Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dün Gece Amerika da Yayınlanan Geç Saat Talk Şovlarda Ağız Birliği Edilmişçesine Şunu Dile Getirdiler: 'Bu zavallıyı (Donald Trump) göndermeliyiz'

Jimmy Kimmel ve Seth Meyers gibi gece geç saatlerde ev sahipleri, Seçim Günü'nün (postayla gönderilen oy pusulaları dahil) tüm oy pusulalarının sayılacağına dair yaklaşan belirsizliklere değindi. Ama kesin olan bir şey var, diyor Stephen Colbert, "Bu zavallıyı terk etmeliyiz" Donald Trump.

Colbert, Pazartesi gecesi Geç Gösteri monologunda daha uzun bir uyarı yayınladı. "Görüyorsunuz," diye başladı, "Bence herkes kararını verdi - aslında 2017'de. Trump'ın onay numaralarını gördünüz mü? Black Rock Çölü'nden daha düz. Kara hızı rekorunu yüzde 44'e çıkarabilirsiniz. Öyleyse, Apollo 13'ten Jim Lovell'den alıntı yapacak olursak, "Isaac Newton şoför koltuğunda şimdi." 

BB1aEErO.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Bizi sonuçlara doğru çeken, demokrasinin çekim kuvvetlerinin pençesindeyiz," diye devam etti. "Sanki ülkemiz bir kara deliğe düşen derin uzay nesnesi gibi. Ya olay ufkunun üzerinden hendeklerin bile kaçamayacağı bir yolsuzluk kuyusuna çekileceğiz ya da bu yerçekimini iyi kullanacağız. sapan ve hızlanıp tamamen yeni bir yöne doğru ilerlemek. Belki Bebek Yoda'nın yaşadığı gezegen. O sevimli.

John Oliver, Geçen Hafta Bu Gece'de Trump'ı oylamak için Seçim Günü öncesi son davasını yaptıktan sonra, Geç Şov'daki en iyi röportaj oldu. Geçen yıl Aralık ayında bir Amerikan vatandaşı olarak ilk kez oy kullanma hissini anlattı.

Oliver, Colbert'e "[Oy pusulasını] makineye ve makineye oyunuzun sayıldığını söyleyerek neredeyse gözyaşlarına boğuluyorum," dedi. "Gerçek bu. Gözlerim buğulandı ve" Bir oylama merkezinde ağlayabilir miyim bilmiyorum "diye düşündüm. "

Jimmy Kimmel programında "Bundan yirmi dört saat sonra, ulusal kabusumuza haftalarca itiraz edilecek" dedi. "Şu anda nasıl hissettiğimi açıklamanın en iyi yolu, Noel arifesi ile karaciğer naklinden önceki gece arasında bir yerde."

Kimmel, "kimsenin ne olacağını bilmediğini" ancak Amerikalı seçmenlerin Seçim Gecesini geçmelerine yardımcı olacak bir çözümü olduğunu belirtti. Tekila deniyor.

Bir çekim için Guillermo'ya katılırken Kimmel, "Tekila harika tadı olan ve sert vuran alkollü bir sıvıdır" dedi. "Ve inan bana, yarın gece ne olursa olsun, elinizde biraz olduğu için memnun olacaksınız."

The Daily Show'da sunucu Trevor Noah "Amerika şu anda tam Mad Max gidiyor" dedi. Trump taraftarlarının karavanlarının trafiği engellemesiyle ilgili haberlere atıfta bulunuyordu, diğer Trumpçılar Joe Biden-Kamala Harris kampanya otobüsünü tehdit ettiler ve her iki adayın taraftarları arasındaki fiziksel çatışmalar.

Noah, Trump'ın Mad Max: Fury Road'dan Immortan Joe imajı olarak ekranda göründüğünde, "Trump bu insanları cesaretlendirmeyi reddedebilir, ama o zaman neden arkaya biniyordu? Sorumsuzca" dedi. "Biliyorsunuz ki, Beyaz Saray bile fazladan çitler ve engeller koyarken gerçektir," diye ekledi.

Seth Meyers, Geç Gece'den "Yakından Bakış" bölümünü, Trump'ın destekçilerine Dr. Anthony Fauci'yi kovabileceğini de içeren son seçim öncesi vaatlerine odakladı.

"Bir salgının ortasında ülkenin en güvendiği bilim adamlarından birini kovacak mısınız?" Meyers dedi. "Kiminle değiştireceksin? Zombi Pavarotti?" Sunucu daha önce, Trump'ın mitinglerinden birinde opera sanatçısı Luciano Pavarotti'nin ondan ne kadar hoşlandığına dair bir hikaye anlattığını belirtmişti.

Meyers, "Trump'ın şu anda bulunduğu yer burası, sicili o kadar korkunç ki, 20 yıl önce kendisine iyi davranan uzun zamandır ölü olan ünlüler hakkında tutarsız bir şekilde konuşacak başka bir şey yok" dedi. "Aslında, seçim öncesi haber döngüsüne bir gün kala Trump, opera sanatçılarıyla tuhaf sahne arkası karşılaşmalarıyla kalabalıklarını yeniden canlandırmanın yeterli olmadığına karar verdi."

Bu da bizi Fauci'ye geri getiriyor. Meyers, "Bunun Trump'ın kampanyanın son gününe ilişkin kapanış mesajı olduğuna inanamıyorum," diye devam etti. "Trump, kamuoyuna karşı sorumlu olmadığını düşündüğü için böyle şeyler söylüyor. Halk oylamasını kaybettiğini, görevden alınmadan kaçtığını ve başkanlığında bir kez bile çoğunluk onayına sahip olmadığını unutmayın. Anti-demokratik kurumlarımızın, Senato, Seçim Kurulu ve Yüksek Mahkeme onu koruyacak ve o kadar yayın yapıyor, erken zafer ilan ederek ve sayımı durdurarak mahkemeleri potansiyel olarak seçimi çalmak için kullanacağını duyuruyor. "

Kimmel'in söylediği bir şeye geri dönecek olursak, Seçim Gecesi için tekila çok iyi bir arkadaş gibi görünüyor.

Kaynak: Entertaintment 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İran Lideri Trump'ı Alıntılayarak Amerika Seçimleriyle Dalga Geçti

BB1a2aXB.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İran'ın en büyük lideri Salı günü ABD başkanlık seçimleriyle alay etti ve 1979 ABD Büyükelçiliği rehine krizinin yıldönümünün hemen öncesinde Başkan Trump'ın seçmen dolandırıcılığıyla ilgili temelsiz iddialarını kullanarak Amerika'yı çarptı.

The Associated Press'e göre Ayetullah Ali Hamaney, televizyonda yayınlanan bir konuşmada, ülkenin seçim sonucunun "bizim işimiz değil, yani politikamızı hiçbir şekilde etkilemeyeceği şeklindeki uzun süredir devam eden pozisyonuna dikkat çekti.

Hamaney, seçimin "izlemesi ilginç" olacağını söyleyerek, Trump'ın yaygın seçmen sahtekarlığı iddialarına ilişkin kendi sözlerini aktardı.

Hamaney, "Seçimleri düzenleyeceği varsayılan görevdeki başkan, bunun tarih boyunca en hileli ABD seçimi olduğunu söylüyor" dedi. "Bunu kim söylüyor? Seçimleri kendisi yapan başkan. Rakibi, Trump'ın geniş çapta hile yapmaya niyetli olduğunu söylüyor. Bu Amerikan demokrasisidir."

