Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeterli Su İçmemenin 7 Yan Etkisi

Yaz geldi, yani günlük rutininizde bir şeyin değişmesi gerekiyor: Daha fazla su içmelisiniz.

BB15SXzB.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sıcak sıcaklıklarda yürümek veya egzersiz yapmak, su alımınızı izlemede iyi değilseniz, susuz kalmanıza ve hızlı bir şekilde gitmenize neden olabilir. Sakiko Minagawa, MS, RDN, LD, normal vücut fonksiyonlarını yerine getirmek için yeterli su tüketiminin hayati önem taşıdığını ve yeterli miktarda alamamanın vücudunuzu dengeden çıkarabileceğini ve hatta hasta hissetmenizi sağlayabilir.
 

Minagawa'dan yeterince su içmemekte yaşayabileceğiniz bazı yan etkileri paylaşmasını istedik, ancak ilk olarak, her gün ne kadar su içmeniz gerektiğini hızlı bir şekilde açıklayacağız.

Her gün ne kadar su içmelisiniz?
Bireyin ne kadar suya ihtiyacı olduğunu hesaplamak için kullanılan birkaç farklı yöntem olsa da, Minagawa önerilen genel alımın dokuz, 8 fl civarında olduğunu söylüyor. kadınlar için günde oz su bardağı ve erkekler için yaklaşık 12.5 su bardağı. Aktivite seviyeleri ve dışarıdaki sıcaklıklar arttıkça önerilen su alımı dalgalanır. Emme ihtiyaçları da vücut büyüklüğüne bağlıdır.

Minagawa, "Vücut ısıyı dağıtmak için terleyerek egzersiz yaparken çekirdek sıcaklığındaki artışı telafi ediyor." "Sporcular ter nedeniyle kaybedilen sıvının yerine sıvı alımını arttırmalıdır."

Genel olarak, dehidrasyonu önlemek için her 15-20 dakikada bir 3 ila 8 sıvı ons içmenizi önerir.

Yeterli su içmemenin yol açtığı bazı yan etkiler nelerdir?
Minagawa, dehidrasyonu gösterebilecek beş yan etki olduğunu söylüyor.

Vücut ısısında artış: Ter, vücudunuzun doğal olarak kendini nasıl soğutması ve iç sıcaklığını stabilize etmesidir. Yeterli su olmadan, vücudunuz düzgün bir şekilde terleyemez ve sonuç olarak çekirdek sıcaklığınız artar, bu da sizi sıcak hissettirebilir.
Kan basıncında düşüş: Minagawa, dehidrasyonun büyük ölçüde protein içeren kanın sıvı kısmı olan plazma hacmindeki bir azalma nedeniyle meydana geldiğini ve sonuç olarak kan basıncının da düştüğünü söylüyor.
Mide bulantısı veya kusma: İç vücut ısısındaki artışa, kan basıncında bir azalmaya ve kalp atış hızında bir artışa yanıt olarak mide bulantısı olabilir veya kusmaya başlayabilirsiniz.
Kas krampı: Terleme, egzersize bağlı kas kramplarıyla ilişkili olan hem plazma hacminde hem de elektrolit seviyelerinde (sodyum ve potasyumu düşünün) azalmaya neden olabilir.
Kabızlık: Su, yiyecekleri gastrointestinal sisteminizde hareket ettirmeye yardımcı olur. Sudaki bir eksiklik kendinizi yedeklenmiş hissetmenize neden olabilir.
Minagawa neredeyse yaygın olmasa da, çok fazla su içmenin mümkün olduğunu ve yan etkilerin benzer olduğunu gösteriyor.

Yeterli su içmemenin uzun vadeli yan etkilerinden bazıları nelerdir?
Yetersiz su tüketimi devam ederse, aşağıdakilerle karşılaşabilirsiniz:

Böbrek taşları ve idrar yolu enfeksiyonu: Tekrar tekrar böbrek taşı veya idrar yolu enfeksiyonu olan biriyseniz, muhtemelen bakterileri ve taş oluşturan mineralleri temizlemek için yeterince su içmiyorsunuzdur.
Bronkopulmoner bozukluklar (egzersize bağlı astım): "Hidrasyon durumu ve akciğerlerdeki ve hava yolundaki sıvı uygun hava yolu klerensinde önemli bir rol oynar" diyor.
Bu yaz yanınızda yeniden kullanılabilir bir su şişesi taşıyarak tüm bu yan etkilerden kaçının, ancak yalnızca içme suyunun yanı sıra sulu kalmanın birçok yolu vardır. Minagawa, "Smoothies, çorbalar, süt, meyveler de büyük bir sıvı kaynağıdır" diyor.

Kaynak: EAT THIS, NOT THAT

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.