Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya Milyarderleri Listesi - 2020 Yılının En Zenginleri


Önerilen İletiler

  • Admin

Dünya Milyarderleri Listesi - 2020 Yılının En Zenginleri

World-Billionaires-List-2020-Feature-Ima

Dünyadaki en zengin insanlar koronavirüse karşı bağışık değildir. Salgın Avrupa ve Amerika'daki tutuşunu sıkılaştırdıkça, küresel sermaye piyasaları çöktü ve pek çok servete tanık oldu. Bu listeyi sonuçlandırdığımızda, Forbes, başlangıçta bu net değerleri hesapladığımızda, bir önceki yıla göre 58 ve daha az 12 günden 226 daha az olan 2,095 milyarderi saydı. Kalan milyarderlerin% 51'i geçen yıla göre daha yoksul. Ham anlamda, dünyanın milyarderleri 2019'dan 700 milyar dolar düşerek 8 trilyon dolar değerinde.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

25.-PHIL-KNIGHT-_-FAMILY.jpg

# 25 Phil Knight ve ailesi

Net Değer: 29,5 B $
Yaş: 82
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Nike
Sektörler: Moda Perakende

Ayakkabı devi Nike'ın kurucusu Phil Knight, şirkette 52 yıl geçtikten sonra Haziran 2016'da başkan olarak emekli oldu. Knight, Oregon Üniversitesi'nde pist koştu ve eski pist koçu Bill Bowerman ile Nike ayakkabıları yarattı. 1964'te, her biri Nike olacak ve daha sonra Blue Ribbon Sports olarak adlandırılacak olanı başlatmak için 500 dolar koydular. Knight, hem Oregon Üniversitesi hem de Stanford’un İşletme Enstitüsü'ne 500 milyon doların üzerinde bağışta bulunmayı taahhüt etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

24.-DAVID-THOMSON.jpg

# 24 David Thomson ve ailesi

Net Değer: 31,6 B $
Yaş: 62
Ülke / Bölge: Kanada
Kaynak: Medya
Sektörler: Medya ve Eğlence

David Thomson ve ailesi, büyükbabası Roy Thomson tarafından kurulan bir medya ve yayın imparatorluğunu kontrol ediyor. Ailenin en büyük holdingi: Thomson'un başkanlık yaptığı Thomson Reuters'in 320 milyondan fazla hissesi. Thomson Reuters 2018'de finansal veri sağlayıcısı Refinitiv'de kontrol hissesini Blackstone'a 17 milyar dolara sattığını açıkladı. Aile ayrıca telekom devi Bell Canada'da bir hisseye sahip ve Toronto merkezli Globe and Mail gazetesine sahip.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

23.-BEATE-HEISTER-_-KARL-ALBRECHT-JR..jp

# 23 Beate Heister ve Karl Albrecht Jr.

Net Değer: 33,3 B $
Yaş: 62
Ülke / Bölge: Almanya
Kaynak: Süpermarketler
Sektörler: Moda Perakende

Aldi perakende servetinin mirasçıları Beate Heister ve Karl Albrecht Jr., Temmuz 2014'te 94 yaşında ölen Karl Albrecht Sr'nin çocuklarıdır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Karl Sr ve kardeşi Theo Sr, ölen 2010 yılında 88 yaşında, Almanya'nın Essen kentindeki ailelerinin köşe bakkalını devraldı. Alman perakendeciliğinde indirim devrimini ilerleterek, Aldi süpermarket zincirini Wal-Mart'a benzer düşük fiyatlı bir stratejiye dayanarak inşa ettiler. 1961'de kardeşler mülkiyeti bölüştürdü: Karl Sr., güney Almanya'daki mağazaları, artı İngiltere, Avustralya ve ABD'deki Aldi markasının haklarını aldı, Almanya Seo kuzey Almanya ve Avrupa'nın geri kalanındaki mağazaları aldı. 1971'de ABD market zinciri Trader Joe’yu satın aldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Jeff-Bezos-MacKenzie-Bezos.jpg

# 22 MacKenzie Bezos

Net Değer: 36 B $
Yaş: 50
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Amazon.com
Sektörler: Teknoloji

