Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Uzmanlara Göre Kedinizin Mobilyalarınızı Tırmalamasını Önlemek İstiyorsanız Bunları Yapmalısınız


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Uzmanlara Göre Kedinizin Mobilyalarınızı Tırmalamasını Önlemek İstiyorsanız Bunları Yapmalısınız

Mobilya tırmalama. Birçok kedi sahibi bunu yaşadı. İşten eve gelmek ya da sabahları sadece oturma odası kanepe, halı veya koltuk bulmak için uyanıyor, şimdi delikler, gözyaşları veya akıntılar var. Ve elbette, böyle bir suçu işleyebilecek sadece bir suçlu var: yaramazlık kedi.

BB15zWis.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Peki kediniz mobilyaları neden çiziyor? Ve güzel mobilyalarınızı küstah furball'unuzdan nasıl koruyabilirsiniz? POPSUGAR, bu yaygın kedi davranışı ve kedinizin mobilyalarınızı sadece parçalara dönüştürmesini önlemenin yollarını daha iyi anlamamıza yardımcı olmak için uzmanlara başvurdu.

Kedim Mobilyaları Neden Tırmalıyor?

Kediler çiziyor, çünkü doğada var, kedi davranış ve sağlık uzmanı Jackson Galaxy, Animal Planet'in My Cat From Hell ve New York Times'ın en çok satan yazarı. "Kaşıyarak, tüm pedleri arasında koku bezleri olduğu için hem bölgelerinde görsel bir işaret hem de bir koku işaretçisi üretiyorlar." Dedi. "Her çizdiklerinde bir koku bırakıyorlar ve kediler çok bölgesel oldukları için bunu yapmaları gerekiyor." Kaşıma ayrıca kedilerin göğsünde ve kollarındaki kasları çalıştırmasına ve biriken tırnakların ölü kılıflarını çıkarmasına yardımcı olur.

Kedimin Mobilyaları Tırmalamasını Nasıl Önleyebilirim?

Doktora sonrası veterinerlik görevlisi, Smalls'ın yerleşik kedi uzmanı sertifikalı bir uygulamalı hayvan davranışçısı Mikel Delgado, "Evinizde birden fazla tırmalama direğine sahip olmak, kedilerinizin mobilya yerine onları kullanma şansını artırır." Dedi. Ayrıca, her kedinin çizilme direklerinin dokusu, sağlamlığı, boyutu ve açısı için farklı bir tercihe sahip olması nedeniyle, kedinizin ihtiyaçlarına uygun yeterli çizme seçeneklerine sahip olmanın önemli olduğunu açıkladı. Örneğin, birçok kedi uzun, sağlam sisal direklerde dikey çizilmeyi severken, bazıları bir karton ped veya şezlong üzerinde yatay çizilmenin tadını çıkarır. Kediniz dikey sedyeleri tercih ederse, kedinizin arka ayakları üzerinde durabileceği ve tam bir streç alabileceği kadar uzun olduklarından emin olmak önemlidir. Tırmalama direklerinin konumu da çok önemlidir. Dr. Delgado onları evinizde kedinizin uyuduğu, yediği ve oynadığı, ayrıca kedinizin çizdiği mobilyaların yakınında yüksek trafik alanlarına yerleştirmenizi önerir. Kediniz zenginleşmeye yanıt verirse, tırmalama direğini araştırmak için furball'unuzu motive etmek için catnip, oyuncaklar veya ikramlar kullanabilirsiniz, ancak sorunu asla zorlamamalısınız. "Yapmak istemediğiniz şey, kedinizi tırmalama direğine götürmek ve pençelerini üzerine taşımaktır," dedi, bunun yerine, uygun çizilmeyi teşvik etmek için kedinize çok fazla övgü vermeli ve ne zaman davranırsa tırmalama direğini kullanın.

Kedinizin mobilya üzerinde çizilmesini önlemenin bir başka yolu da, Catological'de veteriner yazarı ve danışmanı Michelle Burch, Feliway tarafından Feliscratch kullanmaktır. "Feliscratch, kedinizi uygun yazı üzerine çizmek üzere eğitmenize yardımcı olmak için oluşturulmuş bir üründür." Dedi. "Bu ürün, kedileri tırmalama malzemesine koku koymaya teşvik etmek için kedi karası mesajlarını çoğaltır." Klinik çalışmalarda, kullanımın ilk haftası içinde Feliscratch, yıkıcı çiziklerini azaltmak veya durdurmak için yıkıcı çizik gösteren kedilerin yüzde 85'ine ve çizik direklerini kullanmaya başlamak için istenmeyen çizik gösteren kedilerin yüzde 79,7'sine yardımcı oldu.

