Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Jim Acosta: Trump'ı hiç bu kadar yalnız görmemiştim

Başkanlık döneminde CNN'in Trump haberine liderlik eden Jim Acosta'ya göre Donald Trump, Başkan olarak son anlarını üzgün ve yalnız geçirdi.

BB1d3nxj.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump, Çarşamba sabahı Washington'a veda ederken, Air Force One'a aileyle ve Acosta da dahil olmak üzere basınla birlikte binmeden önce Joint Base Andrews'de yaklaşık 200 kişilik küçük bir kalabalığı karşıladı.

Acosta, Pazar günü CNN'in Baş Medya Muhabiri Brian Stelter'e "Güvenilir Kaynaklar" programında "Bu üzücü ve acıklı bir manzaraydı" dedi. "Başkanlık siyaseti düzeyindeyken onu hiç bu kadar yalnız görmemiştim."

Şu anda CNN'in önde gelen yerel muhabiri Acosta, Trump'ın 6 Ocak'ta ABD Başkenti'ni kuşatma altına alan bir isyanı kışkırtmamış olsaydı, sonunda farklı bir sonuca sahip olabileceğini söyledi - bu, başkanlığının son günlerindeki birkaç girişimden biri. seçim sonuçları. Acosta'ya göre, kuşatmadan sonra Trump, destekçilerinin çoğuna karşı sahip olduğu güvenilirliği kaybetti.

Acosta, Trump'ın son günleri için "Esasen, Trump başkanlığının geri çekilmesiydi," dedi. "Başkanın dört ya da beş yıl boyunca kampanya yolunda ve sonunda Beyaz Saray'da inşa ettiğini gördük."

Capitol isyanından sonra, Trump Twitter'dan yasaklandı ve birkaç kısa video mesajı ve Joint Base Andrews'daki destekçilerine son adresi dışında büyük ölçüde kamuoyunun görüşünden uzak kaldı. On yıllardır spot ışıklarının tadını çıkaran Trump için alışılmadık sessiz bir dönem.

Beyaz Saray'ın dışında, Trump'ın günlük medya incelemesi neredeyse kesin olarak kaybolacak. Stelter, Fox da dahil olmak üzere büyük medya kuruluşlarının Trump'ı haber yapmak için Florida'daki Palm Beach'e muhabir yerleştirmediğini belirtti.

Acosta, Trump'ın uzun süre sessiz kalamayacağını düşünüyor.

Stelter'e "Bunun geçici olduğunu düşünüyorum" dedi. Trump'ı Beyaz Saray'a gönderen popülist siyasi güçler "önümüzdeki günlerde geri gelme potansiyeline sahip. Trump'ın bu ülkede en azından bir sınır hareketine liderlik edeceğini düşünüyorum."

Ancak, görevinin son günlerinde rekor düzeyde düşük bir popülariteye sahip olan, Trump'ın büyük bir siyasi partiye liderlik etme ve başkanlığı geri kazanma kabiliyetine sahip olmadığını, yani Senato'nun yaklaşan görevden alma davasında hüküm giyemediğini belirtti. Trump ve onun tekrar görevde bulunmasını engelleyin.

Trump kendisini, ard arda olmayan iki dönem hizmet veren tek başkan olan Grover Cleveland ile karşılaştırmayı seviyor. Ancak Acosta, Grover Cleveland'ın ikinci dönemini kazandığında Trump'tan daha popüler olduğunu belirtti.

"Trump bunu şu anda yapamayacak" diye tahmin etti.

Acosta, Trump Beyaz Saray'la kavgacı bir ilişkiye sahipti ve bir noktada kimlik bilgilerini aldı - CNN'in mahkemede bozmak için başarılı bir şekilde dava açtığı bir karar.

Trump görevde olmasa da Acosta, ona hala "yalanların efendisi" diyor ve göz ardı edilmemesi gerektiğine inanıyor.

Acosta, "Mar-a-Lago'da hâlâ yaralarını yalarken, bu ülke için bir tehdit oluşturuyor" dedi.

"Bu, doğruluk denetleyicilerimizi rafa kaldırmanın zamanı değil. Bu hareketi doğrulamak için onlara ihtiyaç duyulacak. Trump uzaklaşıyor olabilir, ancak Trumpizm değil."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

QAnon Cumhuriyetçi Temsilcisi Marjorie Taylor Greene, Demokratlara Suikast Çağrılarını Destekledi, Pelosi'yi Vatana ihanetten İnfaz Etmeyi Önerdi

BB1d7x5t.img?h=816&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

GOP Kongre Üyesi ve QAnon komplocu Marjorie Taylor-Greene (GA), geçtiğimiz Kasım ayında seçilmesinden önceki iki yıl içinde yüksek profilli Demokrat politikacıların sosyal medyada idam edilmesini şiddetle savundu.

CNN’den Andrew Kaczynski tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetçi Meclis üyesi Facebook sayfasını toksik komploları yaymak için kullandı ve 2018 ve 2019'da Başkan Donald Trump'ın Demokrat muhaliflerine yönelik doğrudan şiddet çağrılarına destek verdi.

Greene, özellikle, Demokratik Meclis Başkanı Nancy Pelosi'yi vitriolünde sık sık hedef aldı ve bir değişimde, Pelosi'nin "kafasına bir kurşun daha hızlı olur" diyerek çıkarılmasını savunan bir cevap gibi.

Greene, 2020'de Kongre'ye katılmadan önce, Pelosi'nin "Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarına değil yasadışılara hizmet eden" sözde kutsal politikalara verdiği desteği gerekçe göstererek, Meclis başkanını "vatana ihanet suçlarından" suçlamak için Ocak 2019'da bir Beyaz Saray dilekçesi oluşturdu ve çünkü Pelosi, Trump'ın sınır duvarını desteklemedi.

Greene o sırada Facebook'ta yayınladığı videoda, "Ülkemiz için bir hain ve vatana ihanetten suçlu," diyor. “Amerikan vatandaşlarını korumak ve yasalarımıza uymak için yemin etti. Ve topraklarımızı yasadışı olarak işgal eden düşmanlarımıza yardım ve rahatlık veriyor. İşte vatana ihanet budur. Ve kanunlarımızla temsilcilerimiz ve senatörlerimiz kovulabilir ve artık hükümetimizde görev yapamazlar. Ve bu, uh, vatana ihanet ölümle cezalandırılacak bir suçtur. Nancy Pelosi vatana ihanetten suçlu. "

Bir başka noktada, Greene ayrıca silah kontrol aktivisti ve Parkland toplu silahlı saldırıdan kurtulan David Hogg'a "#littleHitler" olarak saldırdı. 2018'de, katliamın ve Sandy Hook ilkokulundaki toplu ateşin "sahte bayrak" sahnelenen bir olay olduğu şeklindeki absürt komplo teorisini ileri sürmüştü.

Kaczynski ile iletişime geçtiğinde Greene, Facebook hesabındaki hiçbir etkinliği reddetmedi, ancak yine de bir "hit parça" için "sahte haberler CNN" e saldırdı. Daha sonra, sosyal medyayı yönetme konusunda başkalarına kontrol verdiğini ve bu isimsiz kişilerin şimdi katılmadığı şeyleri yayınladığını söyleyerek paylaşımları savunmaya çalıştı.

Greene, iddiayı destekleyen herhangi bir kanıt sunmadan, "Yıllar boyunca, sayfalarımı yöneten ekiplerim oldu," dedi. "Birçok gönderi beğenildi. Birçok gönderi paylaşıldı. Bazıları görüşlerimi temsil etmedi. Özellikle CNN'in internete yaymak üzere olduğu olanlar. "

Greene, elbette, bir Facebook Live gönderisinde şahsen Pelosi'nin vatana ihanet suçlamasıyla Pelosi'nin infaz edilmesi çağrısında bulundu ve duyuldu.

QAnon GOP Temsilcisi Marjorie Taylor Greene, Dems Suikastına Yönelik Çağrıları Destekledi, Pelosi'nin Vatana ihanet için infaz edilmesini önerdi ilk olarak Mediaite'de yayınlandı.

Kaynak: MEDIA ITE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Belgeler Kayleigh McEnany'yi Trump Basın Danışmanı Rolünden Sonra Fox Haber İşine Doğru Götürüyor

Donald Trump'ın eski Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany'nin Fox News için çalışmak üzere görüştüğü bildirildi.

BB1bGnzQ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Washington'daki Sorumluluk ve Etik için Vatandaşlar grubu, McEnany ve Fox News'in 1 Ocak'ta bir istihdam anlaşması yaptığını gösteren bir mali açıklama raporu elde etti.

McEnany'nin Beyaz Saray'daki görevinden ayrılmasıyla ilgili fesih raporunda "Fox News ile Ocak ayında işe başlayan iş sözleşmesini" listelediği söyleniyor.

Ancak, bir Fox News sözcüsü The Hill web sitesine, McEnany'nin ağda "şu anda bir çalışan veya katkıda bulunan" olmadığını söyledi.

Newsweek, açıklama için Fox News ile temasa geçti.

McEnany, kariyerinin başlarında Mike Huckabee'nin şovunun yapımcısı olarak Fox News'te çalıştı. Ayrıca Red Eye gibi talk showlarda düzenli olarak yer aldı.

Daha sonra Cumhuriyetçi Ulusal Komite'nin sözcüsü oldu ve muhafazakar ağda sıklıkla konuk yorumcu olarak yer aldı.

Trump'ın yeniden seçilme konusundaki başarısız teklifinin ardından, Sean Hannity'nin gösterisine, seçmen dolandırıcılığının doğrulanmamış iddialarını ve kampanyanın yasal zorluklarını tartışmak için sık sık katıldı.

McEnany Fox'a katılırsa, Trump'ın basın sekreteri olarak seleflerinden birinin izinden gidecek. Sarah Huckabee Saunders, Temmuz 2019'da Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra kanala katkıda bulundu.

Huckabee Sanders o zamandan beri Arkansas valisi olmak için bir teklif başlattı.

Bir başka eski Trump çalışanı Hope Hicks, Beyaz Saray'dan istifa ettikten sonra 2018'de Fox Corp'a katıldı. Geçen yıl Trump için kıdemli danışman olarak işe döndü.

