Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'Asla, asla güvenilirliğinizi geri kazanamayacaksınız': Schumer, GOP'u Barrett'in onayından sonra çoğunluk olduklarında Demokratlara işleri nasıl yürüteceklerini söylemeye hakları olmadığı konusunda uyarıyor

BB1aqfkO.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir hafta önce Amy Coney Barrett'ı Yüksek Mahkeme'ye onayladıkları için Cumhuriyetçileri eleştirdi.

Schumer, Cumhuriyetçilere "Asla, asla itibarınızı geri kazanamayacaksınız" dedi.

Cumhuriyetçinin artık Demokratlara GOP azınlıkta olduğu bir dahaki sefere çoğunluğu nasıl yöneteceğini söylemeye hakkı olmadığı konusunda uyardı.

Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Cumhuriyetçileri Pazartesi günü Amy Coney Barrett'in onayını Yüksek Mahkeme'ye ilettikleri için eleştirdi. Barrett, onayından kısa bir süre sonra Beyaz Saray'da yemin etti.

Schumer, Senato katında yaptığı konuşmada Cumhuriyetçilere "Asla, asla itibarınızı geri kazanamayacaksınız," dedi.

Bunun etkisinin asla sona ermeyeceğini de sözlerine ekledi ve Cumhuriyetçileri, çoğunluğa sahip olduklarında Demokratlara nasıl davranacaklarını söylemeye hakları olmadığı konusunda uyardı.

Barrett, parti bazında 52-48 oyla onaylandı. Onayı, Yüksek Mahkeme'ye 6-3 muhafazakar çoğunluk verecek.

Demokratlar, Kasım başkanlık seçimlerinden bir hafta önce gelen onayını geri püskürttüler. Oylama sürerken onaylanacak ilk adalet o.

Demokratlar ayrıca Cumhuriyetçileri, eski Başkan Barack Obama'nın seçim yılı olduğu için 2016'da seçimini engelledikten sonra adaylığını zorlamakla suçladılar.

Sadece Cumhuriyetçi Senatör Susan Collins, Barrett'ın adaylığına karşı oy kullandı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Başkan Trump, virüs yeniden yükselişi geçmişken ve finans piyasaları dibe vururken koronavirüsün 'sona erdiğini' açıkladı

Rekor seviyelerde ABD koronavirüs enfeksiyonları ve yeni bir Beyaz Saray salgını ile karşı karşıya kalan Başkan Trump, Pazartesi günü pandeminin "yine de sona erdiğini" açıkladı ve yeniden seçim teklifini, sağlık otoritelerine meydan okuyan büyük mitinglerde olanlar da dahil olmak üzere seçmenleri ikna etme yeteneğine daha da bağladı. Viral tehlikenin azaldığını.

BB1apXgz.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yatırımcıların artan enfeksiyon oranlarına tepki göstermesi ve seçim öncesi teşvik paketinin azalan umuduyla birlikte finansal piyasalar düştü. Başkan Yardımcısı Pence, Demokratlar'ın hastalığı pozitif olarak test eden beş personelden en az biriyle yakın temas halinde olduğu için itiraz ettikten sonra, Amy Coney Barrett'ın bir Yüksek Mahkeme adaleti olarak beklenen onayı için ABD Senatosuna planlanan bir görünümünü iptal etti. son günlerde.

Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, geçtiğimiz hafta, ülke yeni teşhis edilen vakalarda yüzde 20, hastaneye yatışlarda yüzde 13 ve günlük ölümlerde yüzde 11 artış yaşadı ve yeni vakaların yedi günlük ortalaması kendi şimdiye kadarki en yüksek seviye. Artış, kırsal topluluklarda ve Wisconsin, Iowa, Minnesota ve Michigan'ın bazı bölgelerinde dahil olmak üzere, tümü başkanlık yarışmasında belirleyici bir rol oynayabilecek kuzey eyaletlerindeki yayılmadan kaynaklandı.

Trump yine de üç Pennsylvania mitinginde - binlerce kişinin sosyal mesafe olmadan veya sürekli maske takmadan toplandığı - viral tehlikenin haber medyası tarafından abartıldığını ve çeşitli hareketli eyaletlerin valileri de dahil olmak üzere Demokrat politikacıların büyüklere gereksiz kısıtlamalar getirdiğini savundu. siyasi nedenlerle toplantılar.

Zaten bitiyor. Dönüşü yuvarlıyoruz. Yine de bitiyor, ”dedi Trump, Pa, Allentown'daki bir açık hava durağında virüs hakkında.“ Normal hayat. İstediğimiz bu, değil mi? Normal hayat. Normal hayat. Sadece normal yaşam istiyoruz. Çok hızlı oluyor. "

Başkan sahneye çıkmadan önce rakibi Joe Biden’ın iddiasını, Trump’ın stratejisinin “beyaz yenilgi bayrağını dalgalandırmak ve bunu görmezden gelerek virüsün ortadan kalkacağını ummak” olduğunu söyleyerek reddetti.

Hayır, var. Beyaz bayrağı hayata salladı. Bodrumunu terk etmiyor ”dedi Trump. Harika bir iş çıkarıyoruz.

Pazartesi günü yine virüs için negatif test yapan Biden, Trump'ın dolu kampanya programına tam bir tezat oluşturarak, Pazartesi öğleden sonra Philadelphia'nın bir banliyösü olan Chester'da, gazetecilere hitap ettiği habersiz bir kampanya durağı için gitti.

Biden, "Sonuç olarak, Donald Trump, bu salgında bize liderlik etmeye çalışan, mümkün olan en kötü başkan, mümkün olan en kötü kişi," dedi. Ya ne yapacağına dair hiçbir fikri yok ya da umursamıyor.

Biden, Trump'ın tıp uzmanlarının "daha fazla para kazanmak" için covid-19 vakalarının sayısını şişirdiği yönündeki son iddiasını kınadı.

"Bu adamın nesi var?" Biden, virüsün neden olduğu hastalık olan covid-19 nedeniyle 1.000'den fazla sağlık çalışanının öldüğünü söyledi. "Bay. Başkan, biraz utanmalısın. Birazcık utanç. Çünkü insanlar ölüyor. "

BB1aq5a8.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden, önümüzdeki hafta Iowa, Florida, Wisconsin, Georgia ve muhtemelen diğer eyaletlere seyahat etmeyi planladığını söyledi.

Kampanya takvimi sorulduğunda, "Hiçbir şeyden fazla emin değilim," dedi. "Ama aramızdaki en büyük fark, seyahat ediyormuşuz gibi görünmemesinin nedeni, süper yayıcılar koymuyor olmamız. Burada yaptığımız şeyi yapıyoruz - herkes bir maske takıyor ve sosyal açıdan mesafeli olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. "

Biden’ın Trump’ın virüsü ele alışına yönelik son saldırıları, Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows’un "Salgını kontrol etmeyeceğiz" dediği Pazar günü bir televizyon röportajından kaynaklandı.

Meadows, halk sağlığı uzmanlarının önümüzdeki aylarda 100.000'den fazla Amerikalının hayatını kurtarabileceğini söylediği bir önlem olan, Biden’in halk arasında maske takma konusundaki amaçlı çabalarıyla alay ederek Pazartesi günkü sözlerini genişletti.

Meadows, başkanla birlikte seyahat eden gazetecilere, "Beyaz maskesi ile beyaz bayrağı sallayan tek kişi Joe Biden" dedi. "Virüsü yeneceğiz. Onu kontrol etmeyeceğiz. Elimizden geldiğince kontrol altına almaya çalışacağız. "

Bu iddia Pazartesi günü, gazetecilere yaptığı bir telefon görüşmesinde Meadows ile çelişen, siyasi olarak atanan Sağlık Görevlisi Brett Giroir tarafından reddedildi.

