Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Karantina sırasında sütyen giymemek kötü bir fikir midir?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Karantina sırasında sütyen giymemek kötü bir fikir midir?

El sıkışmaları ve pantolonlarla birlikte, sütyenler koronavirüs öncesi bir dünyanın ilginç kalıntıları gibi görünmeye başladı. Barınma yerine oturmaya başlamadan önce bile, bazı kadınlar işyerinde sütyen giymeyi durdurmakla suçlanıyorlardı. Bu günlerde, sütyensizliğe gitmenin sevinci, bir iş gününde, birçok insan için, sadece klavikula Yakınlaştırma çağrılarında yürütülen birkaç zevkten biridir.

BB13Abuc.img?h=657&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ama şimdi kızlar birkaç hafta boyunca gevşek olduklarına göre, bazılarımız sütyensiz yaşamın en iyisi olup olmadığını merak ediyoruz.
Sütyen giymenin biyomekaniği

İngiltere'deki Portsmouth Üniversitesi Spor ve Egzersiz Bilimi Bölümünde biyomekanik profesörü Joanna Wakefield-Scurr ile “Karantinadaki Sütyensiz” turumuza başlıyoruz. Göğüs sağlığı ve sütyen bilimine adanmış bir grubun başkanı olarak, meme biyomekaniği, sütyen araştırma çalışmaları ve gerçekten bir tane giymeniz gerektiğinde öneriler hakkında arka plan sundu.

Joanna Wakefield-Scurr, biyomekanik profesörü. "Alt =" “Farklı şeyler için sütyen kullanıyoruz, maraton koşarken göğüslerimizi göğsümüzden uzak tutmaktan maraton koşarken bizi korumaya sütyen kesin değil, "dedi biyomekanik profesörü Joanna Wakefield-Scurr." data-credit = "Getty Images üzerinden Isa Özdere / EyeEm" data-portal-copyright = "Getty Images üzerinden Isa Özdere / EyeEm" data-sağlayıcı = "Getty Creative" veri sağlayıcı-asset-id = "" data-has- sendikasyon hakları = "true" />

“Birçok insan memenin içinde kas olmadığını fark etmiyor” dedi HuffPost. “Bu bir glandüler doku ve yağ yığınıdır, ancak bu oran kadından kadına çılgınca değişir.”

Wakefield-Scurr, bir kişinin% 80 doku ve% 20 yağa sahip olabileceğini ve bir başkasının tersine ve bir memede daha fazla glandüler dokuya sahip olabileceğini, daha yoğun ve ağır olacağını söyledi. Bu doku ve yağın destekleyici kasları olmadığını düşündüğünüzde, ilk etapta sütyenlerin neden icat edildiğini anlayabilirsiniz.

Ağır göğüsler daha fazla hareket etme eğilimindedir ve vücudun göğüs, sırt, boyun ve omuz kasları gibi onları destekleyen kısımlarına daha fazla yük bindirebilir.

Göğüsler cilt tarafından desteklenir, ancak aynı zamanda olabilir veya olmayabilir - ve işte burada çekişmeli hale gelebilir - ilk kez 1840'ta cerrah ve anatomist Sir Astley Paston Cooper tarafından tanımlanan Coop ligamentleri tarafından desteklenen bir şey tarafından desteklenebilir. yıllar içinde şüphecilikle işaretlendi - bazı argümanlar Cooper'ın bağlarının her zaman desteğe ihtiyaç duydukları için göğüsleri havada tutmada değerli bir rol oynadığını iddia ederken, diğerleri bağların hiç var olmadığına inanıyor. Yine de, Cooper’ın adı devam ediyor ve sarkan göğüsler bazen “Cooper’ın Düşüşleri” olarak anılıyor.

Gerçekte, Cooper’ın “bağları” aslında hiç bağ değildir, dedi Wakefield-Scurr, bunlar kemikleri diğer kemiklere bağlayan lifli bağ dokusu olarak tanımlandılar.

“Her göğüste, göğüs dokusunu çevreleyen bağ dokusu olan bir fasya zarfı var” dedi. “Sonra, fasyadan sarkan ve meme dokusuna sızan bu bitler var. Bu çılgınca bitler Cooper’ın bağlarıdır. ”

Gerçekten olmayan bu bağlar, eğer varsa, göğüsleri desteklemede nasıl bir rol oynar?

