Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aşırı Siyasi Görüşlere Sahip İnsanlar Kendi Düşüncelerini Düşünmekte Zorlanıyorlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Aşırı Siyasi Görüşlere Sahip İnsanlar Kendi Düşüncelerini Düşünmekte Zorlanıyorlar

Süper liberal (Aşırı Sol Görüşlü) ve süper muhafazakar (Aşırı sağ görüşlü) akrabalarınızın hepsinin ortak bir yanı olabilir.

5cf8295df09c3.jpg

Her türlü radikal politik görüş, hayatımızı neredeyse benzeri görülmemiş bir şekilde şekillendiriyor gibi görünüyor. Ama insanları saçaklara çeken nedir? University College London'daki araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırma, aşırı inançlara sahip olanların bir özelliği - metabilişselliği veya yanlış olup olmadıklarını değerlendirme yeteneği hakkında bir fikir veriyor.

UCL bilişsel bir nörobilimci ve gazetenin yazarlarından biri olan Steve Fleming, “Bir süredir radikal inançları olan insanların çalışmalarında, inançlarına diğerlerinden daha fazla güven duyma eğiliminde oldukları biliniyor” diyor. “Ama bunun inandıkları her şeye genel bir güven duygusu mu, yoksa metabilişsel değişimin bir yansıması mı olduğu bilinmiyordu.”

Kendisi ve meslektaşları, partizanlığı denklemden çıkararak cevabı bulmaya başladılar: çalışma katılımcılarına kişisel değerlere dayanan bir sorudan ziyade nesnel bir cevabı olan bir soru sundular.

İki farklı insan grubunu incelediler - ilk örnekte 381 ve ikinci bir grupta 417, sonuçlarını çoğaltmaya çalışmak için. İlk örneğe, politik inançlarının ne kadar muhafazakar veya liberal olduğunu test eden bir anket verdiler. Radikalizm spektrumun her iki ucunda da bulunur; sol ve sağın en uç noktalarındaki insanlar “radikal” olarak kabul edilir.

Anketi aldıktan sonra, ilk grup basit bir test yaptı: iki farklı nokta kümesine baktılar ve hangi grubun daha fazla noktaya sahip olduğunu çabucak belirlediler. Sonra kendi seçimlerine ne kadar güven duyduklarını değerlendirdiler.

Radikal politik görüşlere sahip insanlar bu egzersizi ılımlı katılımcılarla hemen hemen aynı doğrulukla tamamladılar. Ancak “Yanlış kararlardan sonra radikallerin güvenlerini azaltma olasılığı daha düşüktü” diyor Fleming.

Çoğu zaman doğru ya da yanlış cevabı olmayan siyasi inançların aksine, bir grup nokta tartışmasız diğerinden daha fazladır. Ancak nesnel bir cevap olup olmadığına bakılmaksızın, radikallerin görüşlerine güvenme olasılıkları yanlış olup olmadığını sorgulamaktan daha olasıdır.

Ekibin ikinci katılımcı grubundaki testlerle çoğaltıldığı bu bulgu, radikallerin üstbilişinin inançlarını şekillendirmede rol oynadığını gösteriyor. Başka bir deyişle, aslında kendi fikirlerini daha ılımlı bireylerde olduğu gibi sorgulayamazlar.

Fleming, radikal inançların metabilişselliği şekillendirmeye yardımcı olup olmadığı veya metabilişselliğin radikal inançları şekillendirmeye yardımcı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu, ekibinin hala çözmeye çalıştığı bir şey. Ancak çalışmalarının zaten potansiyel sosyal çıkarımları olduğunu söylüyor.

Fleming'in bir e-postayla yazdığı - küçük ama büyüyen bir çalışma grubu var - insanların daha iyi üstbilişsel beceriler kazanmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu, bireylerin daha iyi geçinmelerini ve ortak kararlar vermelerini sağlayabilir.

Araştırmacılar, "Siyasi, dini ve bilimsel konulardaki kutuplaşmayı genişletmek, açık toplumları tehdit ederek inançların yerleşmesine, karşılıklı anlayışın azalmasına ve fikir birliği fikrini çevreleyen yaygın bir olumsuzluğa yol açıyor." Metabilişselliğin bu kutuplaşmada oynadığı rolü anlamak, ondan geri adım atmamıza yardımcı olabilir.

Kaynak: Pocket Worthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.