Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Popüler / Büyük / İyi 25 video oyun konsolu Sıralaması..!


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

En Popüler / Büyük / İyi 25 video oyun konsolu Sıralaması..!

PlayStation 5 ve Xbox Series X ile yeni bir konsol nesli eşiğinde, 50 yılı aşkın oyun deneyimi için sektörün en etkili ve etkili makinelerini Sıraladık...

25. 3DO (1993)

FM Towns Marty'den sonra ikinci gerçek 32-bit makine olan 3DO, benzersiz bir iş modeli ile satışa sunuldu: 3DO Company (Electronic Arts kurucusu Trip Hawkins tarafından oluşturuldu), teknik özelliklerini Sanyo ve Panasonic gibi üçüncü taraf üreticilere lisansladı, daha sonra kendi sürümlerini oluşturdu. Ne yazık ki, bu yaklaşım donanımı, üreticileri tarafından zararla satılabilecek rakip konsollarla karşılaştırıldığında, donanımı çok pahalı hale getirdi (lansmanda 699 $ - bugün 1.267 $ veya 990 £ 'a eşdeğer). Orijinal Need for Speed ve strateji atıcı Return Fire da dahil olmak üzere bazı mükemmel başlıklar vardı, ancak PlayStation onu taştan öldü.

24. Atari Jaguar (1993)

Deneyimli şirketin son konsolu, iki silikon yonga setine (Tom ve Jerry) ve Motorola 68000 işlemciye dayanan güçlü ancak karmaşa mimarisine sahipti. Bazıları kodlamanın zor olduğunu, geniş bir oyun kataloğundan yoksun olduğunu ve 249 dolardan çok pahalı olduğunu söylüyor. Şimdi en iyi mükemmel atıcılar Tempest 2000, Doom ve Alien vs Predator üçlüsü ile biliniyor, ilginç bir teknik tuhaflık olmaya devam ediyor.

23. Sega Master Sistemi (1985)

1980'lerin başlarında Sega, arcade uzmanlığını ev konsolu pazarına aktarmak için birkaç girişimde bulundu - Ana Sistem en başarılıydı. Güçlü Nintendo Entertainment System'den (NES) daha güçlü ve daha dolgun bir renk paleti ile, sekiz bitlik makine iyi bir arcade dönüşümüne sahipti, ancak en iyi Mucize Dünyasında Alex Kidd, Wonder Boy, Psycho Fox ve Sonic the Hedgehog'un ustaca indirilmiş bir versiyonu.

4270.jpg?width=620&quality=45&auto=forma

22. Intellivision (1979)

Kahverengi ve altın rengi şasisi, ahşap görünümlü astar ve retro-fütüristik kontrolörleri ile Mattel’in Intellivision “1970'ler!” Diye bağırdı. her açıdan. Ancak, Atari VCS'nin piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra geliştirilen, 16 bit merkezi işlemci ve cömert 16 renk paleti sayesinde çok daha sofistike bir makineydi. Lisanslı spor unvanlarının ve ikna edici çarşı limanlarının (Burger Time, Donkey Kong Jr, Bump N Jump…) öncü kullanımı ile ünlü, garip ameliyathane sim Microsurgeon ve B-17 Bomber gibi ilginç orijinal başlıklar da vardı. ahem, “gerçekçi” konuşma efektleri için bir ses sentezleyici ile.

21. PC Motoru (1987)

1980'lerde çoğu konsol oyuncaklara benziyordu - fütüristik beyaz şasisi ve serin mini kartuşları (veya HuCards) ile PC Motoru Akira'dan bir şeye benziyordu. Elektronik devi NEC ve oyun geliştiricisi Hudson Soft tarafından tasarlanan konsol, R-Type, Splatterhouse ve Ninja Spirit gibi arcade dönüşümlerine tekil bir estetik kalite getiren ikiz 16 bit grafik yongaları içeriyordu. Daha sonra ABD'de Turbografx-16 olarak piyasaya sürülen bu gerçek bir kült klasiği.

