Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da FCC (Federal İletişim Komisyonu) onay verdi: 6GHz Wi-Fi Geliyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da FCC (Federal İletişim Komisyonu) onay verdi: 6GHz Wi-Fi Geliyor

Oybirliğiyle, Federal İletişim Komisyonu bugün lisanssız Wi-Fi kullanımı için 6GHz bandını açan bir teklif kabul etti. Bunu yapmak, ekstra spektruma girebilen anten ve yonga setlerine sahip yeni nesil Wi-Fi 6E cihazları için 1.200MHz'den fazla ek bant genişliğini serbest bırakır.

FCC'nin Wi-Fi talebindeki bu artışı karşılamak için, şimdiye kadarki en cesur girişimimizle Wi-Fi spektrumunun arzını artırmayı hedefliyor: 6GHz bandının tamamını lisanssız kullanım için kullanılabilir hale getirmek, "FCC'nin oy verme planını duyurması . "Bunu yaparak, Wi-Fi için kullanılabilir spektrum miktarını neredeyse beş kat arttıracağız."

FCC, harekete tüketicilere bir fayda ve “5G dahil yeni nesil kablosuz teknolojilerdeki liderliğimizi daha da ileriye taşıyacak” demeye devam etti. Columbia profesörü Raul Katz tarafından endüstri tarafından finanse edilen bir çalışma bu iddiayı destekliyor ve hareketin 2025 yılına kadar ABD gelirinde 180 milyar dolardan fazla gelir sağlayabileceğini öne sürüyor.

BB122s8O.img?h=644&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Günümüzde Wi-Fi cihazlarının kullandığı 5GHz bandının iki katından daha fazla bant genişliğine sahip olan 6GHz bant, aynı anda yedi adede kadar 160MHz kanalı barındırabilir. Gecikme, 6GHz bandında da çok daha düşüktür, çünkü işleri yavaşlatmak için bu spektrumda çalışan mevcut, daha eski nesil Wi-Fi cihazları yoktur. Bu, 6GHz bandına, tümü Wi-Fi'nin en yeni, en hızlı ve en verimli sürümü olan Wi-Fi 6'yı kullanan avantajlı Wi-Fi cihazları için özel, çok şeritli bir otoyol olarak hizmet etme potansiyeli verir.

Oylamadan sonra yapılan açıklamada FCC Başkanı Ajit Pai, Wi-Fi 6'nın kararın ardındaki temel motivasyon kaynağı olarak ortaya çıkmasına dikkat çekti.

Pai, "Bu potansiyeli anlamak için daha hızlı ve daha güçlü Wi-Fi ağlarına ihtiyacımız var." "Ancak, Wi-Fi 6'nın avantajlarından tam olarak yararlanmak için, lisanssız kullanım için daha fazla orta bant spektrumu sunmamız gerekiyor. Bunu yaptığımızdan ve tüketicilerin hak ettiği uzun, uzun bir zaman oldu."

6GHz bandını lisanssız Wi-Fi kullanımı için açan oylama, Pai'nin başlangıçta harekete destek verdiğini bildirmesinden birkaç ay sonra geliyor.

Tüketici Teknolojisi Derneği başkanı ve CEO'su Gary Shapiro, "Bugünün oyu, teknoloji şirketlerinin en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda yeni nesil bağlantı sunabilmesi için zemin hazırlıyor" diyor. "6GHz bandını açmak, çalışmak, sosyalleşmek ve hatta uzaktan tıbbi tedavi almak için güvendiğimiz Wi-Fi cihazlarına güç sağlamak için daha fazla spektrum demek."

BB12VM52.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Wi-Fi endüstrisi de harekete güçlü bir destek verdi. Ocak ayında Wi-Fi Alliance, bu 6GHz spektrumunda çalışacak şekilde donatılmış cihazlar için yeni Wi-Fi 6E atamasını duyurdu. Broadcom kısa süre sonra, erişim noktaları ve cep telefonları gibi şeyler için Wi-Fi 6E yonga setlerini izledi ve üreticilerin önümüzdeki aylarda bu yongaları yeni cihazlara almak için hızla hareket etmesini bekliyor.

Broadcom'un kablosuz iletişim ve bağlantı bölümü pazarlama başkan yardımcısı Vijay Nagarajan, "İlk cihaz setinin bu yılın ikinci yarısında piyasaya çıkmasını bekliyoruz." Dedi. "Hem altyapı tarafında hem de müşteri tarafında ve çok daha hızlı bir şekilde 2021'de çok daha hızlı bir şekilde çok sayıda cihaz göreceksiniz."

