Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Pennsylvania Yüksek Mahkemesi, Philadelphia seçim gözlemleriyle ilgili şikayetleri reddetti

Pennsylvania Yüksek Mahkemesi Salı günü 5-2'ye göre, Philadelphia'da gözlemcilerin oy sayımını izleme haklarının yeterli olduğuna karar verdi ve Başkan Donald Trump'ın kampanyasından, anket gözlemcilerinin "anlamlı erişim" elde edemediği yönündeki bir iddiayı reddetti.

BB1b6qYh.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump kampanyası, gözlemcilerin oyları sayma sürecini gerçekten göremeyecek kadar uzağa yerleştirildiğini ve bir alt mahkemenin başlangıçta onlarla anlaşarak sürece daha yakın olmasına izin verildiğini savundu. Daha önce diğer Cumhuriyetçi iddiaları reddeden Eyalet Yüksek Mahkemesi, Salı günü bu alt mahkeme kararını iptal etti.

Mahkeme, "Seçim Yasası, bu tür temsilcilerin yeri için asgari mesafe parametrelerini belirtmediğinden, ön teftiş ve inceleme sürecinde aday temsilcilerinin konumlandırılmasına ilişkin düzenlemelerini şekillendirirken Kurulun yasalara aykırı davranmadığı sonucuna vardık." çoğunluk düzeni. "Kritik olarak, burada uygulanan Kurul düzenlemelerini makul buluyoruz, çünkü aday temsilcilerin Seçim Yasası uyarınca faaliyetlerini yürüten Kurul'u gözlemlemelerine izin verdiler."

Pennsylvania Yüksek Mahkemesi kararının haberi, tam da Williamsport, Pennsylvania'daki bir federal yargıcın, oturumu dinlemek için kurulan telefon hatlarıyla ilgili bir sorun nedeniyle ayrı bir Trump kampanyası seçim davasındaki önemli duruşmayı askıya alırken geldi. Bu duruşmada, Trump hukuk ekibinin başına bizzat el atan Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani, eyaletin seçim hesaplarının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini savundu.

Giuliani karara federal mahkeme müdahalesinin neden gerekli olduğunun altını çizerek tepki gösterdi.

Giuliani, yakındaki bir basın odasına gönderilen bir video beslemesinden duyulan yorumlarda, "Sanırım [Pennsylvania] Yüksek Mahkemesi yeni bir eşit koruma iddiası oluşturdu" dedi. "Aslında varlığın yeterli olduğuna karar verdiler, onları görmenize gerek yok. … Biz burada otururken yeni bir eşit koruma iddiası ortaya çıktı. "

Giuliani, 50 eyaletin hepsinin seçim gözlemcileri için bazı hükümlere sahip olduğunu ve Pennsylvania mahkemesinin, bu şartı esasen sindirerek eyalet seçmenlerini dezavantajlı duruma düşürdüğünü söyledi.

Ancak Eyalet Yüksek Mahkemesi davasındaki muhalif görüş, gözlemciler süreci anlamlı bir şekilde izleyemeseler bile, oy pusulalarının diskalifiye edilmesi gerektiği anlamına gelmediği iddiasını reddetti.

Baş Yargıç Thomas G. Saylor, "Gösterilen sahtekarlık bir yana, Pennsylvania seçmenleri tarafından kullanılan varsayımsal olarak geçerli oy pusulalarının, düzeltilmiş olan ve dolayısıyla potansiyel olarak binlerce seçmenin haklarından mahrum bırakılan münferit usul usulsüzlüklerine dayanılarak göz ardı edileceği fikri yanlıştır," dedi bir başka adaletle birleşen muhalefet.

Trump, Pennsylvania ve başka yerlerdeki gözlem süreci konusundaki mücadeleyi, büyük bir seçim sahtekarlığı anlatısını yanlış bir şekilde şişirmek için kullandı. Cumartesi günü tweet attı "Anket Gözlemcilerimizin ve Gözlemcilerimizin Sayım Odalarına girmesine izin vermezlerdi." "Bunu tek başımıza kazanırız!"

Bunun yerine, Trump ve Cumhuriyetçi müttefiklerin yasal çabalarının çoğu eli boş çıktı.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Joe Biden Amerika da asgari ücreti saat başı 15 dolara çıkarmak istiyor - işte karşısına çıkan şey

Başkan olarak seçilen Joe Biden'in kazanamadığı bir eyalet olan Florida, eyalet asgari ücretini 2026'ya kadar saatte 8.56 dolardan 15 dolara çıkarma kampanyası vaatlerinden birini gerçekleştirme lehine oy kullandı. Ancak konu federal asgari ücreti Saatte 15 dolar, Biden muhtemelen daha fazla engelle karşılaşacak.

BB1b00li.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pandemiden önce bile, Biden’ın ilk resmi kampanya konuşmasında, başkan seçilirse federal asgari ücreti saatte 15 dolara çıkarmaya söz verdi. Federal asgari ücret, 2009'dan beri saatte 7,25 dolar, bu da haftada 40 saat çalışan biri için kabaca 15.000 dolara çıkıyor.

Flordia, California, Connecticut, Illinois, Maryland, Massachusetts, New Jersey ve New York gibi, önümüzdeki yıllarda işçilere asgari 15 dolar ödeme sözü verdiler. Diğer eyaletler, devletlerinin asgari ücretlerini artırma çabalarına karşı çıktılar ve bunun uygulanmasının yaygın iş kayıplarına yol açabileceğinden korktular.

Şu anda hiçbir eyalette 15 dolarlık asgari ücret yok, ancak Washington D.C.'nin var. Washington (eyalet) ve Massachusetts, Çalışma Bakanlığı'na göre, Temmuz 2020 itibariyle sırasıyla 13.50 $ ve 12.75 $ ile en yüksek eyalet asgari ücretine sahip.

Demokratik milletvekilleri, önümüzdeki yıl Meclis ve Senato'da "mavi dalga" nın hakim olacağından umutluydu. Bu, Biden için kampanya yürüttüğü diğer politika değişikliklerinin yanı sıra 15 dolarlık bir federal asgari ücreti yürürlüğe koymasını çok daha uygun hale getirecektir.

Meclisin kontrolünü Demokratların elinde tutması muhtemeldir, ancak Senato'nun çoğunluk kontrolü Cumhuriyetçilerin elinde kalabilir. Bu, Georgia'daki iki görevdeki Cumhuriyetçi Senatör Kelly Loeffler ve David Perdue, 5 Ocak'ta yapılacak ikinci Senato seçimlerini kazanırsa.

Bu durumda, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, oylanacak Senato katına getirilenlerin bekçisi olmaya devam edecektir.

Sol eğilimli bir düşünce kuruluşu olan Ekonomi Politikaları Enstitüsü'nden bir ekonomist olan Heidi Shierholz, Senato'daki belirsizliğe rağmen, federal asgari ücreti artırmak için "Senato'da kötülük korumalı bir çoğunluğa sahip olmanın yolu yoktur" dedi. Washington, DC merkezli

Bununla birlikte, Biden, bir idari emirle federal sözleşmeli işçiler için asgari ücreti çok iyi artırabilir, diye ekledi.

Alakalı: İşte Biden'ın yalnızca idari kararla değiştirebileceği şeyler

Geçen Temmuz, House Democrats, federal asgari ücreti saatte 15 dolara çıkaracak bir yasa tasarısı olan Maaşı Yükseltme Yasasını kabul etti. McConnell, partizan olmayan bir hükümet organı olan Kongre Bütçe Ofisi'nden yapılan araştırmaya atıfta bulunarak Senato'da konuyu ele almayı reddetti, 2025'e kadar maaşı saatte 15 dolara çıkarmanın 1.3 milyon işçinin işsiz kalmasına neden olabileceğini buldu. CBO'nun medyan tahmini.

"İş kaybetmemize gerek yok. Şu anda yeterli işimiz yok, ”dedi McConnell geçen yıl Temmuz ayında yaptığı bir röportajda. Temmuz 2019'da işsizlik oranı% 3,7 oldu.

Öte yandan, CBO raporu, "aksi takdirde saat başına 15 dolardan daha az kazanacak olan 17 milyon işçinin ücretlerini artıracağını" buldu. Temmuz 2019'da yayınlanan rapor, doğal olarak ABD'yi ve diğer ülkeleri resesyona sürükleyen salgının ekonomik etkisini yakalayamıyor.

Meclis’in Ücreti Arttırma Yasasını kabul etme kararı öncesinde, işletmeler için bir lobi grubu olan ABD Ticaret Odası, asgari ücreti saatte 15 dolara yükseltmeye “şiddetle karşı çıktığını” söyledi ve ayrıca CBO'nun raporuna da atıfta bulundu.

Ancak Oda, asgari ücretin 10 dolara yükseltilmesini desteklediğini çünkü "varsa, çok az iş kaybına neden olacağını" söyledi. Oda, MarketWatch’in duruşunun geçen yıl yayınlanmasından bu yana değişip değişmediğine ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

Ekim ayının istihdam raporu, Nisan ayında işsizlik oranının% 14,7'ye düştüğü ABD ekonomisinin pandeminin zirvesinden toparlanma yolunda olduğunu gösteriyor.

Geçen ay Eylül ayındaki% 7,9'dan% 6,9'a düşerek, işverenlerin önceki aylara göre daha yavaş olsa da işçileri işe aldığına işaret ediyor. Avrupa'daki eyaletler, yeni koronavirüs vakaları nedeniyle birçok işletmeyi geçici olarak kapanmaya zorlayarak kilitleme önlemlerini yeniden uyguladıkça, ABD'deki, özellikle hastanelerin yaklaştığı veya kapasitesinin bulunduğu Ortabatı'daki eyaletler de benzer önlemleri yeniden uygulayabilir.

Bu, daha fazla işçinin geçici olarak işsiz kalmasına neden olur ve Yuci Chen'in kanun yapıcıların asgari ücreti artırma konusunda temkinli bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğine inanmasının nedenlerinden biri.

W.E.'de bir emek ekonomisti olan Chen, "Bir asgari ücret politikası hakkında düşünmek doğrudur, ancak asgari ücret artışını tasarlamak ve uygulamak daha fazla düşünmeyi gerektirir" Mich, Kalamazoo merkezli bağımsız bir araştırma kuruluşu olan UpJohn Institute, MarketWatch'a söyledi.

Chen’in önceki araştırması, imalatçı çalışanlarının ücretlerini% 1 artırmanın işverenlerin çalışma saatlerini% 0,7 azaltmasına neden olduğunu buldu. ABD Sayım Bürosu'nun bir şubesi olan Ekonomik Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlanan araştırmasına göre, işverenlerin makine yatırımlarını% 2,7 artırmasına da neden oldu.

Bu argümana rağmen Shierholz, asgari ücrete kademeli bir artış uygulamaya başlamak için şimdi uygun zaman olduğuna inanıyor.

"İşgücü piyasası güçleniyor," dedi ve asgari ücreti artırmanın "harcama ihtimali olan insanların cebinden para kazanmasına ve bu da ekonomik aktivitenin artmasına yardımcı olacağını" ekledi.

"İşsizlik oranı sendikasız işçiler için insanların pazarlık gücü yüksek olduğunda, sadece ortadan kalkar" dedi. "Sendikasız bir işçinin işverenine göre sahip olduğu tek ekonomik kaldıraç, işini bırakabilmesidir."

Sonuç olarak, işçilerin düşük ücretlere razı olma olasılığı daha yüksektir.

Merkez sol bir düşünce kuruluşu olan Brookings Enstitüsü'nün Haziran raporuna göre, ABD'de önemli işçi sayılan 4,3 milyon Amerikalı saatte 10 doların altında kazanıyor. "Temel işçi" terimi, koronavirüsün yayılmasını engellemek için ekonominin büyük bir kısmı kapatıldığında şahsen çalışmaya çağrılan işçi grubunu tanımlar.

Biden’ın geçiş ekibi, yeni açılan web sitesi BuildBackBetter.com'da "Milyonlarca Amerikalı işçinin ülkemizi ayakta tutmak için hayatlarını ve sağlıklarını tehlikeye attığını gördük," dedi. "Biden'in dediği gibi, onları sadece övmeyelim, onlara ödeyelim - makul bir ücret, saatte en az 15 dolar."

Brookings raporu, işçilerin% 10'unun Siyah ve% 15'inin İspanyol olduğu işgücünün diğer tüm sektörlerine kıyasla, temel çalışanların% 16'sının Siyah ve% 21'inin İspanyol olduğunu buldu.

Shierholz, MarketWatch'a "Asgari ücreti yükseltmenin ırk ve cinsiyet açısından büyük etkileri var" dedi. "Irksal ücret farkını azaltacak çünkü asgari ücreti yükseltirsek daha fazla renkli insan zam alacak."

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump, kasıtlı olarak işleri Biden için nasıl daha da zorlaştırıyor?

Başkan Donald Trump, Twitter'da - golf turları arasında - kaybettiği seçimi kazandığı yalanını yaymaya ve Ocak ayında Beyaz Saray'da olacağına söz vermeye devam ediyor.

BB1b8E84.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu arada, CNN'in haberine göre bir "sığınak zihniyeti" devreye girdi ve ilk aile Florida'daki Şükran Günü'nün yerine iki aydan fazla bir süre içinde ayrılacağı Beyaz Saray'da kalma planlarını iptal etti.

Ancak hükümetin genelinde Trump - Pentagon'daki eylemler, ekonomideki eylemsizlik ve salgın konusunda inkar ile - Başkan ve müttefikleri, Başkan seçilen Joe Biden'ın altını çiziyor ve hiçbiri bunu kabul etmese bile Amerikan halkına zarar veriyor. değiştirilmek üzereler.

Bunun yerine Trump, seçim sahtekarlığı anlatısına aykırı herhangi bir şeyi kabul eden yetkilileri kovmakla meşgul oldu - Salı günü seçimlerin karışmaktan uzak olduğunu onaylayan DHS yetkilisi Christopher Krebs'ti.

İşte Trump'ın işleri halefine nasıl bıraktığına dair kısa bir rehber.

Dış politika üzerine boks Biden
CNN'in ulusal güvenlik ekibi tarafından hazırlanan bir rapor, Trump yönetiminin Biden'in hayatını daha da zorlaştıracak şekilde aktif olarak nasıl çalıştığına dair bir simgedir.

