Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Finansal Geleceğinizi Sabote Etmenin 7 Yolu


Önerilen İletiler

  • Admin

Finansal Geleceğinizi Sabote Etmenin 7 Yolu

Kimse mükemmel değildir, özellikle de para ve emeklilik için tasarruf söz konusu olduğunda. Kaçınılması gereken birkaç finansal hata.

intro.jpg

Neden kimse kendi geleceğini sabote edebilir? Bu genellikle bilinçli bir karar değil, uzun vadeli sonuçlar yerine kısa vadeli kazançlara odaklanmanın ürünüdür. İşte kendimizi sabote etmemizin bazı yaygın yolları:

     - Yatak çok sıcak olduğu için erteleme düğmesine basmak ve spor salonu sabah 5'te eğlenceli gelmiyor.
     - Yarın, bugün vaktiniz yerine zamanınız için basılabileceğiniz, ancak yorgun olduğunuz zaman gaz almaya karar verin.
     - Önemli bir projeyi ne zaman bitirmeniz gerektiğine dair sosyal medyaya göz atmak.

Bunlardan bazıları diğerlerinden daha ciddidir, ancak sık sık yaptığımızın farkına bile varmadan uzun vadeli başarısızlık için kendimizi ayarlayan kararlar alırız. İşte kendi finansal geleceğinizi sabote etmenin ve kendinize karşı çalışmanın yedi yolu.

Fırsatlardan Kaçmak (Tasarruf Etmek)

PayWallet.jpg

FOMO'nuz var mı? İnternet dönemi “Kayıp Korkusu” nun kısaltması. Mali olarak, insanlar genellikle en yeni "sıcak" fırsatı satın almayı kaçırmaktan korkuyor: yeni bir elektronik cihaz, en son model lüks otomobil veya geçmek için çok sıcak olan bir Black Friday anlaşması. Zamanla yapılan birkaç dürtü alımları sizi finansal yıkıma yol açmayabilir, ancak tasarruf fırsatlarını kaçırmanız kesinlikle mümkün olabilir.

Erken tasarrufun gücü hakkında yazdım (bkz. Erken Tasarruf Etmenizin 3 Büyük Nedeni). Ders, zamanı geri alamayacağınız ve şimdi tasarruf etme fırsatlarını kaçırmak şu iki şeyden biri anlamına gelir: Ya arka uca zaman eklemeniz gerekir - bu da emekliliği geciktirmek anlamına gelir - ya da daha fazla risk almanız gerekir. yatırımlar. Dürtü alımlarında FOMO'nuzu takip ederek tasarruf fırsatlarını kaçırmaya devam edebilir ve finansal bağımsızlığa ulaşma olasılığını önemli ölçüde azaltabilirsiniz.


Geri dönüşü olmayan büyük alışverişler yapmak

Yacht.jpg

Tamam, geri dönülemez biraz güçlü, ama bu kelimeyi benim açımdan ifade etmek için kullanıyorum. Akıllı telefonunuzdan bir gece geç saatlerde aşırı pahalı bir çift ayakkabılar satın alırsanız ve satın alırsanız, akıllıca bir karar olmayabilir, ancak muhtemelen finansal felakete yol açmayacaktır.

Finansal yıkıma yol açabilecek kararlar nelerdir? Ev, araba veya tekne satın almak gibi geri alınması zor büyük kararlar. Banliyö mahallemde yıllardır piyasada bulunan bir ev var. Güzel ve gerçekten şaşırtıcı bir mimariye sahip. Tek sorun, etrafındaki her evden yaklaşık 10 kat daha pahalı ve kimsenin sahibinin özel tadını paylaşmadığı görünüyor. Tasfiye edilemeyen bir varlık inşa etme kararında milyonlarca dolarlık özkaynak bağlanmıştır. Sahibinin hikayesini bilmiyorum, ama bunun gibi birçok hikaye gördüm ve hoş değil.