"Pandemiyi kontrol edebileceğimizi düşünüyorum" dedi. "Yaptıklarımızın, Amerikan halkının yaptıklarının çok önemli salgınları ortaya çıkardığını açıklığa kavuşturmak istiyorum."

Amerikalıları, birbirlerinden mesafelerini korumaya, birbirinden 1,5 metreden fazla ayrı kalamadıklarında maske takmaya ve sık sık ellerini yıkamaya teşvik etti.

Trump bu tavsiyeyi benimseme konusunda tutarsız davrandı. Cuma günü Oval Ofis'te insanların maskesiz olarak toplandıkları bir etkinlikte Trump, Reuters'tan bir muhabirle "şimdiye kadar gördüğüm en büyük maskeyi" taktığı için alay etti.

Başkanın ve diğer yönetim yetkililerinin duruşu, sürekli olarak maske takmayı ve sosyal mesafeyi tercih eden ve Trump'ın salgını sert bir şekilde ele alan Amerikalı seçmenlerin çoğunluğuna karşı duruyor.

Trump, bu görüşleri tersine çevirmeye çalışmak yerine, sağlık görevlilerinin, hatta kendi hükümetindekilerin bile, büyük destekçi kalabalığını bir araya getirme itirazlarını reddetmeyi seçti. Trump, Air Force One'daki ve Beyaz Saray'daki konuşmalarında yardımcıları, günde dört veya beş yapmayı umarak, son dönem için daha fazla kampanya mitingi planlamak için zorluyor. Yardımcıları, seyahatinin büyük olasılıkla Midwest eyaletlerine odaklanacağını söylüyor - aralarında Pennsylvania ve Wisconsin.

Yardımcıları, başkanın insanların koronavirüsten ve evde kalmaktan bıktıklarına ikna olduğunu söyledi. Trump ve Meadows, kampanyanın son günlerinde virüs haberlerini küçümsemeye çalıştı. Yetkililer, gazetecilerin oturduğu Air Force One koltuklarına olumlu anketler yerleştirerek, kamuoyuna iyimserlik göstermeye çalışıyor.

Demokratik stratejistler, Trump'ın büyük bir hata yaptığına inanıyor. Trump'ın virüse ilişkin endişeleri yok sayma veya onu medya ve siyasi muhalifler tarafından yapılan bir komploya suçlama stratejisinin kendi kendini yenilgiye uğratacağından eminler.

Ekim ayının başlarında Washington Post-ABC News Anketi, Amerikalıların yüzde 65'inin kendilerinin veya ailelerinden birinin koronavirüse yakalanacağından çok veya biraz endişelendiğini ortaya koydu. Bu cevaplar pandemi süresince sabit kaldı.

Hillary Clinton’ın 2016 kampanyasında çalışan Demokrat stratejist Jesse Ferguson, “Donald Trump komplo teorilerini her ileri sürdüğünde, bu herkese hayatlarını saran gerçeklikle ilgili hiçbir gerçek sorumluluk almadığını hatırlatıyor” dedi. "Sanki Titanik'in kaptanı sadece gemiyle aşağı inmeyi reddetmekle kalmayıp, aslında bir uçak olduğu için herkesin gemide kalmasını talep etmiş gibi."

Pence yardımcıları, Pazartesi günü virüs için negatif test yapan başkan yardımcısının, virüs bulaşmış personele yakınlığı onu federal kurallar uyarınca "yakın temas" olarak göstermesine rağmen, kampanya etkinliklerine katılmaya devam edeceğini söylüyor.

Beyaz Saray yetkilileri, Pence’in kampanya çalışmasının, yakın zamanda semptom gösteren veya pozitif testler yapan bir kişiyle yakın temastan sonra 14 gün boyunca kendi kendini karantina altına aldığı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yönergelerini görmezden gelmesine izin veren "gerekli" olduğunu söyledi.

BB1aqa0w.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump, Keystone Eyaletini gezerken, Pence, başkanlığını yaptığı Beyaz Saray koronavirüs görev gücünün 18 Ekim'de en yüksek seviye olan "vakalar için kırmızı bölge" olarak kategorize ettiği Minnesota'daki yakından dolu bir dış etkinlikte göründü. Ülkedeki en yüksek covid-19 yayılma oranı. Bununla birlikte, izleyicilerinin çoğu maske takmadı.

Katılanları "bir arkadaşıyla oy kullanmaya" ve yaklaşan seçimler hakkında geniş komşu çevreleriyle konuşmaya teşvik etti.

"Biliyorsunuz, bu ülkedeki en iyi medya biçiminin TV ağlarınız olmadığına, büyük gazeteleriniz olmadığına, sosyal medya bile olmadığına her zaman inanacağım. Sanırım bu ağızdan ağza, "dedi Pence. "Minnesota'da geçen sefer çok yaklaştık çünkü insanlar birbirleriyle konuşuyorlardı."

Pence’in, Barrett’ı doğrulamak için Senato oylamasına katılma planı, 10 Demokrat senatörün "tek başına varlığı birçok insan için çok tehlikeli olabileceği" için onun ortaya çıkmamasını talep etmesinden sonra iptal edildi. Beklenen oy marjı nedeniyle, beraberlik oyunu bozması gerekmedi.

Biden’ın aday arkadaşı, Senatör Kamala D. Harris (D-Calif.), Barrett’ın oylanmasına hazırlanmak için Pazartesi günü Washington’daydı. ABC’nin “The View” üzerine sabah röportajında, Trump'ın kendisine yönelik son saldırılarına “kadın sosyalist” olarak yanıt verdi.

Sosyalist olmayan Harris, "Bak, çağırmak benim için yeni değil - çocukken oyun alanında oynayan hiç kimse için yeni değil" dedi. "Ama bu bir oyun alanı değil."

Son kampanya mitinginden sonra Trump, Beyaz Saray'a ülkenin en iyi bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony'nin adaylığını duyurduktan 30 gün sonra Barrett'in onayını kutlamak için yardımcılarına talimat verdiği Beyaz Saray'a dönmeyi planladı. S. Fauci, "süper yayılma olayı" olarak adlandırıldı. Trump dahil en az sekiz kişi bu olayın ardından pozitif çıktı.

Trump'ın bazı siyasi ve iletişim danışmanları Pazartesi günü, iç tartışmalara aşina olan ve daha açık bir şekilde konuşmak için isimsiz kalmak isteyen kişilere göre ikinci bir olayın kötü bir fikir olacağından korktu. Yüksek Mahkeme Yargıcı Yardımcısı Clarence Thomas'ın Barrett'ın göreve gelmesine yemin etmesi bekleniyor.

Planlanan Beyaz Saray etkinliği hakkında bir soru soran Biden, dikkatli olmaya çağırdı.

"Kutladıkları için onları suçlamıyorum," dedi Biden. Katılımcıları maske takmaya ve sosyal mesafeyi uygulamaya çağırdı ve cumhurbaşkanının aksini yapmasının bir sorun olacağını söyledi.

Bir başkanın sözleri ve bir başkanın eylemleri önemlidir. Çok önemli, ”dedi Biden. "Umarım dersi almaya istekli olur."

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kayleigh McEnany, Beyaz Saray'daki zamanından önceki röportajlarında Biden'ı övdü ve Trump'ın onu yenmek için çok mücadele edeceğini söyledi

BB1aqYOv.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany, Trump destekçisi olmadan önce 2015 yılında Joe Biden'ı "sevilen" "halkın adamı" olarak övdü.