Bir yönetim yetkilisi CNN'e raporda, hedefin Biden yönetiminin hepsini söndürmesinin zor olacağı kadar çok yangın çıkarmak olduğunu söyledi.

Trump'ın yönetimi:

Trump'ın Başkanlık döneminin son günlerinde Afganistan ve Irak'tan askerlerin daha da uzaklaştırılması.

Yemen'de barışa aracılık etme çabalarını karmaşıklaştırabilecek yeni terörist atamaları düşünmek.

Orta Doğu'da güç dengesini değiştirebilecek devasa bir silah satışı için acele etmek.

Çin'e son dakika baskısı planlamak.

The New York Times'a göre, İran'a son dakika askeri saldırı fikrini dalgalandırmak.

Biden'ın İran'ın nükleer anlaşmasına yeniden katılmasını zorlaştıran bir yaptırım duvarı inşa eden Trump, suya düştü.

Mike Pompeo'yu bir ABD dışişleri bakanının İsrail yerleşimine yaptığı ilk resmi ziyarette göndermek.

Rapordaki uzmanlara göre, kasıtlı olarak işleri Biden için daha zor hale getirmek, Trump'ın 2024'teki bir rövanş için argümanını oluşturabilir.

Ve Trump'ın Pentagon'daki sivil liderliğini son dakikada değiştirmesi bu çabanın bir parçası.

Biden'a ekonomik bir el bombası teslim etmek
Trump'ın Kongre ile yeni bir Covid teşviğini müzakere etmekteki başarısızlığı, Biden'ı Birinci Günde Amerikalıların pandemiden zarar görmesine nasıl yardımcı olacağına dair siyasi bir mücadeleye hazırlayacak.

Başka bir işlem yapılmadan Aralık ayında sona erecek olanlar şunlardır:

İşsizlik sigortasını güçlendirecek hükümler

Öğrenci kredisi ödemelerinde erteleme

Ücretli aile izni hükmü

Vergi tabanı yok edilen eyaletler için koronavirüs yardım fonu

Ve tahliyeler için bir moratoryum

Trump, bunlara odaklanacaksa, potansiyel olarak bu konuları idari emirlerle ele alabilir. Ne olursa olsun, Biden'in başkanlığının ilk büyük siyasi mücadelesi, dar bir şekilde Cumhuriyetçi veya Demokratik kontrollü bir Senato ile bu açmazdan kaynaklanıyor olabilir.

Trump ayrıca bu yıl bordro vergilerinde geçici bir erteleme imzaladı. Tüm işverenler katılmadı, ancak Trump vergi ertelemesini kalıcı hale getiremedi veya affedemediğinden, Biden, 2021'de faturanın vadesi geldiğinde birikmiş bordro vergilerinin nasıl bir vergi artışı gibi hissettirmeyeceğini bulması gerekecek.

CNN'den Katie Lobosco ve Tami Luhby'den daha fazlasını buradan okuyun.

Amerikan demokrasisinin zayıflaması
Kanepe minderlerinin altına bırakılan bu çeşitli çivilerin en önemlisi, Trump'ın Biden'in galibiyetinin meşruiyetini kabul etmeyi kararlı bir şekilde reddetmesidir, sonuçta beyhude bir zırvalıktır, çünkü Biden görev yeminini edecek ve Trump artık Ocak ayında Başkan olmayacak.

Ya kampanya borcunu emekli etmek, demokratik inançsızlardan oluşan yeni bir medya imparatorluğunun tohumlarını atmak istediği ya da kişisel olarak yenilgiyi kabul edemediği için, Trump'ın eylemlerinin sonuçları olacaktır.

Bu iddiaları ve teorileri doğrulamaya devam ediyoruz. Hepsi bir şeyin çekirdeğini yalanlara çeviriyor.

İlgili: CNN Gürcistan seçmeniyle konuşuyor Trump kampanyası yanlış bir şekilde ölü bir kadın adına oy kullanmakla suçlanıyor

Trump'ın takipçilerinin birçoğunun seçim sonuçlarına inanmadıkları açıktır. Eğer Cumhuriyetçi ortodoksluk, Biden'in gerçek bir başkan olmadığı yönündeyse, önümüzdeki dört yıl içinde yönetme çabalarının önünde durmayı meşrulaştıracak ve hatta talep edecek ve demokratik süreci tehlikeye atacaktır.

Biden, söz verdiği gibi, bir bütüncü olarak hüküm sürecekse, önce onun bir seçim hırsızı olduğuna dair karşı olgusal nosyona inanmak için bakımlı insanlara ulaşmanın bir yolunu bulması gerekecek.

Cumhuriyetçiler, Trump'ın benzer şekilde ekşi Demokratlar tarafından başarısızlığa mahkum edildiğini iddia edecekler, ancak bu yanlış bir eşdeğerlik, çünkü Barack Obama ve Hillary Clinton'dan Demokratlar, Trump'ın zaferini gerçek zamanlı olarak kabul ettiler. Ayrıca Rusya soruşturmasına, Trump'ın görevden alınmasına ve daha fazlasına yol açan kanıtları da görmezden geliyor.

Neden 'sığınak zihniyeti' bu kadar sinsi
Yukarıdan gelen bu terim - sığınak zihniyeti - Beyaz Saray yardımcılarının anonim olarak kendi kendilerine başvurmaları için ilginç bir terimdir. Bunu her zaman Adolf Hitler'in sığınakta, dalkavuklarla çevrili sonuyla ilişkilendirdim - belirli bir yenilgi karşısında gerçekleri reddediyordum.

Ancak tarihçi Benjamin Carter Hett, LA Times'da bu konu hakkında daha kapsamlı bir şekilde yazıyor ve Trump'ın seçimleri kazandığı ve partisinin ona izin vermesinin demokrasi üzerinde yıpratıcı etkileri olacağına dair kitlesel yalanı öne sürdüğüne dikkat çekiyor.

Buraya son iki paragrafı koyacağım, ama her şeyi okumalı ve Beyaz Saray'da gördüklerimize uygulamalısın.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Seçim Sonucunu Tersine Çevirme Çabalarını Genişletiyor

WASHINGTON — Başkan Trump, seçim sonuçlarını tersine çevirme çabasını genişletti ve kilit devletlerin sonuçlarını onaylamak için yaklaşan süreler, yasal zorluklarının yolunu daraltacak şekilde belirlendiğinden, kabul etmeyi reddetmesine meydan okuyan Cumhuriyetçileri tehdit etti.

Bay Trump'ın kaybını Başkan seçilen Joe Biden'a geri döndürmek için yaptığı seçim sonrası kampanyası - modern ABD tarihinde emsali yoktur - bazı Cumhuriyetçi milletvekilleri ve valiler arasında giderek daha fazla gerginlik işaretleri gösterirken, başkanın kendi danışmanlarının çoğu, Sayfayı çevirmek için kampanya.

Önde gelen Cumhuriyetçiler iki haftadan fazla bir süredir cumhurbaşkanının sonuçları dava etme hakkını desteklediler. Ancak bazıları artık başarı şansı olmadığına inandıkları bir çabadan ve Bay Trump'ın seçimin bütünlüğünü savunan bir siber güvenlik görevlisini kovmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getiriyor. Bazı Trump danışmanları, milyonlarca Bay Trump'ın destekçisine yanlış umut veren sürekli baskı risklerinden endişe duyduklarını söylüyor

Cumhurbaşkanı bu hafta, kampanyasının sonuçlara itiraz ettiği önemli eyaletlerdeki milletvekillerine kişisel baskı yapma çabalarını artırdı. Perşembe günü, kampanyanın eyaletin oylamayı onaylamasını engellemeye çalıştığı Michigan'dan iki Cumhuriyetçi yasama liderini, konuya aşina olan bir kişiye göre Beyaz Saray'da Cuma öğleden sonra bir toplantıya davet etti. Kişi, Senato Çoğunluk Lideri Mike Shirkey ve Temsilciler Meclisi Başkanı Lee Chatfield'in geziyi yapmayı planladığını söyledi.

Trump hukuk ekibi, bazı eyaletlerde Cumhuriyet kontrolündeki eyalet yasama meclislerinin Seçim Kurulunu kendi lehine değiştirecek Trump yanlısı seçmenleri atamasını amaçladığını söyledi.

Bay Biden Perşembe günü, cumhurbaşkanının seçim sonuçlarını tersine çevirme çabalarını kınadı. "En sorumsuz başkanlardan biri olarak tarihe geçeceği başka bir olay olacak" dedi. "Bu adamın nasıl düşündüğünü anlamak zor ... Sebebini sorgulamak benden uzakta, yaptığı şey çok çirkin."

Trump kampanyasının sonuçlara itiraz ettiği eyaletlerden dördünün önümüzdeki günlerde oylarını onaylamaları gerekiyor, kazananların resmi olarak onaylanabilmesi için eyaletlerin attığı bir adım. Seçici Kurul, 14 Aralık'ta oy verecek. Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell (R., Ky.), Bu haftanın başlarında, eyaletlerin sonuçların onaylanmasının nihai olacağını söyleyerek, başkanın meydan okumasına yönelik bir çözümün yaklaşmakta olduğuna inandığını belirtti.

Bay Trump'ın şu anda başkanın kişisel avukatı Rudy Giuliani tarafından yönetilen yasal kampanyası, bazı durumlarda tüm eyaletlerin veya eyaletlerin sonuçlarının atılmasını talep ederek, Pennsylvania, Georgia ve Nevada'da hala mahkeme davalarını takip ediyor. Giuliani ile çalışan avukat Sidney Powell, Perşembe günü bir Fox Business röportajında, "Açıkçası, tüm hareketli eyaletlerde tüm seçim devrilmeli ve meclisler Trump için seçmenlerin seçilmesini sağlamalıdır" dedi. .

Çarşamba günü kampanya, kısmi yeniden sayım için Wisconsin'e 3 milyon dolar transfer etti. Perşembe günü kampanya, eyaletin en kalabalık ilçesinde belgelendirmeyi durdurma çabasını şimdiden başardığını iddia ederek Michigan'daki davasını geri çekti. Michigan dışişleri bakanı sözcüsü, ilçenin oylamasının onaylandığını ve eyaletin sertifikasyon sürecinin planlandığı gibi ilerleyeceğini söyledi.

Gürcistan'ın yeniden sayım sonuçlarını Perşembe günü yayınlaması bekleniyordu. Bay Biden, son sayımda 12.700'den fazla oyla Bay Trump'ı eyalette yönetiyor. Michigan, bu haftanın başlarında mahkemeye çıkıp bir yargıçtan oy sayımının onaylanmasını engellemesini istediği Pennsylvania'da olduğu gibi sonuçları Pazartesi gününe kadar onaylamalıdır. Nevada'nın sonuçları Salı gününe kadar onaylaması gerekiyor.

Bay Giuliani Perşembe günü, Trump kampanyasının hukuk ekibinin davalar için stratejilerini belirlediği bir basın toplantısı düzenledi.

Yaygın sahtekarlığa dair hiçbir kanıt ortaya çıkmadı ve Bay Trump'ın avukatlarından birkaçı ülke çapındaki hakimlere böyle bir dolandırıcılığın meydana geldiğine inanmadıklarını söyledi.

Bir danışmanın meslektaşlarına verdiği demeçte, başkanın danışmanları, savaşı kazanmayacağını anlasa bile, yasal savaşı gideceği yere kadar ilerletme niyetinde kaldığını çünkü "soyulduğuna inandığını" söyledi.

Bazıları, Gürcistan'da hangi partinin odayı kontrol edeceğini belirleyecek olan iki Senato yarışması öncesinde Cumhuriyet üssünü ateşli tutmak için mücadeleyi önemli görüyor. Demokratlar Meclis'i zaten elinde tutuyor.

Dallas'taki Southern Methodist Üniversitesi'nde başkanlık tarihçisi Jeffrey Engel, başkanın kabul etmeyi reddetmesinin emsali olmadığını söyledi.

Adaylar daha önce yakın seçimlere meydan okurken, bu örneklerde açık ve meşru argümanlar vardı, dedi ve nihayetinde "hepsi ülkenin birliğinin daha önemli olduğunu kabul etti."

Engel, "Tarihçiler olarak büyük ölçüde yeni hiçbir şeyin olmadığı, ayrıntıların değiştiği, ancak temel hikayenin geleneksel olarak aynı olduğu ve kafiyeli ve sallanacağı önermesine göre çalışıyoruz," dedi. "Bu durumda kelimeler bizi hayal kırıklığına uğratır."

Yönetim yetkilileri, Bay Trump yasal mücadeleye odaklanırken, görev süresinin kalan 62 günü için resmi görevlerine veya gündemini planlamaya çok az zaman harcadığını söylüyor. Seçimlerden bu yana geçen 16 gün içinde, halka açık programında sadece ara sıra öğle yemeği ve Arlington Ulusal Mezarlığı'na bir gezi yer aldı ve o görünüşlerden birini oy sayma sürecinden şikayet etmek için kullanarak halka sadece iki kez konuştu.

Perşembe günü üst üste üçüncü gün için programında hiçbir halka açık olay gösterilmedi. Beyaz Saray koronavirüs görev gücünün Temmuz ayından bu yana ilk kez verdiği brifinge katılmadı.

Bir diplomatik yetkiliye göre, Perşembe günü öğleden sonra, Beyaz Saray, bu hafta sonu Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde yapılması planlanan 20 kişilik Grup zirvesinin organizatörlerine henüz Trump'ın katılıp katılmayacağını bildirmemişti.

Beyaz Saray, yorum talebine yanıt vermedi.

Görüşmelere aşina olan kişiler, yasal kampanyanın cumhurbaşkanının danışmanları arasındaki gerginliği artırdığını söylediler. Geçen haftanın başlarında, bir konferans görüşmesindeki en iyi kampanya yardımcıları, görüşmeye aşina olan kişilere göre, bazı eyaletlerde yasal çabanın görüşmeleri nasıl tersine çevirebileceğine dair bir yol belirledi.

O zamandan beri, bazı yardımcılar stratejinin sahip olduğu küçük odağı kaybettiğini düşünüyor.

