Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Gaz Izgaraları için Nihai Kılavuz

Açık havada yemek, özellikle yaz aylarında, insanlar lezzetli etler, sebzeler, hatta pizza üretmek için ızgaralarını ateşlediğinde harika. Gazlı ızgaralar, kendiniz ve aileniz için lezzetli yemekler ve harika anılar yapmak için hızlı ve kullanışlı bir yol sunar. Burada gaz ızgaraları hakkında her şeyi öğrenin.

AACo8gT.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Gazlı Izgara Nedir?

Gaz ızgaraları, propan veya doğal gazla beslenen dış mekan pişirme cihazlarıdır. Çoğu, taşınabilirlik için tekerlekli bir arabaya monte edilmiş kapaklı bir pişirme kutusu ile birlikte gelir. Pişirme yüzeyinin altındaki metal brülörler, yiyeceğe doğru ısı yayan küçük alevler yayar. Doğal gaz modelleri evdeki gaz kaynaklarına bağlanır. Propan modelleri, bir hortum ve regülatör ile brülörlere bağlı portatif tanklardan yakıt çeker.

Gaz Izgaralarının Artıları ve Eksileri

Gazlı ızgaralar yiyecekleri hızlı pişirir ve önceden ızgara deneyimi olmadan bile şaşırtıcı derecede kolaydır. Propan modellerinin hareket etmesi kolaydır ve her yerde kullanılabilir. Tüm gazlı ızgaralar sıcaklığa hızla ulaşır ve aydınlatmadan 10 veya 15 dakika sonra tamamen pişirmeye hazır hale gelir.

Tüm ızgaralar bir süre sonra yağ ve kurum oluşturur, ancak gaz ızgaralarının temizlenmesi kömür ızgaralarından daha kolaydır ve daha eşit ve kontrol edilebilir bir ısı sağlar. Bununla birlikte, gazlı ızgaraların satın alınması ve yakıt alınması kömür birimlerinden daha pahalıdır. Ayrıca yiyeceklere kömür ızgaralarıyla aynı zengin, dumanlı lezzeti vermezler.

Gazlı Izgara Çeşitleri

Masaüstü Izgaralar: Bu minyatür modeller bir veya iki kişi için mükemmeldir. Küçük boyutları onları kamp gezileri, bagaj kapağı ve sahil ızgaraları için mükemmel kılar.

Portatif Araba Izgaraları: Gaz ızgaralarının çoğu tekerlekli arabalara monte edilmiş portatif ünitelerdir. Hangi modeli seçtiğiniz pişirme kapasitesi, özellikleri ve bütçenize bağlıdır. Izgara boyutu genellikle tipik olarak iki ila altı arasında değişen brülör sayısı olarak ifade edilir. Daha yüksek uçlu paslanmaz çelik ızgaralar genellikle et kızartmak için kızılötesi lokanta brülörleri gibi ekstra özelliklere sahiptir.

Sabit Izgara: Ciddi ızgaralar bazen arka bahçelerinde kalıcı açık hava pişirme istasyonları kurar ve sabit ızgaralar iyi bir seçim olabilir. Masa üstü ızgaralar gibi bacakları veya tekerlekleri yoktur ve yerleşik veranda mutfaklarının pişirme kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için genellikle arabaya sahip ızgaralardan daha büyüktürler.

Flat-Top Grill, diğer adıyla Griddle: Gazlı ızgaralar ilk ortaya çıktığında neredeyse duyulmamış, düz ızgaralar popülerlik kazanmıştır. Izgaralı ızgaradan ziyade düz, sürekli metal bir pişirme yüzeyinin ısıtılması, bu ızgaraların daha eşit pişirme ve daha kolay pişirme ve temizleme sağlar.

Ayrıca geleneksel gazlı ızgarada yapamayacağınız krep, yumurta ve diğer birçok yiyeceği yapabilirsiniz.

Bir Gaz Izgarasını Güvenli Bir Şekilde Başlatma ve Kapatma

Izgarasının açık havada iyi havalandırılan bir alanda olduğundan emin olun. Asla içeride veya garajda kullanmayın. Aydınlatma öncesinde hortumu ve regülatörü hızlı bir şekilde kontrol edin ve belirgin bir hasar olmadığından emin olun. Propan ızgarası varsa, tankın iyi durumda olduğundan ve ezik veya paslı olmadığından emin olun.

Her şey kontrol edilirse, kapağı açın, ardından tank valfini yavaşça tamamen açın. Izgarada bir ateşleme düğmesi varsa, ilk brülör kontrol düğmesini yavaşça "düşük" konuma getirirken basılı tutun.

