığı. Deniz tuzu 1 yemek kaşığı. ince doğranmış taze dereotu 1/4 çay kaşığı. taze çekilmiş karabiber 1/4 su bardağı organik hizmet için filizlenir. Talimatlar Bir mutfak robotunda, tüm malzemeleri birleştirin; pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Sığ bir servis kasesine aktarın ve glutensiz tost, cips veya dilimlenmiş sebzelerle servis yapın. Organik lahanası ile üst. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 12. Kakaolu Mısır Ekmeği Sağlıklı çikolatalı mısır ekmeği? SATILDI. Bu glutensiz vegan stunner, magnezyum, demir ve antioksidanları paketleyen ham kakao uçları içerir. Biber tozu ve tarçın da baharatlı bir vuruş sağlar. Hazırlık zamanı 10 dakika Pişirme Süresi 40 dk Toplam zaman 50 dk. Glutensiz ve Vegan Kurs: Aperatif veya Tatlı Yemek: Amerikan Anahtar kelime: glutensiz ekmek Porsiyon: 8 dilim Kalorisi: 349 kcal malzemeler 2 yemek kaşığı. tapyoka unu 1 1/4 su bardağı öğütülmüş sarı mısır unu 2/3 su bardağı kahverengi pirinç unu 1/4 su bardağı mısır nişastası 2 yemek kaşığı. şeker 2 çay kaşığı. kabartma tozu 1 çay kaşığı. karbonat 1/2 çay kaşığı. Deniz tuzu 6 yemek kaşığı. Eritilmiş Toprak Dengesi Vegan Tereyağı çubukları 1/2 su bardağı şekersiz badem sütü 1/4 su bardağı agave nektarı 4 yumurta için yumurta yerine 1/3 su bardağı çiğ kakao uçları Çimdik biber tozu Tutam tarçın Talimatlar Fırını 375 ° F'ye önceden ısıtın. Yapışmaz pişirme spreyi ile 9 x 9 somun tava hazırlayın. Büyük kapta tapyoka unu, mısır unu, kahverengi pirinç unu, mısır nişastası, şeker, kabartma tozu, kabartma tozu ve deniz tuzunu birleştirin. Birleştirmek için iyice çırpın. Ayrı bir kapta, Earth Balance eritilmiş tereyağı, badem sütü, agave nektarı ve yumurta yerine koyun; birleştirmek için iyi çırpın. Kuru malzemelere ıslak malzemeler ekleyin; iyice karıştırın. Ham kakao uçları, biber tozu ve tarçın ekleyin. Karışımı hazırlanmış somun kabına aktarın. 35-40 dakika veya altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Zevk almak. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 13. Tahin Soslu Nohut Burger Kişniş, kimyon ve cayenne ile çivili ve salatalıklı zengin tahin giymiş bu doyurucu nohut burgerine dişlerinizi batırdıktan sonra etobur eğilimlerini bırakmanız muhtemeldir. Bu yemeğin lezzetleri çok cesur, falafel'den ilham alan bu sandviçin kızartılmadığını bile kaçırmayacaksınız. 30 Günlük Vegan Mücadelesinden. Colleen şöyle yazıyor: Falafel'den esinlenerek, versiyonum çok daha sağlıklı çünkü bu Orta Doğu zımbasının tipik fritözünü bırakıyor. Hazırlık zamanı 10 dakika Pişirme Süresi 25 dk. Toplam zaman 35 dk Ders: Ana Yemek, SandviçKot: VeganAnahtar kelime: vegan burger tarifi Porsiyon: 8 Kalori: 101kcal Yazar: Susan Voisin malzemeler 1 15 onsluk nohut (veya 1 1/2 bardak pişmiş), süzülmüş ve durulanmış olabilir 1 sarı soğan, ince doğranmış 3 diş sarımsak, kıyılmış 1/4 su bardağı doğranmış taze maydanoz 2 yemek kaşığı tahin 1 1 / 2-2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş 1/2 çay kaşığı tuz 1/8 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1/4 çay kaşığı acı