Dolandırıcılık olduğuna dair bir umut dönemi vardı. Ve sonra bir kampanya görevlisi, "Gerçekten yeterince dolandırıcılık var mı?" Dedi. Biraz utanç verici olmaya başladı.

Eski New York belediye başkanının diğer avukatları başkana seçimi bozma ihtimalinin zayıf olduğu konusunda yalan söylemekle suçladığı geçen hafta gergin bir Oval Ofis toplantısının ardından, Başkan Bay Giuliani'yi yasal çabalardan sorumlu tuttu. toplantı. Bu, kampanya müdür yardımcısı Justin Clark'ı Bay Giuliani'ye "lanet pislik" demeye sevk etti. Bay Trump, Bay Giuliani'yi yükseltti, çünkü "başkana kazanabileceğini söyleyen tek kişi oydu" dedi.

Diğer Trump danışmanlarının endişelerini tekrarlayan Bay Trump'ın eski genelkurmay başkanı Mick Mulvaney, Çarşamba günü Fox Business Network ile yaptığı röportajda Bay Giuliani'nin en iyi seçenek olmadığını söyledi. "Bu, ülke tarihindeki en önemli dava ve en tanınmış seçim avukatlarını kullanmıyorlar" dedi.

Bay Giuliani'ye yöneltilen eleştiriler hakkında yorum yapması istenen, Trump'ın kıdemli kampanya danışmanı Jason Miller, seçim dolandırıcılığını ortaya çıkarmak için "kendi kuşağının Eliot Ness'i" olarak adlandırdığı Bay Giuliani'den daha uygun kimse olmadığını söyledi Yasak dönemi suç savaşçısına atıfta bulunarak. 1983-1989 yılları arasında New York'un Güney Bölgesi'nde ABD avukatı olarak görev yapan Bay Giuliani, yorum taleplerine yanıt vermedi.

Bu arada, Bay Trump öfkesini GOP'dakilere ve iddialarını desteklemeyen hükümete çevirdi. Bu hafta, Twitter'da Ohio’nun Cumhuriyetçi valisi Mike DeWine için cumhurbaşkanının Biden yönetimine geçişin başlamasına izin vermesi çağrısında bulunan Cumhuriyetçi birincil meydan okuma olasılığını gündeme getirdi. Bay Trump, özel telefon görüşmelerinde ve Twitter'da, Gürcistan'ın Cumhuriyetçi Hükümeti Brian Kemp'e seçmen dolandırıcılığı iddialarını desteklemesi için baskı yapmaya çalıştı.

Bay DeWine’in ofisi yorum talebine yanıt vermedi. Bay Kemp sözcüsü Cody Hall, ofisin yönetimle temas halinde olduğunu ve "her yasal oylamanın sayılmasını sağlamak için çabalarını desteklemeye devam ediyoruz" dedi. Gürcistan Dışişleri Bakanı Brad Raffensperger, bir cumhuriyetçi, seçim sürecini güvenli ve şeffaf olarak savundu.

Salı akşamı, Bay Trump, seçimleri dış müdahalelerden koruma çabalarını denetleyen ve son haftalarda Bay Trump'ın dolandırıcılık iddialarına itiraz eden üst düzey bir siber güvenlik yetkilisi olan Chris Krebs'i Twitter üzerinden kovdu.

Senatör John Cornyn (R., Texas), Bay Krebs’in görevden alınmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu sadece kafa karışıklığına ve kaosa katkıda bulunuyor. Ve eminim biraz daha fazla a'ya dönmek isteyen tek kişi ben değilim - artık neyin normal olduğunu bile bilmiyorum. "

Bay Trump'ın kabul etmeme kararı, Pentagon ve istihbarat teşkilatları da dahil olmak üzere hükümetin bir bölümü olarak, gelecek dönem başkanının danışmanlarından kaynak ve brifingler sakladığı için geçiş sürecinin önemli bir bölümünü geciktirdi.

Uzun süredir GOP stratejisti olan Mike DuHaime, gerçekliğin Trump kampanyasına başlamasının zamanının geldiğini söyledi.

Bir röportajda "Donald Trump kaybetti" dedi. "Sahtekarlık olmadığında insanlara bunun sahtekarlık olduğunu söylememeliydik." "Daha iyi bilen birçok Cumhuriyetçinin şu anda Donald Trump'ın 2022 veya 2024'te destekleyip desteklemeyeceğinden korkarak sessizce oturduğunu" da sözlerine ekledi.

Üst düzey kampanya yetkilileri artık yasal çabaları büyük ölçüde kestikleri için, yardımcılar bunun yerine operasyonu durdurmaya odaklandılar. Bay Giuliani ve ekibinin sık sık bir konferans odasında toplandıkları Virginia genel merkezinde her gün azalan bir numara ortaya çıkıyor.

Ve Beyaz Saray'da, pek çok yetkili Ocak ayındaki yemin töreninden sonra hayata hazırlanmaya başladı, özgeçmişlerini Fox News'e gönderiyor veya Capitol Hill'de iş arıyor.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, seçim kaybını geçersiz kılmak için GOP eyalet milletvekilleri ile görüşecek

Kaynakların ABC News'e verdiği demeçte, bir seçim kaybını geçersiz kılacak yasal alternatiflerin tükenmesi, Başkan Donald Trump'ın Michigan'ın en iyi eyalet milletvekillerinin beklenen bir toplantı için Cuma günü Beyaz Saray'ı ziyaret etmesini talep ederek olağanüstü bir manevraya yöneldiğini söyledi.

BB1bbseU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynaklar, cumhurbaşkanının her ikisi de Cumhuriyetçi olan Senato Çoğunluk Lideri Mike Shirkey ve Temsilciler Meclisi Başkanı Lee Chatfield ile ziyareti talep ettikten sonra Beyaz Saray'da bir araya gelmesinin beklendiğini söyledi.

Hareket, Trump kampanyasının savaş alanındaki seçimlerin sonucu üzerine devam eden mücadelesinin ortasında, amansız ve kanıtlanmamış dolandırıcılık iddiaları ve sonuçlara şimdiye kadar bir dizi başarısız yasal zorluklarla birlikte geliyor.

Beyaz Saray, toplantının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda yorum yapmayı reddetti.

Cumhurbaşkanı seçilen Joe Biden Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Trump'ın eylemlerinin "Amerikan tarihinin en sorumsuz başkanlarından biri olarak tarihe geçeceği başka bir olay" olacağını söyledi.

Biden, "Bu, normların dışında bile değil," diye ekledi. "Yasal olup olmadığına dair sorular var. Ancak liderlikle buluşmak için bu çağrıya kimin geldiğini görmek ilginç olacak."

DAHA: Cumhuriyetçi milletvekilleri, Michigan seçim sonuçlarını onaylayan oylarını 'iptal etmek' istiyor
Trump'ın, başarılı olup olmadığına bakılmaksızın, Pazartesi günü eyaletin genel kurul toplantısı öncesinde bir baskı kampanyası yürütme çabası, aktif olarak seçimin bütünlüğüne şüphe uyandırıyor.

Savaş alanları arasında en geniş farkla (150.000'den fazla oy) geride kaldığı bir eyalette yaptığı küstahça kumar, Michigan'da 48 saati kaotik bir şekilde takip ediyor. Eyaletin en büyük vilayetindeki sertifikasyon süreci, ilçe meclis kurulunun iki Cumhuriyetçi üyesinin defalarca tersine çevirmesiyle kargaşaya sürüklendi.

Kaynak: ABC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dems, Trump'ın Michigan yetkililerine baskı yapma girişimlerini kınadı

Washington - Başkan Trump'ın bu hafta Michigan'daki seçmenlerin iradesini bozma ve seçim sonuçlarını geri alma girişimleri, Demokratların başkanın seçim yetkililerini yıldırmak için ofisinin gücünü benzeri görülmemiş bir hareketle kullandığı alarmını vermesine neden oldu. eyaletin seçim sonuçlarını onaylaması.

BB1bdCWL.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Endişelerinin temelinde, Bay Trump'ın Cuma günü Michigan'daki Cumhuriyetçi yasama liderleri ile yaptığı görüşmede, kendisi ve kampanyası, seçim sonuçlarının belgelendirilmesini engellemek amacıyla seçim dolandırıcılığına ilişkin temelsiz iddialarda bulundu. Başkan seçilen Joe Biden, eyalette Bay Trump'a 154.000'den fazla oyla liderlik ediyor.

 

Başkan, isteği üzerine Beyaz Saray'da Michigan Meclis Başkanı Lee Chatfield ve Senato Çoğunluk Lideri Mike Shirkey ile bir araya geldi. Toplantıya en az iki GOP eyaleti milletvekili, Senatör Tom Barrett ve Temsilci Jason Wentworth da katıldı, bir kaynak CBS News'e doğruladı.

"Parti ne olursa olsun, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ile görüşme fırsatı bulduğunuzda, elbette kabul edersiniz. Bunun için özür dilemeyeceğim. Aslında, POTUS ile konuşmaktan onur duyuyorum ve tanışmaktan gurur duyuyorum. Sohbetimizi dört gözle bekliyorum, "Chatfield, Beyaz Saray'daki toplantı öncesinde tweet attı.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany, Cuma günü erken saatlerde düzenlediği basın brifinginde gazetecilere yalnızca bunun "bir savunma toplantısı olmadığını" ve Trump kampanyasından kimsenin katılmayacağını söyleyerek, Bay Trump'ın toplantısı hakkında ayrıntılar vermeyi reddetti.

Chatfield ve Shirkey, toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada, Bay Trump'a COVID-19 ile mücadele için ek federal dolar talep eden bir mektup verdiklerini söyledi. Seçimle ilgili olarak, Cumhuriyetçi eyalet milletvekilleri Senato ve Meclis Gözetim Komitelerinin Michigan'ın seçim sürecini gözden geçirdiğini söylediler.

"Michigan'daki seçimlerin sonucunu değiştirecek herhangi bir bilgiden henüz haberdar olmadık ve yasama liderleri olarak, bu seçim boyunca söylediğimiz gibi, yasayı takip edeceğiz ve Michigan seçmenleriyle ilgili normal süreci izleyeceğiz." dediler.

Eyaletin sertifikasyon sürecinin tehdit ve sindirmeden uzak, kasıtlı bir süreç olması gerektiğini de eklediler. Dolandırıcılık iddiaları ciddiye alınmalı, derinlemesine araştırılmalı ve kanıtlanırsa, yasanın tamamına kadar kovuşturulmalıdır. en çok oy seçimleri ve Michigan'ın seçim oylarını kazanıyor. Bunlar seçimlerimize güven vermesi gereken basit gerçekler. "

Ancak cumhurbaşkanının devlet yetkililerini Washington'a çağırma hareketi, Demokratları, Bay Trump'ın seçmenlerin iradesine karşı gelmeleri ve kendi seçmenlerini - seçmenlerini - gelecek ay toplanacak olan Seçim Kuruluna yerleştirmeleri için baskı yapmaya çalıştığı uyarısında bulundu. .

Biden kampanyasının hukuk danışmanlarından Bob Bauer gazetecilere verdiği demeçte, "Bu bir görevi kötüye kullanma, seçim yetkililerini yıldırmaya yönelik açık bir girişim, kesinlikle dehşet verici." başarılı.

Bauer, cumhurbaşkanının seçimi baltalamaya yönelik çabalarını "demokratik sürece çok zararlı" olarak nitelendirdi.

"Amerika Birleşik Devletleri başkanının, hakaret eden memurlar, Michigan'daki Wayne County olayında yerel yetkililer, bu durumda eyalet düzeyindeki yetkililer, bu durumda en azından insanlara vermeyi denemekten daha geride olduğunu hayal edebileceğim hiçbir şey yok. Yine de seçimi kazanma ihtimali olduğu izlenimi var. "dedi. "Onun ötesinde."

 

Bir Demokrat olan Kongre Üyesi Debbie Dingell, Michigan Eyalet Kanvacılar Kurulu Pazartesi toplandığında seçim sonuçlarını onaylamazsa, yasayı ihlal edeceği konusunda uyardı.

Dingell, Bay Trump'ın çabaları hakkında "Çok açık konuşayım, bu partizan siyasetinin ötesine geçiyor ve bu, demokrasimizi alt üst etme ve Michigan seçmenlerinin iradesini baltalamaya yönelik bir girişim," dedi. "Seçimlerimizin bütünlüğüne saldırıyor ve maalesef demokrasimizin temelini sarsıyor ve bu kabul edilemez ve itiraz edilmesi gerekiyor."

Michigan'ın 12. bölgesinde merhum eşi olan uzun süredir Kongre Üyesi John Dingell'in yerini alan Dingell, Cumhuriyetçilerin Bay Trump ile görüşme davetini kabul etmemeleri gerektiğini söyledi.

Demokratların endişelerini daha da kötüleştiren şey, dört üyenin seçim sonuçlarını onaylamak için oy kullandığı bir Salı günü Michigan'daki Wayne County toplantısının ardından, Bay Trump'ın iki Cumhuriyetçi üyesini aramasıydı. Dışişleri Bakanı Jocelyn Benson'a göre, GOP üyeleri William Hartmann ve Monica Palmer, sonuçların onaylanmasına karşı çıktıklarını ve bunu yapamasalar da oylarını iptal etmeye çalıştıklarını belirten yeminli beyanlar sundular. İlçe onaylayamazsa, Eyalet Kanvacılar Kurulunun ilçedeki sorunları incelemek için fazladan 10 günü olacaktı.

Yeminli beyanlar, Trump kampanyası tarafından Perşembe günü Michigan'daki bir federal mahkemeye yapılan bir dosyaya dahil edildi; burada kampanya, Wayne County ve eyalet genelinde seçim sonuçlarının onaylanmasını engellemeye çalışan bir davayı gönüllü olarak reddetti.

Hartmann, CBS News'e yaptığı açıklamada, başkanla yaptığı görüşmenin yeminli beyanı sunma kararına etkisi olmadığını söyledi. Palmer, Cuma günü bir basın toplantısında bu duyguyu yineledi ve Bay Trump'ın çağrısının kendilerine çalışmaları için teşekkür etmek olduğunu söyledi ve Palmer ve Hartmann'ın defalarca saldırıya uğradığı ve ırkçı olmakla suçlandığı saatlerce kamuya açık bir yorum yaptıktan sonra ne yaptıklarını sordu.