20. Sega Satürn (1994)

PlayStation'dan iki hafta önce Japon raflarına çarpan Sega’nın 32 bitlik makinesi, Sony ile başarısız rekabetiyle sonsuza dek tanımlanacaktı. Parçalanmış iç mimarisi, Sega’nın en gelişmiş arcade makinesi teknolojisi etrafında inşa edildi, ancak geliştiriciler, herhangi bir şeyi güreşmek için montaj dili konusunda uzman bilgiye ihtiyaç duydu. Yine de, Sega’nın stüdyoları Virtua Fighter, Nights to Dreams ve Sega Rally ile zafer kazanırken, çarpıcı 2D atıcılar ve dövüş oyunları bolca hardcore oyuncuları heyecanlandırdı.

19. Colecovision (1982)

Atari VCS'den üç kat daha güçlü bir Z80 işlemcisi ve 16KB büyük video ram ile Colecovision, ileriye doğru animasyon ve renkli görseller sağlayan önemli bir teknolojik adımdı. 125 oyununun arasında kaydırma macerası Tarzan ve erken bir SimCity öncüsü olan Fortune Builder gibi ilginç orijinal başlıklar vardı. Daha sonraki genişletme modülleri, sahiplerin Atari oyun arabalarını oynamasına ve direksiyon kontrolörü kullanmasına izin verir. Makine en iyi Gorf, Zaxxon ve Donkey Kong gibi mükemmel arcade dönüşümleriyle tanınır. Nintendo, Ar-Ge başkanı Masayuki Uemura, Colecovision'u NES için ilham kaynağı olarak kullandı.

3504.jpg?width=620&quality=45&auto=forma

18. Magnavox Odyssey (1972)

İlk oyun konsolu mühendis Ralph Baer tarafından savunma müteahhidi Sanders Associates için çekici kod adı Brown Box altında geliştirildi. Sadece 40 transistör ve 40 diyot içeren beyaz ve evet kahverengi bir kutudan oluşuyordu, kablolar TV'ye bağlanan teller ve iki bloklu kontrolör. Temelde Pong'un varyantları olan oyunlar, ekrana plastik kaplamalar yerleştirerek ses ve renk elde etmedi - ancak TV'nizdeki grafiklerle etkileşime ilişkin derin kavram burada başladı.

17. SNK Neo Geo (1990)

Sega gibi, SNK da ev konsolu pazarına sızma arzusu ile 1980'lerin arcade deviydi, ancak yaklaşımı çok daha iddialıydı. Coin-op isabetleriyle tam olarak aynı teknolojiyi kullanan bir makine yapmaya başladı. Bu, Ölümcül Öfke, Dövüş Sanatı ve Savaşçıların Kralı'nın şaşırtıcı ev versiyonlarıyla sonuçlandı; tek fark, Neo Geo'nun rakiplerinin üç katına mal olması ve 330 megabit oyun arabalarının her birinin 200 dolara mal olmasıydı. Oyun konsollarının Rolls-Royce'u olarak bilinmesine şaşmamalı.

16. Atari VCS / 2600 (1977)

Bir süre, 1970'lerin sonunda Atari video oyunlarıydı. 1975'teki ev Pong konsolunun başarısından sonra, şirketin tasarımcıları bir yılını rom kartuşlarına dayanan oyunlar oynayabilen mikroişlemci tabanlı bir sistem inşa ederek geçirdi. 1977 Noelinde, 400.000 makine ABD raflarına çarptı ve neredeyse anında satıldı. Siyah fasyası ve ahşap panelleri ve basit sekiz yönlü joystickiyle makinenin görünümü endüstrinin tasarım ahlakını oluştururken, güzel resimli kutuları ile oyunları hem biçim hem de işlevde tasarım klasikleriydi. Uçak kadar çeşitli filmler aracılığıyla pop kültürüne sızmak! ve Bladerunner, Atari bir konsoldan daha fazlasıydı - ve başarısızlıkları, özellikle de botlu film kravat ET, efsane haline geldi.

15. Nintendo GameCube (2001)

PS2 ve Xbox'ın kas tasarımının ve teknik gücünün yanı sıra, internet bağlantısı ve DVD desteği (eklenti aracılığıyla Xbox) ile GameCube, saplı dev bir Lego tuğlasına benziyordu ve IBM PowerPC işlemcisi ciddi şekilde yetersizdi Microsoft'un makinesine. Ancak Nintendo, ucuz ve geliştirilmesi kolay eğlenceli, karakteristik bir konsol istiyordu - elimizde bu var. Ayrıca, Metroid Prime, Legend of Zelda: Wind Waker, Resident Evil 4 ve Super Mario Sunshine bu diğer makinelerdeki her şeyle yarıştı.

