Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Canlı George Floyd Protesto Güncellemeleri ve Videoları


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

"Bu Adam Yanlış Türde Haber Kanalı veya Bir Bir kanal İzliyor" galiba

Colorado Eyaletinden bir Siyah yan hakem beyaz bir mahallede kapıları çalmaya başladığında, kendisini ulusal bir ırksal hesaplaşma ile internet komplo fanatizmi dünyasının tehlikeli kesişme noktasında buldu.

Barry Wesley kendine güvenmesini söylemişti ama şimdi titremeye başlamıştı. Avuç içi terden ıslandı. Kalbi kontrbas davul gibi tekmeledi. Daha sonra anı, 15 metrelik bir uçurumun kenarında duran, karartılmış bir uçuruma bakan, "ve görünürde su yok" olan korkunç bir uçurum dalgıcısıyla karşılaştırırdı.

Gerçekte, 20 yaşındaki gergin çocuk, son iki sezondur Colorado Eyaletinin hücum hattını sabitlediği güneşli Canvas Stadyumunda ev kenar çizgisinin arkasında koridorda bir koltukta oturuyordu. Takım arkadaşları da oradaydı, tribünler arasında sosyal olarak mesafeli, endişeli bakışları ve tıbbi yüz maskeleriyle kaplı kafa karışıklıkları. Önde, birkaç kolej yöneticisinin yanında duran koç Steve Addazio, 12 Haziran'daki bu acil ve zorunlu ekip toplantısına bir giriş yaptı.

Tribünlerin yarısında sözleri, parçalar halinde Wesley'in sisine nüfuz etti:

… Takım arkadaşlarımızdan biri… bir duruma karışmış… bu ülkenin iklimi… Barry? Nerede oturuyorsun?

Zayıf bir el kalktı ve Wesley oturduğu yerden yavaşça kalktı. Koridora adım attı ve merdivenlerden aşağı indi, ona dönen her bir gözle giderek huzursuzlaştı. Addazio'nun zemini bıraktığı ön tarafta, Wesley - 6 '6 ", 305 pound - takım arkadaşlarıyla yüzleşmek için döndü ve derin bir nefes alarak kendini sabitledi, sayarak: bir… iki… üç. Sonra“ the hayatının en unutulmaz günü ”. dün.

dcovbarrywesley_v.webp

Kapıdan kapıya çatı kaplama satıcısı olarak yeni yaz işinden ve yakındaki bir banliyöde başka türlü sessiz bir öğleden sonra çalışmasından bahsetti. Wesley ve bir meslektaşına hücum ederek sessizliği bozan, "antifa" ve teröristler hakkında çığlık atan, satıcıları yere bırakan taktik teçhizatlı yabancı hakkında. Silah namlusu hakkında adam Wesley’in başının arkasına ve dizini Wesley’in boynunun arkasına bastırdı. Yaklaşık yedi dakika kadar Wesley yere sabitlenmişti - Floyd'un sadece üç hafta önce ölmesine kadar, beyaz bir Minneapolis polis memurunun benzer bir pozisyonda başka bir Siyah adam olan George Floyd'un üzerinde geçirdiği zamandan neredeyse daha az zaman vardı.

Wesley gözyaşlarını boğarak birden fazla tökezledi. Yine de her seferinde derin bir nefes daha aldı - bir… iki… üç - ve ileride asker attı. Yerdeyken aklından geçen düşünceleri anlattı. Ailesi ve kız arkadaşı. Takım arkadaşları ve futbol sezonu. 21. doğum günü, sonra bir ay uzakta ve ne kadar yasal bir içki almak istedi.

"Henüz seni tanımıyorum bile," dedi bir noktada, kampüste henüz ilk günlerini yeni bitiren gruptan gelen birinci sınıf öğrencilerine hitap ederek, "ama siz bir aileysiniz. Her birinizi seviyorum. İlişkimizi kurmak için sabırsızlanıyorum. "

Nihayet bitirdiğinde, stadyumun üzerinde sessizlik sarkarken ve akşamın erken saatlerinde güneş, uzaktaki Güney Rocky Dağları'nın altına batarken, Wesley bir çamaşır suyu koltuğuna çöktü, başını düşürdü ve ağladı. Kısa sürede ortaya çıktığı ve paylaşması gereken hikayeyi dinlediği için herkese teşekkür etti. Sonra onlara, tribünlerdeki Siyah oyuncuların özel bir ilgi göstereceğini umduğu bir ayrılık mesajı bıraktı:

"Güvende ol," dedi Wesley. "Bunun sana olmayacağını düşünüyorsan, kesinlikle olabilir."

ap_18270154701516.webp

Lise son sınıfta Denver bölgesi Walmart'ta geçirdiği kısa bir görev dışında, Barry Wesley’in tüm geçmiş iş deneyimleri çocukları içeriyordu. Hiçbiri iş gibi hissettirmedi. 10 genç kuzeninden dokuzuna bebek bakıcılığı yapıyor. Küçükler Ligi beyzbol hakemlerine nezaret etti. Birkaç yaz önce, o kadar sevdiği bir Erkek ve Kız Kulübü'nde staj yaptı ve bir gün rehberlik danışmanı olmaya karar verdi.

Öğrencilerin liderliği için kampüs çapında bir ödül aldıktan sonra Mayıs ayında Rams'ın web sitesine çocukların "saflığı, saflığı" tarafından çizildiğini söyledi. "Yaşlandıkça, insanlarda kötü, çirkin ve kötüyü görürsün."

Yine de çatı kaplama işi? Bu sadece bir işti. Redshirt'ün ilk yılına girerken para biriktirmeye başlamak istemişti, bu yüzden Premier Roofing için zaten çalışan birkaç takım arkadaşını takip ederek stajyer düzeyinde bir satış ortağı olarak komisyona dayalı bir pozisyon aldı.

10 Haziran Çarşamba günü, Wesley, 28 yaşındaki Kyle Farrell adlı bir süpervizörle birlikte, ezici bir şekilde beyaz olan Loveland'da bir fırtına-hasar-onarım işini kurmayı umarak sahadaki ilk günü için yola çıktı (yaklaşık% 85 ) ve orta gelirli (hane başına yıllık yaklaşık 61.000 $) topluluk kampüsün hemen güneyinde. Wesley ve Farrell standart şirket üniformaları giydiler: haki şortlar, lacivert polo tişörtler ve tenis ayakkabıları, ayrıca pandemi nedeniyle ameliyat eldivenleri ve yüz maskeleri. Farrell, Wesley'e ipleri gösterdi ve yürürken satış senaryosu hakkında ipuçları verdi.

Sabahın bir noktasında, gösterecek çok az şeyle bir avuç duraktan sonra ikisi, garajın önünde park edilmiş beyaz bir Jeep ve kapısında ÇALIŞMA YOK işareti olan bir eve geldi. Farrell yine de kapıyı çaldı ve yaşlı bir adam cevap verdi. Satışçıları görünce Wesley, 65 yaşındaki Scott Gudmundsen'in (Wesley'den yarım fit daha kısa, yeşil gözlü, kumral saçlı ve sakallı) öfkeye dönüştüğünü hatırlıyor. "Ne yapıyorsun? Mülkümden defol! Tabelayı görmüyor musun? F --- alın! "Öyleyse gidiyoruz."

Caddenin karşısında, Wesley ve Farrell yaşlı bir çiftin çöpü çıkardığını gördü. Ama yardım etmek için yola çıktıklarında, özgecilikle kapitalizmle evlenme fırsatını sezinlediklerinde, Gudmundsen kimliğini görmek için bahçesine koştu. Farrell kimliğinin kamyonunda olduğunu söylediğinde, Gudmundsen onu cep telefonunu kaldırarak takip etti, aracın plakasını filme aldı ve ancak Farrell’in avukat rozetini ve ehliyetini inceledikten sonra pes etti.

Gudmundsen - Amerikan bayrağı taşıyan bir şapka takan ve kendisini eski bir polis memuru olarak tanımlayan - Gudmundsen, ses tonu dostça dönse bile endişelerinin ciddiyetini aktardı. Wesley, "Antifa üyeleri, siyah beyaz arabalı Meksikalılar, boru bombaları inşa ediyor ve mahalleyi terörize etmeye çalışıyorlar" diye düşündüğünü anlatmaya devam ediyor.

x163314_tk1__197.webp

Wesley, o zamanlar antifa hakkında hiçbir şey bilmediğini söylüyor - anti-faşist için kısa, aşırı sağ aşırılıkla savaşmaya kendini adamış otonom, lidersiz bir protesto hareketini kapsayan geniş bir terim. Yine de Gudmundsen’in davranışına dayanarak Wesley, algılanan bu tehdidin ciddi olduğunu, bölgede böyle bir alarma neden olmak için “bir şey olması gerektiğini” varsaydı, diyor. Bu fikir, Gudmundsen bir tabancaya dikkat çekerek kalçasını okşadığında güçlendi. Daha önce gizli silah taşıyan biriyle daha önce hiç karşılaşmadığını söyleyen Wesley şaşırmıştı. Sanki bu adam şaka değil. Gerçekten mahalleyi korumaya çalışıyor. " (Colorado, polisin sivil ateşli silahlar için izin verebileceği anlamına gelen "çıkarılacak" gizli bir taşıma durumudur.)

Burada iki taraf yollarını ayırdı. Wesley, Gudmundsen'in evine döndüğünü hatırlıyor ve sanki ihtiyatlılığını doğrulamak istercesine sokağın karşısındaki yaşlı çifte bağırıyor: “Merak etme! Yasallar! " Bu arada Wesley ve Farrell, günlerini bitirmek için bloğa yöneldi. İstifa etmeden önce 20 eve daha çarptılar. Gudmundsen ile etkileşim herhangi bir izlenim bıraktıysa, uzun sürmedi; o gece Wesley, dolu nedeniyle hasar gören bir çatıyı restore etmek için Farrell ile yaptıkları sözleşmeye daha çok odaklanmıştı.

Wesley, "Tuhaftı, ama gerçekten ilgili değildi," dedi. “Fort Collins'e dönerken [Gudmundsen] hakkında George Floyd ve ülkemizin iklimi ve şu anda ne kadar hassas olduğu hakkında konuştuk. Sadece düşündüm: Bu adam yanlış türden haber kanallarını falan izliyor. "

11 Haziran'da Wesley, CSU mezunu ve eski bir basketbolcu olan kız arkadaşı Myanne Hamm'ın evinde uyandı. Bir takım antrenmanına katıldı ve ardından, kendisi ve Farrell'in planladığı gibi, işteki ikinci gününde satış liderliğini üstlenmeye istekli olan Fort Collins'deki Premier Çatı İşleri ofisine rapor verdi.

Ama geldiğinde plan değişmişti. Wesley pek söylenmediğini hatırlıyor - sadece Gudmundsen'in o sabah çatı kaplama şirketini aradığını ve bir amirle konuştuğunu; ve sonuç olarak o ve Farrell, Gudmundsen’in sokağından kaçacaklardı. (Ancak, daha sonrasına kadar kendisine haber verilmediğini söyledi, ancak telefon görüşmesi sırasında satıcıları, giyinme biçimlerini, özellikle de yüz maskelerini gerekçe göstererek tekrar "antifa" olmakla suçladığını söyledi. Aramanın ne zaman sona erdiği konusunda da bilgilendirilmedi. Gudmundsen, amirin daha sonra polise söyleyeceği gibi, "düzensiz" davranmaya ve "şiddetli bir şekilde" bağırmaya "başladı.)

Wesley herhangi bir endişesini tekrar omuz silkti. "Çok fazla düşünmedim," dedi. Böylece o ve Farrell ofislerinin dışında oturup senaryolarını çalıştılar. Sonra, Wesley'in futbolu bir buz kırıcı olarak kullandığı Loveland'a gittiler, araba yoluna park etmiş Denver Broncos bagaj kapısı minibüsü olan bir ev sahibine sevinerek adamın çatısını incelemek için bir davetiye kazandı.

Kaynak: Sport Illustrated 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 349
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    350

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Amerika da Wisconsin eyaletinde polisin bir siyah adamı arkadan bir kaç kez vurduğunu gösteren videoda sonra çok büyük gösteriler patlak verdi.

Kenosha şehrinde silahsız bir Siyah adamın polis tarafından vurulmasının ardından Wisconsin'de protestolar patlak verdi. Adı Jacob Blake olan adam, durumu ciddi bir şekilde Milwaukee hastanesine kaldırıldı. Eyalet Adalet Bakanlığı olayı araştırıyor ve ilgili memurlar idari izne ayrıldı.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Protestocular Jacob Blake Atışından Sonra Minneapolis Şehir Merkezine Bastı

MINNEAPOLIS (WCCO) - Minnesotanlar, Jacob Blake'in Kenosha'da vurulmasının ardından Pazartesi günü Wisconsin ile dayanışma gösterdiler.

BB18kJUs.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İnsanlar ilk olarak Minneapolis şehir merkezindeki Hennepin İlçe Hükümet Merkezinde toplandı ve ardından Minneapolis Polis Birinci Bölge binasına yürüdüler.

Bazı protestocular yürüyüşün sonlarına doğru Amerikan bayrağı yaktı. Daha küçük bir grup birkaç saat şehir merkezinde kaldı. Polis, biri kadın ve dördü erkek olmak üzere beş kişinin "sivil huzursuzluk" ile ilgili suçlardan tutuklandığını söyledi. Tutuklamalardan biri mülke zarar vermekti, ancak polis diğer dördü hakkında açıklama yapmadı.

Blake’in Pazar gecesi vurulmasına karışan memurlardan ikisi idari izne ayrıldı. Wisconsin Adalet Bakanlığı soruşturuyor.

Kaynak: CBS Minnesota

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da Wisconsin eyaletindeki gösterilerde 2 Ölü bir yaralı

KENOSHA, Wis. - Üç kişinin Çarşamba günü erken saatlerde vurulduğunu, iki ölümcül bir şekilde, kolluk kuvvetleri, çocukları yakınlarda olan Siyah sakini Jacob Blake'in bu hafta beyaz bir polis tarafından vurulduğu sırada vurulduğu gösterilerin kaotik bir gecesinde vuruldu.

BB18nHCY.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kenosha'da, göstericilerin ilçe adliye binası yakınında kolluk kuvvetleriyle çatışmasının ardından, Bay Blake'in vurulması üzerine protestoların üçüncü gecesi Çarşamba sabahı erken saatlere uzandı.

Salı akşamı, polis ve protestocular arasında saatlerce süren değişken bir açmazda geçti. Protestocular, adliyeyi koruyan yeni dikilmiş metal bir bariyerin önünde toplandılar ve polise su şişeleri, taşlar ve havai fişekler attılar.

Sabah Brifingi haber bültenine kaydolun

Polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle karşılık verdi ve kalabalığı bir megafonla defalarca saat 20: 00'de şehrin sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri konusunda uyardı. ve tutuklanma riski. Kalabalık, sonunda göz yaşartıcı gazla parktan çıkarıldı ve soğukluğun devam ettiği şehir sokaklarına çıktı.

Pek çok protestocu bölgeyi terk etti, ancak diğerleri oyalandı ve birkaç blok ötedeki bir benzin istasyonuna yürüdü. Orada, silahlı bir grup adam dışarıda durdu, mülkü korumaya söz verdi ve gelen protestocularla sözlü olarak tartıştı. Gece uzadıkça, benzin istasyonu, park halindeki arabalardan izleyenler ve sokakta dolaşan, tartışan ve ara sıra birbirlerini iten insanlar ile gergin bir toplanma noktası haline geldi.

BB18nxGY.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Polis memurları, zırhlı kamyonlarla benzin istasyonuna yaklaşarak, hala orada bulunanları eve gitmeye çağırdı.

Gece yarısından sonra benzin istasyonunun önünde ateş açıldı. Şerif David Beth bir röportajda üç kişinin vurulduğunu söyledi. Kenosha Polis Departmanı yaptığı açıklamada, iki kişinin öldüğünü ve bir kişinin hayati tehlike oluşturmayan yaralarla hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Şerif Beth, soruşturmanın benzin istasyonunun dışında silahlı bir grup adam üzerinde yoğunlaştığını ve müfettişlerin, çekimden hemen önce çekilen videoyu taradıklarını söyledi.

Bir videoda, erkekler birbirlerine bağırıyor, silahlarını kavrıyor ve ara sıra çatışmayı yatıştırmak için birbirlerini çekiyorlar.

"Neden vatandaşlara vekil tayin etmiyorsun?" Diyen insanlar oldu "dedi. "Bu yüzden Kenosha'yı korumak için vatandaşları silahlarla görevlendirmiyorsunuz."