"Bu, herhangi bir Komisyonun neredeyse 25 yıl içinde lisanssız spektrumda aldığı en önemli karardır ve önümüzdeki 20 yıl boyunca kablosuz deneyimlerimizi güçlendirecek bir karardır." Diyen Nagarajan, bugünkü oylamayı ABD kablosuz tarihinde kesin bir an olarak nitelendiriyor.

Sanayi grubu yaptığı açıklamada, "Wi-Fi Alliance ve üyeleri yeni 6GHz kullanım örnekleri sunmaya ve Komisyon'u Başkan'ın önerisini desteklemeye çağırmaya hazır" dedi.

Wi-Fi Alliance Başkanı ve CEO'su Edgar Figueroa oylamanın ardından yaptığı açıklamada, "6GHz lisanssız kullanım için kullanılabilir hale getirildiğinde, FCC Wi-Fi'nin geleceğini güvence altına aldı." Dedi.

Qualcomm da 6GHz sulara atlamaya hazır olduğunu işaret etti.

Şirketin, spektrum stratejisi ve teknoloji politikası kıdemli başkan yardımcısı Dean Brenner, "Qualcomm, FCC'nin 6GHz bandını gelişmiş lisanssız operasyonlara tahsis etme planını tamamen destekliyor." Dedi. "Şubat ayında, bu yeni spektrum alanını kullanmaya başlamaya hazır eksiksiz bir Wi Fi 6E ürünleri paketi gösterdik."

Cisco Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Chuck Robbins, "Ülke genelinde, lisanssız spektrumdaki Wi-Fi ağları ilk yanıtlayıcıları, hastaneleri, telehealthi, uzaktan öğrenmeyi ve benzeri görülmemiş seviyelerde uzaktan çalışmayı destekliyor" diyor. "Başkan Pai'nin 5G ile birlikte Wi-Fi'nin tüm potansiyelini açığa çıkarma kararı daha önemli bir zaman olamazdı."

Apple da hareketi destekledi. Şirket, yaptığı açıklamada, "FCC'nin 6GHz bandını Wi-Fi ve diğer kullanımlar için açma kararını alkışlıyoruz." Dedi. "Yeni nesil Wi-Fi ağlarının rotasını belirler ve müşterilerimiz için yenilikçi, yeni ürün deneyimleri yaratmamıza yardımcı olacaktır."

Facebook, Kablosuz Teknolojiler Direktörü Bruno Cendón, 6GHz bandının AR / VR uygulamaları için "güçlendirici" olacağını ekleyerek, "Bu uzun zamandır en önemli kablosuz duyurulardan biri."

Eric McLaughlin, 2020'nin sonuna kadar yeni Wi-Fi 6E cihazlarını göreceğimize karar verdi 6GHz yaş verdi.

McLaughlin, "Intel, Broadcom ve diğer endüstri liderleri arasında iki yıl önce ürünler hazırlamaya milyonlarca dolar geliştirmeye ve harcamaya başlamak için bir risk çağrısı yaptı." Dedi.

6GHz bandındaki mevcut trafik miktarına - acil yayınlar ve mikrodalga yayınları gibi - karışıkmaya çalışır göstermeye yöneliktir.

Broadcom hükümet işleri müdürü Chris Szymanski, "Bahsettikleri şey Wi-Fi için yepyeni bir grup oluşturmak" diyor. Diyerek yapmaya devam etti: "Bu daha önce yapılmadı. Bu neden, gerçekten, binlerce sayfa teknik çalışmalarınız, en çok çalışılan işlemlerden biri. FCC'nin doğru olması önemliydi."

Sonunda McLaughlin, 6 GHz bandının FCC'de hareketin hızlanmasına yardımcı olan temel faktör olarak bağlantılarımızın kalitesinde yaygın bir etki yaratması için gereken potansiyeli belirtiyor.

McLaughlin, "Bugün Wi-Fi'yi bir şekilde veya formda kullanmayan kimse yok," dedi. "Herkes için sadece bir ürün değil, herkesin faydalanabileceği ve bu tür nedenlerin büyük bir kullanımı."

Kaynak: CNet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Amerika da FCC (Federal İletişim Komisyonu) onay verdi: 6GHz Wi-Fi Geliyor
  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.