Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir Düzine İş Liderine Göre Her Yeni Mezunun Okuması Gereken Kitaplar


Önerilen İletiler

  • Admin

Bir Düzine İş Liderine Göre Her Yeni Mezunun Okuması Gereken Kitaplar

Sizi okuldan sonra iş dünyasına ve dünyaya hazırlayan kitaplar.

5d715853e6526.jpg

Yeni mezunlar dünyaya hazır olduklarını düşünebilirler, ancak tüm bu öğrenmelerden sonra bile, kafalarında biraz bilgelik için yer var. Büyük şirketlerin ve yeni kurulan işletmelerin CEO'larından önde gelen işletme okullarının dekanlarına kadar bir düzine iş liderine yeni çıkmış bir mezunun ellerine hangi kitapları koyacaklarını sorduk. İşte önerileri:

The Boys in the Boat - Teknedeki Çocuklar

51dmauJMFXL._SL300_.jpg


Daniel James Brown'un Berlin'deki 1936 Olimpiyatları'na giderken ABD ve Avrupa'nın seçkin kadrolarını yenen bir underdog kürek takımı, “kum, koşuşturma ve azim hakkında canlı bir açıklama” diyor Hyatt, otel şirketi. “Eğer bir ekibin parçası olmak istiyorsan, kendinden biraz vazgeçmeye istekli olmalısın.”

The Five People You Meet in Heaven - Cennette Buluştuğunuz Beş Kişi

41CdFqzQ84L._SL300_.jpg

Alman yazılım devinin bir birimi olan SAP North America başkanı Jennifer Morgan, 2006'dan beri sporcu Mitch Albom’un en çok satan satıcısına “kime dokunduğunuzu veya etkinizi asla bilemeyeceğinizi” öğretiyor. "İşlerin ötesinde bir perspektife sahip olmak, yaşlandıkça değer verdiğiniz bir şeydir."

Churchill

n-0c095hdjexIwGyotO3isY4zt6LP0clzAF0djKo

İngiltere'nin başbakanının Roy Jenkins tarafından yazılan bu 2001 biyografisi “büyük başarısızlık, azim, zamanlamanın önemi ve zorlukların üstesinden gelmek için bir masaldır” dedi Paris'te üst düzey bir işletme okulu olan HEC dekanı Peter Todd. .

Team of Teams - Takımların Takımı

l8R0wNKd1TOkUFnsgLS3APkZGgQ5ROTM3YDv7ANm

2003-2008 yılları arasında ABD'nin Irak'taki özel operasyonlarına önderlik eden emekli general Stanley McChrystal, şirketleri organize etmenin ve küçük, çevik ekiplerin etrafında çalışmanın yeni bir yolunu ortaya koyuyor. Küçük bir endüstriyel holding ve eski bir polis memuru ve hava mareşali CUI Global CEO'su Bill Clough, McCrystal'ın “toplamın parçalardan nasıl daha büyük olduğunu” gösteriyor.

Arcadia - Kırsal Cennet

GUEST_d0549416-1d34-46d4-be32-d99d25a71c

Tom Stoppard'ın bu 1993 oyunu, gerçeğin anlamını keşfetmek için geçmişi ve bugünü birleştiriyor. Muse CEO'su Kathryn Minshew, milenyumları hedefleyen bir iş arama sitesi olan “Siz orada olmadıkça ne olduğunu bilmiyorsunuz ve insanlar her zaman rasyonel yollarla hareket etmiyorlar” dedi. “Kim, ne, ne zaman ve neden bilmeden sonuçlara ve varsayımlara atlamamak faydalıdır.”