Büyük satın alımlarda her zaman satış değeri dikkate alınmalıdır. Bir varlık ne kadar benzersiz olursa, o kadar az alıcı getirir. Bu karar sizi benzersiz, ancak likit olmayan bir varlık ile sıkıştırabilir. Likit olmayan varlıklarda net değerinizin önemli bir yüzdesini bağlamak, kendinizi sabote etmenin harika bir yolu olabilir. Likiditeye ihtiyacınız varsa ve ne zaman ihtiyacınız olursa, bir alıcının bu varlık için ihtiyacınız olanı ödeyebileceğini ve ödeyebileceğini garanti etmez.


Hayali Bir Yaşam Şekli İçin Kendini Feda Etmek

LifestyleCreep.jpg

Ücret artışı almak her zaman heyecan vericidir, ancak bu artan gelirle yaptığınız şey, zenginleri sürekli yoksullardan ayırabilir. Gelir arttıkça, bazı insanların harcamalarını artırmaları ve yaşam tarzlarını iyileştirmeleri doğal bir arzudur.

Birçoğu tüm finansal sorunların çözümünün daha fazla para kazanmak olduğunu varsayar. Bununla birlikte, daha fazla gelir ikinci evler, lüks arabalar veya birden fazla ülke kulüp üyeliği gibi daha yüksek masraflarla eşleştirildiğinde, bu marj asla ortaya çıkmayabilir. Geçen yıl yedi aylık geliri olan ve her ay nakit akışının sıkı olduğunu tespit eden başarılı bir doktorla tanıştım. Bu sorunu çözmek için, otomatik olarak ayda birkaç bin dolardan yatırım hesabına bakmaya başladı. Gelir artışına ayak uydurabilmek için hatta yaşam tarzınızı sürekli yükselterek, ne kadar gelir elde ederseniz edin, kendinizi her zaman sıkılmış hissedebilirsiniz.


Yanlış Önceliklere Yönlenme

Temptation.jpg

Büyük bir koruyucu olmanın ve yine de mali olarak sabote etmenin mümkün olduğunu biliyor muydun? Çok basit: Tüm yanlış şeyler için tasarruf edersiniz. İşte asıl vurucu, asil hedefler olabilirler. Örneğin, çocuklarınızın kolejine veya özel eğitimine tasarruf etmek harika bir hedeftir. Peki bu kişisel öncelikler listenizde ne durumda?

Bir çocuğun eğitimine veya ikinci bir eve çok fazla para aktarmadan önce emeklilik ve finansal bağımsızlık yolunda olduğunuzdan emin olun. Tüm hedefler eşit yaratılmaz ve ne yazık ki, bazen asil hedeflerin bile arkaya çekilmesi gerekir. Emekliliğiniz için sadece siz tasarruf edeceksiniz. Çocuklarınızın burslar, hibeler ve hatta krediler de dahil olmak üzere eğitimlerini nasıl finanse edebileceği ve edinebileceği konusunda çok daha fazla seçenek var. Geleceğinizi (ve çocuklarınızın) üniversiteye gitmeleri için ödeme yaparak ve daha sonra 75 yaşındayken onlarla birlikte hareket etmeye zorlayarak kolayca onurlandırabilirsiniz, çünkü onurla emekli olmak için yeterli para biriktirmediniz.


Savunmayı İhmal Etmek

Vacuum.jpg

Çok yönlü bir finansal plan, hisse senedi yatırımı gibi saldırgan stratejileri, acil durum fonu oluşturmak ve yeterli sigorta kapsamı satın almak gibi savunma stratejileriyle harmanlar.

Birçok insan için nakit rezervleri ve tüm sigorta ihtiyaçlarını karşılamak sadece onları heyecanlandırmaz, bu yüzden tüm fişlerini saldırgan stratejilere koyarlar. Hayat size asla bir eğri top atmazsa, bu strateji işe yarayabilir. Tüm müşterilerime, varlıklarını ev ve oto politika limitlerinin üstünde ve ötesinde korumak için şemsiye sigorta satın almalarını öneriyorum. Müşterilerimden biri bu aşırı sorumluluk kapsamını elde ettikten kısa bir süre sonra, Atlanta'da çoklu araba kazası geçirdi. İç huzuru o kadar rahatlamıştı ki, böyle bir durum için yeterince sigortalanmıştı.

