Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Instagram'daki "Karartılmış Salı" Girişimi Neden Eleştiri Çekiyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Instagram'daki "Karartılmış Salı" Girişimi Neden Eleştiri Çekiyor?

Bugün Instagram veya Twitter'ı açtıysanız, bazen #BlackLivesMatter ve #BlackOutTuesday hashtag'i içeren tek bir siyah boş karenin yayınlarını görme şansınız vardır.

BB14VomN.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

George Floyd'un öldürülmesi ve sonrasında dünya çapında adalet talep eden protestoların ardından insanlar Kara Yaşam Meselesi hareketi ile dayanışma aracı olarak görevlerini paylaşıyorlar. Bununla birlikte, görevlerin çoğu harekete yardımcı olabilecek gerekli bilgi ve kaynakları boğmakla eleştirildi ve icracı oldukları için çağrıldı.

"Blackout Tuesday" hakkında bilmeniz gereken her şey.

Salı günü Blackout nedir?

Atlantic Records yürütücü Jamila Thomas ve Takım Kıdemli Sanatçı Kampanya Yöneticisi Brianna Agyemang, #TheShowMustBePaused hashtagini başlattı.

"Kara toplumu desteklemek için toplu olarak ne tür önlemler almamız gerektiği konusunda dürüst, yansıtıcı ve üretken bir konuşma için bir adım atmak için bir gün."

Diğer müzik endüstrisi şirketleri de "Blackout Salı" yı gözlemleme ve normal iş operasyonlarını duraklatma sözü verdi.

İnsanlar ne yapıyor?

Hareket sosyal medyada buhar toplarken, müzik endüstrisi dışındaki daha fazla kişi Black Lives Matter'i ve George Floyd'un ölümünden bahseden protestocuları desteklemek için sosyal medyada siyah kareler yayınlamaya başladı. Bazı insanlar, siyah karelerin gönderileriyle birlikte bazen #BlackLivesMatter hashtag'i ile politika değişikliği getirmek için kaynakları paylaşıyorlar.

Bazıları orijinal fikri Salı günü hiçbir şey yayınlamama, siyah bir kareye kaydetme, duruma saygı göstermeme sözü olarak yorumlarken, diğerleri bunu tamamlamak yerine Black Lives Matter ile ilgisiz bir şey yayınlamayı duraklatma çağrısı olarak değerlendirdi. sessizlik çevrimiçi.

Neden eleştirildi?

Dayanışma göstermek önemlidir ve iyi niyetli olabilirken, bazıları siyah bir kare yayınlamanın ve #BlackLivesMatter hashtag'inin kullanılmasının kritik bilgilerin bu hashtag'de görünmesini engellediğini, aktivistleri, yararlı kaynakları ve fotoğrafları ve protesto videoları.

Nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Bugün boş bir siyah kare gönderiyorsanız #BlackLivesMatter veya #BLM hashtag'lerini kullanmadığınızdan emin olun. Bunun yerine #BlackOutTuesday ve #TheShowMustBePaused hashtag'ini kullanabilirsiniz. BLM hashtag'i ile zaten posta gönderdiyseniz, önbelleğe alınmış olduğundan yayınınızı kaldırmanız gerekir.

Ve belki de en önemlisi, insanların nasıl harekete geçebileceği, hareketi nasıl destekleyebileceği, daha iyi müttefikler olabileceği ve daha bilgili olabileceği konusunda farkındalığı arttırmaya yardımcı olmak için başlığınıza kaynaklar ekleyin. Hareketteki Siyah seslerini yükseltin ve insanları Kara Hayat Meselesi ve NAACP Yasal Savunma gibi kuruluşlara veya tutuklanan protestoculara yardım eden kefalet fonlarına yönlendirin.

Kara bir kutu yayınlamanın doğası gereği "kötü" olduğu değil, işin bunun ötesine geçmesi gerekiyor. Bu, bağış yapmak, dilekçeleri imzalamak veya önemli kuruluşlara bağlantı vererek insanları bilgilendirmek anlamına gelmek için harekete geçmemiz gereken her fırsatı kullanmamız gerekir.

Kaynak: InStyle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.