Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koronavirüs Testleri Hızlı Bir Şekilde Onaylanıyor ancak ne kadar doğru oldukları belli değil


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koronavirüs Testleri Hızlı Bir Şekilde Onaylanıyor ancak ne kadar doğru oldukları belli değil.

BB12whYW.img?h=760&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kendra Boroff, ailesinin kutlama direklerine, belki de dirseğine öksüren garsonlarından, 20 Şubat'taki 71. doğum gününde koronavirüs ile sözleşme yaptığına inanıyor. Dört gün sonra bir ateş ve şiddetli bir boğaz ağrısı geliştirdi.

Ohio, Maineville'deki emlakçı Boroff, “Boğuluyormuş gibi hissediyorsunuz” diye hatırladı. “Üst dördüncü ya da belki daha az göğsünüzle öksürüyor ve nefes alıyorsunuz, çünkü her şey mengene içinde.”

Önümüzdeki üç hafta boyunca, Boroff titreme ve bulantı almaya başladığında, bir dizi doktor bunun soğuk algınlığı, bronşit veya zatürre olabileceğini önerecektir. Grip için negatif test etti ve göğüs röntgenleri, COVID-19 vakalarında yaygın olan “yer camı opaklıkları” adı verilen beyaz lekeler de dahil olmak üzere akciğer hasarı belirtileri gösterdi. 7 Mart'a kadar COVID-19 olduğundan emindi, ancak 19 Mart'ta Cincinnati Üniversitesi Sağlık Merkezi'ndeki acil servise gelinceye kadar test alamadı. yoğun bakım ünitesi.

Yaklaşık bir hafta sonra, Boroff’un durumu dengelendiğinden, test sonuçları geri döndü: negatif.

Boroff flummoxed edildi, ancak doktoru, testi ne derse desin, virüsü olduğu açıktı.

“Bu benim teşhisim” dedi. "'Başka açıklaması yok.'"

Halk sağlığı uzmanları ProPublica'ya verdiği demeçte, tüm işaretler COVID-19'a işaret ettiğinde bile testlerin geçtiğimiz ay boyunca Amerikan hastanelerinde ortak bir deneyim olduğunu söyledi. Bu negatif sonuçların hangi oranının (“yanlış negatifler” olarak bilinir) yanlış olduğu ve bunun kötü örnek toplama gibi harici faktörlerden mi yoksa testlerin tasarımında var olan bir sorundan mı kaynaklandığı belirsizdir.

Ne büyük test üreticileri, ABD Gıda ve İlaç İdaresi ya da ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ne kadar yaygın yanlış negatiflerin olduğunu söyleyemez. FDA, test üreticilerinden, acil kullanım yetkileri olarak bilinen geçici onay vermenin bir koşulu olarak, bilinen herhangi bir yanlış negatif örneğini bildirmelerini isterken, ajansın bu amaçla tuttuğu bir veritabanında böyle bir rapor görünmez.

COVID-19 testlerinin gerçek dünyada nasıl performans gösterdiğine dair çok fazla veri olmadan, doğru testlerin yapılmaması Amerika'nın sosyal enfeksiyonları rahatlatmasını zorlaştıracağından endişe ediyor, çünkü yeni enfeksiyonları izleme ve takip etme kritik olacak ülkeyi yeniden açmak için herhangi bir strateji.

Bu uyarılar, Teksas Demokratik Temsilcisi Lloyd Doggett'ın, testlerin doğruluğu hakkında ilçesindeki bir doktordan duyduğu Capitol Hill'e ulaştı. Perşembe günü, o ve Connecticut Temsilcisi Rosa DeLauro, FDA'ya, hem yaygın kullanımda olan tanı testlerinde yanlış negatiflerin yaygınlığı hem de tespit eden hızlı kan testleri dalgasındaki yanlışlıklar hakkında daha fazla veri talep eden bir mektup gönderdi. enfeksiyon geçtikten sonra bağışıklık.

ProPublica'ya konuşan “Bu konuda çok endişeliyim,” dedi. Çok fazla yanlış sonuç, endişeleniyor, insanlar işe geri döndüğünde veya barlarda, spor sahalarında ve restoranlarda toplanmasına izin verildiğinde yeni bir enfeksiyon dalgalanmasına yol açabilir. “Yanlış beklentiler yaratmadığımızdan ve bu süreçte şu an sahip olduğumuzdan bile daha kötü bir salgınla sonuçlanacak şekilde bunu çok yakından izlemek zorundalar.”

