Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mükemmel Karpuzu Seçmek İçin Bu 3 Adımı Takip Et


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Mükemmel Karpuzu Seçmek İçin Bu 3 Adım Takip Et

Yaz mevsimidir, bu yüzden muhtemelen mevsimde olduğu için taze karpuzdan faydalanmaktan yararlanmak istersiniz. Ama hangi karpuzun en olgun ve en tatlı olduğunu ve hangilerini markette bırakmanız gerektiğini nasıl anlarsınız? İşte Texas A&M Agrilife'ın izniyle mükemmel karpuz seçmenin üç adımı.

BB16iGf5.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu yılki ürün

Zaten biraz karpuz denediyseniz ve özellikle tatlı olduğunu fark ettiyseniz, yanılıyorsunuz. Teksas A&M Üniversitesi Tarım ve Yaşam Bilimleri Fakültesi'nde profesör olan Juan Anciso'ya göre, bu yılki karpuz mahsulü - özellikle Rio Grande Vadisi'nde yetiştirilenler - tatlılık söz konusu olduğunda ortalamanın üzerinde. Aslında Brix sayımı olarak adlandırılan tatlı meyvelerin ne olduğunu belirleyen özel bir ölçek var. Karpuz için 10 puanı, karpuzun ortalama tatlılık anlamına gelirken, 11, "çok tatlı" olduğunu gösterir. Bu yılki ürün 11 ile 13 arasında.

Ancak karpuzlar bu yaz grafik dışı olsa da, bu, üretim bölümünde herhangi birini yakalayabileceğiniz anlamına gelmez. İşte en iyi karpuz seçmek için üç şey.

1. Sarı göbeği bulun

İçeride neye benzediğini görmek için mağazada veya çiftçi pazarında gerçekten açık bir karpuz kesemeyeceğiniz için, olgunluğu kontrol etmenin bir sonraki en iyi yolu tarla noktasını aramaktır. Bu işaret, kavuna asmaya bağlanırken zemine nerede yerleştirildiğini gösterir. İşte Texas A&M'nin tam olarak aradığı şey:

Karpuz olgunsa, tarla lekesi kavunun bir tarafında büyük, sarı bir yama olmalıdır. Olgunsa, renk kremsi, neredeyse tereyağı benzeri sarı olmalıdır. Sarı göbek ve daha krem rengi ne kadar büyük olursa, kavunun asma üzerinde olgunlaşmak için daha fazla zaman anlamına gelir. Bununla birlikte, spot daha küçükse veya sarıdan daha beyaz görünüyorsa, kavun olgun olmayabilir.

2. Göbeğe Tıklayın

İnsanları daha önce kavun ya da kavuna dokunarak gördüyseniz, muhtemelen olgun bir tane bulmaya çalışıyorlar (ya da çok garip bir hobileri var). Bu tekniği kullanmak için kavunun göbeğine hafifçe vurun. Karpuz olgunlaşırsa, daha derin bir sesi olacaktır. Aşırı olgunlaşmışsa, etin yumuşak ve bozulmaya başladığını belirten içi boş veya düz bir ses olacaktır.

Yemesi Kolay Atıştırmalıklar İçin Çerez Kesicilerle Meyveyi Kes

3. En güzel olanı seçmeyin

Karpuz söz konusu olduğunda, en fotojenik değil, donuk ve ağır olanları bulmak isteyeceksiniz. Bir karpuz dışarıdan parlaksa, bu olgun değil demektir. Ve eğer mevcut kavunların geri kalanından daha ağırsa, bu iyi bir işarettir. Karpuzlar% 92 su olduğundan, daha ağır bir kavun muhtemelen daha fazla su tutar ve bu da onu daha sulu hale getirir.

Kaynak: LafeHacker

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Mükemmel Karpuzu Seçmek İçin Bu 3 Adımı Takip Et

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.