Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Eğer Kovulduysanız, İş Görüşmesinde Bu Konuyla İlgili Yalan Söylemeyin. Bunun yerine bunu yapın.


Önerilen İletiler

  • Admin

Eğer Kovulduysanız, İş Görüşmesinde Bu Konuyla İlgili Yalan Söylemeyin. Bunun yerine bunu yapın.

Dürüst olun, ama kısa ve özlü olun.

5e3c6f662bfa2.jpeg

İşten atılmak garip. Bazen hak ediyorsun, bazen de hak etmiyorsun. Her iki durumda da, gelecekteki bir iş görüşmesinde açıklamak zor olabilir. Aslında, daha önceki bir görevden zorla çıkarıldığınızı kabul etmekten daha kazançlı bir iş için kendinizi satmanın daha az zevkli bir yolunu düşünmek zordur.

Ancak kovulmak sizi kötü bir insan yapmaz, ne de yeni bir rolde veya yeni bir şirkette yıldız olmayacağınız anlamına gelmez. Bir zamanlar bir dondurma kepçe işinden kovuldum çünkü tırnaklarımı çok fazla ısırdım ve görünüşe göre çiğnenmiş basamaklarımın müşterileri rahatsız etti. Deneyimi şimdi paylaşabilir ve gülebilirim; mizah, dedikleri gibi, sadece acı artı zamandır.

Peki ya ateş etme ile aynı barışı sağlamadıysanız? Ve ya potansiyel bir işveren neden son işinizden ayrıldığınızı sorarsa? Sadece açıklama yapmadan “kovuldum” demek harika değil ve çoğumuz yalan söylemenin daha kötü olduğunu biliyoruz. Öyleyse, bir röportajdayken ve şüpheli bir kalkış saatini açıklamanız istendiğinde ne söylemelisiniz? Neyse ki, popüler Ask a Manager blogunun ve The Cut'in köşe yazarı olan Alison Green, basit bir çözümü paylaştı.

Birinci Adım: Yalan söylemeyin

Green'e göre, ateşinizi örtbas etmek kendinizi felakete hazırlıyor. “Yalan söyleyip gönüllü olarak ayrıldığınızı söylerseniz (ya da bir işten çıkarma olarak ya da olanları yanlış bir şekilde çerçevelerseniz), işveren referanslarınızla temasa geçtiklerinde ya da bir arka plan kontrolü yaptığında gerçeği öğrenecektir” diye yazıyor. “Ve eğer bu olursa, yalanın kendisi bir anlaşma kırıcı olacaktır - oysa dürüst bir açıklama genellikle olmazdı.”

İkinci Adım: Kısa Tutun

Uzun soluklu bir açıklamaya gerek yok. “Çok fazla şey söylemek, olması gerekenden daha büyük bir anlaşma yapacak ve genellikle oldukça savunmacı olarak karşılaşacaksınız,” diye yazıyor Green. “Tipik olarak ihtiyacınız olan tek şey neler olduğunu açıklayan birkaç cümledir.”

Üçüncü Adım: Yaptığınız plana sadık kalın

Neden kovulduğunuzla ilgili soruları başarıyla yanıtlamanın anahtarı, öğrendiklerinize ve ileride nasıl iyileştirmeyi planladığınıza odaklanmaktır. Green, bir görüşmeci neden bir işten ayrıldığınızı bilmek istediğinde yanıt vermek için iki örnek komut dosyası sağlar:

“Aslında bıraktım. Bu benim üzerimde - açıkçası bende olmayan oldukça gelişmiş tasarım becerileri gerektiren bir iş aldım. Hızla hızlanabileceğimi düşündüm, ama ne kadar öğrenmem gerektiğini küçümsedim. Doğru çağrıyı yaptılar ve düzenlemeye geri dönmek beni rahatlattı. ”

“Aslında bıraktım. İş yükü çok yüksekti ve yakında yeterince konuşmadım ve hacim nedeniyle hatalar yaptım. Bana iş yükü bu kadar yüksek olduğunda erken iletişim kurma ve nasıl yöneticilere öncelik vereceğime dair bir sayfada olduğumdan emin olmak için bir ders verdi. ”

Green, kısa tutun, sakin ve kişiselleştirmeyin diye tavsiye ediyor. En önemlisi, kendi değerinizi hatırlayın diyor.

Kaynak: Pocket Worthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.