Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aslında Daha Fazla Çalışmak Değil, Daha Akıllı Çalışmak Gerekir.


Önerilen İletiler

  • Admin

Aslında Daha Fazla Çalışmak Değil, Daha Akıllı Çalışmak Gerekir.

İş gününüzden daha fazla yararlanmak için sekiz beklenmedik (ve sezgisel) yol bulduk.

p-1-this-is-how-to-actually-work-smarter

Muhtemelen hiçbir üretkenlik tavsiyesi, “Daha akıllıca çalış, daha zor değil” hedefinden daha iyi giyilmez. Tabii ki, direktif masanızda kaç saat harcadığınızın önemli olmadığını gösteriyor - zamanınızı orada nasıl geçirdiğiniz. Başka bir deyişle, sonuçları daha hızlı alın ve ofiste çok geç gece geçirmeyeceksiniz.

Ancak daha akıllı çalışmak gerçekten ne anlama geliyor?

Kişisel üretkenlik uzmanı ve eğitmen Peggy Duncan “Daha iyi ve daha hızlı çalışma yolları bulmak anlamına geliyor” diyor. Ancak bir zaman yönetimi kursuna kaydolmadan veya proje listenizle “saati yen” oynamaya başlamadan önce, daha fazlasını yapmanın bu mantıksız yollarını göz önünde bulundurun.

Hemen Dalış Yapmayın Yani Başlamayın

Birçoğumuz zamanımızı nasıl geçirdiğimize dair düşünceler çarpıtıyor, diyor Duncan. “Yüzünüze bakan kağıda görmüyorsanız, Facebook'ta çok fazla zaman geçirdiğinizi veya aynı insanların sizi her zaman kesintiye uğrattığını, size aynı soruları sorduğunu, " diyor.

Zaman günlüğünü tutarak bir hafta geçirin. Ne yaptığınızı, sizi ne kadar sürdüğünü ve sizi kimin kesintiye uğrattığını ve ne istediklerini yazın. “Çünkü insanların yaptığı en büyük zaman yönetimi hatası, ne kadar zaman harcadıklarını anlamak değildir. Analiz ettiğinizde neler olduğunu görüyorsunuz ”diyor. Ayrıca, zaman kullanımınızı nasıl değiştirebileceğiniz, kesintileri en aza indirebileceğiniz ve birkaç temel dersi nasıl öğrenebileceğiniz konusunda iyi bir veri kümesine sahip olacaksınız.

Başka Birisinin Yapmasına İzin Verin

Liderlik ve performans danışmanlığı Tandem Spring'in kurucu ortağı Tomer Yogev için daha akıllıca çalışmak, en güçlü olduğunuz alanlara odaklanmak ve başka nedenlerle yaptığınız şeyleri bırakmak anlamına gelir. Yüksek performans gösteren kişiler, kendileri yapmanın daha kolay olduğunu düşünmeye meyillidirler, ancak “daha akıllıca çalışma söz konusu olduğunda, gördüğümüz sorunları çözmeye çalışmak için çok çaba harcıyoruz” diyor.

Daha etkili olabilmek için yardım istemeniz ve bazı görev ve işlevlerde sizden daha iyi olan kişileri askere almanız gerekiyor, diyor. Bu, güçlü yönlerinize sert bir şekilde bakmanızı ve bazı alanlarda diğerlerinden daha yetenekli olduğunuzu kabul etmek için alçakgönüllülüğe sahip olmayı gerektirir. Muhtemelen iyi olmadığınız şeylerde gerekenden daha fazla zaman harcıyorsunuz - bu görevleri devredebildiğinizde, en iyi olduğunuz işi yapmak için zaman ayırıyorsunuz, ki muhtemelen daha hızlı yapacaksınız ve daha fazlasının tadını çıkarıyor diyor.

Çalışma İsteği Duyduğunuzda Çalışın

Daha akıllıca çalışmak, gününüzü önden yüklemeniz anlamına gelebilir, böylece daha erken iş yaparsınız. Ancak bu, ultradian ritminizi görmezden geliyor - uyku ve uyanma saatlerimizde bulunan 90-120 dakikalık model. Daha fazla mola vererek ve gününüzü 90 dakikalık bölümlere ayırarak, doğal olarak sahip olduğunuz odak dönemlerinden yararlanarak daha fazla iş yapmanıza yardımcı olabilirsiniz.

Performans danışmanı Heidi Pozzo, enerji döngülerinize dikkat etmek, daha akıllı çalışmak için kritik önem taşıyor. Odaklanmış ve enerjik hissettiğiniz zaman, daha kısa sürede daha fazla iş yapacaksınız. “Birçok insan sabahları yüksek konsantrasyon çalışmalarında gerçekten çok başarılı. Bu nedenle, eğer yapabiliyorsanız, çalıştığınız ilk şey en etkili olacak şekilde gününüzü engelleyin ”diyor. Tabii ki, sabah kişi değilseniz, bu tavsiyeyi en iyi hissettiğiniz zamana kaydırın.