Acil Durumda Çubuğu İndirme

Pandeminin ilk günlerinde, tanı testlerini düzenleyen FDA, testi yaygın olarak kullanılabilir hale getirmek için yeterince hızlı hareket etmemesi nedeniyle eleştirildi. Şubat ayının çoğunda, mevcut tek test, başlangıçta halk sağlığı laboratuvarlarına gönderildiğinde kusurları olan CDC'lerdi. FDA, sadece 29 Şubat'ta, özel laboratuvarların ve akademik tıp merkezlerinin testleri de hazırlamasını kolaylaştıran yeni bir politika açıkladı.

ProPublica, New York'ta bulunan kar amacı gütmeyen bir haber odasıdır. ProPublica’nın Büyük Öykü bültenine, yayınlanır yayınlanmaz bunun gibi makaleler ve soruşturmalar almak için kaydolun.

O zamandan beri, Amerika Birleşik Devletleri'nde daha da fazla test kapasitesine yönelik ihtiyaç, ajansı üreticilerin piyasaya sunmadan önce testlerinin doğru olduğunu kanıtlamaları için tipik gereksinimlerini gevşetmeye itti.

Normalde, FDA onayı almak için, tanı üreticilerinin testlerinin performansına dair kanıt toplamak için denemeler yapmaları gerekir, bu da aylar hatta yıllar alabilir. Ajans şu anda acil kullanım yetkileri vererek bu adımların çoğunu atlıyor.

Üreticilerin COVID-19 testlerini en az 30 pozitif örnek ve 30 negatif örnek üzerinde yapmaları gerekmektedir. Ajansa testin en az% 95 duyarlılığa sahip olduğunu göstermelidir, yani pozitif örneklerin en az% 95'ini koronavirüs ve% 100 özgüllük olarak doğru bir şekilde tanımlaması gerekir, yani tüm negatif örnekleri doğru bir şekilde tanımlaması gerekir koronavirüse sahip olmadığı için.

Ancak üreticiler, gerçek hastalardan alınmayan “uydurulmuş örnekler” olarak bilinenlerle teşhislerinin performansını gösteriyorlar. Bir laboratuvarda yapılan koronavirüs RNA'sının alınması ve nazal mukusu taklit eden bir ortama konulmasıyla, bir örnek yapılır.

Stanford Health Care Klinik Viroloji Laboratuvarı tıbbi direktörü Benjamin Pinsky “Bunun bir sürüntü örneğini temsil etmesi gerekiyor, ancak gerçek bir hastadan gelen olumlu bir örnek değil ve bu gerçek bir fark yaratıyor,” dedi.

Simüle edilmiş numuneler üzerindeki virüs konsantrasyonlarının, gerçek dünyadaki hastaların vücutlarından alınan tüm materyalleri temsil edip etmediği açık değildir. Pinksy, FDA'nın uydurulmuş numunelerin kullanımına izin vermesinin makul olduğunu söylüyor, çünkü bir üreticinin doğrulama çalışmaları yapmasını çok daha hızlı hale getiriyor ve hız ihtiyacı baskı yapıyor.

“Ama sonra bu testleri karşılaştırmak ve gerçek dünyadaki örneklerle nasıl performans gösterdiklerini ve bazılarının az çok hassas olup olmadığını ve bazılarının az çok spesifik olup olmadığını görmek için çalışmalara ihtiyacımız var” dedi. “Bu soruların cevabını şu anda bilmiyoruz.”

Ön taraftaki düşük standardı telafi etmek için uzmanlar, FDA'nın testlerin beklendiği gibi performans gösterdiğinden emin olmak için doğrulukla ilgili verileri izlemesi gerektiğini söylüyor, ancak bunun yapılması daha kolay.

FDA'nın In Vitro Diagnostik ve Radyolojik Sağlık Ofisi eski direktörü Alberto Gutierrez, “Özellikle tanı testlerinde bir şeyin başarısız olup olmadığını bilmek çok zor” dedi. “Ne zaman olması gerekenden daha fazla hatalı sonuç elde ediyorsunuz? Anlamak her zaman kolay değildir. ”

Testi 12 Mart'ta FDA tarafından onaylanan İsviçreli üretici Roche, ProPublica'ya testinin gerçek yanlış negatif ve yanlış pozitif oranı hakkında belirli rakamlar veremediğini, ancak çalışmaların testinin çok düşük seviyelerini tespit edebileceğini gösterdiğini söyledi. koronavirüs.

