Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Senden Daha Güçlü Birine Aynı Fikirde Olmadığını Nasıl Söylersin?


Önerilen İletiler

  • Admin

Senden Daha Güçlü Birine Aynı Fikirde Olmadığını Nasıl Söylersin?

Üstlerinizle çatışmak günlük bir olay olmayabilir, ancak gerekli olduğu zamanlar vardır. İşte bununla ilgili bazı ipuçları.

mar16-17-139554614.jpg

Patronunuz işe yaramayacağını düşündüğünüz yeni bir girişim öneriyor. Kıdemli meslektaşınız gerçekçi olmadığını düşündüğünüz bir proje zaman çizelgesinin ana hatlarını verir. Sizden daha fazla güce sahip olan birine katılmıyorsanız ne diyorsunuz? Konuşmaya değip değmeyeceğine nasıl karar veriyorsunuz? Ve eğer yaparsanız, tam olarak ne söylemelisiniz?

Uzmanlar Ne Diyor

Bir üstünlüğe katılmamaktan utanmak doğal bir insan tepkisidir. “Vücudumuz hayatta kalma konusunda uzmanlaşmıştır, bu yüzden bize zarar verebilecek durumlardan kaçınmak için doğal bir önyargıya sahibiz,” diyor Crucial Conversations'ın ortak yazarı Joseph Grenny ve kurumsal eğitim şirketi VitalSmarts'ın kurucu ortağı. "Kaygının kalbi olumsuz çıkarımlar olacak," diye ekliyor İletişim Başarısızlığı'nın yazarı Holly Weeks. Derhal “O benden hoşlanmayacak” diye düşünüyoruz, “O benim bir acı olduğumu düşünecek”, hatta belki “kovulacağım”. “Anlaşılması sadece daha kolay” olmasına rağmen Weeks her zaman yapılacak doğru şey olmadığını söylüyor. Senden daha güçlü biriyle nasıl katılmıyorsun?

Riskler hakkında gerçekçi olun

Çoğu insan konuşma konusundaki riskleri abartır. Grenny, “Doğal önyargımız, korkunç bir şekilde yanlış gidecek her şeyi hayal ederek başlamaktır” diyor. Evet, meslektaşınız şaşkın ve ilk başta biraz üzgün olabilir. Ama şansınız, kovulmayacak veya ömür boyu düşman yapmayacaksınız. Öncelikle “konuşmama risklerini” göz önünde bulundurmanızı önerir - belki de proje raydan çıkacak veya ekibin güvenini kaybedeceksiniz - daha sonra bunları eylemde bulunmanın olası sonuçlarına karşı gerçekçi bir şekilde tartın.

Beklemek isteyip istemediğinize karar verin

Bu risk değerlendirmesinden sonra, fikrinizi dile getirmenin en iyi yol olduğuna karar verebilirsiniz. Belki “sorunu düşünmeyi bitirmediniz, tüm tartışma sizin için bir sürprizdi ya da grubun ne düşündüğüne dair daha net bir fikir edinmek istiyorsunuz” diyor Weeks. “Başkalarının da aynı fikirde olmayacağını düşünüyorsanız, önce ordunuzu toplamak isteyebilirsiniz. İnsanlar düşünmenize deneyim ya da bilgi katabilir - anlaşmazlığı daha güçlü ya da daha geçerli kılacak her şey. ” Bir toplantıda veya başka bir kamusal alandaysanız görüşmeyi ertelemek de iyi bir fikirdir. Konuyu özel olarak tartışmak, güçlü insanın daha az tehdit altında hissetmesini sağlayacaktır.

Paylaşılan bir hedefi belirleme

Düşüncelerinizi paylaşmadan önce, güçlü kişinin neye önem verdiğini düşünün - Grenny “ekibinin güvenilirliği ya da bir projenin zamanında yapılması” diyor. Anlaşmazlığınızı bir “daha yüksek amaca” bağlayabilirseniz işitmeniz daha olasıdır. Konuştuğunuzda, bağlantının net olacağını varsaymayın. İtiraz edilemez bir dayanak olarak değil, paylaşılan bir hedefi ilerletmeye çalışan bir meslektaş olarak görülmeniz için ifadelerinizi bağlamsal olarak ifade ederek bunu açıkça belirtmek istersiniz. Tartışma daha sonra “boks maçından ziyade satranç oyunu gibi olacak” diyor Weeks.