“Boşa harcanan” zamanınız için hazırlanın

Gününüz büyük olasılıkla “boşa harcanan” zamanla doludur - havaalanı gecikmesi, bir sonraki konferans görüşmenizden 15 dakika öncesine kadar olan süreler ve iptal edilen toplantılar bunlardan birkaçıdır. Duncan, bu süreden en iyi şekilde yararlanmayı önerir. Her yerden çalışmanıza izin veren bulut tabanlı araçlar ve yapılması gereken çağrıları, yazılması gereken e-posta iletilerini ve tamamlanması gereken iş bileşenlerini hatırlatan bir yapılacaklar listesi bu cepleri kullanmaya hazır olmanızı sağlar daha fazlasını yapmak için.

Kılavuzu Okuyun

Yeni telefonunuz, tabletiniz veya diğer cihazınızla birlikte gelen talimatları kaç kez okudunuz? Kullandığınız platformlar için kesmek ve zaman kazandıran önlemleri aramak için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Çoğu insan gibiyseniz, doğrudan dalmaya başlar ve kendiniz anlamaya çalışırsınız ve kullandığınız teknolojinin gerçek gücünü asla öğrenemeyebilirsiniz, diyor Duncan.

Talimat kılavuzunu okumak ve uygun eğitimi almak için zaman harcamak, yatırımın uzun saatler boyunca geri dönüş sağlayabileceğini söylüyor. Makrolar, kısa yollar ve diğer zaman kazandırıcılar hemen görünmeyebilir, ancak çalışmanızı basitleştirebilir.

Daha Bürokratik Olun

Büyük organizasyonlar zamandan tasarruf için en iyi model gibi görünmüyor, ancak çalışanlarının sıklıkla iyi yaptığı şeylerden biri sistemleştirmektir. Bazıları, şirketin bunu yapmanın en zaman, maliyet ve enerji tasarruflu yollarını işlemesi ve uygulaması için yapılması gereken görevleri incelemede mükemmeldir. Süreç iyileştirme, daha fazla profesyonel, kaliteyi korurken görevleri daha az zaman ve çaba ile kolayca tekrarlanabilir hale getirmeye çalıştıkça tüm bir endüstri ve uzmanlık haline gelmiştir.

Düzenli olarak gerçekleştirdiğiniz görevlere ve bunları gerçekleştirmenin daha verimli bir yolunu nasıl oluşturabileceğinize bakın. Her gün birçok randevu ayarlamak için zaman harcıyor musunuz? Bu fonksiyonu bir programlama uygulamasıyla otomatikleştirmeye bakın. Pek çok katkıda bulunan ve sürüm kontrolü sorunları olan bir proje mi yönetiyorsunuz? Belki de kolay izleme için geri bildirimleri renk kodlayan ve tarih damgası yazan bulut tabanlı bir işbirliği sistemiyle, geri bildirim yakalamak ve herkesin en güncel bilgilere sahip olmasını sağlamak için nasıl bir sistem oluşturabileceğinize bakın.

Abur cubur bırakın

Ofis dışında yaptıklarınızın odaklanma yeteneğiniz üzerinde etkisi vardır. Yorgun ve kötü hissediyorsanız, yeterli uyku, iyi beslenme veya egzersiz yapmadığınız için, bunun verimliliğinize ve üretkenliğinize yansıyacağını söylüyor. Hastalık Kontrol Merkezleri yetersiz uykuyu ABD'nin üretkenliğini kaybetmek için yılda 411 milyar dolara mal olan bir halk sağlığı sorununa çağırıyor.

Pozzo, “Enerjiyi neyin tüketmesine karşı neyin enerji ürettiğini düşünün ve sizi gün boyu zirvede tutan yaklaşımlar geliştirin” diyor Pozzo.

Bir Fotoğrafa Bak

Daha fazla değil daha akıllı çalışmak istediğinizin nedenini düşünün. Yapmayı sevdiğiniz şeyleri yapmak için kendinize daha fazla zaman ayırmak ister misiniz? Sadece yandı mı hissediyorsun? Sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek ister misiniz? Sebep ne olursa olsun, görebilmeniz için yakınlarda bu nedenleri temsil eden bir fotoğraf veya fotoğraf grubu koyun, diyor Duncan. Bu, ertelediğinizde, sosyal medyada çok fazla zaman harcadığınız veya işinizi daha kısa sürede yapma çabalarınızı zayıflattığınız zaman sizi takip etmenize yardımcı olacak bir mihenk taşı görevi görecektir.

Kaynak: Pocket

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Aslında Daha Fazla Çalışmak Değil, Daha Akıllı Çalışmak Gerekir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.