Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Doğa polisleri sahaya iniyor


Ümit Ürkmez

Önerilen İletiler

Doğa polisleri sahaya iniyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü’nde kurs görecek 260 çevre ve doğa polisinin eğitimleri biter bitmez sahaya ineceğini duyurdu


Emniyet ve jandarma teşkilatı içinde kurulan Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü’nde görev yapacak polislerin eğitimi başladı. Ankara’da başlayan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde de ilk etapta 260 polisin kurs göreceğini söyledi. Bu birimde kullanılacak araçların dış tasarımları ve giydirmeleri tamamlandığını belirten Soylu, “polislerin görevlerinde kullanılacak eldiven, yakalama ağı gibi teçhizatların alımları da hemen gerçekleştirildi. Eğitimleri biter bitmez, arkadaşlarımız sahaya inecekler” dedi.

‘HAYDİ’ geliyor



Doğa ve çevre polislerine ihbar yapabilmeyi kolaylaştırmak amacıyla “HAYDİ” adlı bir uygulamanın yazımına başlandığını söyleyen Soylu, bu hattın 1.5 ay sonra hayata geçeceğini duyurdu. Soylu, eğitim programı çerçevesinde Narkotik Daire Başkanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi’nde, narkotik birimlerinin yanı sıra Özel Harekât Başkanlığı, KOM Daire Başkanlığı, asayiş, güvenlik, kriminal, özel güvenlik daire başkanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile uluslararası kurumlarda kullanılan köpeklerin hem doğumları hem de branşlara göre eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Soylu, eğitim alan sertifikalı 451 eğitimli köpeğinin, narkotikten bomba aramasına kadar pek çok alanda başarılı görevler yaptığını dile getirdi.

Zehir köpek 42 can kurtardı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2018’de Narkotik Başkanlığı’nın toplam ağırlık bazlı yakalamalarının yüzde 46’sı, adet bazlı yakalamalarının da yüzde 39.5’ini narkotik köpekleri marifetiyle gerçekleştirildiğini belirterek, 2019 ve 2020 için de bu oranların yüzde 42 ile yüzde 30 bandında seyrettiğini aktardı. Mardin, Nusaybin’de yapılan Atmaca Operasyonu’nda “Zehir” isimli görev köpeğinin, el yapımı patlıyıcının infilak ettirileceği sırada üzerine atladığı teröristi etkisiz hale getirdiğini ve bunun 42 personelin hayatını kurtardığını kaydetti. Soylu, son3 yılda 82 ölümlü vakada kayıp 16 ceset, kadavranın köpekler sayesinde bulunduğunu söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.