Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da Gergin Cumhuriyetçiler Trump'ın Hızla Battığını ve Senatoyu da Kendisiyle Batırdığını Görüyor ve Endişeleniyorlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da Gergin Cumhuriyetçiler Trump'ın Hızla Battığını ve Senatoyu da Kendisiyle Batırdığını Görüyor ve Endişeleniyorlar 

WASHINGTON - Başkan Trump'ın koronavirüs salgını üzerindeki düzensiz ve laubali açıklamaları, kötüleşen ekonomi ve özellikle Beyaz Sarayda düzenlediği toplantılarda söyledikleri yüzünde sorun yaşıyorlar. Cumhuriyetçilerin cumhurbaşkanlığını ve Senato'yu radikal olarak kaybetmeye başlayacaklarını görüyorlar.

BB13bfvp.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

G.O.P.'nin meydan okumasının ölçeği geçen hafta kristalleşti. 26 milyon Amerikalı işsizlik parası için başvurduğunda, Bay Trump'ın 2016'da taşıdığı eyaletlerde duruşu giderek zayıfladığı görünüyor: Yeni anketler, Michigan ve Pennsylvania gibi tehlikede olan eyaletlerde önemli bir iz bıraktığını gösteriyor ve kazanması gerekenlerde bile geride kalıyor örneğin Florida.

Son kampanya finans raporlarına göre, en önemli kongre yarışlarında ilk çeyrekte Demokratlar Cumhuriyetçilerden önemli ölçüde daha fazla para topladılar. Ve Trump, olası Demokrat adayı Joseph R. Biden Jr. ile karşılaştırıldığında para konusunda çok ilerideyken, Demokrat bağışçılar sadece genel seçime odaklanmaya başlıyor ve bazı süper PAC'ler onun adına bağış topluyor.

Belki de en önemlisi, Bay Trump'ın bir görevdeki tek en iyi avantajı - zorba minberine erişimi - etkili bir şekilde kendini sabote etme platformu haline geldi.

Cumhuriyetçiler, koronavirüs salgını ile ilgili günlük haber brifinglerinin siyasi duruşuna ciddi zarar verdiğini düşünüyor.

Cuma akşamı, Bay Trump sadece kısa bir brifing gerçekleştirdi ve herhangi bir soru almadı, üst düzey bir yönetim yetkilisinin ileriye dönük başkan için en iyi seçenek olarak tartışıldığını söylediği bir format.

Uzun süredir Cumhuriyetçi bir anket yapan Glen Bolger, partisinin manzarasının, ülkenin refahı etrafında neredeyse tek başına koşmak için virüs öncesi planla karşılaştırıldığında çok daha ürkütücü olduğunu söyledi.

Bolger, “Ekonominin serbest düşüşte olmasıyla birlikte Cumhuriyetçiler çok zorlu bir ortamla karşı karşıya ve birkaç ay önce bulunduğumuz yerden tamamen değişti” dedi. "Demokratlar öfkeli ve şimdi kampanyanın temelini altımızdan çıkardık."

Bay Trump’ın danışmanları ve müttefikleri, kampanyasının Rusya ile olan ilişkilerine ilişkin iki yıllık soruşturma sırasında tekrar tekrar patlaması gibi, en çok yıkıcı eylemleri için sıklıkla dış olayları suçladı. Şimdi, böyle bir açıklama yok - ve şimdiye kadar, Bay Trump'ın podyumdaki davranışı hakkında son derece az başarılı müdahale oldu.

Oklahoma Cumhuriyeti temsilcisi Tom Cole, cumhurbaşkanının tonunu değiştirmek ve bir şikayet kampanyasından daha fazlasını sunmak zorunda olduğunu söyledi.

“İnsanları satmak için biraz umut vermelisin,” dedi Cole. “Ama Trump genellikle öfke, bölünme ve 'biz kurbanız' satıyor.”

Seçime kadar altı aydan fazla zaman var ve birçok Cumhuriyetçi, Bay Biden'ın kampanya spot ışığına geri döndüğünde yarış dinamiklerinin değişeceğini umuyor. Bu noktada, ırkın şu anki başkanın yukarı-aşağı referandumu olmayacağına inanıyorlar ve Bay Trump, ekonomiyi yeniden inşa etmek için kendini daha etkili bir şekilde satabilecektir.

BB13b39e.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

“Dünyanın en büyük ekonomisini inşa ettik; Bunu ikinci kez yapacağım, ”dedi Trump, bu ayın başlarında önümüzdeki haftalarda uygulayacağı bir temayı yol test ederek söyledi.

Yine de, son zamanlarda yapılan bir anket dalgası, Bay Biden'ın hemen hemen her rekabetçi devlete öncülük etmesi nedeniyle Cumhuriyetçi endişeleri körükledi.