Burch, cesaret kırma taktiklerinin uygunsuz çizilmeyi çözmeye yardımcı olabileceğini söyledi. Bir seçenek, söz konusu alana bir parça alüminyum folyo yerleştirmektir. "Folyo kaygan ve parlak olduğunda, uygun bir koku bırakamaz veya tırnaklarını tımar edemezler," dedi. Başka bir seçenek de kedinizin tırnaklarına Yumuşak Paws gibi plastik ipuçları uygulamaktır. Burch, "Plastik uçların uygulanması, kedinizin kokularını ve kendi bölgeleri olduğunu algıladıkları şeylere uzanmasına izin verecektir." Dedi. Açıktan çeşitli renk ve tasarımlara kadar değişen plastik uçlar altı ila sekiz hafta yerinde kalma eğilimindedir. Evde yerine yapıştırılabilirler veya birçok veteriner hastanesi bunları sizin için uygulayabilir. Son seçeneklerden biri Yapışkan Paws gibi çift taraflı bir bant ürünü kullanmaktır. "Kediler pençelerinde yapışkan madde bulundurmayı sevmez ve bu uygunsuz çizilmeyi caydırmaya yardımcı olur" dedi. Şeffaf yapışkan şeritler doğrudan mobilyalara ve diğer ev eşyalarına uygulanabilir. Çoğu mobilyaya zarar vermeleri olası değildir ve çıkarıldığında yapışkan bir kalıntı bırakmaz. Burch, "Bu ürünler cesaretini kırma işini yaptıktan ve kedinizi uygun bir yerde çizmek için yeniden eğittikten sonra dikkat dağıtıcıları kaldırabilirsiniz." Dedi.

Her şey başarısız olursa, Dr. Burch, kedinizin mobilyaları çizmesini önlemek için yüksek ses veya sprey şişeleri kullanmanızı önerir. Bununla birlikte, bu yöntemler negatif takviye olarak kabul edildikleri için son çare olarak kullanılmalıdır. “Olumsuz takviye, zaman zaman geri tepebilir ve kedilerin mobilya üzerinde daha fazla çizilmesine neden olabilir” dedi. "Bazı durumlarda, mobilyalarınızın yok olmasını önlemeye yardımcı olur."
Kedimin Çivilerini Düzeltmek Clawing Alışkanlığını Azaltır mı?

"Tırnak süsleri kedinizin sağlığı için iyidir, ancak kedinizin çizilme ihtiyacını ortadan kaldırmazlar!" Dedi Delgado. Bu yüzden birkaç iyi çizme seçeneğine sahip olmak çok önemlidir. Bununla birlikte, kedinizin tırnaklarını düzeltmek, çizilme sırasında yapılan herhangi bir hasarı azaltmada ve kedinizin pençelerinin her şeye yapışmasını önlemede yardımcı olabilir. Kedinizin tırnaklarını kesmeye karar verirseniz, Dr. Delgado, kedinizin tırnak kırpmasını kabul etmesine, yavaş gitmesine ve herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa veterinerinize ulaşmasına yardımcı olmak için ikramlar kullanmanızı önerir.

Tırmalamayı Önlemek İçin Kedimin Tırnaklarını Aldırmalı mıyım?

Pek çok uzman, tıbbi ve davranışsal sorunlara yol açabileceğinden, kedinizin yasa dışı bırakılmasını önermez. Dr. Burch, "Uzun süreli tıbbi problemler arasında topallık, sürekli ağrı ve cerrahi bölgenin nadiren kronik kendi kendine sakatlanması yer alıyor." Dedi. Ayrıca yasadışı kedilerin yüzde 33'ünün artan saldırganlık ve çöp kutusunun dışında idrar yapma veya dışkılama gibi uzun vadeli davranış sorunları geliştirdiğini açıkladı.

Kaynak: Popsugar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.