Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yardım et bu cümleyi 'bizi en iyi anlatan' yapalım?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

yardım et bu cümleyi 'bizi en iyi anlatan' yapalım?

Ben Türküm ve bir Türk olmak için Futbol, ülke aşkı ve büyük bir ego zorunludur...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
3 dakika önce, gloria dedi:

Bu cümlenin orijinali ne?

orijinali yok kendim düşünüyordum bir makale için orada nasıl söyleneceğini bulamadım. 

Her dilde olduğu kesin ama

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih 28.04.2020 at 22:04 , Admin dedi:

yardım et bu cümleyi 'bizi en iyi anlatan' yapalım?


Ben Türküm ve bir Türk olmak için Futbol, ülke aşkı ve büyük bir ego zorunludur...

 

 

Ben bir Türk'üm ve eğer Türk'üm diyorsan  futbolu sevmeli, ülkene aşık olmalı ve güçlü bir özgüvene sahip olmalısın. 

(bana bu şekilde uygun geldi. "Büyük bir ego" derken ego kelimesi cümleye olumsuz bir anlam katıyor, bencillik, kendini diğerlerinden üstün görme vb gibi. (Tabii eğer kastetmek istediğin bunlarsa baştan bir daha bakarız) o yüzden özgüven kelimesini daha uygun buldum. Ne diyorsun? Olmuş mu? 

 

Bir de başka bir fikir daha ben bir Türk'üm yerine türk erkeğiyim de diyebilirsin sonuçta kadınlar futbol sevmez ama türkler :D  

Şu anda, Admin dedi:

pardon şimdi anladım ne dediğini. ben nasıl yazılacağını sormuyorum içeriği Türklere nasıl uygun olur onu soruyorum :)

çeviri yapıyoruz diye düşündüm o yüzden böyle sordum. metnin orijinalini görürsem daha iyi yardımcı olurum diye. pardon :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ama gerçek te öyle mi? örneğin yurt dışında yaşayan Türklerde büyük ego var ve bu kesinlikle yukarıda bahsettiğin gibi bir anlam içeriyor. 

Sen Türkiye de Türklere baktığın da genel olarak ne görüyorsun on merak ediyorum benim getirdiklerime takılma ben örnek olarak söyledim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hımmmmm ne desem bilemedim mesela Avrupa görmüş adam diyorsun ama karşına geldiklerinde tam bir görmemişlik örneğiyle karşılaşıyorsun, güçlü değil de tuhaf bir egoları var kendilerine güvenleri tammış gibi yani özgüvenleri sağlam gibi ama bir bakıyorsun aslında bir çoğunda bir kompleks, entegre olamama hali ise ayrı bir vaka.. yani ne yaşadığı ülkeye ne de türkiyeye entegre/adapte olabiliyorlar diyeceğim ama çekiniyorum. 

belki normalden daha fazla tutucular ve daha fanatikler, muhtemelen sürekli savunma mekanizmasıyla büyüdükleri içindir. Yani almanyada türk olarak büyümek... alman değilsin, türksün ve kendini ezdirmemelisin o yüzden daha fazla sahipleniyor daha fazla tutuyor daha fazla savunuyorsun gibi. türklüğe ait olan her şeye türkiyede yaşayandan daha çok sahip çıkıyor gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunlar çok olumsuz oldu biliyorum ama gerçekten tam avrupa görmüş insan diyebileceğin kalitede eğitimli, mütevazı, özgüvenli olan... örneğin senin gibi, ben seni hiç yukarıdaki gibi bir insan olarak görmüyorum. ama gördüklerimin çoğunluğu yukarıdaki gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şu anda, Admin dedi:

Peki Türkiye'de yaşayanları nasıl anlatırsın o cümle içinde?

peki bir türk mü türk erkeği mi, kimi tarif ediyoruz? seni mi? senin gibi yurt dışında yaşayan türkleri mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben bir Türk'üm ve eğer bir Türk isen tam bir vatanseversindir, değerlerin söz konusuysa aşırı korumacı bir yapın vardır, cesursun daha doğrusu gözü karasındır ve dışarıdan gelecek bir tehdite karşı hızla birleşip tek yürek olabilirsin. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aslında bence baya bir negatif, bir kere vatanseverlik dediğin şeyin derecesi çok önemli, ben inceltip vatansever dedim ama bence aslında çoğunluk aşırı milliyetçi.. belki de ırkçı 

"değerler söz konusuysa aşırı korumacı derken",  sırf bu yüzden, mesela namus için adam öldürüyorlar

cesursun daha doğrusu gözü karasın derken hiç de olumlu bir şey demiyorum cesaret bir derece ama gözükaralık bence düşünmeden, doğrusuna yanlışına bakmadan at gözlüğüyle burnunun dikineeeee gitmek

dışarıdan gelecek tehdide karşı birleşip tek yürek olmak konusu negatif değil evet o baya bir pozitik :) 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yani olumu bir şey söylüyormuş gibi görünüyorsun ama aslında başka bir bakış açısıyla hiç olumlu olmayabilir de bu cümleler, bunlar iyiymiş gibi görünen özellikler ama olmadı bir de bu kelimelere şu acıdan bakalım diyip farklı açıyı da gösterebilirsin yani

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

anladım ama okurken bunu okuyanların negatif anlama olasılığı onların kültür düzeyine yansıyacak bir anlama olayına indirgenmiş oluyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dediğim gibi bu cümleler çok olumlu çok güzel özellikler gibi görünüyor ama aslında bir de bu açıdan bakın diyip negatif yönleri de gösterilebilir. sanki aslında türkler borderline gibi, iki uçta yaşıyor kendi içinde hem çok şefkatli hem de çok acımasız olabiliyorlar... adamlara bak sevdiği kadına ya benimsin ya toprağın diyip onun değilse öldürebiliyorlar.  fırtınalılar yani... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O zaman biraz daha düşünelim hem negatif olacak, hem pozitif, hem esprili, hem empatik... 

Şu nasıl?

futbol ve politika türklerin uzak duramadığı konulardır, örneğin bir ortamda erkek erkeğe sohbet ediyorsanız mutlaka futbol konusu açılır, ya da bir arkadaşlarınızla otururken, hatta sevgilinizin ailesiyle kendi ailenizi tanıştırırken bir anda  "ne olacak bu ülkenin hali?" sorusu ortaya atılabilir ve bir bakmışsınız  kendinizi politika konuşurken bulmuşsunuz. Türkler kendilerini aslangibi  bilir o yüzden de içtikleri içki aslan sütü yani rakıdır. Sanat müziği eşliğinde, nefis mezeleri ve en sevdikleri dostlarıyla gönüllerde rakı sofrasının yeri ayrıdır. Ha bir de çok meraklıdırlar, ilk defa tanıştıkları birine hemen bekar mı evli mi, hayatında biri var mı, evlenmediyse niye evlenmedi, evliyse çocuk var mı, çocuk yoksa niye çocuk yok, boşandıysa niye boşandı, çalışıyorsa ne iş yapıyor, maaşı ne kadar falan her şeyi sorar soruşturular. 

Ayrıca kuralları pek saymazlar, mesela trafikteyken "yol verilmez yol alınır" türünden bir kanıları vardır. 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.