McEnany, Trump hakkında kesinlikle daha az olumlu görüşlere sahip olduğu 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir CNN katılımcısı olarak çalıştı. 2015 yılında Meksikalı göçmenler hakkındaki yorumlarını "ırkçı" olarak nitelendirdi.

Geçen ay, sol eğilimli bir siyasi yorumcu olarak görevini CNN'den Don Lemon hatırlatmıştı.

McEnany bir basın brifingi sırasında Joe Biden'ın seçim zaferini kabul etmeyi reddettiğinde, Lemon eski meslektaşına sert sözler söyledi.

"Onun için de çalıştığını biliyor musun - kızım, güle güle!" Dedi Lemon. "Başka yok-kızım, güle güle! Buh güle güle."

Şöyle devam etti: "Sanırım bunu aldık. Bizimle sette otururdun. Sanırım anladık. Bizimle burada oturduğunuzda, bizde olduğunu düşündünüz. Burada olmaktan mutluydunuz. Şimdi, ne yaptığımızı bilmiyor muyuz? "

"Kız. Hoşçakal."

Bu arada muhafazakar bilgin Tucker Carlson bu hafta "aptal" insanların Fox News'u yayından kaldırmaya çalıştığından şikayet etti.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

GOP Kongre Üyesi Orman Yangınlarının Gizli Yahudi Uzay Lazerinden Çıktığını Yaydı

BB1dbukd.img?h=588&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Axios'un, kendi parti liderleri için sorun çıkaran, kongreye özgü bir avuç arkada oturan "Mischief Makers" hakkında küçük bir mektubu var. Önde gelen Demokratik haylazcı, basit ve pratik olmadığını düşündüğüm bazı sol görüşleri savunan ve bazı durumlarda kötü bir anket yapan Alexandria Ocasio-Cortez'dir. Mükemmel bir simetri içinde sunulan muhafazakar bir haylazcının en iyi örneği Marjorie Taylor Greene'dir.

Greene’in görüşleri biraz daha tartışmalı. Aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

• Donald Trump'ın, siyasi muhalefetinin kitlesel tutuklanmasıyla sonuçlanması beklenen dünya çapında bir çocuk seks köleliği çetesiyle gizlice savaştığını savunan QAnon komplo teorisi "dinlemeye değer".

• Müslümanlar hükümete ait değildir.

• 11 Eylül içeriden yapılan bir işti.

• Parkland, Sandy Hook ve Las Vegas'taki çekimler sahnelendi.

• “Siyonist üstünlükçüler”, çiftleşen beyaz insanlara yönelik bir plan çerçevesinde Avrupa'ya Müslüman göçünü gizlice planlıyorlar.

• Önde gelen Demokrat yetkililer idam edilmelidir.

Ortaya çıkarılacak en son Greene görüşü Eric Hananoki aracılığıyla geliyor. Greene, iki yıldan biraz daha uzun bir süre önce bir Facebook gönderisinde Kaliforniya'daki orman yangınlarının doğal olmadığını öne sürdü. Ormanlar sadece alev almaz, biliyorsun. Aksine, alevler PG&E tarafından Rothschilds ile birlikte, yüksek hızlı bir demiryolu projesine yer açmak için bir uzay lazeri kullanılarak başlatıldı. Greene'nin Media Matters aracılığıyla gönderdiği tüm gönderi:

Rothschild ailesi, en azından 19. yüzyıldan beri anti-Semitik komplo teorilerinde yoğun bir şekilde yer aldı. Anti-Semitler, Rothschild'leri sol ideolojiyi yaymak için küresel bir komplo için daha çağdaş ve makul görünen bir beyin olan George Soros ile değiştirerek genel olarak teoriyi güncellediler. Greene'nin versiyonu bunun yerine Rothschild'lere gizli, güçlü bir uzay lazeri bulundurarak teoriyi güncelledi.

Şimdi, uluslararası bir Yahudi bankacı birliği bir demiryolu projesini finanse etmek isteseydi, neden feci bir ateş yakmak için uzay lazerlerini kullanarak devam edeceklerini merak edebilirsiniz. Tren istasyonlarınızın eyalet yasama organı tarafından onaylanmasını sağlamanın daha kolay yolları yok mu? Bunun gibi büyük bir komplo kurup onu sessiz tutabilirseniz ve temelde Dünya üzerindeki herhangi bir hedefi yakmak için kullanabileceğiniz bir uzay lazeriniz varsa, arbitraj yapmak için ağaçları yakmaktan daha doğrudan kâr sağlama fırsatları olmalıdır. bir toplu taşıma sözleşmesi için arazi değeri.

Yine de Greene'nin cevabını muhtemelen alamayacaksınız, çünkü olaylarından birinde ortaya çıkan son haber ekibi yerel şerif tarafından tutuklanmakla tehdit edildi.

Her neyse, Marjorie Taylor Greene ve Alexandria Ocasio-Cortez'in kendi partilerinde eşdeğer roller oynadıkları doğrudur. MTG, partisinin sağ kanadını bastırıyor ve AOC, partisinin sol kanadını bastırıyor. Bir şekilde her birinin merkezine doğru hareket ederek, iki partinin ana akım birliklerinin karşılık gelen inançlarını bir şekilde çıkarabilirsiniz. Demokratların çoğu polisi karalamaktan şüphe ediyor ve devlet tarafından işletilen bir sağlık sistemine geçmenin fizibilitesini sorguluyor. Çoğu Cumhuriyetçi, Kaliforniya orman yangınlarının kasıtlı olarak bir Yahudi uzay lazeri tarafından düzenlendiğinden muhtemelen oldukça şüphelidir.

Mesele şu ki, MTG'den çok daha ılımlı olabilirsiniz ve yine de aşırı derecede çılgın olabilirsiniz.

Kaynak: Intelligencer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Capitol Insurrection'daki Kadın, İnsanların Nancy Pelosi'yi "Friggin'in Beyninden Vurmak" İçin Aradıklarını Söyledi: DOJ

BB1ddPEt.img?h=585&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dawn Bancroft ve Diana Santos-Smith

Nancy'yi lanet olası beyninden vurması için arıyorduk ama bulamadık.

Federal yetkililer bu sözleri Dawn Bancroft'a atfediyor ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi hakkında konuştuğunu söylüyorlar. Bancroft ve Diana Santos-Smith şimdi 6 Ocak'taki ABD Kongre Binası'ndaki isyan nedeniyle suçlanıyor.

D.C. ayaklanmasında yinelenen bir unsur, isyancıların belirli politikacılarla yüz yüze gelmeleri durumunda yapacaklarını iddia ettikleri şeydir. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'den sık sık hedef olarak bahsedilir, yani. ofisinde gallivant olmak için yola çıkan, iddiaya göre dizüstü bilgisayarlarından birini çalan ve isim plakasından kırık bir parça ile kaçanların sayısı.

Yeminli beyanda yetkililer, Bancroft tarafından çekildiği iddia edilen bir video aldıklarını söylediler. Mahkeme belgelerinden:

Video, BANCROFT ve daha sonra SANTOS-SMITH olarak tanımlanan başka bir kadının Washington, DC’deki ABD Kongre Binası’ndan çıkmaya çalışırken resmedildiği bir "selfie" videosuydu. Capitol çıkış noktasında. Video sırasında BANCROFT, "Kongre Binası'na girdik ... içeri girdik, üzerimize düşeni yaptık" dedi. BANCROFT devam etti, "Nancy'nin onu lanet olası beyninden vurmasını istiyorduk ama bulamadık." Yetkiliniz, "Nancy" BANCROFT'un atıfta bulunduğu Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi olduğuna inanıyor. BANCROFT kırmızı bir "Amerika'yı Yeniden Harika Yap" kayak şapkası tarzı bir şapka giyiyordu ve SANTOS-SMITH, video sırasında kırmızı "Amerika'yı Yeniden Harika Yap" beyzbol şapkası takmıştı.

Yetkililer, CCTV görüntülerinin de onları bir noktada girmeye çalışırken tasvir ettiğini söyledi.

Müfettişler, Santos-Smith'in ilk başta Kongre Binası'na adım atmadığını söyleyerek yalan söylediğini söylüyorlar. Yetkililer onunla videoyla karşılaştıktan sonra hikayesini değiştirdi. Hem Santos-Smith hem de davalı, binaya kırık bir pencereden girdiklerini ancak uzun süre kalmadıklarını söyledi: Santos-Smith'in hesabı 30 saniyeden bir dakikaya kadar kalmayı önerdi; Bancroft, çiftin ayrılmaya karar vermeden önce 2 ila 30 saniye arasında bulunduğunu söyledi. Santos-Smith yasama odalarına veya bürolarına girmeyi reddetti. FBI, Bancroft'un Capitol Binası'ndaki eş sanığının videosunu çekip onu sildiğini ve çocuklarına gönderdiği kopyaları silmelerini söylediğini söyledi. Diğer sanığının da benzer bir hikayesi vardı.

Yeminli beyanda, "SANTOS-SMITH, kolluk kuvvetlerinin keşfetmesini önlemek için Kongre Binası'nın içinden çektiği görüntüleri ilk başta sildiğini, ancak görüntüleri kurtarabildiğini belirtti" dedi.

O zamanki Başkan Donald Trump'ın belgelenmiş destekçileri, Trump'ın herkesin binaya gitmesi gerektiğini söylediği (o görünmedi) kışkırtıcı bir konuşmanın ardından Kongre Binası'na baskın düzenledi. Kaosta beş kişi öldü: dört Trump destekçisi ve bir Capitol polis memuru. Bir başka Capitol memuru, bir D.C. Metro memuru ve bir ayaklanma sanığı, sonraki günlerde intihar ederek öldü.

Bancroft ve Santos-Smith üç suçlamayla karşı karşıyadır: (1) Yasal Yetki Olmayan Herhangi bir Kısıtlanmış Bina veya Arazide Bilerek Giriş veya Kalma; (2) Herhangi bir Kısıtlanmış Bina veya Arazide Düzensiz veya Yıkıcı Davranışlarda Bilerek Yer Almak; ve (3) Kongre Binası Bölgesinde Şiddetli Giriş ve Düzensiz Davranış.

