Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Canlı George Floyd Protesto Güncellemeleri ve Videoları


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

James Mattis Başkan Trump'ı Kınadı, Onu Anayasa'ya Tehdit Olarak Tanımlıyor

Donald Trump’ın Suriye politikasını protesto etmek için Aralık 2018'de savunma sekreteri olarak istifa eden saygın Deniz generali James Mattis, o zamandan beri Trump’ın cumhurbaşkanı olarak performansını merakla sakladı. Fakat şimdi sessizliğini kırmış, içinde ülkeyi bölmek için cumhurbaşkanını kınadığı ve ABD ordusunu Amerikan vatandaşlarının anayasal haklarını ihlal etmesini emretmekle suçlayan olağanüstü bir görüş yazmıştır.

BB14ZJJ4.img?h=631&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mattis, “Bu haftanın gelişmekte olan olaylarını öfkeli ve dehşetli izledim” diye yazıyor. “'Hukuk Altında Eşit Adalet' kelimeleri ABD Yüksek Mahkemesi'nin alınlığında oyulmuştur. Protestocuların haklı olarak talep ettikleri budur. Bu, sağlıklı ve birleştirici bir taleptir - hepimizin geride kalması gerekir. Az sayıda hukukçunun dikkatini dağıtmamalıyız. Protestolar, değerlerimize, insanlar olarak değerlerimize ve bir ulus olarak değerlerimize kadar yaşadığımızda ısrar eden on binlerce vicdanlı insan tarafından tanımlanıyor. ” “Anayasada alay konusu yapacak olanları ofiste reddetmeli ve sorumlu tutmalıyız” diye devam ediyor.

Mattis, Mattis, başkanını Amerikalıları birbirlerine karşı kurdukları için onurlandırıyor.

“Donald Trump, hayatım boyunca Amerikan halkını birleştirmeye çalışmayan, deniyormuş gibi davranmayan ilk başkan. Bunun yerine bizi bölmeye çalışıyor ”diye yazıyor Mattis. “Bu kasıtlı çabanın üç yıllık sonuçlarına tanık oluyoruz. Olgun liderlik olmadan üç yılın sonuçlarına tanık oluyoruz. Sivil toplumumuzun doğasında var olan güçlü yanlardan faydalanarak onsuz bir araya gelebiliriz. Son birkaç gün içinde görüldüğü gibi bu kolay olmayacak, ancak bunu diğer vatandaşlarımıza borçluyuz; vaatlerimizi savunmak için kanayan geçmiş nesillere; ve çocuklarımıza. ”

Amerikan birlik ahlakını Nazi ideolojisiyle karşılaştırmaya devam ediyor. “Normandiya istilasından önce askeri birliklerin askerlerimize verdiği talimatlar askerlere“ Nazi bizi yok etmek için sloganı… “Böl ve Fethet” diye hatırlattı. Amerikan cevabımız “Birlik'te Güç”. ”Bu krizi aşmak için birliği çağırmalıyız - politikamızdan daha iyi olduğumuzdan emin.”

Mattis'in Trump'tan memnuniyetsizliği Pentagon'un içinde bir sır değildi. Ancak istifasından sonra, eski bir generalin ve eski bir Kabine yetkilisinin oturma başkanını eleştirmenin uygunsuz ve aleyhte olacağını kamuoyu önünde ve büyük eleştirilere maruz bıraktığını savundu. Bunu yapmak, ordunun apolitik doğasını tehdit edeceğini söyledi. Geçen yıl bu konuda onunla röportaj yaptığımda, “Açık politika farklılıkları konusunda bir yönetimden ayrıldığınızda, hala orada olan insanlara ülkeyi savunmak için mümkün olduğunca çok fırsat vermeniz gerekiyor. Bu büyük büyük denememizi koruma sorumluluğu hala var. ” Ancak şunları ekledi: “Sessizliğime borçlu olduğum bir dönem var. Sonsuz değil. Sonsuza kadar olmayacak. ”

O dönem artık kesin olarak sona erdi. Mattis, geçtiğimiz hafta sonu Amerikan deneyinin bir zamanlar görev yaptığı başkanın eylemleri tarafından doğrudan tehdit edildiği sonucuna vardı. Mattis yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanının George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine verdiği tepki ve bunu izleyen protestoların bu kamu kınamasını tetiklediğini açıkça ortaya koyuyor.

“Askerlere katıldığımda, yaklaşık 50 yıl önce,” diye yazıyor, “Anayasa'yı desteklemek ve savunmak için yemin ettim. Asla aynı yemin eden askerlerin, vatandaşlarının Anayasal haklarını ihlal etmeleri için emir verileceğini hayal etmedim - seçilen komutan komutanı için tuhaf bir fotoğraf op sağlamak için çok daha az. ”

Mevcut savunma sekreteri Mark Esper ve diğer üst düzey yetkilileri de dolaylı olarak eleştirmeye devam ediyor. “Şehirlerimizi, üniformalı ordumuzun“ egemen ”olmaya çağrıldığı bir“ savaş alanı ”olarak düşünmeyi reddetmeliyiz. Evde, ordumuzu ancak çok nadir durumlarda, eyalet valileri tarafından kullanılmalı. Washington, D.C.'de tanık olduğumuz gibi tepkimizi askerileştirmek, askeri ve sivil toplum arasında bir çatışma - yanlış bir çatışma - oluşturuyor. Üniformalı erkekler ve kadınlar ile korumak için yemin ettikleri ve kendilerinin bir parçası oldukları toplum arasında güvenilir bir bağ sağlayan ahlaki zemini aşındırır. Kamu düzenini korumak sivil toplum ve topluluklarını en iyi anlayan ve onlara karşı sorumlu yerel liderlere aittir.

Kaynak: The Atlantic

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 348
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    349

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Yaşayan dört eski cumhurbaşkanı da sistemik ırkçılık konusunda Trump'la keskin bir tezat oluşturuyor

Dört ABD cumhurbaşkanı bu hafta sistemik ırkçılık ve adaletsizlik hakkında konuştu. Platformlarını tüm Amerikalılarda insanlığı aydınlatmak ve bazılarının insanlıktan çıkarılmasını çözmek için kullandılar. Ve milleti başarısızlıklarıyla yüzleşmek, değişiklik yapmak ve bir araya gelmek için çağırdılar.

BB14ZSrx.img?h=760&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Beşinci ABD başkanı bu hafta bunun yerine ırksal adaletsizliği protesto eden Amerikalılara egemen olmak için askeri güç kullanma hakkında konuştu. Sokaklarını korumaya çalışan eyalet ve şehir yetkilileri arasında kazananları ve kaybedenleri ilan etti. Yeniden seçim kampanyası akılda tutularak, ulusal ırksal eşitsizlikleri hesaba katarak partizan bir politik mercek uygulamaya çalıştı.

Aykırı Cumhurbaşkanı Trump'dı.

Tabii ki, Trump dört yaşayan selefi zagged ve gururla öylesine zigged. Ancak Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton ve Jimmy Carter'ın geçen haftaki George Floyd'un ölümünden sonra ulusal yarış ve adalet tartışmasına seslerini enjekte ettikleri ikilemi bu haftadan daha az açıklığa kavuşturdu.

Her biri ayrı ayrı ve kendi ayırt edici sesiyle tartılmış olsa da, dört eski başkan ölçüldü ve şefkatle seslendirildi ve uzun mesajlarında bir aciliyet taşıdı. Görevdeki kişinin sert çizgisi ve duygusuz liderliği ile keskin bir tezat oluşturdu.

Tarihçi Michael Beschloss, “Hepsi aslında Donald Trump'ın işinin çok büyük bir bölümünü yapmadığını söylüyor ve bu müdahale koordine edilmese bile bir müdahale düzenlememiz gerekiyor” dedi. “Cumhurbaşkanının görevinde en başta gelen ülke, özellikle krizde ülkeyi birleştirmeye çalışmak. . . . Bu ifadeler ve jestler şöyle diyor: “Donald Trump başkanlığın bu temel işlevlerini yerine getirmiyor, bu yüzden adım atmamız gerekiyor.” ”

BB14UGbC.img?h=921&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump bu hafta kendini “hukuk ve düzen başkanı” ilan etti ve mutlak güç sağlamaya çalıştı. Floyd'un Minneapolis'teki polis nezaretinde ölümü karşısında dehşete düşmüş olmasına ve ailesine taziye teklif etmesine rağmen, sistemik ırkçılık yaşadıklarını söyleyen birçok Amerikalıyı dinlediğini ve sempati duyduğunu göstermedi. sorunu ele almak için alınabilir.

Uzun zamandır sivil haklar lideri Rev. Jesse Jackson, “Muhalifleri kışkırtıyor ve uzlaşma mesajına ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda meydan okur,” dedi.