Palmer, "Hizmetim için bana teşekkür etti, nasıl olduğumu sordu" dedi. "Duyduklarıyla, gelen tehditler konusunda güvenliğim için gerçek bir endişe vardı."

Palmer Cuma günü yaptığı açıklamada, sonuçları onaylamaya karşı yaptığı oylamanın Detroit'in kayıtlı ve tablolanmış oyların sayısını dengeleyen eksik sandık defterlerine sahip olmamasından kaynaklandığını, çünkü dengesiz bölgelerin sayılamayacağını söyledi. Palmer, avukat tarafından sonuçları onaylaması gerektiğini söylerken, durum böyle olsaydı kurulun neden bir rolü olacağını sorguladı.

"Eğer bir meclis kurulu, evet veya hayır oyu verme yetkisine sahip değilse, neden bir meclis kurulu bile var?" Palmer dedi. "Benim oyum yokken niyetim, Detroit seçmenlerinin yeniden sayılabilir bölgelere sahip olabilmeleri için cevaplar aldığımızdan emin olmaktı."

Bay Biden'in Başkanlık yarışını Bay Trump karşısında kazanmasının üzerinden neredeyse iki hafta geçmesine rağmen, başkan yenilgisini henüz kabul etmedi ve bunun yerine yanlış bir şekilde seçimde milyonlarca yasadışı oy kullanıldığını iddia etti.

Perşembe günü Cumhuriyetçi Ulusal Komite'de çarpıcı bir basın toplantısında, eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani liderliğindeki Trump kampanyasının avukatları, Demokratların seçimi çaldığı ve seçimin hileli olduğu şeklindeki temelsiz teorileri güçlendirdi.

Giuliani, "Bu dolandırıcıların - çünkü onlar - Amerikan halkından bir seçim çalmalarına izin veremeyiz." Dedi. "Donald Trump'ı seçtiler; Joe Biden'ı seçmediler. Joe Biden, hileli oy pusulaları, üretilen ve seçim bittikten sonra kullanılmasına izin verilen yasadışı oy pusulaları nedeniyle başı çekiyor. Bize bir fırsat verin. mahkemede kanıtlayın ve yapacağız.

Ancak Trump kampanyası, seçim sonuçlarına itiraz ettikleri muharebe eyaletlerindeki neredeyse her davada bir dizi yenilgiye uğradı.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden'ın zafer oranı, Trump'ın çabaları daha da çılgınlaştıkça genişliyor

Devrilen seçimler, dumanla dolu odalardaki gizli anlaşmalara benziyor, ancak Başkan Donald Trump, seçilmiş Başkan Joe Biden'ın oy payı 6 milyondan fazla oyla genişlerken, seçim sonuçlarını alt üst etme çabasını gizlemeye bile çalışmıyor.

BB1bdCaD.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump'ın Biden'i Beyaz Saray'ı reddetme çabaları, Trump'ın Michigan'daki Cumhuriyetçi milletvekilleri ile kişisel olarak kabul edilmesiyle Cuma günü mahkemelerden eyalet meclislerine gitti - ve Pennsylvania'daki muadilleri listede bir sonraki olabilir.

 

Ancak Cumhuriyetçiler arasında bile, Trump'ın çabalarının bazı kanıta ihtiyacı olduğuna dair işaretler vardı.

Michigan Senatosu Çoğunluk Lideri Mike Shirkey ve Michigan Meclis Başkanı Lee Chatfield, "Yasama liderleri olarak, Michigan'ın seçmenleriyle ilgili yasaları izleyeceğiz ve normal süreci izleyeceğiz, tıpkı bu seçim boyunca söylediğimiz gibi." Beyaz Saray.

Daha da önemlisi, suistimal olduğuna dair gerçek bir kanıt olmadığını, bir Başkan ve dolandırıcılıkla ilgili temelsiz iddialarda bulunan müttefiklerine darbe olmadığını kabul ettiler.

"Hileli davranış iddiaları ciddiye alınmalı, derinlemesine soruşturulmalı ve kanıtlanırsa yasanın tüm kapsamına kadar kovuşturulmalıdır. En çok oyu kazanan adaylar seçimleri ve Michigan'ın seçim oylarını kazanır. Bunlar güven sağlamalı basit gerçeklerdir. Michigan milletvekilleri seçimlerimiz, "dedi.

Trump için bir başka darbe Cuma günü, Cumhuriyetçi Hükümeti Brian Kemp'in eyaletin 16 seçim oyunu Biden'e veren belgeleri imzaladığı Gürcistan'da geldi. Perşembe günü bir federal yargıç, sertifikasyonu engellemeye çalışan bir son hendek davasını reddetmişti ve Biden'ın zaferi, bir Cumhuriyetçi olan Gürcistan Dışişleri Bakanı Brad Raffensperger tarafından Cuma öğleden sonra onaylandı.

Diğer aksilikler, Cuma günü bir bölge hakiminin, Biden'in 33.000'den fazla oyla önde olduğunu gösteren önümüzdeki hafta eyaletin seçim sonuçlarının onaylanmasının durdurulması yönündeki bir muhafazakar aktivistin talebini reddettiği Nevada'da ve seçimlerin yapıldığı Wisconsin'de geldi. Dane County'nin Demokratik kalesindeki yetkililer, Trump'ın kampanyasından gelen on binlerce oy pusulasının, devletin kısmi başkanlık yeniden sayımına başlamasıyla Cuma günü reddedildi.

Boşlukların test edilmesi

Başarılı olmak için Trump'ın Seçim Kurulu sistemini yıkması gerekecek. Ancak bir darbeyle ilgili uyandırdığı tüm endişelere rağmen, Başkan'ın Beyaz Saray'da utanmaz bir hak duygusu kadar bir planı yok gibi görünüyor. Yaptığı şey, boşlukları kullanmak ve teknik konulardan herhangi birinin işe yarayıp yaramayacağını görmek için meraklı.

Açıkça arzuladığı ısı ve gürültüyü yaratmaya çalışıyor. Ama aynı zamanda, daha önce birçok kez yaptığı gibi, beklenmedik bir açılış için rol yapıyor.

Trump, Cuma günü Beyaz Saray'da yanlış bir şekilde faturalandırdığı bir "basın toplantısında", reçeteli ilaç fiyatlarını tartıştığı ve Oval Ofis'ten yönettiği demokratik yıkıma ve öfkeye her zamanki gibi bir kaplama verdi. pandemi, büyük ölçüde görmezden geliyor gibi görünüyor. Görünüş, Covid hastanesine yatışlar ve yeni günlük vakaların tekrar rekor kırması ve en büyük oğlu Donald Trump Jr.'ın pozitif test ettiği haberi ortaya çıktı. Vakalar, Trump'ın sadık müttefiki olan Florida'dan Cumhuriyetçi Senatör Rick Scott'ın pozitif test eden en son davalar olmasıyla birlikte Kongre'de de tırmanmaya devam edecek.

Trump, belki kısa bir gerçeklik anında, Beyaz Saray'dan ayrılmasının yaklaştığını kabul ediyor gibi görünüyordu ve ilan ettiği ilaç fiyatlandırma kurallarını korumanın yeni yönetime bağlı olacağını ima etti. Ancak sonuçlara rağmen seçimi kazandığı yalanını hızla tekrarladı ve "Bunu öğreneceğiz" sözünü verdi.

Kastettiği şuydu: Michigan'da, Pennsylvania'da ya da Cumhuriyetçi bir yasama organıyla Biden tarafından kazanılmış başka bir eyalette sertifikasyonu erteleyebiliyorsa, o zaman belki de başkanlık seçmenlerinin Trump yanlısı listelerini atamak için milletvekillerine güvenebilir.

Bu nedenle Trump, Cuma günü Michigan GOP milletvekilleri ile bir araya geldi. Önceki yasal girişimlerin hepsi başarısız olduktan sonra, çabası başarılı olmak için onları ve Michigan eyalet evinin çoğunu suç ortağı haline getirmesi gerekecekti. Beyaz Saray'da çalışan Giuliani'nin oğlunun Covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından Trump'ın en iyi kampanya avukatları Rudy Giuliani ve Jenna Ellis toplantıya katılmadılar. Ayrıca katılmayanlar: Michigan'dan Cumhuriyetçi Ulusal Komite başkanı Ronna McDaniel.

 

Ancak Michigan, Trump'ın yapbozunun sadece ilk kısmı. Biden, mevcut 538 seçim oyundan 306'sına sahip, bu da Trump'ın Biden'ı normalde kazanmak için gerekli olan 270'in altına getirmek için 37'yi geri çekmenin bir yolunu bulması gerektiği anlamına geliyor. Bu yüzden, seçmenlerin çoğunluğunun Biden'in Başkan olması gerektiğini söylediği en az üç eyalette oyları kaçırması gerekiyordu.

Beyaz Saray'ın net odağı Michigan (16 seçim oyu), Wisconsin (10 seçim oyu) ve Pennsylvania'dır (20 seçim oyu).

Bir eyaletteki seçimin sonuçlarını tersine çevirmek yüzsüz ve yeterince korkunç olurdu. Üçün devrilmesi korkunç bir üçlü Lindy olurdu.

Bu, Trump'ın denemeyeceği anlamına gelmez. İki kaynak CNN'e şu anda cumhuriyetçi eyalet milletvekillerini Pennsylvania'dan Beyaz Saray'a davet etme konusunda Başkan ile görüşmelerin sürdüğünü söylüyor. Bu davetiyelerin uzatılıp uzatılmadığı henüz belli değil, ancak Trump kendisini oylama sertifikası sürecine dahil etmeye çalışırken bunu yapmakla ilgilendiğini belirtti.

Hem Michigan hem de Pennsylvania için seçim sertifikası için son tarih Pazartesi, bu nedenle, sanrısal bir yan gösteriden daha fazlası olacaksa, komplo aşırı hızlanmak zorunda kalacak.

Bir eyalet, Gürcistan'ın Cumhuriyetçi valisi, Cumhuriyetçi dışişleri bakanı Biden'in çok dar bir şekilde kazandığı gerçeğini resmileştirdikten sonra seçim sonuçlarını onaylarken, haritanın dışında kaldı. Normalde prosedürle ilgili her küçük adım, bu garip zamanda inceleme altındadır ve bu Cumhuriyetçiler, demokratik sonuca sadık kalmıştır.

Hukuk uzmanları, Trump'ın cari açığından ikinci bir döneme kadar herhangi bir yolu kesmesinin inanılmaz derecede zor olacağını açıkça belirtti.

Başlangıç olarak, Trump'ın Kongre'de onaylanmamaları için seçim oylarını attırması veya itiraz etmesi durumunda 270 barajını değiştirdiğini ve mutlaka Trump zemini kazanmayacağını belirttiler.

Florida Eyalet Üniversitesi'nde seçim hukuku profesörü ve Seçim Krizleri Ulusal Görev Gücü'nün bir üyesi olan Michael Morley'nin dediği gibi, "Kısacası, herhangi bir uzaktan akla yatkın senaryo altında, seçim, olası bir seçimi tetiklemeden Seçim Kurulunda karara bağlanacaktır. evde."

Küçük baskıyı okuyun
Beyaz Saray'da kalma çabası daha çılgın hale geldikçe, Trump daha fazla para istemeye devam ediyor.

Ancak CNN'den Fredreka Schouten'in belirttiği gibi, bağışçıların, Trump'ın siyasi ekibinin Trump'ın liderliği PAC, Save America'ya giden paranın payının% 75'ine kadar çıktığını söylediği talepin ince baskısını okuması gerekiyor. Geçen hafta% 60 kesinti olmuştu.

Bu para, esas olarak Trump'ın yasal çabalarına yönelik değildir, daha ziyade Trump'ın başkanlık sonrası siyasi çabalarını finanse edebilir.

Trump'ın danışmanının ve yardımcılarının, sıradakini gizlice izliyor olması haber değil, ancak işleri düzeltip Biden için işleri daha da zorlaştırma çabalarının kapsamı netleşmeye devam ediyor.

Örneğin Hazine Bakanı Steven Mnuchin, hükümetin Amerikan küçük işletmelerine yardım etmesi için Federal Rezerv'e verdiği milyarlarca doları geri çekme kararını savunuyor. Geri dönmekten daha kolay biten bir program. Ve bu hareket kesinlikle Biden için siyasi baş ağrısı yaratırken, aynı zamanda hala bir pandemide yaşayan sıradan Amerikalılar üzerinde olumsuz bir etkisi olacak.

Biden Kabine ile ilerliyor
Trump resmi bir geçişi engellemeye devam etse bile, Biden göreve başlamak için kendi hazırlıklarını sürdürüyor. 78. doğum günü olan Cuma günü, Wilmington, Delaware'de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Demokrat lideri Chuck Schumer ile bir araya geldi.

Capitol Hill'de neler başarabilecekleri ve Biden'ın Kabinesine kimi yerleştirebileceği, Electoral College'ın Capitol Hill'de oylanmasından bir gün önce, 5 Ocak'ta Gürcistan'daki ikiz Senato ikinci tur seçimlerini kimin kazandığına çok bağlı.

Biden, Hazine sekreterini zaten seçtiğini ancak duyuruyu önümüzdeki hafta yapacağını söyledi.

Trump'ın kışkırtması onu daha karanlık, daha tehlikeli yerlere götürürken, eski başkan yardımcısının görevi daha da arttı. Cuma akşamı itibariyle yaklaşık 80 milyon oy almıştı ve bu, tarihteki herhangi bir ABD başkan adayından önemli bir farkla daha fazla oy aldı. Trump yaklaşık 74 milyon oy aldı.

 

GOP liderliğinin çoğu, Trump'ın bu sonuçlara itiraz etme çabalarını desteklemeye devam ederken, artan sayıda kıdemli Cumhuriyetçi, Trump'ın taktiklerini geri püskürttü ve geçişin geciktirilmesiyle ilgili hayal kırıklığını dile getirdi.