Katılmama izni isteyin

Bu adım kulağa çok farklı gelebilir, ancak Grenny'e göre, güçlü kişiye “psikolojik güvenlik” ve kontrol vermek için akıllı bir yoldur. Şöyle bir şey söyleyebilirsiniz: “Burada ilk çeyrek taahhüdüne doğru ilerlediğimizi biliyorum. Bunun işe yaramayacağını düşünmek için nedenlerim var. Akıl yürütmelerimi ortaya koymak istiyorum. Bu iyi olur mu? ” Grenny, bu kişiye “sözlü olarak katılmalarına izin verme” seçeneği sunar. Ve evet dediklerini varsayarsak, anlaşmazlığınızı dile getirme konusunda kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır.

Sakin ol

Kalbinizin yarıştığını veya yüzünüzün kırmızıya döndüğünü hissedebilirsiniz, ancak hem sözlerinizde hem de eylemlerinizde tarafsız kalmak için elinizden geleni yapın. Vücut diliniz isteksizlik veya kaygı ilettiğinde, mesajın altını çiziyor, diyor Weeks. “Karışık bir mesaj gönderir ve meslektaşınız ne okuyacağınızı seçer” diye açıklıyor. Derin nefesler, daha yavaş ve kasıtlı olarak konuşmaya yardımcı olabilir. “Panik hissettiğimizde, daha yüksek sesle ve daha hızlı konuşma eğilimindeyiz. Mousey olmak ya da fısıltıyla konuşmak istemiyorsunuz, ancak hızı yavaşlatmak ve eşit bir tonda konuşmak, diğer kişiyi sakinleştirmeye yardımcı oluyor ve sizin için aynısını yapıyor ”diyor Grenny. Ayrıca olmasanız bile sizi güvende hissetmenizi sağlar.

Orijinal noktayı doğrulayın

İzin aldıktan sonra diğer kişinin bakış açısını ifade edin. Kabul etmediğiniz fikir, görüş veya teklif nedir? Muadilinden açıkça, muhtemelen daha iyi olduğunu belirtmek, tartışma için güçlü bir temel oluşturur. “Karşı tarafın“ Anlıyor ”demesini istiyorsun. Onu anlayıp anlayamayacağın konusunda kavga etmek istemiyorsun,” diye açıklıyor Weeks.

Yargılama

Endişelerinizi ifade etmeye devam ederken dilinizi dikkatlice izleyin. Grenny, “kısa görüşlü”, “aptal” veya “aceleci” gibi “muhalefet” gibi “yargı sözlerinden” kaçındığını; ipuçlarından biri tüm sıfatları kesmek, çünkü “yanlış yorumlanma veya kişisel olarak alınma potansiyeli var”. Yalnızca gerçekleri paylaşın. Örneğin, “Bence ilk çeyrek son tarihi naif,” diyebilirsiniz, “Geçmişte böyle dört projeyi denedik ve benzer bir zaman diliminde iki tane yapabildik, ancak bunlar özel şartlardı. ” Weeks ayrıca tarafsız ve odaklanmış kalmanızı da öneriyor: “Oyuncuları bırakın ve sorun hakkında canlı olun. Bunu dürüst bir anlaşmazlık, değerli bir düşünce ilerlemesi haline getirmeye çalışın. ”

Mütevazi ol

Grenny, “İncil gerçeği” değil, fikirlerinizi sunduğunuzu vurgulayın. “İyi bilgilendirilmiş, iyi araştırılmış bir fikir olabilir, ama yine de bir fikir, bu yüzden geçici olarak konuşun ve kendinize olan güveninizi hafifçe vurgulayın.” “Çeyrek sonu için bir son tarih belirlersek asla başaramayacağız” gibi bir şey söylemek yerine, “Bu sadece benim düşüncem, ancak bu son tarihi nasıl yapacağımızı görmüyorum.” Haftalar, “burada yüksek sesle düşünüyorum” gibi bir çok “yol gösterici kelime” eklemenizi önerir. Bu diyalog için yer bırakacaktır. Grenny, konumunuzu (bir gerçek olarak değil, bir konum olarak) öne sürdükten sonra, “diğer görüşler hakkında eşit merak gösterin” diyor. Kişiye bunun sizin bakış açınız olduğunu hatırlatın ve sonra eleştiriyi davet edin. Haftalar, “Bana bununla ilgili yanlış olduğumu söyle” gibi bir şey denemenizi önerir. Diğer fikirleri duymaya gerçekten açık olun.

Yetkilerini onayla

Nihayetinde, iktidardaki kişi muhtemelen nihai kararı verecek, bu yüzden bunu kabul edin. Şöyle diyebilirsiniz: “Burada arama yapacağınızı biliyorum. Bu size kalmış." Grenny, bu sadece yerinizi bildiğinizi göstermekle kalmayacak, aynı zamanda seçimlerinin olduğunu hatırlatacak. Yine de fikrinizi takip etmeyin veya yanlış övgü vermeyin. “Kendi kendine saygınızı korurken kişiye saygı göstermek istiyorsunuz” diyor Weeks.