BB18nErA.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Salı günü, Bay Blake’in annesi Julia Jackson gazetecilere oğlunun vurulmasının yol açtığı protestoların bıraktığı türden yıkıma karşı olduğunu söylemişti. Daha önceki gecelerde, 100.000 nüfuslu bir şehir olan Kenosha'da binalar ve kamyonlar yakılmıştı ve burada 100'den fazla Wisconsin Ulusal Muhafızları, ayaklanmanın ortasında konuşlandırılmıştı.

BB18nxH2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bayan Jackson, gazetecilere, ülkenin iyileşmesi için dua ettiğini söyledi.

"Çok fazla hasar fark ettim," dedi. Oğlumu veya ailemi yansıtmıyor.

Bay Blake, kendisi ve diğer aile üyeleri, yedi kez vurulduktan sonra hastanede bilinçli olduğunu söyledi. Aile üyeleri ve avukatlar, omuriliğini kesen bir kurşundan dolayı kısmen felç olduğunu ve adına ülke geneline yayılan protestolardan habersiz olduğunu söylediler.

Bay Blake’in ebeveynleri ve kardeşleri polisi kınadı ve adalet istedi.

Bay Blake’in babası Jacob Blake Sr., "anlamsız bir cinayete teşebbüs", dedi, yıkılıp ağlarken. Oğlumu önemi yokmuş gibi yedi kez vurdular.

Siyah bir adamın beyaz bir memur tarafından vurulmasının oldukça soruşturulacağına güvenmediğini söyledi.

Söz konusu soruşturma, idari izne ayrılan memurun adı da dahil olmak üzere, vurulma hakkında temel bilgileri vermeyen Wisconsin Ceza Soruşturma Bölümü'nün elinde.

Yaşananların ayrıntılarını da vermeyi reddeden Kenosha Emniyet Müdürlüğü, Salı günü üçüncü gece protesto yapan göstericilerin eleştirilerinin merkezinde yer aldı.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

NBA'de tarihe geçecek boykot! Sahaya çıkmadılar

Amerika'da yaşanan siyah bireylere karşı ırkçı polis şiddeti sebebiyle Milwaukee Bucks'ın başlattığı boykot kararıyla, bu gece NBA'de oynanacak tüm playoff maçları ertelendi.

ABD'nin Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde Jacob Blake, polisin açtığı ateş sonucu felç kalırken, bu olay ABD genelinin ardından NBA'de de büyük yankı buldu.
NBA Play-Off'unda bugün oynanacak Milwaukee Bucks - Orlando Magic maçında basketbolcular, kendi aralarında konuşarak boykot kararı aldı. İki takım basketbolcularının maça çıkmaması dünya genelinde büyük yankı uyandırırken, bunun üzerine Houston Rockets - Oklahoma City Thunder maçı öncesinde de basketbolcular, boykot kararı uygulayacaklarını açıkladılar.
Los Angeles Lakers'ın yıldızı LeBron James, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Değişim istiyoruz, bıktık" ifadelerini kullanırken, oyuncunun bu tepkisi büyük destek aldı.
Bu kararların ardından NBA yönetiminin nasıl bir karar uygulayacağı bilinmezliğini koruyor.

Kaynak: Cumhuriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kenosha olayı: Jacob Blake'i sırtından vuran polis işten atıldı; Protestocuları öldüren genç tutuklandı

Emniyet güçleri Çarşamba günü bildirdiğine göre, bir polis memuru Jacob Blake'i arkadan vuran yedi el ateşinin duruşmasını ateşledi. Polis memurunun da ismini verdiler ve soruşturma sonuçlarının bir savcıya teslim edileceğini söylediler.

Wisconsin Adalet Bakanlığı'nın vurulma açıklaması, o zamandan beri gece protestoları ve halkın öfkesini ortaya çıkaran Kenosha'da Pazar günü yapılan çekimde yaşananların ilk resmi açıklamasıdır.

Yetkililer, memuru Kenosha Polis Departmanının yedi yıllık gazisi Rusten Sheskey olarak tanımladı. Blake arabasına yaslanırken Sheskey silahını yedi kez Blake'in sırtına ateşledi. Olay yerinde başka hiçbir subay ateş etmedi.

BB18osB3.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

DOJ'a göre Blake de heyecanlandı.

Kayıt, Blake'in memurlara elinde bir bıçak olduğunu söylediğini söyledi, ancak Sheskey'in silahının tetiğini çektiğinde bıçağı bilip bilmediği belli değil.

Wisconsin Kriminal Soruşturma Dairesi memurları, Blake'in arabasının sürücü tarafındaki döşeme tahtasında bir bıçak buldu ve Wisconsin yetkililerine göre başka silah bulunamadı. Bakanlığın açıklamasında, Blake'in polis memurunu bıçakla tehdit edip etmediği söylenmiyor.

Günün erken saatlerinde, Kenoşa'da Salı günkü gösterilerde iki kişiyi ölümcül bir şekilde vurup üçüncüsünü yaraladığından şüphelenilen 17 yaşındaki bir kişi cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Mahkeme kayıtları, 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse'un Kenosha İlçesinde birinci derece kasıtlı bir cinayet suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. O şimdi Lake County, Illinois'de hapsedildi ve orada adaletten kaçak olarak suçlandı. Cuma günü iade duruşmasına çıkacak.

Yetkililer kurbanların isimlerini açıklamadılar, ancak öldürülen ikilinin Kenosha İlçesinden 26 yaşındaki bir adam ve 36 yaşındaki Kenosha bir adam olduğunu söylediler.

26 yaşındaki Gaige Grosskreutz kolundan vuruldu ve hayatta kalması bekleniyor. Grosskreutz, sosyal adalet reform grubu Milwaukee Halk Devrimi Hareketi ile Kenosha'daydı.

Wisconsin yasasına göre, Rittenhouse bir yetişkin olarak suçlanacaktı.

Üç gece boyunca, şiddetli protestolar Kenosha'yı parçaladı. Binalar yakıldı, pencereler kırıldı ve mağazalar yağmalandı.

George Floyd'un ölümünden sonra bu yaz Black Lives Matter hareketinin merkez üssü olan Los Angeles ve Minneapolis dahil olmak üzere, diğer şehirlerin sokaklarına ateş açmanın öfkesi yayıldı.

Çarşamba akşamı, Milwaukee Bucks'ın Orlando Magic'e karşı Çarşamba günkü playoff maçında söz almaması sonrasında NBA playoff maçlarının ertelenmesi nedeniyle protestoların spor dünyası için tarihi etkileri oldu. Bucks ile dayanışma içinde olan Major League Baseball's Brewers, Çarşamba gecesi Cincinnati Reds'e karşı oynamama kararı aldı. Birkaç Major League Futbol maçı da ertelendi.

DOJ, olayların zaman çizelgesini yayınladı
Wisconsin Adalet Bakanlığı'na göre Kenosha Polis Departmanı, "bir bayan arayan erkek arkadaşının bulunduğunu ve binada olmaması gerektiğini bildirmesinin ardından" bir konuta çağrıldı.

Memurlar, Blake'i durdurmada başarısız olan bir Taser'ı yerleştirerek Blake'i tutuklamaya çalıştı. Blake "aracının etrafında yürüdü, sürücünün yan kapısını açtı ve öne doğru eğildi."

DOJ yaptığı açıklamada, "Memur Rusten Sheskey, Bay Blake'in gömleğini tutarken, hizmet silahını 7 kez ateşledi" dedi. "Memur Sheskey, silahı Bay Blake’in sırtına ateşledi. Başka hiçbir memur silahını ateşlemedi. Kenosha Polis Departmanında vücut kamerası yok, bu nedenle memurlar vücut kamerası takmıyordu."

DOJ, ilk olayı takip eden soruşturma sırasında, Blake'in memurlara bıçağı olduğunu söyledi. Bıçak, Blake'in arabasının sürücü tarafı döşeme tahtasında bulundu ve başka silah bulunamadı.

DOJ yaptığı açıklamada, "DCI, bir kolluk kuvvetinin karıştığı bir silahlı çatışmanın baş soruşturma kurumu olduğunda, DCI olayın 30 gün içinde savcıya raporunu sunmayı hedefliyor." Dedi.

"Daha sonra savcı raporu inceliyor ve varsa hangi suçlamaların uygun olduğuna karar veriyor. Savcı, kolluk kuvvetlerinin kovuşturulması için bir dayanak olmadığını tespit ederse, DCI daha sonra raporu kamuoyuna açıklayacak."

Daha önce vurulmaya karışan memurların idari izne ayrıldığı duyurulmuştu.

Çarşamba akşamı ne olması bekleniyor?
Kargaşanın devam edeceğini tahmin eden yerel yetkililer, sokağa çıkma yasağının 19: 00'da başlayacağını söylediler. Çarşamba - önceki geceki sokağa çıkma yasağından daha erken. Yeni gece sokağa çıkma yasağı Pazar gününe kadar geçerlidir.

Yerel yetkililer Çarşamba günü düzenledikleri basın toplantısında barışçıl protestolara desteklerini ifade ettiler. Beth, kanun yaptırımlarının sokağa çıkma yasağını uygulama konusunda “çok iddialı” olacağını ve ihlal edenleri tutuklayacaklarını söyledi.

Bu, Başkan Donald Trump'ın artan federal katılım sözü verdiği ve "yağma, kundakçılık, şiddet ve kanunsuzluğu" kınadığı zaman geldi.

ABD Adalet Bakanlığı sözcüsü Kerri Kupec tweet attı, FBI ajanları ve ABD Polis Teşkilatı kentteki huzursuzluğa yanıt olarak görevlendirilecek. Beyaz Saray, diğer eyaletlerden Wisconsin'e 2.000 Ulusal Muhafız askeri gönderilmesine izin verdi.

Wisconsin Valisi Tony Evers, Kenosha'ya konuşlandırılan Wisconsin Ulusal Muhafız teşkilatı üyelerinin sayısını ikiye katlayarak 500'e çıkardı. ABD Adalet Bakanlığı sözcüsü Kerri Kupec, Kenosha'ya 200'den fazla federal ajanın konuşlandırıldığını duyurdu.

Bu arada Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump'ı Kenosha'da ve başka yerlerde kanunsuzları teşvik ederek "işleri daha da kötüleştirmekle" suçladı. Pelosi huzursuzluk hakkında sorulduğunda, "Kenosha'da gördüklerimiz kalbinizi kırıyor; söylendiği gibi ruhu deliyor," dedi.

Salı gecesi çekimde ne oldu?
Kenosha polisi, Salı günkü silahlı saldırı saat 23.45'te gerçekleşti. Çatışmadan hemen önce, protestocuların Civic Center Park'tan çıkarıldıktan sonra sürüldükleri Sheridan Road'da bir aşağı bir yukarı yürürken, pek çok insan hala protesto amacıyla sokaklardaydı.

Yetkililer kurbanların isimlerini açıklamadılar, ancak Çarşamba günü öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında öldürülen ikilinin Silver Lake'den 26 yaşındaki bir adam ve 36 yaşındaki Kenosha bir adam olduğunu söyledi. 26 yaşında bir West Allis adamı yaralandı.

Çarşamba günü erken saatlerde Kenosha İlçesi Şerifi David Beth, Milwaukee Journal Sentinel'e Salı günü gece yarısından hemen önce bir kurbanın kafasından ve diğerinin göğsünden vurulduğunu söyledi. Beth diğer kişinin nerede vurulduğunu bilmiyordu, ancak sosyal medyada yayınlanan video, birinin kolundan vurulduğunu gösteriyordu.

BB18o76Q.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Polis, yaşananlar hakkında çok az ayrıntı sunsa da, olayı tasvir eden sosyal medyada yayınlanan düzinelerce video var. Bu videolar, caddenin ortasında yarı otomatik tüfekle açılan ateş ve bir araba parkında vurulan bir kişiyi gösteriyor.

Araba parkı olayında, bir nesneyi fırlatan biri tarafından genç beyaz bir adam takip ediliyor. Yakında silah sesleri yükselir ve takip eden kişi düşer.

Diğer birkaç video, aynı kişinin bir sokakta bir avuç insan tarafından kovalandığını gösteriyor. Biri "Ne yapardı?" Diye sorar. ve birisi bağırır, "Hey, onu vurdu!"

Silahlı erkek takılıp sırtına düşüyor. Birkaç kişi ona doğru koşmaya başlar. Bir itiş kakışmanın ortasında, birisi atıcının silahını almaya teşebbüs ettikten sonra atışlar başlar.

O kişi birkaç adım ötede kaldırıma çöker ve hareketsiz yatar. Başka bir kişi, koldaki kişiye başka bir atışla vurduğu anlaşılan tetikçiye koşar.

Daha sonra polis, silahlı bir genç adamın yanlarından geçmesine izin verirken, kalabalıktaki insanlar onun tutuklanması için bağırıyor.

Beth, bu hareketsizlik için kaotik, yüksek stresli bir sahneyi suçladı. Bu koşulların hukuk görevlileri arasında “tünel vizyonuna” neden olabileceğini söyledi.

BB18iA9M.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sosyal medya paylaşımları, saldırganın kendisini milis olarak kabul ettiğini gösteriyor
Videolara, röportajlara ve sosyal medya paylaşımlarına göre Rittenhouse kendisini can ve mülkü korumaya çalışan bir milis üyesi olarak görüyordu.

Çekimden önceki saatlerde çekilen video, Rittenhouse'un muhabire bir arabayı koruduklarını söyleyen yaşlı silahlı adamlarla takıldığını gösteriyor. Rittenhouse daha sonra kendisini Kyle olarak tanıttı.

Ayrıca binili bir binanın önünde Daily Caller ile bir video röportajı yaptı.

Rittenhouse klipte "İnsanlar yaralanıyor ve bizim görevimiz bu işi korumak" diyor. "Ve benim de işim insanları korumaktır. Biri yaralanırsa, zarar görüyorum. Bu yüzden tüfeğim var; kendimi açıkça korumalıyım. Ama tıp çantam da var."

Başka bir video klipte, Rittenhouse, daha önce gösterilen grubun üyeleriyle birlikte, zırhlı bir araçtaki bir kolluk görevlisinden su şişeleri alıyor. Memur onlara yardımları için teşekkür ediyor, ancak şehrin saat 20.00'sini ihlal eden siviller oldukları açık. sokağa çıkma yasağı.

Kenosha İlçesi Şerif David Beth, Çarşamba günü öğleden sonra düzenlenen bir basın toplantısında etkileşim hakkında sorulduğunda, "milletvekillerimiz herhangi birine su atar" dedi.

Vücut kamera görüntüleri: Kenosha yetkilileri, Jacob Blake'in vurulmasından yıllar önce polis vücut kameralarını erteledi

Yerel ve ulusal yetkililer ne diyor?
Kenosha Belediye Başkanı John Antaramian, protestoların barışçıl kalması için Çarşamba günü öğleden sonra diğer yerel kolluk kuvvetleri yetkililerine katıldı.

"İnsanların fikir ayrılıkları var. İşlerin nasıl yapılması gerektiğine dair farklı kavramlarımız var, ancak toplumda şiddet kabul edilemez ... Mülkiyete şiddet, insanlara şiddet kesinlikle kabul edilemez."

Wisconsin Başsavcısı Josh Kaul Çarşamba günü yaptığı açıklamada "silahlı kanunsuzları, kundakçıları ve diğer oportünistleri" kınadı.

Kaul açıklamasında, "Kaos'u kışkırtmak için Kenosha'ya gelen ağır silahlı kanunsuzlar, kundakçılar ve diğer oportünistler buna müdahale ettiler ve insanlara büyük zarar verdiler." Dedi. "Şiddet ve mülke zarar verenler, daha geniş bir hedefe ulaştıklarına inanıyorlarsa, yanılıyorlar. Kenosha'yı terk etmeliler."

Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows Salı günü valinin Trump'tan federal yardım teklifini geri çevirdiğini söylemesi üzerine muhafazakarlar tarafından eleştirilen Evers, Salı günkü silahlı saldırı kurbanları için tweet attı.

Evers, "Kaos yaratmak için tasarlanmış birkaç kişinin nefret dolu eylemlerinin, bizi Jacob Blake ve adaleti hak eden diğerleri için daha adil, adil ve hesap verebilir bir devlet ve ülke arayışımızdan uzaklaştırmasına izin veremeyiz" dedi.

Demokratik cumhurbaşkanlığı adayı Joe Biden, Çarşamba günü Jacob Blake'in çekilmesiyle ilgili ilk konuşmasını yaptı ve "O videoda gördüklerim beni hasta ediyor" dedi.

Başkanlık kampanyası tarafından yayınlanan 90 saniyelik bir videoda Biden, "Bir kez daha, bir Siyah adam - Jacob Blake - polis tarafından güpegündüz vuruldu ve tüm dünya seyredildi," dedi.

