Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika'da Florida Eyaletinde 5 Metreden Uzun Piton Yakalandı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika'da Florida Eyaletinde 5 Metreden Uzun Piton Yakalandı

Mike Kimmel piton avında çaylak değil. Genellikle 3 metre uzunluğunda olan yüzlerce yılanı ele geçirdi.

BB15tf3n.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ama en son tutuşuna göz kulak olur olmaz, hatırlanması gereken bir şey olduğunu biliyordu.

Martin County Trapping & Wildlife Rescue'nun sahibi Kimmel, geçen hafta devasa Birmanya pythonunu yakalamayı umarak Florida Everglades'e gitti.

Timsah dışkısını ve kara yılanı gördüğü tenha bir adaya yöneldi - ama sonra hemen özel olduğunu bildiği dev bir pitona geldi. "Kalbim çarpmaya başladı," dedi Kimmel CNN'ye. "Daha önce büyük olanlar yakaladım, ama bu çok büyük görünüyordu."

Yılan tarafından kesinlikle korkutuldu, ama hiçbir şey için Python Kovboy olarak bilinmiyor. Kısa bir güreş ve hepsi YouTube videosunda yakalanan kötü bir ısırıktan sonra, Kimmel dişi yılanın kafasını yakalamayı ve onu ötenazi yaptığı teknesine başarıyla geri çekmeyi başardı.

Kimmel resmi bir ölçüm için devlet yetkililerini bekliyor. Yılanı evde ölçtüğünde, yaklaşık 17 feet uzunluğunda olduğunu ve yaklaşık 130 ila 150 kilo olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'na göre, Florida'da yakalanan en büyük piton, 8 inç uzunluğunda, 18 feet idi.

Pitonlar 1980'lerde Everglades'te ortaya çıkmaya başladı, büyük olasılıkla evcil hayvan sahipleri tarafından ele alınamayacak kadar büyük olduklarında terk edildi. Bazıları 1992'de Andrew Kasırgası sırasında tahrip olmuş bir üreme tesisinden kaçmış olabilir.

Vahşi yaşam yetkilileri, Everglades'te yaşayan 100.000 pitonun olabileceğini tahmin ediyor. Yılanlar rakun, su samuru, kuş ve hatta timsah gibi yerli hayvanları öldürür.

Kimmel, yılan derisini web sitesinde satmayı planlıyor. Ayrıca Florida'daki Python Eylem Ekibi'nden, istilacı türlerin kaldırılması için insanlara ödeme yapan bir ödeme alacağını söyledi.

Kimmel, "Zirvede olduğum için gurur duydum ve iyi bir maaş çekeceğimi biliyordum." Dedi. "Ama en önemlisi, bu büyüklükte bir yılan gerçekten her şeye erişebilir, bu yüzden bu tehlikeli avcıyı ekosistemden çıkarmak beni çok heyecanlandırdı."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.