O zamanlar siyasi bir yorumcu olan McEnany, Trump'ı şiddetle eleştirdi, ancak 2016'da adaylığını açıkladıktan sonra görüşleri değişti.
Bundan önce, CNN yerel radyoya verdiği demeçte, Biden'in "halkın adamı" imajının Trump'a meydan okuyabileceğini söyledi.

Yorumlar, Trump'ın Biden'daki saldırı satırlarını "uykulu Joe" gibi açıklamalarla sık sık tekrarladığı bugünkü konumuyla belirgin bir tezat oluşturuyor.

CNN'in Pazartesi günü bildirdiğine göre Kayleigh McEnany, Joe Biden'ı övdü ve Beyaz Saray'da basın sekreteri olarak çalışmadan önce Donald Trump'a meydan okuyacağını savundu.

McEnany, 2015 tarihli bir röportajda Biden'ı "komik ve sevimli" olarak nitelendirdi ve Fox Business'taki bir görüntüsünde "orta sınıfla rezonansa girebileceğini" söyledi.

Bir başka 2015 kanalında, CNN, New York radyo istasyonu AM970'e verdiği demeçte, Trump'ın zenginliği sayesinde bir "iş adamı" olarak ortaya çıkması durumunda, Biden'ın "halkın adamı" imajının sorun olacağını söyledi.

Yorumlar, McEnany'nin Trump için çalışmasından önce, birçok Cumhuriyetçi gibi, Trump'ı açıkça eleştirdiğinde ve o zamanlar birçok Cumhuriyetçiden biri parti adaylığı için savaştığında geliyor.

Biden 2020 Demokrat adaylığını kazandığından bu yana geçen aylarda Trump'ın basın sekreteri olarak yaptığı çalışmada, başkanın Biden'e yönelik saldırı hatlarını sık sık tekrarladı.

McEnany, Fox Business'a yaptığı 2015 yorumlarında, Biden'ı o zamanki Demokrat aday Hillary Clinton ile karşılaştırıyordu.

Biden'in Hillary Clinton yerine 2016 Demokrat adayı olacağını tahmin etti. Biden nihayetinde kendisini bu döngüde bir aday ilan etmedi ve Clinton adaylığı kazandı.

McEnany: "Komik, sevimli ve orta sınıfta yankı uyandıran Joe Biden burada olduğunda, düşündüğüm yan yana koyma çılgınca olacak" dedi. "Soğuk ve kasvetli Hillary Clinton'a karşı günlük ortalama Amerikalıyla gerçekten konuşabiliyor."

2015'te bir yorumcu olarak McEnany, CNN ve Fox Business gibi mecralarda yer aldı ve CNN'in bildirdiği gibi Trump'ı birkaç kez şiddetle eleştirdi.

CNN'e göre, Trump'ın Meksikalılara yönelik saldırılarını kampanyasının başlarında "Bazıları iyi, bazıları tecavüzcü ve bazıları da katil" demesinin ardından "ırkçı" olarak nitelendirdi.

Ve CNN'in bildirdiğine göre, New York yerel radyo istasyonu AM970'de 2015 yorumlarında Biden'ın ona karşı şansını tercih etti.

CNN, "Joe Biden ve diğer tarafta Trump ise Cumhuriyetçilerin bir sorunla karşılaşacağını düşünüyorum" dedi.

CNN, "Gafları - onlarla dalga geçtiğimiz kadar - onu bir dereceye kadar insan gibi gösteriyorlar ... sevimli," dediğini bildirdi.

Clinton ve Biden arasında Trump'ın yenmesi daha zor olan adayın kim olacağı sorulduğunda, "muhtemelen Joe [Biden]" dedi.

Trump, GOP adaylığını kazandıktan kısa bir süre sonra, Cumhuriyetçi Ulusal Komite sözcüsü oldu ve desteğini açıkladı.

2015'teki sözleri, şu anda Biden'daki pozisyonuyla belirgin bir tezat oluşturuyor.

Basın sekreteri, kişisel Twitter hesabında Trump'ın Biden'daki saldırı hatlarını tekrarlayarak onu "uykulu" ve "Çin'in sahibi" olarak tanımladı. İlk başkanlık tartışmasının ardından bir tweet'inde, "ZAYIF ve DÜŞTÜ!"

Yine de Uykulu Joe Biden'in basına sabah 9: 22'de eve gitmesini söylediği başka bir gün çünkü o gün işi bitti.

Joe bir şeyler atıştırmak için mutfağa koşuyor ve başkanlık için yarışmıyor!

Business Insider yorum için Beyaz Saray Basın Ofisi ile temasa geçti ancak hemen bir yanıt almadı.

CNN'e yaptığı yorumlarda McEnany, Biden'ın "derin kişisel yolsuzluğunun" farkına vardığını ve "liberal elitler ve aşırı sol için boş bir gemi" haline geldiğini söyledi.

Trump kampanyası, Biden'ı defalarca oğlu Hunter'ın Ukrayna ve Çin'deki faaliyetleriyle bağlantılı yolsuzlukla suçladı - bu suçlamalar büyük ölçüde su tutamadı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bu tablo, Trump'ın GOP için neden * bu kadar * tehlikeli olduğunu gösteriyor

Başkan Donald Trump'ın Cumhuriyetçi Parti üzerindeki kalıcı mirası, sekiz gün içinde kazanın ya da kaybedin, giderek daha az ülkeye benzeyen küçülen bir üs olacak.

BB1apGTg.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

The New York Times için iki yetenekli veri gazetecisi olan Ford Fessenden ve Lazaro Gamio'dan alınan yukarıdaki tablo, bu noktayı şimdiye kadar gördüğüm en sert ve en güçlü şekilde gösteriyor.

Trump'ın 2016'daki zaferi, Cumhuriyetçiler için demografik bir felaketin tahminlerini çürütme olarak görüldü. Ülkenin artan çeşitliliğine ve genel seçmenlerin bir yüzdesi olarak Beyaz seçmenlerin azalan payına rağmen, Trump, özellikle Wisconsin'in Rust Belt eyaletlerinde üniversite diploması olmayan Beyazlar arasındaki popülaritesinin gücüyle Beyaz Saray'ı kazanmayı başardı. , Pennsylvania ve Michigan.

O yılki çıkış anketi hikayeyi anlatıyor. Trump, Beyazları Hillary Clinton'a göre üniversite derecesi (veya daha yüksek) ile 3 puanla kazandı. Beyazları kolej derecesi olmadan 37 puan farkla kazandı. İlk grup toplam seçmenlerin% 37'sini oluştururken, ikincisi% 34'tür.

Cumhuriyetçiler için sorun şu ki, Trump'ın kolejden eğitimli olmayan beyaz seçmenler üzerine inşa edilen bir zaferden sonra GOP koalisyonunu genişletmek yerine, bunun yerine sert taban dışındaki herkesi yabancılaştırmaya niyetli görünmesi.

Bu tür temel merkezli bir kampanyanın etkileri, Cumhuriyetçilerin banliyö seçmenlerinin - özellikle de kadınların - Trump'ın sattığı muhafazakarlık markasına isyan etmesiyle yaygın kayıplara uğradığı 2018 ara dönemlerinde belirgindi.

Cumhuriyetçi Meclis adayları, o seçimde üniversite diplomasına sahip Beyaz seçmenleri 8 puanla kaybetti ve kolej dışı beyaz seçmenleri 24 farkla - Trump'ın 2016 marjından çift haneli bir düşüşle kazandı.

Şimdi yukarıdaki tabloya tekrar bir göz atın. Trump'ın son dört yılda yaptığı şey, son otuz yılda sayıları (toplam seçmenlerin yüzdesi olarak) neredeyse yarıya inen bir grup seçmen arasında kendisini ve GOP'u son derece popüler kılmak oldu.