MacKenzie Bezos, 25 yıldır evli olduğu Amazon kurucusu Jeff Bezos'un eski karısıdır. Boşanma anlaşmasının bir parçası olarak Jeff, Amazon hissesinin% 25'ini şirketin% 4'ü olan MacKenzie'ye devretti. Mayıs 2019'da, Twitter'da boşanma şartlarını açıkladıktan kısa bir süre sonra, Verme Sözü'nü imzaladı. MacKenzie ve Jeff, 1992'de her ikisi de D.E. riskten korunma fonunda çalışırken tanıştılar. Shaw. Ertesi yıl evlendiler ve 1994'te Seattle'a taşındılar. İki roman yayınlayan Bezos, Princeton'da yazar Toni Morrison'ın öğrencisiydi ve onun için araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2014 yılında zorbalığa karşı bir organizasyon olan Bystander Devrimi'ni kurdu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

21.-MUKESH-AMBANI.jpg

#21 Mukesh Ambani.

Net Değer: 36,8 B $
Yaş: 62
Ülke / Bölge: Hindistan
Kaynak: Petrokimya, Petrol ve Gaz
Sektörler: Enerji

Mukesh Ambani, Hindistan'ın en değerli şirketleri arasında 88 milyar dolarlık (gelir) petrol ve gaz devi Reliance Industries'in başkanlığını yapıyor ve işletiyor. Güven, 1966 yılında küçük bir tekstil üreticisi olarak iplik tüccarı olan babası babası Dhirubhai Ambani tarafından kuruldu. Babasının 2002'deki ölümünden sonra Ambani ve küçük kardeş Anil, aile imparatorluğunu böldüler. Reliance, 2016 yılında 4G telefon hizmeti Jio'nun lansmanı ile Hindistan’ın aşırı rekabetçi telekom pazarında bir fiyat savaşı başlattı. Jio 340 milyondan fazla müşteriye ücretsiz ev içi sesli aramalar, ucuz arama hizmetleri ve neredeyse ücretsiz akıllı telefonlar sunarak imzaladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

20.-MA-HUATENG.jpg

#20 Ma Huateng

Net Değer: 38.1 $ B
Yaş: 48
Ülke / Bölge: Çin
Kaynak: İnternet Medyası
Sektörler: Teknoloji

Ma Huateng (Pony Ma olarak da bilinir), ülkenin en büyük işletmeleri arasında piyasa değeriyle sıralanan Çin İnternet devi Tencent Holdings'e başkanlık ediyor. Tencent’in popüler sosyal mesajlaşma uygulaması WeChat’ın 1 milyardan fazla kullanıcısı var. Grup, müzik yayını yapan yan kuruluşu Tencent Music'i Aralık 2018'de New York Borsası'nda listeledi. Ma, Tencent'i 1998'de kurdu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

18.-CHARLES-KOCH.jpg

# 18 Charles Koch

Net Değer: 38.2 $ B
Yaş: 84
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Koch Industries
Sektörler: Çeşitlendirilmiş

Charles Koch, 1967'den bu yana Amerika'nın en büyük ikinci özel şirketi olan Koch Industries'in başkanı ve CEO'sudur. Çeşitlendirilmiş şirket, boru hatları, kimyasallar, Dixie kupaları ve Stainmaster halısı gibi işletmelerden 110 milyar dolar gelir elde ediyor. Babası Fred Koch, 1927'de ağır petrolü benzine rafine etme yöntemini geliştirdi ve 1940'ta aile şirketini kurdu. Kansas yerli, Ağustos 2019'da ölen kardeşi David gibi şirkette% 42 hisseye sahip. 1983 Charles ve David, diğer iki erkek kardeşlerinin hisselerini Koch Industries'de satın aldılar. Oğlu Chase, şirketin hibrit bulut firması D2iQ ve 3D metal baskı şirketi Desktop Metal'e yatırım yapan girişim sermayesi kolunun başına geçti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

19.-JULIA-KOCH-_-FAMILY.jpg

#18 Julia Koch ve ailesi

Net Değer: 38.2 $ B
Yaş: 57
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Koch Industries
Sektörler: Çeşitlendirilmiş