biber 1 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı sade ekmek kırıntısı 4 çörekler veya pide cepleri Talimatlar Fırını 400 dereceye ısıtın. Nohutları kalın ve macun kıvamına gelene kadar bir mutfak robotunda atınız. (Bunları elle ezebilirsiniz, ancak biraz daha fazla emek gerektirir ve zaman alıcıdır.) Orta boy bir kaba aktarın. Kase, soğan, sarımsak, maydanoz, tahin, kimyon, kişniş, tuz, karabiber, acı biber, limon suyu ve kabartma tozu ekleyin. Ekmek kırıntılarını karışım bir arada tutana kadar yavaşça ekleyin. Gerektiğinde daha fazla ekmek kırıntısı ekleyin. Köftesi haline getirin. Yapışmaz bir çerez tabakasına yerleştirin ve 10-12 dakika veya altta altın kahverengi olana kadar pişirin. Bir spatula kullanarak her köfteyi ters çevirin ve diğer taraf altın kahverengi olana kadar 10-12 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın. Alternatif olarak, köfteleri ocaktaki bir tavada biraz yağ ile kızartın. Burger pişirirken, aşağıda tahin sosu yapın. notlar Susan'ın notu: Nohutunuz macun oluşturamayacak kadar kuru görünüyorsa, daha "yapışkan" hale gelene kadar çorba kaşığı su eklemeyi deneyin. Burgerleriniz hala bir arada durmuyorsa, karışımı mutfak robotuna birkaç kez vurmayı deneyin. Beslenme bilgileri sadece bir hamburger içindir, topuz veya sos yoktur. Her biri Weight Watchers Freestyle programında 2 puan olarak sayılır. Telif Hakkı © Colleen Patrick-Goudreau, 30 Günlük Vegan Mücadelesi, Ballantine Books, 2011. İzin alınarak çoğaltılmıştır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 14. Sağlıklı Vegan Chia Waffle Brunch zımba, tam buğday unu, chia tohumu ve badem sütü ile düzenli bir hafta sonu tarifi haline gelmek için vegan bir makyaj alır. Ayrıca, kalp koruyucu, yağ yakıcı omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu yemeğinden ilave bir besin takviyesi de vardır. Hazırlık zamanı 10 dakika Pişirme Süresi 20 dk Toplam zaman 30 dakika Kurs: Kahvaltı Porsiyon: 4 waffle Kalori: 248kcal Yazar: Vaishali · Holy Cow! Vegan Yemek Tarifleri malzemeler 1 su bardağı tam buğdaylı un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı karbonat 1/4 çay kaşığı tuz 3/4 su bardağı yazıldığından un 2 yemek kaşığı chia tohumu 2 yemek kaşığı keten unu 2 su bardağı badem sütü veya süt olmayan süt 1 çay kaşığı sirke Talimatlar Badem sütünü ve sirkeyi karıştırın ve bir kenara koyun. Büyük bir kapta, bütün buğdayı ve yazılan unları kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzla karıştırın. Badem sütüne chia tohumu ve keten unu ekleyin. Birlikte çırpın. Badem sütü karışımını kuru malzemelere ekleyin ve her şey nemlenene kadar karıştırın. Karışım çok kuru ise, biraz daha badem sütü ekleyin. Talimatlara göre bir gözleme demirinde pişirin. Tarif başına altı kalın waffle yapan bir Belçika waffle makinesi var, ama düzenli bir waffle makinesi varsa bunlardan 8-10 alacaktı. İstediğiniz herhangi bir şurupla servis yapın. Onları saf akçaağaç şurubu ile seviyoruz. notlar Daha kalın waffle yapan bir Belçika waffle makinesi kullandım. Düzenli bir waffle makinesinde, bu tariften sekiz waffle almalısınız. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2020 15. Masala Khicdi Hint yemekleri tipik olarak ghee, yani arıtılmış tereyağı ile yapılmış olsa da, bu tuzlu antre daha sağlıklı bitkisel yağın yerine geçer. Taze rendelenmiş zencefil, acı ve zerdeçal pirinç, mercimek ve patlıcan, tatlı patates ve yeşil bezelye gibi sebzeleri baharatlar. Elinizdeki taze veya dondurulmuş sebzeleri eklemekten çekinmeyin. Herhangi bir adla söyleyin, bir khichdi şimdiye kadar icat edilen en büyük Hint konfor yiyecekleri hakkında. Bu Masala Khichdi'de, tonlarca sebzeyle baharatlı, sağlıklı bir dönüş ekledim, zaten sevilen bir yemeği sevginize daha da layık hale getiriyorum. Vegan, glutensiz, soya içermeyen ve fındıksız tarif. Hazırlık zamanı 20 dk Pişirme Süresi 1 sa. Toplam zaman 1 sa. 20 dk. Kurs: MainCuisine: glutensiz, Hint, fındık içermeyen, Soya içermeyen, Vegan, Vejetaryen Porsiyon: 8 porsiyon Kalori: 288kcal Yazar: Vaishali · Holy Cow! Vegan Yemek Tarifleri malzemeler 1 1/2 su bardağı kahverengi pirinç 1 su bardağı moong dal 1 çay kaşığı bitkisel yağ 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 büyük soğan, doğranmış 1 adet filiz köri yaprağı 1/2 su bardağı domates püresi veya 2 orta boy domates 1 tatlı patates, küçük küpler halinde kesilmiş 1 su bardağı yeşil bezelye, dondurulmuş veya taze Küçük küpler halinde kesilmiş 2 Japon patlıcan 1/4 çay kaşığı zerdeçal 1/2 çay kaşığı acı 1 çorba kaşığı kişniş tozu 1 çay kaşığı garaj masala 1- inç zencefil topuzu, rendelenmiş Tatmak için tuz 1/2 su bardağı ince doğranmış kişniş veya nane yaprağı Talimatlar Düdüklü tencereniz varsa, düdüklü tencerede yağı ısıtın. Aksi takdirde büyük bir tencere kullanın. Kimyon tohumlarını ekleyin ve püskürdüklerinde soğanları ve köri yapraklarını ekleyin. Soğan üzerinde kahverengi lekeler görünene kadar karıştırın. Zencefili ekleyin ve bir dakika daha sote edin. Domates püresi, zerdeçal, acı ve kişniş tozunu ekleyin. İyice karıştırın ve domates püresi köşelerde birkaç ton ve kabarcık koyulaşıncaya kadar sık sık karıştırın. Sebzeleri ekleyin. Dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız, şimdi eklemeyin. Pirinç ve mercimekleri ekleyin. Her şeyi birlikte iyice karıştırın, ardından altı bardak su veya sebze suyu ekleyin. Düdüklü tencerede pişiriyorsanız, şimdi örtün ve ocak baskıya girdikten sonra khichdi'yi 20 dakika pişirin. Ocakta, düdüklü tencere kullanılmıyorsa, suyu kaynatın, tencereye sıkıca oturan bir kapakla örtün ve 45 dakika veya pirinç ve mercimek gerçekten yumuşak olana kadar pişirin. Gerekirse daha fazla su ekleyin. Khichdi'nin bir risotto gibi hafif akan bir kıvama sahip olmasını istiyorsunuz. Çok kuru olmamalıdır. Düdüklü tencereyi veya kabı açın. Dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız, bu noktaya ekleyin ve khichdi'yi iyice karıştırın. Garam masala ve tuz ekleyin ve khichdi'yi ısınması için ısıtın. Kişniş veya nane yaprakları ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Kaynak: EAT THIS, NOT THAT Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.