Aynı zamanda, Trump'ın başkanlığı, seçmenlerin büyüyen kesimlerini uzaklaştırdı. Beyaz kolej eğitimli seçmenler 1976'dan beri seçmen yüzdesi olarak iki katına çıkarken, azınlık seçmenleri neredeyse üç katına çıktı.

Bu rakamlar bir bütün olarak alındığında, görevdeki Cumhuriyetçiler ve 2022, 2024 ve sonrasında görevde olmak isteyenler için parlak, yanıp sönen bir alarm görevi görmelidir.

Ülke Beyazlaşmıyor. Ya da daha az eğitimli. Bu, Trump 2020'de daralan koalisyonunu yeterince bir araya getirebilse bile, Cumhuriyetçiler için Kasım ayının ötesinde onun adımlarını takip etmenin çok ama çok zor olacağı anlamına geliyor.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Obama'nın halihazırda geçirdiği yasalara için kendi yapmış gibi göstermeye çalışıyor

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hakim, tecavüz iddiasıyla ilgili davada DOJ'nin Trump'ı savunmasını engelledi

BB1ana4z.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Salı günü bir federal yargıç, Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) bir yazarın 1990'ların ortasında kendisine tecavüz ettiği suçlamasıyla ilgili bir davaya Başkan Trump adına müdahale etme çabasını reddetti.

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinden Yargıç Lewis Kaplan, başkanın hükümetin bir çalışanı olmadığına ve iddiaların resmi sıfatıyla davranışları dikkate almadığına karar verdi.

Eski bir dergi köşe yazarı olan E.Jean Carroll, tecavüz iddiasını kamuya açık bir şekilde reddettikten sonra geçen yıl Trump'a kişisel sıfatıyla hakaret davası açtı. Kaplan'ın kararı, Trump'ın DOJ'yi davada savunmak için kullanamayacağı anlamına geliyor.

Eski Başkan Clinton tarafından atanan Kaplan 61 sayfalık kararında, "Başkan Trump'ın yorumları, göreve gelmeden yirmi yıldan fazla bir süre önce gerçekleşen bir cinsel saldırı iddiasıyla ilgili basında çıkan haberlerle ilgiliydi. "Ne medya raporları ne de altta yatan iddiaların resmi görevleriyle herhangi bir ilişkisi yok."

Carroll, iddiasını Haziran 2019'da New York dergisinde yayınladı ve o zamanlar özel bir işadamı olan Trump'ın bir mağazanın giyinme odasında ona cinsel tacizde bulunduğunu yazdı.

Trump "tipim değil" diyerek iddiaları yalanladı.

Bir Beyaz Saray sözcüsü hemen yorum yapamadı. DOJ sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Carroll'ın avukatı Roberta Kaplan kararı selamladı.

Roberta Kaplan, "Basit gerçek şu ki, Başkan Trump müvekkilimizi ona cinsel olarak saldırdığını açıklayacak kadar cesur olduğu için karaladı ve bu acımasız, kişisel saldırı Başkanlık Ofisine atfedilemez," dedi. "E. Jean Carroll'ın, federal mahkemede şahsi sıfatıyla Donald Trump aleyhine iftira davasıyla ilerlemeyi dört gözle bekliyoruz."

DOJ, bu yılın başlarında davayı New York eyalet mahkemesinden federal mahkemeye başarıyla taşımıştı. Daha sonra Trump'ın, resmi sıfatlarıyla hareket eden devlet çalışanlarına karşı belirli davaların açılmasına izin veren bir yasa olan Federal İşkence Talepleri Yasası kapsamında olduğunu iddia etti.

Ancak yasa, hükümet yetkililerine karşı hakaret davalarına izin vermiyor; bu, hâkim konuyla ilgili olarak DOJ'nin yanında yer alsaydı, Carroll'ın davası muhtemelen reddedilmiş olacaktı.

DOJ, Carroll'un iddialarını ele alırken Trump'ın resmi sıfatla hareket ettiğini savundu, çünkü kısmen iddialarını çürütmenin görevlerini daha iyi yerine getirmesine yardımcı olacağı için. Ancak Salı günü yargıç, mahkemeler tarafından kabul edilmesi halinde teorinin çok geniş olacağına karar verdi.

Yargıç, "Hükümetin pozisyonu tamamen haksız olmasa da, çok fazla ileri gidiyor," diye yazdı. "Bunu kabul etmek, bir başkanın davranışını eleştiren veya karakterine karşı çıkan herkesi karalamada özgür olduğu anlamına gelir - bu başkan için olumsuz sonuçlar olmaksızın ve karaladığı kişiye ne tür bir zarar verirse verilsin."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Obama'nın konuşmasını yayınladığı için Fox'a 'hayal kırıklığı' diyor

BB1akWyC.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Trump, Salı günü defalarca Fox News'e saldırdı ve ağın eski Başkan Obama'nın bir kampanya konuşmasını yayınladığını telkin etti.

Başkan, Obama'nın konuşması canlı olarak yayınlanırken ve Beyaz Saray'daki muhabirlerle konuşurken ağın programlama kararından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi.

Obama'nın Michigan'daki bir mitinge gitmeden önce yaptığı konuşmada Trump, "Onun sadece Fox'ta olduğunu gördüm. Ve Fox onu her zaman takıyor ve her zaman uykulu Joe'yu takıyorlar," dedi. "Yapmaları gereken, dün Pennsylvania'ya koşarken uykulu Joe'nun resmini göstermeleri çünkü her etkinlikte benim 25.000 kişi olduğunu gördü."

"Fox, Fox çok hayal kırıklığı yaratıyor ... Bu Roger Ailes için olmazdı, bunu size söyleyebilirim," diye ekledi Trump, 2016 yılında cinsel istismar iddiaları üzerine istifa eden ve 2017'de hayatını kaybeden Fox News'in eski başkanına atıfta bulundu.

Başkanın Fox News ile aylardır aşk-nefret dolu bir halk ilişkisi vardı. Ağı düzenli olarak izliyor, şovlarından klipleri tweetliyor ve programlamaya gerçek zamanlı olarak yanıt veriyor.

Sık sık Sean Hannity'nin şovunu ve "Fox & Friends" i arar ve Laura Ingraham gibi gece geç saatlerde sunucuları över. Başkan, bulaşıcı hastalıklarda uzmanlığı olmayan sık sık Fox News katılımcısı Scott Atlas'ı koronavirüs pandemisi konusunda Beyaz Saray danışmanı olarak görevlendirdi.

Ancak Trump, Fox'un haber tarafında giderek daha fazla sinirlendi, Chris Wallace'a ve anket operasyonuna saldırdı ve ağın kendisine ilk aday olduğu zamanki kadar elverişli olmadığından şikayet etti.

Trump Salı günü tweet attı. "Şimdi ile 2016 arasındaki en büyük fark @FoxNews. Bunlar tamamen farklı bir anlaşma." "Buna rağmen, kampanyamız 2016'da sahip olduğumuzdan daha büyük kalabalıklarla ve daha da fazla (çok!) Coşkuyla çok daha iyi gidiyor. Büyük Tartışma ve SCOTUS Kazandı! Gerçek Anketler her yerde kazanmamızı sağlıyor!"

Başkan daha sonra ağa Obama konuşmasının ortasında vurdu ve eski başkanın Trump'ın son yıllarda asgari gelir vergisi ödediğine ilişkin yorumlarına gerçek zamanlı olarak yanıt verdi.