Julia Koch ve üç çocuğu, Ağustos 2019'da 79 yaşında ölen kocası David'den Koch Industries'in% 42 hissesini miras aldı. Bir Iowa vatandaşı olan Koch, 1980'lerde New York'a taşındı ve moda tasarımcısı asistanı olarak çalıştı Adolfo. First Lady Nancy Reagan da dahil olmak üzere yüksek profilli müşterilerinin birçoğunda çalıştı. Julia, 1991'de kör bir tarihle David'le tanıştı; altı ay sonra tekrar bir araya geldiler, çıkmaya başladılar ve 1996'da evlendiler. Kocasıyla birlikte Mount Sinai Tıp Merkezi'ne 10 milyon dolar ve Stanford’un Çocuk Hastanesine 10 milyon dolar bağışladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

17.-JACK-MA.jpg

#17 Jack Ma

Net Değer: 38,8 B $
Yaş: 55
Ülke / Bölge: Çin
Kaynak: E-Ticaret
Sektörler: Teknoloji

Eski bir İngilizce öğretmeni olan Jack Ma, dünyanın en büyük e-ticaret işletmelerinden biri olan Alibaba Group'u kurdu. Eylül 2019'da Jack Ma, Alibaba'nın icra başkanı olarak görevinden ayrıldı; yerine CEO Daniel Zhang geldi. New York'taki 2014 halka arzı, dünyanın en büyük kamu hisse senedi teklifi olarak 25 milyar dolar topladı. Ma’nin Alibaba dışındaki yatırımları arasında Çin eğlence endüstrisi firmaları Huayi Brothers ve Beijing Enlight Media yer alıyor. Koronavirüs pandemisi sırasında vakfı ABD, Avrupa ve Afrika'ya milyonlarca maske ve diğer tıbbi malzemeler bağışladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

16.-MICHAEL-BLOOMBERG.jpg

# 16 Michael Bloomberg

Net Değer: 48 $ B
Yaş: 78
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Bloomberg LP
Sektörler: Medya ve Eğlence

Michael Bloomberg, 1981 yılında finansal bilgi ve medya şirketi Bloomberg LP'yi kurdu. Şirket için tohum finansmanı yaptı ve şu anda 10 milyar doların kuzeyinde gelirleri olan işin% 88'ine sahip. Bloomberg, 1966'da Wall Street'te yatırım bankası Salomon Brothers'da giriş seviyesi bir işe başladı. 15 yıl sonra kovuldu. Büyük bir hayırsever, silah kontrolü, iklim değişikliği ve diğer nedenlere 5 milyar dolardan fazla bağışta bulundu. Kasım 2019'da cumhurbaşkanlığı için bir koşu ilan etti (ancak Mart 2020'de bırakıldı) ve 2020'de Donald Trump'ı yenmek için yüzlerce milyon harcadı. 12 yıldır New York Belediye Başkanı Bloomberg, sahip olduğu dört kişiden biri bu kadar uzun süre hizmet etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

15.-FRANCOISE-BETTENCOURT-MEYERS.jpg

# 15 Francoise Bettencourt Meyers ve ailesi

Net Değer: 48.9 $ B
Yaş: 66
Ülke / Bölge: Fransa
Kaynak: L’Oreal
Sektörler: Moda Perakende

Francoise Bettencourt Meyers, dünyanın en zengin kadını ve L’Oreal’ın kurucusunun torunudur. Bettencourt Meyers ve ailesi, 2019'da on yıldan fazla bir sürede en iyi satış büyümesini kaydeden L’Oreal hisselerinin% 33'üne sahip. 1997'den beri L’Oreal’ın yönetim kurulunda görev yapıyor ve aile holding şirketinin başkanı. 2017'de Fransa'nın hükümdarlığı L’Oreal Heiress oldu ve o zamanlar dünyanın en zengin kadını olan annesi Liliane Bettencourt 94 yaşında öldü. Bettencourt Meyers, ailesinin bilim ve sanattaki ilerlemesini teşvik eden hayırsever vakfının başkanı olarak hizmet ediyor. L’Oreal ve Bettencourt Meyers ailesi, Nisan 2019 yangınından sonra Notre Dame katedralini onarmak için 226 milyon dolar bağışta bulunmayı kabul ettiler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

14.-SERGEY-BRIN.jpg

# 14 Sergey Brin

Net Değer: 49.1 $ B
Yaş: 46
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Google
Sektörler: Teknoloji