Brülör tüpü birkaç saniye sonra tutuşmazsa düğmeyi tekrar kapatın. Yanmamış propan gazının dağılmasına izin verin, sonra tekrar deneyin. Tüm brülörler yanana kadar bu işlemi tekrarlayın. Izgarada yerleşik ateşleyici yoksa veya düzgün çalışmıyorsa daha hafif bir değnek kullanın.

Tüm brülör kontrol düğmelerini "kapalı" konuma getirerek ızgarayı kapatın, ardından tank valfini sonuna kadar kapatın. Izgara soğuduğunda kapağı kapatın ve üniteyi ızgara kapağıyla hava koşullarından koruyun.

Gaz Izgarası Sıcaklık Kontrolleri

Brülör düğmeleri ısı çıkışını kontrol eder. Brülör tüplerinden akan gaz miktarını düzenler, yiyeceklerinizi pişiren alevlerin boyutunu ve yoğunluğunu değiştirir. Birçok ızgaranın kapağına monte edilen bir termometre, ancak kapak kapatıldığında kaba bir iç sıcaklık fikri verir.

Daha ince kontrol, daha fazla veya daha az doğrudan veya dolaylı ısıtma seçilerek gerçekleşir. Doğrudan ısı, yiyeceğin doğrudan alevlerin üzerine oturduğu anlamına gelir. Alevler hala dolaylı olarak ısınırken eti pişirir, ancak o kadar yakın değildir. Bunun yerine, et brülörlerin bir tarafına yerleştirilir, daha az sıkma ile daha yavaş ve daha yumuşak pişirmeye yol açar.

Gazlı Izgaraların Maliyeti Nedir?

Bir ya da iki kişi için pişirilecek portatif gazlı ızgaralar 100 ila 300 dolar arasında değişiyor. Küçük, iki ocaklı tekerlekli üniteler markaya, özelliklere ve malzemelere bağlı olarak 300 ila 600 $ veya daha fazladır. Tam boyutlu dört veya altı brülörlü ızgaralar, süslülüğe bağlı olarak kolayca 1.000 $, 1.500 $ veya daha fazlasına mal olabilir.

Kızılötesi searing elemanları, tencere ve tavalar için brülörlü yan masalar ve akıllı telefon bağlantılı yerleşik elektronik termometreler gibi ekstra özelliklere sahip üniteler için çok fazla ödeme yapmayı bekleyin.

Gazlı Izgaralar için En İyi Aksesuarlar

Gazlı ızgara ile kullanmak için iyi, temel bir alet seti alın: ızgara temizliği için paslanmaz çelik tel fırça, spatula, maşa, ızgara çatalı, mutfak makası ve teyel sosları için gıda fırçası.

Bazı ızgaralar kızılötesi parçalama elemanları ile sonradan donatılabilir. WiFi dijital ızgara termometreleri, ızgaradan uzaklaşmanız gerektiğinde veya büyük bir et kesimini yavaş pişirdiğinizde pişirme sıcaklığını izlemenin harika bir yoludur.

Yüksek kaliteli tel fırça iyi bir temizleme aracı olabilir, ancak bazı tel fırçalar yemeğinize girebilecek küçük tel parçaları döker. Tel fırçalara alternatifler arasında sert plastik fırçalar ve ahşap kazıyıcılar bulunur.

Gazlı Izgara Bakımı

Aile TamircisiBir Izgara Izgarasını Çırpıda Nasıl Temizleriz

Depo vanası, regülatör ve hortumun ızgaraya bağlandığı yere 80/20 su ve bulaşık deterjanı püskürterek ızgarada düzenli olarak sızıntı kontrolü yapın. Herhangi bir sızıntı karışımı sürekli olarak kabarcıklı hale getirecektir.

Tüm ızgara türleri gibi, gaz ızgaralarınız temiz tutarsanız en iyi sonucu verir. Her beş veya altı kullanımdan sonra kurum ve döküntüleri sıyırıp vakumlayarak pişirme kutusunun en iyi şekilde çalışmasını sağlayın. Damlama tepsisini temizleyin ve ızgara temizleme spreyi ve mendil kullanarak tavayı da yakalayın. Yan masalardaki gresi ve kurumları temizlemek için daha fazla mendil kullanın.

Izgaraları her kullanımdan önce bir tel fırça ile temizleyin ve gerektiğinde ızgara spreyi ile derinlemesine temizleyin. Izgaraları her üç veya dört kullanımda bir çıkarın ve brülör tüplerinde tıkanma ve korozyon kontrolü yapın. Gerekirse çıkarın ve temizleyin. Paslanmaya başlıyorlarsa brülörleri değiştirin.

Kaynak: Handyman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.