AP, İran liderinin tek tek ABD eyaletlerinin oylamayı yönettiğini açıklamadığını kaydetti.

Hamaney, İran politikasının "açık ve iyi hesaplanmış olduğunu ve gelen ve giden insanların bunun üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını" belirtti.

AP, yorumlarının 4 Kasım 1979'da Tahran'daki ABD Büyükelçiliği'nin ele geçirilmesinin yıldönümünden bir gün önce geldiğini ve yaklaşık 40 yıl sonra iki ülke arasındaki ilişkileri hala etkileyen 444 günlük rehine krizinin başladığını kaydetti.

Koronavirüs salgını, krizin planlı bir anma töreninin iptalini zorladı.

Amerika için Hamaney, "Böyle bir imparatorluk uzun sürmeyecek. Bir rejim bu noktaya ulaştığında çok daha fazla yaşamayacağı ve yok olacağı aşikar." Dedi. "Tabii ki, bazıları, eğer göreve gelirlerse, Amerika'yı daha erken yok edecekler ve seçilirlerse bazıları Amerika'nın biraz sonra yok olmasına neden olacak."

Trump, koronavirüs salgını sırasında postayla yapılan oy pusulalarına aylardır karşı çıktı ve bu nedenle seçimlerin "hileli" veya "hileli" olacağını öne sürdü.

Ayrıca Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden kazanırsa barışçıl bir iktidar geçişini kabul etmeyi reddetti.

Uzmanlar defalarca postayla gönderilen oy pusulalarını içeren anlamlı bir seçmen sahtekarlığı kanıtı olmadığını söylediler ve Trump'ın kendi FBI yöneticisi, büyük bir seçimde "posta yoluyla veya başka bir şekilde" büyük bir seçimde "koordineli bir ulusal seçmen dolandırıcılığı çabası" olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Biden'a oy verdiğini söyledi

Eski kişisel avukat ve Başkan Trump'ın "düzelticisi" olan Michael Cohen, oy pusulasını Demokrat başkan adayı Joe Biden ve başkan arkadaşı Senatör Kamala Harris (D-Calif.) İçin vermiş görünüyor.

BB11EN0h.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cohen Salı sabahı Twitter'da elinde "oyladım!" "Tahmin et bu sabah ne yaptım ... erken mi? #VOTE @JoeBiden @KamalaHarris # BidenHarris2020 #MeaCulpa #Disloyal."

"Mea culpa", "benim hatam" için Latince ve "vefasız", Cohen'in Trump'ın görevinden ayrıldığından beri kendisi için kullandığı ortak bir tanım ve her şeyi anlatan kitabı "Sadakatsiz: Bir Anı".

Cohen, bir zamanlar Trump'ın en güvendiği müttefiklerinden biriydi, ancak New York Daily News'e göre, 2016'da iki kadına Trump ile yaşadıkları ilişkiler konusunda sessiz kalmaları için ödeme yaptığını itiraf etti. 2018'de Cohen, vergi kaçakçılığı ve kampanya finansmanı ihlalleri nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Koronavirüs korkuları ışığında Mayıs ayı başlarında serbest bırakıldı ve şimdi cezasının geri kalanını ev hapsinde çekiyor.

Cohen, 2016'dan beri Trump'ın sesli bir eleştirmeni haline geldi. 2019'daki bir kongre duruşmasında Cohen, "Bay Trump'a 'evet' dediğim günden pişmanlık duyuyorum. Ona bu yolda verdiğim tüm yardım ve destekten dolayı üzgünüm. "

Eylül ayında yayınlanan kitabında Cohen, başkanı "bir hilekar, yalancı, sahtekar, zorba, ırkçı, yırtıcı [ve] dolandırıcı" olarak tanımlıyor.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pennsylvania Eski GOP (Cumhuriyetçi) Valisi İnsanları Joe Biden'a Oy Vermeye Çağırdı

Pennsylvania'nın eski Cumhuriyetçi Valisi, kararsız seçmenleri Demokrat aday Joe Biden'ın başkan olması için oylamada kendisine katılmaya çağırdı.

BB1aENW4.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pazartesi gecesi geç saatlerde yayınlanan bir tweet'te Tom Ridge, The Philadelphia Inquirer için yazdığı ve neden ilk kez Demokrat bir başkan adayı için oy pusulasını vereceğini açıkladığı yakın tarihli bir makaleyi paylaştı.

Makalenin bağlantısının yanı sıra şöyle yazdı: "Hala kararsız olan birkaçınız varsa - özellikle Pennsylvania'da - @ JoeBiden'ı neden desteklediğimi saygıyla paylaşıyorum. Umarım bana katılırsınız."

1995'ten 2001'e kadar Pennsylvania'nın valisi olarak iki dönem görev yapan Ridge, "Her iki durumda da oy verin. Oy pusulaları sayılırken sabırlı olun."

Ridge, Eylül yazısında Başkan Donald Trump'ın mevcut koronavirüs salgınına verdiği tepkiyi, 11 Eylül terör saldırılarının ardından Başkan George W. Bush'un birleştirici davranışıyla karşılaştırdı. Ridge, Bush yönetimi sırasında 2005 yılına kadar görev yapan ilk yurt güvenliği sekreteriydi.

Ridge, "Donald Trump, son dört yılda böyle bir liderlik yapamayacağını kanıtladı" diye yazdı. "İçinde değil. Liderlik edecek empati, dürüstlük, akıl ve olgunluktan yoksun. Siyasi, ırksal ve dini çizgiler arasında bölünme ekiyor.

"Ve konu hakkında kendisinden çok daha fazlasını bilen uzmanların fikirlerini rutin olarak reddediyor - istihbarat, ordu ve halk sağlığı."

ABD'nin "kaybedilen hayatlar, sosyal huzursuzluk, ekonomik zorluklar ve dünyadaki konumumuz için çok pahalıya mal olduğunu" ekledi.

Ridge, Biden'in "kesinlikle Amerika'nın bir sonraki başkanı olması gerektiğine" inandığını söyledi ve eski Başkan Yardımcısının "yalnızca salgını değil, aynı zamanda sosyal adaletsizlik, gelir eşitsizliği de dahil olmak üzere milletimizi parçalayan diğer meselelerde yol almamıza yardımcı olmak için gerekli deneyime ve empatiye sahip olduğunu" açıkladı. ve göçmenlik reformu. "

Ridge ayrıca, Pennsylvania'daki seçmenlerin yanı sıra diğer savaş bölgesi eyaletlerindeki seçmenlerin de 2020 seçimlerinin galibini nihayetinde belirleyeceğini belirtti ve Trump'ı seçim sürecinin bütünlüğü hakkında şüphe uyandırdığı için eleştirdi.

"Vatandaşların güvenli bir şekilde oy kullanmalarına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğinde bir sağlık krizinin ortasındayız, ancak oylamanın kutsallığı konusunda şüphe uyandırmaya devam ediyor. Burada Pennsylvania'da bunu defalarca yaptı. Acınası, Yine de geçmişteki kınanması gereken davranışlarla tamamen tutarlı, "diye yazdı Ridge.

Pennsylvania, 2020 seçimlerinde Biden'ı önde gösteren anketlerle en iyi savaş bölgesi eyaleti olarak ortaya çıktı.

Her iki kampanya da eyaleti, Beyaz Saray'ı kazanmak için gerekli olan 270 seçim okulu oyundan daha fazla bahşiş verebilecek bir ülke olarak görüyor, hem Trump hem de Biden, kampanyalarının kapanış günlerinde eyalette son bir hamle yaparak eyaletin 20 seçim oyu.