Trump, "Şimdi @ FoxNews, Obama'nın kalabalığı yok, kazandığına inanamadığı için zar zor onaylayabileceği bir adam olan Biden için sahte bir konuşma yapıyor," diye tweet attı. "Ayrıca, Milyonlarca Dolarlık Vergiyi ÖN ÖDEME YAPTIM."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Reagan'ın FBI direktörü ve GOP tarafından atanan diğer 19 ABD avukatı, Trump'ın 'hukukun üstünlüğüne bir tehdit' olduğunu söyleyerek Biden'ı desteklediklerini açıkladılar

BB1arGAI.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Washington Post'a göre 20 eski Cumhuriyetçi ABD'li avukattan oluşan bir grup, Salı günü Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden'ı Başkan Donald Trump'ı "hukukun üstünlüğüne bir tehdit" olarak nitelendirerek onayladı.

En önemli imzacılardan biri, eski başkan Ronald Reagan'ın yönetiminde hem FBI hem de CIA direktörü olarak görev yapan William H. Webster'dır.

Mektup, başkanlık kampanyası boyunca birlik ve iki partiliğe olan ihtiyacı vurgulayan Biden için bir dizi yüksek profilli GOP onayının en sonuncusu.

Eski başkan Ronald Reagan yönetimindeki bir FBI ve CIA direktörü de dahil olmak üzere 20 eski Cumhuriyetçi ABD'li avukat, Salı günü Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden'ı onaylayarak Başkan Donald Trump'ı açık bir mektupta "hukukun üstünlüğüne bir tehdit" olarak nitelendirdi.

Eski ABD avukatları, "Başkan, Adalet Bakanlığı'ndan atananların ve savcıların kişisel ve siyasi çıkarlarına hizmet etmesini beklediğini açıkça ifade etti" diye yazdı. "Adalet Bakanlığı'nı siyasallaştırdı, önceliklerini siyasi çizgiler boyunca dikte etti ve önceki yönetimlerin siyasi ve savcılık kararları arasında koruduğu engeli yıktı."

Mektup, Dwight D. Eisenhower'dan George W. Bush'a kadar çok sayıda Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı tarafından atanan kişiler tarafından imzalandı. En önde gelen imzacılardan ikisi, 1960-1961 yılları arasında Missouri'nin Doğu Bölgesi'nde ABD Avukatı olan ve Reagan yönetiminde hem FBI hem de CIA direktörü olarak görev yapan William H.Webster ve ABD 1981'den 1986'ya kadar Massachusetts Bölgesi ve 1991'den 1997'ye kadar eyalet valisi.

Nisan 2019'da Weld, 2020 GOP başkanlık ön seçiminde Trump'a meydan okuma adaylığını açıkladı, ancak geçtiğimiz Mart ayında kampanyasını askıya aldı.

Mektup, savcıların yargının durumunun eski başkan yardımcısına göre tamamen farklı olacağını söyleyerek Biden'ın liderliğine övgü ile devam etti.

"Başkan Trump'ın aksine, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden kariyerini kanun yaptırımını desteklemeye, Adalet Bakanlığı'nın bağımsızlığını korumaya ve federal hükümetin kanun uygulama yetkilerini adil ve tarafsız bir şekilde ve çıkarları doğrultusunda kullanmasını sağlamaya adamıştır. tüm Amerikalılar, "avukatlar mektupta devam etti. "Joe Biden, ülkemizin karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelmenin anahtarının bölünmenin değil, birliğin olduğunu anlıyor."

Mektup, anti-Trump Lincoln Projesi üyelerinden düzinelerce eski GOP üyesine ve eski Cumhuriyetçi Ulusal Komite başkanı Michael Steele'e kadar Biden için bir dizi GOP onayının en sonuncusunu temsil ediyor.

Washington Post'a göre geçtiğimiz Ağustos ayında düzinelerce Cumhuriyetçi ulusal güvenlik yetkilisi, Trump üzerinden Biden'a desteklerini açıkladıkları bir açık mektup yazdı.

Kaynak: Business Insider 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump'ın Pennsylvania'daki Üniversite Gazetesi, Başkan Adayı Joe Biden'a Desteğini Açıkladı

Başkan Donald Trump'ın mezun olduğu okuldaki kolej gazetesi, 2020 seçimlerinde eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'i bugün daha sonra yayınlanacak bir başyazı ile resmen onaylayacak.

BB1arV8o.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pennsylvania Üniversitesi Daily Pennsylvanian, bir Demokrat'ı ikinci kez Trump'a karşı destekleyecek. 2016'da, fikir kurulları eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı üniversite gazetesi Wellesley News ile birlikte onayladı.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Max Cohen ve kanaat editörü Grant Bianco, Newsweek'e yayın kurulunun kararı hakkında konuştu.

Bianco, "Başkan Trump'ın mezun olduğu okuldaki öğrenci ödevi olarak, özellikle Başkan Trump'ın Wharton eğitimini ne sıklıkta verdiği göz önüne alındığında, benzersiz bir bakış açısına sahip olduğumuzu hissediyoruz," dedi.

Trump, 1966'dan 1968'e kadar Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu'na katıldı ve daha önce iki yıl boyunca Fordham Üniversitesi'ne katıldı.

Bianco, "Bu önemli seçime ağırlık vermenin kritik olduğunu hissettim ve yönetim kurulunun çoğunluğu Biden'i onaylamak için oy kullandı" diye devam etti.

Cohen ve Bianco, Daily Pennsylvanian tarafından yapılan ve Pennsylvania Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 84'ünün Biden'a oy vermeyi planladığını ve sadece yüzde 10'unun Trump'ı seçtiğini gösteren bir ankete işaret etti.

Cohen, Newsweek'e, "Yayın kurulunun seçiminin Pennsylvania Üniversitesi öğrencilerinin çoğunun görüşlerini yansıttığını düşünüyorum" dedi.

"Kesinlikle sol eğilimli bir kampüs ve Biden için çok büyük bir destek bekleniyor. Ancak Penn, diğer kolejlerden çok daha az aktivist odaklı olduğundan, profesyonellik öncesi bir kültür ve Wharton Okulu'nun iş yanlısı yönü tarafından yumuşatıldığından farklıdır. bu, Trump'ı yaklaşık 50 yıl önce eğitti "dedi.

Bianco, "Üniversite kampüslerinin Demokratları desteklemeye meyilli olduğu göz önüne alındığında, [anketin] sonuçları karşısında şok olmamakla birlikte, kayda değer olan, tartışmasız en ünlü mezunumuza duyulan gurur eksikliğidir," diye ekledi.

Cohen, onaylanmaya karşı potansiyel bir tepki konusunda nispeten kaygısız.

Cohen, "Yayın kurulunun onayının muhafazakarlardan çevrimiçi olarak büyük miktarda eleştiri alacağına eminim, ancak bu kutuplaşmış siyasi ortamda bu beklenen bir durum" dedi.

"Pek çok insan için, bu seçim normal bir oylamadan daha fazlası; milletin geleceği her iki taraf için de tehlikede gibi görünüyor. Bir siyasi rakibin onaylanması gibi, partizan eğilimlerine aykırı olan her şey hayranlık uyandıracak. o öfke alevleri. "

Pennsylvania, Trump'ın 2016'da kazandığı ve Beyaz Saray'ın güvenliğini sağlamasına yardımcı olan kilit bir devlet. Anket takipçisi FiveThirtyEight'a göre Biden şu anda orada yüzde 5,1 oranında lider.

Bianco, "Pennsylvania, çok çeşitli siyasi görüş ve deneyimlerin temsil edildiği çok çeşitli bir eyalettir" dedi. "Her iki aday da burada önemli bir desteğe sahip, ancak yayın kurulunun Biden yanlısı argümanların çoğunu oldukça iyi yakaladığını düşünüyoruz."

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pizza - The Lincoln Project - Çocuk: Anne Kime Oy Veriyorsun Anne: Sana oy veriyorum Çocuk: Gerçekten bana oy vermiyorsun değil mi anne? Anne: Senin geleceğine oy veriyorum

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın kazanmak için neden oy vermeyi veya sayımını zorlaştırması gerekiyor?