Başkan kulübünde yalnız bir figür kesen ve genellikle seçkinler tarafından dışlanmış hissettiklerinden şikayet eden Trump - uzun zaman önce başkan rolünü dönüştürmek ve kendi başkanlık tanımını oluşturmak için yola çıktı.

“Biraz vahşileştiğimde ve çok eğleneceğimiz zaman, 'O başkanlık yapmıyor' derlerdi ve 'Evet, başkanlık yapmaktan çok daha kolay ne yaptığımı. Herkes başkanlık yapabilir, ”dedi.

Trump’ın bu haftaki öncülleri, en azından dolaylı olarak, daha geleneksel bir şekilde görev yapan bir cumhurbaşkanı için - empati ifade ederek ve yol boyunca hatalar yapsa bile ülkeyi birleştirmeye yönelmiş olarak davasını yaptılar.

Eski başkan yardımcısı Joe Biden’in Trump'ı alt etme kampanyasının merkezinde Kasım ayında seçmenlerin bir başkanın rolünün ne olması gerektiğini düşündükleri konusunda bir seçenek sunan normalliğe geri dönüş var.

Cumhurbaşkanlığına ilişkin bu farklı görüşler Çarşamba günü sert bir rahatlama yaşadı. 45. ve 44. cumhurbaşkanlarının günlerini nasıl geçirdiğini düşünün.

Trump, Washington'daki protestoları bastırmak için “önemli baskın güç” yetkisi vermekle övünüyordu; medyaya “hasta” olarak saldırdı; kendi hükümetinin önerdiği bir maske taktığı için eski Demokrat aday adayı eski başkan yardımcısı Joe Biden ile alay etti; ve “Siyah Amerikalılar için, aslında, başka bir Cumhuriyetçi Cumhurbaşkanı, geç, büyük, Abraham Lincoln hariç, ABD tarihindeki herhangi bir Başkandan daha fazlasını yaptım” diye iddia etti.

Trump sıklıkla iş büyümesini ve siyah Amerikalılar için elde ettiği başarıları tarihi olarak değerlendirmede ceza adalet reformunun yürürlüğe girmesini işaret ediyor. Yine de siyah ve kahverengi insanlar, koronavirüs pandemisinden ve beraberindeki ekonomik çöküşten beyazlardan daha fazla acı çekti ve Trump, başkanlığı boyunca ırkçı yorumlar yaptı ve ayrımcı görüntüler ve tropiler kullandı.

BB1506Yy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pazartesi günü konuyla ilgili uzun bir açıklama yapan Obama, Çarşamba günü ırksal adaletsizlik ve toplumsal çözümler hakkında sanal bir belediye toplantısı düzenledi.

Toplantıda Obama, birçok Amerikalı'nın hissettiği acıyı ve belirsizliği kabul etti; kölelik tarihinden günümüze kadar devam eden kurumsal ırkçılığa kadar ülkede “yapısal sorunlar” olarak gördüklerini açıkladı; ve belediye başkanlarının polisle yapılan kuvvet anlaşmaları kullanımlarını gözden geçirmeleri ve reformları için ve eylemcilerin seçimlerde harekete geçmeleri ve yetkilileri sorumlu tutmaları için harekete geçme çağrısı yaptı.

Obama, “Son yıllarda gördüğüm her şey kadar güçlü ve dönüştürücü bir aciliyet duygusu aktardınız” dedi.

“İnternette protestolara, politikalara ve sivil itaatsizliklere ve doğrudan eylemlere karşı oylamaya karşı biraz konuştuğumu duyuyorum. Bu ya / ya da [an] değildir. Bu bir hem / ve. Gerçek bir değişime neden olmak için, ikimiz de bir problemi vurgulamak ve iktidardaki insanları rahatsız etmek zorundayız, ama aynı zamanda bunu uygulanabilecek pratik çözümlere ve yasalara dönüştürmek zorundayız. ”

Obama ve Clinton, Trump'a 2016 yılında kampanya izi vekilleri olarak agresif bir şekilde saldırsalar da, büyük ölçüde görevdeki görev ve ofise ve dekor normlarına saygı göstermeden günlük eleştirilerden kaçınmaya çalıştılar. Eski dört cumhurbaşkanı arasında yer alan tek Cumhuriyetçi Bush, Trump'ın çok seyrek bir eleştirmeni oldu, sadece ara sıra tartıp kamusal görünüşlerini sınırladı.

Öyleyse, Amerika'nın kentleri, ülkenin özgün ırkçılık günahı ve liderlerin kök salması başarısızlığı üzerine öfke, hayal kırıklığı ve korku ile neşelendirdiğinden, bu hafta dördünün de bu kadar güçlü bir şekilde konuşması çarpıcıydı.

Tarihçi Douglas Brinkley, “Tam olarak aynı sayfada olduklarını biliyorsunuz, yani yürekten Trump karşıtılar, ancak Trump'ın adını söylemlerinde kullanmamaya çalışıyorlar” dedi. “Bu eski başkanların adlarının yanındaki 'D' veya 'R' yi silerseniz, bunların her biri yerel bir krize geleneksel, büyük Amerikan yaklaşımını temsil eder ve Trump, George Patton veya Douglas olmak istediği tuhaf bir yerdedir. MacArthur, Richard Nixon'dan alınan birkaç siyasi sayfa ile. ”

BB1504CQ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bush Salı günü yaptığı açıklamada, kendisi ve eşi Laura'nın “ülkemizi boğan adaletsizlik ve korkudan rahatsız olduklarını” ve ABD'nin başarısızlıklarını “tehdit altındaki, ezilen ve haklarından mahrum bırakılmış gözleriyle” incelemesinin zamanı geldiğini yazdı.

“Daha iyi bir yol var - empati yolu, paylaşılan bağlılık, cesur eylem ve adalete dayanan bir barış,” Bush, Trump'ın ırk ilişkilerine yaklaşımının bir neşesi olarak yorumlanabilecek şeyi yazdı.

Bu arada Clinton, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rev. Martin Luther King Jr.'ın hiçbir Amerikalı'nın cildinin rengiyle yargılanmayacağına dair hayalinin bugün olanaksız bir şekilde ulaşılamayacağını ve Floyd'un ölümünün “acı verici olduğunu” yazdı. bir kişinin ırkının hala Amerikan yaşamının neredeyse her alanında nasıl ele alınacağını belirlediğini hatırlatmak. ”

Clinton, “Bu sorulara bölünme ve fethetme konusunda dürüstçe cevap veremeyiz, biz ve onları fethedebilir, suçu değiştirebilir ve içinde yaşadığımız sorumluluk dünyasını küçültebiliriz” diye ekledi Clinton. İktidardaki insanların "kim" olduğumuzu "genişletmesi ve" kim "olduğunu bilmesi, bir suçu kabul etmesi ve daha fazla sorumluluk alması gerektiğini" söyledi.

Çarşamba günü, Carter, ülkenin ahlaki durumunun ve liderliğinin karakterinin üçünden herhangi biri olarak doğrudan bir iddianame yayınladı.

Carter, “İktidar, ayrıcalık ve ahlaki vicdan insanları ayağa kalkmalı ve ırksal olarak ayrımcı bir polis ve adalet sistemine“ beyazlar ve siyahlar arasındaki ahlaksız ekonomik eşitsizlikler ve hükümet eylemlerine “artık yok” demelidir. ” “Halkı kadar iyi bir hükümete ihtiyacımız var ve bundan daha iyiyiz.”

Ancak ifadelerinde, Amerika'da sistemik ırkçılık sorununu çözmede kendi görev süreleri boyunca başkan olarak başarısız olduklarının üstü kapalı bir kabulü vardı.

“Çok farklı ideolojileri olan çok farklı insanlar olan bu başkanların hepsi aynı yere geldiler, ki bu yeterli değildi, ve bu da geçmişte sorunun bir parçası olduklarını kabul etmeleri anlamına geliyor. yeterince yapamadık, ”dedi Beschloss. “Hepsi örtük olarak diyor ki,“ Bugün başkan olsaydım, Donald Trump'tan farklı yaparım - ve neredeyse kesinlikle kendim yaptığımdan farklı şekilde yaparım. ”

Kaynak: Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Polis grupları Biden ile yolları ayırdı

Joe Biden uzun zamandır, rütbe ve dosya polisleri ile iyi bir ilişkisi olan sendika dostu bir Demokrat olmaktan gurur duyuyor.

BB1510uc.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak Biden'in George Floyd'un ölümünden sonra daha fazla ulusal polis reformu ve gözetimi çağrısı - ve bunu izleyen ülke çapında protestolar ve huzursuzluklar arasında kolluk kuvvetleri ile yeterince dayanışma göstermediği algısı - kolluk grupları ile bir çatlak yarattı bir zamanlar onu destekleyen birçok kişiyi, bir kerelik müttefikleri tarafından siyasi duruş olarak gördükleri için hayal kırıklığına uğrattı.