Trump, Pazartesi günü Biden'in memleketi Scranton'da kampanya yürütürken, Demokrat Pennsylvania Valisi Tom Wolf'u hedef aldı. Trump, ayrıntıya girmeden, "Valinizin hile yapmamasını sağlayın, çünkü burada çok kötü şeylerle tanınıyorlar," dedi. Trump, "Vali ve arkadaşları üzerinde çok fazla gözümüz var" diye ekledi.

Wolf Twitter'da şöyle yanıt verdi: "Pennsylvanyalılar korkutulmayacak. Her oyu saymamızı ve adil bir seçim yapmamızı izleyebilirsiniz."

Ridge, yazısında seçmenlere yaptığı itirazı "çok şey tehlikede" yazarak kapattı.

"Bu yıl sorumlu oylamanın Joe Biden için olduğuna inanıyorum" diye ekledi. "Bu bir ahlak oyu. Hukukun üstünlüğü için bir oy. Ve dürüst ve samimi liderlik için bir oy. Ülkeyi partinin önüne koymanın zamanı. Donald Trump'ı reddetme zamanı."

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Görünen Oki Anketlere göre seçimlerde siyah erkekler rekor sayıda Trump'a oy vermiş

NBC News erken ve Seçim Günü seçmenlerinin yaptığı ankete göre, Demokrat başkan adayına verilen destek bu yıl Siyah erkekler arasında yeni bir düşüşe ulaştı.

BB1aCTkk.img?h=708&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Siyah erkeklerin yüzde sekseni, 2016'da Hilary Clinton'ın yüzde 82'sinden biraz daha düşük, ancak Barack Obama'nın 2012 ve 2008'de Siyah erkekler arasındaki destek düzeyinden önemli ölçüde düşük olan Joe Biden'ı destekledi. Obama'nın ilk başkanlık kampanyasında, Siyah erkek seçmenlerin yüzde 95'i ve Siyah kadınların yüzde 96'sı onu seçti. Dört yıl sonra, Siyah kadınların desteği, Obama'nın 2012'de yeniden seçilmesi için yüzde 96'da kalırken, Siyah erkeklerin oranı yüzde 87'ye düştü. 2016'da aday Hillary Clinton olduğunda, Siyah erkekler yüzde 82'ye düşerken, Siyah kadınların Clinton'a desteği yüzde 94'te yüksek kaldı. Biden, bu yıl Siyah kadınların yüzde 91'inin desteğini toplayarak buna çok yaklaştı.

Genel olarak Demokrat başkan adayına verilen destek Siyah kadınlar arasında da kayıyor gibi görünüyor, ancak çok daha küçük bir ölçüde. Biden, hala her 10 Siyah kadın seçmenden 9'undan fazlasının desteğini alıyordu. Siyah erkekler arasında bu geçişi Başkan Donald Trump'a doğru itmiş görünen birkaç grup vardı. Kendisini ideolojik olarak muhafazakar olarak tanımlayan Siyah erkeklerin yarısından fazlası (yüzde 52) oylarını başkana verdi ve Ortabatı'da yaşayan 3 Siyah erkekten 1'i de ona oy verdi. Eğitim ile Siyah erkeklerin bu yıl nasıl oy kullandığı arasında alışılmadık bir ilişki vardı. Lise diploması veya daha düşük olan siyah erkeklerin yaklaşık yüzde 26'sı Trump'ı destekledi. Ancak lisans derecesine sahip Siyah erkeklerin yüzde 22'si ve ileri dereceli Siyah erkeklerin yüzde 20'si de onu destekledi. Üniversite eğitimi almış siyah erkekler, Siyah kadınlarla karşılaştırılabilecek seviyelerde Biden için ayrıldı. Vardiya, Siyah seçmenlerin desteğini kazanmak için her iki adayın yoğun bir kampanya girişimini takip ediyor. Biden, hafta sonu Philadelphia'da kampanya yürüttü ve Siyah inanç toplulukları arasında "sandıklara ruhlar" etkinliklerine katıldı. Seçildiği takdirde ilk Siyah ve ilk kadın başkan yardımcısı olacak aday arkadaşı, Senatör Kamala Harris, Atlanta ve çevresindeki banliyölerdeki Siyah seçmenleri sandıklara gidip Demokratlar için oy vererek "ataları onurlandırmaya" çağırdı. Her durumda, Demokratlar için zafere giden bir yol, Atlanta, Detroit ve Philadelphia gibi yoğun Siyah nüfusa sahip şehirlerde rutin olarak güçlü gösteriler gerektirdi. Trump, bu seçim sezonunda Siyah desteği için şaşkına döndü, Lil Wayne gibi rapçilerden onaylar aldı ve Black America için Platin Plan olarak adlandırılan bir yatırım planı oluşturmak için şovmen Ice Cube ile ortaklık yaptı.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Kendine güvenen' Biden, oylar sayılırken birlik çağrısı yaptı.

Demokratik cumhurbaşkanlığı adayı Joe Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tüm eyaletler oy pusulalarını tamamladıktan sonra "zafer kazanacağından" "emin" hissettiğini ve milleti seçim tamamlandığında bir araya gelip birleşmeye çağırdı. (4 Kasım)

Kaynak: Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pennsylvania vali yardımcısı: Trump'ın tüm oylar sayılmadan zafer ilan etmesi 'çaresiz' ve 'tuhaf' bir durum

John Fetterman, Trump'ın Pennsylvania'da zafer ilan etmesi üzerine yukarıdaki açıklamayı yaptı...

Kaynak: Fox Business

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da İlerici Demokratlar 2020 Seçimlerinde büyük ölçüde kaybetti

Muhtemelen, Joe Biden Amerika Birleşik Devletleri'nin bir sonraki başkanı olacak. Ancak Donald Trump'a karşı bir galibiyet elde ederse, önümüzdeki Ocak ayında zayıf bir ivmeyle, iktidarın önündeki büyük engellerle ve Demokrat partisinin büyük bir kesimi izole ve öfkeyle göreve başlayacak.

Demokratlar, 2020'de Biden'i Beyaz Saray'a yerleştirecek, Senato'nun kontrolünü Demokratlara kaydıracak ve Meclis'teki Demokrat çoğunluğu genişletecek bir "mavi dalga" umuyorlardı. Demokratlar yasanın tam kontrolüne, yargıçların ve Kabine yetkililerinin Senato onayına ve yürütme organının düzenleyici mekanizmasına sahip olacaklardı.

Bununla birlikte, mavi bir dalga yerine, Cumhuriyetçiler Senato'da ince bir kontrol marjını korurken, Biden'in mütevazı bir seçim koleji zaferi kazanması muhtemel görünüyor. Çoğunlukla Trump'ı paketlemek isteyen demokratlar dileklerini alacak. Ancak Demokratik önceliklere büyük önem veren bir Biden başkanlığı umutları suya düştü.

Cumhuriyetçiler Senatoyu tek bir oyla bile kontrol ederlerse, Demokratların Biden’in sağlık hizmetleri, uygun fiyatlı konut, yeşil enerji, genişletilmiş eğitim veya ceza adaleti reformu gibi yeni programları geçirmesi son derece zor olacaktır. Bu, özellikle Bernie Sanders, Elizabeth Warren ve Alexandria Ocasio-Cortez'i destekleyen en sol eğilimli “ilerici” Demokratlar için acı olacak. Genel seçimlerde daha ılımlı Biden için coşkulu bir kampanya yürüttüler ve seçildikten sonra sola kayacağını umdular. Ancak Biden'ın sola kayması için artık bir neden yok, çünkü ona oy veren merkezcilerin bazılarını yabancılaştıran programları zorluyordu, ancak yine de kanun olma şansı yoktu.