Wakefield-Scurr, “Destek sağlayabilirler, ancak bu onların birincil işlevi değil,” dedi. “Sert bir doku oldukları için, göğsün derinliklerinden yüzeyseline geçiyorlar. Birincil amaçları süt kanallarını çevrelemek ve korumaktır. Sanırım destek düzeyleri kadından kadına çok değişiyor. Muhtemelen asla bilemeyeceğiz, çünkü bunlar canlı bir insanda ölçülmesi zor olan derin doku yapısının bir parçası. ”
Sütyen amacı her insan için farklıdır

Peki sutyenin amacı ne?

Wakefield-Scurr, “Bu soruya kendi içinde oldukça şaşırtıcı olan doğrudan bir cevap yok,” dedi. “Sütyenleri çalıştırırken göğüslerimizi göğsümüzden uzak tutmaktan maraton koşarken bizi korumaya kadar farklı şeyler için kullanıyoruz, ancak sütyenin işlevi kesin değil.”

Bir sütyen giymeniz gereken bir zaman egzersiz sırasında, laboratuvarında göğüsler üzerinde egzersiz yapan zorlamayı araştıran Wakefield-Scurr dedi. Bu uyarıyı önerdi: “Uygun göğüs desteği olmadan egzersiz yapmak göğüs dokusuna ve cilde mikro hasara ve mikro travmalara neden olabilir ve ölçeğin aşırı ucunda aşırı gerginlik nedeniyle yara izi yaraları olan çatlaklara neden olabilir.”

“Kadına ve göğüslerinin büyüklüğüne bağlı olarak, bir yaşam alanı etrafında yürümek veya merdivenlerden inip çıkmak gibi düşük anahtarlı hareket bile cildin doğal sınırının ötesinde gerilme riskini artırabilir” dedi.

Egzersiz yapmayanlar için bile bir rahatlık sorunu var. Bazı insanlar için sütyen atmak nihai özgürlüktür. Ancak Wakefield-Scurr'un kendisinin yaptığı gibi meme ağrısı olanlar da dahil olmak üzere diğerleri için sütyen bir seçenek değil, bir zorunluluktur.

“Bir sütyen, destek sağlamak ve belki de zorlanma riskini azaltmak da dahil olmak üzere birçok faydaya sahip olabilir” dedi. “Bütün gün, her gün evde bir sütyen giyiyorum, bu yüzden en azından kendim için sütyen kullanımından çok fayda sağlayacağına ikna oldum.”
Gerçekten sarkmaya katkıda bulunan sütyenle ilgili olmayan faktörler

The Breast Life'ın kurucusu ve “bOObs: Kızlarınız için Bir Rehber” ve “Bra Bölgesi: Nasıl Yapılır?” Yazan Elisabeth Dale, “Bir sütyen göğüslerinizi perkier yapmaz ve onları sarktırmaz” dedi. İdeal Boyutunuzu, Tarzınızı ve Desteğinizi Bulun. ”

Cooper'ın ligamentlerinin destekleyici rolüne atılmanın yanı sıra (“Bu konuda kesin bir bilim yok. Diyelim ki Dr. Cooper'ın kendini çok düşündüğünü söyleyelim”), Dale, sütyensizliğin sarkmaya neden olduğundan endişelenenlerin diğer faktörleri düşünmesi gerektiğini söyledi. kilo alımı veya kaybı, çoğul gebelikler, genetik ve yaş dahil. Ayrıca Cooper'ın Sarkıtlarının geliştirilmesinde önemli bir suçlu olarak sigara içmeye dikkat çekti.

“Sigara içmek cilt dokusunu yıkıyor ve sarkmaya katkıda bulunuyor,” dedi HuffPost, “Egzersiz yapmadıkça ve etrafta sallanıp yola çıkmadıkça, sütyensizleşmenize zarar vermeyeceksiniz” dedi.

Yine de, büyük göğüsleri olan insanlar için, sütyen olmadan evin etrafında dolaşmanın rahat hissetmeyebileceğini anlıyor.

“Belki göğüslerini göğsünden uzak tutan bir bralette, birinin ihtiyacı olan şeydir,” dedi Dale. “Ama kadınların ilk etapta gerçekten formda kalmaya ihtiyaçları var, çünkü kötü bir sütyen omuzlarınızı incitebilir ve ağrıya neden olabilir.”
Asla yapılmayacak çalışma

Lisa Sowder, 1991 yılından beri uygulanmakta olan Seattle merkezli bir plastik cerrah. Uygulamasında öncelikle meme implantı çıkarılması, meme küçültme, memeye yağ greftleri ve göğüs asansörleri var.

