Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

Aaaa nasıl olur da bu filmi kaç kez izlemiş ama buraya onunla ilgili hiçbir şey yazmamışım? Çok enteresan... Enteresan demişken aslında bu filmi en güzel anlatan kelimelerden birisi bu "enteresan". 

SEN AYDINLATIRSIN GECEYİ

Ütopik bir kasaba düşünün, içinde yaşayan herkesin özel güçleri var; mesela biri duvarlardan geçebiliyor, diğeri zamanı durdurabiliyor,  bir başkası görünmez, biri hiç ölmüyor, diğeri eliyle tüfek gibi ateş edebiliyor vs. vs. dışarıdan baksan bu kadar özel güçleri olan bir kasabada her şey yolundaymış gibi görünür ama değil... Filme tam olarak afişinde yer alan "İNSAN ENDİŞEDEN YARATILMIŞTIR" sözü hakim... Herkes karanlık, depresif, dertli, tasalı, muhtemelen bu yüzden film de siyah beyaz çekilmiş. Bütün bu fantastikliği, tuhaflığı bir kenara koyarsın film bir o kadar da doğal ve samimi, sanki kalkıp şimdi gitsen orayı ziyaret edebilir, o insanları görebilirmişsin gibi... Üstelik onların insanüstü özellikleri sana garip bile gelmez. 

Konusundan daha fazla bahsetmeye gerek yok ama bence son yılların en güzel filmlerinden biri bu film, oyuncuları bir o kadar güzel, performansları ise son derece doğal, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt, Ercan Kesal, Serkan Keskin, Ezgi Mola, Demet Evgar, Damla Sönmez, Nadir Sarıbacak, Tansu Biçer... 

Ve tabii bahsetmeden geçemeyeceğim, tam benim kafama göre filmler çeken yönetmen Onur Ünlü, kim ne derse desin, isteyen istediği kadar itiraz etsin, bence Onur Ünlü değeri bilinmeyen ama Türkiye'nin en iyi ilk 5 yönetmeninden biri (bence birinci). Çok seviyorum onu. 

 

Bir de izlememiş olanlar için filmden bir sahne paylaşmak istiyorum: 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.