Donald Trump, halk oylarının yüzde 46'sı ile başkanlığı kazandı. Gallup'a göre onay derecesi hiçbir zaman yüzde 50'ye ulaşmadı. Ulusal anket ortalamalarında yüzde 50'nin altında kalıyor.

BB1av8Jh.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkanın desteğin çoğunu yakalayamaması, muharebe alanı eyalet haritasında kullanılan oyların sayısını sınırlamaya yönelik olağanüstü girişimlerine ışık tutuyor - Trump'ın sadece kendisinin olduğu bir yarışmayı kazanma şansını en üst düzeye çıkarmak için yapılan büyük bir kampanya içinde oyların yüzde 50'sinden azını kazanacağı kesin.

Philadelphia'da, kampanyası seçmenleri oy pusulalarını geri verirken videoya çekiyor. Nevada'da, Nevada’nın Demokratik-ağırlıklı Clark County'deki seçim görevlilerini, onları diskalifiye edebilecek tutarsızlıklar için oy pusulası imzalarını daha titizlikle incelemeye zorlamak dava açıyor. Trump kampanyası, Ohio'da oy pusulalarının genişletilmiş kullanımını önlemek için dava açtı, New Hampshire'da yokluğun oy pusulası erişimini genişletme girişimini durdurmaya çalıştı ve Arizona'daki Navajo Ulusu üyeleri tarafından açılan davaya müdahale etmeye çalıştı. posta gecikmeleri nedeniyle seçim gününden sonra rezervasyonlardan alınan oy pusulalarına izin verilir. Ve bu, çabalarından sadece birkaçı.

Modern başkanlık siyasetinde daha önce hiç bir aday, Trump kadar geniş çaplı oyları bastırma çabalarına bu kadar güvenmemişti.

Eski bir başkan olan Trevor Potter, "Bu yıl gördüğümüz, tamamen eşi benzeri görülmemiş bir şey ... vatandaşların oy kullanmasını zorlaştırmak için yasal bir mücadele veren eyaletlerin her birinde ülke çapında uyumlu bir ulusal Cumhuriyetçi çabadır" dedi. Cumhuriyetçi John McCain'in iki başkanlık kampanyasına genel danışman olarak hizmet eden Federal Seçim Komisyonu'nun. "Oy vermeyi kolaylaştırmak için bu amansız Cumhuriyetçi saldırı oldu."

Artık partizan olmayan Kampanya Hukuk Merkezi'nin başkanı olan Potter, "Bu beni şaşırtıyor ... İnsanların oy kullanmasını zorlaştırmanın iyi bir fikir olduğunu düşünen bir Cumhuriyetçi aday için hiç çalışmadım."

Ancak Trump için matematik mantıklı. 2016'da, oyların yüzde 50'sinin altında oy oranıyla bu yılın en önemli beş eyaleti olan Arizona, Florida, Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin'i kazandı. Diğer ikisinde, Georgia ve North Carolina'da oyların tam yarısını aldı. İlk döneminde tabanını kararlı ve oldukça büyük bir çekirdeğin ötesine genişletmeyi başaramayan başkan, özellikle beyaz olmayan seçmenler arasında azalan katılımdan kazanç sağlamaya çalışıyor.

Seçimler uzun süredir yasal ve yasadışı seçmen bastırma biçimleriyle gölgelendi. Ancak koronavirüs - ve Trump'ın yaygın seçmen sahtekarlığı hakkındaki temelsiz uyarıları - kampanyaların bir zamanlar yardımcı olan bir özelliğini aşırı hızda değiştirdi. Demokratlar salgın sırasında oylama kurallarını gevşetmeye zorladı ve Trump geri itti.

Sadece mahkemede de değildi. Otuz yılı aşkın bir süredir, Komite Afrikalı Amerikalıları oy kullanmaktan caydırma çabaları ile suçlandıktan sonra, Cumhuriyetçi Ulusal Komite, RNC'nin seçmenlerin seçimlerde niteliklerini sorgulama kabiliyetini sınırlayan bir rıza kararnamesiyle engellenmişti. Emir 2018'de kaldırıldıktan sonra, Trump ve RNC büyük bir anket izleme operasyonu düzenlemeye başladı. Ve Trump, başarısına büyük yatırım yapıyor.

Pennsylvania'daki bir mahkemenin, uydu seçim bürolarında anket gözlemcilerinin bulunmasına izin veren davaları reddetmesinin ardından öfkelenen Trump, Pazar gecesi Twitter'da şöyle yazdı: “Bu ne kadar korkunç? Sadece adil bir oy sayımı arıyoruz. Bu ancak çok kötü şeylere yol açabilir. Kötü niyet çok mu ??? Utanç verici !!! "

Salı sabahı tweet attı, "Philadelpiha [sic] POLLWATCHER OLMALIDIR!"

RNC ve Trump kampanyası, seçmenlerin baskı altına alındığı veya eylemlerinin arkasında stratejik motivasyonlar olduğu fikrine karşı koyuyor. Bunu seçim bütünlüğüne yönelik Demokratik saldırıya direniş olarak çerçevelendiriyorlar.

Mayıs ayına gelindiğinde - Seçim Gününden tam altı ay önce - Trump kampanyası ve RNC, oylama önlemlerini ve düzenli bir seçimi sürdürmek için gerekli olan yasal çabalara en az 20 milyon dolar taahhüt etmişti.

Trump kampanyasının savaş alanı stratejisi direktörü Nick Trainer, "Demokratların seçim şeffaflığı çabalarımıza 'seçmen bastırma' dediği ikiyüzlülüğün doruk noktası - seçmenleri aylarca sandıklardan uzaklaştıran onlar."

Mahkemeler, Cumhuriyetçilerin seçmen dolandırıcılığıyla ilgili iddialarına, tamamen reddetmese de, oy kullanmayı kısıtlayan davalara karşı direndi. Ancak Cumhuriyetçiler, Demokratların başlattığı iki ilkeyi geri almanın zaferlerini buldular: Federal mahkemelerin seçimlere yakın seçim yasalarını değiştirmemesi - Purcell İlkesi olarak da bilinir - ve giderek artan bir şekilde, yargının eyalet yasama organlarına uyması.

Son zamanlarda, ABD Yüksek Mahkemesi, Wisconsin'deki savaş bölgesi eyaletinde oy pusulası iade süresinin uzatılmasına yönelik bir alt mahkemenin kararını eski haline getirmeyi reddetti, bu da oyların Seçim Gününe kadar yapılacağı anlamına geliyordu.

California Üniversitesi Irvine Hukuk Fakültesi'nde bir seçim hukuku uzmanı olan Rick Hasen, "bir pandemi sırasında oy vermeyi zorlaştırmaya çalışmak oldukça zor" dedi ve bunun yerine "partinin Trump kanadı seçmenleri daha küçük tutmanın Trump'a yardımcı olduğunu düşünüyor. . "

Bunun etkisi genellikle Demokratik eğilimli seçmenlerin aleyhine olur. Florida eyaleti Florida'da, eyaletin Cumhuriyetçi kontrolündeki yasama organı, 2018'de seçmenlerin çoğu suçlunun oy hakkını geri getirmek için tasarlanmış bir önlemi onaylamasının ardından, oy kullanmak için kaydolmaya çalışan suçlulara ek kısıtlamalar getirdi.

Teksas'ta, Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott, oy pusulası bırakma yerlerini her ilçede bir tane ile sınırlandırdı; bu, Houston'ın da dahil olduğu Harris County gibi en yoğun nüfuslu - ve daha Demokratik - bölgelerde çok büyük etkileri olan bir önlemdi.