Polisin şemsiye organizasyonu Ulusal Polis Örgütleri Genel Direktörü Bill Johnson, “Açıkça, birincil süreç sırasında adayların yaptığı gibi birçok değişiklik yaptı, ancak sola doğru ilerledi ve derin uçlarından düştü” dedi. Yardımseverlik Derneği bölümleri.

Johnson, “Joe Biden için polis başını salladı çünkü eskiden kolluk kuvvetlerini destekleyen dik bir adamdı” dedi. “Ama yaşlılığında görünüyor, ne sebeple olursa olsun, kolluk kuvvetlerinin desteklenmesi söz konusu olduğunda üzücü bir son bölüm yazıyor.”

İki cumhurbaşkanı adayı yakın tarihin en ırksal olarak yanıcı anlarından biriyle karşılaştıklarından, kesinlikle farklı meseleler alıyorlar.

Başkan Donald Trump, “yasayı ve düzeni” yeniden sağlamak için tam kapsamlı bir çağrı yayınladı - hatta şiddetli protestoları yenmek için askeri eylemi tehdit ediyor. Biden, hâlâ milleti rahatsız eden köklü ırksal farklılıklar karşısında reform ihtiyacına odaklanarak kolluk kuvvetlerinin savunulması etrafında eğildi.

Salı günü Biden aylar süren ilk konuşmasında yarışa odaklandı, protestocuların haklarını vurguladı ve polis reformları sundu. Polis memurlarından sadece geçici olarak bahsetti. Trump kampanyası, huzursuzluk içinde öldürülen ve yaralanan polislerden bahsetmediği için onu eleştirdi.

Her ne kadar birçok polis politik olarak sağa yaslanma eğiliminde olsa da, Ulusal Polis Örgütleri Birliği'nin eleştirileri yeni. Johnson, Biden'in bilet üzerindeki varlığı nedeniyle NAPO'nun 2008 ve 2012 yıllarında Barack Obama'yı onayladığını söyledi.

Ancak 2012'deki Obama-Biden yeniden seçilmesi, kolluk kuvvetleri ile Demokrat Parti arasındaki ilişkide bir dönüm noktasıydı.

Obama’nın yeniden seçilmesinden sekiz aydan daha uzun bir süre önce, Black Lives Matter hareketi, siyah bir Florida genci Trayvon Martin'in kendi kendine atanmış bir mahalle bekçisi tarafından öldürülmesine tepki olarak başladı. Black Lives Matter, 2016 ve 2020 Demokratik cumhurbaşkanlığı ilkelerinde ilerleyenler için polis vahşeti, sistemik ırkçılık ve 1994 suç faturası sorunlarına neden oldu.

Soldan ateş altındayken polis giderek daha Cumhuriyetçi hale geldi, Polis Kardeşlik Düzeni yöneticisi ve suç üzerinde Biden ile yakın çalışan Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu eski şirket lobisi Jim Pasco dedi. yasa tasarısı ve diğer mevzuat.

“İki yönde iki evrim var. Hukuk ve düzen konularında Biden merkez haklıydı: ‘94 suç faturası, Brady Kanunu ve artırılmış cezalar. Ancak zaman geçtikçe, pozisyonları ılımlı, ılımlı, ılımlı oldu, bugün bulunduğumuz yere göre ayarlandı, burada kolluk kuvvetleri tarafından gördüğü anlamında bir hukuk ve düzen adamı olarak görülmeyecekti ”dedi.

“Ayrıca, zaman geçtikçe, kolluk topluluğu - özellikle rütbe ve dosya - çok daha muhafazakar hale geldi. Bugün, FOP ve diğer çalışma grupları silah kontrolü konularına, geleneksel olarak destekledikleri ve Biden'ın onlarla çok yakın ve başarılı bir şekilde çalıştığı konulara çok daha az açıklar. ”

Örneğin, Pasco, kolluk kuvvetlerinin, bir kez daha polisle popüler olan silah kontrolünü desteklemekle daha az meşgul olduğunu söyledi. 94 suç faturasına federal hükümete yerel yasa uygulama ihlallerinin “düzenini veya uygulamasını” inceleme yetkisi veren diğer mevzuatla birlikte bir saldırı silahı yasağı da dahil edildi.

Ancak 1994 suç tasarısı, devletleri süpüren kitlesel hapsetme hareketi için poster çocuğu olarak hizmet ediyor ve Biden bunun sonucunda ilerici ve genç renk seçmenleriyle destek kazanmak için mücadele etti. Birçoğu, faturanın kitlesel hapsi yaygınlaştırmadaki rolü konusunda ondan daha fazla çekişme görmek istiyor. . Biden sonra özür diledi.

Biden'in Salı günü daha fazla polis reformu ve gözetimi çağrısı, ilerleyen günlerde eski HUD sekreteri Julian Castro'nun karşı koyacağı tek Latino ve en genç Demokrat'ın da kanıtladığı gibi, özellikle genç ve beyaz olmayanlar arasında ilerici kişiler arasında destek sağladı. Başkan için Biden - önerilen reformlara atıfta bulunarak eski rakibini onayladı.

Geleceğe Yönelik Demokratik grup, araştırmasının, polisin vahşetinin 2018'deki Florida'nın yedi büyük Demokratik metropol kalesinin beşinde genç seçmenler ve renk seçmenleri için ilk beş sorun olduğunu ve Wisconsin, Pennsylvania'nın kentsel bölgelerinde ve Ohio.

Ara seçimlerden önce Afrikalı-Amerikalıları araştıran bir anketör olan Cornell Belcher, siyah seçmenlerin nefret suçları mevzuatını destekleme, “kötü polisleri sorumlu tutma” ve ırksal profil oluşturmayı sonlandırma gibi Medicare ve Sosyal Güvenliği korumayı destekleme olasılığının yüksek olduğunu buldu. Hepsi yüzde 80 ya da daha fazla oy aldı.

Belcher, “Bir süredir gelişen bir duygu” dedi.

Polis politikası konusunda ilerici kişilere başvurmak, kendisini uzun zamandır mavi yakalı sendika hanelerine hitap eden “Orta Sınıf Joe” olarak nitelendiren Biden için dengeleyici bir eylemdir. Ancak Uluslararası İtfaiyeciler Birliği başkanı Harold Schaitberger, Biden’in Salı günkü konuşmasının “saha mükemmelliği” olduğunu söyledi, çünkü “yaşam boyu, kariyer boyunca bir kolluk destekçisi olduğunu hissetmekten çok daha fazlası. Bence biliyor, hey, a Bir tarihim var. Ancak bu an bir an hakkında ve topluluklarımıza ve siyah ve kahverengi topluluklara odaklanmam gerekiyor. ”

Biden, konuşmasında ilk 100 gününde ulusal bir polis gözetim komisyonu kurma sözü verdi ve bu ay Kongre'yi polis tarafından boğulma silahlarının kullanımını yasadışı ilan etmeye çağırdı ve “Savaş silahlarının polis kuvvetlerine aktarılmasını durdurmak için başka önlemler de var, ve kuvvet standardının model kullanımını oluşturmak için gözetim ve hesap verebilirliği iyileştirmek. ”

“Çoğu polis, mesleklerinin en yüksek standartlarını karşılıyor. Kötü polislerin ciddi ve hızlı bir şekilde ele alınması için daha fazla neden var ”dedi. “Hepimiz bu anlamsız trajedilerin gerçekleşmesini sağlayan kültüre sert bir şekilde bakmalıyız.”

Trump kampanyası Çarşamba konuşmasında eksik olanlara dikkat çekti.

Trump kampanyası Çarşamba günkü bir e-postada, "Biden kan dökülmesinin en korkunç yönlerinden biri hakkında tek bir kelime söylemedi: bazen ölümcül ve masum Amerikalıların korunması görevindeki polis memurlarına yapılan saldırılar," dedi. ülke çapında sekiz ayrı olayda polis ölümlerini ve yaralanmalarını vurguladı.

Florida Temsilcisi Val Demings, eski bir Orlando polis şefi ve Biden'in kısa yol arkadaşı olması için Demokrat'ın kampanyası adına cevap verdi.

Demings, “Kolluk kuvvetleri, itfaiyeciler Joe Biden'ın kim olduğunu biliyor,” dedi. “Kim olduğunu biliyorlar çünkü hayatlarının en zor döneminde memurlarımızla birlikte duruyor.”

Eski bir FOP üyesi olan Demings, eski sendikasının ve ülke çapında kolluk ve polisi temsil eden diğerlerinin Floyd’un ölümünü kınadığına dikkat çekti. Biden'i yankılandı, bunun daha fazla reform çağrısı olduğunu söyledi.

Demings'in memleketindeki eski sendika başkanı Bobby Jenkins, Demings'e hayranlık duyduğunu ve Orlando bölgesindeki eski bir şerif olan kocasını ifade etti, ancak Biden, yasağı çağrıldığında ne hakkında konuştuğunu bilmediğini söyledi. Polis için savaş silahları, bazı şüphelilerin artık yüksek güçlü silahlarla silahlandığını gösteriyor.