14. PlayStation 3 (2006)

İddialı Hücre işlemcisi ve bir Blu-ray sürücüsünün dahil edilmesiyle ilgili zorluklar ve gecikmelerle PS3 en başından beri göz korkutucu bir projeydi. Çevrimiçi çok oyunculu hizmeti cömertçe abonelik gerektirmedi, ancak Xbox 360 teklifinden daha düşüktü ve geliştiriciler, çok sayıda sinerjik işlem birimi (SPU) dizisiyle çalışmayı zor buldu. Ve yine de yepyeni bir sinematik oyun deneyiminin geliştiği yer: Uncharted 2, Savaş Tanrısı III, Demon’un Ruhları, Şiddetli Yağmur ve Yolculuk, zengin sürükleyici dünyalarda yaratıcı, zorlu hikaye anlatımının geleceğine işaret etti. Dersleri hala öğretiliyor ve öğreniliyor.

13. Nintendo 64 (1996)

Süper bilgisayar uzmanı Silicon Graphics Inc ile birlikte geliştirilen ve başlangıçta hiç hubristik kod adı Project Reality verildiğinde, N64 çelişkili bir yaratıktı - CD-rom'ları kucaklamak yerine arabalarla geriye dönük olarak yapışmak, ancak analog bir joystick kullanımında yenilikçi doğru 3D hareketine izin verir. Bu, elbette, dönemin tanımlayıcı oyunu Super Mario 64'e yol açtı, ancak konsol GoldenEye, Banjo-Kazooie, Wave Race 64 ve Legend of Zelda: Ocarina of Time gibi birçok klasik gördü.

1200.jpg?width=620&quality=45&auto=forma

12. Xbox One (2013)

Geleneksel bir konsoldan daha güzel bir kutu olarak inşa edilen Xbox One, çok çekirdekli AMD işlemcileri, HDR (ve 4K video) uyumluluğu, bulut depolama, oyun akışı ve birçok multimedya seçeneğine sahiptir. Ve makine yaşlanmaya başlarken, S ve X iterasyonları geldi ve özellikleri artırdı. Çok platformlu hitlerin güzel versiyonlarının yanı sıra, Assassin’in Creed Origins ve Fallout 4’ü de bize Forza Horizon 4, Hırsızlar Denizi, Halo 5 ve Ori ve Kör Ormanı getirdi. Birçok açıdan son teknoloji ürünü.

11. Xbox (2001)

Bill Gates tarafından 2000 Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda alay edilen Xbox, Direct X (Microsoft'un PC oyun geliştiricileri için ara katman yazılımı) arkasındaki ekip tarafından şirketin ürünlerini oturma odasına sokmak için teknolojik bir Truva atı olarak tasarlandı. Bu hafif Orwellian vakıflarından sağlam, güçlü ve heyecan verici bir makine geldi, 600'den fazla oyunun arka kataloğu, Halo'daki şimdiye kadarki en büyük konsol birinci şahıs nişancılarından birine ve cesur savaşçı Ninja Gaiden, gerçeküstü macera Psychonauts ve Star Wars'a sahip Eski Cumhuriyet'in destansı Şövalyeleri. Xbox, en başından beri entegre ethernet portu ve sağlam Xbox Live altyapısı ile çevrimiçi oyunun artan önemini anladı. Atari VCS'den bu yana ABD'nin tasarladığı en önemli konsol.

10. Nintendo Wii (2006)

Birçok oyun endüstrisi uzmanı, 2005 yılında Wii için teknik özellikleri gördü ve “iki Oyun Küpü birlikte bantlandı” olarak yazdı. Üzerinde düşünmedikleri şey, Wii Sports, Wii Play ve Wii Fit gibi basit, mükemmel tasarlanmış oyunlara engelsiz erişim sağlayan hareket kontrolleri kullanan benzersiz joypad idi. Aniden, tüm aileler en küçüğünden en büyüğüne kadar birlikte rekabet edebilir ve Nintendo sonuç olarak 100 metreden fazla birim sattı. Faydacı tasarımın teknolojik takıntıya karşı zaferi.

