Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İnsan benzeri dişleri ve dudakları olan bir balığın fotoğrafı interneti büyüledi, ancak uzmanlar kısmen düzenlendiğine inanıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İnsan benzeri dişleri ve dudakları olan bir balığın fotoğrafı interneti büyüledi, ancak uzmanlar kısmen düzenlendiğine inanıyor

BB16Scjh.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Görünüşte insan benzeri dudakları ve dişleri spor yapan bir balığın fotoğrafı Twitter'ın dikkatini çekti.

Birçoğu, Twitter kullanıcısı Raff Nasir tarafından yayınlanan resmin gerçek olup olmadığını tartışmak için yorumları aldı.
Deniz biyoloğu Lufti Afiq Rosli, Insider'a fotoğrafın siyah karınlı bir tetik balığı olduğunu söyledi ancak% 100 otantik görünmediğini söyledi.
"Diş fotoğrafı bana doktor gibi geliyor" dedi. "Çoğu tetik balıklarının böyle dişleri yoktur. Genellikle, üstte iki köpek dişi ve altta başka bir diş seti vardır."
Nasir, fotoğrafının düzenlenmediğini iddia etmedi ve Insider'ın yorum talebine yanıt vermedi.
Daha fazla hikaye için Insider ana sayfasını ziyaret edin.
Görünüşe göre insan benzeri dudakları ve dişleri spor yapan bir balığın yeni fotoğrafı internetin dikkatini çekti.

Twitter kullanıcısı Raff Nasir tarafından 2 Temmuz'da yayınlanan resim, düz bir diş macunu reklamından görünen dudakları ve chompers ile çok renkli bir balık gösteriyor.

"Dudakları benimkinden daha sıcak," diye yazdı Nasir altyazıda (Endonezya'dan tercüme edildi).

Yazma sırasında, fotoğraf 14.000'den fazla beğeni ve 8.000 retweet ile birlikte orijinalliğini tartışan bir dizi yorum yaptı.

Nasir'in fotoğrafının düzenlenmediğini iddia etmediğini ve Insider'ın yorum talebine yanıt vermediğini belirtmek gerekir.

Çoğu yorumcu, tetik balıkların bir özelliği olan balığın dudaklarına odaklanırken, bazı uzmanlar dişlerin balığın ağzının daha insani görünmesi için düzenlenmiş olabileceğini düşünüyor.

Singapur Ulusal Üniversitesi'nde doktora adayı olan Rosli, "Doğrudan burnundan göğüs yüzgeçlerine kadar uzanan kırmızı çizgiyi ve karnındaki siyah yamayı gördüğümde, bunun bir siyah göbek tetik balığı olduğunu tahmin ettim." , Insider'a söyledi. "Daha sonra internetteki bazı fotoğrafları kontrol ettim ve Gerald Allen kimlik kılavuz kitabını ve FishBase web sitesini kullanarak kimliği doğruladım."

Blackbelly triggerfish "tropikal Batı Hint Pasifik'in her yerinde" bulunsa da, Rosli Twitter fotoğrafının% 100 gerçek olduğuna inanmıyor.

"Diş fotoğrafı bana doktor gibi geliyor" dedi. "Çoğu tetik balıklarının böyle dişleri yoktur. Genellikle, üstte iki köpek dişi ve altta başka bir set vardır. Bunlar, resif tabanındaki kabuklu deniz ürünleri olan avlarını yakalamalarına yardımcı olur."

BB16S5YI.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Illinois, Chicago'daki Shedd Aquarium'da hayvan operasyonları ve habitatların kıdemli direktörü Mark Schick, fotoğrafın kısmen düzenlendiğine inanıyor.

"Dişlerin çekimi bana Photoshopped görünüyor," dedi Insider. "Tetikleyicilerin daha fazla köpek benzeri dişleri var. Yıpranmış olduklarını görebiliyordum, böylece noktalar kaybolacaktı, ancak tabana düz olmayan, insan dişleri gibi düz görünüyorlar."

Rosli, siyah karınlı bir tetik balığının resminin hala nadir olduğunu söyledi.

"Onlar utangaç bir tür ve genellikle insan teması önlemek," diye ekledi. "Eğer bir dalgıçsanız, onları nadiren etrafta görürsünüz. Genellikle ticari balıkçılık için de yakalanmazlar. Eğer yakalanırlarsa, büyük olasılıkla resimdeki dostumuz için bir yanılgı olarak görülür."

Kaynak: Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
1 dakika önce, Smyrna dedi:

Denizde karşılaşmak istemem 😳  Öper möper ne me lazım..😀

Demi yani düşünsene muck........... diye yapışıyor :) 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.