“İnsanların şu anda silahları olan bir şey varsa, daha azına değil daha fazlasına ihtiyacımız var. İnsanları aramayacağız. Bizi arıyorlar, ”dedi Cumhuriyetçi Jenkins. “Joe Biden o gün polis destekçiydi ama son zamanlarda pek desteklemiyordu.”

Cumhuriyetçi Jenkins, bazı polislerin Trump'ı hiç sevmediğini, ancak Obama-Biden yönetiminin yeterince polis yanlısı olmadığını söyledi. Eski cumhurbaşkanının her yıl yapabileceği yıllık polis anıtına gitmediğini, ancak Trump'ın söylediğini söyledi. Trump ayrıca, Obama'nın bir yıl önce yapmadığı 2017 yılında polisi onurlandırmak için Beyaz Saray mavisini aydınlatarak kolluk kuvvetlerini destekledi. Yine de, Biden polis tarafından çok sevilmeye devam etti.

Federal Yasa Uygulama Yetkilileri Derneği başkanı Larry Cosme, "Tarihsel olarak, Bay Biden her zaman kolluk kuvvetleri arkadaşıydı ve bu yüzden yorumlarını biraz cesaret kırıcı buluyorum." Dedi.

Bazı polis gruplarının çağrılması sırasında Trump, polis tarafından yüksek profilli ırkla ilgili cinayetlerden sonra yazılmış bir dizi Obama dönemi polis reformunu geri aldı ve bu yılın başlarında Cumhurbaşkanının Kolluk ve Adalet İdaresi Komisyonu'nu kurdu. Sadece kolluk kuvvetlerinden oluşuyor ve halkı kapattı ve geçen ay NAACP'den dava açtı.

Obama'ya göre, kolluk kuvvetleri ve siviller 2015 yılında 21. Yüzyıl Polislik Görev Gücü üzerinde oturdu, ancak yönetim ve kolluk arasında “iyi bir çalışma ilişkisi yoktu” dedi Wisconsin Dane County ve yeni gelen David Şerif Ulusal Şerifler Birliği başkanı.

İlerici bir toplumu temsil eden bir Demokrat olan Mahoney, bir dizi şerifin Obama yönetiminden “çok fazla el tutma ve hiçbir eylem olmadığını” hissettiğini ve polis şeflerinin aldığı şeyle ilgili finansman eksikliği olduğunu söyledi. Mahoney ayrıca Trump'ı Obama görev gücünün niyetini küçümsediğinden dolayı da başarısız oldu, çünkü “kolluk kuvvetleri ve renk toplulukları arasında güven oluşturma üzerine bir diyalog” başlatmak için tasarlandı.

Başka bir muharebe meydanında, Florida Şerifler Derneği Başkanı Bob Gualtieri, Biden’in toplum polisliği için ulusal bir gözetim komisyonu önerisini, adayın siyasi duruşunu simgeleyen bir “çelişki” olarak eleştirdi.

"Yapılacak işimiz var. Kolluk kuvvetleri, yapmamız gereken işler olduğunun farkında ”dedi. St. Petersburg’un Pinellas İlçesini temsil eden ılımlı bir Cumhuriyetçi Gualtieri. “Ama Joe Biden veya başka biri için tüm bu“ reformları ”çağırmaya başlaması bana Obama yönetimi altında neler olduğunu hatırlatıyor. Kolluk kuvvetleriyle olan ilişkisinde verimli değildi. Ulusal bir kolluk komisyonu pek çok siyasi retorik gibi geliyor. ”

Kaynak: Politico 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Snapchat 'ırksal şiddet' nedeniyle Donald Trump'ın hesabını önermeyi bıraktı

Snapchat, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını önermeyi bıraktı. Trump'ın hesabı artık sosyal medya platformunun "Keşfet" bölümünde yer almayacak. Snapchat'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şirket politikası gereği "ırksal şiddet ve adaletsizlik" konularını kışkırtan seslerin cesaretlendirilmediği belirtildi.

Kaynak: BBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da Buffalo Şehrinde 2 polisin açığa alınması nedeniyle 57 polis memuru görevi bıraktığını açıkladı...

Buffalo Polis Departmanı Acil Müdahale Ekibinin tamamı, 75 yaşındaki bir protestocuyu ittiğini gösteren bir video ortaya çıktığında, departmanın iki polisinin ücretsiz açığa alınması nedeniyle görevlerinden istifa ettiler.

BB156f4p.img?h=685&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Buffalo Polis Yardımseverlik Derneği başkanı John Evans 57 üyeli ekibin Cuma günü düzenlediği basın toplantısında istifasını açıkladı.

Evans yerel bir NBC üyesine verdiği demeçte, "Elli yedi, sadece emirleri yerine getiren üyelerinden ikisinin muamelesi nedeniyle tiksinti içinde istifa etti." Dedi.

Bir WBFO gazetecisinin çektiği grafik bir videoda, yaşlı bir adam, biri hareket etmesini söyleyene ve sonra yere itene kadar bir grup polis memuruna yavaşça yaklaşıyor.

Bir kişi "Kulağından kanıyor!" Diye bağırıyor. ve sağlık görevlilerini çağırmak. Adamın kafasından kan damlamasıyla sırtüstü yattığı görülür.

Buffalo Emniyet Müdürlüğü başlangıçta adamın takıldığını ve düştüğünü söyledi.

Buffalo Belediye Başkanı Byron Brown (D) yaptığı açıklamada, "videodan çok rahatsız olduğunu" söyledi.

New York Hükümeti Andrew Cuomo (D) bir tweet'te, "Polis Memurları - KABUL ETMİYOR - yasaları uygulamak zorunda" diyerek, söz konusu Brown ile Brown'ın "ilgili memurların resmi bir soruşturma yapılmak üzere derhal askıya alınması gerektiğini kabul ettiklerini söyledi.

Kaynak: The Hill

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Michael Jordan ve Jordan Brand sosyal adalet örgütlerine 100 milyon dolarlık bağış yaptığını açıkladı

Jordan Brand, Cuma öğleden sonra yaptığı açıklamada, Famer Michael Jordan ve Ürdün Markasının sahibi ve Basketbol Salonu'nun 10 yıl boyunca "ırksal eşitlik, sosyal adalet ve eğitime daha fazla erişim sağlamaya adanmış" örgütlere 100 milyon dolar taahhüt ettiğini açıkladı.

BB14QM0z.img?h=776&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

“Jordan Markası biziz, Siyahların Topluluğu” ifadesi başlıyor.

Devam ediyor: "Bu 2020 ve ailemiz şimdi yaşam tarzımıza istek duyan herkesi içeriyor. Yine de işler değiştikçe en kötüsü aynı kalıyor.

"Siyahların yaşamı önemlidir. Bu tartışmalı bir açıklama değildir. Ülkemizin kurumlarının başarısız olmasına izin veren kökleşmiş ırkçılık tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar, Siyah insanların yaşamlarını korumaya ve iyileştirmeye kararlıyız."

Oyuncu olarak geçirdiği günlerde çoğunlukla sosyal konularda sessiz kalan Ürdün, bu hafta George Floyd’un beyaz bir polisin cinayetle suçlandığı Minneapolis'teki ölümü hakkında konuştu. Floyd’un ölümü ABD ve diğer ülkelerde protestolara yol açtı.

Jordan Hornets tarafından Pazar günü yayınlanan bir açıklamada, "Çok üzüldüm, gerçekten acılı ve sade kızgınım. Herkesin acısını, öfkesini ve hayal kırıklığını görüyorum ve hissediyorum." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Ülkemizde rengarenk insanlara karşı kökleşmiş ırkçılık ve şiddeti söyleyenlerin yanındayım. Yeterince sahip olduk."

Kaynak: USA TODAY SPORTS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kanada Başbakanı Trudeau, Floyd anısına diz çöktü

Kanada'da da ırkçılık karşıtı protestolar vardı. Başbakan Justin Trudeau başkent Ottava'daki gösterilere katıldı ve göstericilerin önünde ABD'de öldürülen Floyd anısına diz çöktü. Fransa'da ise polis protestoculara gözyaşartıcı gazla müdahale etti.

29280798-8393515-image-a-12_159139663089

29281974-8393515-image-a-13_159139672755

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Karikatürlü Haberler 

BB155DEW.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bill Bramhall/New York Daily News

BB155GGi.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Astronot: Uzayda Kalmaya karar verdim.

The News In Cartoons

Gary Varvel/Creators

BB155tr3.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

The News In Cartoons

Joel Pett/Lexington Herald Leader

BB155vHn.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Racism - Irkçılık

The News In Cartoons

Joey Weatherford/Tribune Content Agency

BB152bm8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

         Beyaz Protestocular: Özgürlüğe kavuşturun -------------------------------------------------------Siyah Protestocular: Baskı Altına Alın

BB1526Mr.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

The News In Cartoons

Steve Breen/The San Diego Union-Tribune

BB14YIko.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Protestocudan Polise: Bizi korumak ve bize hizmet etmek için buradasın, kendine değil.