Bu konuda avukatları olup olmadığı belli değil.

[FBI aracılığıyla fotoğraf gösteriliyor]

Kaynak: LAW AND CRIME

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu Taylor Greene'nin yorumlarıyla 'gücendi ve dehşete düştü'

Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu Cuma günü, Temsilci Marjorie Taylor Greene'i (R-Ga.) Kınayan bir bildiri yayınladı ve bunun "yorumları ve davranışlarından rahatsız ve dehşete kapıldığını" söyledi.

BB1ddHUu.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Greene, geçtiğimiz günlerde, 2018'de bir Parkland, Fla., Lisede meydana gelen toplu bir silahlı saldırıdan kurtulan David Hogg'un alay ettiği video görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından incelemeye alındı. O sırada Greene, kongre ofisine sahip değildi.

Yeni seçilen kongre kadını da sağcı komplo teorisi QAnon ile ilişkilendirildi.

Koalisyonun Cuma günü yayınladığı açıklamada grup, "siyasi koridorun her iki tarafındaki bireylerin antisemitik yorumlarına her zaman karşı çıktığını" söyledi ve Greene davasında bunu tekrar yapmaktan çekinmediğini de sözlerine ekledi.

Grup, Greene'nin 2020'de Georgia'daki koltuğuna oturduğunda desteğini Greene'nin birincil rakibinin arkasına attığını ekledi.

Koalisyon, "Greene'nin Gürcistan'daki birincil rakibi John Cowan'ı destekledi" diye devam etti. "Bunu yaptık çünkü Greene'nin geçmişteki davranışını son derece saldırgan bulduk."

Grup, "Uzun çevrimiçi video konuşmalarında defalarca saldırgan bir dil kullandı, tuhaf siyasi komplo teorilerini destekledi ve uzun süredir beyaz üstünlüğü yanlısı bir liderle fotoğraf çektirdikten sonra bir hata kabul etmeyi reddetti."

CNN'den gelen yakın tarihli bir raporda Greene'nin Kongre'ye katılmadan önce Demokratlara yönelik şiddeti desteklediğini gösteren Facebook gönderileri de bulundu.

Açıklamada, "Aday olarak ona karşı çıktık ve şimdi ona karşı çıkmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetçi Parti'nin anaakımının çok dışında ve RJC, bu konudaki sonraki adımlarla ilgili olarak Cumhuriyetçi Meclis liderliğiyle yakın çalışıyor." Denildi.

Temsilci Cori Bush (D-Mo.) Cuma günü Greene'nin yanında olmaktan rahatsız olduğunu ve ekibinin güvenliği için ofisini Greene'nin yerine taşıdığını söyledi.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Smartmatic (Seçim Makineleri Şirketi), Fox News, Rudy Giuliani ve Sidney Powell'a 'dezenformasyon kampanyası' nedeniyle 2,7 milyar dolarlık dava açtı

Bir oylama teknolojisi şirketi, 2020 seçimleriyle ilgili temelsiz komplo teorilerini süpürdü, Perşembe günü Fox News, ağın bazı yıldız sunucuları ve Trump yanlısı avukatlar Rudy Giuliani ve Sidney Powell aleyhine 2.7 milyar dolarlık dev bir dava açtı. hayatta kalmasını tehlikeye atan bir "dezenformasyon kampanyası" yürütmek.

BB1doqNP.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Smartmatic'in genel müdürü ve kurucusu Antonio Mugica, şirketin davayı açma kararı hakkında CNN Business'a verdiği röportajda "Başka seçeneğimiz yok." "Bize karşı başlatılan dezenformasyon kampanyası yok edici bir kampanyadır. Bizim için bu varoluşsal ve harekete geçmeliyiz."

New York eyalet mahkemesinde açılan dava, Fox, Giuliani, Powell ve ev sahipliği yapan Lou Dobbs, Maria Bartiromo ve Jeanine Pirro'yu, halkı 2020 başkanlık seçimlerinin çalındığına dair yanlış inanca yönlendirmek amacıyla Smartmatic hakkında kasıtlı olarak yalan söylemekle suçladı. eski Başkan Donald Trump'tan.

Davada "Bir kötü adama ihtiyaçları vardı" dedi. "Birinin suçlanmasına ihtiyaçları vardı. Başkalarından nefret ettirebilecekleri birine ihtiyaçları vardı. İyi ve kötüye karşı bir hikaye, öfkeli bir kalabalığı kışkırtacak türden bir hikaye, yalnızca hikaye anlatıcısı izleyiciye kötüyü kişileştiren birini sağladığında işe yarar."

Dava, "Gerçek bir kötü adam olmadan, sanıklar bir tane icat etti." "Sanıklar, Smartmatic'i hikayelerinin kötü adamı yapmaya karar verdiler."

Bir Fox News sözcüsü, dava açıldıktan sonra ağ ve adı geçen sunucular adına yaptığı açıklamada, "FOX News Media, her hikayenin tüm içeriğini derinlemesine raporlama ve net görüşle sağlamaya kararlıdır. Biz 2020 seçim kapsamımızdan gurur duyuyoruz ve bu haksız davayı mahkemede şiddetle savunacağız. "

Powell yaptığı açıklamada, "Bu iddia edilen davanın bir nüshasını veya herhangi bir ihbarı almadım. Ancak, iddialarınızı nitelendirmeniz, bunun aslında hiçbir temeli olmayan radikal sol tarafından motive edilen başka bir siyasi manevra olduğunu gösteriyor. ya da hukuk. "

CNN Business, yorum için Giuliani'ye ulaşıyor.

Giuliani ve Powell da başka bir oylama teknolojisi şirketi olan Dominion Voting Systems tarafından seçmen dolandırıcılık komplolarını teşvik ettikleri için dava açıldı. Giuliani, Dominion'un kendisine karşı açtığı davayı "ifade özgürlüğünü sansürlemek" için bir "sindirme eylemi" olarak nitelendirdi ve Powell, Dominion'un kendisine karşı açtığı davayı "temelsiz" olarak nitelendirdi.

Kaybının hemen ardından, Trump yanlış bir şekilde seçimin kendisine karşı yapıldığını iddia etti. Fox, Giuliani ve Powell da dahil olmak üzere müttefikleri, Trump'ın yanlış iddialarını desteklemek için yalnızca 2020 genel seçimlerinde Los Angeles County'ye hizmet veren Smartmatic hakkında çeşitli komplo teorilerini desteklediler.

Smartmatic hakkında pazarlanan temelsiz komplo teorileri, Dominion'a karşı itilenleri taklit ederek, şirketin teknolojisinin ülke genelinde kullanıldığını ve Kasım oylamasına Trump'a karşı hile yapılmasına izin verdiğini yanlış bir şekilde öne sürdü.

Fox'a dayatılan komplo teorisinin bazı türleri, şirketi son Venezuela lideri Hugo Chávez'e bağlamayı amaçlıyordu. Diğer türler, Dominion'un Smartmatic'in oylama yazılımını esnek eyaletlerde kullandığını ve oyların tablo haline getirilmek üzere ülke dışına ihraç edildiğini öne sürdü; her iki iddia da yanlıştı ve Smartmatic davasında iki şirket rakip olduğu için Dominion ile çalışmadığını belirtti.

CNN Business'a komplo teorilerini anlatan Mugica, röportaj sırasında şirketinin birçok kıtada ve düzinelerce ülkede iş yaptığına dikkat çekerek, "Bizi tamamen şaşırttı." "Gelişmiş pazarlarda hiç böyle bir şey görmedik. Avrupa'da daha önce böyle bir şey görmedik. ABD'de daha önce hiç böyle bir şey görmedik."

Yaklaşık 300 sayfalık dava boyunca Smartmatic, kendisine karşı teorileri cerrahi olarak ortadan kaldırdı.

Davada, "Dünya yuvarlak. İki artı iki, dörde eşit. Joe Biden ve Kamala Harris, Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı 2020 seçimlerini kazandı" dedi. "Seçim çalınmadı, hileli veya düzeltilmedi. Bunlar gerçekler. İspat edilebilir ve reddedilemezler."

Smartmatic'in avukatı J. Erik Connolly, CNN Business'a davanın şimdiye kadar gördüğü en "açık" davalardan biri olduğunu söyledi. ABC News'e karşı "pembe balçık" davasında şimdiye kadarki en büyük karalama yerleşim yerlerinden birini güvence altına alan Connolly, CNN Business'a, Smartmatic'in 2020 genel seçimlerindeki rolü Los Angeles County'ye hizmet sağlamakla sınırlı olduğu için, tüm bunları kolayca kanıtlayabileceğini söyledi. komplo teorileri yanlış.

Connolly, CNN'e verdiği demeçte, "Smartmatic'in Los Angeles County'de olduğunu ve başka hiçbir yerde olmadığını söyleyebildiğim için, söyledikleri her şeyin yalanını göze çarpan bir gerçekle kanıtlayabildim" dedi. "Bunu uzun süredir yapıyorum ve bu şimdiye kadar sahip olduğum sahteliği göstermenin en kolay yollarından biri olabilir."

Smartmatic davada, komplo teorilerinin dünya çapındaki iş ilişkilerini baltaladığını, personeline yönelik bir tehdit dalgasına yol açtığını ve ana şirketin önümüzdeki beş yıl içinde öngörülen kârında 767,4 milyon dolarlık düşüşe katkıda bulunduğunu söyledi.

Ayrıca dava, Smartmatic'in önümüzdeki iki yıl içinde çalışanlarının fiziksel güvenliğini korumak için artan güvenlik maliyetleri için yıllık 350.000 dolar ve şirketi "meteorik bir yükselişten korumak için önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 5 milyon dolar harcaması gerekeceğini belirtti. "siber saldırılarda.

Smartmatic'in ana şirketi, davalılar tarafından uydurulan ve yayılan dezenformasyonun kendisine toplam hasarda en az 2,7 milyar dolara mal olduğunu tahmin etti ve bu davaya göre 2,4 milyar doları Smartmatic'e özgü.

