Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Profesyonel Aşçıların Kömür Izgarası İçin Verdiği 12 Öneri veya İpucu 


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Profesyonel Aşçıların Kömür Izgarası İçin Verdiği 12 Öneri veya İpucu 

Chris Lilly, dünya şampiyonu bir pitmaster, Kingsford Charcoal sözcüsü ve Mayıs Barbekü yarışmasında Memphis'in beş kez kazananı. Aynı zamanda Big Bob Gibson Bar-B-Q'da başkan yardımcısı, yönetici şef ve ortak ve Big Bob Gibson Bar-B-Q Yarışma Pişirme Ekibi'nin şef şefidir.

BB15joed.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Allen LeCuyer, barbekü takımı Magnum P.I.G.'nin pitmaster'ıdır. 2016'dan beri rekabetçi arka bahçe ızgara devresindedir ve Mayıs ayında Minnesota ve Rotary Rock'n Ribs dahil olmak üzere birçok Büyük Şampiyonayı kazanmıştır.

Matt Moore, bir Barbekü profesyonelidir ve "Serial Griller: Alev Pişirilmiş Mükemmellik için Grillmaster Sırları" dahil olmak üzere birden fazla ızgara kitabının yazarıdır. Çalışmaları BBC ve CBC, The New York Times, The Wall Street Journal, Washington Post, Atlanta Constitution, Chicago Tribune ve diğerleri tarafından yayınlandı.

Her biri bu Barbekü gurular en iyi kömür ızgara ipuçları için sorduk. Söyleyecek çok şeyleri vardı, ama önce ...

Kömür Izgarası Nedir?

Kömür ızgaraları çeşitli şekil, boyut ve stillere sahiptir, ancak hepsi yemek pişirmek için yanan kömür veya briket içererek çalışır. Izgaralar kapaklı veya açık, metal veya seramik olabilir, ancak hepsinin altında bir kömür deposu ve pişirdiğiniz şey için bir ızgara bulunur. Kulağa basit geliyor, değil mi? Ancak ızgarada düşündüğünüzden çok daha fazlası var.

İpucu 1: Ateşleme için Daha Hafif Sıvı Kullanmayın

Allen: Bu bir aşçının yapabileceği en kolay gelişme. Daha hafif sıvıyı atın! Daha hafif sıvının tadı vardır. Kömürlerinize koyduğunuz tüm sıvıyı tamamen yakmazsanız, yemeğinizin lezzetini bozma riskiniz vardır. En iyi seçenek bir kömür baca kullanmaktır. Pişirme ekipmanları satan çoğu mağazada ve çoğu çevrimiçi perakendecide bulunurlar. Bacaya ışıksız kömürler dökerek ve alttan aydınlatma yaparak çalışır.

İpucu 2: Lezzet için Sert Ağaç kullanmaktan kaçınmayın

Mat: Göbek kömürü hızlı ve güvenilir bir şekilde yakılabilir ve kuruysa yüksek sıcaklıklara ulaşarak çok az kül üretir. Kömür odundan oluşmasına rağmen, doğal sert ağaçlara kıyasla tipik olarak çok daha az duman sağlar. Bu nedenle, daha doğal, odun ateşinde bir lezzet üretmek için yanan kömürlere genellikle topaklar veya parke yongaları eklenir. Izgara saflıkları neredeyse her zaman daha ucuz alternatif briketler yerine yumru kömürü tercih eder.

İpucu 3: Yüksek Sıcaklıkta Pişirme için Izgaranın Kapaklarını Açın

Chris: Kömür ızgarasının sıcaklığını ayarlamak hava akışı tarafından kontrol edilir. Yangına yakın damperlerden hava girişi yangının yanmasını sağlamak için gerekli oksijeni sağlar. Üst damperlerden hava çıkışı ızgaradan havayı çeker. Açık damperler daha yüksek sıcaklıklara neden olur. Bu yüksek sıcaklıkları uzun süre korumak için yüzde 100 doğal briket kullanıyorum.

İpucu 4: Büyük Etler İçin Dolaylı Pişirmeyi Kullanın

Allen: Standart bir ızgarada, uzun ve düşük bir aşçı yapmanın en iyi yolu dolaylı yöntemi kullanmaktır. Sıcak kömür bacalarınızı ızgarasının bir tarafına dökün. Bu, bir tarafta çok sıcak bir bölge ve diğer tarafta daha soğuk bir bölge olmak üzere iki bölge oluşturacaktır. Eti kömür olmadan yan tarafa koyun. Doğrudan etin üzerinde ısı olmadan, daha uzun bir süre daha düşük bir sıcaklıkta pişirebileceksiniz. Dolaylı ısı, büyük etlerin hassaslaştırılmasına yardımcı olacak "yavaş ve düşük" bir pişirmeye izin verecektir.