Eski başkan yardımcısı, günün erken saatlerinde Blake'in annesi, babası, kız kardeşi ve diğer aile üyeleriyle telefonla görüştüğünü söyledi. Başkan yardımcısı adayı Kamala Harris de görüşmede olduğunu söyledi.

"Onlara 'Adalet sağlanmalı ve sağlanacaktır' dedim," dedi Biden. "Kalplerimiz ailesi, özellikle çocukları ile."

Jacob Blake'in durumu: Dispatch sesi zaman çizelgesi sağlıyor, Wisconsin DOJ araştırıyor
Blake'in Pazar günü vurulması, sevk sesine göre, birinci subayın geldiği zaman ile ateş edilen ateş arasında üç dakikadan az bir süre geçti.

İşte polis telsiz yayınları, Kenosha polisi, video ve tanıklardan bir araya getirilen çekimin zaman çizelgesi. Polis telsiz trafiği, kamu güvenliği, uçak, demiryolu ve denizle ilgili iletişimin canlı seslerini yayınlamak için bir platform olan Broadcastify'dan geliyor.

USA TODAY Network'ün bir parçası olan Journal Sentinel, bilgiler değişebilir veya yanlış olabileceğinden, genellikle son dakika haberlerini bildirmek için radyo trafiğine güvenmez. Ancak bu ses, polis memurlarının duyduklarının bir kısmını ortaya koyuyor ve zaman damgaları, vurulmanın genel bir zaman dilimini sağlıyor.

Memurların, ekip arabalarında kontrol paneli kameraları var, ancak yetkililer, çekimin herhangi bir kısmının bu kameralarda çekilip çekilmediğini söylemedi.

Olay, Wisconsin Adalet Bakanlığı'nın 30 gün içinde bulgularını savcılara sunmaya çalışacağını söyleyen Ceza Soruşturma Dairesi tarafından soruşturuluyor.

BB18omVo.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Jacob Blake'in Wisconsin'da polis tarafından öldürülmesi hakkında şimdiye kadar bildiklerimiz

Jacob Blake'in Wisconsin, Kenosha'da polis tarafından vurulmasından ve büyük protestoların patlak vermesinden günler sonra, yetkililer, vurulma hakkında daha fazla bilgi açıklıyor.

BB18lKeD.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Avukatları, soruşturmanın hızla Wisconsin Adalet Bakanlığı'na devredildiğini ve federal bir sivil haklar soruşturması başlatıldığını, ancak şu ana kadar ne Blake'in ne de ailesinin teşkilattan haber alamadığını söyledi.

Avukat B'Ivory LaMarr CNN'e verdiği demeçte, "Bu koşullarda şeffaflık talep ediyoruz. Aile, toplum, Wisconsin eyaleti ve ülke ... hepsi cevapları hak ediyor," dedi. "Memurlar belirlenmeli, daha da önemlisi bu memurlar görevlendirilmelidir."

Avukatları, 29 yaşındaki çocuk, bir merminin omuriliğine zarar vermesinden sonra kısmen felç olduğunu ve birçok başka yaralanma ile mücadele ettiğini söyledi.

İşte soruşturmayla ilgili son haberler:

Eyalet ve yerel yetkililer ne diyor?
Çekim hakkında: Kenosha memurları, akşam 5:11 sularında bir ev içi olaya çağrıldı. Pazar, polis dedi. Wisconsin Adalet Bakanlığı Ceza Soruşturma Bölümü müfettişlerine göre, bir kadın "erkek arkadaşı oradaydı ve tesiste olmaması gerekiyordu" diyerek seslendi.

Bir polis çağrısında, bir memur Blake'in ismini verir ve "orada olmaması gerektiğini" ve şikayetçinin anahtarlarını aldığını ve ayrılmayı reddettiğini söyler. Görev dağıtıcı daha sonra, arayan kişi "işbirliği yapmadığından" daha fazla ayrıntıya sahip olmadığını açıklar.

DCI, memurlar geldiğinde, Blake'i tutuklamaya çalıştıklarını ve onu durdurmak için bir Taser kullandığını söyledi. Ajans, daha sonra aracının etrafında yürüdü, "şoförün yan kapısını açtı ve öne doğru eğildi" dedi.

Polis, ilk rapordan yaklaşık beş dakika sonra, bir sevk memurunun ateş edildiğine dair raporlar aldığını söyledi.

Eyalet müfettişleri, bir memurun Blake'in gömleğini kaptığını ve silahını yedi kez 29 yaşındaki çocuğun sırtına ateşlediğini söyledi.

DCI, "Başka hiçbir memur silahını ateşlemedi" diyor.

Polis, Blake'in Milwaukee'deki Froedtert Hastanesine götürülmesinden önce memurların yardım yaptığını söyledi.

Yetkililer, çatışmaya neyin yol açtığı hakkında daha fazla bilgi vermediler.

Memurlar hakkında: Devlet yetkilileri, iki Kenoşa memurunun idari izne verildiğini söyledi.

Yetkililer, Blake'in aracına girmeye çalışırken vuran kişiyi Memur Rusten Sheskey olarak tanımladı. DCI, Kenosha polisinde yedi yıldır istihdam edilen memurun idari izne ayrıldığını söyledi.

Yerel polis sendikası, halkı bir eyalet soruşturması tamamlanıncaya kadar hüküm vermemeye çağırdı.

Belediye Başkanı John Antaramian bu haftanın başlarında yaptığı açıklamada, Kenosha polis memurlarının vücut kamerası takmadığını belirterek, bunun "bir süredir bütçenin altında kaldığını" sözlerine ekledi.

Polis arabalarının gösterge paneli kameraları var, ancak olayın videosu olup olmadığı belli değil.

Videolar ne gösteriyor?
Caddenin karşısındaki bir adam tarafından çekilen bir grafik video, iki memur arkasından yaklaşık bir veya iki adım izlerken gri bir SUV'un önünde yürüyen Siyah bir adamı gösteriyor. Memurlardan biri silahını adamın sırtına doğrultmuş göründü.

Siyah adam arabasının sürücü tarafındaki kapısına girerken, en yakın polis memuru koltuğunun kuyruğunu tutuyor. Yedi atış duyulur.

Videoyu kaydeden Raysean White, CNN'e Blake'in bir cipten indiğini ve bahçedeki oğluna yaklaştığını söyledi. White, Blake, dışarıdaki bir kadının arkasında apartman binasına girerken oğluna kamyonete binmesini söyledi.

White uzaklaştı ama geri döndüğünde, White polisin Blake ile güreştiğini gördüğünü söyledi.

White CNN'e, "Biri onu boynuna tuttu ve kaburgalarına yumruk atıyordu, diğeri onu diğer tarafına boyunduruk tuttu ve kolunu çekiyordu" dedi.

"Kaburgasına yumruk attıktan sonra, kadın memur onu salladı ve Jacob arabaya biraz eğildi ve onunla arabanın arkasına doğru güreşmeye başladılar ve arabanın diğer tarafına gitti. arabanın diğer tarafında yerdeyken, kameramı alıp kayda başlamak zorunda kaldım. "

CNN tarafından elde edilen ikinci bir video, Blake'in SUV'unun arkasına yakın polis memurları ile bir grup birey onları çevreleyen mücadele ederken gösteriyor. Videoda Blake, aracın önünden iki memur tarafından dolaşıyor ve çekimden birkaç dakika önce şoför kapısına yaklaşıyor.

Etkileşimi neyin tetiklediği hala belirsiz, ancak video çekimden önceki anların farklı bir bakış açısını gösteriyor.

Kenosha Profesyonel Polis Derneği başkanı Pete Deates, "Her zaman olduğu gibi, şu anda dolaşan video son derece dinamik bir olayın tüm inceliklerini yakalayamıyor. Tüm gerçekler öğrenilene ve serbest bırakılana kadar yargılamaktan alıkoymanızı istiyoruz," dedi.

Blake'in ailesi ve avukatları ne diyor?
Blake hastanede kalırken ve çok fazla konuşamazken, ailesi ve onları temsil eden avukatlar, vurulma ile ilgili bazı ayrıntıları tartıştılar.

Çatışmadan önce olanlar hakkında: Blake'in ailesini temsil eden sivil haklar avukatı Ben Crump, iki kadın arasındaki tartışmayı bozmaya çalıştıktan sonra polisin Blake'i vurduğunu söyledi.

Crump, memurların silahlarını birkaç kez arkasına ateşlemeden önce "silahlarını çekip darp ettiler" dedi.

Crump, Blake'in üç oğlunun vurulduğunda girmeye çalıştığı cipin içinde olduğunu söyledi.

Blake'in babası Jacob Blake Sr. gazetecilere verdiği demeçte, "Oğlumu yedi kez, yedi kez vurdular. Sanki önemi yokmuş gibi. Ama oğlum önemli," dedi. "O bir insan ve önemli."

DCI raporu, Blake'in memurlara elinde bir bıçak olduğunu söylediğini söylüyor. Teşkilat, müfettişlerin daha sonra Blake'in aracının "şoför tarafı döşemesinden bir bıçak çıkardığını" ve başka silah bulunamadığını söyledi.

Ancak Blake ailesini temsil eden başka bir avukat olan Patrick Salvi Jr., CNN'e Blake'in arabada silahı olmadığını söyledi.

Salvi, "Polis memurlarıyla bir tür kavga başlatmak için arabasına silahları çekilerek gideceği önerisi temelde saçmadır." Dedi.

Crump, çekimleri çeken videolarda Blake'in "polise asla saldırmadığını" söyledi.

Crump CNN'e verdiği demeçte, "Gördüğümüz çok açık, eğer bir itiş kakış varsa ... bir memura sallanmıyor, bir memura saldırmak için hiçbir şey yapmıyor. Kaçmaya çalışıyor."

Ancak, çatışmaya yol açan olayları gösteren hiçbir video ortaya çıkmadı.

Crump, Blake'in ailesinin, saldırıda yer alan polis memurlarının sorumlu tutulmasını istediğini söyledi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Jacob Blake'in babası oğlunun hastane yatağına kelepçeli olduğunu söyledi

29 yaşındaki Siyahi Jacob Blake'in babası, polis memuru Wis. Kenosha tarafından yedi kez vurularak Chicago Sun-Times'a oğlunun hastane yatağına kelepçelendiğini söyledi.

BB18mJFL.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Blake'in babası, hastanede oğlunu ziyaret ettikten sonraki gün Perşembe günü, "O yatakta kelepçeli yatağa yatmasından nefret ediyorum," dedi. "Hiçbir yere gidemez. Neden onu yatağa kelepçeliyorsun?"

Yetkililer, Blake'e karşı herhangi bir suç duyurusunda bulunmadı. Kenosha Polis Departmanından, Bölge Savcılığından ve Wisconsin Adalet Departmanından yetkililer, Sun-Times'ın yorum taleplerine yanıt vermedi.

Memurlar, bir aile içi anlaşmazlıkla ilgili bir çağrıya yanıt verdikten sonra Blake vuruldu. Blake'in avukatı Ben Crump, Blake'in polis tarafından ele alınmadan önce durumu hafifletmeye çalıştığını söyledi.

Yetkililer, Blake'in Çarşamba günü vurulmasına karışan polisin kimliğini tespit etti. Memurların aradığı adamın Blake olup olmadığını belirtmediler.

Yetkililer, Blake'in vurulmasına kaç memurun karıştığı belli değil, ancak idari izinli olanlar, dedi.

Ailesinin en azından geçici olarak belden aşağısını felç ettiğini söylediği Blake'in çekimi, bu hafta Kenosha'da günlerce huzursuzluğa yol açtı.

Salı gecesi iki protestocu vurularak öldürüldü ve bir diğeri yaralandı. Yetkililer daha sonra Illinois'li 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse'u, vurulma ile ilgili olarak birinci derece kasıtlı cinayetle suçladı.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kamala Harris, polis saldırısının ardından yağmayı ve şiddeti kınadı

(Reuters) - ABD başkan adayı Joe Biden'ın aday arkadaşı Kamala Harris Perşembe günü, Cumhuriyetçiler iki Demokrat'ı suç konusunda zayıf olarak göstermeye çalışırken, Siyah bir adamın polis tarafından vurulmasının ardından gelen yağma ve şiddet eylemlerini kınadı.

BB18rfXW.img?h=755&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BB18rp8Z.img?h=707&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kasım ayında ikinci bir dönem kazanmayı ümit eden ve kamuoyu yoklamalarında Biden'in ardından gelen Başkan Donald Trump, ırkçı adaletsizliğe karşı protestolara bir "yasa ve düzen" cevabı vaat etmek için bu haftaki Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu kullandı.

BB18rjOa.img?h=776&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Wisconsin, Kenosha'da, Pazar günü 29 yaşındaki Jacob Blake'in sırtına yedi el ateş ederek onu felç eden bir memura cevaben, birkaç gece yağma ve iki şiddetli ölümden sonra göreceli sakinlik geri döndü.

Daha önce Kaliforniya'nın başsavcısı olarak görev yapan ABD senatörü Harris, barışçıl protestocuları desteklediğini söyledi.

Harris'ten yaptığı konuşmada Harris, "Onları, cinayetten tutuklanan tetikçi de dahil olmak üzere, yağma ve şiddet eylemleriyle karıştırmamalıyız. Ve hata yapmayın, bu kanunsuzların ve aşırılık yanlılarının adalete giden yolu rayından çıkarmasına izin vermeyeceğiz," dedi. Washington'daki bir üniversite oditoryumu çevrimiçi olarak yayınlandı.

Protestolar, Salı gecesi iki kişinin öldürüldüğü silahlı saldırılarla bağlantılı olarak cinayet suçlamasıyla Çarşamba günü tutuklanan 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse'un da aralarında bulunduğu bir dizi tüfek savuran sivili çekti.

BB18rjOc.img?h=767&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump, Çarşamba günü federal kolluk kuvvetlerini ve Ulusal Muhafızları Kenosha'ya gönderdiğini söyledi. Kongrenin son gecesi Perşembe günkü Biden'a saldırmayı planladı.

Biden, koronavirüs salgınının ve ırksal çekişmenin Amerika Birleşik Devletleri'ne yayılma şeklinden Trump'ın sorumlu olduğunu söyleyerek karşı çıktı.

Biden CNN'de "Bu adamlar şiddeti destekliyor. Her şey bundan ibaret," dedi. "Konuyu 'Joe Biden'dan korktuğunu' kanıtlamak için Donald Trump'ın Amerika'sında olanlara işaret ediyorlar."

BB18rsB6.img?h=797&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Savcılar, Kenoşa protestosunda 2 kişiyi vurup öldürmekle suçlanan 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse'a yönelik cinayet suçlamalarını duyurdu

BB18ryym.img?h=546&w=1092&m=6&q=60&o=f&l

Wisconsin, Kenosha'da bir protestoda iki kişiyi öldürmekle suçlanan 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse, çok sayıda suçla suçlandı.

The Associated Press'in bildirdiğine göre Kenosha İlçe Savcısı Michael Graveley, Rittenhouse'u birinci derece kasıtlı cinayet, iki kez birinci derece pervasız cinayet ve birinci derece cinayete teşebbüsle suçladı.

Suçlu bulunursa, Rittenhouse zorunlu ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Wisconsin, Kenosha'da polis vahşeti karşıtı bir protestoda iki kişiyi vurup öldürmekle suçlanan 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse, diğer suçların yanı sıra birinci derece kasıtlı cinayetle suçlandı.

Çarşamba günü birinci derece cinayet suçlamasıyla tutuklanan Rittenhouse'un, Illinois'den ateşli silahla seyahat ettiği ve Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasının ardından Salı gecesi sivil kargaşanın ortasında birden fazla kişiyi vurmakla suçlandığı söyleniyor.

Perşembe günü, Kenosha İlçe Bölge Savcısı Michael Graveley genç hakkında tüm suçlamaları sundu: birinci derece kasıtlı cinayet, birinci derece pervasız cinayet ve birinci derece pervasız tehlikeye atma. İlk suçlamadan suçlu bulunursa, ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Antioch Polis Departmanı Köyü'ne göre genç, 18 yaşın altındayken tehlikeli bir silaha sahip olma suçuyla da karşı karşıya. Illinois'deki Lake County Adli Sisteminde tutuluyor ve Wisconsin'e iade edilmeye hazırlanıyor.

Perşembe günü yapılan suç duyurusuna göre, Rittenhouse, onu Rosenbaum'un "pervasızca ölümüne neden olmaya" teşvik ederek "insan hayatına tamamen saygısızlık" gösterdi. Ayrıca Huber'i "öldürme niyeti" vardı ve daha sonra Grosskreutz'un "ölümüne neden olmaya çalıştı".