The News In Cartoons

Drew Sheneman/Tribune Content Agency

BB14YL2K.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Trump: Protestocular gitti mi?

SIĞINAK

Sen neysen osun.

The News In Cartoons

© Scott Stantis/Chicago Tribune Agency

BB14VnoY.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

The News In Cartoons

Steve Breen/The San Diego Union-Tribune

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mitt Romney (Cumhuriyetçilerin eski başkan adayı ve yeni senatör), Beyaz Saray yakınlarındaki Black Lives Matter'i destekleyen protestoya katıldı

Senatör Mitt Romney, R-Utah, George Floyd'un Minneapolis polisinin elindeki ölümünü protesto etmek için Pazar günü Beyaz Saray'a yürüyen göstericilere katıldı.

BB15amHN.img?h=745&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Protesto, Washington, D.C. boyunca yürüyen yaklaşık 1000 göstericiden oluşuyordu.

Protestoda bulunmasının neden önemli olduğunu sorduk, Romney, "Irkçılığa karşı bir sese ihtiyacımız var, ırkçılığa ve vahşete karşı birçok dile ihtiyacımız var" dedi.

"Ayağa kalkmalı ve 'Siyah hayat önemlidir' demeliyiz."

Başkan Donald Trump gösterileri keskin ve defalarca eleştirdi.

Romney, son günlerde tekrar tekrar Floyd'un ölümünü tweetlemiş ve babası 1960'ların sonlarında sivil haklar gösterisinde yürüyen babası Michigan Valisi George Romney'nin fotoğrafını paylaşmıştı.

"Hiçbir Amerikalı, bizi korumak için yemin edenlerden düşmanlık ve zarardan korkmamalıdır." Diye açıkladı Romney geçen hafta. "George Floyd'un ölümü boşuna olmamalı: Şok ve öfkemiz, bu tür ırkçı istismarları sonsuza dek söndürmek için kolektif bir kararlılığa dönüşmelidir."

Kaynak: CNBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da olayların başladığı yer olan Minneapoliste 9 Belediye Meclisi üyesi polis departmanını dağıtma planlarını açıkladı

Dokuz Minneapolis Belediye Meclisi üyesi Pazar günü kentin polis departmanını dağıtma planlarını açıkladı. Bir zaman çizelgesi sunmadılar veya belirli eylemler önermediler, ancak gücü “sona erdirmek için ara adımlar attıklarını” söylediler. Grup, 12 kişilik mecliste çoğunluğu temsil ediyor.

George Floyd'un şehirdeki polis tarafından gözaltında öldükten iki hafta sonra, ülke çapında protestocular çalışmalarının bitmek üzere olmadığını söylüyor. Kolluk kuvvetlerine yerleşmiş önyargıları kınamaya devam ediyorlar ve kapsamlı değişiklikler çağrısında bulunuyorlar.

Tam tersine, iki üst düzey Trump yönetim yetkilisi Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkenin polis güçlerinde “sistemik ırkçılık” olduğuna inanmadıklarını söyledi. Başsavcı William P. Barr, ulusal yangın fırtınasının başladığı Minneapolis'teki potansiyel daha derin polislik sorunlarını araştırmak konusunda isteksiz olduğunu ileri sürdü.

İşte bazı önemli gelişmeler:

    Cumhurbaşkanı Trump Pazar günü yaptığı açıklamada, Ulusal Muhafız birliklerine ülkenin başkentinden çekilmeye başlamasını emrettiğini söyledi. D.C. Belediye Başkanı Muriel E. Bowser (D) ve diğerleri, büyük ölçüde barışçıl gösteriler sırasında ağır silahlı federal memurların güvenlik olarak kullanılmasını eleştirdiler.
    New York Times Pazar günü, ABD'deki şehirlere protestoların saldırdığı askeri müdahale çağrısı yapan Sen.Tom Cotton (R-Ark.) polis şiddeti.
    Protestolar ülke çapında devam ettikçe, polisi savunma kavramı giderek artan bir ilgi konusu haline geldi. Kara Hayat Maddesi hareketini destekleyenler, eylemi, polis teşkilatlarında kurumsallaşmış ırkçılık olarak gördükleri şeylerle mücadeleye yönelik bir adım olarak çağırdılar.
    Philonise Floyd, kardeşinin Anma Günü'nde polis tarafından gözaltında öldürülmesinden bu yana kolluk reformu konulu ilk kongre duruşması Çarşamba günü Kongre'ye tanıklık etmeyi planlıyor.
    Eski Başkan Barack Obama ve eski ilk bayan Michelle Obama, Floyd'un ölümünün yol açtığı huzursuzluğa ve koronavirüs pandemisine Pazar günü 2020 Sınıfına başlama konuşmalarında hitap ederek, mezunlara da son zamanlarda ortaya çıkan olaylardan endişe duyduklarını söyledi aydır. Barack Obama, “Kuşakınızın onlarca yıl boyunca herhangi bir kuşaktan daha derin zorluklarla karşı karşıya olan bir dünyaya mezun olduğunu söylemek doğru” dedi.
    Denver Polis Departmanı Pazar günkü kurallarını, Floyd'un ölümü üzerine devam eden protestolar sırasında görevlileri tarafından güç kullanımını ele alma konusundaki daha geniş bir çabanın bir parçası olarak jikle kullanımlarını yasaklamak için değiştirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pelosi, Schumer George Floyd'u onurlandırmak için neredeyse 9 dakika sessizce diz çöktü

Konuşmacı Nancy Pelosi (Kaliforniya) ve Senato Azınlık Lideri Charles Schumer (N.Y.) dahil olmak üzere üst düzey Demokrat milletvekilleri, Pazartesi günü yasal bir polis reformları paketini açmadan kısa bir süre önce sessizlik sırasında diz çöktüler.

BB15cqE4.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yaklaşık iki düzine milletvekili, eski bir Minneapolis polis memuru, bu süre boyunca tutuklanması sırasında dizini Floyd'un boynuna sabitledikten sonra ölen silahsız Afrika kökenli Amerikalı George Floyd'a sekiz dakika 46 saniye diz çöktü.

Afrika Kente kumaş eşarpları giyen milletvekilleri, Afrikalı Amerikalılara yönelik polis vahşeti konusunda ülke çapında neredeyse iki hafta süren protestolara yanıt olarak yasalarını açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenlemeden önce Capitol Ziyaretçi Merkezi'nde diz çöktü.

 

"George Floyd'u onurlandırmak için buradayız," dedi Pelosi sessizlik anı başlamadan önce.

Neredeyse dokuz dakika sonra Pelosi ve diğer milletvekilleri ayağa kalktı, ancak Konuşmacı'nın uzun boylu stilettoları nedeniyle bir yardımcıya ihtiyacı vardı.

"O diz boynunda kalmanın ne kadar sürdüğünü görüyorsun," dedi Pelosi daha sonra.

Senato Demokratları geçen hafta benzer bir sessizlik anı yaşadı.

Schumer Pazartesi gününden önce, "Her birimiz için bu çok acı vericiydi. Bu dayanılmaz uzun bir süre gibi gözüküyordu. sessizlik.

Demokratların genişleyen yasama paketi, Kongre Kara Meclis üyelerinden, chokehold'ların kullanımının yasaklanması ve polisin görevi kötüye kullanmasını izlemek için ulusal bir veri tabanı oluşturulması da dahil olmak üzere birçok öneri içermektedir.

Kaynak: ABC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Romney'i eleştiren Beyaz Saray'ın protestolar hakkında ne kadar endişeli olduğunu ortaya koyuyor

Senatör Mitt Romney (R-Utah), Pazar günü Washington'daki Black Lives Matter protestosunda yer almasının Cumhurbaşkanı Trump'ın azarlaması olduğunu anlayacak kadar uzun süredir siyasette. Romney, Trump’ın zayıf yönlerini pasif olarak vurgulayarak Trump’ın cildinin altına girme sanatında ustalaştı ve protesto kesinlikle bu hedefe ulaştı.

Pazartesi sabahı, Trump yürüyüşte Romney'in bir video snippet'ini tweetledi ve senatörü ve 2012 Cumhuriyetçi adayını sardonik bir “ne adam” ile küçümsedi.

“İnanması zor, bu tür bir politik yetenekle, sayıları Utah'ta çok kötü bir şekilde“ tank ”olacaktı!” Trump yazdı - görünüşe göre Romney'in aslında eyaletinde oldukça popüler olduğunu bilmiyor.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany, Pazartesi günü bir haber brifinginde Romney’in yürüyüşte ortaya çıkmasıyla ilgili sorular sordu.

