Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Adele'nin doğum günü fotoğrafı sosyal medyada boy gösterdi, ancak bazıları yeni bedene yapılan iltifatların şişman fobik olduğunu söylüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Adele'nin doğum günü fotoğrafı sosyal medyada boy gösterdi, ancak bazıları yeni bedene yapılan iltifatların şişman fobik olduğunu söylüyor

BB13HlbN.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

- İngiliz şarkıcı-söz yazarı Adele geçenlerde 32. doğum günü kutlamasının fotoğrafını tek başına yayınladı ve ilk yanıtlayanlara teşekkür etti.
- Bazı hayranlar, yıldızın görünen kilo kaybı hakkında yorum yapma fırsatını aldılar, bu da Ekim ayında Drake'ın doğum günü partisinde ve daha sonra bir - - Noel partisinde fotoğraf yayınlamasından bu yana genel olarak izlendi.
- Ancak övgü, kilo kaybını kutlamanın potansiyel zararları, kiloyu sağlıklı bir şekilde nasıl tartışacağınız ve yorum yapmanın uygun olup olmadığı hakkında sürekli tartışmalara yol açtı.
- Bir uzman, Insider bağlamının, bir kişinin kilo kaybı hakkında ne söyleneceğini belirlerken anahtar olduğunu söyledi. Ve bir pandemi, kiloya odaklanmak için özellikle kötü bir zaman olabilir.

Adele, 32. doğum günü kutlamalarının fotoğraflarını tek başına yayınladıktan sonra ve ilk müdahaleye ve gerekli işçilere salgın sırasında hizmet ettikleri için teşekkür ettikten sonra sosyal medyada heyecan yarattı.

Hayranlar (ve ünlüler), özellikle ince göründüğü fotoğrafta algılanan "parıltısını" iltifat etti.

İngiliz şarkıcı Eylül ayında boşandığından beri kilo kaybı yolculuğuna çıkıyor ve özel bir diyet ve çok fazla pilates kredilendiriyor. Drake'in Ekim ayında doğum günü partisinden sonra, bir Noel partisinde ve daha sonra yine Ocak ayında bir plajda ince görünen şarkıcı fotoğraflarının etrafında bir vızıltı vardı.

Süreç boyunca, çoğu şarkıcı bir iltifat yoluyla "muhteşem" ve "tanınmayan" görünüyor yorumladı.

Ancak fotoğraf, bir kişinin kilo kaybını kutlamanın ne anlama geldiğine dair yeni bir tartışma başlattı. Hayranlar, yorum yapmanın uygun olup olmadığı ve bunu yapmanın sağlıklı bir yolu olup olmadığı konusunda endişelerini dile getirdiler.

Insider'a konuşan uzman, sorulan tüm soruların cevabının bağlama bağlı olduğunu söyledi.
Taraftarlar, birinin kilo kaybına iltifat etmenin tehlikeli bir mesaj gönderdiğine dair endişelerini dile getirdiler

Sosyal medyadaki hayranlar, Adele'nin fotoğrafı hakkında memler yaratmada hızlıydı, ancak bazıları da kilo kaybına vurgu yapmanın sağlıksız ve insanlar için zararlı olabileceği endişelerini dile getirdi.

Yazar Roisin Ingle, kilo kaybının değerin bir göstergesi olmadığını ve Adele'nin yeteneği için kutlanması gerektiğini belirtti.

Yazar Sherronda Brown, kilo kaybını iltifat etme problemleri hakkında yazdı, çünkü kısmen daha ince bedenlerin daha değerli olduğunu varsayıyor, aynı zamanda yorumcuların kendi güvensizliklerini görünüşte kutladıkları kişiye koyabildiği için.

Brown, Wear Your Voice dergisi için “Vücudum şimdi sadece altı ay önce olduğundan daha iyi değil, çünkü daha az yer kaplıyor ve insanların kendi şişman nefretlerinin ağırlığını taşımaya çalışmamaya ihtiyaçları var” dedi. .