BB1aHdkH.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bölünmüş hükümetin en kayda değer zayiatı dördüncü bir koronavirüs teşvik planı olabilir. Demokratlar her iki evin de kontrolünü ele geçirmiş olsalardı, muhtemelen en azından Mayıs ayında Meclis'in geçirdiği 2.3 trilyon dolarlık paket kadar büyük bir yasa tasarısını geçireceklerdi. Ancak Senato Cumhuriyetçileri yeni teşvik için sadece 500 milyar dolar istiyorlar ve kimse çoğunluğu sağladıkları sürece onları alt edemez.

Senato Engelli
Biden, herhangi bir başkan gibi, yürütme organının hatırı sayılır gücüne sahip olmaya devam edecek ve belki de Trump'ın yürütme emriyle yönetme örneğini takip edecek. Ancak Cumhuriyet Senatosu onu orada da engelleyebilir. Trump, aynı parti tarafından kontrol edilen bir Senato ile göreve başladı ve atananların çoğunu onaylamaktan mutluluk duydu. Biden, 2015'ten 2017'ye Barack Obama için yaptığı gibi cumhurbaşkanlığını büyütmek isteyen Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ile göreve başlayacaktı.

İlericiler, Hazine Bakanı Warren, Çalışma Bakanı Sanders ve EPA Yöneticisi olarak Washington Valisi Jay Inslee gibi ateşli bir çevreci dahil olmak üzere, Biden’in Kabine atamalarının bazılarının ve hatta belki de tamamının ilerici saflardan geleceğini umdular. Ancak bir Cumhuriyet Senatosunun bu atananları onaylama şansı neredeyse yok. Eurasia Group genel müdürü Jon Lieber 4 Kasım'da gazetecilerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, "Cumhuriyetçiler, Biden yönetiminin herhangi bir liberal düzenleyiciyi engellemesini kontrol edecek" dedi. "Çok daha ılımlı kurum başkanları alacağız."

Birkaç Cumhuriyetçi, daha sonra Biden’ın görevinde daha aktivist bir gündem üstlenebilecek ılımlı Biden atamalarını onaylamak için 47 veya 48 Demokrat senatörle görüşebilir. Ancak federal kurumlar, öncelikleri değiştirmek ve statükonun çok ötesinde başarılar elde etmek için agresif liderliğe ihtiyaç duyan devasa, sklerotik organizasyonlardır. Bir ajans başkanı, emirlerini kabul etmezse, bu gerçekleşmez.

BB1aHirw.img?h=823&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bunların hepsi Biden için kötü değil. İlerici değil, ılımlı olarak kampanya yaparak Demokrat adaylığını kazandı. Seçim Günü'ne gelindiğinde, Sanders'ın ve diğer ilericilerin girdileri sayesinde politikaları sola kaymıştı - bu, ilericilerin Başkan Biden fikirlerinden bazılarını desteklediği sürece başkanlık teklifini tamamen destekleyeceği bir anlaşmanın parçası. Biden artık ilerici destekçilerine söyleyebilir, bak, denedim ama Senato'daki o kötü Cumhuriyetçiler ellerimi bağladı. Biden'ın da belirttiği gibi, ön seçimlerde tüm ilericileri yendi çünkü Demokrat seçmenler bile istedikleri devrimi istemiyorlardı.

Bu bölünmüş sonuç bitmiş bir anlaşma değil. Biden, tüm sayımlar tamamlandığında yaklaşık 300 seçmen oyu alabilir ve zafer için gereken 270 oyu net bir şekilde aşabilir. Ancak yasal zorluklar ve beklenmedik oy sayıları bir joker karakter olmaya devam ediyor. Senato, henüz bir Cumhuriyet kilidi değil. Demokratlar, Alabama'da bir koltuk kaybetmiş gibi görünüyor, ancak Colorado ve Arizona'da iki koltuk daha aldı. Bu Cumhuriyetçi farkı 52-48'e düşürür. Diğer üç ırk Cumhuriyetçilere yöneliyor, ancak henüz bitmedi - ikisi Georgia'da ve biri Kuzey Carolina'da. Geç sayılan postayla gönderilen oylar Demokratik olma eğilimindedir ve Dems'in 50 veya 51 Senato sandalyesi ile bitirmesi hala mümkündür. Beyaz Saray'ı Biden kazanırsa, 50-50 Senato bölünmesi Demokrat çoğunluktur çünkü başkan yardımcısı bağları koparmak için oy kullanır.

2020 yarışı bitmek üzereyken, 2022 ara sınavları artık çok önemli. Yeni seçilen cumhurbaşkanının partisi tipik olarak sonraki ara dönemde birkaç sandalye kaybeder, çünkü yeni başkanlar seçmenleri tedirgin eden cesur yeni gündemler izleme eğilimindedir. Kongre'de birkaç sandalyeyi geri almak, bir tür seçmen iddiasıdır. Ancak bölünmüş bir Kongre ile Biden, yönetim emirlerinde Trump'ı geride bırakmadığı sürece zaten pek bir şey yapamayacak. 2022'ye gelindiğinde seçmenler Cumhuriyetçi engellemelerden bıkmış olabilir veya Senato'daki sıkı bağın ilerici gündemi sabit tutmasından memnun olabilirler. Her iki taraf da bir sonraki seçim için şimdiden kolları sıvadı.

Kaynak: YAHOO FINANCE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD'de sayım sürüyor, Trump dört eyalette mahkemeye gidiyor

ABD'de seçim yarışı nefes nefese devam ediyor. Kritik eyaletlerde oy sayım işlemi sürüyor. Demokrat aday Biden, delege sayısında önde gidiyor. Başkan Trump ise dört eyalette sayım süreciyle ilgili dava açmaya hazırlanıyor. Gelişmeler canlı anlatım sayfamızda.

Kaynak: BBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Steve Bannon'un podcast'i, FBI Direktörü Wray ve Dr. Fauci hakkında kafa kesilmeli yorumu yaptıktan sonra Twitter'da ve YouTube'da yasaklandı

Eski Trump yardımcısı Steve Bannon'un podcast'i Twitter tarafından kalıcı olarak askıya alındı ve YouTube'dan bir bölüm çekildi.

FBI Direktörü Christopher Wray ve hükümetin bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci'nin kafalarının Beyaz Saray'ın dışındaki mızraklara takılması gerektiğini ima etti.

Bu yorumlar, Bannon'un bağışçıları ABD'nin güney sınırında bir duvar inşa etmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir gruba dolandırmakla suçlandığı federal bir ceza davasında serbestken geldi.

BB1aKdDc.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eski Trump yardımcısı Steve Bannon'un podcast'i, Twitter tarafından kalıcı olarak askıya alındı ve FBI Direktörü Christopher Wray ve önde gelen hükümet bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Beyaz Saray.

Bannon'un Perşembe günü yaptığı yorumlar, bağışçıları ABD'nin güney sınırına bir duvar inşa etmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir gruba dolandırmakla suçlandığı federal bir ceza davasında 5 milyon dolarlık tahvil tahvilinde serbestken geldi.

Bannon sözcüsü, Fauci ve Wray'in gerçekten kafalarının kesilmesini önermediğini, ancak Tudor dönemi İngiltere'sinin kanlı politikasına atıfta bulunarak mecazi anlamda konuştuğunu söyledi. Ayrıca "hiçbir şekilde şiddet çağrısı yapmadığını" da söyledi.