Sergey Brin, Aralık 2019'da Google'ın ana şirketi Alfabenin başkanı olarak görevinden ayrıldı ancak denetleyici hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olarak kaldı. Bilgisayar bilimi alanında ileri derece eğitimi görürken Stanford Üniversitesi'nde bir araya geldikten sonra 1998'de Google'ı Larry Page ile kurdu. Google 2004 yılında halka açıldı ve adını 2015 yılında Alfabe olarak değiştirdi. Brin, 2019'un büyük bir kısmında halka açık Alfabe etkinliklerinde bulunmadı; zamanını Alphabet’in ay ışını araştırma laboratuvarı X için harcıyor. Brin'in yüksek teknolojili bir zeplin projesine fon sağladığı bildiriliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

13.-LARRY-PAGE.jpg

# 13 Larry Sayfası

Net Değer: 50,9 B $
Yaş: 47
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Google
Sektörler: Teknoloji

Larry Page Aralık 2019'da Google'ın ebeveyni Alfabenin CEO'su olarak görevinden ayrıldı ancak yönetim kurulu üyesi ve hakim hissedar olarak kaldı. 1998 yılında Google'ı Stanford Ph.D. öğrencisi Sergey Brin. Brin ile Page, Google’ın arama motoruna güç veren PageRank algoritmasını icat etti. Page 2001'e kadar Eric Schmidt'in devraldığı CEO'ya, ardından 2011'den 2015'e kadar Google’ın yeni ana şirketi Alfabesinin CEO'su oldu. Uzay araştırma şirketi Planetary Resources'ın kurucu yatırımcısıdır ve aynı zamanda “uçan araba” girişimlerini Kitty Hawk ve Opener'a finanse etmektedir.
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

12.-CARLOS-SLIM-HELU-_-FAMILY.jpg

# 12 Carlos Slim Helu ve ailesi

Net Değer: 52.1 $ B
Yaş: 64
Ülke / Bölge: Meksika
Kaynak: Telekom
Sektörler: Telekom

Meksika’nın en zengin adamı Carlos Slim Helu ve ailesi Latin Amerika’nın en büyük mobil telekom şirketi Amerika Movil’i kontrol ediyor. Yabancı telekom ortaklarıyla Slim, 1990'da Meksika’nın tek telefon şirketi Telmex’te hisse satın aldı. Telmex şu anda America Movil'in bir parçası. Ayrıca Meksika inşaat, tüketim malları, madencilik ve emlak şirketlerinde ve The New York Times'ın% 17'sinde hisse sahibidir. Kayınpederi Fernando Romero, Slim’in geniş, eklektik sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan Mexico City'deki Soumaya Müzesi'ni tasarladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

11.-STEVE-BALLMER.jpg

#11 Steve Ballmer

Net Değer: 52.7 $ B
Yaş: 64
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Microsoft
Sektörler: Teknoloji

Steve Ballmer, şirketi 2000'den 2014'e kadar yöneten Microsoft'un yüksek voltajlı eski CEO'sudur. Stanford'un MBA programından çıktıktan sonra 1980'de Microsoft'a 30 numaralı çalışan olarak katıldı. Ballmer, ilk dot-com çöküşünden sonra ve aramada Google'ı ve cep telefonlarında Apple'ı yakalamak için çabalar göstererek Microsoft'u zor bir zamanda yönetti. Aynı yıl Microsoft'tan emekli oldu ve NBA’ın Los Angeles Clippers’ını 2 milyar dolara satın aldı. 2014'ten beri hayırseverliğini artırdı ve Amerikalıları yoksulluktan uzaklaştırmaya odaklanarak, bağışçı tarafından tavsiye edilen bir fona 2 milyar doların üzerinde para yatırdı. 2018 yılında, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve devlet kurumları için yazılım üreten Social Solutions'a 59 milyon dolar yatırım yaptı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

10.-ROB-WALTON.jpg

#10 Rob Walton

Net Değer: 54.1 $ B
Yaş: 75
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Walmart
Sektörler: Moda Perakende

Rob Walton, Walmart'ın kurucusu Sam Walton'un en büyük oğlu. 1992'de babasının ölümü üzerine Walmart’ın başkanlığını devraldı. Walton Haziran 2015'te emekli oldu ve onun yerine kayınpederi Greg Penner geçti. Hala Walmart’ın yönetim kurulunda oturuyor. O ve Sam Walton'un diğer mirasçıları toplu olarak Walmart’ın stokunun yaklaşık yarısına sahipler. Mağazalarından birinde ölümcül bir kitle çekiminden sonra Walmart, Eylül 2019'da mühimmat satışlarını sınırlayacağını ve silahların 'açık taşınmasını' engelleyeceğini söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