Adele'nin vücudu hakkındaki önceki yazılara yanıt olarak, Toronto merkezli yazar Audra Williams, viral bir Twitter yayınında kilo kaybının ciddi fiziksel veya zihinsel sağlık sorunlarının bir işareti olabileceğini ve bağlamı iltifat etmenin tehlikeli bir mesaj gönderebileceğini belirtti. nasıl göründüğünüz sağlıklı olmanızdan daha önemlidir.

 

Araştırmalar, görünüşün sağlığın iyi bir göstergesi olmadığını gösteriyor

Araştırmalar aslında kilonun sağlığın bir bileşeni olmasına rağmen kan basıncı, insülin direnci ve kolesterol düzeyleri gibi faktörlerin daha önemli olduğunu göstermektedir.

Yağ sallamanın insanları kilo vermeye motive etmekten ziyade sağlık risklerini arttırdığı gösterilmiştir. Ve daha kötü vücut görüntüsü olan insanlar daha yüksek kalp hastalığı ve diyabet riskiyle karşı karşıyadır, araştırmalar, vücut kitle indekslerine veya boy-kilo oranına bakılmaksızın gösterir.

Sağlık maliyetleri ne olursa olsun kilo kaybını takip etmek tehlikeli yeme bozuklukları riskini artırabilir ve sağlığı kötüleştirebilir. Küresel bir salgın sırasında, insanlar düzensiz yeme karşı özellikle savunmasız olabilirler.

Kilo kaybı ayrıca bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir, bu nedenle şu anda kilo kaybı hedeflerini düşünürken veya tartışırken normalden daha fazla dikkat etmek önemlidir.
Birinin kilo kaybı hakkında yorum yapmak destekleyici olabilir, ancak bağlam her şeydir

Kilo kaybı karmaşık olduğundan, sertifikalı kişisel antrenör ve sağlık koçu Kelly Coffey'e göre, bununla ilgili tartışmalar da olmalı. Daha önce Insider'a konuşan Coffey, "Birinin kilosu hakkında yorum yapmanın korkunç olduğunu belirten bir açıklama yapmak dar görüşlü."

Coffey, kilo vermek veya formda kalmak için çaba harcayan insanlar için iltifatların, özellikle önem verdikleri insanlardan geldiklerinde önemli bir doğrulama ve destek kaynağı olabileceğini söyledi.

"Sevdiğiniz birisinin dikkatini çekmek ve kilo vermeye çalışıyorsanız kutlamak inanılmaz derecede doğrulayıcı ve canlandırıcı olabilir." Dedi.

Ancak yorumların sorun yaratabileceği yerlerde, birinin yeme ile ilgili zihinsel veya fiziksel, düzensiz beslenme veya sağlık sorunları geçmişi olduğunu biliyorsanız, Coffey ekledi.

Ve Brown'un yazdığı gibi, bazı insanlar tamamen yalnız kalmayı tercih edebilir, özellikle kişisel veya iyi tanıdığınız biri değilse. Bu durumda, vücutları hakkında herhangi bir şekilde yorum yapmak muhtemelen daha iyi söylenmeden bırakılır.

Yakın olduğunuz biriyse ve iltifatınızın iyi karşılanıp karşılanmayacağından emin değilseniz, Coffey en iyi yaklaşımın kişiye doğrudan gurur duyduklarını ve nasıl olduklarını sormak olduğunu söyledi. destek olmak istiyorum.

"Onlara ne yaptıklarını, nasıl hissettiklerini sorun ve gurur duydukları her şeyi kutlayın," dedi. "Onlar için heyecanlanmanızı istediklerini size söylesinler."

Bu kilo kaybını içerebilir, ancak daha enerjik hissetmek veya daha güçlü olmak gibi şeyleri de içerebilir.

Kaynak: Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.