"Joe Biden'in bir sonraki başkan olma şansı varsa ve çok iyi bir şansı var gibi görünüyorsa, Trump yönetimi Biden ekibine sorunsuz bir geçiş sağlamak için gerekli tüm geçiş materyallerini, kaynakları ve toplantıları sağlamalıdır. Böylece her iki taraf da birinci gün hazır olsun, "dedi, bu yılın sonunda emekli olacak olan Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Başkanı Senatör Lamar Alexander.

Açıklamasında, "Örneğin aşı dağıtımı konusunda bu özellikle doğru olmalı" diye ekledi.

12 dönemlik Teksas Temsilcisi Kay Granger, Trump'ın seçim sonuçlarını bozma çabaları sorulduğunda Cuma günü yaptığı açıklamada, "İlerleme zamanının geldiğini düşünüyorum" dedi.

"Bence onun gerçekten ne olduğunu anlamasının ve ne olduğunu çok netleştirmesinin zamanı geldi."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Michigan GOP yetkilileri, seçim sonucunu bozma girişimlerini tartışmak için başkanla görüştükten sonra Trump'ın lüks DC otelinin lobisinde şampanya içerken görüntülendi

BB1bfEXR.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Michigan GOP yetkilileri Cuma gecesi Başkan Trump'ın lüks Washington DC otelinin lobisinde Dom Perignon şampanyası içerken görüntülendi.

Saatler önce, başkanın devlet yetkililerine seçim sonucunu bozmaları için baskı yapma kampanyasının ortasında, yetkililer Beyaz Saray'da Trump ile bir araya geldi.

Toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada eyalet GOP liderleri, "Michigan'daki seçimin sonucunu değiştirecek herhangi bir bilgiden haberdar olmadıklarını" söylediler.
Milletvekilleri CNN'e otelde kendi faturalarını ödediklerini söylediler.

Michigan Cumhuriyetçi Parti yetkilileri, Başkan Donald Trump'ın Washington DC'deki lüks otelinin lobisinde, Başkan'ın Beyaz Saray'da ağırlanmasının ardından şampanya içerken resmedildi.

Michigan House Konuşmacısı Lee Chatfield ve grubunun diğer üyeleri Cuma akşamı Washington DC'deki Trump International Hotel'de Detroit Free Press tarafından elde edilen görüntülerde bir lobi barda Dom Perignon şampanyası içerken resmedildi.

Hem Chatfield hem de Senato Çoğunluk Lideri Mike Shirkey, Beyaz Saray'dan birkaç blok ötede bulunan otelde bir gece kaldı. CNN, Trump'ın daha önce milletvekilleriyle bir toplantı yaptığını bildirdi.

Ertesi sabah, Shirkey ve eyalet Cumhuriyetçi yetkilisi Dan Lauwers, Detroit News'in Washington muhabiri Melissa Nana Burke tarafından otelden ayrılırken görüntülendi. Ondan gelen hiçbir soruya cevap vermediler.

Demokratik Michigan Temsilcisi Dan Kildee'den bir görevli bir tweet'te, lobide resmedilen milletvekillerini hiçbir grubun maske takmadığı veya sosyal mesafeyi gözlemlemediği koronavirüs kurallarını ihlal etmekle suçladı.

Chatfield ve Shirkey Sözcüleri CNN'e, milletvekillerinin otelde kendi masraflarını karşıladığını söyledi.

Milletvekilleri, Business Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Cuma günü erken saatlerde, milletvekilleri Beyaz Saray'da Trump ile bir araya geldi. Trump, cumhuriyetçi devlet yetkililerine oy sayımlarını onaylamayı ertelemeleri için baskı yaparak seçim sonucunu tersine çevirmek için uzun vadeli teklifini sürdürdü. Biden, iki haftadan daha uzun bir süre önce medya kuruluşları tarafından Michigan'da kazanıldı.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada Chatfield ve Shirkey, "Michigan'daki seçimin sonucunu değiştirecek herhangi bir bilgiden haberdar olmadıklarını" belirterek, "yasama liderleri olarak yasaları izleyip normali takip edeceğiz" dedi. Michigan seçmenleriyle ilgili süreç, tıpkı bu seçim boyunca söylediğimiz gibi. "

Başkanla görüşmelerinin odak noktasının Michigan için bir koronavirüs yardım paketi olduğunu iddia ettiler.

Trump, açıklamaya yanıt olarak Cumartesi günü bir tweet'te sahtekarlık kanıtlarının mahkemede gösterileceğini söyledi.

"Bu doğru, ancak medya tarafından bildirilenden çok farklı. Büyük ve benzeri görülmemiş sahtekarlık göstereceğiz!" Trump Twitter'da yazdı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kelly Loeffler’in pozitif koronavirüs test sonucu, Georgia’daki Senato ikinci tur seçimlerinde yeni tartışma yarattı

BB1bfxfw.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

ATLANTA (AP) - ABD Senatörü Kelly Loeffler, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Senatörü David Perdue ile eyaletin son derece çekişmeli ikiz Senato yarışlarında yaptığı kampanyadan bir gün sonra, son koronavirüs testlerinden karışık sonuçlar aldıktan sonra karantina altına alıyor.

Loeffler, geçtiğimiz günlerde birkaç Senato Cumhuriyetçisinin yanı sıra kampanya etkinliklerinde görünmüştü - daha sonra koronavirüs hastalığı COVID-19 için pozitif test yapan Florida'dan Rick Scott da dahil olmak üzere - 2024 başkan adaylarının doğrudan ulusal profillerini yükseltmeye çalıştıkları gibi. Gürcistan'ın yüksek riskli Senato ikinci turlarına katılım.

Bir cumhurbaşkanı sözcüsü Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, Gürcistan Cumhuriyetçisinin Cuma sabahı negatif çıkan iki hızlı COVID testi yaptığını söyledi.

Açıklamada, Cuma akşamı bir test daha yapıldı ve sonuçların olumlu döndüğü belirtildi. Loeffler Cumartesi sabahı tekrar test etti ve sonuçlar sonuçsuz kaldı.

Kampanyası semptomlarının olmadığını söylüyor. Açıklamada, Loeffler'in CDC yönergelerini takip ettiği ve doğrudan temas halinde olduğu kişileri bilgilendirdiği belirtildi.

Kaçırmayın: Gürcistan'ın ikinci turları aklınızda mı? İşte bilmeniz gerekenler.

Ayrıca: Analistler, Georgia’daki iki Senato ikinci tur seçimlerinin 1 milyar dolarlık siyasi harcamayı tetikleyebileceğini söylüyor

Loeffler, Cuma günü Gürcistan'da Pence ve Perdue ile bir kampanya etkinliğine katıldı. Son haftalarda, kalabalıkların yakın çevrede toplandığı ve pek çok seyircinin maske takmadığı birkaç miting düzenledi.

Aralık 2019'da Georgia Valisi tarafından bir Senato boşluğunu doldurmak üzere atanan Loeffler.Brian Kemp, Başkan Donald Trump ve yakın müttefiklerinin isteklerine karşı olduğu bildirildi, 5 Ocak'taki ikinci tur seçimlerinde Demokrat Raphael Warnock ile karşı karşıya gelecek - iki ikinci turdan biri Senato'da hangi tarafın kontrolü olduğunu belirler.

Capitol Raporu (Mayıs 2020): Loeffler, kocasının Senato CEO'su olduğu şirketten ayrılırken NYSE ana şirketi Intercontinental Exchange'den 9 milyon dolar aldı: rapor

Diğer yarışta Perdue ve Demokrat Jon Ossoff yer alacak. Yeni Kongre'de 50 Senato sandalyesi kazanan Cumhuriyetçilerin kontrol için bir tanesine daha ihtiyacı var. Gürcistan ikinci turlarının Demokratik bir şekilde taranması, 50-50 Senato ile seçilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e meclisi Demokratlara doğru eğmek için eşitliği bozan bir oy verir.

İkinci seçimlere ve tüm adayların yoğun bir şekilde kampanya yürütmesine bir aydan biraz daha uzun bir süre kala, testlerin Loeffler’ın kampanya yapma yeteneği üzerinde ne gibi bir etkisi olacağı hemen belli değildi. Warnock Cumartesi gecesi, test sonuçlarının negatif çıkması için dua ettiğini tweetledi.

Loeffler için iki personel geçen ay COVID-19 için pozitif test yaptı. O sırada, ofisinden yapılan açıklamaya göre, Loeffler için bir sonraki test negatif çıktı.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Giuliani, Trump adına sahte yalanlar satmaya devam ediyor

Dolandırıcılık kanıtı istiyorum. Detroit, Wayne County'nin% 70'inde PHANTOM VOTERS vardı. Kayıtlı seçmenlerden daha fazla oy vardı. % 120,% 150,% 200, hatta% 300. "

BB1bgSIr.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump hukuk ekibinin ciddi olmadığına dair kanıt ister misiniz? En iyi avukat, muhafazakar medyada bile zaten tamamen çürütülmüş bir bilgiyi tweetlediğinde.

Gerçekler
Giuliani'nin Perşembe günkü basın toplantısında, aşırı oylarla ilgili benzer iddialarda bulundu ve bunun birçok kişinin iki kez oy kullandığına işaret ettiğini söyledi.

"Aşırı oy o kadar yüksekti ki, Detroit şehrinin semtlerinin yaklaşık üçte ikisinde canavarca yüksekti, bu da sihirli bir şekilde kayıtlı seçmen sayısının iki ve üç katı oy kullandığı anlamına geliyor," dedi. “Aslında, çocuklar da dahil olmak üzere orada yaşayanların sayısının iki katının oy kullandığı bir bölgemiz var. Bu çok saçma. "

Ancak ertesi gün muhafazakar bir web sitesi olan Power Line, bu iddiayı ortaya koyan beyanda çok tuhaf bir şeye işaret etti. (O zamandan beri federal bir yargıç tarafından reddedilen bir Georgia davasında açılmıştı.) "Trump'ın avukatları ne yaptıklarını biliyor mu?" Başlıklı bir blog yazısı altında. Power Line, beyannamede listelenen bölgelerin Michigan değil, Minnesota'dan olduğuna dikkat çekti.

Görünüşe göre birisi "Mi" ile başlayan iki durumu karıştırmıştı. Bölgeler Wayne County'de değil, Minnesota'nın en kırmızı bölgelerinden bazıları olan Trump ülkesindeydi.

Bu oldukça büyük bir hata - yeminli beyanı veren avukat L. Lin Wood'un PolitiFact'e gönderdiği bir e-postada kabul ettiği bir hata. "Kusursuzuz" dedi.

Meslektaşımız Aaron Blake verileri daha da derinlemesine inceledi ve bu Minnesota semtlerinde bile beyannamesindeki verilerin kapalı olduğunu buldu. Minnesota aynı gün tescil ve çok yüksek katılım oranlarına sahip. Blake, seçmen sayısının kullanılan oy sayısıyla eşleştiğini belirledi. Yeminli ifadenin, seçimlerden sonraki günlerde Minnesota dışişleri bakanından alınan eksik “tahmini seçmenler” verilerine dayandığını belirtti.

Tamam, bu ikinci bir büyük hata.

Son olarak, beyanname bir Princeton Üniversitesi profesöründen, belirli bir Dominion oylama makinesi türü hakkında endişeleri dile getiren ve Wayne County'de kullanılan şeyin bu olduğunu öne süren bir alıntı içeriyor. Ancak Blake, söz konusu Minnesota'daki ilçelerin Dominion makinelerini kullanmadığını doğruladı. Ve Princeton profesörü Andrew Appel, Michigan'ın da hakkında uyardığı makineyi kullanmadığını ve aslında kağıt oy pusulalarını kullandığını yazdı.

Appel, "En iyi çözüm, elle işaretlenmiş, bilgisayarlar tarafından sayılan ve elle sayılabilen kağıt oy pusulaları kullanmaktır" dedi. "Bu bilgisayarlar saldırıya uğramış olabilir, ancak seçmenler tarafından kişisel olarak işaretlenen oy pusulaları, insanlar tarafından anlatılabilen kağıt parçalarıyla aynı. Michigan, 40'tan fazla eyalet ile birlikte bunu yapıyor. Seçimleri gerçekleştirmenin en gelişmiş ve en güvenli şekilde bilinen yolu budur. "

Yani bu üçüncü büyük hata.

Ve yine de Giuliani, iki gün sonra, bu utanç verici gerçekler gün ışığına çıktıktan sonra bile hala aynı sahte bilgileri veriyor. Yorum talebine cevap vermedi.

Pinokyo Testi
Cumhurbaşkanı adına yapılan hukuki çabayı abartmak bu örnekte örneklenmiştir. Michigan hakkındaki çılgın iddialar 1) Michigan ve Minnesota olmak üzere iki eyaletin bir karışımına dayanıyordu 2) "tahmini oyların" yanlış anlaşılması 3) Wayne County'de kullanılan oylama makinelerinin yanlış tanımlanmasına dayanıyordu. Yine de, bu hata komedisi ifşa edildikten sonra bile, başkanın baş hukuk savunucusu utanç içinde bu hileli iddiayı Twitter'da 1 milyondan fazla takipçiye "kanıt" olarak sunmaya devam ediyor.

Giuliani, görünüşe göre avukatlıktan vazgeçmiş ve kurgu yazmaya yönelmiştir. Dört Pinokyo kazandı.

Dört Pinokyo

BB10dz3O.img?h=139&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pennsylvania hakimi, Trump kampanyası seçim davasını reddetti: "Bu Mahkemeye, liyakat ve spekülatif suçlamalar olmaksızın zorlu yasal argümanlar sunuldu"

 

Başkan Trump'ın 2020 seçim sonuçlarını altüst etme yönündeki amansız çabasına yıkıcı bir darbe indiren Pennsylvania'daki bir federal yargıç, Rudy Giuliani'nin tartışmak için getirildiği Trump kampanyasının seçim davasını reddetti. MSNBC'nin "American Voices" sunucusu Alicia Menendez MSNBC Beyaz Saray Muhabiri Garrett Haake, MSNBC hukuk analisti ve Northwestern Üniversitesi'nde hukuk profesörü Michael Kang, Michigan'ın 4. Meclis Bölgesi'nin demokratik eyalet temsilcisi Abraham Aiyash ve MSNBC siyasi muhabiri Jane Timm ile konuşuyor .