9.-ALICE-WALTON.jpg

#9 Alice Walton

Net Değer: 54.4 $ B
Yaş: 70
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Walmart
Sektörler: Moda Perakende

Alice Walton, Walmart'ın kurucusu Sam Walton'un tek kızıdır. Kardeşleri Rob ve Jim gibi Walmart için çalışmak yerine sanatı iyileştirmeye odaklandı. 2011 yılında memleketi Bentonville, Arkansas'ta Crystal Bridges Amerikan Sanatı Müzesi'ni açtı. Crystal Bridges, Andy Warhol, Norman Rockwell ve Mark Rothko'nun eserlerinden eserler. O ve erkek kardeşi Jim, kiralama okullarının tesislere yatırım yapmasına yardımcı olmak için 300 milyon dolarlık tahvil çıkaracak bir programa öncülük ediyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

8.-JIM-WALTON.jpg

#8 Jim Walton

Net Değer: 54.6 $ B
Yaş: 71
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Walmart
Sektörler: Moda Perakende

Jim Walton, Walmart'ın kurucusu Sam Walton'un en küçük oğludur. Haziran 2019'da Walmart hisse senedine 1.2 milyar dolar verdi, ancak Arvest Bank'ın% 44'lük hissesi sayesinde kısmen en zengin Walton olmaya devam ediyor. Jim, Haziran 2016'da oğlu Steuart'a koltuk vermeden önce Walmart’ın yönetim kurulunda on yıldan fazla bir süre oturdu. Toplu olarak, Sam Walton ve diğer mirasçıları Walmart’ın stokunun yaklaşık yarısına sahipler. Jim ve kız kardeşi Alice, charter okullarının tesislere yatırım yapmasına yardımcı olmak için 300 milyon dolarlık tahvil çıkaracak bir programa öncülük ediyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

7.-MARK-ZUCKERBERG.jpg

# 7 Mark Zuckerberg

Net Değer: 54.7 $ B
Yaş: 35
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Facebook
Sektörler: Teknoloji

Facebook. Zuckerberg'in yürüttüğü sosyal ağ, koronavirüs pandemi kilitlenmesi sırasında bir iletişim aracı haline geldi. Hayırsever ve savunuculuk kolu olan Chan Zuckerberg Girişimi, Bay Area'nın COVID-19 test kapasitesinin dört katına çıkmasına yardımcı olacağını açıkladı. Zuckerberg, Harvard'da Facebook'a 19 yaşında 19 yaşındayken öğrencilerin sınıf arkadaşlarının fotoğraflarıyla eşleşmesi için başladı. Mayıs 2012'de Facebook'u halka açtı ve hala stokun yaklaşık% 15'ine sahip. Aralık 2015'te Zuckerberg ve karısı Priscilla Chan, Facebook hisselerinin% 99'unu yaşamları boyunca vermeye söz verdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

6.-AMANCIO-ORTEGA.jpg

# 6 Amancio Ortega

Net Değer: 55.1 $ B
Yaş: 84
Ülke / Bölge: İspanya
Kaynak: Zara
Sektörler: Moda Perakende

Amancio Ortega, Avrupa'nın en zengin adamlarından ve dünyanın en zengin giyim perakendecilerinden biridir. Hızlı modada bir öncü olan Zara, moda zinciri ile tanınan Inditex'i 1975'te eski karısı Rosalia Mera (d. 2013) ile kurdu. Massimo da dahil olmak üzere 8 markaya sahip Madrid listesindeki Inditex'in yaklaşık% 60'ına sahip. Dutti ve Pull & Bear ve dünya çapında 7.500 mağaza. Ortega genellikle yılda 400 milyon dolardan fazla temettü kazanıyor. Temettülerini öncelikle Madrid, Barselona, Londra, Chicago, Miami ve New York'ta gayrimenkullere yatırdı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

5.-LARRY-ELLISON.jpg

#5 Larry Ellison

Net Değer: 59 B $
Yaş: 75
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Yazılım - Oracle
Sektörler: Teknoloji