Roche sözcüsü Mike Weist bir e-postayla, “Çalışması aylar süren ve düzenli (acil olmayan) test onay sürecinin bir parçası olacak olan klinik çalışmaların bize yanlış negatiflerin ve yanlış pozitiflerin tam bir yüzdesini vermesi gerekiyor” dedi. “Gelecekte potansiyel olarak daha fazla şey söylememize izin verecek olan EUA sonrası devam eden çalışmalar üzerinde FDA ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Hızlı bir COVID-19 testi yapan Abbott, “doğruluk verileri de dahil olmak üzere performans özelliklerinin sahada toplanmaya devam edeceğini” söyledi.

Abbott ve test firmaları LabCorp ve Quest Diagnostics, ProPublica'ya testlerin bir teşhis oluşturmak için diğer bilgilerle birlikte doktorlar tarafından kullanılması gerektiğini söyledi.

İyi Testler bile Yanlış Sonuçlar Verebilir

Klinisyenler ve araştırmacılar, COVID-19 testlerinde birçok faktörün yanlış sonuçlara neden olabileceğini ve birçoğunun testin tasarımı ile ilgisi olmadığını söyledi.

Yeni başlayanlar için, hastanın testi ne zaman alacağı zamanlaması önemlidir. Stanford’un Pinsky “İlk pozlamadan uzaksanız, başlangıçtan ne kadar gün geçtikçe viral yük azalır” diye açıkladı. Viral yük, enfekte olmuş bir kişinin hücrelerinden yayılan virüs miktarını ifade eder ve bu çok düşük olursa, hala aktif bir enfeksiyonu olan bir kişi bile negatif testi yapabilir.

Başka bir sorun, virüsün bir kişinin vücudunda olduğu yerdir. Hastalık ilerledikçe, bilim adamları virüsün bir hastanın akciğerlerine inme eğiliminde olduğunu düşünür, bu nedenle bir burun çubuğunun olumlu bir sonuç vereceği zaman penceresi sınırlı olabilir.

“Bu aptal virüsle ilgili sorunlardan biri, eğer ciğerlerinize düşerse ve burnunuza bir çubukla koyarsak, akciğerlerinizde olanı ölçmenin en iyi yolu bu değildir,” dedi. Washington Üniversitesi Tıp Merkezi'nde klinik viroloji laboratuarı.

Akciğerlerin altından bir örnek toplamak için bir hastanın hava yoluna bir kapsam yapıştırmak mümkün olsa da, bu, hastayı sedasyon gerektiren çok daha karmaşık bir prosedürdür. Teknisyenler bir hastadan balgam olarak bilinen balgamı öksürmesini isteyebilir, ancak bunu yapmak sağlık çalışanlarına bulaşma riskini önemli ölçüde artırır. Burun swabıyla toplanan bir nazofaringeal örnekle bile, swabın hastanın burnuna oldukça yakın bir şekilde yapışmasını içeren düzgün bir şekilde toplanması gerekir.

BB12tTQa.img?h=374&w=560&m=6&q=60&o=f&l=

New Orleans'da serbest gazeteci ve tarihçi Daniel Brook, test sonucunun yanlış bir şekilde silindiğinden yanlış bir negatif olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Mardi Gras sırasında Manhattan'dan gelen bir arkadaşıyla takıldı. Birkaç gün sonra, gece terlemeleri ve titreme almaya başlarken, Brook’un arkadaşı COVID-19 için pozitif test ettiğini söyledi. Brook astımı var, bu yüzden nefes darlığı çekmeye başladığında, acil bir bakım merkezine gitti, bu da ona bir tane vermek için yeterli testin olmadığını söyledi.

Dört gün sonra, Brook kendini merdivenlerden yukarı çıkarken daha da kurnaz bulurken, aynı zamanda semptomları olan kız arkadaşı ve bir acil servis doktorundan, araba sürme merkezinde bir test alabilecekleri bir mektup aldılar. İlk olarak grip ve daha sonra COVID-19 için test edildi.

“Bu grip testi oradaki cehennem gibiydi. Sanki çok fazla acı biber yemiş gibisin, ”dedi Brook. “Ve sonra bu COVID testini yaptık ve sorunlardan biri neredeyse hiç burunda değildi.” Dokuz gün sonra sonuçlarını aldılar: Her ikisi de negatifti.