Kaynak: NBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

David Perdue, AOC'ye rakibi için kampanya yapması için "Georgia'ya Gelmesini" istedi: "Ona bir bilet alacağım!"

Görevdeki Cumhuriyetçi Senatör David Perdue, Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez'in Gürcistan'daki Demokrat rakibi için kampanya yürütmesi fikrini memnuniyetle karşılıyor.

BB1bjHqf.img?h=683&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ona bir bilet alacağım! Perdue'nin Pazartesi günü yaptığı bir kampanya sırasında liberal ateşli silahın rakibi Jon Ossoff için kampanya yürütme olasılığı hakkında söylediği bildirildi. Onun Georgia'ya gelmesini istiyorum. Bu tartışmayı biz yapacağız. "

Perdue, Salı günü Fox News'te göründüğü sırada konumunu yeniden doğruladı.

Perdue, "Yeşil Yeni Anlaşma'yı ödün vermeden istiyor," dedi Perdue, Ocak ayında Gürcistan'da iki Senato ikinci turunu kazanarak Demokratların Senato'nun kontrolünü ele geçirmesi durumunda "Amerika'da büyük kapsamlı değişiklikler" konusunda uyarıda bulundu.

 

Ulusal Cumhuriyetçi Senatör Komitesi basın sekreteri Nathan Brand, habere cevaben "Bütün kadroyu getirmeli" dedi.

 

Koridorun her iki tarafından önde gelen politikacıların, Gürcistan'a inerek ikinci tur seçimlere gitmeleri, görevdeki Cumhuriyetçi Sens. Perdue ve Kelly Loeffler'ı sırasıyla Ossoff ve Rahip Raphael Warnock ile karşı karşıya getirmeleri bekleniyor.

Gürcistan'ın eski hükümdar adayı Stacey Abrams, Ocak seçimleri hakkında, "Gürcistan'daki ikinci turlarımızı asla takip etmeyen yatırımlara ve kaynaklara sahip olacağız," dedi. "Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nde sağlık hizmetlerine ve adalete erişimimiz olup olmadığının belirleyici faktörü olacak. Bunlar, insanların ortaya çıkmasını sağlayacak iki konu."

Abrams, oy hakları örgütü Fair Fight'ın bu ayın başlarında 48 saat içinde 3,5 milyon doların üzerinde para topladığını söyledi.

Kaynak: Examiner

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Demokratlar, Michael Flynn'i Affeden Tramp'a: "Sonunda Sahtekarlığı Tam Açığa Çıktı"

Başkan Donald Trump, eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'i affetmesini bekledikleri için Çarşamba günü öfke patlattı.

BB1bmw9R.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi başkanı Adam Schiff, başkanın "arkadaşlarını ve siyasi müttefiklerini ödüllendirme ve onu örtmek için yalan söyleyenleri koruma" yetkisini kötüye kullandığını söyleyen bir açıklama yaptı.

Trump'ın af gücünü kullanma şeklinin, Framers'ın amaçladığı şeyin bir yolsuzluk olduğunu söyledi ve şu sonuca vardı: "Trump'ın tam içeri girer girmez çıkması sürpriz değil - sonuna kadar çarpık."

 

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi başkanı Jerrold Nadler affı "haksız, ilkesiz ve Başkan Trump’ın hızla azalan mirasına bir leke daha" olarak nitelendirdi.

Başkanın görevden ayrılmadan önce bunu tekrar deneyebileceğini de sözlerine ekledi.

 

Diğer bazı Demokratlar bu hareketi eleştirdi

 

Kaynak: Media ITE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

"Kesinlikle Herhangi Bir Dolandırıcılık İddiası Yok": Pa. Court, Trump Kampanyasının 69'dan Fazla Postayla Gönderilen Oy İtirazını Reddetti

Pennsylvania'daki bir eyalet temyiz mahkemesi, Çarşamba günü geç saatlerde Başkan Donald Trump'ın kalan birkaç seçim davasından birini reddetti.

BB1b2NJx.img?h=585&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Daha da önemlisi, Mahkeme, herhangi bir sahtekarlık, usulsüzlük, suistimal veya uygunsuz etki iddialarının kesinlikle bulunmadığına, oy kullanmaya uygun olmayan herhangi birinin oy kullandığına veya kullanılan oy pusulalarının gizliliğinin tehlikeye girdiğine işaret etmelidir" Yargıç Renée Cohn Jubelirer vardığı sonuçta not etti. [vurgu orijinalde]

Law & Crime'ın daha önce bildirdiği gibi, Trump kampanya avukatları, Demokrat Parti avukatlarıyla bu ayın başlarında Bucks County posta yoluyla yapılan oylamalarla ilgili olarak mutlak dolandırıcılık eksikliği veya başka türlü konusunda anlaştılar.

Her iki tarafın hukuk ekipleri tarafından imzalanan ortak bir şartname anlaşması, "Dilekçe sahipleri, itiraz edilen oy pusulaları ile ilgili herhangi bir sahtekarlık iddiasında bulunmaz ve herhangi bir kanıt da yoktur."

Peki, eldeki sorun tam olarak neydi? "Mühürsüz" gizlilik zarflı altmış dokuz oy pusulası.

Teknik olarak, Trump kampanyası aynı zamanda çeşitli iddia edilen eksiklikleri olan 1.926 posta yoluyla gönderilen oy pusulasına da itiraz ediyordu - ancak yeni bir Pennsylvania Yüksek Mahkemesi'nin ayrı bir seçim davasında verdiği karar bu iddialardan vazgeçti. Trump kampanyası ayrıca bir duruşmada 253'e meydan okudu. Bu nedenle, İngiliz Milletler Topluluğu Mahkemesi'nin Çarşamba günkü görüşü, bulgularını kalan 69 oy pusulasıyla sınırladı.

 

Yargıç Jubelirer'e göre, yakın tarihli bir duruşmada, "mühürsüz" olduğu iddia edilen gizlilik zarflarının hiçbirinin ilk etapta mühürlenmediğine dair kanıtlar sunuldu. İlçe tarafından sağlanan ek kanıtlar, "oy pusulalarının gizliliğinin hiçbir şekilde tehlikeye atılmadığını" gösterdi.

Görüşe göre:

[T] burada "[gizlilik zarfının] bir noktada mühürlenip mühürlenmediğini yönetim kurulu tarafından belirlemenin bir yolu yoktu." [İnceleme kurulu başkanı], "yalama veya su veya yapıştırıcı ile nemlendirilmesi gereken" tipte olan gizlilik zarfları da dahil olmak üzere, yönetim kurulunun zarfları sağladığını ifade etti ve insanların türüne güvenmek zorunda kalacaklarını kabul etti. mühür kalitesi ile ilgili olarak yönetim kurulu tarafından sağlanan zarflar. [Müdür], yönetim kurulunun, kararlarında bir faktör gibi görünen pandemi göz önüne alındığında, seçmenlerin zarfları yalamakla ilgili endişeleri olabileceği olasılığını tartıştığını kabul etti.

Eyalet yasasını ve yukarıda belirtilen eyaletteki Yüksek Mahkeme kararını kabul etmekle birlikte, mahkeme, "seçmenlerin uyumsuzluğunun geçerli olmayan bir oy pusulasıyla sonuçlanmasını sağlayacak şekilde" gizli oy pusulasını güvenli bir şekilde mühürleme yönergesinin zorunlu olduğu "anlamına gelirken, Pennsylvania'nın evrensel posta yoluyla oylamaya ilk gerçek baskısına eşlik eden belirsizlik nedeniyle mevcut seçim için yasanın yorumu ".

Mahkeme, gelecekte daha katı bir yaklaşımın benimseneceğini söyledi - ki bu, Trump ve müttefikleri için elbette pek bir teselli değil.

Yargıç Jubelirer, "[T] mahkemesi, postayla gönderilen oyların muazzam genişlemesinin ve 'güvenli bir şekilde mühürlenmiş' bir gizlilik zarfının gerekliliğine ilişkin emsal kararların bulunmamasının getirdiği muazzam zorlukları kabul ediyor," dedi. Ayrıca, bu durumda öngörülen taraflar, seçmen için dış zarftaki talimatların sadece oy pusulasının gizlilik zarfına konması gerektiğini belirttiğini ve zarfın güvenli bir şekilde mühürlenmesi gerektiğini veya yapılmamasının sonuçlarını belirtmediğini ortaya koymaktadır. bu gereksinime kesinlikle uyun. "

Üstelik bu durumda, seçmenlerin gizlilik zarfını mühürlemedikleri tespit edilemez. "Bu nedenlerle mahkemenin kararı ileriye dönük olarak uygulanacak ve 69 oy pusulası geçersiz sayılmayacak."

Ülke çapındaki mahkemelerde yapılan benzer çabalar gibi, dava da, söz konusu son derece az sayıdaki oy pusulası nedeniyle, Keystone Eyaletindeki 2020 sonuçlarını hiçbir zaman değiştirme şansına sahip değildi.

Kaynak: LAW AND CRIME

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Doğruluk kontrolü: Barack Obama, 2016'da Joe Biden yerine Hillary Clinton'ı tercih etti

BB1bqMMj.img?h=815&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

2020 başkanlık yarışına giden yolda, Başkan Donald Trump'ın destekçileri, eski Başkan Barack Obama'dan yalnızca ılık bir destek aldığını öne sürerek Joe Biden'a verilen desteği azaltmaya çalıştı.

Students for Trump tarafından 28 Ekim'de yayınlanan bir Facebook gönderisinde, eski başkanın kolları Biden'in etrafında olan bir fotoğrafı ve "Obama, Joe Biden'e o kadar güçlü inanıyor ki 201'de aday olmamasını rica etti." başlıktaki şu açıklama: "Obama bile Joe Biden'ın başkan olmasını istemiyor!"

Güne daha akıllıca başlayın. Her sabah ihtiyacınız olan tüm haberleri gelen kutunuza alın.

Alay ile bağlanan yorumların amacı, Obama'nın eski başkan yardımcısına destek olmadığını açıkça ifade etmekti. Mem, 1.300'den fazla hisse ve 4.300'den fazla tepkiye sahip.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany'den biri de dahil olmak üzere diğer memlerde ve gönderilerde benzer bir iddia - bazen tam ifade ve daha fazlasıyla - yapıldı.

Ancak durum daha nüanslıdır.

Biden 2016 koşusunu tarttı
2016 Demokratik ön seçimlerinde Biden, yarışmaya katılıp katılmayacağına karar vermek için siyasi sezonun derinliklerine kadar bekledi. Nihayet 2015 Ekim ayı ortalarında aday olmayacağını açıkladı.

Biden'e göre kilit faktör, oğlu Beau'nun Mayıs ayında beyin kanserinden ölümüydü. Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton savaşın içine atlayıp destek almaya başladığından Biden hiçbir karar vermemişti.

"Aile ve ben yas tutma sürecini tamamladığımız için, başkalarına söylediklerimi defalarca söyledim; bu süreci atlattığımız zaman, başkan için gerçekçi bir kampanya başlatma penceresini kapatıyor, "Biden, Beyaz Saray Gül Bahçesi'nde yaptığı açıklamada dedi. "Kapanabileceğini. Kapandığına karar verdim."

BB1bkrRA.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

 

O zamanlar, WBUR tarafından yapılan bir New Hampshire anketi, Biden'ın sadece% 9, Clinton'ın% 38 ve Senatör Bernie Sanders'ın% 34'ün arkasında olduğunu gösterdi.

Evan Osnos o zamanlar The New Yorker'da "Biden parasız (ve yetiştirmeye sevgisiz), personelsiz ve eyaletlerde organizasyon olmadan başlamalıydı" diye yazdı. "Başkan olabileceğine dair ateşli bir inançtan biraz daha fazlası ve Washington standartlarına göre bile tükenmez bir siyaset arzusu ile donatılmış olurdu."

Daha fazla: Daha az ihtişam ve durum? Biden açılışının, COVID'ye yanıt olarak küçültülmesi muhtemel

Obama ve 2016 Demokrat birincil
Biden tereddüt ederken birkaç aydır yükselişe geçen bu zemine karşı, Obama, Clinton'ın liderliği karşısında Biden girişinin çok geç olacağından ve kederli adayın üstesinden gelmesinin zor olacağından endişeliydi, New York Times muhabir Peter Baker bildirdi.

Baker Nisan 2019'da, "Bay Biden bir kampanyayı tartmaya başladığında, başkan çoktan Hillary Clinton'ın 2016'da kazanma şansının en yüksek olduğu sonucuna vardı." Bunun ötesinde, Bay Biden keder içinde yüzüyordu. oğlunun ölümü, yorucu bir başkanlık maratonu için neredeyse hiç akıl durumu değildi. "

Baker, Obama'nın Biden'ı yarıştan "dürtmenin" yollarını aradığını, ancak onu zorlamadığını söyledi. Obama'nın "zorlamak istemediğini ve başkan yardımcısına kendisinin karar vermesi için oda vermeye çalıştığını yazdı. Haftalık öğle yemekleri boyunca, Bay Biden'ı düşüncesine hafifçe bastırdı."

Daha fazla bilgi: Doğruluk kontrolü: Makale yanlış bir şekilde Biden COVID-19 danışmanının aşı, yaş hakkındaki görüşünü belirtiyor

Obama altında Beyaz Saray genelkurmay başkanı olarak görev yapan Denis McDonough, gazeteye yaptığı açıklamada, 2020 yarışıyla ilgili olarak başkanın Biden'in başkan olmaya hazır olduğunu veya başkan yardımcılığına seçmeyeceğini açıkça düşündüğünü söyledi. McDonough, "Ancak başkan, yarışta pek çok iyi aday olduğunu da söyledi ve partinin ilerlemek için bu seçimi yapmasının önemli olduğunu düşünüyor," diye ekliyor McDonough. "Tam bir ön yarışma parti için iyidir."

Aynı zamanda, Obama ve Clinton'ın tarz ve çalışma alışkanlıklarında daha uyumlu olduklarına dair güçlü kanıtlar var - gerileyen polden daha disiplinli bir entelektüel ve bu, 2015'te başkanın düşüncesinde rol oynadı.

