Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Her şeyi daha iyi yapmak için 8 kural

Bedeninizi ve zihninizi büyütmek için en önemli ilkeler.

5d5ab2716b9f9.jpg

Yatırımcı Ray Dalio, en çok satan kitabı Principles'da “İlkeler, sizi yaşamdan istediğinizi elde eden davranışların temeli olarak hizmet eden temel gerçeklerdir” diyor. Dalio, karar verme, yatırım yapma ve organizasyonları yönetme gibi becerilere odaklanır. Bu yazıyı okurken, beş yıldan fazla süredir spor, iş dünyası ve ötesindeki seçkin sanatçılarla röportaj ve koçluk yaptıktan sonra tasarladığım kendi ilkeler listemizi bir araya getirmek için ilham aldım. Dalio’lar gibi bu prensipler de sizin için daha iyi bir temel.

1. Stres + Dinlenme = Büyüme

Vücudunuzu veya zihninizi büyütmek ya da belirli bir beceriyle daha iyi olmak istiyorsanız, mevcut yeteneğinizin dış sınırlarını zorlamanız ve ardından bu sıkı çalışmayı uygun iyileşme ve yansıma ile takip etmeniz gerekir. Egzersiz biliminde onlarca yıl yapılan araştırmalar, bu şekilde daha güçlü ve daha hızlı hale geldiğinizi gösteriyor ve en son bilişsel bilim bunun da daha akıllı ve daha yaratıcı hale geldiğinizi gösteriyor.

2. Sonuçlara değil, sürece odaklanın

En iyi sporcular ve girişimciler en iyi olmaya odaklanmaz; sürekli kendini geliştirmeye odaklanmışlardır. Dış sonuçlar hakkında - kazanmanız ya da kaybetmeniz, belirli bir promosyona ulaşmanız ya da başka bir onaylama biçimi elde etme gibi - strese son verdiğinizde, omuzlarınızdan büyük bir yük kaldırılır ve enerjinizi kontrol edebileceğiniz şeylere odaklayabilirsiniz. Sonuç olarak, neredeyse her zaman daha iyi performans elde edersiniz. Araştırmalar, sürece odaklanmanın hem performans hem de ruh sağlığı için en iyi olduğunu göstermektedir.

3. Mütevazi Kalın

Alçakgönüllülük büyümenin anahtarıdır. Açık fikirli değilseniz, öğrenme ve ilerleme kaydetme fırsatlarınızı ciddi şekilde sınırlayacaksınız. En iyi sporcular antrenman programlarına güvenir, ancak sürekli olarak iyileştirmek için yeni yollar ararlar. Aynı şey en iyi düşünürler ve yaratıcılar için de geçerlidir; kendilerine güveniyorlar ama kibirli değiller ve egolarını kapıda kontrol ediyorlar. Bilgi her zaman evrilir ve ilerler - eğer onunla evrimleşmek ve ilerlemek istiyorsanız, açık fikirli olmanız gerekir.

4. Kendi Klanını Kur

En çok zaman geçirdiğiniz beş kişinin ortalaması olduğunuzu söyleyen eski bir söz vardır. Doğru olduğu ortaya çıktı. Geniş ve büyüyen bir davranış bilimi araştırmaları grubu, motivasyonun (veya eksikliğinin) bulaşıcı olduğunu göstermektedir. Bir çalışma, “Zayıf Spor Bulaşıcı mı? Rastgele Atanan Arkadaşlardan Kanıt”, fitness seviyenizin yüzde 70'inin antrenman yaptığınız kişiler tarafından açıklanabileceğini buldu. Diğer araştırmalar, dahili olarak yönlendirilen ve yaptıklarını seven insanlarla zihinsel görevler üzerinde çalışırsanız, aynı şekilde sonuçlanma olasılığınızın daha yüksek olduğunu gösterir. Öte yandan, kendinizi olumsuz bir tavrı olan ve sadece sıçan yarışını kazanmaya odaklanmış insanlarla çevreliyorsanız, kendinizi daha az tatmin edici bir deneyim için hazırladınız.

5. Büyük Kazanımlar Sağlamak için Küçük, Tutarlı Adımlar Atın

Alışkanlıklar kendi üzerine kurulur. Herhangi bir önemli değişiklik yapmak istiyorsanız, bunu yavaş yavaş ve zaman içinde yapmak akıllıca olacaktır. Stanford araştırmacısı BJ Fogg’un davranış modelinde, birisinin harekete geçip geçmeyeceği, hem motivasyonuna hem de belirli bir görevi tamamlama yeteneklerine bağlıdır. Denklemin yetenek tarafını düzenli olarak aşarsanız cesaretiniz kırılır ve çabucak alevlenirsiniz. Ancak mücadeleyi aşamalı olarak artırırsanız, geçen hafta zor olan şey bugün daha kolay görünecektir. Farklı bir şekilde ifade edin: Küçük ve tutarlı zaferler zamanla birleşerek büyük kazançlara yol açar.

6. Minimalist Olmak İçin Minimalist Olun

Her şeyde harika olamazsın. Sizin için en önemli olan şeyleri düzenli olarak düşünün ve çabalarınızı oraya odaklayın. Mayo Clinic araştırmacısı ve insan performans uzmanı Michael Joyner'in sözleriyle: “Maksimalist olabilmek için minimalist olmalısınız; eğer gerçekten iyi olmak, usta olmak ve bir şeyin tadını çıkarmak istiyorsanız, diğerlerine hayır demelisiniz. ”

7. Zor Şeyleri Kolaylaştırın

İrade gücü abartılıyor. Tamamen kendi kendini kontrol etmeye güvenmek yerine, zor şeyi kolaylaştırmak için ortamınızı kasıtlı olarak tasarlayın. Örneğin, (herkes gibi) akıllı telefonunuz tarafından sürekli dikkatiniz dağılmışsa, yalnızca kapatmayın - konsantre olmaya çalıştığınız yerden tamamen çıkarın. Eğer meydan okumanız sağlıklı yemek yiyorsa, saat 9'da iradenize güvenmek yerine. bir bardak şaraptan sonra, sadece kekleri evden uzak tutun. Bu her şey için geçerlidir. Sadece hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı düşünmeyin; onlar için nasıl tasarım yapacağınızı düşünün.
8. Sevinci Deneyimlemeyi Unutmayın

İlk başta, bu çılgınca gelebilir. Kim sevinç yaşamak istemez ki? Ancak A Tipi birçok insan büyümeye ve ilerlemeye devam etmek için o kadar tahrik edilir ki, bazen özel anlar için tam olarak mevcut olmayı veya kilometre taşlarını duraklatmayı ve kutlamayı ihmal etmeyi unuturlar. Bu tuzağa düşmeyin - özellikle tehlikeli bir tuzak. “Sevinç anları bize sadece mutluluk vermekle kalmaz, aynı zamanda bize güç verir,” diyor Seçenek B: Sıkıntılarla Yüzleşme, Dayanıklılık İnşası ve Sevinç Bulma yazarı Adam Grant. İşler iyi gitmediğinde, bize ilerlememiz için esneklik vermek için mutlu anılara düşebiliriz.

Kaynak: Pocket Worthy

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.