Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yaz Salataları için Süper Yiyecekler

Yaz, piknik ve barbekü ile tam hızda olabilir, ancak bağışıklık sistemlerimizi sağlıklı tutmak şu anda herkesin aklının başında yer alıyor. Neden mevsimin taze sebzeler ve meyvelerden yararlanıp bağışıklık sistemimizi güçlendiren şeyleri beslemiyoruz?

salata.jpg

Yiyecekler virüsleri öldürmez, ancak bazı yiyecekler bağışıklık sistemlerimizi güçlendirebilir ve istenmeyen hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabilir. Çoğu zaman, hastalık ve bağışıklık kış aylarında daha sık düşünülür ve güveç ve çorba gibi gıdalar bizim gittiklerimizdir. Ancak bu süper yiyecekler yazlık salatalarda mükemmel bir şekilde eşleşir.

Zencefil ve Sarımsak

vllkyt500k05qvdsh.jpg

Aromatik ve lezzet yüklü, hem sarımsak hem de zencefil, bağışıklık sisteminizi doğal olarak destekleyen bileşikler içerir. Allium ailesinden gelen sarımsak, bakterilerin yok edilmesine ve enfeksiyona doğal olarak yardımcı olan bileşikler içerir. Sarımsak yemenin hastalanma riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteren araştırmalar var.

Sarımsak, zararlı toksinlerin vücudunun yıkanmasına yardımcı olur, bağışıklık tepkilerini uyarır ve vücut iltihabını azaltır. Memphis tabanlı diyetisyen Sylvia White gibi bir salataya RealLivingNutrition.com'da birkaç kıyılmış diş sarımsak ekleyin, domates, salatalık ve nane ile yapılan kinoa salatası ile yapın.

Zencefil, hastalıkların önlenmesi için birçok kişinin başvurduğu bir başka bileşendir. Zencefil, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilecek iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Washington, Ellensburg'da PeaceandNutrition.com'un kurucusu diyetisyen Shena Jaramillo, Ginger'ın sindirimi hızlandırabileceğini ve vitaminlerle dolu olduğunu söylüyor. Taze zencefil ve sarımsak ile salata sosu yapar. Mango, tahin, zencefil, sarımsak, zeytinyağı ve balzamik sirkeyi bir karıştırıcıda karıştırır - en sevdiğiniz salataya atmaya hazır.

turunçgiller

citrus.jpg

Birçok kişi üşüttükten sonra doğrudan C vitaminine döner. Çünkü bağışıklık sisteminizi geliştirmenize yardımcı olduğu bilinmektedir. C vitamininin, enfeksiyonlarla savaşmanın anahtarı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırdığı düşünülmektedir.

Neredeyse tüm turunçgiller C vitamini bakımından yüksektir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli çeşitlerle, bu vitaminin herhangi bir yemeğe sıkılması kolaydır. Popüler narenciye greyfurt, limon, limon, portakal ve mandalina içerir. Bu meyveler yaz salatalarında veya ev yapımı soslarda çok iyi gitme eğilimindedir. Nashville merkezli diyetisyen Karman Meyer, TheNutritionAdventure.com'un kurucusu, taze sıkılmış pembe greyfurt, portakal ve limon suyunu narenciye sosu içinde portakal ve limon suyuyla somon - omega-3 açısından zengin - ve yeşillikler ile eşleştirmeyi sever.

Vücudunuz C vitamini üretmediği veya saklamadığı için, sağlığı devam ettirmek için günlük olarak almanız gerekir. Çoğu yetişkin için önerilen günlük miktar, kadınlar için yaklaşık 75 mg ve erkekler için 90 mg'dır.

ıspanak

iStock-916931074-2-768x512.jpg

Koyu yapraklı yeşillikler, içerdikleri sayısız besin maddesi nedeniyle bağışıklık sistemlerimiz için mükemmeldir. Ispanak özellikle listemi hazırlıyor çünkü sadece C vitamini açısından zengin değil, aynı zamanda bağışıklık sistemlerimizin enfeksiyonla mücadele yeteneğini artırabilecek çok sayıda antioksidan ve beta karoten ile doludur.

Ispanak, mümkün olduğunca az pişirildiğinde en sağlıklıdır, böylece besinlerini korur. Bununla birlikte, hafif bir pişirme, A vitamini emmeyi kolaylaştırır ve diğer besin maddelerinin çeşitli bitkilerde bulunan organik bir bileşik olan oksalik asitten salınmasına izin verir.

Wisconsin merkezli diyetisyen, şef ve yemek kitabı yazarı Julie Andrews, taze bebek ıspanak, çilek, rezene, avokado, bezelye ve badem gibi web sitesi The GourmetRD'de bir salata tarifi oluşturdu.

Ayçiçeği ve Kabak Çekirdeği

allergy-friendly-non-gmo-seed-snacks-fro

Ayçiçeği ve kabak çekirdeği bağışıklık arttırıcı besinlerle doludur. Ayçiçeği tohumları fosfor, magnezyum ve B-6 ve E vitaminleri içerir. E vitamini, bağışıklık sistemi fonksiyonunun düzenlenmesinde ve korunmasında önemlidir.

Ayçiçeği tohumları da selenyumda inanılmaz derecede yüksektir. Sadece 1 ons, ortalama bir yetişkinin günlük ihtiyaç duyduğu neredeyse selenyumun yarısını içerir. Selenyumun viral enfeksiyonlarla mücadele potansiyelini inceleyen çeşitli çalışmalar yapılmıştır, ancak bunlar çoğunlukla hayvanlar üzerinde gerçekleştirilmiştir.

Kabak çekirdeği, hem bağışıklık fonksiyonu için hayati öneme sahip olan hem de mantar önleyici ve antiviral özelliklere sahip çinko ve demir içerir. Ayrıca alerjilerin ve intoleransların ortak bir tetikleyicisi değildir. Ve her ikisi de hemen hemen her salataya kolayca serpilebilir.

Diyetisyen Melissa Groves Azzaro, onları nar ve bal içeren iki salatada - iki süper gıda daha - yeşil elma, yeşillik ve portakal-limon suyu sosu ile birlikte kullanıyor. New Hampshire, Portsmouth'da bulunan Avocado Grove Nutrition & Wellness'ın sahibidir.

Taze Kırmızı dolmalık biber

50321846.jpg

Narenciye çok miktarda C vitamini içerirken, kırmızı dolmalık biberlerin C vitamini içeriğini kontrol edin: Bir orta boy dolmalık biber, önerilen günlük ödeneğinizi karşılayan 152 miligram C vitamini içerir. Ayrıca vücudumuzun sağlıklı cilt, göz görme ve bağışıklık sistemi için önemli olan A vitaminine dönüştüğü zengin bir beta karoten kaynağıdır.

Biber mükemmel bir salata doğranmış. Therealfoodrds.com adresinde Gerçek Yemek Diyetisyenleri olarak bilinen Colorado ve Minnesota merkezli diyetisyenler Stacie Hassing ve Jessica Beacom, kırmızı biber, lahana, mango ve avokado ve ayrıca eklenen protein için tavuk ile dolu bir salata takozu yarattı. Bu tarifin içerdiği besleyici sebzelerin çeşitliliğini seviyorum.

Kaynak: USNEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
Misafir BrandonArrak

Ewet ya çok vahim bir durum. Hepimiz bu sebzeleri tüketiyoruz. Şahsen ben artık hangisi kış, hangisi yaz sebzesi olduğunu unuttum. Sürekli her türden, her mevsim rafta bulunuyor. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Teşekkürler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.