Beyaz Saray'ın eski iletişim direktörü Jen Psaki Politico'ya “Hillary Clinton hakkında her açıdan bir kaçınılmazlık hissi vardı” dedi. Dolayısıyla, Obama'nın Joe Biden yerine Hillary Clinton'ı seçmesi bana hiç gelmedi. Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrılmasının ardından Demokrat aday olacağı ve bir sonraki başkan olacağı kaçınılmaz bir duyguydu. Yani Obama ... yardımcı olmada bir rol oynamaya çalışıyordu. "

Biden, 2017 tarihli kitabı "Bana Söz Ver, Baba" da, Obama ile Ocak 2015'teki haftalık öğle yemeğinde bir Beyaz Saray kaçışını özel olarak tartıştıklarını ve Obama'nın "aleyhte ağır davrandıklarını" hatırlattı.

Biden, “Ayrıca Hillary Clinton'ın aday olacağına neredeyse kesin karar verdiğine inanıyorum ki bu onun için iyi bir şeydi” diye yazdı.

Biden, oğlunun ölümünden günler sonra konunun tekrar gündeme geldiğini söylüyor.

 

"'Ne yapacaksın' (Obama), 'koşmak hakkında' sordu. Koşma fikrimi tamamen bir kenara bırakmadığımı söyledim ... Ve sonra kendimi 'Bakın, Sayın Başkan, Hillary ve Bill Clinton'a açık bir taahhütte bulunup bulunmadığınızı anlıyorum' derken buldum ama Barack'a, adaylığı kazanması durumunda Hillary'yi zayıflatabilecek karakter veya kişilik sorularına değil, yalnızca politika farklılıklarımızla ilgileneceğime dair Barack'e temin ettim. 'Sana söz veriyorum' dedim. bu. "

Biden'in Beyaz Saray'daki performansıyla ilgili olarak, Obama'nın başkan yardımcısı hakkındaki görüşlerinin önemli bir göstergesi, ona teşvik programını denetlemek, Irak'tan askerlerin çekilmesini yönetmek ve bir silah kontrol paketi hazırlamak gibi yüksek profilli görevler vermesidir.

Biden, Obamacare'nin geçişinde de önemli bir rol oynadı. Obama'nın eski kıdemli danışmanı Pete Rouse, HuffPost'a "Yönetimdeki hiç kimse, başkan ilerledikten sonra neyin uçup uçmayacağına dair içgüdülerini kullanarak bunu süreç boyunca ilerletmeye daha fazla yardımcı olamadı" dedi.

Ocak 2017'de, görevden ayrılmadan kısa bir süre önce, Obama, Biden'a Başkanlık Özgürlük Madalyası'nı ödüllendirerek ona "Amerika'nın sahip olduğu en iyi başkan yardımcısı" ve "Amerikan tarihinin aslanı" adını verdi.

ABD BUGÜN Öğrencilerden Trump'tan bir yanıt istedi. Andrew Kolvet, bizi bu raporda bağlantı verdiğimiz bir Politico makalesine yönlendirdi. Politico'ya göre, Obama'nın "Joe’nun bazı şeyleri (küfür etme) yeteneğini küçümsemeyin" dediği iddia edilen bu makaledeki kimliği belirsiz bir Demokratın yorumuna özellikle atıfta bulundu.

Kararımız: Eksik bağlam
Bu iddiayı EKSİK BAĞLAM olarak değerlendiriyoruz. Araştırmamız, Başkan Barack Obama'nın, Hillary Clinton'ın zekasına olan hayranlığı da dahil olmak üzere, Joe Biden'i 2016 yarışına girmemeye ikna etmeye çalıştığını gösteriyor; Biden seçim döngüsünde çok uzun süre beklemişti; ve Biden, müthiş bir liderlik yapmış olan Clinton'a karşı zor zamanlar geçirecekti. Obama ayrıca Biden'ın oğlunun ölümüyle ilgili kederi üzerinde hâlâ çalıştığını hissetti. Bununla birlikte, Obama'nın Biden'a aday olmaması için "yalvardığına" dair hiçbir kanıt yok.

Doğruluk kontrolü kaynaklarımız:

The New York Times, 28 Nisan 2019, "Biden ve Obama'nın 'Garip Çift' İlişkisi Aile Bağları İçine Geçti"
The New Yorker, 21 Ekim 2015. "Biden Neden Koşmadı."
ABC News, 21 Ekim 2015, "Biden Başkan Adayı Olmuyor"
WBUR, 21 Ekim 2015, "WBUR Anketi: Clinton New Hampshire'da Yeniden Yükseliyor"
HuffPost, 31 Mayıs 2019, "Eski Beyaz Saray Yetkilisi: Joe Biden, Obamacare'e Karşı" Tirade "Başlattı"
Politico, 20 Ağustos, "Başkan Teşvik Etmiyordu": Obama'nın Gerçekten Hakkında Düşündüğü "Biden
NPR, 12 Ocak 2017, "Sürpriz bir uğurlamada Obama, Biden Başkanlık Özgürlük Madalyasını Ödüllendirdi"
NPR, 14 Kasım 2017, 'Promise Me': Joe Biden On Loss, Agef And Recovery
Gazeteciliğimizi desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Basılı sürümümüze, reklamsız uygulamamıza veya elektronik gazete kopyasına buradan abone olabilirsiniz.

Doğruluk kontrolü çalışmamız kısmen Facebook'tan bir hibe ile desteklenmektedir.

Bu doğruluk kontrolü, IFCN’nin 2020 ABD Seçimleri FactChat #Chatbot’ta WhatsApp’ta mevcuttur. Daha fazlası için buraya tıklayın.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın İşten attığı Siber Güvenlik Şefi: Seçim Karıştıran İddialarını Reddetti: 'Kanıt Oylarda Var'

2020 ABD seçiminin tarihteki en güvenli seçim olduğunu söyledikten sonra Başkan Donald Trump tarafından işten atılan üst düzey bir siber güvenlik yetkilisi, oylamanın dış müdahaleyle gölgelendiğini "saçma" iddiaları olarak damgaladı.

BB1broU0.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı'nın (CISA) eski müdürü Christopher Krebs, işini kaybetmesinden bu yana ilk röportajda, Trump ve ekibi tarafından herhangi bir oylamanın yabancı ülkelerde çizelge haline getirildiği yönündeki iddiaları reddetti.

 

Krebs, 60 Minutes'e "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm oylar Amerika Birleşik Devletleri'nde sayılıyor," dedi. "Bu iddiayı anlamıyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm oylar Amerika Birleşik Devletleri'nde sayılıyor. Dönem."

CBS muhabiri Scott Pelley, bu hafta Trump'ın hukuk ekibinden düşürülen Sidney Powell'ın Venezuela'da oluşturulan seçim sistemlerinin Demokratik Başkan seçilen Joe Biden'ın lehine seçimlere yön vermesine yardımcı olduğuna dair bir komplo teorisi hakkındaki iddialarına değindi.

Powell geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, oylama makineleri sağlayan Dominion Oylama Sistemlerinin son Venezuela lideri Hugo Chávez rejimi altında geliştirilen teknolojiyi kullandığını söyledi.

Krebs, "Öyleyse, bildiğim herhangi bir makinenin yabancı bir güç tarafından manipüle edildiğine dair hiçbir kanıt yok." Dedi.

Trump ekibinin Çin ve Küba'dan gelen fonların seçimleri etkilemek için kullanıldığına dair iddiaları sorulduğunda Krebs gözle görülür bir şekilde iç çekti ve şöyle dedi: "Bakın ... 2020 seçimlerine müdahale olduğunu iddia eden tüm saçma iddialara devam edebiliriz, ancak kanıt oy pusulalarında. "

"Yeniden sayımlar başlangıçtaki sayımla tutarlı ve bana göre bu daha fazla kanıt, bu, 2020 seçimlerinde kullanılan sistemlerin beklendiği gibi yapıldığını ve Amerikan halkının oylarına yüzde 100 güvenmesi gerektiğini doğruluyor," diye ekledi. Pazar günü tamamı gösterilecek olan röportajın bir parçası. Newsweek, yorum için Trump kampanyasıyla temasa geçti.

Krebs'in seçimin güvenli olduğuna dair değerlendirmesi, kanıtsız olarak "büyük usulsüzlükler ve dolandırıcılık" olduğu yönündeki ısrarını tweetleyen Trump tarafından eleştirildi. Bunlar arasında ölülerin oy kullandığı, gözlemcilerin sandık makinelerine girmesine izin verilmediğine ve oylama makinelerindeki aksaklıklara dair çürütülmüş iddialar yer alıyordu.

Trump tweet attı, "Bu nedenle, derhal yürürlüğe girecek olan Chris Krebs, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü olarak görevden alındı."

Krebs hızlı bir şekilde yanıt verdi ve tweet attı: "Hizmet vermekten onur duyduk. Doğru yaptık. Bugün Savun, Yarını Güvence Altına Alın. # Protect2020." 60 Dakika'ya, feshini beklemesine rağmen ne kadar ani olduğuna pişman olduğunu söyledi. "Veda etme şansım olmadı, bu yüzden en çok üzüldüğüm şey bu," dedi.

Statista'dan alınan aşağıdaki grafik, son ABD başkanları tarafından verilen bağışların sayısını göstermektedir.

BB1bnEUq.img?h=1673&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Giden Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Virginia'dan Denver Riggleman Cumartesi günü Donald Trump'a, müttefiklerine ve "anti-Amerikan" destekçilerine karşı bir eleştiri yağmuru başlattı ve başkan, seçim kaybına ilişkin şüphe uyandırmaya devam etti.

BB1bs3qS.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Riggleman, Başkan seçilen Joe Biden'in Trump'a karşı kazandığı zaferini kabul eden birkaç Cumhuriyetçi arasında yer alıyor. Çoğu medya kuruluşu, iki haftadan uzun bir süre önce 306 Seçici Kurul oyu alan Demokrat için seçim çağrısında bulundu, ancak Trump kabul etmeyi reddetti.

Forbes ile yaptığı bir röportajda Riggleman, Trump'ın "hileli" ve "çalınmış" bir seçim iddiasıyla seçim sürecine şüphe düşürme girişimleri arasında sessiz kaldıkları için Cumhuriyetçi dostlarını kınadı. Bazı meslektaşlarının Trump'tan ayrılmanın "kariyerlerine mal olacağına" inandığını açıklayarak "tamamen etik değil" dedi.

Riggleman, "Kariyer gerçeklerden daha önemli, bu kadar basit," diye ekledi. "Bundan çok bıktım. Bundan bıktım."

Riggleman, Trump'ın yaygın seçmen sahtekarlığı iddialarına "gerçek inananlar" olduğunu kabul etti, ancak onların akıllı insanlar olmadıklarını öne sürdü. "[O] gerçekten zeka seviyenizin nerede olduğunu konuşuyor ... bu tür bir operasyona inanmak," dedi.

Milletvekili ayrıca Trump'ı "anti-Semitik" ve "anti-Amerikan" destekçileri kucaklamakla eleştirdi ve başkanın QAnon komplolarını yeniden tweetlemesinin "sorumsuz" olduğunu ekledi.

Riggleman, Trump hakkında "Gücü elinde tutmak için o kadar çaresiz kaldı ki, kendisine değil, insanlara hizmet ettiğini unuttu," dedi ve başkanın "işleri ve yaptıkları hakkında konuşurken kendinden başka hiçbir şeye hizmet etmediğini" ekledi.

Riggleman'ın sözleri, onu Trump'ın kaybına yol açan "yozlaşmış seçimden" "sorumlu" olmakla suçlayan bir tweet'e tekrar ateş ettikten saatler sonra geldi. Riggleman adlı tweet ve Biden'in galibiyetini kabul eden veya gelen Biden yönetimine barışçıl bir iktidar geçişi çağrısında bulunan diğer bazı Cumhuriyetçiler.

"Saygıdeğer meslektaşlarımla bu listede yer almaktan gurur duyuyorum - dolaşımda olan birçok kişiden biri," diye yanıt verdi. "Veri analitiği, gerçekler ve sağduyu kullanımımıza dayanarak etiketlendik ve 'hainler' olarak adlandırıldık. Amerika'nın özünü temsil eden bir GOP zamanı, manik uçları değil."

Seçim Günü'nden bu yana, Trump saldırgan bir şekilde yaygın seçmen dolandırıcılığı ve Twitter üzerinden halka yapılan açıklamalarda "hileli" bir seçim iddiasında bulundu. Kampanyası aynı zamanda önemli eyaletlerde kaybını telafi etmek isteyen bir dizi dava açtı, ancak davalar şu ana kadar mahkemede büyük ölçüde başarısız oldu.

19 Kasım'da Trump kampanyası, destekçilerine iddialarına ilişkin "büyük bombalar" sözü verdi, ancak önemli kanıtlar sunamaması, radyo sunucusu Rush Limbaugh gibi bazı sadık kişiler arasında öfkeye neden oldu.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Seçim dolandırıcılığıyla mücadele için 2,5 milyon dolar veren Trump destekçisi parayı geri istiyor

Başkanlık seçimlerinde dolandırıcılık iddialarının açığa çıkarılmasına ve kovuşturulmasına yardımcı olmak için 2,5 milyon dolar bağışta bulunan bir Donald Trump destekçisi, "hayal kırıklığı yaratan sonuçlar" dediği şeyden sonra parasını geri istiyor.

BB1bs221.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kuzey Carolina'dan bir işadamı olan Fredric Eshelman, parayı, Teksas'taki Trump yanlısı bir "seçim ahlakı" grubu olan True the Vote'a verdiğini söyledi ve "soruşturma, dava açma, ve 2020 genel seçimlerinde şüpheli yasa dışı oylama ve dolandırıcılığı ortaya çıkarmak ”.

Ancak Eshelman'ın bu hafta Houston'da açtığı ve ilk olarak Bloomberg tarafından bildirilen bir davaya göre, True the Vote yasal işlemlerini durdurdu ve Validate the Vote 2020 kampanyasını durdurdu, ardından açıklama talep ettiğinde çağrılarına geri dönmeyi reddetti.

Bir risk sermayesi şirketi olan Eshelman Ventures llc'nin kurucusu, dava "düzenli ve tekrar tekrar" güncellemeler istediğini, ancak "taleplerinin sürekli olarak belirsiz yanıtlar, basmakalıp sözlerle karşılandığını" söyledi.