Smartmatic'in avukatları Aralık ayında Fox'a "tüm yanlış ve karalayıcı ifadelerin tamamen ve tamamen geri çekilmesini" talep eden yasal bir bildirim gönderdiler. Yasal bildirimde, geri çekmenin "şirketi karalamak için kullandığınızla aynı yoğunluk ve kapsam düzeyinde" gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kısa süre sonra Fox, Dobbs, Pirro ve Bartiromo tarafından barındırılan programlarda nokta nokta gerçeküstü bir doğruluk kontrolü gerçekleştirdi. İlk olarak 18 Aralık'ta Dobbs'un programında yayınlanan bölüm, ağın çeşitli programlarında güçlendirilen ve tanıtılan bir dizi yanlışı düzelten oylama teknolojisi uzmanı Eddie Perez ile bir röportaj yaptı.

Smartmatic, Fox'un gerçekleri kolayca ifade edebileceğini ve gerçeği yasal bildiriminden önce izleyicilere iletebileceğini iddia etmek için davasında doğruluk kontrol bölümünü kullandı.

Davada "Bay Perez, Fox sanıklarına her zaman müsaitti" denildi. "Fox sanıkları Bay Perez'i 18 Aralık'tan önce herhangi bir zamanda yayınlayabilirdi."

Smartmatic'in davası aynı zamanda Fox News sunucusu Tucker Carlson'un Kasım ayındaki bir bölümünde izleyicilere Powell'ın kendisine seçim komplolarını destekleyecek herhangi bir kanıt sağlamadığını söyledi. Dava, Carlson'a ağ içinde "saygı duyulan bir kişi" olarak atıfta bulundu ve Powell, Fox'a çılgın iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt sunsaydı, bunun onunla paylaşılacağı sonucuna vardı.

Fox ve ev sahiplerinin iddia ettiği dava "kısmen derecelendirme arzusuyla, Başkan Trump'ı destekleyen bireylere ve şirketlere hitap etme ve izleyicileri OAN ve Newsmax gibi rakip medya kuruluşlarına kaptırmamak için motive edildi."

Fox, şimdilik Başkan Joe Biden için Arizona eyaletini arayan ilk ağ olduğu için yoğun tepkiyle karşılaştı. Ağın karar masasının günler sonra doğru olduğu anlaşılan tartışmalı çağrı, Trump ve destekçilerini çileden çıkardı. Bu destekçilerin çoğu Newsmax ve OAN'a akın etti, daha küçük sağcı kanallar haftalarca Biden'ın yasal zaferini kabul etmeyi reddettiler.

O seyircinin kaybı Fox için bir sorun yarattı. Ocak ayında, ağ 2001'den bu yana ilk kez birincilikten üçüncüye kaydı. Ağ, sağcı fikir programlarının ayak izini artırarak üzgün izleyicileri geri kazanmaya çalıştı.

Mugica, CNN Business'a Smartmatic hakkında bir komplo teorisinin yayıldığını ilk gördüğünde hiçbir şey düşünmediğini ve bunu saçma bulduğunu söyledi.

"Bunun çılgınca olduğunu düşündüm ama o kadar çılgınca ki hiçbir şekilde bacakları olmayacak" dedi. "Ve sonra bunun tek bir söz olmadığı çok netleşti. Mesajı tekrarlıyorlar ve mesajı tekrar ediyorlardı. Devam eden bir kampanyaydı."

Mugica, zamanının "% 95'inin" şirketi hakkındaki yanlış bilgilere karşı geri adım atmaya ayrıldığını söyledi.

"Her gün yaptığımız her şey hayatta kalmak için" dedi.

Smartmatic'in karşılaştığı fırtınayı atlatamayacak gerçek bir şans olup olmadığı sorulduğunda Mugica, "Evet, kesinlikle. Bu gerçek bir olasılık."

Connolly, Smartmatic'in OAN ve Newsmax gibi diğer kuruluşlara karşı ek dava açma olasılığını göz ardı etmediğini söyledi. Şirketin Trump aleyhine dava açıp açmayacağı sorulan Connolly, bu olasılığı düşündüğünü ancak bunun zor olacağını kabul etti.

"Açıkçası, açılabilecek tüm potansiyel davaları araştırıyoruz. Bunu hafife almıyoruz," dedi. "Başkanın şapkasını takarken yaptığı açıklamalara dayanarak bir Cumhurbaşkanı aleyhine dava açmanın imkansız değilse de çok zor olduğunu düşünüyorum."

Davanın çözülmesinin iki ila beş yıl süreceğini tahmin eden Connolly, Smartmatic'in attığı adımların ABD'deki kirli bilgi ortamını temizleyeceğini umduğunu söyledi.

Connolly, "Bizi dezenformasyondan uzaklaştırmak için şu anda açılması gereken bir dava türü olduğunu düşünüyorum" dedi. "Dezenformasyonun şu anda serbest bir dizginleri var. Bu tür davalar, mahkemelerin sunabileceği, 'Haydi gerçeğe dönelim. Gerçek haberciliğe geri dönelim' diyen bir fırsat olabilir."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donny Deutsch: 2020'nin Cumhuriyetçi partisi "demokratlara bir hediye"

Markalaşma ve halkla ilişkiler uzmanı Donny Deutsch, Biden yönetimi sırasında nezaket ve hakikatin siyasete döneceğini, çünkü Cumhuriyetçi Parti Cumhuriyetçilerin çoğunluğunun Marjorie Taylor Greene'i desteklemek için oy kullanmasının ardından toparlanamayacağını savunuyor.

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

CPAC'den bir video, Roger Stone'un, Kongre Binası isyancılarını 'vatanseverler' olarak selamlayan Trump rap'e yaptığı dans hareketlerini gösteriyor.

BB1e5CJb.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir video, Roger Stone'un Cumartesi günü Florida'daki CPAC'de bir hip-hop şarkısıyla birlikte dans ettiğini gösteriyor.

Kendine özgü güneş gözlüklerini takan Stone, Capitol isyancılarına "vatanseverler" diyen bir şarkıda dans ediyor.

Yerel Florida rapçi ve Trump destekçisi Forgiato Blow için yedek dansçı oynuyor.

Uzun zamandır Trump danışmanı Roger Stone, Cumartesi günü Orlando, Florida'daki Muhafazakar Siyasi Eylem Komitesi'nde (CPAC) Trump'tan ilham alan bir rap eşliğinde dans ederken görüldü.

Daily Caller muhabiri Jorge Ventura tarafından Twitter'da yayınlanan bir videoda Stone, Eski Başkan Donald Trump'a desteğiyle tanınan yerel Florida rapçi Forgiato Blow'un yedek dansçısını oynarken görülebilir.

Tescilli siyah gözlükleri, Fransız kelepçeleri ve pantolon askısı giyen 68 yaşındaki Stone, 6 Ocak'taki isyancıları "yurtseverlerin Capitol'de ayağa kalkması, kapıyı çalması" olarak tanımlayan hip-hop şarkısına eşlik ediyor.

"Trump 2021, evet, çantasında vardı. Az önce General Flynn'den bir telefon aldım. Evet, bana gerçekleri anlattı," Blow videoda şarkı söylüyor. "Demokratlar, bana bu konuda nasıl hissettiğini söyleyeceksin? Kim kazandı? Trump kazandı. Kim kazandı? Trump kazandı! Filigran en kötüsü, 45 seçilmiş kişi."

"Fed bir süpürme yaptı. Patriots, Capitol'u kapatıp kapıyor" diye devam etti.

Aşağıdaki anı izleyin:

Daha sonra Stone, 6 Ocak'taki ölümcül Capitol ayaklanmasına karıştığı iddiasıyla ilgili soruları yanıtladı. Trump'ın uzun süredir müttefiki, Washington DC'de Yemin Muhafızları milis grubunun üyeleriyle isyandan saatler önce filme alındı.

Bu ayın başlarında, Adalet Bakanlığı ve FBI, Stone ve komplo teorisyeni Alex Jones da dahil olmak üzere aşırı sağ figürler ve ayaklanmadaki rolleri hakkında soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Hikayeyi ilk olarak yayınlayan The Washington Post'a, soruşturma, davaya aşina olan kişilerin suç duyurusunda bulunacağı anlamına gelmiyor.

Soruşturma hakkında soru sorulduğunda Stone, CPAC'deki gazetecilere şunları söyledi: CNN'e göre "Herhangi bir dürüst soruşturma, Kongre Binası'na yapılan bu aptal, anlamsız, amaca aykırı, yasadışı saldırıya karıştığıma veya bunu bildiğime dair hiçbir kanıt olmadığını kanıtlıyor".

"Kongre Binası'nı işgal eden insanlar yargılanmalı" diye ekledi.

Stone ayrıca Fox News'e, eski başkan 2024 için başka bir kampanya başlatırsa Trump'ı destekleyeceğini söyledi.

Trump'ın, geçen ay Beyaz Saray'dan ayrılmasından bu yana ilk kez halka açık bir şekilde görüneceği etkinlikte Pazar günü konuşması bekleniyor.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ted Cruz CPAC'de, Teksaslı seçmenleri için milyonlar toplayan Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez ile alay etti

BB1e5rlH.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Senatör Ted Cruz, Capitol ayaklanmasına verdiği tepkiden ötürü Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez ile alay etti.

Cruz, "Özellikle şimdi sol, tizler. Kızgınlar." Dedi.

CPAC'de konuşan Cruz, eldiven giydiği için Senatör Bernie Sanders'ı da hedef aldı.

Senatör Ted Cruz Cuma günü New York Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, 6 Ocak'taki Capitol isyanlarına verdiği tepkiden ötürü Teksas seçmenleri için milyonlar topladı.

Cruz Cuma günü Orlando'daki CPAC'de kalabalığa "Karanlık zamanlarda toplandık" dedi.

Cruz'un CPAC adresi "Haklar Bildirgesi, Özgürlük ve Kültürü İptal Etme" tartışması olarak faturalandırıldı. Cruz, sahnede, Başkan Joe Biden'ın yemin törenine eldiven taktığı için Senatör Bernie Sanders'ı da hedef aldı.