Rittenhouse, Illinois'e dönmeden önce Kenosha'da 3 kişiyi vurmakla suçlanıyor.
Rittenhouse'un avukatı Lin Wood, meşru müdafaada hareket ettiğini söyledi. Bir tanık, Business Insider'a, ilk çatışmadan önceki sahnenin şiddet içermediğini, ancak Rittenhouse'un "gergin" göründüğünü söyledi.

Olay yerindeki videonun New York Times analizi, bir benzin istasyonunun yakınında bir silahlı kişinin kafasından bir adamı vurduğunu gösteriyor. Suç duyurusunda, bu adamın, polisin incelediği video boyunca "silahsız görünen" Joseph Rosenbaum olduğu tespit edildi.

Daha sonra video olay yerinden telefonla kulağına koşan silahlı adamı "az önce birini öldürdüğünü" söyleyerek gösterir. Bir kalabalık tarafından takip edilir, yere düşer ve bir tur daha ateş ederken ayağa kalkar, Anthony Huber olarak tanımlanan bir adamı öldürür ve Gaige Grosskreutz olarak tanımlanan başka birini yaralar.

Business Insider'ın bildirdiğine göre, Rittenhouse polisi idolleştirdi ve Başkan Donald Trump'ın destekçisiydi.

Teğmen Vali Mandela Barnes Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Rittenhouse'u "dışarıdan ajitatör" olarak nitelendirdi.

Barnes, "Illinois'den uzun bir tüfekle geldi ve sokaklarda özgürce yürüyebildi, sanki bu beklememiz gereken normal bir şey gibi," dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Black Lives Matter, protestoları politika değişikliğine dönüştürmek istiyor

Üç ay süren halk protestosunun ardından, Black Lives Matter organizatörleri sokaklardan ve meydanlardan politika arenasına adım atıyor. Ve büyüyorlar.

BB18s2UQ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Siyah adamlar Eric Garner ve George Floyd'un polisin boğuştuğu sırada söylediği cümlenin adını taşıyan dört bölümlük bir teklif olan NEFES Yasası, hareketin ana hedefini kodlamayı hedefliyor: federal fonları polis, hapishaneler ve suçluların diğer bölümlerinden uzaklaştırmak adalet sistemi ve yetersiz hizmet alan beyaz olmayan topluluklara.
Sanal Siyah Ulusal Kongre'nin Demokratik stratejisti ve baş organizatörü Jessica Byrd, "Kamu politikası çözümlerinde gerçekten anlamlı fikirler üretmek için gereken titizliğe, ilişkilere ve uzmanlığa sahip olduğumuzu zaman içinde gösterdiğimizi düşünüyorum" dedi. Aktivistlerin Cuma akşamı bir araya gelmesi. "Ve NEFES Yasası bunun en iyi ve en yüksek örneği."

Politika belgesi, "zamanımızın en büyük seçimlerinden önce ve çok sonra bir Siyah Hayatlar vizyonu" oluşturmayı amaçlayan Siyah Ulusal Konvansiyonu'nun merkezinde yer alacak. Mimarları, Capitol Hill'de - Demokratların çoğunlukta olduğu bir evde bile - gerekli desteğe sahip olmadığını kabul etseler de, protestolarla dolu bir yaz boyunca kazanılan ivmeyi siyasi kazanca dönüştürmeye çalışan aktivistler için önemli bir işaret olduğunu savunuyorlar. George Floyd sonrası, destek oluşturmada ne kadar ileri gittikleri, hareketin kalıcı etkisinin kritik bir testi olacak.

"Elbette bu, çoğumuzun sokaklardaki isyanların büyük siyasi partilerin politika, platform ve uygulamaları üzerinde nerede etkisi olacağını görmeye çalıştığımızı düşündüğüm bir an," dedi. Siyahların Hayatı Önemlidir. "Ve bizim için BREATHE Yasası'nın bu seçim döngüsünde seçmenleri, özellikle Siyah seçmenleri harekete geçirmek için gerçekten bir fırsat olduğunu düşünüyorum."

NEFES Yasası, köklerini Siyah Hayatlar Vizyonu adlı 2016 politika platformunda bulur. Michael Brown, Sandra Bland ve Philando Castile gibi Afrikalı Amerikalıların polis tarafından öldürülmesine yanıt olarak hazırlanmış ve Byrd'ın söylediği gibi polislik ve kamu güvenliği için benzer bir elden çıkarma yaklaşımı çağrısında bulunulmuştur "çünkü bu yüce, yaşanmaz fikirler dizisi . "

Ancak George Floyd’un bir Minneapolis polis memurunun elindeki ölümü, polisi ana akım haline getirme tartışmasını alevlendirdi ve Black Lives Matter'ı tartışmalı bir konudan hane halkı ifadesine dönüştürdü. Kültürel öneminin en son işareti olarak, NBA, WNBA ve MLB dahil olmak üzere birçok profesyonel ligdeki sporcular bu hafta sözleşmelerini bozmayı ve ırkçılık karşıtı protestocularla dayanışma gösterisi için oyun ve maçları kapatmayı seçtiler.

Cevap Byrd ve diğer organizatörleri NEFES Yasası'nın da ana akım olma potansiyeline sahip olduğuna ikna etti. O ve Black National Convention planında yer alan diğerleri, Cuma günü öneriyi vurgulamak için çalışma düzenleyicilerinin sadece mevcut adaletsizlikleri protesto etmekle kalmayıp, aynı zamanda onları sona erdirmek için yaptıklarına bir örnek olarak vurguladılar.

"İnsanlara söylemek istediğimiz, şu anda dönüşüm için olgun olduğumuzdur. Ve bunu inşa edebiliriz ve üreme adaleti, barınma ve polislik ve çevreyi içeren ceza hukuku sistemi ile ilgili politikalara değinen ortak bir siyasi vizyon altında bir araya gelirsek bunu başarabiliriz, " St. Louis ve Siyah Hayatlar Hareketi Seçim Adaleti Projesi'nin kurucu ortağı.

Reed, "Sadece bir şeyi halletmemize gerek yok," diye devam etti. "Her şeyi halledebiliriz, çünkü topluluklarımızın hak ettiği şey bu."

NEFES Yasası’nın şartları ceza adaleti reformunun ötesine geçiyor. Plan, iklim değişikliğiyle ilgili afetlere dayanabilecek altyapı için finansman ve tüm topluluklar için temiz hava ve su sağlamak için federal hibeler gerektiriyor. Ayrıca, tazminatların incelenmesi için bir komite kuracak olan H.R. 40'ın geçişini de destekler; ve Medicaid gibi mevcut sağlık programlarının Uygun Bakım Yasası hükümleri altında genişletilmesi çağrısında bulunuyor.

Henüz Kongre'de resmi olarak tanıtılmamış olan öneriye destek oluşturmada bazı küçük ilerleme işaretleri görülmüştür. Siyah Yaşamlar Hareketi NEFES Yasası'nı sunmak için Kongre'deki Siyah Kafkasya ile bir toplantı talep ettiğinde, Senatör Kamala Harris bunu ayarlamak için harekete geçti.

Senatör Cory Booker, 2019 yılında uyuşturucu suçları için zorunlu asgarileri azaltacak, daha önce hapsedilmiş olanlar için oy kullanma hakkını yeniden tesis edecek ve esrar suçu olanlar için kayıtları silecek kapsamlı bir ceza adaleti reform tasarısı sundu. Ve Temmuz ayında, Black Lives Matter'ın kurucularından biri olan Patrisse Cullors, Demokratik Ulusal Komite'nin platform komitesine, partinin üst düzey yöneticilerini platformunun bir parçası olarak BREATHE Yasasını benimsemeye teşvik etmek için bir konuşma yaptı.

Ancak şu anda partinin başkan yardımcısı adayı olan Harris, NEFES Yasası'nı desteklemek için başka bir taahhütte bulunmuyor. Ve DNC, öneriyi parti platformunun bir parçası olarak kabul etmedi, ancak köleliğin ve Jim Crow dönemi ayrımcılığının mevcut ırksal eşitsizlikler üzerindeki etkilerini inceleme vaadiyle birlikte "Siyahların yaşamı önemlidir" ifadesini içeriyordu. Booker'ın tasarısının mevcut Cumhuriyetçi Senato'da herhangi bir ilerleme kaydetmesi olası görünmüyor.

Demokratların kontrolündeki Mecliste bile, mevzuat soğuk bir karşılama ile karşı karşıya kalacak. Kongredeki Demokratların çoğu polisi kirletme fikrini şimdiden reddetti. Demokratik başkan adayı Joe Biden, COPS programına daha fazla polis memuru işe alacak ve demografiklerinin hizmet ettikleri toplulukları yansıtmasını gerektirecek 300 milyon dolarlık bir yatırım önerdi.

Temmuz ayında UCLA’nın Latino Politika ve Politika Girişimi tarafından düzenlenen sanal bir panelde CBC Başkanı Karen Bass, POLITICO’ya NEFES Yasası’nın unsurlarının zaten mevcut mevzuatta yer aldığını söyledi. Ancak, kapsamlı teklifin bazı kısımlarının "daha zorlayıcı" olduğunu söyledi.

Bass, "Bu tasarının ana noktalarından biri, federal harcamaları nasıl azaltabileceğinizi ve topluluklara yeniden yatırım yapabileceğinizi göstermesidir ve bu kavram, bu ilke hakkında çok güçlü hissettiğim bir şey" dedi. "Programların toptan ortadan kaldırılmasının zor olacağını düşünüyorum."

Bununla birlikte, yasa, Massachusetts'ten önde gelen ilerici Demokratik Temsilciler Ayanna Pressley ve ona ortak sponsor olmayı planlayan Michigan'dan Rashida Tlaib'in desteğine sahip. Ve organizatörler, New York’taki Jamaal Bowman ve Missouri’deki Cori Bush gibi genç, siyahi ilerici politikacılarda bir avuç yeni müttefik görüyor.

Bazı organizatörlere göre, Bowman ve Bush’un daha yaşlı, ılımlı Demokratları devirmeyi içeren seçim galibiyetleri, politikaları yerel, eyalet ve federal düzeylerde şekillendirmek isteyen genç nesil aktivistler için önemli bir adımdır.

St. Louis'den Clifton Kinnie, "Protestocular olarak Kongre'de, eyalet yasama meclislerinde ve belediye binalarında iktidarı aramaya devam edeceğimizi ve bizden önceki liderlerin sahip olmasını istediğimiz değerleri ve ilkeleri hatırladığımızı umuyorum" dedi. Missouri'deki genç aktivistlerden oluşan bir ağ olan Our Destiny STL'nin kurucusu ve organizatörü. “Cori Bush'un sadece bunu yapmayacağına, buradaki insanların endişelerini dile getirmek için çok daha fazlasını yapacağına inanıyorum. Sanırım bu sadece başlangıç. "

Öneriyi destekleyenler ayrıca, halkın polisi karalama çağrılarını kabul etme konusundaki isteksizliğine rağmen, kapsamlı polis reform önlemlerinin popülerliğini koruduğunu da belirtiyorlar. Garza liderliğindeki bir düşünce kuruluşu olan Black Futures Lab tarafından yapılan bir 2019 araştırması, 30.000'den fazla Siyah katılımcının yüzde 85'inin daha fazla polis sorumluluğu istediğini ortaya koydu. Çok sayıda katılımcı, polisle olumsuz etkileşim içinde olduklarını ve çoğunluğun Siyah topluluklara daha fazla yatırım yapılmasından yana olduklarını bildirdi.

Ve anketler, reform desteğinin Siyah topluluğunun dışında da arttığını gösteriyor: Bir Gallup anketine göre, tüm Amerikalıların yaklaşık üçte ikisi Black Lives Matter protestolarını destekliyor ve neredeyse yarısı, gösterilerin ırksal adalet hakkındaki görüşlerini değiştirdiğini söylüyor.

BREATHE Yasası, “aslında sadece bu isyanlarla ifade edilmediğini düşündüğüm çoğunlukçu değerlere değiniyor, aynı zamanda insanların ülke çapındaki şehirlere ve eyaletlere katılmak için ortaya çıkma biçimleriyle ifade ediliyor. "

"Hareket etki yaratıyor ve soru şu oluyor: Seçilmiş temsilcilerimiz ve oylarımızı arayanlar bu anı karşılamak için nasıl adım atacaklar?" o ekledi.

Bunu akılda tutarak, Siyah Ulusal Konvansiyonunun hedefleri yalnızca NEFES KANUNU'nun desteğini teşvik etmek değil, aynı zamanda Siyah hareketin çalışmasına büyük katkıda bulunmaktır. Kongre Mart'ın 57. yıldönümü akşamı Washington'da ve Kenoşa'da bir Siyah adam olan Jacob Blake'i başka bir polis vurmasının hemen ardından yayınlanacak. Organizatörler, Siyah toplulukların önlerinde olduğu bir program oluşturarak umuyorlar. akılda, ülke çapında örgütlenmeye devam etmek için ihtiyaç duydukları desteği toplayabilirler ve onlarca yıldır savundukları değişiklikleri mümkün kılabilirler.

“Bu, hayatını polise kaybeden ve bunun adaletsiz olduğunu bilen birinin hikayesini gören herkes için. Bu yıl belki de ilk protestosuna gelen biri için. Hiç protestoya gitmemiş, ancak hashtag'i gören veya sohbeti gören kişi için ”dedi Reed.

"Bu politikacılar için değil. Bu, partizan siyasetinde veya parti siyasetinde yerleşik olan insanlar için değil. Bu, sıradan insanların, hareketimizin herkes için olduğunu, tüm Siyahların yaşama ve topluluklarımızda gelişme hakkına sahip olduğunu anlamaları içindir. Ve bunun için savaşıyoruz. "

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Washington'da Gösteri: Protestocular Irksal Adalet Talep Etmek İçin Toplandı (Binlerce protestocu)

WASHINGTON - Başkan Trump, Beyaz Saray'ın Güney Çimenine “Amerikan yaşam tarzını” yok etmeye meyilli ajitatörlere karşı gelmesini emrettikten saatler sonra, binlerce Amerikalı Cuma sabahı Lincoln Anıtı'na akın etti. sık sık güçlü bir cevap gibi görünüyordu.

BB18tIbE.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BB18tyds.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Düzenleyenlerin dediği gibi Taahhüt Yürüyüşü, kısmen Rahip Dr. Martin Luther King Jr.'ın aynı noktada "Bir Hayalim Var" adresini verirken çağırdığı ırksal adalet tutkusunu temel almak için tasarlandı. 57 yıl önce. Anıtın temelindeki kürsüde sendika liderleri, sivil haklar savunucuları ve Siyah bakanlar tarafından yapılan ilk konuşmalar, Bay Trump'ı hedeflerinin önündeki en önemli engel olarak gösterdi ve bir çözüme doğru ilk adım olarak onu kaldırmak için oy kullandı.

BB18sSjU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yürüyüşün bir organizatörü olan Rev. Al Sharpton tarafından kurulan bir sivil haklar grubu olan Ulusal Eylem Ağı'nda politika danışmanı olan Kyra Stephenson-Valley, “Kasım geliyor ve yapacak işimiz var” dedi. Katılımcılardan seçmen kayıt durumlarını kontrol etmek için biletlerini taramalarını istedi.

Frank Nitty, Cuma günkü gösteriye katılmak için Milwaukee'den 750 mil ötede yürüyen bir grup Siyah insan hakları savunucusundan biriydi. Kalabalığa, "Torunum, büyükbabamın uğruna yürüdüğü şeyin aynısı için yürümeyecek," dedi. "Trump'ı görevden uzaklaştırmalıyız, değil mi?"

Bu çağrı ve diğerleri, koronavirüsün yayılmasını önlemek için sosyal olarak uzak kümelerdeki gölgeli noktalarda toplanan kalabalıktan alkış topladı.

"Bu noktada kötülüğe karşı iyidir," dedi, Frederick, Md .'den emekli bir düzeltme memuru olan ve Kasım ayında, Trump'ın rakibi, eski Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden Jr.'a oy verdiğini söyleyen 67 yaşındaki Ruby Williams.

Washington'daki İşler ve Özgürlük için Dr. King'in Yürüyüşü çeyrek milyonluk bir izleyici çekti. Taahhüt Yürüyüşü: Boynumuzu Çekin adlı Cuma protestosu, bu sayının bir kısmını çekmiş gibi görünüyordu, çünkü kısmen şehir 27 eyaletten gelen ziyaretçiler için karantina istiyor. Katılımcılar ateş açısından tarandı ve el temizleme istasyonları her yerde bulunuyordu.

Belediye tarafından Salı günü verilen izin, protestoya 50 bin kişinin katılabileceğini belirtti.

Bay Sharpton ve Dr. King’in en büyük oğlu Martin Luther King III liderliğindeki organizatörler, etkinliğin başarısını kalabalığın büyüklüğüne göre değerlendirmenin hata olacağını söylediler.