“Mitt Romney, Pennsylvania Bulvarı'nda dışarıda üç kelime söyleyebilir,” diye yanıtladı. Mitt Romney kara oylamanın yüzde 2'sini kazandı. ”

Her şeyden önce, bu yanlış. Çıkış anketi, Romney'in 2012 yılında kara oylamanın yüzde 6'sını kazandığını, esas olarak kazanılan yüzde 8 Trump'a eşdeğer olduğunu gösteriyor.

İkincisi, Romney ABD tarihinin ilk siyah başkanı Barack Obama'ya karşı koşuyordu. Obama’nın 2008 rakibi olan hem Romney hem de eski senatör John McCain, Obama’nın siyah rakibi ile önceki Cumhuriyetçi adaylardan daha kötü davrandılar.

Üçüncüsü, Trump’ın siyah seçmenlerle gösterdiği performans aslında modern çıkış yoklama döneminde beyaz bir Demokrat rakiple karşılaşan en kötüydü (2000'de George W. Bush ve 1984'te Ronald Reagan'a eşit olarak çalışmasına rağmen).

Dördüncüsü, Ekim 2012'de yapılan ABC Sonrası Haber anketi, Romney’in siyah seçmenlerle olan tercihinin yüzde 20'nin üzerinde olduğunu buldu. Ekim 2016'da, Trump’ın tercih edilebilirliği yüzde 10'un altındaydı.

Ancak bunların ötesinde harika bir nokta.

Dikkat çeken şey, bu argümanın hem esaslar hem de ayrıntılar üzerinde kötü olması değil. McEnany bunu teklif etti. Bu, sadece soruyu sallamak ve Romney'le, özellikle böyle duygusal bir meseleyle uğraşmaktan kaçınmak yerine, Beyaz Saray her iki ayağıyla atlamaya karar verdi. Trump ve ekibi, Romney’in sessiz muhalefet mesajına uymakla kalmadı, aynı zamanda onu kişisel olarak mahvetmeye ve en büyük başarısızlığına karşı alay etmeye çalışmak zorunda kaldı.

Bunun nedeninin bir kısmı, Trump’ın yeniden seçim kampanyasının siyah seçmenlere bir adım atmak için çok büyük yatırım yapması. 2016'da siyah katılımdaki düşüşten yararlandıktan sonra, Trump’ın ekibi Kasım ayında siyah seçmenlerin bir yüzdesini açıkça ya da Trump'ın yeterince iyi olduğuna ve dolayısıyla Biden'ı desteklemediğine ikna etmeyi umuyor. Washington sokaklarında bir Cumhuriyetçinin, Trump'ın benzer bir konumun bulunmadığını vurgulayan siyah Amerikalılara sempati duymasını savunması kabul edilemez.

BB15deu0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Yine de McEnany kime mesaj göndermeye çalışıyordu? Açıkçası Romney'e göre, Trump’ın senatörü bastırma çabaları onu cumhurbaşkanına karşı protestolarından caydırmadı. Eğer bir şey varsa, bunun tam tersi bir etkisi olmuş olabilir. Kısmen, McEnany Romney'i şaplak attı çünkü Trump onun Romney'i şaplak atmasını istedi ve Trump’ın üssü bu tür küçük düşürmeleri sevdiği için.

Yine de, yürüyüşte Romney’in görünümünü görecek ve 2012'de siyah seçmenlerle nasıl yaptığını yeniden gözden geçirecek siyah seçmenlerin olması pek mümkün görünmüyor.

Bu yüzden McEnany, Romney'in siyah Amerikalılarla ilişkisini daha geniş bir şekilde eleştiren farklı bir yol izledi, sanki Trump ve senatör zor bir birincil kavgadaymış gibi.

“Mitt Romney'nin çok fazla kelimesi var,” dedi yanıtını sürdürürken. “Özellikle, ulusun yüzde 47'sinin hükümete bağlı olduğunu, kurban olduklarına inandığını, hükümetin onlara bakmakla yükümlü olduğuna inandığını söyledi. Bunlar çok uzun zaman önce Mitt Romney’in sözleriydi. Başkan bu sözlere büyük bir suç işliyor. Bu Amerika değil. ”

Bu sözler 2012 kampanyası sırasında sızdırılmış bir kayıttan geldi. O sırada geniş çapta rapor edildiler ve geniş eleştirildiler.

Yorumları eleştirmeyen bir kişi Donald Trump'tı. NBC News'in o zamanki “Bugün” şovunda yer alan Trump, “şimdiden yeterince özür dilediğimizi gördük” dedi ve Cumhuriyetçilerin “ateşle savaşmak zorunda kaldıkları, Cumhuriyetçilerin daha da sertleşmeleri ya da kaybedecekleri kampanya." Bu, hem Trump'ın 2012'deki rolü - Romney için kendinden atanan saldırı köpeği - hem de Trump'ın siyasete yaklaşımı ile çok ilgiliydi.

Bu arada, Romney'in siyah insanlardan bahsetmediğine dikkat edin. Romney'in siyahi insanlara atıfta bulunduğunu öne süren McEnany, o sırada ortaya çıkan bir eleştiri. McEnany, insanların bu eleştiriyi hatırlayacağını ya da Romney’in siyah Amerikalılara atıfta bulunacağına dair yorumlarını anlamaları gerektiğini varsayar.

Yine, Beyaz Saray tepkisi Romney hakkında Romney'in Trump’ın siyah seçmenlerle olan sorunlarına dikkat çekme yönteminden daha az olduğu görülmelidir. McEnany’in yanıtı, yönetime ve Trump’ın siyah Amerikalılara hitap etmek istediği kampanyada konuşlandırdığı standart patterlere geçti: “Fırsat bölgeleri” nin oluşturulmasından ve tarihsel olarak siyah kolejler için finansmandan bahsetti. Trump, Kara Amerikalılar için The Post’un bilgi denetçileri tarafından doğru bulunmayan diğer başkanlardan daha fazla şey yaptığını söylemekten hoşlanıyor.

Sonuçta McEnany, "Başkanın bu tarz eylemleri Senatör Romney'in çok boş sözleriyle tam bir tezat oluşturuyor." Dedi.

Romney'in kullandığı kelimeler şunlardı: “Şiddeti ve vahşeti sona erdirmenin bir yolunu bulmak ve insanların siyahların önemli olduğunu anlamasını sağlamak için” yürüyordu. McEnany, Pazartesi günkü brifinginde “kara yaşam maddesi” ifadesini kullandı ve yağma olayı sırasında siyah emekli polis memuru David Dorn'un ölümüne dikkat çektiğinden, “tüm kara yaşamların önemli olduğunu” iki kez söyledi.

Cumartesi günü, Romney bir zamanlar Michigan valisi ve daha sonra Başkan Richard M.Nixon’un yönetiminde bir memur olan babası George'un bir fotoğrafını paylaştı.

Romney’in babasının ırk mirasını sunması diğerleri tarafından pekiştirildi. Trump’ın babasının ırk meseleleriyle ilgili tarihi, değeri ne olursa olsun, daha az olumlu.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Joe Biden: George Floyd'un ölümü dünyayı değiştirecek

_112814047_mediaitem112810439.jpg

ABD seçimlerinin Demokrat Parti adayı Joe Biden, "George Floyd'un ölümü dünyayı değiştirecek" dedi.

Houston, Teksas'ta Floyd'un ailesiyle görüşen Biden CBS haber kanalına verdiği röportajda Floyd'un ölümünün 'Amerikan tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri' olduğunu söyledi.

ABD'de 3 Kasım'da düzenlenecek seçimlerde Cumhuriyetçi ABD Başkanı Donald Trump'a karşı yarışacak olan Biden, Trump'ın Floyd hakkında haftasonu yaptığı yorumların da 'alçakla olduğunu' ifade etti.

Kısa bir süre önce Biden da siyahların oylarını 'çantada keklik görmekle' suçlanmış ve Trump'a oy vermeyi düşünen Afrika kökenli Amerikalıların "siyah olmadıklarını" söylemişti.

Biden, Floyd ailesi hakkında ne dedi?

CBS haber kanalından Norah O'Donnell'e konuşan Biden "Olağanüstü bir aile, küçük kızı da oradaydı, 'Babam dünyayı değiştirecek' diyen kızı. Ben de babasının dünyayı değiştireceğini düşünüyorum" dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika Minneapoliste bir grup polis memuru Floyd'u öldüren Chauvin'i kınayan açık mektup yazarak değişim içinde övgülerde bulundu.

14 yeminli Minneapolis polis memurlarından oluşan bir grup, dizisi Bay Floyd'un boynunda diziyle yaklaşık 9 dakika boyunca videoya yakalanan memur Derek Chauvin'in eylemlerini kınayan "herkese ... ama özellikle Minneapolis vatandaşlarına" açık bir mektup yayınladı. nefes almak için mücadele etti ve sonra öldü.

"Bizim gibi Derek Chauvin, yaşamın kutsallığını en değerli tutmak için yemin etti. Derek Chauvin bir insan olarak başarısız oldu ve George Floyd'u haysiyetinden ve hayatından çıkardı." "Bu biz değiliz."