Dedi ki: "Sert solun, sosyalistlerin hükümetin kollarını kontrol ettikleri, Beyaz Saray'ı kontrol ettikleri, her yürütme organını kontrol ettikleri, Kongre'nin her iki evini de kontrol ettikleri bir zamanda toplandık. Bernie giyiyor. eldivenler ve AOC bize onun öldürüldüğünü söylüyor. "

Cruz, Ocasio-Cortez'in Kongre Binası'na yapılan 6 Ocak saldırısının ardından yaptığı yorumlara atıfta bulunuyor gibiydi. Instagram Live'da konuşan kongre üyesi, "Öleceğimi düşündüm" dedi.

Ocasio-Cortez, Cruz ve Senatör Josh Hawley de dahil olmak üzere ayaklanmayı teşvik ettiğini söylediği meslektaşlarından kınama veya istifa çağrısında bulundu.

Cruz'a, "Üç hafta önce neredeyse beni öldürtecektin" dedi.

BB1dSn8O.img?h=776&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cruz ve Ocasio-Cortez arasındaki siyasi rekabet, bu ay Teksas'ta bir kış fırtınasının gücü milyonlara indirmesiyle güçlendi.
Fırtına sırasında Cruz, ailesiyle birlikte Cancún'a uçtu. Bir gün sonra artan eleştirilerin ortasında geri döndü.

Ocasio-Cortez, fırtınalardan sonra acı çeken Teksaslılar için milyonlar topladı. Temsilciler Sheila Jackson Lee ve Sylvia Garcia ile Houston Gıda Bankası'nda gönüllü olmak için Houston'a uçtu.

Cuma günü Orlando'da konuşan Cruz, Amerikalıları "eğlenmeye" çağırdı.

"Sadece rahatla" dedi. "Özellikle şimdi, sol, tizler, öfkeliler. Bir ampulü vidalamak için kaç solcu gerekir? Bu komik değil. Allah razı olsun, kim bu insanların etrafında olmak ister ki?"

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yargıtay, Sidney Powell'ın (Donald Trump'ın Avukatı) Seçim Dolandırıcılık Dilekçelerini 10 Kelimeden Daha Kısa Bir Yazıyla Reddetti

Yüksek Mahkeme, Trump yanlısı avukat Sidney Powell ve diğerlerinin Pazartesi sabahı açtığı üç davayı reddetti ve 10 kelimeden kısa bir süre içinde bir seçim dolandırıcılığı itirazını reddetti.

BB1e7HNa.img?h=752&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Üç "Kraken'i serbest bırak" davasının kısa ve öz reddedilmesi, eski Başkan Donald Trump'ın Başkan Joe Biden'ın Kasım seçim zaferini bozma yönündeki hukuki çabalarına yalnızca son darbeyi işaret ediyor. Powell ve Trump'a bağlı diğer avukatlar, ülkenin en yüksek mahkemesine dilekçelerini ele alırken "olağanüstü" hız için yalvardı. Arizona ve Wisconsin'in seçim sonuçlarına karşı açılan davaları en yüksek "kamu öneme sahip" davalar olarak tanımladılar.

Ancak Yargıtay'ın yanıt vermedeki kısalığı, mahkemenin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yargıçların Powell'ın dosyalamasının önemine katılmadığını açıkça gösterdi: "Mandamus dilekçeleri reddedildi."

Yüksek Mahkemenin, alt mahkemeleri davalarla ilgili derhal harekete geçmeye zorlayacak olan "olağanüstü bir emir" in reddi, eski bir federal savcı olan Powell'ın sorduğu dört sorudan hiçbirini ele almadı. Bunun yerine, mahkemenin dilekçeleri tesadüfen reddetmesi, Trump ile bağlantılı avukatların yüksek mahkeme tarafından olumlu görüleceğini umduğu düzinelerce yasal zorluğun yalnızca en sonuncusu olarak ortaya çıkıyor.

Geçen hafta, Yüksek Mahkeme, Trump v. Vance davasında kalmayı reddetti ve Manhattan Bölge Savcılığı'nın eski başkanın vergi kayıtlarını nihayet ele geçirmesine izin verdi. Kasım seçimlerinden sonraki haftalarda Powell, bazı eyaletlerin seçmen dolandırıcılığı zorluklarını reddetmesinin ardından resmi olarak Trump hukuk ekibinden çıkarıldı.

Powell ve avukat arkadaşlarının Yüksek Mahkeme'ye sunduğu dilekçede sorduğu dört sorunun her biri, Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerinde meydana gelen oy sahtekarlığı hakkında varsayımlarda bulunuyor gibi görünüyordu.

"A. Cumhurbaşkanı seçmenleri, adaylarının yenilgisine neden olan dolandırıcılık ve yasadışılık nedeniyle başkanlık seçiminin sonucuna meydan okuyabilecek durumda mıdır?" Powell tarafından gönderilen cevaplanmamış sorulardan birini okuyun.

Arizona seçim sonuçlarının bağımsız bir adli denetimi, eyalet GOP başkanı Kelli Ward ve Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyalet yasama organı tarafından yürütülen bir süreç, Maricopa İlçesinde "oy değiştirmeye dair hiçbir kanıt" bulamadı. Bir elektronik oylama donanım ve yazılım şirketi olan Dominion Voting Systems, Trump'a bağlı avukatlar tarafından sonuçları Biden'ın lehine çarpıtmakla temelsiz bir şekilde suçlanmıştı.

Geçen hafta D.C. barına yapılan bir etik şikayeti, Teksas GOP Kongre Üyesi Louie Gohmert ile eski Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki "cüretkar anlamsız" seçim davasının arkasındaki birkaç avukatı cezalandırmayı amaçlıyor. Dava, Pence'in Trump'ı Beyaz Saray'da tutmak için Biden'ın kazanan oy toplamlarını saymamasına izin vermeyi amaçlıyordu. Şikayet, Trump yanlısı avukatları, ahlak kurallarının ihlali olan anlamsız davalar açtıkları için potansiyel olarak engellemeye çalışıyor.

Powell'ın cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını bozmaya yönelik devam eden girişimleri, yasal şikayetlerin kendisine geri yönlendirilmesine neden oldu. Dominion, Powell'ı geçen ay açılan 1.3 milyar dolarlık hakaret davasına sanık olarak dahil etmişti. MyPillow CEO'su Mike Lindell ve Trump kişisel avukatı Rudy Giuliani de sanık olarak adlandırılıyor.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

IG, Transportation'da Elaine Chao tarafından ofisin kötüye kullanıldığını tespit etti

Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre, Ulaştırma Bakanlığı'nın bekçi köpeği, geçen yılın sonlarında, Başkan Donald Trump'ın ulaştırma sekreteri olarak görev yaptığı sırada ofisini kötüye kullandığını ancak reddedildiğini belirledikten sonra, Adalet Bakanlığı'ndan Elaine Chao'yu cezai soruşturma yapmasını istedi.

BB1edp9z.img?h=704&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Raporda, Adalet Bakanlığı'nın ceza ve kamu bütünlüğü bölümlerinin, Chao'nun personelini ve ofisini kişisel görevler için uygunsuz bir şekilde kullandığına ve Chao'nun babasına ve kız kardeşlerine ait bir nakliye işini teşvik ettiğine dair genel müfettişin bulgularını takiben davayı cezai kovuşturma için üstlenmek için Aralık ayında reddettiğini söyledi. . Bu şirket Çin ile kapsamlı iş yapıyor.

Müfettiş yardımcısı General Mitch Behm, milletvekillerine yazdığı bir mektupta, "Pozisyonun olası kötüye kullanımlarına ilişkin resmi bir soruşturma yapılması gerekliydi," diye yazdı.

Senato Cumhuriyetçi lideri Kentucky'den Mitch McConnell'in karısı Chao, Trump yönetiminin son haftalarında bu yılın başlarında işinden istifa etti ve Trump destekçileri tarafından Kongre Binası'ndaki 6 Ocak ayaklanmasını onaylamadığını gerekçe gösterdi.

Chao, yanlış yapmayı reddetti. Çarşamba günü yayınlanan raporda, iddialara özel olarak yanıt vermedi, bunun yerine, departmandaki resmi görevlerinin uygun bir parçası olarak ailesini terfi ettirmenin uygun bir parçası olduğunu iddia eden bir Eylül 2020 notu sağladı.

"Asyalı izleyiciler, uygun olduğunda babasını faaliyetlere dahil eden sekreterin eylemlerine hoş geldiniz ve olumlu yanıt veriyor" dedi.

İzleme örgütü raporu, etik kaygıları artıran birkaç örneğe atıfta bulundu. Birinde Chao, departmandaki siyasi olarak atanan kişilere, ailesinin hayırsever vakfının alıcısı olan bir öğrencinin çalışma izni başvurusunun durumunu şahsen kontrol etmeleri için İç Güvenlik Departmanı ile iletişime geçmeleri talimatını verdi.

Chao ayrıca, Kasım 2017'de - iptal etmeden önce - ailesinin şirketi olan New York merkezli Foremost Group'tan destek alan yerlerde durmaları da içerecek resmi bir Çin gezisi için kapsamlı planlar yaptı. Bölüm e-postalarına göre, Chao, personelini gezi sırasında resmi etkinliklere ve üst düzey toplantılara akrabalarını da dahil etmeleri için yönlendirdi.

"Her şeyden önce, (Sekreteri) mutlu edelim," dedi departman çalışanlarından biri başka bir personele Chao’nun babasıyla ilgili yazdı.

Rapor, Chao'nun ayrıca, kişisel biyografisinin pazarlanmasında babasına yardımcı olmak ve Wikipedia sayfasını düzenlemek için departmanın halkla ilişkiler personelini yönlendirdiğini ve personeli, babası için bir mağazadaki bir öğenin onarımını kontrol etmek için kullandığını ortaya çıkardı.

IG raporu, Adalet Bakanlığı yetkililerinin nihayetinde “etik ve / veya idari sorunlar olabileceğini” ancak olası cezai suçlamaları destekleyecek kanıt bulunmadığını söyleyerek ceza incelemesi yapmayı reddettiğini söyledi.