Yürüyüşün sponsorlarından biri olan National Urban League'in eski New Orleans belediye başkanı Marc Morial, "Bundan eminim ama Covid için bir milyon insanımız olacaktı" dedi. "Bununla birlikte, neredeyse milyonlarcası ve televizyonda izleyen milyonları ve çevrimiçi milyonlarcası olacak."

Yürüyüş, "bu protestoların bir şeye yol açması gereken bir an olarak anlaşılmalıdır" diye ekledi. Bu nedenle, önemli bir politika değişikliğine yol açmalıdır. Yapısal ırkçılık sadece konuşma veya iyi niyetle ele alınmaz. "

Cuma günü Bay King, Bay Trump'ı “büyüklüğün büyüklüğünü karıştıran bir başkan” olarak atadı ve toplum yerine kaosu tercih etti.

“Hayatlarınız, geçim kaynaklarımız, özgürlüklerimiz buna bağlıymış gibi oy vermenize ihtiyacımız var. Çünkü yapıyorlar ”dedi kalabalığa. "Demokrasinin boynunda bir dizimiz var ve milletimiz ancak özgürlüğün oksijeni olmadan bu kadar uzun yaşayabilir."

Bay Sharpton, Pazar günü Kenosha, Wis.'da bir polis memuru tarafından vurulan Jacob Blake'i ve ondan önceki Black'i vuran kurbanları nefret ve bağnazlık üzerine yeni bir ulusal hesaplaşma talep etmeleri için çağırdı.

"Sorun çıkarmaya gelmedik," dedi. "Belayı durdurmak için geldik. Bizi arkadan vurman hiç sorun değilmiş gibi davranıyorsun. Biz 11 kez "Nefes alamıyorum" diye bağırırken, bizi boğmak zahmetli değilmiş gibi davranıyorsun.

"Bay. Trump, Beyaz Saray'dan aşağı doğru bakın ”diye ekledi. "Washington'a binlerce kişi geldik. Onların adını söyleyeceğiz. Amerika'nın ne yaptığını unutmasına asla izin vermeyeceğiz. "

Protesto 1963 yürüyüşünü anarken, daha büyük amacı Afrikalı-Amerikalıları ve diğerlerini somut hedefler adına bir araya getirmekti. Sn. Sharpton'ın 1991 yılında kurduğu Ulusal Eylem Ağı gençlik ve kolej ulusal direktörü Tylik McMillan, bu hedeflerin arasında seçmen kayıtlarının ve 2020 nüfus sayımına katılımın artırılması ve 1965 Oy Hakları Yasasının yeni bir versiyonunun yürürlüğe konulmasını kapsadığını söyledi.

Önemli bir hedefin, House Democrats ve Kongre Kara Kafkas tarafından desteklenen George Floyd Polislik Yasası'nın geçirilmesi için bastırmak olduğunu söyledi.

Bay Floyd'un Minneapolis polisi tarafından Mayıs ayında öldürülmesi ve bunun kışkırttığı ulusal kargaşa, bu yılki eylemin Amerikan ırk ilişkilerinin gidişatını yıllarca belirleyebileceği düşüncesi gibi, yürüyüşte büyük önem taşıyor. onlarca yıl değil. Protestoya sponsor olan Avukatlar Hukuk Altında Sivil Haklar Komitesi başkanı Kristen Clarke, "İçinde bulunduğumuz anı görmezden gelemeyiz" dedi. “Polis şiddeti, ırksal şiddet ve seçmen baskılarıyla uğraşırken alevlenen yangınlar göz önüne alındığında, bu şu anda çok ihtiyaç duyulan bir yürüyüş. Neredeyse mükemmel bir fırtına yarattı. "

Kaynak: New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Avukat, Jacob Blake artık hastane yatağına zincirlenmediğini söylüyor

Avukatı Patrick Cafferty, CNN'e Cuma günü öğleden sonra Jacob Blake'i hastane yatağına bağlayan kelepçelerin kaldırıldığını söyledi.

BB18lKeD.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ayrıca Cafferty, Blake'in neden zincirlendiğini açıklamak için kullanılan tutuklama emri kolluk kuvvetlerinin boşaltıldığını ve yetkililerin artık hastanede Blake'i korumadığını söyledi.

Black Wisconsin sakini olan Blake, bu hafta Kenosha'da onu gözaltına almaya çalışan Beyaz bir polis memuru tarafından sırtından yedi kez vurulduktan sonra belden aşağısı felç oldu. Aile üyeleri, Wauwatosa'daki bir hastanede yatağa bağlı olduğunu görmenin yürek burkan olduğunu söylemişlerdi.

BB18spps.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Oğlumun bileğinde neden bu kadar soğuk çelik var?" babası Jacob Blake Sr. Cuma sabahı CNN'den Alisyn Camerota ile "New Day" üzerine yaptığı röportajda sordu. "Ayağa kalkamaz, istese kalkamaz."

Kenosha County Şerif Departmanı sözcüsü Sgt. David Wright Cuma günü erken saatlerde, Blake'in "ateş etme olayından önce işlediği suçlardan dolayı tutuklanması için ağır emirleri olduğu" için yatağa kelepçelendiğini açıkladı.

Wright, yaptığı açıklamada, "Hastanede koruduğumuz bu sınıflandırma seviyesine sahip herkes bu şekilde tedavi edilecektir" dedi.

Şerifin ofisinden yapılan açıklamaya yanıt olarak, Blake'in amcası Justin Blake, CNN'e, "Şerifin ne kadar az sınıf ve şefkat gösterdiğini gösteriyor."

Pazar günü polisle şiddetli karşılaşma anında, Blake'in bu yılın başlarında bir aile içi taciz çağrısıyla bağlantılı olarak tutuklanma emri vardı.

Bir memur, Kenosha'daki ikametgahtaki "aile sorunu" na ve "bu adreste doksan dokuz kişinin alarma" atıfta bulunarak, yanıt veren memurları Blake'in emri konusunda uyarmak için göründü. Polis kodu 10-99, aranan bir şüpheliye işaret edebilir.

Bu memurların, eve geldiklerinde Blake aleyhine neden olağanüstü bir tutuklama emri olduğunu bilip bilmedikleri belli değil.

CNN tarafından alınan suç duyurusuna göre Blake, 3 Mayıs'ta yasadışı bir şekilde eve girdi ve yatak odasındaki bir kadına aracıyla çıkmadan önce cinsel tacizde bulundu. Ayrıca Blake'e karşı geçici bir yasaklama emrinden feragat etti.

CNN tipik olarak cinsel saldırı kurbanlarını tanımlamaz.

6 Temmuz'da yapılan suç duyurusunda, üçüncü derece cinsel saldırı ve kabahat ihlalleri ve düzensiz davranış suçları listelendi. Blake hakkında tutuklama emri ertesi gün yayınlandı.

Cuma günü erken saatlerde, Wisconsin Valisi Tony Evers, Blake'in silahlı saldırıdan sonra hastanede neden kelepçelendiğini "hayal edemediğini" söyledi.

Evers gazetecilere verdiği demeçte, "Bunun neden gerekli olduğu konusunda hiçbir kişisel fikrim olmayacak." "İyileşmesinde ona yardım etmenin daha çok, daha iyi bir yolunu bulabileceğimizi umuyorum. Bu mantık dışı görünüyor. Kötü bir ilaç gibi görünüyor."

Blake'in tedavi gördüğü Froedtert Hastanesi, CNN'in sorularını Wisconsin Adalet Bakanlığı'na erteledi. Kenosha polisi ve bölge savcılığı, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Blake ailesinin avukatı Benjamin Crump, "Bunun bir açıklaması yok" dedi. "Kasıtlı kayıtsızlık ve aşırı güç modelini izler."

Jacob Blake Sr. "Oğluma bir insan hakları verilmedi" dedi.

'Oğlum hayatı için savaşıyor'
Ağır bir şekilde ilaç almış Jacob Blake, babasının elini kavradı ve bilincini kazandıktan sonra ağladı.

"Beni neden bu kadar çok kez vurdular?" Jacob Blake Sr.

"Bebeğim, seni hiç vurmamaları gerekiyordu," diye cevap verdi baba, CNN ile yaptığı röportaj sırasında değiş tokuşu hatırlayarak.

Blake'in yaşları 3 ile 8 arasında değişen çocukları, polis memurunun ateş açması sırasında babalarının girdiği arabanın içinden ateşi izledi. Babasının vurulduğu gün bir doğum gününü kutlaması gereken en büyük çocuğun da soruları vardır.

"Baba, babamı neden arkadan vurdular?" Jacob Blake Sr., çocuğun kendisine sorduğunu hatırladı. "Babam nerede?"

Jacob Blake Sr., oğlunun olanları parça parça anlattığını söyledi. Crump, Blake'in birkaç ameliyat geçirdiğini ve bağırsaklarında ve iç organlarında hasar, omuriliğindeki kurşun parçaları ve parçalanmış bir omurga dahil olmak üzere ciddi yaralar geçirdiğini söyledi.

En büyüğü Blake, "Oğlum hayatı için savaşıyor" dedi. "Tutuyor."

Jacob Blake Sr., oğlunun kollarına dokunduğunu ve yüzünü okşadığını ve babasına onu sevdiğini söylediğini söyledi. Bir noktada Blake'in felçini tartıştılar ve genç adam bir köpek istediğini söyledi.

"Sana bir köpek alacağız bebeğim," diye cevap verdi baba.

Jacob Blake Sr., bu hafta Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden ve aday arkadaşı Kamala Harris ile yaptığı bir konuşmayı "amcam ve kız kardeşlerimden biriyle konuşmak" ile karşılaştırdığını hatırladı.

Biden ve Harris'e atıfta bulunarak ve onları başkan ve başkan yardımcısı olarak nitelendirerek, "O kadar rahatlatıcıydılar ki, durumun gerçekte nasıl yürüdüğünü neredeyse unutuyordunuz," dedi.

"Başkan Biden bana ailesiyle kendi sorunlarını anlatmaya devam etti. Yaşadıklarımla özdeşleştiğini. Ona anlatmak zorunda değildim. Biliyordu. Biliyormuş gibi hissetti. neler olduğunu biliyorlardı. Ve hiçbir yere gitmek için aceleleri varmış gibi davranmadılar. Bizimle vakit geçirdiler. "

Başkan Donald Trump'ın ailesine ulaşmaya çalışıp çalışmadığı sorulan Jacob Blake Sr., "Bu olumsuz bir durum" dedi.

Babasının sivil haklar hareketine katılımını hatırlatan en büyük Blake, bu hafta Amerikan sporcular arasında Ulusal Basketbol Birliği'nden Ulusal Futbol Ligi'ne ve Major League Baseball'a kadar protesto dalgasına minnettarlığını dile getirdi.

Ancak polis vahşeti ve ırkçılığının ardından şiddete ve yağmaya karşı olduğunu dile getirdi.

"Bu oğlumun o yataktan kalkıp yürümesini sağlamaz," dedi. "Sadece Tanrı onu yataktan kaldırabilirdi."

Milwaukee Bucks üyeleri tarafından imzalanan bir forma, bu hafta oğlunun yüzüne bir gülümseme getirdi. Ancak Jacob Blake Jr., oğluna Kenosha sokaklarındaki huzursuzluk ve şiddet veya iyileşmesini engelleyebilecek herhangi bir şey hakkında konuşmadı.

Bu hafta oğluna "Aksilik yok bebeğim" dedi. "Aksilik yok."

"Yakaladım babalık," dedi Blake.

Araştırmacılar olayların ilk versiyonunu yayınladılar
Seyirciler, çekimi cep telefonu videosu ile yakaladı ve görüntüleri sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşarak göl kıyısındaki Kenosha şehrini polis vahşetine karşı gece protestolarına dönüştürdü.

Kenosha Polis Memuru Rusten Sheskey, Pazar günü arka koltuktan üç çocuğuyla birlikte bir araca girmeye çalışırken Blake'in sırtına ateş etti.

Blake'in babası, "Aklının gözünde, oğullarını tehlikeden kurtarmak istiyordu, ancak onları arabadan çıkarmadan önce sadece atışları saydığını söyledi," dedi. "Onları saydığını söyledi. Sanırım dört ya da beş numara civarında bilincini kaybetti."

Cuma günü Kenosha Profesyonel Polis Derneği, Blake davasında sunulan kamuya açık anlatıya itiraz etti. Dernek yaptığı açıklamada, Blake'in tutuklanması için bir polis memurunu boyunduruğa koyduğuna dair bir emir olduğunu kaydetti. Açıklamada Blake'in bıçağı da vardı ve polis tarafından emredildiğinde onu düşürmeyi reddetti.

Yerel yetkililer, Blake'in vurulmasıyla ilgili pek fazla ayrıntıyı tartışmadılar, ancak özellikle iki kişi öldükten ve üçüncüsü yaralandıktan sonra Kenosha'daki gece protestolarını ele alıyorlar. Çarşamba günü tutuklanan 17 yaşındaki bir çocuk, vurulan ölüm ve yaralanmalardan çok sayıda cinayet suçlamasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Çarşamba günü, eyalet müfettişleri Pazar günkü olayların ilk versiyonunu sundular - ancak zaman çizelgesinde boşluklar vardı.

Wisconsin Adalet Bakanlığı Kriminal Soruşturma Dairesi, olayın polisi arayıp "erkek arkadaşının orada olduğunu ve binada olmaması gerektiğini" söylediğini söyledi.

Bir polis çağrısında, bir memur Blake'in ismini verir ve "orada olmaması gerektiğini" ve şikayetçinin anahtarlarını aldığını ve ayrılmayı reddettiğini söyler. Görev dağıtıcı daha sonra, arayan kişi "işbirliği yapmadığından" daha fazla ayrıntıya sahip olmadığını açıklar.

Polis, ilk rapordan yaklaşık beş dakika sonra, bir sevk görevlisinin ateş edildiğine dair rapor aldığını söyledi.

DCI, memurların Blake'i tutuklamaya teşebbüs ettiğini ve onu durdurmak için başarısız bir girişimde bir Taser kullandığını söyledi. Ajans, "şoförün yan kapısını açıp öne doğru eğildi" dedi.

Sheskey yedi yıldır departmanda çalışıyor. Başka hiçbir memur silahını ateşlemedi.

Ajans, Blake'in elinde bir bıçak olduğunu itiraf etti ve kolluk kuvvetleri, aracının şoför tarafı döşeme tahtasından bir bıçak çıkardıklarını söyledi.

Eyalet müfettişleri, polisin neden Blake'i tutuklamak için harekete geçtiğini, ister sallamasını ister bıçak kullanmakla tehdit ettiğini veya Sheskey'in neden Blake'in sırtına bu kadar çok ateş ettiğini açıklamadılar. Araçtaki çocuklarından veya sadece birkaç adım ötede duran diğer aile üyelerinden bahsetmiyor.

Sheskey ve başka bir memur idari izne ayrıldı.

Wisconsin DOJ Cuma günü, olaya karışan iki memuru Kenosha Polis Memurları Vincent Arenas ve Brittany Meronek olarak tanımlayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Taser'ını Blake'i durdurmak için başarısız bir girişimde kullanan Arenas, daha önce Washington'daki ABD Capitol Polisi'nde görev yaptıktan sonra Şubat 2019'dan beri Kenosha Polis Departmanında olduğunu söylüyor. Meronek'in şubeye Ocak ayında katıldığını belirtti.

Olayla ilgili videolar, Blake ile polis arasında bir kavga olduğunu gösteriyor. Daha sonra bir SUV'nin önünde yürür ve sürücünün yan kapısına girmeye çalışır. Bir memur Blake'in atletini çekerken görülür ve yedi el silah sesi duyulur.

Avukatları CNN'e Blake'in arabada silah olmadığını söyledi.

Patrick Salvi Jr., CNN'e "Sahip olduğu şeyle doğrudan konuşamam, ancak söyleyebileceğim şey üç çocuğunun arabada olduğu" dedi. "Bu, zihninin en ön safındaydı. Hayatındaki en önemli şey bu - ailesi ve çocukları."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Zuckerberg, Facebook'un Kenosha milis sayfasını kaldırmamasının 'operasyonel bir hata' olduğunu söyledi

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg Cuma günü çalışanlara yaptığı açıklamada, Wisconsin, Kenosha'daki bir protestoda iki kişi öldürülmeden önce şirketin bir milis grubu için sayfayı ve etkinliği kaldırmamasının "büyük ölçüde operasyonel bir hata" olduğunu söyledi.

BB13odZS.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Zuckerberg, "Politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz ve daha fazla potansiyel tehlikeli kuruluşları belirleyebilmek ve bunun önüne geçmeye devam etmek için yürütmemizi iyileştirmek için politikalar geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kenosha Milisleri 'Silah Çağrısı' Yaptı Ama Facebook Hiçbir Şey Yapmadı

Basında çıkan haberlere göre Facebook, bu hafta Wisconsin'deki protestoda ikisi öldü üç kişinin vurulmasından önce "silah çağrısı" yapan Kenosha Guard adlı kendi kendini ilan eden bir milis grubuna karşı harekete geçmeyi defalarca başaramadı. .