New York'un Güney Bölgesi'ndeki bir savcı sözcüsü, Perşembe gecesi Manhattan'daki bir federal mahkeme yargıcından Bannon'un tahvilini feshetmesini ya da onun hakkında bir gag emri çıkarmasını isteyip istemedikleri sorulduğunda yorum yapmayı reddetti.

Bannon, Başkan Donald Trump için varsayımsal bir ikinci terimi tartışırken, "Savaş Odası: Pandemik" podcast'inde Wray ve Fauci hakkında konuştu.

Bannon, Trump'ın 2016 kampanyasını yürüttü ve Ağustos 2017'de Trump onu kovana kadar kıdemli Beyaz Saray danışmanı olarak görev yaptı.

Podcast sırasında Bannon, "İkinci dönem Wray'i ateşleyerek Fauci'yi ateşleyerek başlıyor." Dedi.

"Şimdi aslında bir adım daha ileri gitmek istiyorum, ancak başkanın iyi kalpli ve iyi bir adam olduğunu anlıyorum," diye devam etti Bannon.

"Aslında Tudor İngiltere'nin eski zamanlarına geri dönmek isterdim, kafaları mızraklara koyardım, evet, onları Beyaz Saray'ın iki köşesine federal bürokratlara bir uyarı olarak koyardım. Ya sen de programı al, yoksa git - oyun oynamayı bırakma zamanı. "

Bannon, "Her şeyi havaya uçurun, Ric Grenell'i FBI'ın geçici başkanı olarak koyun, bu onları aydınlatacak," dedi Bannon.

Grenell, eski ulusal istihbarat direktörü ve Almanya büyükelçisi olarak görev yapmış, sert çekirdekli bir Trump sadık üyesidir.

Bannon'un ev sahibi Jack Maxey daha sonra, "Biliyor musun Steve, daha dün Philadelphia'da iki Tory'nin asılmasının yıldönümüydü, bunlar istersen İngilizlerle işgal sırasında birlikte yaşayan Quaker işadamlarıydı. Philadelphia."

Maxey, "Bu insanlar asıldı. Bu hainlere yaptığımız şeydi" dedi.

Bannon, "Devrimi böyle kazandınız. Kimse bunun hakkında konuşmak istemiyor."

"[Amerikan] devrimi bir çeşit bahçe partisi değildi, değil mi?" Bannon dedi. "Bu bir iç savaştı. Bir iç savaştı."

Twitter, "Savaş Odası" hakkındaki açıklamalar nedeniyle Bannon'un hesabını askıya aldığını söyledi.

Bir Twitter konuşmacısı yaptığı açıklamada, " @WarRoomPandemic hesabı, Twitter Kurallarını, özellikle de bizim şiddeti yüceltme politikası 

YouTube bölümü kaldırdı, ancak diğer Savaş Odası bölümleri mevcut durumda.

Google'ın sahibi olduğu YouTube sözcüsü Alex Joseph, "Şiddeti teşvik etmeye karşı politikamızı ihlal ettiği için bu videoyu kaldırdık. Seçim sonrası dönemde politikalarımızı uygularken tetikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

YouTube, bir hesap feshedilmeden önce üç ihtar politikasına sahiptir. Bannon şovunun kanalı hala mevcut olsa da, YouTube'a göre bu olaydan kaynaklanan ihtar, yükleme işlemini en az bir hafta süreyle geçici olarak devre dışı bırakıyor.

Bannon'un sözcüsü, e-postayla gönderdiği bir açıklamada, "Bay Bannon, herhangi bir tür şiddet çağrısı yapmadı, yapmadı ve asla yapmadı" dedi.

Sözcü, "Bay Bannon'un yorumu, mecazi anlamda açıkça ifade edilmişti. Daha önce St. Thomas More'un davasının bir klibini oynadı ve Tudor İngiltere'deki bu tarihi olayı retorik amaçlarla ima ediyordu" dedi.

"Bay Bannon haftalardır FBI Direktörü Chris Wray'i açıkça eleştiriyor ve Hunter Biden'ın sabit diskini araştırıp ele alamaması nedeniyle kovulmasını istedi ve bu Aralık 2019'dan beri Director Wray'in elinde." Dedi.

"Ayrıca, Bay Bannon, Beyaz Saray'dan Dr. Fauci'nin derhal işten çıkarılması çağrısında bulunan açıklamaları destekledi."

The Hollywood Reporter ile 2016 yılında yaptığı bir röportajda Bannon, kendisini İngiltere Kralı VIII.Henry'nin ünlü baş bakanıyla karşılaştırdı.

Bannon bu röportajda "Ben Tudors mahkemesinden Thomas Cromwell'im" dedi.

Bannon, 20 Ağustos'ta Connecticut açıklarında Çinli milyarderin sahip olduğu 150 yatta tutuklandı.

Bannon ve üç ortağı Timothy Shea, Brian Kolfage ve Andrew Badolato, We Build the Wall kar amacı gütmeyen grubu için güney sınırı boyunca bir duvar inşa etmek için 25 milyon dolardan fazla para toplayan bağışçıları dolandırmakla suçlanıyor.

Bannon davada suçsuz olduğunu iddia etti.

Önümüzdeki Mayıs ayında yapılması planlanan duruşmasını beklerken 1,75 milyon dolar nakit veya mülk ile güvence altına alınan 5 milyon dolarlık bir tahvil üzerinde ücretsiz.

ABD Başsavcısı Vekili Audrey Strauss, adamların suçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Sanıklar yüzbinlerce bağışçıyı dolandırdı, milyonlarca doları toplamak için bir sınır duvarını finanse etme menfaatlerinden yararlanarak, bu sahte iddiayla para inşaata harcanacak. "

"We Build the Wall'ın kurucusu ve halk yüzü olan Brian Kolfage'e bir kuruş ödenmeyeceği konusunda bağışçılara defalarca güvence verirken, sanıklar gizlice yüz binlerce doları, lüks yaşam tarzını finanse etmek için kullandığı Kolfage'a geçirmeyi planladılar. "

Savcılar, Bannon'un We Build the Wall'dan 1 milyon dolarlık fon aldığını ve bu parayı başka bir kar amacı gütmeden, görünüşteki amacı "ekonomik milliyetçiliği ve Amerikan egemenliğini desteklemek" olan başka bir kar amacı gütmeden kullandığını söylüyor.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden Georgia'da Önce Geçti, Pennsylvania'daysa Oylar Sayılmaya Devam Ediyor

Demokratik aday Joe Biden, Gürcistan'daki oy sayımında liderlik yaptı ve Pennsylvania'da Başkan Trump'ı kazanıyor ve onu Beyaz Saray için zorlu yarışta bir galibiyete yaklaştırıyor.

BB1aGb1i.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Gürcistan'da Biden, Cuma sabahı 4: 30'da 900'den fazla oy aldı. O zamandan beri liderlik 1.096 oya çıktı.

Liderliği başlangıçta Atlanta banliyölerindeki Clayton County'nin bir kova oy pusulası bildirmesinden sonra geldi. Biden o bölgedeki oyların büyük bir bölümünü kazanıyordu. Diğer Atlanta banliyöleri hala bazı oylar bildiriyor.

Pennsylvania'da, Trump'ın liderliği sabah 6'da 18.229 oydaydı ve giderek küçülüyordu. Biden'in sağlıklı bir farkla kazandığı daha fazla postalanmış oy pusulasının hala sayılması bekleniyor - bunların çoğu yoğun Demokratik şehir Philadelphia ve banliyölerinden.