Hatırlanacak İlkeler

Bunları Yap:

    - Farklı bir fikriniz olduğunu açıklayın ve bunu söyleyip söyleyemeyeceğinizi sorun.
    - Orijinal bakış açısını veya kararı yeniden belirtin, böylece anladığınız anlaşılır.
    - Yavaş konuşun - eşit sesle konuşmak sizi ve diğer kişiyi sakinleştirir.

Bunları Yapma:

    - Katılmamanın ilişkinize veya kariyerinize zarar vereceğini varsayalım - sonuçlar genellikle düşündüğümüzden daha az dramatiktir.
    - Fikirlerinizi gerçek olarak belirtin; sadece bakış açınızı ifade edin ve diyaloga açık olun.
    - Karşı tarafınızı rahatsız edebilecek veya kışkırtabilecek “aceleci”, “aptalca” veya “yanlış” gibi yargı sözcükleri kullanın.

Örnek Olay # 1: Fikre saygı gösterin

Vancouver'daki Centaria Properties iş geliştirme müdürü Victor Chiu, patronu Patrick'in aceleci bir karar vermesinden endişe ediyordu. Zayıf Kanada petrol fiyatları, gayrimenkul kapmak için uygun ekonomik koşullar yaratmıştı ve Alberta'da Patrick'in şirketin alması gerektiğini düşündüğü bir operasyon deposu olan küçük bir arsa vardı. O zamanlar Victor diyor ki, “Alberta’nın ekonomisi kendini yeni hissetmeye başlıyordu. Petrol varil başına 45 dolardı ve istikrara kavuşmaksızın hala iniyordu. ” Şirketin satın alma işlemini gerçekleştirirse fazla genişletileceğinden endişeliydi, bu yüzden konuşmaya karar verdi.

Victor patronuna gözlerinin içine baktı, “pürüzsüz, rahat bir sesle” konuştu ve Patrick'ten teklif hakkında açık fikirli olmasını istedi. “Harika bir fikir olduğunu düşünüyorum, ancak petrol sadece kaymaya başladığında ve görünürde dibe vurmadan, daha büyük ve daha iyi fırsatlar kendilerini yakın gelecekte sunmalı” dedi. Patrick ve fikrine saygı göstermenin ve şirket için en iyisini istediğini vurgulamanın önemli olduğunu biliyordu. Ayrıca bir çözüm önerdi: "Daha iyi bir anlaşma yapıp yapamayacağımızı görmek için biraz bekleyelim ve sonra tetiği çekelim."

“Senden daha güçlü biriyle aynı fikirde değilseniz, her zaman karşı çıkmak için yapıcı bir nedeniniz olmalıdır. Benim durumumda sebep zamanlamaydı ”diyor Victor. Patrick hücum etmedi ve Victor’un muhakemesi hakkında daha fazla şey duymayı merak ediyordu. Sonuçta, yatırım yapmaya devam etmeye karar verdiler.

Örnek Olay # 2: Şirketle ilgili olun, siz değil

Kritik Yol Eylem Danışmanlığı'nın sahibi Mike McRitchie, birkaç kez ondan daha güçlü insanlara katılmamaya neden oldu.

Daha önceki bir işte, küçük bir danışmanlık işi için operasyon direktörü olarak, şirketin sahibi olan patronunun sağlık sigortası kararını nasıl ele almak istediğine katılmıyordu. Patron, personeli iki farklı seçenek hakkında incelemek istedi ve hangisinin benimseneceği nihai seçimi yapmalarına izin verdi. Ancak “liderler olarak, bu kararı tüm personele devretmektense vermemiz gerektiğini hissettiğim bir karardı” diye açıklıyor Mike. “Geri bildirim almak için her şeyim, ancak zor bir çağrı yapma zamanı geldiğinde, bu sorumluluğu personelin omuzlarına koymak adil değildir.”

Mike, firmaya olan bağlılığını vurgulayarak ve beden dilinin “hiç de emin ya da belirsiz” olmadığından emin olarak fikrini paylaşmaya karar verdi. Başta patronu şok olmuştu; Mike'ın rezerve edildiği için bir ünü vardı, bu yüzden açık anlaşmazlık onun için "karakter dışı" idi. Ancak patronu, “Şirkete, liderlerimize ve personelimize önem verdim” diye görebiliyordu Mike. “Kişisel gündemim yoktu.”

Patron, personel anketi fikrinden vazgeçmeyi kabul etti ve “bana bugüne saygı duydu” diye ekliyor Mike. “Sizden ziyade şirketin çıkarları konusunda bunu yaparsanız, kazanmak için en iyi fırsata sahip olursunuz.”

Kaynak: Pocket Worthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.