Ve sonra Seçim Günü ne gelecek. Trump'ın Biden ile yaptığı ilk tartışmada "destekçilerimin sandık başına gitmesi ve çok dikkatli izlemesi" çağrısının ardından, bazı aşırı sağ gruplar anketleri takip edeceklerini söylediler. Geçen hafta Minnesota'da, eyaletin başsavcısı Keith Ellison'ın bir soruşturma başlatmasının ardından geri çekilen sandık yerlerini korumak için eski Özel Operasyon üyelerini işe alan bir şirket.

Seçim Günü operasyonları için gönüllüler toplayan Trump, inşa ettiği şeye "Trump için Ordu" diyor.

Mitt Romney’in 2012’de baş stratejisti olan ve şimdi Trump’ın yeniden seçilmesine karşı çalışan Stuart Stevens, "Bu konuda açıklar" dedi. "Seçmen baskısına güvenmiyormuş gibi bile yapmıyorlar."

Her politikacı, rakiplerinin destekçilerinin daha az sayıda ortaya çıkmasının yararını anlar. Ancak Trump, çıkarma yoluyla toplamanın değerini açıkça ifade eden ender adaydır. 2016 seçimlerinden kısa bir süre sonra Trump, özel bir toplantıda o yıl siyah katılımın azalmasının kendisine fayda sağladığını kabul ederek "harikaydı" dedi.

O zamandan beri Trump’ın seçim sistemi hakkındaki kamuoyu yorumları, oy hakkı aktivistleri için artık cesaret verici olmamıştı. Seçmen sahtekarlığının yaygın olduğunu ve yaygın seçmen sahtekarlığına dair hiçbir kanıt bulunmamasına rağmen seçimlerin "hileli" olacağını defalarca iddia etti. Bu önemlidir, çünkü seçim sistemine olan güveni azaltmanın katılımı düşürdüğüne dair kanıtlar var.

Geçmişte Cumhuriyetçi başkan adaylarını temsil etmiş, ulusal olarak tanınan bir seçim avukatı olan Benjamin Ginsberg, oy verme konusundaki yaklaşımını benzersiz kılan şeyin Trump'ın dili olduğunu söyledi.

"Bu seçimde farklı olan şey, başkanın söylemi," dedi. "Seçimlerimizin hileli veya hileli olduğunu söyleyen bir başkanımız olmadı ve Seçim Günü operasyonları yaptığım onca yıla bakılırsa, bunu destekleyecek hiçbir kanıt yok."

Ginsberg, "Asıl sorun, sahtekarlık ve baskı, her partinin oy kullanma operasyonunun bir parçası haline geldi" dedi ve bu tür söylemlerin her bir partinin tabanları için canlandırıcı bir faktör olabileceğini, ancak düşük eğilimli seçmenler arasında katılımı azaltabileceğini belirtti.

GOP’un katılımı azaltmaya yönelik çabalarının işe yarayıp yaramayacağı net değil. Amerika Birleşik Devletleri Seçimleri Projesine göre erken oylar 75 milyonu geçti ve Demokratlar seçmenleri motive etmek için bir araç olarak seçmen bastırma konusundaki endişeleri kullandı.

Yine de Demokratlar, Trump'ın seçmenleri kendi lehine küçültme çabalarının olası etkileri konusunda temkinli davranıyor. Geçen haftanın sonlarında Demokratlar arasında dolaşan bir notta, bir parti stratejisti, Trump'ın Seçim Kurulu zaferine giden dar yolunu, "2016'yı ve ara dönemleri atlayan seçmenlerin desteğindeki artışa ve Demokratik katılımda önemli bir görece depresyona" dayandığını belirtti. Strateji uzmanı, endişe nedenleri arasında, "Trump kampanyasının eşi görülmemiş seçmen baskı faaliyetlerinin ölçeği ve kapsamı" dedi.

Washington'da bir Demokrat stratejist olan Andrew Feldman, "Kazanabilmelerinin veya en azından kazanmaya yaklaşabilmelerinin tek yolu bu," dedi. "Yasal araçlar ne kadar haksız veya acayip olursa olsun, sürekli olarak yasal araçları denediklerini gördük, bu da seçmen baskısından başka bir şey değil."

Cumhuriyetçiler oy pusulası erişimini sınırlamaya çalışırken, Demokratlar da onu genişletmek ve Trump'ın anket izleme çabalarına kendilerine ait bir karşı güçle cevap vermek için aynı derecede öfkeli bir çaba içinde. Ve Cumhuriyetçiler, Demokratların bu yılki yasal kavgaların çoğunu kendileri için başlattığını söylüyor.

Trainer, "Pek çok eyaletteki demokratlar, seçimlerden 90 gün önce bir seçimi yöneten kuralları değiştirmeye çalıştı" dedi.

Anket gözlemcileri, "tüm kuralların eşit şekilde uygulanmasını sağlamak için eğitilecek, tüm geçerli oy pusulaları sayılacak ve tüm Demokrat kural ihlalleri çağrılacak - ve faul çalınırsa, yasaları uygulamak için mahkemeye gideceğiz," dedi. Her seçmenin oy hakkını korumak için eyalet yasama organları tarafından haklı olarak yazılmış. "

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Keilar, Trump'ın banliyö kadınlarına 'ev kadını' seslenişini yorumladı

Başkan Donald Trump, banliyö kadınlarına son çağrısını yaptı ve eğer yeniden seçilirse kocalarını "işe geri döndürme" sözü verdi. CNN'den Brianna Keilar, Trump'ın cinsiyetçi ve modası geçmiş yorumlarla dolu geçmişine dikkat çekiyor.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Anket: Biden Pennsylvania'da Trump karşısında 7 puan önde

Quinnipiac tarafından Perşembe günü yayınlanan bir ankete göre, Demokratik cumhurbaşkanı adayı Joe Biden, Pennsylvania'da Başkan Donald Trump karşısında yedi puanlık bir liderliğe sahip.

BB1awduj.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Muhtemel Pennsylvania seçmenlerinin yüzde 51'i eski başkan yardımcısını tercih ederken, yüzde 44'ü Trump'ı desteklediğini söyledi. Ankete katılan 1.324 Pennsylvanyalı'nın sadece yüzde 4'ü kararsızdı ve ankette artı veya eksi yüzde 3'lük bir hata payı vardı.

Anket 23 Ekim - 27 Ekim tarihleri arasında - büyük ölçüde Walter Wallace'ın Pazartesi günü Philadelphia'da polis tarafından vurularak öldürülmesinden ve bunu izleyen protesto ve huzursuzluk gecelerinden önce gerçekleştirildi. Trump, eyaletteki kapanış mesajının bir parçası olarak etkinliğin ardından banliyö seçmenleri arasındaki şiddet ve kaos korkularından yararlanmaya çalıştı.

Perşembe günkü bulgular, her iki kampanyanın da Seçim Kurulunu kazanmada en önemli oylar olabileceğine inandığı bir durumda Biden için olumluyken, bu ayın başlarında Biden'i sırasıyla 8 ve 13 puan önde yapan diğer Quinnipiac anketlerinden biraz daha sıkı. .

Eyaletteki Real Clear Politics ortalaması Biden 4,3 puan önde. Bu ortalamanın kapsadığı anketler, 15 Ekim ile 27 Ekim arasındaki seçmenlerle ankete katıldı.

Başkan, sonuçları Perşembe günü açıklanan diğer üç eyalet Quinnipiac anketinden ikisinde de Biden'ı takip etti. Biden, Trump'ın Florida'da yüzde 45'ten yüzde 42'ye ve Ohio'da yüzde 48'den yüzde 43'e öncülük ettiğini belirtiyor, anketin hata payının artı-eksi 3 puan olduğu belirtiliyor. Trump, Iowa'da bir puan avantajına sahip - bu anketin hata payının içinde yer alan bir sonuç, ki bu da 3 puan.