İpucu 5: Izgara Temizliği için Yüksek Isı ve Soğan Kullanın

Matt: Izgarayı bitirdikten sonra, sıcaklığı artırmak için kömür ızgarasındaki tüm havalandırma deliklerini açın. Beş dakika sonra ızgaralar ve yüzeyler çok sıcak olacak ve bu da tel fırça ile temizlenmesini kolaylaştıracaktır. Izgara fırçası yok mu? Soğan ne dersiniz? Soğanı ikiye bölün ve kesilen tarafı aşağıya ızgaraya yerleştirin. Soğanya bir çatal yapıştırın ve ızgaraları yukarı ve aşağı ovun - sebzeden gelen doğal yağlar ızgarayı temizlemeye ve baharatlandırmaya yardımcı olacaktır.

İpucu 6: Güvenle Kapatın

Chris: Izgaradan sonra, yangını söndürmek ve yanmamış kömür veya briketleri korumak için tüm hava damperlerini kapatın. İstenmeyen yangınları önlemek için külü ızgaradan 24 saat boyunca atmayın. Yanmamış kömürü bir sonraki ızgarada tekrar kullanabilirsiniz.

İpucu 7: Bir Izgara Termometresi Satın Alın

Allen: En iyi ızgara aksesuarı benim için kolay bir seçim. Kömür ızgarasına özgü değildir, ancak herhangi bir pişirme için geçerlidir. İyi bir termometre çok önemlidir. Az pişmiş et güvenli değildir ve fazla pişmiş et sert ve zevksiz olabilir. İyi bir termometre hemen hemen herkesin grillmaster olmasına yardımcı olabilir.

İpucu 8: Izgaralarınızı Yağlayın

Mat: Yapışmayı önlemek için, katlanmış bir havluyu (eski bir havlu kumaş havlu en iyi şekilde çalışır) kanola veya bitkisel yağa batırın ve yiyeceklerinizi eklemeden önce ızgaralara yağı sürmek için maşa kullanın.

İpucu 9: Doğru Izgara Gereçleri Satın Alın

Chris: "Olması gereken" araç ve gereçlerim arasında: kömür bacaları, ağır ızgara eldivenleri, büyük bir ağır spatula (büyük etler için), daha hassas bir spatula (balıklar ve sebzeler için) ve hassas donasyonu ölçmek için bir iç et termometresi bulunur.

İpucu 10: Farklı Etlerin Nasıl Pişirileceğini Öğrenin

Allen: İki ana hamburger türü vardır: kalın olanlar (genellikle biftek burgerleri) ve ince olanlar, diner burgerleri. Her ikisi de teknik olarak hamburger, ama gerçekten iki farklı kategori. Düzgün pişmiş, her ikisi de harika olabilir ve insanları ikisini de denemeye teşvik ediyorum. Tavuk ve diğer kümes hayvanları doğru sıcaklığa kadar pişirilmelidir - gerçekten sığır eti gibi bir aralığa sahip değildir. Undercook ve kendinizi ve ailenizi hastalayabilirsiniz. Aşırı pişirin ve bu huysuz etin üzerine bir diş çektirebilirsiniz. Bir termometre kullanın!

İpucu 11: Etleri Didiklemeyi ve gereksiz çevirmeyi Durdurun

Matt: Çoğu kişi, ızgara sıcaklıkları yeterince sıcak olmadığı için ızgaraya yapışan öğelerle ilgili sorun yaşar veya yiyeceklerin çevirme öncesinde pişmesi için yeterli zamana izin vermez. Sabırlı olun millet.

İpucu 12: Eti Dinlendirin

Chris: Daha küçük et kesimleri için, ızgaradan çıkardıktan ve kesmeden önce beş ila 10 dakika dinlendirin. Büyük kesimler için 15 ila 20 dakika bekleyin. Bu süre sıcaklığın dengelenmesini sağlar ve et liflerine iç suları yeniden emmek için zaman tanır. Ekstra nemi takdir edeceksiniz.

Kaynak: Handyman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.