Anketler ayrıca Arizona, Colorado, Kuzey Carolina ve Maine'deki Cumhuriyetçi senatörlerin potansiyel Demokratik rakiplerle birlikte ölü bir sıcağa çekildiğini ya da kilitlendiğini gösterdi - kısmen kaderleri Bay Trump’ın iş performansıyla bağlantılı. Bu eyaletlerdeki görevliler kaybederse ve Cumhuriyetçiler Alabama'daki Senato koltuğunu alırlarsa, Bay Biden'in cumhurbaşkanlığını kazanması durumunda Demokratlar odayı kontrol altına alacaktı.

Usta bir Cumhuriyetçi danışman olan Charles R. Black Jr., Trump, “Senatoyu saklamamız için bize çok yakın olması gerekiyor,” dedi. “Her zaman iyilik yaptığımızı sanıyordum, ama şimdi tüm bu kartlar havadayken söyleyemem.”

Cumhuriyetçiler, bu hafta geçtiğimiz hafta, Cumhuriyetçi Ulusal Komite tarafından yaptırılan 17 devletli bir anketin sonuçlarıyla şaşırmışlardı. R.N.C. dışındaki parti stratejistine göre, cumhurbaşkanının Seçim Koleji savaş alanlarında mücadele ettiğini ve bu sonbaharda ekonomik bir toparlanma belirtisi olmadan kaybedeceğini buldu. anketin sonuçlarına aşina olan

Koronavirüs, seçmenleri endişelendiren 1 numaralı sorun olmaya devam ettiğinden, Trump kampanyasının kendi anketleri de verilere aşina olan dört kişiye göre destek erozyonu gösterdi.

Bu erken seçim elbette belirleyici değil: 2016 yılında Hillary Clinton Kasım ayından çok önce birçok eyalette geniş bir avantaj elde etti.

BB13bfvA.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yine de Bay Trump’ın 2016 yılında kaybettiği bir eyaleti kazanma umudu Minnesota da giderek zorlaşıyor. Ankete bakan Demokrat bir stratejiste göre, Senatör Tina Smith tarafından yapılan bir Demokratik araştırma, cumhurbaşkanının orada yüzde 10 puan izlediğini gösterdi.

İki tarafın özel verileri büyük ölçüde kamu anketleriyle yansıtılmaktadır. Geçen hafta, Bay Trump'ın hata payı dışında kaybolduğunu gösteren üç Pennsylvania anketi ve iki Michigan anketi yayınlandı. Ve Bay Biden'in cumhuriyetçilerin cumhurbaşkanlığını koruması için elzem olan bir eyalette ince bir avantaj elde ettiklerini gösteren bir çift Florida anketi yayınlandı.

Partideki bazı kişiler için bu, Beyaz Saray'ı son tuttuklarına çok benziyor.

2006'da Başkan George W. Bush'un öfkesi ve Irak savaşıyla olan rahatsızlık Demokratları Kongreyi geri almaya itti; iki yıl sonra, aynı anti-görev temaları ve avantajlarını hızlandıran beklenmedik bir kriz, 2008 ekonomik çöküşü sayesinde cumhurbaşkanlığını ele geçirdiler. İki seçim, G.O.P. korku 2018 ve 2020 en kötü senaryoda olabilir.

Cumhuriyetçi bir lobici ve Senatör Mitch McConnell'in eski genelkurmay başkanı Billy Piper “2008 döngüsüne çok benziyor” dedi.

Bu seçimin sonucunu eğebilecek önemli sorular var: Amerikalıların sonbaharda ikinci bir virüs dalgası yaşayıp yaşamadıkları, ekonominin durumu ve Bay Biden, Wilmington, Del., Bodrumundan çıktıktan sonra ne kadar iyi performans gösterdi? partisindeki birçok kişi, Bay Trump bir krizde yönettiği sürece beceriksiz kaldığı sürece onu tutmaktan özel olarak mutlu.

Ancak Cumhuriyetçiler kalan belirsizlikler yüzünden rahatsa olurlarsa, bu seçimin zaten çok açık olan bir unsuru tarafından telaşlandırılırlar: Ara sınavlarda zevk alan küçük dolarlık para toplayan enerji Demokratlar azalmadı.

Rekabetçi ırklarla karşı karşıya kalan görevdeki Meclis Demokratlarının çoğu, virüs haber kapsamını zorlarken dikkat çekmek için mücadele eden Cumhuriyetçi rakiplere karşı büyük bir mali avantajdan yararlanıyor.

Yine de, her iki partiden de birkaç yetkili Meclis'in bu yıl oyunda olduğuna inanıyordu. Senato hakkında da benzer bir şüphecilik vardı. Daha sonra virüsün vurulduğu ve bu yılın ilk üç ayını kapsayan fon toplama raporları Nisan ayı ortasında yayınlandı.

Zor ırklarla karşılaşan Cumhuriyet senatörleri sadece Demokratlar tarafından öfkelenmekle kalmadı, aynı zamanda bunaldılar.