BB18uLOU.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kenosha Guard Facebook sayfası, 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse'un Pazar günü Kenosha polisi tarafından siyahi Jacob Blake'in vurulmasına karşı protestolar sırasında çıkan bir tartışma sırasında iki kişiyi vurarak üçte birini ciddi şekilde yaraladığı iddia edilen 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse'un çarşamba sabahı kaldırıldı. .

Rittenhouse, Çarşamba günü Illinois, Antakya'daki evinde tutuklandı ve cinayet ve diğer suçlarla suçlandı. Onu Kenosha Muhafızı veya onun Facebook etkinliğiyle ilişkilendiren hiçbir kanıt yok.

The Verge ve BuzzFeed News tarafından hazırlanan raporlar, teknoloji devinin Kenosha protestolarıyla ilgili sayfanın ve ilgili etkinliğin, insanları ateşli silahlarla sokaklara çıkmaya teşvik etmesi nedeniyle şiddeti teşvik etme potansiyeline sahip olduğu konusunda uyarıldığını gösteriyor.

BuzzFeed News, Kenosha Muhafızları sayfasındaki "silahlanma çağrısı" olayının, oluşturulduğundan bu yana en az 455 şikayete konu olduğunu gösteren bir dahili rapor elde etti, ancak dört moderatör tarafından "ihlal dışı" olarak değerlendirildi.

BuzzFeed'in bildirdiğine göre kimliği belirsiz bir işçi, dahili "Şiddet ve Teşvik Çalışma Grubu" na sayfanın "o günkü tüm olay raporlarının yüzde 66'sını" oluşturduğunu yazdı. Haber sitesi, bir sonraki en yüksek işaretli olayın aynı gün 18 şikayeti olduğunu söyledi.

Adının verilmesini istemeyen bir Facebook kullanıcısı, The Verge'e olayı ve sayfada yayınlanan belirli yorumların yanı sıra, örneğin kullanıcıları protestocuların arabalarının lastiklerine çivi koymaya çağırdığını söyledi.

"Etkinlikte buna benzer çok yorum yapıldı" dedi. "Kilitli ve yüklü olmaktan bahseden insanlar. İnsanlar ne tür silahları soruyorlar ve 'her şeyi getirin' diye cevap veren insanlar. "

Facebook moderatörleri tarafından şikayeti reddedilen başka bir kullanıcı The Verge'e şunları söyledi: "Şiddetle sonuçlanma olasılığı olduğunu hissettim ve oldu." Etkinlik sayfası ve milis profili Facebook'tan kaldırıldığı için kullanıcıların endişelerini doğrulamak mümkün değil.

BuzzFeed tarafından görülen dahili Facebook, bazı şikayetlerin "otomasyon tarafından ele alındığını" söyledi. Raporu yazan çalışan, olaylarla ilgili geri bildirimlerdeki artışların otomatik olarak "soruşturmayı hemen tetiklediği, bunun olası zararlar için iyi bir sinyal olduğu kanıtlandığı için," yeni bir sistem önerdi.

Facebook, The Verge'ye yaptığı açıklamada, soruşturmasının Kenosha Guard etkinlik sayfası ile Salı günkü ölümcül atış arasında doğrudan bir bağlantı bulmadığını söyledi. Bir temsilci web sitesinde yaptığı açıklamada, bu çekimi toplu cinayet olarak nitelendirdik ve saldırganın hesaplarını Facebook ve Instagram'dan kaldırdık "dedi.

"Şu anda Facebook'ta, saldırganın Kenosha Muhafız Sayfasını takip ettiğini veya düzenledikleri Etkinlik Sayfasına davet edildiğini gösteren bir kanıt bulamadık. Ancak, Kenosha Muhafız Sayfası ve Etkinlik Sayfası milis örgütlerine yönelik yeni politikamızı ihlal etti. ve bu temelde kaldırıldı. "

Raporda bir Facebook çalışanı, soruşturmanın "benzer olayları daha erken tespit etmek ve araştırmak için yaptığımız değişiklikler ve olanlarla ilgili daha fazla ayrıntı sağladığını ... Bu, yaptığımız işin öneminin, özellikle de bu suçlama sırasında dönem. "

Perşembe günü, Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg şirket çapında bir toplantıda Kenosha Guard etkinlik sayfasının "operasyonel bir hata" nedeniyle yayında olduğunu söyledi.

Zuckerberg, Kenosha'daki olayların "acı verici ve gerçekten cesaret kırıcı" olduğunu söyledi ve Facebook'un milislerin sayfalarını kaldırmak için daha hızlı olması gerektiğini kabul etti.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Colin Kaepernick, NBA'de Jacob Blake Olayları Nedeniyle Maç'a Çıkmama Olaylarına Desteği için LeBron James'e teşekkür etti

LeBron James, Jacob Blake'in Wisconsin, Kenosha'da vurulmasının ardından bu hafta duygularını paylaşmaktan çekinmedi.

BB18v823.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

James, NBA'in grevinde bir rol oynadı ve eski San Francisco 49ers oyun kurucusu Colin Kaepernick, sosyal adalet sorunlarını gün ışığına çıkardığı için Los Angeles Lakers yıldızına ulaştı.

Yahoo Sports'tan Ryan Young'a göre Kaepernick, James'in Instagram hikayesine gönderdiği bir mektupta James'e yazdı:

“Dört yıl önce 14 Ağustos 2016'da sistemik ırkçılığı ve sosyal adaletsizliği protesto etmeye başladım. Gerçek aradığım şey. Dayanışma bana gösterdiğin şey. Bizi ileriye taşıyan şey aşktır.

"Doğru olduğun için teşekkürler."

James ve Chris Paul, oyuncular devam eden sosyal adalet protestolarının ortasında nasıl ilerleyeceklerine karar vermeye çalışırken geçtiğimiz günlerde eski Başkan Barack Obama'dan tavsiye alan küçük bir grup oyuncunun parçasıydı.

Milwaukee Bucks, Blake'in Wisconsin'de vurulmasının ardından Perşembe günkü grevin arkasındaki itici güçtü. Milwaukee karşısında Orlando Magic, Perşembe günü ertelenen ilk maçtı ve diğer tüm takımlar hareketi desteklemek için izledi.

Grev ve erteleme başka liglere de ulaştı. Çeşitli NFL ekipleri Perşembe günü antrenman kampını iptal etti. WNBA ayrıca oyunları atlamayı seçti. NHL, Perşembe veya Cuma günleri oyun oynamama kararı aldı.

Kaynak: YardBarker

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Portland şiddetini kınıyor, Trump'ın bunu 'pervasızca cesaretlendirdiğini' söylüyor

BB18wJNz.img?h=728&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

DETROIT (Reuters) - Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden Pazar günü Portland, Oregon'daki protestolarda şiddeti kabul edilemez olarak nitelendirdi ve Başkan Donald Trump'a rakip gruplar arasındaki çatışmalarda bir kişi öldürüldükten sonra bunu "pervasızca cesaretlendirmeyi" durdurması için meydan okudu.

BB18wF6p.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Irkçılığa ve polis vahşetine karşı gösteriler, bir Minneapolis polis memurunun boynunda yaklaşık dokuz dakika diz çökmesinin ardından ölen 46 yaşındaki Siyahi George Floyd'un Mayıs ayındaki ölümünden bu yana Amerika Birleşik Devletleri'ni kasıp kavurdu.

Protestolar, Floyd'un ölümünden sonra yaklaşık üç ay boyunca her gece Portland şehir merkezinde dolaştı ve polis, Cumartesi gecesi bir kişinin vurularak öldürülmesinin ardından tutuklandığını söyledi.

Biden yaptığı açıklamada, "Solda veya sağda herhangi birinin her türlü şiddetini kınıyorum. Ve Donald Trump'a da aynı şeyi yapması için meydan okuyorum," diyen Biden, "kendimizle savaşan bir ülke olmamalıyız" dedi.

Eski başkan yardımcısı, "Başkan Trump, toplumumuzdaki nefret ve bölünme alevlerini körüklemek ve destekçilerini kışkırtmak için korku siyasetini kullanmakta ısrar etmeye devam ettiğinde ne olacağını düşünüyor? Kayıtsızca şiddeti teşvik ediyor," diye ekledi.

Cumhuriyetçiler, Trump'ın kışkırtıcı söylemlerle şiddeti şiddetlendirmeye çalıştığını reddediyor, yasaları ve düzeni yeniden sağlamak istediğini söylüyor ve Demokrat belediye başkanlarını ve eyalet valilerini şiddet, kundakçılık ve vandalizm patlak veren gösterilerle sarsılan şehirlerin kontrolünü kaybetmekle suçluyor.

Trump'ın kampanyasının kıdemli danışmanlarından Jason Miller, Twitter'da Biden'ın "aylarca boşta oturduğunu ve Demokratların yönettiği şehirlerdeki müttefiklerinin şiddet ve kaosunu kınamayı reddettiğini" söyledi.

Trump, siyasi tabanını motive etmek ve desteğini genişletmek için "kanun ve düzeni" vurguladı. Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı, 3 Kasım seçimleri öncesinde ulusal anketlerde Biden'ı izliyor.

Cuma günü Trump, protestocuların anarşistler, ajitatörler, isyancılar ve yağmacılar olduğunu söyledi.

Biden, adaletin yerine getirilmesi gerektiğini söyleyerek barışçıl protestocuları savundu, ancak defalarca şiddete son verilmesi çağrısında bulundu. Kampanyası, Amerika'nın Trump yönetiminde karşılaştığı güvenlik sorunları hakkında konuşmak için Pazartesi günü güneybatı Pennsylvania'ya gideceğini söyledi.

Başkan, geçen hafta başka bir Afrikalı-Amerikalı olan Jacob Blake'in çocuklarının önünde birçok kez vurarak onu felç etmesinden sonra yeni protestoların patlak vermesinin ardından Salı günü Wisconsin, Kenosha'yı ziyaret edecek.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Portland belediye başkanından Trump'a: 'Nefreti ve bölünmeyi yaratan sizsiniz'

Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler, Başkan Donald Trump destekçileri ile Black Lives Matter protestocularının çatışmasının ardından Portland'da meydana gelen ölümcül silahlı çatışmada Başkan Trump'ın ulusal protestolara tepkisini eleştirdi.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Portland, Oregon belediye başkanı Pazar günü, bir gece önceki düello gösterilerinin ortasında bir kişinin vurularak öldürülmesinin ardından şiddetin sona ermesi için yalvardı. Sağcı grup Patriot Prayer'ın kurucusu Joey Gibson, Associated Press'e öldürülen kişinin kendi grubunun bir üyesi olduğunu söyledi.

BB18wGW0.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Belediye Başkanı Ted Wheeler, protestocunun ölümünün intikamını almak için Portland'a geleceklerini sosyal medyada paylaşan insanlara doğrudan seslenerek, vurulmanın potansiyel bir "parlama noktası" olabileceğinin farkında olduğunu söyledi.

Wheeler, "Sosyal medyada herhangi bir gerçek okuyorsanız, muhtemelen yanlıştır çünkü henüz tüm gerçekleri bilmiyoruz" dedi. Polis, "Hâlâ gerçekleri bir araya getiriyor. Bu, heyecanlanmanın zamanı değil çünkü Twitter'da annesinin bodrumunda bir adamın uydurduğu bir şey okudunuz. Bu doğru zaman ya da doğru yer değil. Öyleyse bekleyelim. ve gerçekleri öğrenin ve karşı karşıya olduğumuz şiddeti topluca ele alın. "

Polis, Cumartesi günkü silahlı çatışmanın, günün erken saatlerinde gerçekleşen "Trump 2020 Kruvaziyer Rallisi" sonrasında Başkan Trump destekçileri ile karşı protestocular arasındaki çatışmaların yakınında meydana geldiğini söyledi.

Bay Trump, destekçilerinin Portland'dan geçen bir karavanını Twitter'da paylaştı ve "BÜYÜK YURTSEVERLER!" Yazdı.

Bay Trump'ın saldırısına uğrayan Wheeler, söylemi nedeniyle başkanı sert bir şekilde eleştirdi ve Bay Trump'ın yorumlarının şiddeti teşvik ettiğini söyledi. Wheeler, "Amerika'nın ihtiyaç duyduğu şey durdurulmanız, böylece tek bir Amerika olarak bir araya gelebilmemiz," dedi.

Wheeler'ın basın toplantısı sırasında, Bay Trump, belediye başkanını Twitter'da "kaçık" ve "aptal" olarak nitelendirdi. Bay Trump, bu yazın başlarında yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra federal ajanların şehre geri dönmesine izin vermediği için Wheeler'a saldırıyor.

Polis, Trump taraftarlarından oluşan bir kervanın Portland şehir merkezinden 20: 30'da ayrıldığını söyledi. ve memurlar, bir açıklamaya göre akşam saat 20.46'da silah sesleri duydu. CBS üyesi KOIN-TV, o sıralarda bir tartışma sırasında iki erkeğin birbirlerine bağırırken görüldüğünü bildirdi. Kısa süre sonra silah sesleri duyuldu.

Polis, polisin "bir dakika içinde" olay yerine geldiğini söyledi, ancak vurulan adam hayatta kalmadı.

Bir Associated Press serbest fotoğrafçısı üç silah sesi duydu ve ardından beyaz bir adam gibi görünen kurbanın vücudu üzerinde çalışan polis sağlık görevlilerini gözlemledi. Serbest yazar, adamın geçmişte Portland'da protestocularla sık sık çatışan sağcı bir grup olan Patriot Prayer'ın amblemini taşıyan bir şapka taktığını söyledi.

Polis, adamın göğsünden vurulduğunu söyledi. Hemen kimliği belirlenmedi. Onu kimin vurduğu belli değil.

Cinayet masası dedektifleri, sosyal medyada birkaç görüntü ve videonun yayınlandığını kabul ederek daha fazla kanıt arıyorlardı.

Polisten yapılan açıklamada, "Dedektifler için, vurulma öncesinde, sırasında ve sonrasında olanların tam ve doğru bir resmini çekmeleri önemlidir." Dedi. "Herhangi biri tanıksa, videoya sahipse veya cinayetle ilgili bilgisi olansa, birincil dedektiflerle temasa geçmeleri isteniyor."

Şef Chuck Lovell, "Bu şiddet tamamen kabul edilemez ve sorumlu bireyi veya kişileri bulmak ve yakalamak için gayretle çalışıyoruz" dedi.

25 Mayıs'ta Minneapolis'te George Floyd'un ölümünden bu yana Portland'da 90 gün ve geceden fazla protestolar oldu. Trump yönetiminin emriyle federal ajanlar şiddeti bastırmak için Temmuz ayında Portland'a konuşlandı. Protestoculara göz yaşartıcı gazın dağıtıldığı haftalarca süren şiddetli çatışmaların ve düzinelerce tutuklamanın ardından, federal ajanlar Temmuz ayının sonunda çekilmeye başladı.

İç Güvenlik Direktörü Vekili Chad Wolf Pazar günü "Ulusla Yüzleş" te Trump yönetiminin her ikisi de Demokrat Wheeler ve Oregon Valisi Kate Brown'u Ulusal Muhafız üyelerini şehre göndermeye çağırdığını söyledi.

Wolf, Pazar günü "Face the Nation" da "Portland'dan gerçekten üç aydır işlerini yapmasını istiyoruz," dedi. "Portland'da gördüğünüz bir ortam, bu kanunsuzluk ve kaos ortamını besliyorlar."

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Silahlı gruplar ve solcu protestocular arasındaki çatışmalar ölümcül bir hal alırken, polis, kanun koyucuları tolere ettiği yönünde şikayetlerle karşı karşıya.

Geçen hafta Kenosha, Wis.'da iki kişinin ölümcül bir şekilde vurulmasından kısa bir süre önce kaydedilen bir videoda, suçlanan silahlı adam - Kyle Rittenhouse, 17 - polis vahşetine karşı protestoların ortasında bir servis istasyonunu koruduğunu iddia eden bir grup silahlı adam arasında dolaşıyor. .

