Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2020 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2020 Mükemmel Karpuzu Seçmek İçin Bu 3 Adım Takip Et Yaz mevsimidir, bu yüzden muhtemelen mevsimde olduğu için taze karpuzdan faydalanmaktan yararlanmak istersiniz. Ama hangi karpuzun en olgun ve en tatlı olduğunu ve hangilerini markette bırakmanız gerektiğini nasıl anlarsınız? İşte Texas A&M Agrilife'ın izniyle mükemmel karpuz seçmenin üç adımı. Bu yılki ürün Zaten biraz karpuz denediyseniz ve özellikle tatlı olduğunu fark ettiyseniz, yanılıyorsunuz. Teksas A&M Üniversitesi Tarım ve Yaşam Bilimleri Fakültesi'nde profesör olan Juan Anciso'ya göre, bu yılki karpuz mahsulü - özellikle Rio Grande Vadisi'nde yetiştirilenler - tatlılık söz konusu olduğunda ortalamanın üzerinde. Aslında Brix sayımı olarak adlandırılan tatlı meyvelerin ne olduğunu belirleyen özel bir ölçek var. Karpuz için 10 puanı, karpuzun ortalama tatlılık anlamına gelirken, 11, "çok tatlı" olduğunu gösterir. Bu yılki ürün 11 ile 13 arasında. Ancak karpuzlar bu yaz grafik dışı olsa da, bu, üretim bölümünde herhangi birini yakalayabileceğiniz anlamına gelmez. İşte en iyi karpuz seçmek için üç şey. 1. Sarı göbeği bulun İçeride neye benzediğini görmek için mağazada veya çiftçi pazarında gerçekten açık bir karpuz kesemeyeceğiniz için, olgunluğu kontrol etmenin bir sonraki en iyi yolu tarla noktasını aramaktır. Bu işaret, kavuna asmaya bağlanırken zemine nerede yerleştirildiğini gösterir. İşte Texas A&M'nin tam olarak aradığı şey: Karpuz olgunsa, tarla lekesi kavunun bir tarafında büyük, sarı bir yama olmalıdır. Olgunsa, renk kremsi, neredeyse tereyağı benzeri sarı olmalıdır. Sarı göbek ve daha krem rengi ne kadar büyük olursa, kavunun asma üzerinde olgunlaşmak için daha fazla zaman anlamına gelir. Bununla birlikte, spot daha küçükse veya sarıdan daha beyaz görünüyorsa, kavun olgun olmayabilir. 2. Göbeğe Tıklayın İnsanları daha önce kavun ya da kavuna dokunarak gördüyseniz, muhtemelen olgun bir tane bulmaya çalışıyorlar (ya da çok garip bir hobileri var). Bu tekniği kullanmak için kavunun göbeğine hafifçe vurun. Karpuz olgunlaşırsa, daha derin bir sesi olacaktır. Aşırı olgunlaşmışsa, etin yumuşak ve bozulmaya başladığını belirten içi boş veya düz bir ses olacaktır. Yemesi Kolay Atıştırmalıklar İçin Çerez Kesicilerle Meyveyi Kes 3. En güzel olanı seçmeyin Karpuz söz konusu olduğunda, en fotojenik değil, donuk ve ağır olanları bulmak isteyeceksiniz. Bir karpuz dışarıdan parlaksa, bu olgun değil demektir. Ve eğer mevcut kavunların geri kalanından daha ağırsa, bu iyi bir işarettir. Karpuzlar% 92 su olduğundan, daha ağır bir kavun muhtemelen daha fazla su tutar ve bu da onu daha sulu hale getirir. Kaynak: LafeHacker Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.