Bir acil durumu finanse etmek için güvencesiz ve hazırlıksız olmak, yatırım planınıza yıllarca dayanabilir ve savunmayı atlamanın herhangi bir potansiyel avantajını geri alabilir. Sadece mali durumunuzla suç oynamak, bir finansal plandan çok Las Vegas stratejisine benziyor.


Geçici Kayıpların Kalıcı Olması

StockCrash.jpg

“Kağıt kayıpları” terimini biliyor musunuz? Birçok insan için bunu gerçek varlıklarla anlamak menkul kıymetlerden daha kolaydır. Bugün 500.000 $ 'lık bir ev satın alırsanız ve bundan altı ay sonra sadece 400.000 $ değerinde bir ev alırsanız, 100.000 $ kaybettiniz mi? Pek sayılmaz; sadece kağıt üzerinde. Şimdi kapınızı çaldıysanız ve size 400.000 dolar ödemeyi teklif ettiysem ve kabul ederseniz, bu zararı kilitleyebilir ve kalıcı hale getirebilirsiniz. Ancak, dışarı çıkıp evinizi gelecekte 500.000 $ veya daha yüksek bir fiyata satmak için beklerseniz, bu kayıp asla gerçekleşmedi.

Aynı şey hisse senetleri için de geçerlidir. Hisse senetleri, tahviller ve yatırım fonlarının paylarına sahipsiniz. Değer günlük olarak dalgalanır, ancak düşük değerlere tepki göstererek ve daha fazla kayıptan kaçınmak için satarak kesinlikle panik yapabilir ve geçici bir kaybın kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Birisi bana son zamanlarda 2008'deki Büyük Durgunluk sırasında hesaplarını günlük olarak izlediklerini söyledi. Bakiyeleri% 50 düştüğünde, tüm yatırımlarını hisse senetlerine sattılar ve daha fazla kaybetmemek için sadece nakit tuttular. Daha da kötüsü, piyasa döndüğünde nakit para olarak kaldılar ve daha fazla kaybetme korkusuyla tekrar yatırım yapmaktan korktular. Daha fazla zarardan kaçınmak yerine, bunu kalıcı bir sermaye kaybı olarak galvanizledi. Bunu yatırım hayatınızda birkaç kez yapın ve ne kadar tasarruf etmiş olursanız olun kendinizi sabote edebileceğinizden emin olabilirsiniz.

StockOptions.jpg

Sürüş söz konusu olduğunda “kör noktalar” terimini biliyorsunuz. Ne yazık ki, günlük hayatımızda da, özellikle de finansmanımızda varlar.

Büyük sorun şu ki, kendi kör noktalarımı göremiyorum ve sizinkini de göremiyorsunuz. Bu yüzden genellikle kendimizi yapabileceğimizi düşündüğümüz bir işi yapmak için profesyonelleri işe alırız: Her gün başkalarıyla çalışırlar ve başkalarının da aynı sorunlarla mücadele ettiğini gördüler. Finansal planlama söz konusu olduğunda birçok insan yalnız başına gider. Ancak çoğu zaman ne bilmediklerini bilmiyorlar. Sonuç olarak, görmediklerini düzeltemezler.

Müşteri sohbetlerimizde, emlak planlarında, vergilerde ve tasarruf stratejilerinde açıkça görülebilen kör noktaları ortaya çıkarıyoruz. Bir finansal danışman, kör noktalarınızı görmenize ve finansal geleceğinizi sabote etmekten kaçınmanıza yardımcı olacak bir rehber görevi görebilir.

Kaynak: Pocket Worthy - Kiplenger

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.