True the Vote'un sonuca itiraz etme çabalarının başarısızlığı, ekibi 3 Kasım seçimlerinden bu yana 38 mahkeme eylemini kaybeden başkanın kendisininkini yansıtıyor. haksız bir dava açmak.

Doğru, Oylama, Guardian'dan yorum isteyen bir e-postayı hemen geri göndermedi. Doğru Oy, Bloomberg’in yorum talebine yanıt vermedi, ancak web sitesinde grubun kurucusu ve başkanı Catherine Engelbrecht’e atfedilen ve çabalarının başarısızlığından dolayı dış güçleri suçlamaya çalışan bir açıklama yayınladı.

Grup, "Ortaya çıkan seçmen ifadesinin yanında dururken, argümanlarımızın ilerlemesinin önündeki engeller, zaman kısıtlamalarıyla birleştiğinde, farklı bir yol izlememizi gerekli kıldı" dedi. Georgia, Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin. Dört eyaletin tamamı, Demokratik gelecek dönem başkanı Joe Biden tarafından kazanıldı.

"Misyonumuz bir seçimden çok daha büyük. Bu, gelecekteki tüm seçimler için sistemi onarmakla ilgili ”diye devam etti.

Ancak, Trump kampanyasının yetersiz kanıtlara dayanan kendi yasal dosyaları gibi, True the Vote bildirimi de seçim sahtekarlığı iddialarını desteklemesi gerektiğini iddia ettiği kanıtların hiçbirini detaylandırmadı.

Bir ilaç şirketinin eski genel müdürü Eshelman, davasında, kar amacı gütmeyen kuruluşun grubu dava etme planından vazgeçmesi halinde kendisine 1 milyon dolar iade etmeyi teklif ettiğini iddia ediyor. Engelbrecht’in talimatlarını 5 ve 13 Kasım’da 2 milyon ve 500.000 $ 'lık parçalar halinde bağladığını söylediği 2.5 milyon $' ın tam geri dönüşünü arıyor.

Kaynak: THE GUARDIAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Trump'ın Wisconsin'deki 3 milyon dolarlık sayısında 87 oy aldı; seçim görevlisi Pazartesi galibiyetini onaylayacak

MADISON - Wisconsin'in kısmi yeniden sayımı, Demokrat Joe Biden'ın zaferini Pazar günü 87 oy artırdı ve Başkan Donald Trump, sonuçları tersine çevirmek için bir dava hazırladığını söyledi.

Yeniden sayımın tamamlanması, eyalet Seçim Komisyonu Demokrat liderinin Pazartesi günü Biden'ın zaferini onaylayacağını söyleyerek Trump'ın dava açmasının önünü açtı. Ancak komisyondaki bir Cumhuriyetçi, devletin sonuçları imzalamasının erken olduğunu ve Başkan Ann Jacobs'un komisyon Salı günü toplanana kadar harekete geçmeyeceğini umduğunu söyledi.

BB1bjr9K.img?h=736&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden Milwaukee İlçesinde 132 oy, Trump ise Dane İlçesinde 45 oy aldı. Birlikte ele alındığında, bu, Biden'in eyalet çapındaki marjını yaklaşık 3 milyon oydan 20.695 oyuna yükseltti.

Trump'ın kampanyası, Wisconsin'in en Demokrat iki ilçesindeki yeniden sayımların maliyetini karşılamak için 3 milyon dolar ödedi, böylece eyaletin 10 seçim oyunu talep etmek için uzun vadeli bir dava açabildi.

Trump Cumartesi günü, eyalet Seçim Komisyonu'nun sonuçları onaylayacağı Salı gününe kadar Wisconsin'de bir dava açacağını tweetledi.

Trump, "Wisconsin yeniden sayımı, sayıdaki hataları bulmakla ilgili değil, yasadışı olarak oy vermiş kişileri bulmakla ilgili ve bu dava, Pazartesi veya Salı yeniden sayım bittikten sonra açılacak," diye yazdı.

Yeniden sayım sahtekarlık kanıtı ortaya çıkarmadı ve Twitter'ın tweet'ini tartışmalı olarak etiketlemesine neden oldu. Trump'ın kampanyası, Wisconsin'de uzun süredir devam eden oy uygulamalarının yasadışı olduğunu ve Dane ve Milwaukee ilçelerinde yaklaşık 238.000 oy pusulası atmaya çalıştığını iddia etti.

Kampanya, GOP eyaleti Senatörü Alberta Darling, GOP Eyaleti Temsilcisi Jessie Rodriguez ve Trump kampanya avukatı Jim Troupis tarafından verilenler de dahil olmak üzere, bu ilçelerdeki tüm erken şahsen oyların gayri meşru olduğunu iddia ediyor. Demokratlar, seçim yetkilileri ve seçim avukatları iddiayı mantıksız olarak nitelendirerek, devletin on yıldır herhangi bir zorluk yaşamadan aynı şekilde erken yüz yüze oylama yaptığını belirtti.

Trump, diğer eyaletlerdeki mahkemede başarısız olduktan sonra başarısızlıkla karşılaştı ve Wisconsin'de zorlu bir savaşla karşı karşıya. Wisconsin'deki sonucu değiştirmeyi başarsa bile, Biden, diğer eyaletlerdeki zaferleri nedeniyle yine de başkanlık talebinde bulunabilecekti.

Jacobs, Pazar günü yaptığı açıklamada, herhangi bir yasal zorluğun mümkün olan en kısa sürede çözülmesine yardımcı olmak için Pazartesi günü Biden'ın zaferini belgelemeyi planladığını söyledi. Komisyon Salı günü toplanana kadar beklemek yerine süreci Pazartesi günü ilerletmenin daha iyi olacağını söyledi.

"Bunun nedeni, Trump kampanyası onaylanana kadar itiraz edemez" dedi.

Eyalet yasaları, komisyon başkanına sonuçları tasdik etme yetkisi verir ve geçmiş seçimlerde yapılan da budur. Ancak Cumhuriyetçiler, oylamanın nasıl yapıldığına dair anlaşmazlıklar nedeniyle komisyonun geri kalanının bu yıl bir rol oynaması gerektiğini savundular.

Jacobs, sonuçları onaylamanın basit ve idari bir mesele olduğunu söyledi.

"Seçim Komisyonu'nun rolü, esasen sayıları doğrulamaktır ve kanvasın tüm amacı budur" dedi.

Bir Cumhuriyetçi olan Komiser Bob Spindell, Jacob'ın hareketini "tamamen uygunsuz" olarak nitelendirdi. Komisyonun konuyu Salı günkü toplantısında tartışması gerektiğini söyleyen yetkili, mahkemelerin ne yapacağını düşünebilmesi için devletin kimseye onay vermesi gerektiğini düşünmediğini de sözlerine ekledi.

"Açıkçası, nedense hızlı bir tane çekmeye çalışıyor" dedi Jacobs için.

Biden, yeniden sayımdan sonra marjı iyileştirdi
Milwaukee İlçesinde Biden, ilk sonuçlara göre 132 oy daha aldı. Artışın büyük kısmı, çizelgecilerin Seçim Günü 386 oy sayılmadığını keşfetmeleri nedeniyle gerçekleşti.

Dane İlçesinde, Biden 91 oy aldı ve Trump 46 oyu elinden aldı, bu da Trump'a o ilçede 45 oy artışı sağladı. Dane İlçe Katibi Scott McDonell, oyların çoğunun, oy pusulası zarflarında seçmen imzaları, tanık imzaları veya tanık adreslerinin bulunmaması nedeniyle alındığını söyledi.

İlçe Sayıştay Kurulu, açıklanan sonuçları oybirliğiyle imzaladı. Kurul, McDonell dahil olmak üzere bir Cumhuriyetçi ve iki Demokrattan oluşuyor.

McDonell, "Bana göre bu anlatımın gösterdiği şey, bu seçimde 254.000 zarfın üzerinde 300.000 oy pusulasına baktıktan sonra bile seçmen sahtekarlığına dair kesinlikle hiçbir kanıt bulunmadığıydı" dedi. "Gerçekten bu inanılmaz düzeyde şeffaflık, halka seçimin doğru ve doğru bir şekilde yürütüldüğü ve sahtekarlığın olmadığı konusunda güvence sağlamalıdır."

McDonell, Trump'ın cumhuriyetçi bölgelerde aynı şekilde atılanları ayakta tutmasına izin verirken eyaletin Demokratik kalelerinde oy atmaya çalışmasından rahatsız olduğunu söyledi.

"Bunun Anayasa kapsamında eşit koruma olup olmadığını düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum." Dedi. "Bir eyalette diğeriyle aynı eylem, bir oy bozulur, diğeri ise doğru olsaydı, bu seçmenler eşit derecede korunmuyor. Bence bu rahatsız edici."

Başkan gibi, Trump'ın avukatı Jenna Ellis de yeniden sayımlar bittikten sonra bir davanın geleceğini öne sürdü.

"En başından beri söylediğimiz gibi, her yasal oylamanın ve yalnızca yasal oyların sayılmasını istiyoruz ve Amerikan halkına özgür ve adil bir seçim için savaşma sözümüzü tutmaya devam edeceğiz" dedi. Beyan.

Trump ekibinin yaşadığı zorlukların altını çizen Meclis Çoğunluk Lideri Jim Steineke, Twitter'da Wisconsin'in sonucunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Yasama Meclisinin Wisconsin'in seçmen listesini değiştirip değiştiremeyeceğiyle ilgili bir manşete yanıt olarak, Kaukauna'dan Cumhuriyetçi, Başkan George H.W.'yi oynayan aktör Dana Carvey'in bir klibini tweetledi. Bush "Yapmayacağım" diyor.

 

Yüksek mahkeme davaları tartıyor
Zaten Wisconsin Yüksek Mahkemesinde seçim sonuçlarıyla ilgili olarak derdest iki dava var. Her ikisi de yüksek mahkemeden sonuçları atmasını ve Cumhuriyet kontrolündeki Yasama'nın eyaletin Seçim Kurulunda nasıl oy kullanacağına karar vermesine izin vermesini istiyor.

Yargıçlar davaları kabul edip etmeyeceklerini söylemediler. Muhafazakarlar sahada 4-3 çoğunluğa sahip.

Bir davada, Wisconsin Seçmenler İttifakı eyaletin oylarının çoğunun yasa dışı olduğunu iddia etti çünkü katipler, bazı mevcut olmayan oy pusulaları üzerine tanıkların adreslerini doldurdu ve bazı oy kullanmayan seçmenler, olmasalar da süresiz olarak kapatıldıklarını iddia etmiş olabilirler. Yaşlılar ve engelliler gibi süresiz olarak kapatılmış seçmenler, seçim görevlilerine fotoğraflı kimlik belgesi vermek zorunda kalmadan devamsız oy pusulalarını alabilirler.

Grup ayrıca Milwaukee, Madison ve diğer Wisconsin şehirlerinin, seçimlerini yürütmek için Center for Tech and Civic Life'tan 6,3 milyon dolar kabul etmelerinin yasadışı olduğunu savunuyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan tarafından 350 milyon dolar finanse ediliyor. Grup daha önce bu iddiayı federal bir davada öne sürdü, ancak ABD Bölge Yargıcı William Griesbach aleyhinde karar verdi.

Cuma günü, Chippewa Falls'dan Dean Mueller, Wisconsin Yüksek Mahkemesinden eyaletin oylarını reddetmesini isteyen bir dava açtı, çünkü birçok topluluk eyalet yasalarına göre izin verilmediğini iddia ettiği oy pusulası bırakma kutuları kurdu.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bu muhafazakar medya az önce Donald Trump'ın seçim iddialarını yerle bir etti

Amerika'daki muhafazakarlığı düşündüğünüzde aklınıza National Review geliyor. 1950'lerin ortalarında William F. Buckley Jr. tarafından kurulan yayın, neredeyse bir Donald J. Trump'ın hayatının tamamı boyunca muhafazakar düşüncenin kalesi oldu.

BB1boNrh.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu nedenle Pazartesi sabahı NR editörleri tarafından yayınlanan bir başyazı dikkate almaya değer.

"Trump'ın Utanç Verici Son Oyunu" manşetinde, bu, Başkan'ın 2020 seçiminin bir şekilde ondan çalındığına dair hayali ve yanlış iddialarının tamamen ortadan kaldırılması anlamına geliyor.

İşte anahtar bit (kalın yazı benimdir):

"2020 oylamasından sonra postayla gönderilen oy pusulalarının güvenliği ve oyların sayılma süreci hakkında dikkate alınması gereken meşru konular var (tuhaf bir şekilde, bazı yargı bölgelerinin ilk sayımlarını tamamlamaları haftalar alıyor), ancak hata yapmayın: Son haftalardaki seçim sonrası çekişme, bir adamın Amerikan halkının kararını kabul etmeyi şiddetle reddetmesidir. "

Bu% 100 doğrudur. Trump'ın iddia edilen seçim ihlalleri hakkında tweet attığı ve Pazar günü Fox'tan Maria Bartiromo ile konuştuğu şey tamamen çürütüldü. Sadece kaybetmeyi kabul edemediği için yalan satıyor.

Ve National Review başyazısının iddia ettiği gibi, bu sahtekârlık selinin gerçek ve tehlikeli sonuçları var.

"Bunun gibi kusurlu ve sahtekar iddialar kamusal söylemi kirletiyor ve Amerika Birleşik Devletleri başkanı tarafından söylenen şeylere inanma hatasını yapan iyi insanları yanılttı."

Hiç kuşkunuz olmasın: Bu, Trump'ın seçimi kimin kazandığına dair devam eden suları bulanıklaştırma girişimlerinde hiçbir şeyi değiştirmeyecek. (Spoiler uyarısı: Joe Biden yaptı!)

Ancak, cumhuriyetçi seçilmiş yetkililerin - büyük çoğunluğu sessiz kalan ya da Trump'ın hukuki zorluklarını tam anlamıyla eksikliklerine rağmen devam ettirme hakkına sahip olduğunu söyleyen - Ulusal İnceleme yazısını okuyacak ve gerçek dünyadaki etkisini yeniden gözden geçirecekler. Başkan ne yapıyor.

Son dört yıl herhangi bir gösterge olsa da, muhtemelen değil.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.