BB18tAHp.img?h=745&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sokağa çıkma yasağının çoktan geçmiş olmasına rağmen, zırhlı bir araçla geçen polis, gruba su şişeleri ve arkadaşça bir teşvik sunarak, bir hoparlörle şunları söyleyerek: “Sizleri takdir ediyoruz. Gerçekten yapıyoruz. "

Protestocular, ülke genelindeki şehir ve kasabalarda ırkçılığa ve polis şiddetine karşı yürürken, protestolar tarafından dövülen ve bunalmış polise yardım ve destek sağladığını iddia eden silahlı sivil gruplarla karşı karşıya kalıyorlar. Son günlerde çatışmalarda en az üç kişi öldü: Salı günü Kenosha'da öldürülen iki protestocunun yanı sıra, Patriot Prayer adlı aşırı sağcı bir grupla ilişkisi olduğu düşünülen bir adam Cumartesi geç saatlerde Portland, Ore'de ölümcül bir şekilde vuruldu.

BB18wF6P.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Her iki olay da, yerel makamların, üniformaları olmayan, çeşitli eğitimleri ve sınırlı sorumlulukları olmayan, kendi kendini tayin eden bu silahlı adamların varlığını hoşgörerek şiddete yatkınlık yaptıklarına dair şikayetler çekmiştir. Bir zamanlar sokaklarda toplanan bu kanunsuz aktörlerin ifade edilen nedenleri, vitrinleri korumaktan ve konuşma özgürlüğünden Beyaz üstünlüğünü ilerletmeye ve iç savaşı körüklemeye kadar uzanıyor.

Kenosha da dahil olmak üzere birçok şerif ve polis şefi, polisin yardımlarını istemediğini söyleyerek bu silahlı sivilleri reddetti. Kenosha İlçesi Şerifi David Beth, sivilleri vekil tayin etmesi istendiğinde "cehennem hayır" cevabını verdi. Ve Kenosha Belediye Başkanı John Antaramian bu hafta "İnsanları güvende tutmaya çalışırken bu şehirde sokaklarda daha fazla silaha ihtiyacım yok" dedi.

BB18wJOn.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Ancak başka yerlerde, yerel yetkililer zaman zaman şiddete dönüşen ve vandallar ile yağmacıları örtbas eden protestolara karşı silahlanan kişileri destekledikleri görülmüştür. Snohomish, Wash'da, polis şefi, "Antifa" yağmacılarının kasabayı yağmalamayı planladıkları yönündeki yanlış internet söylentilerine yanıt veren, biri Konfederasyon bayrağı sallayan düzinelerce silahlı adamı karşıladıktan sonra Haziran ayında görevden alındı.

BB18wJOu.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Mayıs ayında bir polis memuru olan Tex., Mevcut ve eski kolluk kuvvetleri ve ordudan binlerce üyeye sahip olduğunu iddia eden silahlı bir grup olan Yemin Muhafızlarını olası yağma söylentilerinin ardından Dallas bir kuaför salonunu savunmaya teşvik etti. Ve Salem, Ore'de, bir polis memuru Haziran ayında silahlı kişilere “gizlice” içeride kalmalarını tavsiye ederken, polis protestocuları sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri için tutuklamaya başladı.

Diğer durumlarda, polis memurları aşırı sağ silahlı grupların üyeleriyle gülümserken veya yumruk atarken fotoğraflandı. Kenoşa'da bile, silahlı sivillerin yardımını memnuniyetle karşılayan polis memurları, silahlı sivillerin yardımını memnuniyetle karşılıyor gibiydi, polis ve itfaiye eğitim programlarının bir üyesi olan Rittenhouse, çekimden önce videolarda insanlara yardım etmenin ve mülkleri korumanın "bizim işimiz" olduğunu söyledi.

BB18wF6W.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Ateş gecesi Kenosha'da toplanmaları için silahlı adamları çağıran eski bir belediye meclisi üyesi olan 36 yaşındaki Kenosha Muhafız lideri Kevin Mathewson, "Çok sıcak karşılandık," dedi. Mahallemin girişindeydim. [Polis] camlarını indirdi ve "Burada olduğun için teşekkürler. Her yerde olamayız. ""

Mathewson, Rittenhouse'u tanımadığını söyledi. Yakındaki Antakya kentinden genç, birinci derece cinayetle suçlandı. Avukatları, "birden fazla isyancı tarafından saldırıya uğradıktan" sonra nefsi müdafaa davrandığını söylüyor.

Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi Anayasa Savunuculuk ve Koruma Enstitüsü hukuk direktörü Mary B. McCord Kenosha yetkililerine geçen hafta yazdığı bir mektupta “kan döküldü. . . Özel ve açıklanamayan milis gruplarının hukuku kendi ellerine aldığında ortaya çıkan tehlikeyi büyük bir rahatlamaya itiyor. "

McCord, polisi ve savcıları, özel milislerin yasa uygulama işlevlerini gasp etmesini yasaklayan yasaları uygulamaya çağırdı. Mektubunda, "Wisconsin yasasının bazı hükümlerinin özel paramiliter ve yetkisiz yasa uygulama faaliyetlerini yasakladığını" belirtti.

BB18wJOK.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bernalillo County, N.M. bölge savcısı Raul Torrez (D) da aynı fikirde. Haziran ayında, kendisini New Mexico Sivil Muhafızları olarak adlandıran silahlı bir grubun üyeleri, Albuquerque'de İspanyol fatih Juan de Oñate'nin bir anıtını yıkmaya çalışan protestocularla çatıştıktan sonra bir kişi vuruldu. Torrez, kolluk görevlerini üstlenmesini engellemek için milislere karşı dava açtı.

Torrez, "Pek çok Amerikalının demokrasinin ne kadar kırılgan olduğunu anladığını sanmıyorum" dedi. "Sorunlu bir demokrasinin ilk belirtilerinden biri, insanların artık siyasi farklılıklarını sandıkta - veya seçilmiş yasama meclislerinde ya da Kongre'de - ele almayacaklarına karar vermeleri, ancak bunu sokakta yapacaklarıdır. ve bunu silahlarla yapacaklar. "

Torrez, "Polis memurları, bölge savcıları, burada ve ülke çapındaki kolluk kuvvetlerindeki liderler, mülkü savunmanın onların işi olmadığını - bu kolluk kuvvetlerinin rolü olduğunu açıkça belirtmelidir" dedi. Milis grupları, “bu mesajı, kolluk kuvvetlerinde yeterli liderlikten duymuyor. Ve bu bizi çok çok tehlikeli bir yola götürüyor. "

Irksal adalet protestoları tipik olarak polisin davranışını kınıyor ve polis departmanlarını karalama çağrılarını içeriyor olsa da, milis tarzı gruplar çoğunlukla polis yanlısıdır ve genellikle "Mavi Yaşam Önemlidir" ve "Rozete Geri Dön" gibi sloganların arkasında toplanır. Portland'da ve diğer yerlerde, kolluk kuvvetleri aşırı sağcı gruplara solcu protestoculardan daha yumuşak davranmakla suçlanıyor.

Londra merkezli bir grup olan Radikal Sağın Analiz Merkezi'nde doktora yapan Alexander Reid Ross, "İntikamcılar çıkacak ve mitingleri" Maviye Dönecek "dedi.

Ross, Mayıs ayından bu yana yaklaşık 300 ABD ilçesinde 497 milis ve aşırı sağ grupların halka açık bir şekilde ortaya çıktığı bir veri tabanını derledi ve bunlardan 56'sı polisle işbirliği önerdiğini söyledi.

Örneğin bu yaz, Idaho, Bonner İlçesinden bir komisyon üyesi, bölge sakinlerini ilçe merkezi Sandpoint için planlanan Black Lives Matter protestosuna karşı harekete geçmeye çağırdı. Facebook gönderisi, Sandpoint Belediye Başkanı Shelby Rognstad'ın "fena halde sorumsuz" olarak nitelendirdiği bir azar çıkararak, insanlardan "kontrolden çıkabilecek her şeye karşı yardım etmelerini" istedi.

Komiser Dan McDonald, mecliste "Dan’in özel ordusu" diye alay eden eleştirmenlere rağmen mesajının arkasında durduğunu söyledi.

"Ortaya çıkan adamların çoğu - bahse girerim çünkü bu insanlardan bazılarını tanıyorum - eski kanun uygulayıcı, eski ordu," dedi. "İyi eğitilmişler ve sadece kendi kendilerini savunmaları için eğitime devam ediyorlar."

Diğer yerlerde, yerel yetkililer sivillere kendilerini savunmak için şiddet kullanmaya hazır olmalarını tavsiye etti. Olası ayaklanmalara dair sosyal medyada çıkan söylentilere yanıt veren Haziran ayında düzenlenen bir basın toplantısında, Polonya'nın Polk İlçesindeki şerif, yasa ihlal edenleri yerel halkın “silahlara sahip olduğu” konusunda uyardı. Onları silah sahibi olmaya teşvik ediyorum. Ve bu gece evlerinde, silahları dolu olacak. "

Şerif Grady Judd da insanları davetsiz misafirleri vurmaya teşvik etti.

Geçen hafta yaptığı röportajda "Onları o kadar çok vurun ki Washington Post'u okuyabilirsiniz," dedi ve ekledi: "İnsanların evlerini korurken meseleleri kendi ellerine almalarını istiyorum."

Bu ay, Utah, Cottonwood Heights şehrine, ırk ayrımcılığını protesto ettikten sonra karısının "White Dodge kamyonetinde beş ağır silahlı kişi tarafından takip edildiğini, taciz edildiğini ve korkutulduğunu" söyleyen bir şikayette bulundu. İsminin açıklanmaması koşuluyla güvenliğinden korktuğunu söyleyen adam, kendisi ve eşinin karşılaşmanın videosunu polise gösterdiklerini söyledi - kamyonda plakasız olduğuna dair kanıtlar da dahil.

"İsimsiz oldukları gerçeği bizi korkutuyor. Onlarla bunun hakkında konuşabilir misin? "Dedi adam," polis hiçbir şey yapmadı "dedi.

Polis Şef Yardımcısı Paul Brenneman tarafından imzalanan bir cevap, adamın "şikayetinin, erkeklerin hangi eylemlerinin tacize uğramanıza neden olduğunu belirtmediğini" belirtti.

Bir röportajda Brenneman, departmanının "protesto veya İkinci Değişiklik milleti arasında taraf olmadığını" söyledi ve ekledi: "Herkesin medeni haklarını kullanma haklarını destekliyoruz."

Kenosha'nın vurulduğu gece, Kenosha Muhafız lideri Mathewson, Polis Şefi Dan Miskinis'e silahlı sakinleri geri çevirmemesini isteyen bir e-posta gönderdi.

"Memurlarınızın, geçmişte yaptığınız gibi tutuklanma tehdidi altında eve gitmemizi söylememenizi rica ediyorum" diye yazdı. "Burada kaç memur, milletvekili ve diğer kanun uygulayıcı memurlar olursa olsun, yine de sayıca az olacağınız açıktır."

Mathewson, Miskinis'in hiçbir zaman yanıt vermediğini, ancak talebin yerine getirildiğini söyledi.

Milislerle ilgili olan şey, hükümetten bağımsız olmasıdır. Ve senin izne ihtiyacın yok ”dedi Mathewson, cevap vermediği için şefe kızmadığını ekledi. "Orada, 'sana ihtiyacımız var' derse, birisi zarar görürse onun için sorumluluk olabileceği bazı sorumluluk sonuçları olabilir."

Geçen hafta Kenosha'da saldırı tüfeği taşıyan bir kişi, bu kaotik sokak protestolarının iki tarafa indirgenemeyeceğini söyledi. Adının açıklanmaması koşuluyla samimi bir şekilde konuşmak için konuşan kişi, "Tek bir protestocu grubu yok, düzinelerce var," dedi. "Ve benzer şekilde, bir grup silahlı vatandaş yok. Ayırt edebileceğim en az 10 farklı grup olmalıydı. "

Adam kendini en az ayda bir eğitim veren "özgürlükçü" bir milis biriminin üyesi olarak tanımladı. Savaş tıbbı okumaya ek olarak, "birlikte ateş ettiklerini, çekim yaparken hareket etmeyi ve iletişim kurmayı öğrendiklerini ve daha hızlı koşmak ve daha iyi kaldırmak için birbirlerini ittiklerini" söyledi.

Adam, grubun kendisini "özel vatandaşların ifade özgürlüğünü korumak" olarak gördüğünü söyledi. George Floyd'un Mayıs ayında Minneapolis'te polis nezaretinde ölmesinden sonra "isyanlarda işletmeler yıkılırken", "Amerikalı dostlarımızın da özgürlüklerinin elinden alındığını gördük."

Kenosha İlçe Sorumlusu Terry Rose, silahlı grupların kamu görevlilerinden geniş destek aldığını düşünmediğini söyledi. Ancak memurların yardımlarını memnuniyetle karşılamalarının şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Sanırım bunu, sayıca üstün oldukları için yaptılar. Bir ilçe yönetim kurulu sorumlusu olarak ilk günden beri federal birliklerin çağrılması için ısrar ediyorum, ”dedi Rose. Video, 23 Ağustos'ta Kenosha polisinin Jacob Blake'i arkadan vurmasıyla viral hale geldiğinden, "benim için federal birliklerimiz olması gerektiği veya Portland veya Minneapolis olacağımız açıktı."

Siyah olan ve silahsız görünen Blake, atışla felç oldu. Şiddetli protestolar hızla patlak verdi ve Rittenhouse'u Kenosha'ya çekti. O zamandan beri bazı muhafazakar politikacılar, aktivistler ve yorumcular genci yüceltti.

"Yağma ve kundaklamanın cinayete dönüşmesine gerçekten şaşırdık mı?" Fox News sunucusu Tucker Carlson geçen hafta söyledi. "Tüfekli 17 yaşındaki çocukların, kimsenin yapmaması durumunda düzeni sağlamaları gerektiğine karar vermesi bizler ne kadar şok oldu?"

Miskinis, sokağa çıkma yasağını ihlal eden protestocuları vurmakla suçladığında bu görüşü yansıtıyor gibiydi. Geçen hafta, "Kişiler bunu ihlal etmeseydi, belki de ortaya çıkan durum olmayacaktı" dedi. Rittenhouse'un "ateşli silah kullanımının" "mevcut çatışmayı çözmek için" gerçekleştiğini söyledi.

Miskinis daha sonra geri adım attı ve çekimin sorumluluğunun "bu suçun kurbanlarına değil, yalnızca bunu yapan kişiye ait olduğunu" söyledi.

Yine de başka bir video, polisin Rittenhouse'u tipik cinayet zanlısından farklı şekilde ele aldığını gösteriyor. Bu kayıt, onu sokağın ortasında, saldırı tüfeği sarkarken, teslim olarak ellerini kaldırdığını gösteriyor. Bir adamın, Rittenhouse'un az önce birkaç kişiyi vurduğunu bağırdığı duyulabilir.

Ancak, genci gözaltına almak yerine polis onun yanından geçer. Avukatlarına göre, Rittenhouse o gece kendini polise çevirdi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Başkan "Şiddeti Durduramaz" diyerek Trump Güvenlik Konusunda Şiddetli Şekilde Uyardı

Joseph R. Biden Jr. Pazartesi günü, Başkan Trump'ın düzensizlik ve kanunsuzlukla harap olmuş bir ülkeye başkanlık edeceği yönündeki yanıltıcı suçlamalarını güçlü bir şekilde çürüttü ve istikrarsız ve kışkırtıcı yönetim tarzıyla ülkeyi güvensiz kılanın başkan olduğunu iddia etti.

BB18yWU0.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Biden, ülke çapında birçok şehirde ortaya çıkan huzursuzluğa karşı, ırksal adaletsizlik nedeniyle büyük ölçüde barışçıl protestoların ortasında zaman zaman patlak veren şiddeti kınadı ve kaosun cumhurbaşkanının gözetiminde meydana geldiğini kaydetti. Bay Trump'ın, ırkçılık ve polis vahşeti konusundaki ulusal protestoların ortasında bölünmeyi körükleyerek işleri daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Bay Biden, cumhurbaşkanının, ülkenin karşı karşıya olduğu halk sağlığı ve ekonomik zorluklara verdiği yanıtla Amerikalıları tehlikeye attığına dair daha geniş bir argümana sahipti.

"Donald Trump yeniden seçilirse Amerika'da daha az şiddet olacağına inanan var mı?" dedi. Amerika'da adalete ihtiyacımız var. Amerika'da güvenliğe ihtiyacımız var. Çok sayıda krizle karşı karşıyayız - Donald Trump döneminde katlanarak çoğalan krizler. ''

Adres, Bay Biden’ın, geçen hafta konvansiyonlarında Bay Trump ve Cumhuriyetçilerin kendisine karşı suç ve polislikle ilgili sicilini çarpıttıkları eleştiriyi saptırmak için şimdiye kadarki en önemli çabasıydı. Ve son 48 saat içinde bir dizi tweet atarak, başkan Bay Biden'in "Anarşistler, Haydutlar ve Karıştırıcılar" a toleranslı olduğunu öne sürdü.