Pittsburgh şehrinin bulunduğu Allegheny ilçesinde de Cuma günü postalanmış daha fazla oy pusulası sayılacak.

Biden, oy pusulalarının sayılmasının da devam ettiği Nevada ve Arizona eyaletlerinde de liderliğini koruyor.

Ancak tüm gözler haritada kalan en büyük ödül olan Pennsylvania'ya odaklanmış durumda.

Her büyük ağın en az 253 seçmen oyuyla önde gelen Biden'ı var, yani Pennsylvania'yı ve onun 20 seçim oyunu kazanması durumunda, Beyaz Saray'ı kazanmak için gereken 270'den fazla seçim oyuna sahip olacağı anlamına geliyor.

Fox News ve Associated Press, Arizona'daki Biden yarışını o eyaletin 11 seçim oyunun kazananı olarak öngördü. Diğer büyük ağlar bu eyalette bir kazanan ilan etmedi.

Biden dört eyaleti de kazanırsa, 306 seçim oyu ile bitirirdi.

Biden-Trump yarışının gerginliği nedeniyle Gürcistan'da yeniden sayım neredeyse kesin görünüyordu. Trump kampanyası, Biden'in Çarşamba günü kazanan olarak öngörüldüğü Wisconsin'de bir yeniden sayım talep etti. Biden, Badger Eyaletinde yaklaşık yüzde 1 liderliğindedir.

Trump'ın kampanyası, birçok eyalette oy sayımına yönelik yasal zorlukları da başlattı.

Başkan Perşembe akşamı Beyaz Saray'dan savaş alan eyaletlerdeki seçim sürecine saldıran ve durumundan Demokratları, yerel yetkilileri, anketörleri ve medyayı suçlayan bir açıklama yaptı.

"Yasal oyları sayarsan, kolayca kazanırım. Yasadışı oyları da sayarsan, seçimi bizden çalmaya çalışabilirler. Geç gelen oyları sayarsan, onlara çok güçlü bakıyoruz." gazetecilere anlattı.

Trump, sahtekarlık veya yasa dışı oy kullanıldığına dair belirli bir kanıt sunmadı, ancak açıklamaları, günün erken saatlerinde bazı aile üyeleri ve ortakları tarafından yapılan argümanları yineledi.

Trump yorumları, bir dizi Cumhuriyetçi tarafından geniş çapta kınandı.

Temsilci Adam Kinzinger (R-Ill.), Trump'ın ya mahkemeye verdiği iddialarına ilişkin kanıtlarını alması ya da "çürütülmüş yanlış bilgileri yaymayı bırakması" gerektiğini söyledi.

Kinzinger, "Her oylamanın, evet her yasal oylamanın sayılmasını istiyoruz," dedi. "Ancak, dolandırıcılıkla ilgili yasal endişeleriniz varsa mevcut kanıtları bulun ve mahkemeye götürün. Çürütülmüş yanlış bilgileri yaymayı bırakın. ... Bu çılgınlık oluyor."

Biden, Perşembe günü öğleden sonra da kamuoyuna çıktı, sakinleşmeye çağırdı ve seçimin sonucu hakkında güven yansıttı. Wilmington, Del.'de, Cuma günü bir noktada zaferinin bir projeksiyonu olması ihtimaline karşı olası bir Biden zafer duyurusu için sahneye koyulduğu görülüyordu.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Alexandria Ocasio-Cortez, Mecliste beklenmedik kayıplar yaşadıktan sonra merkezci Demokrat meslektaşlarıyla politika ve söylem üzerine tartışmaya başladı

BB1aM4a3.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez, seçim kayıplarını sol siyaset ve retoriğe bağlayan merkezci House Democrats'ın eleştirilerini açıkça geri çekti.

Rekabetçi bir yeniden seçilme yarışıyla karşı karşıya kalan Virginia Demokrat Abigail Spanberger, Perşembe günü yapılan bir parti toplantısında partinin demokratik sosyalizmi terk etmesi gerektiğini savundu ve polisi "karartmaya" çağırdı.

Ocasio-Cortez, bu yılki seçim başarısızlıklarını kısmen yetersiz dijital kampanyalardan sorumlu tuttu ve bunun, Demokratların ilerici politikada kazanamayacağı bir "efsane" olduğunu söyledi.

Saray Demokratlarının bu hafta Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden'i Beyaz Saray'a iktidara getirirken çoğunluklarını artırmaları bekleniyordu. Bunun yerine, en az yarım düzine koltuk kaybettiler.

The Washington Post'un haberine göre, bazı merkezci Meclis üyeleri, ilerici politikaların ve söylemin özellikle banliyö semtlerindeki çekiciliğini baltaladığını savunarak partinin sol kanadını hedef aldı.

Zor bir yeniden seçilme yarışıyla karşı karşıya kalan Virginia Demokrat Temsilcisi Abigail Spanberger ve diğerleri demokratik sosyalizme karşı çıktılar ve polisi karalamak için çağrı yaptılar.

Spanberger, "'Sosyalist' veya 'sosyalizm' kelimesini bir daha asla kullanmamalıyız ... Bu nedenle iyi üyeleri kaybettik," dedi. "Salı gününü başarılı olarak sınıflandırıyorsak ... 2022'de paramparça oluruz."

Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez, Cuma günü bir dizi tweetinde "parmakla işaret etme" olarak adlandırdığı bu eleştirileri açıkça geri çekti.

Bronx yerlisi, Demokratların ilerici politikalar uygulayarak sallanan koltuklar kazanamayacaklarının bir "efsane" olduğunu savundu ve bu yılki seçim başarısızlıklarını kısmen cansız dijital kampanyalardan sorumlu tuttu. Pek çok Demokrat kampanya salgın sırasında kapıları çalmayı bıraktı ve bu hareketin seçmen katılım çabalarına zarar verdiğini öne sürdü.

Ocasio-Cortez, bu hafta yeniden seçimlerinde mücadele eden veya kaybeden "neredeyse tüm" Demokratların "dijital ortamda korkunç infazlar yaşadıklarını. BİR PANDEMİK SIRASINDA" tweetledi.

Birinci sınıf milletvekili aynı zamanda Demokratlara karşı birincil kampanyalarda çalışan siyasi satıcıları kara listeye almak için Demokratik Kongre Kampanya Komitesi'ni - Temsilciler Meclisi kampanya kolu - hedef aldı. Ocasio-Cortez ve diğer ilericiler, geçmişte bu DCCC kuralına itiraz ettiler ve grubu güvenli mavi bölgelerdeki muhafazakar Demokratları korumakla suçladılar.

Son derece iyi finanse edilen birincil ve genel seçim muhaliflerini yenen Ocasio-Cortez, ilerici aktivistlerden uzak durmanın genç seçmenleri ve Demokrat Parti'nin Siyah ve Kahverengi seçmen tabanını görmezden gelmek anlamına geldiğini savundu.

"Black, Brown ve gençlik organizatörlerine bizi her seçimi kurtarmak için sessiz olmalarını veya bize ihtiyaç duyduklarında temsilcilerinin onları desteklememelerini söyleyemezsiniz" diye yazdı. "Ya da var oldukları için azarlandıklarında neden ara sınavlara gelmediklerini merak edin. Özellikle zaferler verirken."

Ancak Ocasio-Cortez'in de üyesi olduğu Progressive Caucus Meclisi'nin bazı üyeleri bile, merkezdeki meslektaşları ile "sosyalist" gibi etiketlerin ülkenin birçok yerinde partinin cazibesine zarar verdiği konusunda hemfikir.