BB13b92P.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Örneğin Maine'de Senatör Susan Collins, az bilinen rakibi House konuşmacı Sara Gideon'un 7 milyon dolardan fazlasını toplarken 2.4 milyon dolar getirdi. Cumhuriyetçiler için daha da önemlisi, Kuzey Carolina'dan daha az bilinen Thom Tillis. Cumhuriyet görevlileri Bay Tillis'te özellikle tahriş olmuşlar çünkü küçük dolar desteği az ve sadece 2,1 milyon dolar toplamışlardı, bu da Demokratik rakibi tarafından iki katından fazla arttı.

ABD Ticaret Odası'nın en üst düzey politik stratejisti Scott Reed, “Bu Senato birinci çeyrek fon toplama rakamları G.O.P. için ciddi bir uyandırma çağrısı” dedi.

Cumhuriyetçi Senato, Bay Trump'ın partinin Capitol Tepesi'ndeki en etkili isimlerinden yükselişiyle öfkeleniyor.

Yıl başında Senato Cumhuriyetçileri ile yakın bir şekilde çalıştıktan sonra, partinin üst düzey kongre stratejistlerinden bazıları, Bay Trump'ın tuttuğu birkaç siyasi danışmanın sağlık krizinin başlamasından bu yana onlarla çok az iletişim kurduğunu söylüyor.

Mitingleri fon toplama ve veri toplama sürecine giren Bay Trump tarafından yürütülen bir kampanyada, ağırlık merkezi Beyaz Saray'a geç kalmıştı. Kampanya merkezi birkaç hafta daha kapalı kalacak ve West Wing yetkilileri, cumhurbaşkanının kampanya yöneticisi Brad Parscale'in telefonla iletişimde olmasına rağmen geçen aydan beri Beyaz Saray'da olmadığını söylüyor.

Sonra başkanın davranışı var.

Sadece geçen hafta, kampanyasının ve müttefiklerinin Bay Biden'e Çin'e saldırması yönündeki çabalarını azalttı; aniden göç üzerinde durma önerdi; ve valilerin protestocuları devletlerini “kurtarmaları” çağrısından bir hafta sonra ekonomilerini yeniden açmak için çok erken hareket etmemeleri gerektiğini söyledi. Ve tüm bunlar dezenfektanların potansiyel iyileştirici güçlerine girmeden önceydi.

Cumhuriyetçi milletvekilleri uzun günlük brifinglerini sıkı bir yüz buruşturma ile izlemekten, korku ile onlara bakmaya gitti.

Uzun zamandır Oregon'dan Temsilci Greg Walden, “Herhangi birimiz sahnede çok fazla olabiliriz,” diyerek “kim olursanız olun bir tükenmişlik faktörü var, bunu düşünmelisiniz” dedi.

Özel olarak, diğer parti liderleri, Bay Trump'ın kendisine ve Cumhuriyetçi adaylara yaptığına inandıkları siyasi hasar konusunda daha az kısıtlanmış durumdalar. Önemli bir G.O.P. senatör, gece seanslarının o kadar acı verici olduğunu, artık izlemeye dayanamayacağını söyledi.

New York Cumhuriyeti Temsilcisi Peter King, “Cumhurbaşkanı, olumluya, yapılan her şeye ve sonbaharda pandeminin olası bir yenilenmesi için nasıl hazırlandığımıza odaklanmaya çağırıyorum” dedi.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany, Bay Trump'ın brifingleri hakkındaki endişeleri sordu: “Milyonlarca ve milyonlarca Amerikalı doğrudan Başkan Trump'tan haber almak ve liderliğini takdir etmek, eşi görülmemiş koronavirüs yanıtı ve Amerika'nın geleceği.”

Bay Trump’ın buradaki çöpü kısmen virüsle ilgili hayal kırıklığını ve Bay Biden’in sandıktaki yükselişini yavaşlatamadığını yansıtıyor. Ayrıca, kamuya açık konuşmayı başka bir konuya geçirememe konusundaki daha geniş bir yeteneğinin bir örneğidir; bu, itiraz işlemlerinden ödemelere ve yetişkin film yıldızlarına kadar uzanan olumsuz hikaye çizgileriyle karşı karşıya kaldığında neredeyse her zaman yapabildiği bir şeydir.

Bay Trump da huzursuz. İdare yetkilileri, kampanya mitingleri şimdilik uzak kalsa da, seyahatini bir hafta içinde sürdürmek istediklerini söyledi.

Avantajı yeniden kazanmanın yollarını ararken, bazı Cumhuriyetçiler partinin Bay Biden'e saldırıp onu kendi avantajlarına göre tanımlayan ve seçimi net bir seçim olarak çerçeveleyen derhal bir reklam kampanyası düzenlemesi gerektiğine inanıyorlar.

“Sorun Trump ise, muhtemelen kaybediyor,” dedi danışman Bay Black. “Eğer Biden ile ilgilenirse ve ekonomi düzelirse, bir şansı var.”

Kaynak: New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.