The Obstacle is the Way - Engel Yolu

images_5oHXda6PFq_1567622887030_480x.jpg

Ryan Holiday'in bu 2014 kitabı “stoacı felsefesi hakkında bir kitap”, bir çevrimiçi arkadaşlık şirketi olan eHarmony CEO'su Grant Langston söyledi. “Size zor yolun doğru yol olabileceğini gösteriyor; içine girme eylemi sorunun çözümü olabilir. ”

The Hero’s Journey - Kahramanın Yolculuğu

15412867_sa.jpg;maxHeight=640;maxWidth=5

Phil Cousineau tarafından düzenlenen bu cilt, ünlü yazar ve mitoloji öğretim görevlisi Joseph Campbell ile yaptığı çalışmalardan esinlenen antropologlar, film yapımcıları ve müzisyenler hakkındaki görüşlerle dokunuyor. Ev eşyaları şirketi Tupperware'in eski CEO'su Rick Goings, “Hayatın mitolojisi hakkında,” dedi. “Yaşam yolunun nasıl görünebileceğine dair vizyonunuzu genişletiyor.”

The End Of Power - Gücün Sonu

c27ef5de11cad055a44fecbd8c57479e.jpg

Dış Politikanın eski genel yayın yönetmeni Moisés Naím, bu 2013 incelemesinde yetki ve kontrol hakkındaki fikirlerin nasıl hızla değiştiğini açıklıyor. Küresel yönetici arama firması Egon Zehnder'in CEO'su Rajeev Vasudeva, “Onun teorisi, gücün edinilmesinin çok kolay olması, egzersizinin zor olması ve dünyamızın değişen gerçeklerine bağlı kalmasının imkansız olmasıdır.

1984 and The Weapons Shop of Isher - 1984 ve İsher Silah Mağazası

george-orwell-1984-e1485359680299.jpg?qu

Bu iki spekülatif kurgu eseri - George Orwell'in 1949 klasiği ve A.E. van Vogt'ın baskısı tükenmiş 1951 romanı - iki distopik gelecek vizyonu sunuyor. Bir biyoteknoloji şirketi olan SAGE Therapeutics CEO'su Jeff Jonas, “Yeni mezunlar toplumla ilişkilerini geliştirmekle suçlanıyor: aile, iş arkadaşları, hükümet,” dedi. “1984 günümüzde daha peygamberlik olarak kabul edilirken, Isher hikayeleri baskıcı bir hükümetle nasıl başa çıkabileceğine dair alternatif bir görüş sunuyor.”

Innovators - Yenilikçiler

GUEST_4425c4e2-3eeb-42aa-8958-89750472b7

Bilgisayarı ve interneti yaratan erkek ve kadınların öyküsü olan bu 2014 kitabı, Albert Einstein, Benjamin Franklin ve Steve Jobs'un biyografilerinin yazarı Walter Isaacson tarafından yazılmıştır. Pennsylvania Üniversitesi işletme okulu Wharton School'un dekanı Geoff Garrett, “İnovasyon sorunu bugün batı dünyasının karşı karşıya olduğu en önemli sorundur” dedi.

The Fourth Industrial Revolution - Dördüncü Sanayi Devrimi

57967789_1501786050_Width288.jpg

Davos, İsviçre'de her yıl düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu Klaus Schwab, şu anda yaşam ve çalışma şeklimizi temelden değiştirecek yeni bir çağın başında olduğumuzu teorize ediyor. Muhasebe ve danışmanlık firması Deloitte eski CEO'su Catherine Engelbert, “Bir üniversite öğrencisiyseniz ve bunun bir iş görüşmesinde konuşulduğunu okuduysanız gerçekten çok etkileneceklerdi” dedi.

Middlemarch

9780143107729-us.jpg

Harvard İşletme Okulu eski kabul direktörü Dee Leopold, George Eliot'un 1872 klasiğini genç ve yaşlılara tavsiye ediyor. Neden? Bence karakterler merak uyandırıcı, ilgi çekici bir komplo çizgisi ve kesinlikle enfes bir anlatıcı sesi. ”

Kaynak: Pocket Worthy - Quartz - O. Staley

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.