Sonuç olarak, genel müfettiş ofisi raporda, şu anda Adalet Bakanlığı'nın “savcılık ilgisinin olmaması nedeniyle” soruşturmasını kapattığını söyledi.

Soruşturmayı talep eden House ulaşım komitesi başkanı D-Oregon Temsilcisi Peter DeFazio, Chao görevdeyken incelemenin tamamlanmadığı ve serbest bırakılmadığı için hayal kırıklığını dile getirdi.

“Kamu görevlileri, özellikle on binlerce diğer kamu görevlisine liderlik etmekten sorumlu olanlar, ailelerinin özel ticari çıkarlarına değil, halka hizmet ettiklerini bilmelidirler” dedi.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Iowa valisi erken oylamayı kısaltmak ve oy verme stand saatlerini azaltmak için yasa tasarısı imzaladı

Iowa Hükümeti Kim Reynolds (sağda) Pazartesi günü, eyaletin erken oy verme süresini kısaltan ve seçim gününün erken saatlerinde sandıkları kapatan Cumhuriyetçiler tarafından savunulan bir tasarıyı imzaladı.

BB17BBfx.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Iowa valisi, Iowa'nın 2020 seçimlerinde rekor sayıda seçmen bildirmesinden aylar sonra Senato Dosyası 413'e imza attığını duyurdu.

Yasaya göre, Iowa'nın erken oy verme süresi 29 günden 20 güne indirildi ve sandıkların saat 20: 00'de kapanması planlanıyor. eyalet ve federal seçimler için akşam 9 yerine Devamsız oy pusulalarının, Seçim Gününden önceki gün postada bulunma ve ertesi Pazartesi öğleden önce gelme şartı yerine sandık kapanışından önce gelmesi gerekir.

Yeni imzalanan yasa aynı zamanda denetçilerin ve seçim görevlilerinin eyalet seçim yasalarını uygulamamalarını veya Iowa dışişleri bakanı yönergelerine aykırı davranmalarını, potansiyel olarak 10.000 $ 'a kadar para cezasına çarptırılabileceklerini söyleyerek yasaklıyor.

Des Moines Sicilinin bildirdiğine göre, yasanın her iki cumhurbaşkanının onay için oy vermesinden ve her Demokratın aleyhte oy vermesinden sonra geçen ay Iowa yasama meclisinin her iki odası da onaylandı.

Iowa Cumhuriyetçiler yasayı bir seçim bütünlüğü önlemi olarak takip ederek eyalet genelinde seçimlere tutarlılık getireceğini söyledi.

Reynolds bir açıklamada "Her seçimin bütünlüğünü korumak bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur" dedi. "Bu yasa, Iowa'nın seçim yetkililerine Seçim Günü için tutarlı parametreler, devamsızlık oyları, veri tabanı bakımı ve yerel il denetçileri için net bir temyiz süreci sağlayarak tekdüzeliği güçlendiriyor. Tüm bu ek adımlar, daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirliği teşvik ederek Iowans'ı daha da büyük hale getiriyor. oy pusulalarını kullanma güveni. "

Yasanın muhalifleri, bunun oylamayı kısıtlayacağını ve seçim güvenliğini ele almayacağını savundu.

Ülke genelinde GOP liderliğindeki eyalet yasama meclisleri, eski Başkan Trump'ın kaybını yaygın sahtekarlığa bağladıktan sonra, bu tür iddialar için kanıt olmamasına rağmen, seçmen dolandırıcılığını önlemek için benzer çabalara öncülük ediyor.

Gürcistan eyaleti Senatosu, rekor sayıda seçmenin Demokratları Senato'ya göndermesi ve Demokrat cumhurbaşkanlığı adayını seçmesinin ardından, mazeretsiz devamsızlık oylamasını iptal etmek için Pazartesi günü oy kullandı.

Des Moines Register'a göre Iowa, 2020 seçimlerinde 1,7 milyondan fazla seçmeni belgeledi ve bunların 1 milyondan fazlası postayla veya şahsen oy kullandı. Trump eyaleti yaklaşık 8 puanla kazandı.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ted Cruz, Demokratların Seçimleri 'Manipüle Etmesine ve Çalmasına' İzin Veren 'Dolandırıcılık Yasası'  Geçirmelerine Karşı Çıktığını Açıkladı

Çarşamba gecesi Teksaslı Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz, Demokratları federal oy haklarını kapsamlı bir şekilde genişleten H.R. 1 For the People Yasası aracılığıyla seçimleri "manipüle etmeye ve çalmaya" çalışmakla suçladı.

BB1et6KI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Temsilciler Meclisi'nin zayıf kontrolüyle, meclisteki Demokratlar bu ay 791 sayfalık oy hakları tasarısını 220-210 oylamayla büyük ölçüde parti çizgisinde geçirdiler. Demokratlar, kapsamlı önerileri, seçmen erişimini artırarak ve gerrymandering'i sınırlayarak oy haklarını artıracak yolsuzlukla mücadele yasası olarak tanımlıyorlar. Ancak Cumhuriyetçiler, Demokratik iktidarı ele geçirme olarak nitelendirerek tasarıyı şiddetle karşı çıkardılar.

Cruz, Çarşamba gecesi Fox News'un Hannity'sinde yaptığı bir açıklamada, tasarıyı "tehlikeli" olarak nitelendirdi ve Demokratların bunu "seçmen sahtekarlığından yararlanmak" için kullanacağını iddia etti.

"HR 1'in korkunç bir politika olduğunu düşünüyorum, buna evrensel dolandırıcılık yasası diyebilirim. Ciddi seçmen dolandırıcılığı iddialarını gördüğümüz bu son seçimden çıktık ve Demokratlar ve medya, seçmen sahtekarlığının yapmadığı konuşma noktalarını üstlendi. Var olduğunu söyleyen biri bir şekilde bir komplo teorisine dahil oluyor "dedi. "Şimdi H.R. 1 ile Demokratlar kendi avantajlarına kilitlenmeye çalışıyorlar. Her yerde postayla oy pusulası istiyorlar, fotoğraflı kimlik istemiyorlar."

Tasarı, cumhuriyetçilerin eyalette ve yerel düzeyde oy kullanma erişimini sınırlama, seçmen kimlik yasalarını yumuşatma ve 18 yaşına geldiklerinde ehliyet aldıklarında küçüklerin oy kullanmaları için ön kayıt yaptırmalarına izin verme çabalarına karşı önlemleri içeriyor.

Ayrıca, ABD Posta Hizmetinin, adreslerini ve eyaletlerini değiştiren kişiler için kayıt güncellemelerini kolaylaştırmasını ve bunların çoğunun zaten sahip olduğu çevrimiçi seçmen kayıt sistemlerini ve federal seçimler için aynı gün seçmen kayıtlarını açmasını gerektirir.

Cruz, "Demokratlar inanılmaz derecede alaycı bir karar verdiler, bu da seçmen sahtekarlığından yararlandıklarına inanıyorlar," dedi. "Beyaz Saray ve Kongre'nin iki evi var ve bu anı, seçim sonuçlarını manipüle edip çalabilmek için kuralları değiştirerek kalıcı olarak kilitlenmeye çalışıyorlar."

"H.R. 1 seçim bütünlüğünü korumaz, onu baltalar," diye ekledi. "Demokratların bir numaralı önceliği iktidarı elinde tutmaktır."

Oy hakkı savunucuları, milletvekillerini yıllardır H.R. 1'deki politikaları benimsemeye zorluyorlar. Mevzuat, seçmenlerin, özellikle sistemde gezinmeyi zor bulan beyaz olmayan kişilerin erişimini artırmayı amaçlıyor. Tasarı, seçmen haklarının yanı sıra kampanya finans sistemlerini düzenleyecek ve adaylar için etik kuralları uygulayacak hükümler de içeriyor.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fox News, Biden'ın prime time konuşması sırasında ekranın köşesinde tuhaf bir 'canlı Tucker reaksiyonu' kamerası yayınladı.

BB1ew3th.img?h=636&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Fox News, Biden'ın Perşembe günkü prime time konuşması sırasında ekranda bir "canlı Tucker tepkisi" kutusu yayınladı.

Kutu, sunucu Tucker Carlson'un yüz tepkilerini gerçek zamanlı olarak gösterdi.

Hareket memleri ateşledi ve ağın devam eden fikir akışını düz haberlere yansıtıyor.

Fox News, Başkan Joe Biden'ın Perşembe günü yaptığı ilk prime-time konuşmasına alışılmadık bir özellik ekledi: Tucker Carlson'un onu izlediği gerçek zamanlı tepkiler.

Biden'ın konuşması, 1,9 trilyon dolarlık COVID-19 teşvik paketinin geçtiğini işaret etti ve 1 Mayıs'a kadar tüm Amerikalıları uygun hale getirecek aşılar için bir zaman çizelgesi duyurdu.

Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü'nün COVID-19'un yayılmasının bir pandemi olduğunu ilan etmesinin üzerinden bir yıl geçti. O zaman, 530.000'den fazla Amerikalı virüsten öldü.

Konuşma, Carlson'un akşam 8'inin başlangıcına denk geldi. göstermek. Fox News, Biden'ın teslimatını yayınladı ve ekranın sağ alt köşesine bir "Canlı Tucker reaksiyonu" kutusu ekledi.

Biden'in konuşması devam ederken, kutu Carlson'un şaşkın bakışlarını sürdürdüğünü, zaman zaman çeşitli şekillerde kaşlarını çattığını ve adresin çoğunda başını salladığını gösterdi.

Bir örnekte, Biden anti-Asya istismarının "yanlış, Amerikan'a aykırı ve durması gerektiğini" söylediğinde, buradaki tweet'te görülebileceği gibi, Carlson kısa bir süre kaşlarını kaldırdı:

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rapora göre, bir Georgia seçim görevlisine baskı yapan Trump'ın kayıp kaydı, bir araştırmacının spam klasöründe ortaya çıkarıldı

BB1exNSC.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump ile bir Georgia seçim yetkilisi arasında bir telefon görüşmesi The Wall Street Journal tarafından yayınlandı.