9. Sega Dreamcast (1998)

Yerleşik modem ve son derece yenilikçi denetleyicileriyle (el tipi oyun makineleri olarak iki katına çıkarılabilir çıkarılabilir bellek kartları ile birlikte) Dreamcast, Sega’nın şaşırtıcı derecede yaratıcı birinci taraf geliştirme ekipleri tarafından desteklenen vizyoner bir donanımdı. Makine, yeni türler icat eden veya eski tarzlarda tamamen devrim yaratan Jet Set Radio, Shenmue, Seaman, Rez, Phantasy Star Online gibi bir dizi kendine özgü başlık gördü. Ancak Batılı geliştiricilerin destek eksikliği ve PS2'nin katıksız gücü, hayatının güzel olduğu kadar kısa olmasını sağladı.

2047.jpg?width=620&quality=45&auto=forma

8. Nintendo Switch (2017)

İlginç ama kusurlu Wii U'nun takibi, konsolun iki ekranlı yaklaşımını tekrarladı, ancak karışıma iki harekete duyarlı kontrol cihazı ekleyerek dahili HD ekranını gerçekten taşınabilir hale getirdi. Switch, Wii ve Game Boy'un dehasını bir şekilde birleştiren, oturma odası ile genel olarak dünya arasında sorunsuz bir şekilde yerel çok oyunculu geçiş yapan parlak esnek bir ev konsoludur. En iyi oyunları - Zelda Efsanesi: Vahşi Nefes, Hayvan Geçişi: Yeni Ufuklar, Süper Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe, Süper Mario Maker - bu makinenin enfes özelliklerini mükemmel bir şekilde kullanın.

7. PlayStation (1994)

1993 yılına gelindiğinde Sony, Sega ve Nintendo ile işbirliği yaparak konsol endüstrisine giremedi, bu yüzden şirketin donanım dehası Ken Kutaragi düşündüm, vidalayın, kendi makinemizi yapalım. Güçlü ancak geliştirmesi kolay bir mimari tasarladı ve 3D şekilleri ekranın mümkün olduğunca verimli bir şekilde itmeye odaklandı. Sony, daha sonra İngiltere stüdyosu Psygnosis'i satın alarak ve Japon arcade kıdemli Namco ile özel bir anlaşma yaparak geliştirme deneyimi eksikliğini çözdü. Ortaya çıkan konsol, 1990'larda, Tekken, Gran Turismo ve Tony Hawk’un Profesyonel Patenci gibi başlıklarıyla zaman açısından zengin yirmi beşinci heyecanla yönetti. Bu makine her şeyi değiştirdi.

6. Famicom / Nintendo Eğlence Sistemi (1983)

Bu sık sık tekrarlanan bir gerçek, ama her zaman hatırlanmaya değer bir şey: 1980'lerde Kuzey Amerika'da “video oyunları” oynamadı, Nintendo oynadın. Önceki Hoover ve Aspirin gibi, marka da jenerikleştirildiği faaliyetle o kadar eşanlamlıydı. Bu, konsol piyasasına giren, Nixendo’nun başarılı Game & Watch avuç içi cihazlarından büyük ölçüde esinlenen) komik düz küçük joypad'lerle ve tıknaz arabalarla gelen NES'e bağlıydı. Ama oyunlar, oh oyunlar. Super Mario Bros, Zelda Efsanesi, Kontra, Mega Adam, Final Fantasy, Excitebike… Nintendo'nun (ve özellikle Shigeru Miyamoto'nun) tasarım dehasının ilk geliştiği yer ve şirketin eski, iyi kullanılan teknolojinin en iyi şekilde yeniden şekillendirilebileceğini öğrendiğimiz yerdi. inanılmaz şeyler fark et.

5. PlayStation 4 (2013)

Xbox One ile benzer teknolojiye dayanan ve neredeyse aynı anda başlatılan PS4, Sony'nin multimedya işlevselliği yerine oyunlara odaklandığını ve hemen Microsoft'a karşı PR savaşını kazandığını gördü. Mükemmel denetleyicisi, büyük ölçüde geliştirilmiş çevrimiçi altyapısı ve sorunsuz paylaşım ve akış işlevleri ile yenilikçi bir sistemdir, ancak gerçekten kazandığı yer, birinci ve ikinci taraf oyun zenginliklerini utandırmaktadır. Uncharted 4, Horizon Zero Dawn, Marvel’in Spider-Man, Savaş Tanrısı, Bloodborne, Death Stranding… hepsi görsel oyun aracı olarak video oyunlarının olanaklarını zorluyor.

