Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İklim Değişikliği Antarktika'da yeşil kar artışına yol açıyor


Önerilen İletiler

  • Admin

İklim Değişikliği Antarktika'da yeşil kar artışına yol açıyor

BB14pxXc.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Araştırmacılar, Antarktika Yarımadası'nda çiçek açan alglerin yarattığı yeşil karın, iklim değişikliğinin bir sonucu olarak sıcaklık arttıkça yayılması muhtemel olduğunu, araştırmacılar, organizmaların ilk büyük ölçekli haritasını ve hareketlerini oluşturduklarını söyledi.

Antarktika'daki iki yaz boyunca yerinde ölçümlerle birlikte 2017 ve 2019 arasında toplanan uydu verileri, bilim insanlarının Antarktika Yarımadası'nın karında çiçek açtıklarında mikroskopik algleri haritalamalarına izin verdi.

BB14pOoN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

CNN, ısınan sıcaklıkların büyümesi için ıslak kar gerektiren algler için daha "yaşanabilir" ortamlar yaratabileceğini söyledi.

Araştırmacılar, Çarşamba günü Nature Communications dergisinde yayınlanan bir çalışmada, yeşil kar algleri ayrı ayrı ölçüldüğünde mikroskobik, ancak organizmalar aynı anda büyüdüğünde, karı parlak yeşile çevirdiler ve hatta uzaydan bile tespit edilebileceklerini söylediler.

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacılar ve İngiliz Antarktika Anketi, Avrupa Uzay Ajansı uydu verilerini Antarktika'nın Ryder Koyu, Adelaide Adası, Fildes Yarımadası ve Kral George Adası'ndan ölçümlerle kullandılar.

Antarktika kıyı şeridi boyunca, genellikle ortalama sıcaklıkların Güney Yarımküre'nin Kasım-Şubat yaz aylarında ortalama sıcaklıkların sıfır derecenin biraz üzerinde olduğu yeşil kar yosunları yamaları bulunabilir.

BB14pGg8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Araştırmacılar, Antarktika Yarımadası'nın geçen yüzyılın ikinci bölümünde en hızlı ısınmayı yaşayan bölgenin bir parçası olduğunu söylüyor.

Şubat ayında alışılmadık derecede yüksek sıcaklıklar kaydedildi, dokuz günlük bir ısı dalgası bu yılın başlarında kıtanın kuzey ucunu yaktı.

Bilim adamları, kar yüzeyinde 1,67 km2'lik bir alanı kaplayan 1,679 ayrı yeşil yosun çiçeği tespit ettiler - bu da yılda yaklaşık 479 ton karbon lavaboya denk geliyor. Bir karbon lavabo, serbest bıraktığından daha fazla karbon emen bir rezervuardır.

Araştırmacılar, küresel sıcaklıklar arttıkça organizmaların genişleyeceğine inanıyorlar.

"Antarktika'nın ısınmasıyla, kar zemininin genel kütlesinin artacağını tahmin ediyoruz, çünkü daha yüksek zemine yayılma, küçük ada yosun yamalarının kaybından önemli ölçüde ağır basacak," diye yazdı gazetenin baş yazarı ve Cambridge Üniversitesi, yaptığı açıklamada, dedi.

CNN'ye, artan sıcaklıkların algler için daha "yaşanabilir" ortamlar yaratacağını söyledi.

Bununla birlikte, kar erimişindeki bir artış daha fazla yosun büyümesine yol açarken, Grey CNN'e organizmaların dağılımının, dışkısı büyümeyi hızlandırmak için bir gübre görevi gören kuş popülasyonlarına büyük ölçüde bağlı olduğunu söyledi.

Kuş - özellikle penguen - popülasyonlar ısınma sıcaklıklarından etkilendiğinden, "kar yosunları büyümek için besin kaynaklarını kaybedebilir" dedi.

Çiçeklerde bir artış daha fazla kar erimesine yol açabilir.

"Çok karanlık - yeşil bir kar alg çiçeği, ışığın vurduğu ışığın yaklaşık% 45'ini yansıtırken taze kar, ışığın vurduğu ışığın yaklaşık% 80'ini yansıtacaktır, bu nedenle yerelleştirilmiş bir bölgedeki kar erimesi oranını artıracaktır." .

Araştırmacılar, çiçeklerin neredeyse üçte ikisinin küçük, alçak yalancı adalarda olduğunu buldular ve Antarktika Yarımadası artan küresel sıcaklıklar nedeniyle ısındıkça, bu adaların yaz kar örtüsünü ve yosunlarını kaybedebileceğini söyledi. kar yosununun çoğunluğu kar eridiğinde daha yüksek bir zemine yayılabilecekleri bölgelerde bulunur.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.