Daha önce bu telefon görüşmesinin kaydının olmadığına inanılıyordu.
Ancak The Post, yetkililerin kaydı bir araştırmacının önemsiz klasöründe bulduklarını söyledi.

Eski Başkan Donald Trump ile Gürcü bir seçim yetkilisi arasında altı dakikalık bir telefon görüşmesi Çarşamba günü Wall Street Journal tarafından yayınlandı.

Gazete, Trump'ın Aralık görüşmesini Gürcistan Dışişleri Bakanı'nın soruşturma sorumlusu Frances Watson'a, 6 Ocak'ın "çok önemli tarihi" nden önce var olmayan seçmen dolandırıcılığı örneklerini bulması için baskı yapmak için kullandı.

Washington Post'un Ocak ayında bildirdiğine göre, daha önce telefon görüşmesinin bir kaydının bulunmadığına inanılıyordu.

Ancak yetkililer, bir kamuya açık kayıt talebine yanıt verirken son zamanlarda kaydı Watson'ın spam klasöründe bulduklarını, olaya aşina olan isimsiz bir kişi The Post'a söyledi.

Ağır bir Demokratik yargı bölgesi olan Fulton County, 2020 seçimlerinde Biden'a oy verdi. Orada yaygın bir sahtekarlık kanıtı yok.

Trump, Gürcistan'ı 11.000'den fazla oyla kaybetti ve bu, sandıklar üç kez sayıldıktan sonra onaylandı.

Çağrıda Trump, Watson'a "doğru cevap çıktığında" "övüleceğini" de söyledi.

Konuşma, Trump'ın Gürcistan'ın dışişleri bakanı Brad Raffensperger ile yaptığı rezil sohbetten önce geldi ve eski başkan ondan Başkan Joe Biden'in zaferini bozmak için ek oy "bulmasını" istedi.

Bu görüşme ve Trump'ın "2020 Gürcistan Genel Seçimlerinin yönetimini etkileme" çabaları hakkında bir ceza soruşturması geçen ay Fulton County'de açıldı.

The New York Times'ın bildirdiğine göre, Raffensperger geçen ay telefon görüşmesi için bir "gerçek bulma araştırması" başlattı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Georgia Seçim Yasası Hakkında Soru Sorulan Abrams'ın Mikrofonu Kesilmişti Bu Nedenle Abram 6 dakikalık Bir Video Yayınladı

Gürcistanlı Demokrat Stacey Abrams Salı günü, geçen hafta Senato Yargı Komitesi duruşmasında bir GOP senatörü tarafından kesildikten sonra Gürcistan'ın yeni tartışmalı oy kullanma yasasına itiraz listesini sürdüren yaklaşık altı dakikalık bir video tweetledi.

BB1eMN8w.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Oy haklarıyla ilgili duruşma sırasında, Cumhuriyetçi Senatör John Kennedy (La.), Abrams'tan, itiraz ettiğiniz hükümlerin bir listesini "ona" vermesini "istedi.

Oy hakları aktivisti daha sonra, Şeftali Eyaletindeki oy pusulası bırakma yerlerinin sayısına ilişkin sınırlamalar ve Abrams'ın iddia ettiği gibi, bölgelerin oy verme pencerelerinin kısaltılmasına izin veren bir kanun hükmü dahil olmak üzere, itiraz ettiği birkaç bileşeni belirtmeye devam etti. mesai saatleri içinde oy kullanamayan seçmenler üzerinde etkisi vardır. "

Devam edemeden Kennedy sözünü kesti, "Tamam, fikri anladım. Fikri anladım."

Abrams Salı günü ifadesine, beyaz olmayan topluluklar ve düşük gelirli sakinler de dahil olmak üzere seçmenlerin belirli kesimlerine haksız kısıtlamalar getirdiğini iddia ettiği yasanın ek bileşenlerini özetlediği bir videoda devam etmeyi seçti.

Videoda "Bu soru için teşekkür ederim senatör," diye başladı. "Daha önce kesildiğimizi biliyorum, o yüzden devam etmeme izin verin."

Abrams, seçim dışı çalışanların seçim yerlerine 150 fit mesafedeki seçmenlere yiyecek veya su dağıtmasını yasaklayan yasanın hükmünü ele aldı.

Oy hakları savunucu grubu Fair Fight Action'ın kurucusu, Georgia Valisi Brian Kemp (sağda) tarafından geçen ay imzalanan seçim tasarısının aynı zamanda "seçmen kafeslemesini de düzenlediğini, yani bir bireyin sınırsız sayıda seçmenin uygunluğuna itiraz edebileceğini sözlerine ekledi. onların ilçesi. "

Abrams ayrıca, yasanın Gürcistan'ın dışişleri bakanının seçimlere nezaret etme yetkisini kaldırdığını, yerel seçimlerde eyalet meclisine daha fazla yetki verdiğini ve ayrıca tüm seçmenlerin, oy pusulalarını sunarken fotoğraflı bir kimlik sunmalarını şart koştuğunu savundu.

Video boyunca Abrams, Kennedy ile geçen hafta yaptığı viral etkileşimden, "Her şey bu mu?" Sorusu da dahil olmak üzere, klipler içeriyordu.

Salı günkü videoda Abrams, "Hayır. Kusura bakmayın ama henüz bitirmedim senatör."

Abrams, Cumhuriyetçilerin Georgia tasarısının önceki versiyonlarında uygulamaya çalıştıkları daha kısıtlayıcı önlemlere işaret etmeye devam etti.

Abrams, "Cumhuriyetçilerin Pazar günkü oylamayı ortadan kaldırmak istediğini unutmayalım, ancak biz onları durdurduk" dedi. "Ve Cumhuriyetçiler hiçbir mazereti ortadan kaldırmak istediler, ancak biz onları durdurduk. Ve Cumhuriyetçiler otomatik seçmen kayıtlarını ortadan kaldırmak istediler."

"Ama bekleyin, onları durdurduk" diye ekledi.

Şeftali Eyaletindeki Kemp ve Cumhuriyetçi milletvekilleri, oy verme yasasının, eski Başkan Trump ve müttefikleri tarafından 2020 seçimlerinde desteklenmeyen yaygın iddialarla defalarca sorgulanan eyalet seçim sisteminin bütünlüğüne olan güveni yeniden tesis etme amacını taşıdığını savundu. seçmen dolandırıcılığı.

Abrams, eyaletteki işletmeleri ve olayları boykot etme çağrılarına da yol açan yeni yasaya karşı çıkan liderlerden biri oldu.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Teksas Oy Verme Kanun Değişiklikleri bazı Demokratları 2022 ara seçimleri konusunda endişelendiriyor

Teksas'ın 6. kongre bölgesi için özel bir seçimin ardından iki Cumhuriyetçi ikinci tur seçimlerde karşı karşıya gelecek. Demokratlar bu seçimde iyimserdi, ancak partiden hiçbir aday ikinci tura katılmaya hak kazanmadı. Los Angeles Times köşe yazarı Mark Barabak, bu yarışta Demokratlar için neyin yanlış gittiğini ve ara seçimlere doğru farklı şekillerde neler yapabileceklerini tartışmak için CBSN'e katıldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
  • Admin

Kongre'deki Cumhuriyetçiler Trump'ın darbe planında yer aldı

BB1eBAn6.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&

Özel Hukuk Müşaviri Robert Muller, iki buçuk yıl önce, Donald Trump'ın 2016 seçimlerine kendi adına müdahale eden Rus hükümetinin ajanlarıyla suç ortaklığı yapmadığını beyan ettiği raporunu sundu. Trump'ın kampanyasının çok sayıda üyesi, çeşitli ilgili ve ilgisiz suçlamalarla suçlandı, ancak özel savcılar hiçbir zaman bir komplo için yeterli kanıt toplayamadı. Trump son derece şüpheli davranmış olsa da, müfettişler Rus hükümetinin ne yaptığını bildiğini kanıtlayamadı.

Trump, tüm görev süresini aleni yolsuzluk eylemleri yaparak, işini görevleriyle birleştirerek ve çıkar çatışmalarına karşı tüm etik kısıtlamalara açıkça meydan okuyarak geçirmeye devam etti. Pek çok kez adaleti açıkça engelledi ve hatta siyasi rakibinin başkanlık kampanyasını sabote etmeye çalışarak gücünü kötüye kullanmakla suçlandı. Yasayı defalarca çiğnedi ve her seferinde ondan kaçtı.

Öyleyse neden iktidarın barışçıl transferine müdahale etmek ve kaybettiği seçimi devirmek için bir komploya girişmesin?

Onun böyle bir komploya karıştığına dair birbiri ardına ifşaatlar bildirilirken, bu hafta odak noktası tam olarak bu oldu. Ayrıca, Trump ve yardımcı komplocularının ne yaptığının farkında olan birçok insan olduğu da ortaya çıktı, ancak hiçbiri alarm vermedi. Bu onları yasal anlamda suç ortağı yapar mı bilmiyorum ama kesinlikle onları utanç verici bir şekilde etik dışı kılıyor.

Tüm hafta boyunca, Trump'ın geçen haftaki mitinginde yaptığı aşağılık yorumlardan - isyancılara af sallamak ve biri onu suçlarından yasal olarak sorumlu tutmaya çalışırsa, kalabalığı sokaklara çağırmak gibi - en son gelişmeler hakkında yazdım. - oylama makinelerine el koymak için İcra Emri çıkarmayı düşündüğüne dair haberlere. Her gün, her biri bir öncekinden daha çarpıcı yeni ayrıntılar getiriyor.

Haftayı özetlemek gerekirse: Trump'ın o zamanki Başsavcı Bill Barr'dan sonuçları bozabileceğini düşündüğü eyaletlerde Adalet Bakanlığı'nın oylama makinelerine el koymasını istediğini öğrendik. Neyse ki, kendisine bunun yasa dışı olacağı söylendi. Daha sonra, eski ulusal Güvenlik Danışmanı General Michael Flynn (E.) ve avukatı Sidney Powell'ın, Pentagon'a aynı eyaletlerdeki oylama makinelerine el koymasını emretmesi için onu ikna etmeye çalıştıkları ve kendi seçimlerini kendisinin yönettiği ortaya çıktı. avukat Rudy Giuliani, bunu İç Güvenlik Bakanlığı'na yaptıracak. Her seferinde bundan vazgeçildi, ancak bu aptal planlardan vazgeçmesi için büyük bir çaba sarf etti.