Kaliforniya Demokratlarından Temsilci Jared Huffman The Post'a "Sanırım Cumhuriyetçiler insanları bu 'sosyalist anlatıda' korkutmaya çalışırken biraz ilgi gördüler." "Bu etiketler dikkatimizi dağıtıyor ve bizi talihsiz şekillerde bölüyor ... Böyle bir ifadeyi kucaklamanın ne anlamı var? Yaptığın tek şey bu korkuları ve düzmece anlatıları beslemek."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, seçimi kaybederse artık Twitter'da özel muamele görmeyecek

Donald Trump, bu Ocak ayında başkanlıktan fazlasını kaybedebilir. Twitter, Trump görevden ayrılırsa artık "haber değeri olan bir kişi" olarak özel muamele görmeyeceğini doğruladı.

BB1aM1wE.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Twitter'ın haber değeri ile ilgili politikası, 250.000'den fazla takipçisi olan seçilmiş yetkililer gibi belirli kişilerin hesaplarının aksi takdirde ciddi cezalara yol açacak kural ihlalleri nedeniyle askıya alınmasını veya yasaklanmasını önler.

Bu politika, şirketin geçen hafta ABD başkanından demokratik süreç hakkında şüphe uyandıran en az 12 tweetini susturmasına, ancak kaldırmamasına neden olan şeydi.

Ancak Twitter, politikanın eski seçilmiş yetkililer için geçerli olmadığını doğruladı. Herkesle aynı kurallara uymaları gerekir ve bir tweet bu kuralları ihlal ederse kaldırılır. Trump, cumhurbaşkanlığı sonrası düzenli olarak Twitter'ın kurallarını çiğnemeye devam etseydi, hesabı askıya alınabilirdi.

Bir sözcü Guardian'a verdiği demeçte, "Twitter'ın dünya liderlerine, adaylarına ve kamu görevlilerine yaklaşımı, insanların liderlerinin söylediklerini net bir bağlamla görmeyi seçebilmeleri gerektiği ilkesine dayanıyor" dedi. "Bu, uyarılar ve etiketler uygulayabileceğimiz ve belirli Tweetlere katılımı sınırlayabileceğimiz anlamına geliyor. Bu politika çerçevesi, mevcut dünya liderleri ve görev adayları için geçerlidir ve artık bu pozisyonları elinde bulundurmayan özel vatandaşlar için geçerli değildir. "

BB1aMgJR.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu, Trump'a görevi bıraktıktan sonra bir seçenek sunacak: Ya retoriği yumuşatın ya da kendisinden uzaklaştırılmasının ardından son derece etkili olma ihtimaliyle yüzleşin.

Bu arada, milletvekilleri ve insan hakları grupları, Ocak ayında olası bir iktidar geçişinden önce bile cumhurbaşkanının hesabını askıya alma çağrılarını yeniledi.

İlgili: TikTok: ABD seçimleriyle ilgili yanlış gönderiler yüzbinlere ulaştı

Çarşamba günü, Virginia Demokrat temsilcisi Gerry Connolly Twitter'da bir tweet ile “hesabını askıya alma” çağrısı yaptı.

Bu saf bir dezenformasyondur. Geçerli oylar sayılıyor. Bu Amerika, Rusya değil ”dedi, Trump'ın seçmen dolandırıcılığına dair temelsiz öneriler içeren tweetlerine yanıt olarak.

Demokrat ve Rhode Island temsilcisi David Cicilline, Twitter'dan Trump'ın "nefes kesici bir klipte yalanlar ve yanlış bilgiler yayınladığı" gerekçesiyle hesabını askıya alma çağrısında bulundu. Cicilline, House antitröst alt komitesinin başkanı ve son duruşmalarda Twitter'ı keskin bir sorgulamayla hedef aldı.

Perşembe günü, Hukuk Altında Sivil Haklar Avukat Komitesi ve Ortak Dava izleme grubu, Twitter CEO'su Jack Dorsey'e ortak bir mektup göndererek, seçimle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için Trump'ın hesabının geçici olarak askıya alınmasını talep etti.

"Twitter'ın herhangi bir eylemi olmadığında, başkanın demokratik süreçlerimizin bütünlüğünü sadece Twitter kullanıcıları için değil, diğer seçmenler ve halk üyeleri için başkalarına devretme hedefinde başarılı olabileceğinden korkuyoruz. oylama ve seçim süreci ve potansiyel olarak memurlara veya diğerlerine karşı şiddeti kışkırtmak, ”diye yazdı gruplar.

Bir Twitter sözcüsü, şirketin mektubu aldığını ve "yanıt vermek istediğini" söyledi.

Kaynak: The Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Joe Biden'ın Şaşırtıcı Georgia Eyaleti Kazanımı Herkesin Aklına Stacey Abrams'ın Tartışmasız Hırsını ve Aklını Ön Plana Çıkarıyor. 

2018'in sonlarında, Gürcistanlı Demokrat Stacey Abrams, ulusal dikkatini çeken bir teklifle eyaletin vali seçimlerini az farkla kaybettikten sonra, potansiyel olarak ABD Senatosu'nda başka bir kampanya için hazırlanıyor gibiydi.

BB1a1oDW.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bununla birlikte, tekrar izini sürmek yerine, oy kullanmak için çalışıyor ve bir Cumhuriyetçi kalesi olan devletin göründüğünden çok daha mavi olduğunu kanıtlamak için yıllarca süren bir çabayla Gürcistan'daki kayıt sayısını artırma çabalarına öncülük ediyor. .

Görünüşe göre haklıydı.

Joe Biden'ın Gürcistan'daki Cumhuriyetçi görevdeki Donald Trump'a karşı dar seçim liderliği tutmasa bile, eyaletin şehirlerinde ve banliyölerinde Biden'ı tercih eden ezici marjlar sayesinde, orada bir Demokrat'ın on yıllardır elde ettiğinden daha iyi performans göstererek geleneksel bilgeliği alt üst etti.

BB1aLRSm.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ve Gürcistan'daki oylar (ki bu neredeyse kesinlikle önümüzdeki haftalarda yeniden sayılacak) nihayetinde Trump'a doğru yönelebilirken, yakın yarış, onları uçurmak için Şeftali Devletine uzun süredir güvenen Cumhuriyetçiler için yeni bir siyasi manzaraya işaret ediyor. .

Analistler, Abrams'ın çabalarının tarihsel olarak kırmızı devletin bir savaş alanına dönüştürülmesine yardımcı olmada önemli olduğunu söylüyorlar. Biden Cuma günü erken saatlerde Gürcistan'da Trump'ı geçerken, Twitter'daki destekçilerinin çoğu Abrams için övgülerini yineledi.

Aşağıda, şimdiye kadarki kariyerine ve Gürcistan seçmenlerini kaydetme çabasının devletin geleceği için ne anlama geldiğine bir göz atın.

İnsanlar Stacey Abrams Hakkında Ne Diyor?
Cuma sabahı Biden'ın Trump konusundaki zayıf liderliği ortaya çıkmaya başlarken, Demokratlar, ünlüler ve yerel yetkililer, 46 yaşındaki Abrams'ı kayıt artırma konusundaki çalışmaları için bağırdı.

Washington Temsilcisi Pramila Jayapal, "Georgia'da ne olursa olsun, herkes dizlerinin üstüne çökmeli ve korkusuz @StaceyAbrams gibi güçlü Siyah kadınlara ve takdir görmeden kaçan pek çok kişiye teşekkür etmelidir," diye tweet attı.

