Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kahve içmek için günün en iyi zamanı (Uyandığınızda Değil)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kahve içmek için günün en iyi zamanı (Uyandığınızda Değil)

Çok fazla kafein sever gibi iseniz, her gün kahve içersiniz, muhtemelen uyanır uyanmaz kahve makinesi için bir beeline yaparsınız. Aslında, ABD'deki yetişkinlerin yüzde 90'ı neredeyse her gün kafein tüketiyor ve kahve bu kafein düzeltmesini elde etmenin en popüler yolu. Yataktan çıktıktan hemen sonra java'nın ilk patlamasını alma alışkanlığınız olsa da, bazı araştırmalar, kahvenizden en iyi şekilde yararlanmak için ideal zaman olmadığını göstermektedir. Kafein vuruşunuzu en üst düzeye çıkarabilecek tatlı bir nokta var ve şaşırtıcı bir şekilde, sabah ilk şey değil.

caffeine-coffee.jpg

İlk uyandığınızda, vücudunuz genellikle kortizol bakımından yüksektir - sizi uyanık hissettiren stres hormonu. Kortizol seviyeleriniz zirvede olduğu için, erken kahve içmek kafeinin canlandırıcı etkilerini azaltabilir.

Bunun yerine, demlemek için en fazla patlamayı elde etmek için, bazı uzmanlar kahvenizi sabahın ortasında veya öğleden sonra içmenizi önerir. Uyandıktan yaklaşık üç ila dört saat sonra kafeine çarpmak da işe yarayacaktır. Bunun nedeni, günün o noktasında, vücudunuzun kortizol açısından düşük olması ve umutsuzca iyi bir pick-me-up'a ihtiyaç duymasıdır, She-ology'nin uzmanı ve kurucusu She-ology'nin yazarı olan Sherry A. Ross diyor.

Kadınlar için o-oloji hormonal takviyeleri.

“Kahve içenlerin çoğu, güne başlamak için sabah ilk iş olarak kafein uyarıcı etkilerine ihtiyaç duyuyor” diyor. "Çalışmalar tutarsız, ancak kafein bu iyi hormonu gün içinde arttırdığı için sabahın ortasına kadar (kortizol seviyeleri düşük olduğunda) beklemenin daha iyi olduğu düşünülmektedir. Kortizol düzeylerinin daha yüksek olduğu sabah kafein içilmesi Kafeinin enerji verici etkisini azaltın. Çalışmalar tutarsız olduğu için seçim sizin. "

1522697270446.jpg

Ne kadar kafein içmelisiniz?

Tabii ki, sabah kuklanız olmadan çalışamazsanız, elbette içmeye devam edin. Herkes sabah ortası teorisine uymaz. Kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı Melanie Dellinges, tükettiğiniz zaman değil, tükettiğiniz kafein miktarıdır. Günde iki ila dört fincan alımınızı sınırlamanızı önerir.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) önerileriyle biraz daha cömerttir. FDA, sağlıklı bir yetişkinin günde 400 miligrama kadar kafein içebileceğini söylüyor - yaklaşık dört veya beş fincan kahveye eşdeğer - olumsuz bir etkisi yok. Bununla birlikte, farklı insanlar kafeine daha duyarlıdır ve bazıları kafein toleransı geliştirmiştir. (Daha uzun yaşamak için mi? Daha uzun yaşamak için ne kadar kahve içmeniz gerekir.)

Java'nızı içmeye ne zaman karar verdiğinize bakılmaksızın, öğleden sonra başlayarak kahve içmekten (veya kafeinsiz kalmaya çalışmayın!) Kaçının. Journal of Clinical Sleep Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışmada, yatmadan altı saat önce bile kafein içmenin, plasebolara kıyasla uykuyu önemli ölçüde bozduğu bulunmuştur. Çalışma yazarları, kafeinin "uyku üzerinde önemli yıkıcı etkileri" olduğunu söylüyor, bu yüzden uyumadan en az altı saat önce kafeinin durdurulmasını öneriyorlar.

BB12NQR6.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Tatmin edici bir kahvaltı bütün sabahınızı yapabilir - bu hatalardan kaçınırsanız. Günün ilk yemeğinin sizi başarıya ulaştırmasını nasıl sağlayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak: THEHealthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.