“Bilgisayarda otururken ve sutyen çalışırken sütyen giymediyseniz, kalıcı hasara neden olmaz,” dedi HuffPost.

BB13zfyb.img?h=1043&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Ne giyersen giy, sarkma, bilim yüzünden kaçınılmaz olacak.

“Kütle çekim kuvveti, iki kitle kütlesinin birbirini çektiği fiziksel yasadır” dedi. “Dünya göğsünüzü çekiyor ve meme dünyayı çekiyor. Yerçekimi kuvveti kütle ile ilişkilidir. 10 kiloluk bir un çuvalında beş kiloluk olandan daha fazla yerçekimi var, bu yüzden daha büyük göğüsler daha küçük göğüslerden daha fazla sarkma eğiliminde olacak. Yerçekimi doğal olarak göğsü çekecektir. ”

Burada gizli bilimsel arzusunu açıkladı: “Uluslararası Uzay İstasyonunda bir kadın astronotun göğüslerinin yerçekimsiz bir resmini görmek isterim. Eminim mükemmel görünecekler. ”

Sütyenlerin meme sarkmasını önlemede herhangi bir değeri olup olmadığı konusunda, doğru bir çalışmanın asla yapılamayacağını söyledi.

“Yapması zor ve giyilmesi korkunç olan tek taraflı bir sütyen geliştirmeniz gerekir. Sonra 10.000 kadını 10 yıl giymeye ikna etmek için iyi şanslar, böylece hangi memenin daha fazla sarktığını ölçebilirsiniz - sütyen veya sütyensiz.

İnsanları göğüslerinin ihtiyacı olan sütyenleri almaya ve onlara uygun sütyen giymeye çağırdı.

“Sütyenlerin çoğu tamamen dekoratiftir ve eğer A veya B kupasıysanız, sorun değil, devam et,” dedi Sowder. “Ancak daha fazla desteğe ihtiyacınız varsa, iyi yapılmış bir şey almanız gerekir. Ve eğer büyük, sarkık ve rahatsızsanız, gerçekten bir göğüs germe veya azaltmayı düşünmelisiniz. ”
Sütyen tasarımcısı bile sütyen giymenin kişisel bir seçim olduğunu söyledi

Ra’el Cohen, sütyen üreticisi ThirdLove'un baş yaratıcı yöneticisidir. Bir iç çamaşırı endüstrisi uzmanı olan Cohen, yirmi yıl boyunca kadınlara binlerce bağlantı parçası yaptı. Sütyen gerekli mi? O bağlıdır, dedi.

HuffPost'a, “Bir ay boyunca sütyen giymeyi atlıyorsanız, özellikle daha büyük bir göğsünüz varsa, daha fazla kambur olabilirsiniz ve bu zayıf duruş sırt ağrısına yol açabilir.” Dedi. “Ve sonra terleme, sürtünme ve tahriş gibi göğüsleriniz göğsünüzde olduğunda meydana gelebilecek sorunlar var. Ama bu tamamen kişisel seçim ile ilgili. ”

Cohen’in şirketi, bazılarının Instagram sayfasında keyfini çıkardığı sütyensiz özgürlüğü kabul ediyor.

Instagram'da, Üçüncü Aşk, birçok kadının bu günlerde zevk aldığı sütyensiz özgürlüğü kabul etmeye bir nokta koydu. Diğer uzmanlar gibi Cohen de insanları rahatsız edici bir sütyenle yetinmemeye çağırdı.

“Sütyeninizi hiç düşünmüyorsanız işimizi yapıyoruz” dedi.

Karantinanın ilk birkaç haftasının sütyensiz özgürlüğünden sonra Cohen, iş günü için giyinmeye doğru bir kayma fark ettiğini söyledi. “İnsanlardan Zoom çağrılarında bulunmak için giyinmiş olduklarını duydum” dedi. “Belden yukarı giyiniyor olsanız bile, bir sütyen kıyafetlerinizin daha iyi görünmesine ve sizi desteklenmiş hissetmenize yardımcı olabilir.”

AAHTIp4.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Kaynak: Huffington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.