Hillary Clinton, Viola Davis ve LeBron James dahil diğerleri de Abrams'tan bahsetti.

Bu arada Wisconsin Demokratik Parti Başkanı Ben Wikler Cuma günü Abrams tarafından yapılan modelin başka eyaletlerde de kullanıldığını tweetledi.

Wikler, "Gürcistan'ı kazanmak için ne kadar önemli olduğu hakkında tamamen doğru birçok konuşma var" diye yazdı. "Arkadaşlar: Stacey ve ekibi de Wisconsin'i çevirmek için çok önemliydi. Ve diğer tüm savaş alanları. Bizimle birlikte büyük, süper güçlü seçmen koruma ekipleri kurmak için çalıştılar - * erken başlayarak *."

Stacey Abrams'ın Siyasi Kariyeri
Abrams, 2007'den 2017'ye kadar Gürcistan Temsilciler Meclisi'nde Demokrat olarak görev yaptı ve 2011'den 2017'ye kadar azınlık lideri oldu. (Daha önce avukat olarak çalıştı ve boş zamanlarında romantizm ve gerilim yazıyor.)

2018 Gürcistan valilik seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olarak yarıştıktan sonra ulusal dikkatleri üzerine topladı. Acı çekişmeli yarışı, Cumhuriyetçilerin reddettikleri oylamayı bastırdığı iddiaları üzerine 1,4 puan gibi dar bir farkla kaybetti.

Yine de Abrams'ın neredeyse zaferi, Cumhuriyetçilerin onlarca yıldır egemen olduğu bir eyalette dikkate değerdi ve liberaller arasındaki popülaritesi, birçoklarının onu Senato'ya veya hatta muhtemelen başkanlığa aday olmaya çağırmasına neden oldu.

Şubat 2019'da Abrams, Birliğin Durumu adresine yanıt veren ilk Afrikalı-Amerikalı kadın oldu. Ayrıca, Kaliforniya Senatörü Kamala Harris'i seçmeden önce, kısa bir süre için Biden için olası bir koşu arkadaşı olarak kabul edildi.

Abrams, başka bir makam için koşmak yerine, kendi valilik yarışına musallat olduğunu söylediği bir şeye odaklanmaya karar verdi: seçmen bastırma.

Neden Övülüyor ve Oy Verme Hakkında Ne Diyor?
Abrams altı yıl önce, henüz eyalet meclisindeyken, kar amacı gütmeyen bir seçmen kayıt grubu olan New Georgia Project'i kurdu. Daha sonra, seçmenlerin bastırılmasıyla mücadele eden bir örgüt olan Fair Fight'ı kurdu.

Abrams, 2018'deki az sayıdaki kaybından sonra, oylama haklarına odaklanmaya devam etti, yeni seçim yasaları için lobi yapan ve azınlık seçmenlerini orantısız bir şekilde etkileyen (uzun kuyruklar, seçim bölgesi kapatmaları ve tasfiye edilen seçmen listeleri gibi) oylamaya yönelik zorlukları hedefleyen Fair Fight'ı kurdu.

Yeni koronavirüs salgını sırasında bile, Gürcistan seçmen kayıtlarında bir patlama gördü - Abrams gibi grupların çabaları sayesinde, ancak defalarca kredinin kendisine ait olmadığını söyledi.

Gürcistan'ın, 1993 tarihli Ulusal Seçmen Kayıt Yasasına uygun olarak, ehliyet sahibi kişiler için otomatik bir seçmen kayıt programı oluşturma kararını seçti ve bu, seçime giden aylarda rekor yüksek kayıtlara yol açtı.

Bu ayın başlarında NPR'ye verdiği bir röportajda Abrams, Fair Fight'ın başlangıcından bu yana Gürcistan'da 800.000 yeni seçmen kaydettiğini belirtti. Ama spot ışığını kendisi talep etmedi.

"Açık olmak istiyorum. Bu nedenle, yaklaşık altı yıl önce New Georgia Projesi adında bir organizasyon kurdum. Bu, yalnızca seçmen kayıtlarına odaklanan ... Ayrıca Motor Seçmen Yasası [NVRA] sayesinde daha kolay oylama süreçlerini mümkün kıldı ] Gürcistan eyaletinde gerçekten tamamen uygulanıyor, "dedi Abrams NPR'ye. "Ve bu nedenle 800.000 yeni seçmen inanılmaz bir sayı, ancak kredi paylaşılmalıdır."

İLGİLİ: Stacey Abrams, Seçim Sonuçlarını Beklerken ABD'nin 'Sabırlı' Olması Gerektiğini Söyledi: 'Doğruluk İstiyoruz'

Ocak ayında Abrams, 1992'de Bill Clinton'dan bu yana Demokrat bir başkan adayına oy vermemesine rağmen, eyaletinin benzersiz bir şekilde maviye dönecek şekilde konumlandırıldığını öne sürerek özellikle başkanlık yarışından bahsetti.

Abrams, Crooked Media'nın podcast'ine verdiği bir röportajda, "Çünkü Gürcistan, bir savaş bölgesindeki en genç nüfusa sahip. Savaş alanı devletinin en yüksek Afrikalı-Amerikalı yüzdesine sahibiz," dedi. "Ve her iki topluluğun da ortaya çıkacağını kanıtladık."

Abrams, Gürcistan'ı çevirmenin, demografik yapısı nedeniyle diğer eyaletleri tersine çevirmekten daha kolay olacağını söyledi. Davası, oy verebilen ama oy vermeyen insanları harekete geçirmekle ilgiliydi.

Partizan olmayan New Georgia Projesi'ne göre Gürcistan'da nüfus son 10 yılda yüzde 18 arttı.

Kuruluşun verileri, Gürcistan'daki 18-29 yaşları arasındaki beyaz olmayanların ve evli olmayan kadınların oy kullanma yaşındaki nüfusun yüzde 62'sini - ancak kayıtlı seçmenlerin sadece yüzde 53'ünü - oluşturduğunu gösteriyor.

"Ama bugünün aksine Gürcistan'a bakın: Aktif seçmenler açısından, yüzde 57 beyaz, yüzde 30 siyah, yüzde 2 Latin ve yüzde 2 Asyalı, bu da ikna için çok fazla zaman veya para harcamanıza gerek olmadığı anlamına geliyor 2016'da The Cut ile yaptığı röportajda Abrams, "Tek yapmanız gereken siyah seçmenler ve kahverengi seçmenler ortaya çıkarmak. Bu nedenle, beyaz seçmenleri ikna etmek için 22,9 milyon dolar harcadıkları Kuzey Carolina'nın aksine Obama'ya oy verin, yapmanız gereken tek şey siyah seçmenleri oy vermeye ikna eden dörtte birini harcamak. "

O zaman şöyle dedi: "Sizinle aynı fikirde olan insanları ortaya çıkarmak, insanları ikna etmek ve sonra onları ortaya çıkarmaktan çok daha kolay."

Kaynak: People

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eğer Joe Biden biraz daha oy alırsa Pennsylvania'da oylar tekrar sayılmayabilir...

Basın moderatörü Chuck Todd, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Başkan Trump'ın önünde küçük bir farkla önde olduğu Pennsylvania'daki mevcut oy sayımına göz atarak BUGÜN Weekend'e katıldı. Biden% 0,5'ten fazla bir liderlik kazanırsa, büyük olasılıkla eyalette bir yeniden sayımdan kaçınacaktır.

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.