Brook kafası karışmıştı. Temas ettiği tüm insanlara, berberi gibi, maruz kalabileceklerini anlatmaya çalışıyordu ve iyi haberi birçoğuyla paylaştı. Ancak doktoru, klinik olarak COVID-19'un tüm semptomlarına sahip olduğunu ve tanısının test sonucuna göre değişmeyeceğini söyledi.

Numune doğru alınmış olsa bile, eküvyonun yanlış kullanımı sonucu da geçersiz kılabilir. RNA DNA'ya benzer, ancak kimyasal farklılıklar nedeniyle çok daha kırılgan bir malzemedir ve daha kolay bozunur. Bu koronavirüs bir RNA virüsüdür, aslında bir zar “zarfında” kaplanmış bir dizi RNA'dır.

Test üreticilerinden Abbott, numunelerin yaklaşık 60 ila 85 derece Fahrenheit'te sekiz saatten fazla tutulmamasını veya 72 saat boyunca soğutulmasını önerdiğini söyledi. “İnsanlar zamanında test edildiğinden emin olmalı,” dedi Abbott ProPublica'ya yaptığı açıklamada.

Bu testlerin hiçbiri, test edilmeyi bekleyen onbinlerce örnekten birikmiş işler rapor eden çok sayıda laboratuvar için iyi değildir.

Akademik bir laboratuvarda, üniversitesi adına konuşma yetkisi olmadığı için anonim olmak isteyen bir teknisyen, muhtemelen düzinelerce hastanın test sonuçlarını bozan örneklerin temel yanlış kullanımını gördü.

ProPublica'ya, “Nedenini bilmiyorum, ancak COVID ile sadece problemlerle çalkalandık” dedi. “Kapaklar sıkıca vidalanmayan basit şeyler bile - bir torba numune alacağız ve bunlardan iki veya üçü sızacak, bu yüzden bu ortam torbanın içini tamamen ıslatıyor. Sızan bu numunelerden biri pozitifse, torbanın her yerinde damlacıklar olur. ”

Teknisyen, bu numunelerin sıklıkla işlenemeyeceğini söyledi. Deneyimi benzersiz değil: Mart ayının sonlarında Alabama'da, Montgomery'deki bir laboratuvara geçerken yüzlerce örnek harap oldu.

Yanlışlığın Tehlikeleri

Verilerin yokluğunda, hekimler ve halk sağlığı yetkilileri kaç yanlış negatifin ortaya çıkabileceğini tahmin etmeye bırakılmıştır - bu hem bireyler hem de hastalığın yayılması ile mücadele için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Eski FDA yetkilisi Gutierrez, “Her seferinde haklı olmak istiyorsunuz, çünkü birini özlüyorsunuz ve onlara olumsuz olduklarını söylüyorsunuz, o zaman insanlara bulaşıyorsunuz” dedi. "Diyelim ki Amazon'u önemli sayıyorsunuz ve depoda 100 kişiden bir veya beşini özleseler bile insanları test ediyorlar, bu sorunlu olabilir."

Ek olarak, yanlış negatifler virüsün yayılmasını izlemeyi zorlaştırabilir, çünkü bu hastalar onaylanmış vakalar olarak rapor edilmez ve pozitif test sonucu olmadan ölen insanlar COVID-19 mortalite istatistiklerinde sayılmaz.

Yanlış pozitifler de sorun yaratır. Bir hastanın yanlışlıkla COVID-19 olduğunu düşünüyorsanız, “o zaman sağlık sistemini tıkama ve kişisel koruyucu ekipmanı ve COVID-19'lu bireyleri önemsediğini düşünen sağlık çalışanlarının zaman ve çabasını boşa çıkarma potansiyeline sahipsiniz, “Stanford'dan Pinsky dedi. “Ayrıca, hasta için çok fazla endişe üretiyorsunuz.”

Pinsky, gerçek dünyadaki verilerin testlerin performansı hakkında toplanmasını umduğunu, özellikle de piyasaya giderek daha fazla ulaşıldığını umuyor: “Doktorlar bu bilgiye sahipse, daha farklı, daha iyi performans gösteren bir teste geçebilir ve bunun yerine kullanabilirler .”

Johns Hopkins Medicine'de Global Sağlık Araştırma ve Yenilik direktörü Dr. Yukari Manabe, test sonuçlarının% 10 ila% 25'inin yanlış negatif olduğunu tahmin ediyor. Herhangi bir veriye dayanmıyor, çünkü sert kanıtlar mevcut değil. Ancak, ilk sonuç klinik semptomlarıyla eşleşmediğinde, Hopkins sistemindeki birçok hastanın bir kereden fazla test edildiğini fark ediyor.

