Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bunlar, Eşcinsel Evliliğin Resmi Olarak Yasal Olduğu 30 Ülke


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bunlar, Eşcinsel Evliliğin Resmi Olarak Yasal Olduğu 30 Ülke

BB13Vuev.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Herhangi bir Asya ülkesinde eşcinsel evlilikleri yasallaştıran ilk mevzuat olan Tayvan'daki eşcinsel ve lezbiyen çiftlerin ilk günden beri neredeyse bir yıl geçti. O zamandan beri, iki ülke yasalarını değiştirdi, bu nedenle eşcinsel erkek ve kadınların düğümü bağlamasına izin ver.

Heteroseksüel çiftler ölümden sonra evlenme, evlat edinme ve eşlerinin emeklilik maaşı alma hakkından yararlanırken, birçok ülkede eşcinsel çiftler bu kategorilerin hepsinde ayrımcılıkla karşılaşmaktadır.

Eşcinsel evliliğin resmi olarak yasal olduğu ülkeleri derlemek için 7/24 Wall St. Pew Araştırma Merkezi'nden düzinelerce haber ve bilgiyi gözden geçirdi. Eşcinsel evliliğin sadece bazı bölgelerde yasal olduğu, ancak ülke çapında olmadığı gibi - Meksika'da olduğu gibi - ülkeler hariçtir.

Bugüne kadar, dünyadaki 195 ülkeden sadece 31'i eşcinsel evlilikleri yasallaştırdı. Aynı cinsiyetten çiftlerin yasallaşmayı beklemekten başka seçeneği yoktur - bazıları nihayet evlenmeden önce onlarca yıldır - birçok ülkede evlenmeyi seçebilen insanlar bunu daha sonra yaşamda yapıyorlar.

Eşcinsel evliliği yasallaştırmaya muhalefet çoğu zaman evliliğin kutsallığını yok ettiğini iddia eden dini örgütlerden gelir. Bununla birlikte, bir ABD çalışması, heteroseksüel çiftlerin eşcinsel çiftlerden daha yüksek oranlarda boşandığını, bazı eyaletlerin diğerlerinden daha düşük boşanma oranlarına sahip olduğunu ve her eyalette daha fazla insanın boşandığı yerleri göstermiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.