Dinleyicilerin olmadığı Pittsburgh'daki dönüştürülmüş bir çelik fabrikasında konuşan Demokrat başkan adayı Bay Biden, liderliği altında kanunsuzluğun kontrol edilmeyeceği önerisini reddetti. "Kendinize sorun: İsyancılar için yumuşak bir noktaya sahip radikal bir sosyalist gibi mi görünüyorum?" 77 yaşındaki Bay Biden, dedi. "Gerçekten mi? Güvenli bir Amerika istiyorum. Covid'e karşı güvende, suç ve yağmacılıktan korunmuş, ırksal nedenli şiddetten korunmuş, kötü polislerden korunmuş. Açık konuşayım: Dört yıl daha Donald Trump'tan emin olacağım. "

BB18yQ55.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eski başkan yardımcısı, dikkati Bay Trump'a yeniden odaklamaya ve seçimi cumhurbaşkanının karakteri ve pandemiyi idare etme konusunda bir referandum haline getirmeye çalıştı. Bay Trump'ı, halk sağlığı krizi, uluslararası ilişkiler ve işsizlikten polis vahşeti, beyaz üstünlüğü ve ırk üzerindeki huzursuzluğa kadar ulusun karşı karşıya olduğu en acil sorunları daha da kötüleştiren istikrarsızlaştırıcı bir güç olarak gösterdi.

O defalarca seçmenlere, Bay Trump'ın yönetimi altında ortaya çıkan sorunların sorumluluğunu Demokratlara devretme girişimlerini görmezden gelmeleri talimatını verdi. "Bize o başkan olsaydı güvende hissedeceğinizi söyleyip duruyor," dedi Bay Biden. "Bilsin veya bilmesin, o başkan."

Bay Biden ve Bay Trump arasındaki kamu güvenliği, kanun yaptırımı ve medeni haklar konusundaki görüş alışverişi, aynı zamanda, şimdi sadece dokuz hafta sonra olan genel seçimlerdeki ilk doğrudan çatışmayı temsil ediyor. Bu, Bay Trump'ın seçmenlerin odağını koronavirüs salgınından uzaklaştırıp uzaklaştırıp, kararsız beyaz seçmenlerin küçük bir kesimini onu kusurlu ama sert bir "kanun ve düzen" savunucusu olarak kabul etmeye ikna edip edemeyeceğinin bir testi olarak ortaya çıkıyor. Biden, cumhurbaşkanına ırksal bölünme ve sosyal düzensizlik provokatörü olarak saldırarak bu itiraza karşı çıkabilir.

BB18z1Uu.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Biden, barışçıl protestolara verdiği destek ile yıkıma karşı olan muhalefetini ayırt etmek için özen gösterdi. "Ayaklanma protesto değil," dedi. "Yağmalamak protesto değil. Ateş yakmak protesto değil. Bunların hiçbiri protesto değil. Kanunsuzluk, açık ve basit. Ve bunu yapanlar yargılanmalı. "

Bay Trump'ın yapamayacağını söylediği bir şeyi "bu ülkedeki sıcaklığı düşürmeye" çalışacağına söz verdi. Bay Biden, "Şiddeti durduramaz çünkü yıllarca kışkırttı," dedi.

"Kanun ve düzen" konularında Bay Biden aleyhindeki Cumhuriyetçi argümanların çoğu, onun pozisyonları hakkındaki yanlış iddialardan kaynaklanıyor. Ancak bazı Demokratlar, Bay Biden'ın kendi görüşlerini ortaya koyacak kadar kamuoyuna yeterince açık olmadığından endişe ediyor. Endişeli müttefikler, son günlerde Bay Biden’ın ekibiyle telefonda görüşerek onu daha fazla dışarı çıkmaya çağırdı.

BB18yQ58.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eski Pennsylvania valisi Ed Rendell Pazar günü yaptığı açıklamada, "Endişeliyim çünkü Donald Trump'ın başkan olarak yaptıklarına dayanarak seçimi kazanamayacağını düşünüyorum" dedi. "Bu nedenle, muhalefetini konuya çevirmenin bir yolunu bulması gerekiyor."

Bay Biden’ın itfaiyecilere pizza da teslim ettiği Pittsburgh ziyareti, koronavirüs Mart ayında kampanya izini kapattığından beri büyük ölçüde Delaware'deki evinden kampanya yürütmesine neden olan bir programdan ayrıldı. Danışmanlar, Pazartesi günü Wisconsin'i ziyaret edip etmemesi gerektiğini yoğun bir şekilde tartıştılar ve sonuçta aleyhine karar verdiler, ancak geçen hafta Kenosha'da beyaz bir polis memurunun bir Siyah adamı, Jacob Blake'i defalarca vurarak öfke uyandırdığı olası bir eyalet gezisi hakkında tartışmalar devam ediyor. Bazı durumlarda şiddet içeren protestolar ve çatışmalar.

Bay Trump'ın Salı günü Kenosha'yı ziyaret etmesi bekleniyor, ancak Wisconsin yetkililerinden oluşan koro, onu sahadaki gergin bir ortamda yeniden düşünmeye çağırdı.

Bay Trump'a destek veren beyaz bir genç, geçen hafta Kenosha'da iki göstericinin vurularak öldürülmesinin ardından cinayetle suçlandı. Portland, Ore .'da hafta sonu, sağcı bir gruba bağlı bir adam, Trump taraftarlarının bir kervanı şehirde geçerken vurularak öldürüldü. Bölüm, Trump'ın suçu Demokratlara atmaya çalışan tweet'lerine yol açtı; bu, başkanın sınır dışı komplo teorilerini destekleyen çevrimiçi iletişim barajının bir parçasıydı.

Bay Biden, “'Kanun ve düzen' kelimelerini ağzından çıkarmanın onu güçlü kıldığına inanabilir, ancak kendi destekçilerini bu ülkede silahlı milis olarak hareket etmeyi bırakmaya çağırmaması onun ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor” dedi.

Bazı Demokratlar, Bay Biden'ın seçmenlerle davasını sürdürmek için yapabileceği daha çok şey olduğunu düşünüyor. Örneğin yerel yetkililer, Bay Biden'ı eyaletlerini ziyaret etmeye çağırıyorlar.

Wisconsin Profesyonel İtfaiyeciler Başkanı ve Demokratik Ulusal Komite üyesi Mahlon Mitchell, Bay Biden'in neden seyahat etmediğini anladığını ancak yine de Bay Biden'ın hem ilk müdahale ekipleri hem de Blake ailesiyle buluşmasını görmek istediğini söyledi. pandemik koşullar izin verirse. Eski bir savcı olan Bay Biden ve koşucu arkadaşı Senatör Kamala Harris, geçen hafta Blake ailesiyle konuştu.

Mitchell, "Kenosha'ya sadece neler olduğunu görmek için geliyor, ilk müdahale ekipleriyle - benim halkımla - konuşuyor, insanların bundan hoşlanacağını biliyorum," dedi. "Onu isterdim."

Siyasi aktivistler de dahil olmak üzere diğer Demokratlar, Bay Biden'ın isyanı kınadığı, ancak Demokrat Parti tabanından geniş destek alan barışçıl protestoculara destek göstermeye çalıştığı için başarması gereken hassas bir dengeleme eylemini anlattı.

Sivil haklar lideri Rev. Al Sharpton, "Ölçülmelidir çünkü protestocuları şiddet içeren olarak tanımlayan aynı retoriğe düşmüş gibi görünemez," dedi. "Ve eğer çok daha fazlasını söylerse, şiddetsiz yürüyüş yapanlarımızı, hepimizi geniş bir fırçayla boyadığınızı mı yabancılaştırır?"

Bay Biden’ın kampanyası, on yıllardır başkanlık kampanyalarında oyalanmakta olan bir meydan okumayla mücadele ediyor: saldırıları ne zaman görmezden gelmeli ve ne zaman yanıt vermeli. Diğer adaylar, kendilerini asılsız gören ve tehlikeye atan saldırıları görmezden geldiler. Örneğin, 2004'teki Demokrat başkan adayı John Kerry, başlangıçta bir siyasi eylem komitesinin Vietnam'daki hizmeti hakkındaki iddialarının doğruluğuna meydan okuyan saldırılarına yanıt vermedi.

En çok protestolara odaklanan bazı seçmenler arasında kaosun Demokratlar için sorunlu olduğuna dair bazı erken kanıtlar var.

2016'da üçüncü şahıslara oy veren Kenosha'dan bir finans analisti olan 44 yaşındaki Stephen Johnson, kampanyanın başlarında Bay Biden'ı desteklemeye meyilliydi. Ancak şimdi Demokratik devleti ve ülke çapındaki yerel liderleri, bazen isyanlara dönüşen huzursuzluğa yanıt vermede "etkisiz" olarak görüyor, dedi ve Bay Trump'ı isteksizce desteklemeye karar verdi.

Johnson, "Biden'in, Marksizmi terör yoluyla açıkça savunanlara karşı koyacak cesareti olmadığına inanıyorum" dedi. Ve üzgünüm, yapabilecek birine ihtiyacım var.

Michigan'da, ülke çapında bazı şehirleri sarsan isyan, 49 yaşındaki Angela Daniels'ı da endişeli ve huzursuz bıraktı, ancak tam tersi siyasi sonuca yöneldi.

Detroit banliyösü Southfield'den bir psikoterapist olan Bayan Daniels, "İstikrara ihtiyacımız var ve şu anda buna sahip değiliz" dedi. Bu yüzden Biden'a eğilme eğilimindeyim.

Bay Trump, göstericileri kanunsuz ve tehlikeli olarak göstererek protestoları giderek artan bir şekilde bir takoz sorunu olarak kullanırken, her iki partideki seçim analistleri, Wisconsin seçmenlerinin bu ayın başlarında yapılan Marquette Hukuk Fakültesi anketine ikinci kez bakıyor. George Floyd’un ölümünden sonra ortaya çıkan protesto hareketini destekleyen Wisconsin seçmenlerinin oranı Haziran ayında yüzde 61 iken yüzde 48’e düştü.

Yine de Wisconsin seçmenlerinin çoğu, Bay Trump'ın protestoları ele almasından hoşlanmadıklarını söyledi. Ankette, elli sekizi onaylanmadı, yalnızca yüzde 32'si onayladı. Ve Pazar günü yayınlanan ABC News / Ipsos anketine göre, Bay Trump, Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyondan sonra olumlu derecesinde bir iyileşme görmedi.

Yıllarca kendisini "suça karşı sert" bir Demokrat olarak biçimlendiren Bay Biden, demokratik sosyalist rakibi Bernie Sanders'ı yenerek, pişmanlık duymayan bir ılımlı olarak Demokrat ön seçimini kazandı. Cumhuriyetçiler bütün yaz ve konvansiyonları boyunca Bay Biden'ı hem suça karşı yumuşak hem de aşırı cezalandırıcı olarak resmetmeye çalıştılar, henüz Demokrat'ı Bay Trump'ın avantajına göre tanımlayabilecek bir strateji göstermedi.

Nevada Demokrat Temsilcisi Dina Titus, "Başından beri Joe Biden'e her türlü şeyi fırlatıyorlar" dedi. "Bu sadece büyük, karışık bir mesaj."

Kathleen Gray, Thomas Kaplan, Jonathan Martin, Adam Nagourney ve Giovanni Russonello haberciliğe katkıda bulundu.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Jacob Blake'in amcası, ailenin Trump'ın 'bu şiddeti kışkırttığına' inandığını, 'onunla hiçbir şey yapmak istemediğini' söyledi.

ABD'nin Kenosha kentinde polis tarafından yakın mesafeden vurulduktan sonra belden aşağısı kısmen felç olduğu bildirilen Jacob Blake'in amcası, Başkan Trump'ı ülkede şiddete "davul çalmakla" suçladı ve şunları söyledi: Blake ailesi "onunla hiçbir şey yapmak" istemiyor.

BB18v5aT.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Jacob Blake'in amcası Justin Blake, Pazar günü yerel ABC üyesi WISN ile yaptığı röportajda yorumları yaptı. Yeğeninin polis tarafından vurulması ve bazı gösterilerde görülen şiddet olaylarının ardından Kenosha ve ülkenin diğer bölgelerinde yaşanan huzursuzluk soruldu.

Karakola verdiği bir röportajda, "Beyaz Saray'daki adam sürekli olarak davul çalarken nasıl şiddetten beslenemezler? Sokaklara damlamayacağını düşündünüz mü? Oldu" dedi. "Öyleyse, Blake ailesi olarak anlatıyı kontrol etme fırsatımız var ve bunu yapacağız."

Bazı Demokratlar, son protestolarda bazıları ölümcül olan çatışmaların ardından ülkede şiddeti kışkırtmakla Trump'ı suçlamaya çalışırken geldi.

Jacob Blake'in vurulmasını protesto eden Kenoşa'da geçen hafta çıkan çatışmada iki kişi öldü ve bir kişi yaralandı. Yetkililer tarafından şüpheli olarak tanımlanan genç Kyle Rittenhouse, CNN'e göre daha önce bir gençlik polis öğrencisi programının üyesiydi. Ayrıca, bu yılın başlarında bir Trump kampanyası mitingine katıldığı bildirildi.

Yetkililer ayrıca hafta sonu yaptığı açıklamada, beyaz bir Minneapolis polis memurunun diz çöktüğü görüldükten sonra Mayıs ayında ölen Siyah bir adam olan George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinden bu yana protestoların her gün devam ettiği Portland, Ore'de bir kişinin öldürüldüğünü söylediler. boynunu sekiz dakikadan fazla.

Yerel polis, saldırının Trump destekçileri ile Black Lives Matter protestocuları arasındaki çatışmanın ardından meydana geldiğini söyledi. Kurbanın, bölgedeki aşırı sağcı bir gruba atıfta bulunan "Vatansever Duası" yazan bir şapka taktığı bildirildi.

Demokratik başkan adayı Joe Biden, Pazartesi günü Pittsburgh'dan yaptığı açıklamada Trump'ı ulusta şiddeti kışkırtmakla suçladı ve Kasım ayında seçilirse Trump'tan "daha az bölücü retoriği" kullanacağına söz verirken "başkanın bu ülkedeki herhangi bir ahlaki liderliği çoktan kaybettiğini" söyledi. .

Justin Blake, Pazar günkü röportajında, yeğeni Biden ve koşucu arkadaşı Senatör Kamala Harris'in (D-Calif.) Vurulmasının ardından Trump'ın ailesiyle temas halinde olmadığını ve onlara teşekkür ettiğini söyledi. için.

"Onlar uzanıp kardeşimizle konuştular" diye istasyona söyledi. "Aramalarını kaçırmaya devam ettim. Onu yakalayamadım, ancak kardeşimizle uzun süreli görüşmeler için konuştular ve yapmak istedikleri ve başarmak istedikleri bazı şeyleri - yasa tasarıları, kanunları vb. - belirttiler - eğer ofise gireceklerdi. "

Trump'ın bu haftanın ilerleyen saatlerinde şehre yaptığı ziyarete gelince, Justin Blake, Trump'ın "Kenosha'yı sevmesini" umduğunu söyledi, ancak ailesinin "özellikle onunla bir şey yapmak istemediğini" ekledi.

"Bu şiddeti kışkırttığına inanıyoruz. İşte bu yüzden sular altında. İnsanlar her şeyi yapmaya hakları olduğunu düşünüyor. Ve bir genci arka arkaya yedi kez vurma hakkınız olduğunu düşündüğünüzde, yanılıyorsunuz ve adaletli senin yoluna gelmek zorunda "dedi.

Blake, "Tarihin geçmişinde, bu tür şeyler olduğunda, Beyaz Saray'daki kadın veya erkek, ulusu ülkenin en iyisi için bir merkez noktaya taşımaya çalışıyor" dedi. "Ve biz bunu duymadık."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Kenoşa Protestocuları Öldürmekle Suçlanan Genç Vigilante'yi Savundu

Başkan Donald Trump, Wisconsin, Kenosha'da Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasının ardından iki protestocunun öldürülmesiyle suçlanan Ortabatılı gencin Pazartesi günü savunmasına atladı.

Trump, Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, bir muhabirin "Kyle Rittenhouse gibi kanunsuzların eylemlerini kınayıp kınamayacağını" sorduğunda, "Hepsine bakıyoruz," dedi.

Trump, "Bu ilginç bir durumdu" dedi. “Sen de gördüğüm kaseti gördün ve onlardan uzaklaşmaya çalışıyordu sanırım. Ve düştü ve sonra ona çok şiddetli bir şekilde saldırdılar ve şu anda baktığımız bir şeydi ve soruşturma altında. "

Trump, protestocuları vurduğu iddia edilmeden önce Rittenhouse'un "büyük bir belada" olduğunu söyledi ve "muhtemelen öldürülürdü, ancak soruşturma altında" dedi.

Kaynak: The Daily Beast

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.