Mektup, memurların Bay Floyd'un hayatını nasıl kaybettiği konusunda dehşete düşmüş, değişimi benimsemeye ve Şef Medaria Arradondo'ya ve vaat ettiği reformlara destek olmaya hazır olduklarını söylüyor.

"Biz resmi ve gayri resmi lideriz ve Minneapolis Polis Departmanı'ndaki her kademedeniz," diyor memurlar grubu. "Sendika veya idare değiliz. Yüzlerce diğer Minneapolis Polis Memurunun seslerini temsil eden memurlarız. Yüzlerce. Şef Arradondo'nun bize yol gösterirken onu takip etmek için her birimize ihtiyaç duyduğunu kabul ediyoruz. değişim, reform ve yeniden yapılanma çağrılarını dinlemeye ve kucaklamaya hazır. "

Açık mektup, sakinlerle çalışma ve ileriye dönük güvenlerini yeniden kazanma vaadiyle kapanıyor. On yıllardır departmanda bulunan tanınmış isimlerden 14 memur tarafından imzalanmıştır. Onlar:

Teğmen Mark Klukow

Komutan. Charlie Adams

Çavuş. Darcy Klund

Teğmen Christie Nelson

Teğmen Nick Torborg

Kapalı. Mike Kirchen

Çavuş. Pete Stanton

Teğmen Gary Nelson

Teğmen Rich Jackson

Çavuş. Mohamed Abdullahi

Teğmen Molly Fischer

Çavuş. Steve McCarty

Teğmen John Delmonico

Teğmen Richard Zimmerman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Başkan Trump, Minneapolis protestocularını dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve diğer güçlerin kullanılmasına övgüde bulunarak "güzel sahne" olarak nitelendirdi ve Ulusal Muhafızların eylemlerini bıçağın tereyağını kesmesine benzetti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'İçindeyiz. Biz Çıktık ': North Face, reklam verenlerin Temmuz ayında platformdan çıkma çağrıları yoğunlaştıkça Facebook'u boykot eden ilk büyük şirket oldu

BB15J74F.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

North Face, içerik yönetimi ve nefret söylemi konusunda sivil haklar örgütlerinin baskısı yüzünden Facebook'u boykot eden ilk büyük marka oldu.
Giyim şirketi Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'de 19 Haziran'dan itibaren NAACP, Anti-Defamation League ve Sleeping Giants gibi sivil hak gruplarıyla dayanışma içinde Facebook reklamları almayı durduracağını söyledi.
Facebook, içerik yönetimi politikaları, özellikle de Başkan Donald Trump'ın George Floyd'un öldürülmesinin ardından görevlerini ele alması nedeniyle ateş altında.
Daha fazla hikaye için Business Insider ana sayfasını ziyaret edin.
North Face, Facebook'un platformun içerik denetleme politikaları ve George Floyd'un ölümünden sonra nefret söyleminin ele alınması konusunda sivil haklar örgütlerinin baskısını artırmaya yönelik ilk büyük markası oldu.

Giyim şirketi "Biz Varız. Çıkıyoruz" diyen bir tweet'te Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'de Facebook reklamlarını NAACP, Anti-Defamation League ve Sleeping Giants gibi kuruluşlarla dayanışma içinde almayı durduracağını duyurdu.

North Face'in küresel pazarlama başkan yardımcısı Steve Lesnard, "Çok uzun süren zararlı, ırkçı söylem ve yanlış bilginin dünyayı eşitsiz ve güvensiz hale getirdiğini biliyoruz ve NAACP ve #StopHateforProfit için çalışan diğer kuruluşlarla birlikte duruyoruz." dedi.

BB15J4Kb.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir şirket sözcüsü, ABD'nin tüm ücretli reklamlarını Facebook'ta, 19 Haziran'dan itibaren, ırkçı, şiddet içeren ve nefret dolu içerik ve yanlış bilginin platformda dolaşmasını durdurmak için daha katı politikalar uygulanana kadar durdurduğunu söyledi.

Facebook'un küresel iş grubu başkan yardımcısı Carolyn Everson, şirketin "iyi bir güç olmak" için pazarlamacılar ve insan hakları örgütleriyle onlarla nasıl çalışabilecekleri konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Everson yaptığı açıklamada, "Herhangi bir markanın kararına derinden saygı duyuyoruz ve nefret söylemini kaldırma ve kritik oylama bilgileri sağlama önemli çalışmalarına odaklanmaya devam ediyoruz." Dedi.

Platform, içerik yönetimi politikaları, özellikle de Başkan Donald Trump'ın George Floyd'un öldürülmesinin ardından görevlerini ele alması nedeniyle ateş altında. Kullanıcı verilerinin işlenmesi ve yanlış bilginin yayılması konusunda eleştirilerle karşılaşmış olsa da, bu tür çağrılar nadiren Facebook'a karşı daha geniş bir toplu eyleme dönüştü veya reklam işini çökertti.

Ancak reklamverenler bu kez farklı olduğunu söylüyor. IPG Mediabrands'in İlyas Harris geçen hafta Business Insider röportajında Facebook'a verilen tepkinin "siyasi aktivizm değil marka güvenliği" meselesi olduğunu söyledi.

Başka bir reklam ajansı kaynağı Business Insider'a yaptığı açıklamada, sosyal medya devi yöneticileri bu hafta çeşitli ajanslara gönderilen notlardaki yangınları söndürmeye çalıştıklarından, ajanslarının bir dizi başka markanın Facebook'tan çıkmasını beklediğini söyledi.

Gelirinin% 98'ini reklamlar yoluyla üreten Facebook, genel pazardaki pazarlamacıların pandemi karşısında reklamı durdurmasına rağmen, son çeyreğinde reklamdan 17,4 milyar dolar aldı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

George Floyd'un ölümünden sorumlu olan polislerden biri olan J. Alexander Kueng serbest bırakıldı.

Hapishane kayıtlarına göre, George Floyd'un ölümüyle ilgili dört eski Minneapolis polis memurundan biri olan J. Alexander Kueng, Cuma günü Hennepin İlçe Hapishanesinden kefaleti ödendikten sonra serbest bırakıldı.

BB15JJxO.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kueng, Derek Chauvin, Tou Thao ve Thomas Lane de dahil olmak üzere memurlardan biriydi.

Chauvin, ikinci ve üçüncü derece cinayet ve üçüncü derece adam öldürmeyle suçlandı. Diğer memurlar, George Floyd'un ölümcül kısıtlamasıyla bağlantılı olarak hem ikinci derece kasıtsız cinayete hem de ikinci derece adam öldürmeye yardım etmek ve sığdırmakla suçlanıyorlar.

Soldan sağa: Tou Thao, Derek Chauvin, J Alexander Kueng ve Thomas Lane (kredi: Henn. Co. Jail)

Dört memurdan ikisi şimdi kefalet gönderdi. Thomas Lane, 37 yaşındayken, 10 Haziran'da serbest bırakıldı.

BB15JJxP.img?h=237&w=420&m=6&q=60&o=f&l=

Hennepin İlçe Hapishanesi, Kueng'in Cuma günü 19: 27'de serbest bırakıldığını belirtti.

Kefaleti 750.000 dolara ayarlanmıştı.

Dört kişiden de 29 Haziran'da bir sonraki mahkemeye çıkmaları bekleniyor.

Kaynak: WCCO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Türkiye'de Futbol Sahalarından Black Lives Matter'e Destek Geldi. Ankargücünde oynayan Rodriguez attığı golden sonra Formasının altından giydiği tişörte yazdığın 'Black Lives Matter' tişörtünü açtı....

rodriguez-ankaragucu-black-lives-matter.jpgspacer.png 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Gerçek Denetleyicisine Göre: Protestolarda şiddete kim sebep oluyor? Antifa değil

Trump ve Beyaz Saray sürekli olarak Antifa'yı George Floyd protestolarında şiddetin faili olarak suçladılar. Gerçek Kontrolörü, bu anlatı için herhangi bir kanıt olup olmadığını inceledi ve böyle olmadığını buldu.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump taraftarları: Black Lives Matter protestolarını çocuklarına nasıl açıklıyor?

TULSA - Dokuz yaşındaki Nila Faulk, protestocuların trafiği engellediği sokaktan "Kara yaşam maddesi" tezahürleri çaldığında dedesinin büyükanne ve büyükbabalarıyla birlikte mitinginden ayrılıyordu. Tezahüratlar, beyaz bir adam bir kamyondan çıktı ve yüzündeki siyah göstericilerden birine biber püskürtüldüğünde çığlık attı ve bağırdı.

BB15NZ6K.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Aktivistler ikisini ayırırken, Nila ve büyükanne ve büyükbabaları bloktan uzaklaşarak koşuşturdular.