Diğerleri gibi, Manabe, FDA'nın testleri kamuya çıkarmak için hızlı bir şekilde yeşil ışık yakması gerektiğini kabul ediyor. Ancak, şirketlerin daha önce teşhis geliştirmeye teşvik edilmediğinden yakınıyor, bu da ajansın onay için çıtayı daha yüksek tutmasına ve daha kısa sürede daha fazla test yapılmasına izin vermiş olabilir.

“İnsanlar yazıyı duvarda Aralık ayında görmüş olsaydı, birisi bu şirketlere milyonlarca teste hızla ulaşabilecek platformlarda bu testleri geliştirmek için ihtiyaç duydukları şeyi ödemeliydi” dedi.

Bunun yerine, bir test eksikliği, virüsün muhtemelen burun boşluğunun arkasından ve akciğerlerine taşındığı bir zamanda, doktorların testleri sadece en hasta hastalar ile sınırlandırmasına neden oldu. Daha büyük bir arz, semptom göstermeye başlar başlamaz daha fazla insanın test edilmesine izin verirdi. Manabe, bunun daha düşük bir yanlış negatif oranla sonuçlanacağını söyledi, çünkü burun temizleme bezlerinin virüs bulaştıktan kısa süre sonra virüsü tespit etme olasılığı daha yüksektir.

Bir Sonraki Test Dalgası Daha Az Doğru Olabilir

COVID-19 tanı testlerinin doğruluğu etrafında dönen soruların, bir sonraki testler grubu (antikor kan testleri) piyasaya çıkmaya başlamasıyla devam etmesi muhtemeldir. FDA zaten, bağışıklık sisteminin koronavirüs ile savaşıp savaşmadığını gösterebilen bir hastanın kanında molekülleri arayan bu testlerin ilkine izin verdi. Aktif enfeksiyonu gösteren viral RNA'yı arayan swab bazlı testlerden farklı olarak, antikor testleri, virüsle geçmişte karşılaştığının kanıtını aramak için kullanılır.

Antikor testleri, kilitleme önlemlerini kaldırmada zaten kritik bir araç olarak görülmektedir, çünkü bunlar potansiyel olarak koronavirüse karşı bağışıklığa sahip olan kim olduğunu bulmak için kullanılabilir. Bu durumda, yanlış pozitifler daha büyük endişe olacaktır, çünkü birine antikorları olduğunu ve yanlış bir sinyal olduğunda işe geri dönmenin güvenli olduğunu söylemek tehlikeli olabilir.

Stanford’un Pinsky, bu testlere güvenmek için acele etmeden önce çözülmesi gereken konular var. Birinin korunduğu anlamına gelmek için ne düzeyde antikor gereklidir? Ve eğer korunuyorsanız, ne kadar süre korunursunuz? Bu temel soruların cevapları hala bilinmiyor. Bu hafta, Dünya Sağlık Örgütü, klinik karar almak için antikor testlerinin kullanılmasına karşı tavsiyelerde bulundu.

Bu arada FDA, çıtayı daha da düşürüyor. 16 Mart'ta üreticilerin acil kullanım izni almadan önce bile testleri dağıtmalarına olanak tanıyan yeni bir kılavuz yayınladı, bir tanılama üreticisinin testi dahili olarak doğrulamasından ve ajansa talebini hazırlarken “makul bir süre” - yaklaşık 15 gün - bir EUA için.

Yerel yönetimler, kesinlikle doğruluk garantisi olmadan satın alacakları testler için yeterince çaresizdir. Chicago kısa süre önce Güney Kore'de yapılan ve FDA tarafından gözden geçirilmemiş ancak herhangi bir olumsuz sonucun teşhis testi ile teyit edilmesi de dahil olmak üzere birkaç feragatname içerdiği sürece dağıtılması yasal olan 11.000 antikor testi sipariş etti.

Teksas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi epidemiyoloğu Catherine Troisi, “Gerçekten, 'Sorun nerede?' Demeye çalışacak zaman yok. “Testin kötü olduğunu söylemiyorum. Ancak, size güvenilir sonuçlar verdiğini bilmiyorsanız bir testin faydası nedir? Sadece bilmiyoruz. ”

Kaynak: P. Publica

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Koronavirüs Testleri Hızlı Bir Şekilde Onaylanıyor hızlı bir şekilde takip ediliyor, ancak ne kadar doğru oldukları belli değil.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.