Larry Ellison, 1977 yılında artan müşteri ilişkileri yönetimi veritabanlarına ihtiyaç duymak için yazılım firması Oracle'ı kurdu. 2014 yılında Oracle CEO'su rolünden vazgeçti ancak yine de yönetim kurulu başkanı ve teknoloji sorumlusu olarak görev yapıyor. Oracle, kısmen 2016 yılında Netsuite için 9.3 milyar dolar olan yazılım şirketlerinin sürekli satın alınmasıyla büyüdü. Mayıs 2016'da Ellison, bir kanser tedavi merkezi için Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne 200 milyon dolar vaat etti. 2012'de Ellison, neredeyse tüm Hawaii adası Lanai'yi satın almak için 300 milyon dolar harcadı; şimdiye kadar bir hidroponik çiftlik ve lüks bir spa inşa etti. Ellison, o yılın başlarında 3 milyon Tesla hissesi satın aldıktan sonra, Aralık 2018'de Tesla'nın yönetim kuruluna katıldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

4.-WARREN-BUFFETT.jpg

#4 Warren Buffett

Net Değer: 67.5 $ B
Yaş: 89
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Berkshire Hathaway
Sektörler: Finans ve Yatırımlar

“Omaha'nın Oracleı” olarak bilinen Warren Buffett, tüm zamanların en başarılı yatırımcılarından biridir. Buffett, sigorta şirketi Geico, pil üreticisi Duracell ve restoran zinciri Dairy Queen de dahil olmak üzere 60'tan fazla şirkete sahip olan Berkshire Hathaway'i işletiyor. ABD'li bir kongre üyesinin oğlu, önce 11 yaşında hisse satın aldı ve ilk olarak 13 yaşında vergi verdi. Servetinin% 99'undan fazlasını vereceğine söz verdi. 2019'da, çoğu Bill ve Melinda Gates'in kuruluşuna 3.6 milyar dolar bağışladı. 2010 yılında, o ve Gates, milyarderlerden servetlerinin yarısını hayırsever davalara bağışlamayı taahhüt etmelerini isteyen Söz Verme Rehberini başlattılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

3.-BERNARD-ARNAULT-_-FAMILY.jpg

# 3 Bernard Arnault ve Ailesi

Net Değer: 76 $ B
Yaş: 71
Ülke / Bölge: Fransa
Kaynak: LVMH
Sektörler: Moda Perakende

Dünyanın en büyük lezzet üreticilerinden Bernard Arnault, Louis Vuitton ve Sephora dahil 70 markanın imparatorluğunu yönetiyor. Kasım 2019'da LVMH, Amerikalı kuyumcu Tiffany & Co'yu 16,2 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yaptı ve şimdiye kadarki en büyük lüks marka alımı oldu. LVMH, 46 otel, tren ve nehir turuna sahip olan veya yöneten lüks misafirperverlik grubu Belmond için 2019 yılında 3.2 milyar dolar harcadı. Babası inşaatta küçük bir servet elde etti; Arnault, 1985 yılında Christian Dior'u satın almak için bu işten 15 milyon dolar koyarak işe başladı. Arnault’un beş çocuğundan dördü LVMH imparatorluğunun köşelerinde çalışıyor: Frédéric, Delphine, Antoine ve Alexandre.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

2.-BILL-GATES.jpg

# 2 Bill Gates

Net Değer: 98 B $
Yaş: 64
Ülke / Bölge: ABD
Kaynak: Microsoft
Sektörler: Teknoloji

Eşi Melinda ile Bill Gates, dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan Bill & Melinda Gates Vakfı'na başkanlık ediyor. Şubat 2020'de Gates Vakfı, yeni koronavirüsün tespitini ve tedavisini iyileştirmek için 100 milyon dolara kadar harcayacağını söyledi. Gates, Microsoft'taki hissesinin çoğunu sattı ya da verdi - hisselerin% 1'inden biraz fazlasına sahip - ve hisse senetleri ile diğer varlıkların bir karışımına yatırım yaptı. Mart ayının ortalarında Gates, 1975'te Paul Allen (d. 2018) ile kurduğu yazılım şirketi Microsoft'un yönetim kurulu üyesi olarak istifa ettiğini söyledi. Vakıf, küresel sağlığı iyileştirmek ve dünyadaki insanlar için eşit fırsat yaratmak için çalışıyor . Gates bugüne kadar Gates Vakfı'na 35,8 milyar dolarlık Microsoft hissesi bağışladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.