İLGİLİ: Donald Trump korkunç bir hafta geçiriyor - ve sadece Çarşamba

Perşembe günü Washington Post, aynı zamanda ortaya çıkan başka bir komplo olduğunu bildirdi - ve bu da diğerleri kadar çılgınca:

Not, hükümet bürokrasisinin banal dilini kullandı, ancak savunduğu öneri aşırıydı: Başkan Donald Trump, yabancı güçlerin müdahale ettiğini göstermek amacıyla ham elektronik iletişimleri incelemek için Ulusal Güvenlik Ajansı ve Savunma Bakanlığı'nın olağanüstü yetkilerini kullanmalı. 2020 seçimlerinde Joe Biden'ın kazanmasına yardımcı olmak için. Trump'ın müttefikleri arasında dolaşan 18 Aralık 2020 tarihli not, yabancı müdahalenin kanıtının "Anayasa'yı yalnızca sivillere yönelik mevcut yargı yollarından daha üstün bir şekilde savunmaya yönelik sonraki adımları destekleyeceğini" savundu.

"Sonraki adımlar" neredeyse kesinlikle oylama makinelerinin ele geçirilmesiydi.

Bu, Flynn ve Powell'ın, Trump'ın orduyu oylama makinelerini ele geçirmek için harekete geçirecek bir ulusal güvenlik Kararnamesi yayınlaması gerektiğini tartışmak için Beyaz Saray'a gizlice girdiği gün. Bunların herhangi birinin bununla bağlantılı olup olmadığı veya ayrı bir komplo olup olmadığı bilinmiyor, ancak bu oylama makinelerini almaya çalışırken birden fazla kişinin dahil olduğunu söylemek yeterli ve bu kesinlikle başka bir girişim gibi görünüyor.

NSA'yı elektronik iletişim yoluyla elemek için görevlendirmeyi savunan bu not, Rich Higgins adında eski bir Trump Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi de dahil olmak üzere daha önce kimliği belirlenmemiş bazı yeni kişileri içeriyordu. Higgins'i duymuş olabilirsiniz - küreselcilerin, İslamcıların ve hükümet içindeki diğer güçlerin Başkan Trump'ın gündemini alt üst ettiği suçlamasını yapmak için zorlanan adamdı. Komplo ayrıca, Post'a hiçbir şey bilmediğini pek inandırıcı bir şekilde iddia etmeyen bir Ordu avukatını ve Virginia'dan Kongre için eski bir Cumhuriyetçi adayı içeriyordu.

O sırada ortalıkta dolaşan canlı teorilerden birinin, bir İtalyan savunma müteahhitinin ve CIA'nın oylama makinelerine sızdığını ve oyları Trump'tan Biden'a çevirdiğini öne süren "İtalya Geçidi" olduğunu unutmayın. (Bir noktada Sidney Powell'ın Pentagon'u aradığını ve kanıtları yok etmek için gizli bir operasyon sırasında gözaltına alındığını söylediği CIA direktörü Gina Haspel'i kurtarmak için özel kuvvetler ekibi göndermelerini talep ettiğini hatırlarsınız. şaka yapmıyorum.)

Söylemeye gerek yok, NSA'yı bu amaç için kullanmanın yasadışı olduğunu söylemeye gerek bile yok. Oylama makinesine el koyma fikrine kesinlikle katılmış olmasına rağmen, Trump'ın kendisinin bu özel plana dahil olduğuna dair hiçbir belirti yok, kim bilir? Ancak Post'a göre, bunu kesinlikle bilen başka üst düzey hükümet yetkilileri de vardı. Kuzey Dakota'dan Cumhuriyetçi Sens. Kevin Cramer, Wisconsin'den Ron Johnson ve Wyoming'den Cynthia M. Lummis, Bay My Pillow, Mike Lindell tarafından Trump Otel'de bir toplantıya davet edildi. seçim ve makinelere el koyma fikri yeniden gündeme geldi. Bu toplantıdan sonra, Cramer ve Johnson'a, kanıt aramak için NSA'nın kullanımını özetleyen o notun bir kopyası gönderildi. Görünüşe göre, Meclis'in GOP üyeleri de tüm bunlar hakkında bilgilendirildi.

Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows'un bu anlamsız "İtalya kapısı" komplo teorisini araştırmak için Adalet Bakanlığı'nı görevlendirmeye çalıştığını zaten biliyorduk ve daha önce Utah'tan GOP Sens. Mike Lee ve Güney Carolina'dan Lindsey Graham'ın soruşturmayı "incelediği" bildirilmişti. dolandırıcılık iddiaları, hatta ülkenin dört bir yanındaki insanları onları doğrulamak için arayacak kadar ileri gidiyor. Aslında, Kongre'nin GOP üyelerinin çoğunun Beyaz Saray içinde ve çevresinde meydana gelen entrikalardan haberdar olduğunu varsaymak doğru olur çünkü o kadar çılgınca ki bu kelime neredeyse kesinlikle ortalıkta dolaştı. Oldukça az sayıda kişi, 6 Ocak'taki sayıma itiraz etmeleri için cumhurbaşkanı ve Rudy Giuliani tarafından yoğun bir şekilde kulis yapılıyordu.

Hiçbiri konuşmadı ve neler olup bittiği konusunda halkı uyarmadı. Cramer kayıtlara geçen ilk kişi oldu ve bunu yapması bir yıldan fazla sürdü. Hepsi Donald Trump'ın bir darbe planladığını biliyorlardı ve hiçbir şey söylemediler. Yine, seçilmiş bir yetkilinin birileri hükümeti devirmeyi planlarken pasif bir şekilde seyirci kalmasının yasa dışı olup olmadığını bilmiyorum ama olması gerektiğini biliyorum.

Kaynak: Salon

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

Washington Post: Bill Barr, Trump'ın bir liderin 'ne mizacına ne de ikna gücüne sahip olduğunu' söyledi

BB1bxNDI.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&

Washington Post tarafından yakında yayınlanacak olan kitabından alıntılara göre, eski ABD Başsavcısı Bill Barr, eski Başkan Donald Trump'ın bir liderin "ne mizacına ne de ikna gücüne sahip olduğunu gösterdiğini" düşünüyor.

Barr, "Yalnızca savaşabilen ve 'zımbalayan' değil, aynı zamanda ikna eden ve çeken liderlere ihtiyacımız var - Amerikan vatandaşlığını paylaşmanın ne anlama geldiğine dair canlandırıcı bir vizyon oluşturabilecek ve savunabilecek liderlere ihtiyacımız var." Post'a göre, ikinci başsavcı, "Birbirinden Sonra Bir Lanet Şey" kitabında yazdı.

Bir zamanlar Trump'a sadık olan kişiden gelen yorumlar, eski Başkan'ın görevden ayrıldıktan sonra bir yıldan fazla bir süre sancaktarı olarak hizmet veren Cumhuriyetçi Parti'nin tarzı ve yönü üzerinde hatırı sayılır bir etkiye sahip olmaya devam etmesiyle geldi.

Post'a göre, Barr kitapta Trump'ın yeniden cumhurbaşkanlığına aday olma ihtimalinin "korkutucu" olduğunu söylüyor.

CNN kitabın bir kopyasını alamadı. Barr, kitapla ilgili yeni haberler hakkında CNN'ye yorum yapmadı.

Barr, Aralık 2020'de Associated Press'e Adalet Bakanlığı'nın yaygın seçmen sahtekarlığına dair herhangi bir kanıt bulamadığını söyledikten sonra istifa ettiğinde, Barr'ın istifa mektubunu parlayan bir teklif sunmak için kullanmasıyla, Trump ile ayrılması çoğunlukla - en azından alenen - dostane görünüyordu. Trump'ın görev süresi nedeniyle.

Ancak o zamandan beri, 2020 seçim sonuçlarıyla ilgili ısrarlı yalanları da dahil olmak üzere söylemleri ve saplantıları nedeniyle eski patronlarına yüklenen eski yönetim yetkililerinin büyüyen listesine katıldı.

Post'a göre Barr yeni kitapta "Seçim 'çalınmadı'" diye yazıyor. "Trump kaybetti."

Post raporunda, eski başsavcı, Trump'ın seçim yalanlarının 6 Ocak 2021'de ABD Başkenti'ne düzenlenen saldırıya yol açtığını öne sürdüğünü, ancak eski Başkanın ölümcül saldırıyı "teşvik ettiğini" söylemediğini söyledi.

Barr, "Tahmin yasal bir tanımı var ve Trump'ın açıklamaları hiçbir Amerikan mahkemesinde bu tanıma uymaz" diye yazıyor.

Ayaklanmadan kısa bir süre sonra, Meclis, daha sonra Joe Biden'ın göreve başlamasından sonra yapılan bir oylamada Senato tarafından beraat etmesine rağmen, mafyayı kışkırttığı için Trump'ı görevden aldı.

Barr'ın yönetimden ayrılmasının ardından, Trump'ın onun hakkındaki kamuoyu açıklamaları çok daha kritik hale geldi ve eski Başkan, Barr'ın ABC News şefi Washington muhabiri Jonathan Karl tarafından yazılan ayrı bir kitapta Trump'ın iddialarından şüphelendiğini söylemesine yanıt olarak geçen yaz Barr'a ateş püskürdü. yaygın seçim sahtekarlığı "saçmalık" idi.

Trump, o sırada sert bir açıklamada Barr'ın "kelimenin her anlamıyla bir hayal kırıklığı olduğunu" söyledi ve eski başsavcısını "Yalnızca adı Cumhuriyetçi" anlamına gelen bir kısaltma olan "RINO" olarak nitelendirdi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin bunu başlık sabitlikten çıkardı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.