Post En çok bültene abone olun: Washington Post'ta bugünün en popüler hikayeleri

Ken Bonvillian, torununa ne gördüğünü nasıl açıklayacağını sorduğunda, bu bir utanç, dedi.

Taktiklerini şiddet gördüğü protestoculardan, “Ona bir şeyler yapmanın yanlış olduğunu söyleyeceğim” dedi. “Şiddet cevap değil; bu, ülkemizin tarihi hakkında bilgi edinme şeklimiz değildi. ”

Barışçıl bir şekilde protesto edenler için daha fazla empati vardı, ancak Bonvillian cumhurbaşkanı ile neden çeliştiklerini anlamıyor.

“Eşitlik, adalet, adalet istiyorlar” dedi. “Gelecek nesillere geçme mirasımız olduğundan emin olmak istiyorlar. Ve gerçekten Trump'ın bunu istediğini düşünüyorum. ”

Cumhurbaşkanı Trump'ın ilk kampanya mitingini Cumartesi ayları aylarda gerçekleştirdiği BOK Merkezi'ni çevreleyen protestolar şiddetli çatışmalardan büyük ölçüde kaçındı. Ancak rallygoerlarla sık sık sözlü çatışmalar, çocukların Amerikan tarihinin çalkantılı bir bölümüne ön sıra koltuklar veren yetişkin akrabalarıyla birlikte yürürken, çocuk gözlerinin merakını çekmek için yeterliydi.

Trump yanlısı birkaç aile, mitingden eve dönerken ya da sistemik ırkçılığı ve polis vahşeti protesto eden aktivistleri izlerken Bonvillian’ın duygularını tekrarladı. Göstericilere yanlış bilgi verildi, çocuklarına söylediler. Birkaç ebeveyn, Trump'ın Afrikalı Amerikalılar da dahil olmak üzere tüm insanlar için en iyisini istediğini söyledi. Renk görmüyoruz ve onlar da görmemeli.

BB15LJqX.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Nila dedesine yapıştı ve zarar görecek kadar uzakta hissettiklerinde kırmızı, beyaz ve mavi kaputu ayarladı. Başka bir çocuk babasının kucağında bir kaldırım bankında otururken, bel bantlarında tabanca ve silah kılıfları ile silahlanmış protestocuları sözlü olarak serpiştirdi ve zaman zaman Trump destekçileriyle silahlandırdılar, bazıları da kemer ve kılıflarda tabancalarla silahlandırıldı. 12 yaşında bir çocuk babasının Konfederasyon bayrağının versiyonlarını satmasına yardım etti.

12 yaşındaki Alex Standridge, protestocuların MAGA-şapkalı erkeklerle hakaret edindikleri iki büyük kardeşinin (Hava Kuvvetleri gazileri) yanında duruyordu.

“Kardeşlerim gibi cesur olmak istiyorum,” dedi Alex babasının kız arkadaşına.

Mitinge mekanın içine girmek için çok geç gelmişlerdi, bu yüzden dış kapı çevresinin ötesinde bir kalabalığın içinde durdular ve protestocuların geçmesini beklediler. Alex’in babası Richard Standridge, protestocuların Amerikan bayrağı desenli bir gömlek giydiği için kardeşlerinin “bağırmaları gerektiğinde ölmeye” istekli olduğu için bağırdığını söyledi.

"Yanını seçmek zorunda," dedi Standridge. “Onun için onun tarafını seçemiyorum. Bunu yapabilmek için neler olup bittiğini görebilmesi gerekiyor. Çocuklarımıza öğretebileceğimiz en iyi şey bu. ”

Protestocunun hedefleri hakkında ona ne söylerdi?

Protestocular, “Ne istediklerini bile anladıklarını sanmıyorum,” dedi Standridge “çünkü siyah hayatlar önemli. Her hayat önemlidir. Bir sürü beyaz arkadaşım ve siyah arkadaşım var. Petrol sahasındayım. Renk görmüyoruz. Ya çalışıyorsun, kilonuzu çekiyorsun ya da eve gidiyorsun. Renk yok. ”

Mitingdeki tüm akrabalarından Standridge, “bundan en iyi şekilde yararlanacak ve hayatını ve farklı bakış açılarını nasıl ele alacağını” söyledi.

Arkett, Fayetteville'den 13 yaşındaki Logan Renfro, büyükannesi Anne Harrison'a 57 yaşındaki BOK Center'dan birkaç blok katıldı ve polisin protestocuları biber mermileriyle dağıttığını izlediler. Bir polis tüfeğine atıfta bulunurken “Onlardan birini av tüfeği tuttuğunu gördüm” dedi.

Harrison protestoların barışçıl ve şiddet dolu arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdığını söyledi: “Oldukça barışçıl bir şekilde geçiyorlardı. Konuşmaları mutlaka barışçıl değildi. ”

O ve Logan, mitinge katılamayan bir kadın, güvenlik çalışan bir kadın, bekleyen kalabalığa sıcaklıkları kontrol eden gönüllülerin eve gittiğini ve kapıların kapatıldığını söyledikten sonra dedi. Böylece şehrin etrafında sıkışıp kalabalığı ve protestocuları izlediler. Ona gerçeği öğrenmenin en iyi yolunun onu kendisi görmek olduğunu söyledi.

Logan'a Ku Klux Klan'ın Demokratlar tarafından nasıl kurulduğunu anlatmayı planladığını da sözlerine ekledi.

“Eşitlik istediklerini biliyorum ve hepsi bunun içindeyim,” dedi Logan'ın elinde. “Tarih boyunca demokratlar kara yaşam için oy kullanmadılar. KKK'nın tamamı Demokrat Parti'den çıktı. Değiştiğini söyleyemezsiniz. Onları hala amaçları için kullanıyorlar. Ve bugünkü amaçları onları Başkan Trump'a karşı yürütmekti ve bu kalbimi kırıyor, çünkü Afrikalı Amerikalılara değer veriyorum ve Demokratlar tarafından yanlış yapıldı. ”

Bloktan 11 yaşındaki Chayson Cole, annesi ile birlikte bir tuğla duvara yaslandı, Nisan, Sallisaw, Afrika'da yaşayan bir Oklahoma Eyalet Üniversitesi çalışanı, Chayson'un 30'larında Cole'u suçlayan bir kadın tarafından “küfür edildiğini” söyledi. Chayson'u ırkçı olarak yetiştirmek.

Chayson, Sequoyah County Times (Kötü.) Ve Southwest Times Record (Fort Smith, Ark.) Olmak üzere iki alan gazetesinin baskılarını düzenli olarak okuduğunu ve “başkanını sevdiğini” söyledi.

Chayson protestocuların ne aradığını sorarsa, ona polisten fon ayırmak istediklerini söylerdi. Konuşurken, kavşaktan soyulan bir arabanın sesi büyüyen gerilimi keskinleştirdi.

“Ve Trump'ı desteklemiyorlar,” dedi Cole. “Onun ırkçı olduğunu düşünüyorlar, buradaki herkesin nefret ve ırkçılığı desteklediğini düşünüyorlar. Gerçekten çok fazla anlamıyorum. Trump'ın o tarafını görmedim ve bunu burada birçok insanda görmüyorum. ”

Polis arabaları Boulder Bulvarı'ndan sirenler çaldığında 12 yaşındaki Joshua Brown, babası Jeff Brown, 56 ile kaldırımda bir arabadan yükselen bayrak çeşitlerini ele geçirdi. Bir bayrak Trump'ı yanan bir makineli tüfek taşıyan kolsuz bir asker olarak tasvir etti. Rambo'ya benzer. Bir diğeri de “Trump 2020: Liberalleri Tekrar Ağlattır” dedi.

Gecenin en çok satanı: Osage Nation manda derisi kalkanlı Oklahoma bayrağı Konfederasyon bayrağıyla ezildi.

"Biz kapitalistiz," dedi yaşlı Brown. “Herkesi eşit şekilde gücendiriyoruz.”

BB15NZ6R.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir zamanlar Konfederasyon bayrağının köleliği temsil ettiğine inandığını, ancak düşüncesi geliştiğini söyledi.

“O zamandan beri tarihin diğer birçok varyasyonunu öğrendim” dedi. “İnsanların ailelerinden ve deneyimlerinden kendi yorumlarını yapmalarına izin verildiğini düşünüyorum.”

Evde eğitim gören oğlunun babasıyla birlikte Albuquerque'deki evlerinden mitinge gelmesini istediğini, özellikle de Black Lives Matter protestolarını görmek istediğini söyledi. Joshua, L harfi üzerinde Özgürlük Anıtı'nın bir çizimi, G harfinin üzerinde bir tüfek, B harfinin üzerinde bira dolu bir bardak ve tam boğazda, tam boğazda bir Trump resmi olan “LGBT” yazan bir gömlek giydi T. harfi

“Ama Joshua kendi görüşlerini oluşturmak zorunda kalacak,” dedi Brown. “Ailemizde beynimizi kullanıyoruz.”

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.