4. Sega Mega Drive (1988)

Sega, Golden Axe, Strider ve Altered Beast gibi arcade isabetlerini doğru bir şekilde dönüştürebilen ve gençlere boğa güterek pazarlama yapabilen bir mimarlık inşa ederek, Nintendo'yu çılgın ve eski moda görünüyordu. Bu punk tutumu, 1990'ların başında MTV kültürüne mükemmel uyum sağlayan hız takıntılı, sivri saçlı bir ahbap olan Sonic the Hedgehog'un gelişiyle daha da güçlendirildi. Mega Drive, 35m'lik birimler satmaya devam edecek ve romantik rol yapma maceralarından gerçek zamanlı askeri sim'lere kadar çok çeşitli deneyimlere ev sahipliği yapacaktı. Tuhaf, gürültülü ve kaba olmaktan korkmuyordu ve bazılarımız bununla ilgili. Bu süreçte, iyi ya da kötü, konsol oyun fikrini bir yaşam tarzı - bir kimlik olarak icat etti.

3. Xbox 360 (2005)

Geniş bant döneminin ilk konsolu olan Xbox 360, çevrimiçi çok oyunculu işlevselliği en başından beri sunduğunun merkezine koyuyor. Başarılar ve Oyun Puanı gibi yenilikler, savaş alanının Call of Duty 4: Modern Warfare, Halo 3 veya Forza Horizon olsun, küresel kullanıcı tabanını geniş bir rekabetçi topluluğa dönüştürdü. Tartışmalı olarak, bu aynı zamanda, olgun anlatım oyun tasarımı çağımızda modern olan Mass Effect 2, Elder Scrolls V, Bioshock ve Read Dead Redemption gibi destansı maceraların üstün versiyonlarını gören makineydi.

2048.jpg?width=620&quality=45&auto=forma

2. PlayStation 2 (2000)

Konsol savaşlarını üst üste iki nesil kazanmak zor. PlayStation 2, PlayStation'ın başarısına eşit olmakla kalmadı, aynı zamanda 155 milyon ünite değiştirerek tüm zamanların en çok satan konsolu oldu. Tam hakimiyeti, teknik gücü ve tanıdık geliştirme ortamı, dünyadaki stüdyoların olağanüstü yaratıcı olmasını sağladı. Bu, ana gişe rekorları kıran Grand Theft Auto, Metal Gear Solid, Gran Turismo, Pro Evo Soccer, Burnout ve Cırcır & Clank'ın meyvesini veren altın çağdı, ancak Katamari Damacy, Ico ve Okami gibi kendine özgü hazineleri de barındırdı. Guitar Hero ve Singstar, aynı zamanda tüm nesil için pub sonrası eğlence platformu haline geldi. Burası TV, film ve müzik reklam öğelerinin uyandığı ve fark edildiği yerdi, ah evet, oyunlar gelecek, buna girsek iyi olur. Ve sonra herkes yaptı.

1200.jpg?width=620&quality=45&auto=forma

1. Süper Famicom / Süper Nintendo Eğlence Sistemi (1990)

Street Fighter 2'nin önünde tüm günler, oturma odası arkadaşları, atıştırmalıklar ve Kola kutuları ile dolu sehpa ile dolu. Legend of Zelda: All-nighters: Geçmişe Bir Bağlantı, Süper Metroid ve Mana'nın Sırrı. Yoshi’nin Adası ve Harvest Moon’u küçük kız kardeşinle paylaşmak. Süper Yıldız Savaşları serisi ile patlama. Donkey Kong Country keşfi. Milyonlarca bizde bu anılar var. SNES, Mega Drive tarafından zaten değiştirilmiş bir endüstriye geldi, ancak Nintendo bildiklerine yapıştı - sağlam teknoloji ve şaşırtıcı, bereketli yaratıcılık. Makine güzel, renkli görseller ve yemyeşil örneklenmiş sesler üretti ve daha sonra yaşam döngüsünde gelişmiş kartuşlara izin verme esnekliğine sahipti. Ama gerçekten, kalıcı etki, oyunların - 1.700'den fazla - ve bize hissettirme şekline bağlıydı. Sonuçta, hepsi bu.

Kaynak: The Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.