Bu eyaletlerde Trump'ın zemin oluşturması için hala biraz yer var. Florida'da yanıt verenlerin yüzde 10'undan fazlası, Ohio'dakilerin yüzde 8'i gibi başkanlık tercihi belirtmedi.

Quinnipiac’ın Iowa anket bulguları, GOP’daki görevdeki Senatör Joni Ernst’in Demokratik rakibi Theresa Greenfield’a yüzde 48’den 46’ya iki puanlık bir farkla liderlik ettiğini gösterdi. Bu, anketörün Greenfield'in yüzde 50 ve Ernst'in yüzde 45'ini belirlediği 7 Ekim anketinden bir tersine döndü.

Quinnipiac anketlerinin tümü 23-27 Ekim tarihleri arasında Florida'da 1.324 olası seçmen, Iowa'da 1.225 olası seçmen ve Ohio'da 1.186 seçmen olarak yapıldı ve katılımcılara hem sabit hatlar hem de cep telefonları aracılığıyla ulaştı.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Seçime Beş Gün Kala Yarış Hangi Aşamada

Başkan Trump ile Joe Biden arasındaki yarışta ve Senato için yapılan mücadelede Seçim Günü'ne beş gün var.

O zamana kadar her gün yaptığımız gibi, bugün temel anket sayılarına ve erken oylama eğilimlerine odaklanarak işlerin nerede durduğunun indirilmesi.

Oylamanın olduğu yerde, altı gün sonra

Biden’ın olumlu yönü

Biden'in (birçokları arasında) en az satılan ve önemli yollarından biri, Hillary Clinton benzeri bir kayıptan kaçınmak için hazır görünüyor. Çarşamba günü yapılan bir anket bunu doğruladı.

CNN anketi, Biden'ı oldukça sterlin bir imaj derecelendirmesiyle gösterdi: yüzde 55 olumlu ve yüzde 42 olumsuz. Bu artı-13, su altında 16 puan olan Trump'tan çok daha iyiydi (yüzde 41 olumluya yüzde 57 olumsuz).

Ve boşluk özellikle belirgin olsa da, bu sadece Biden'in yarış ilerledikçe daha popüler hale geldiğinin en son kanıtı - Clinton'ın aksine, 2016 Seçim Günü'nde Trump kadar popüler olmayan (10 seçmenden yaklaşık 6'sı beğenmedi) her biri).

RealClearPolitics aracılığıyla bu grafik şu şekilde görünür:

BB1avQHt.img?h=707&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Henüz geçmediysek, Biden'a zarar verme girişimlerinin anlamlı bir etki yaratması için çok geç olan noktaya geliyoruz. Trump kampanyası tarafından duvara fırlatılan birçok spagetti ipi arasında, en son yenilenen Hunter Biden baskısı da dahil olmak üzere çok azı sıkışmış görünüyor.

Görüntü derecelendirmelerindeki esneyen boşluğu hemen hemen her siyasi yarışa uygularsanız, kimin kazanacağı oldukça açıktı. Ve Philip Bump Çarşamba günü ayrıntılı olarak açıkladığı genel oy pusulasında Demokratların güçlü yanının yanı sıra, hangi partinin galibiyet için hazır olduğuna dair birçok işaret var.

Gürcistan giderek daha önemli hale geliyor
Anketler şimdi yoğun ve hızlı bir şekilde ilerliyor ve önemi gittikçe artan bir eyaletteki - Georgia - hikayesi ilgiyi hak ediyor.

Perşembe günü erken saatlerde yazdığım gibi, Joe Biden'ın Demokratlar'a geç gelme eğiliminde olan ve hatta ölüyü oylayan bu eyaleti seçmesi, zafere giden yolu için çok büyük olacak. Ancak devlet başka bir açıdan da giderek daha önemli hale geliyor: Senato için verilen savaşı Demokratlara yönlendirebilir.

Çarşamba günü yayınlanan bir Monmouth Üniversitesi anketi, Biden'ın Trump'ı kayıtlı seçmenler arasında yüzde beş puan ile yönettiğini gösterdi ki bu geçen aya göre kayda değer bir değişikliktir (Trump +1). Diğer anketler daha yakın bir yarış olduğunu gösteriyor.

Belki daha da önemlisi, eyaletin Senato yarışlarında daha da büyük değişiklikler olduğunu gösteriyor.

Geçen ay Senatör David Perdue (R-Ga.) Altı puan öndeyken, fark dokuz puanla Perdue’nin yüzde 46'sına yüzde 49 olan Demokrat Jon Ossoff'a gitti.

Eyaletin diğer koltuğu için yapılan özel seçimde değişim daha da büyüktü. Orada, Demokrat Ralph Warnock, açık "orman" ön seçiminden sonra ikinci tura kilitlenecek gibi görünüyor, oylama% 41 iken, Senatör Kelly Loeffler (Sağ) ve Temsilci Douglas A. Collins (Sağ) diğer nokta. Loeffler yüzde 21, Collins yüzde 18'deydi.

Yine de daha da ilginç olan şey, olası ikinci turda ne olacağı: Warnock, Loeffler'a 49-41 önde gidiyor - Biden’ın ve Ossoff’un marjlarından daha iyi - ve Collins’e 51-39’luk bir farkla önderlik ediyor.

Bu, Warnock'un favori gibi göründüğünü ve Ossoff'un mücadele şansı olduğunu gösteren ilk anket değil. İki hafta önce bir Quinnipiac Üniversitesi anketi, Warnock'un Loeffler'ı sekiz sayı (52-44), Collins'i 12 (54-42) ve Ossoff'u altı (51-45) öne geçirdi. Geçen hafta, Warnock'un hem Loeffler'ı hem de Collins'i dört sayı önde, Ossoff'un berabere kaldığı New York Times-Siena College anketinde marjlar daha küçüktü.

Seçim gününden sonra katılımın farklı görünmesi ve Cumhuriyetçilerin genellikle yarar sağlaması göz önüne alındığında ikinci turların zor olduğunu vurgulamakta fayda var. Örneğin, 2008'deki bir ikinci turda, GOP Senatörü Saxby Chambliss, Seçim Günü marjını ikinci turda dört puan artırdı. Ayrıca Loeffler ve Collins arasındaki acımasız kavganın ikinci turdaki sıralamalarını düşürmesi ve bu durumun Seçim Günü'nden sonra azalması da mümkündür.

Ancak ikisi de birbirlerini alt etme arayışlarında oldukça ileri gittiler. Loeffler, kendisini "Attila the Hun'dan daha muhafazakar" olarak nitelendiren reklamlar yayınladı ve QAnon'u destekleyen kongre adayı Marjorie Taylor Greene'in onayını teşvik ederken, Collins kısa süre önce Rusya soruşturmasında hükümlü suçlular Michael Flynn ve George Papadopoulos. Bunlar oldukça basit bir şekilde normal bir yarışta izleyeceğiniz taktikler değildir ve hangi Cumhuriyetçi ortaya çıkarsa çıksın ötekileştirme söz konusu olduğunda kalıcı etkileri olabilir.

Ve Senato için mücadele yakınsa, bu yarışlardan birinde veya her ikisinde Seçim Gününden bir ay sonra karar verilmesi oldukça olasıdır. Devletin o zaman karşılaşacağı nakit akışı ve ilgiyi hayal edin.

Demokratlar, Nevada'da 2016 erken seçim sınırını aşmak için mücadele ediyor
Bu günlük güncellemenin ilk baskısında da belirttiğimiz ve not etmeye devam edeceğimiz gibi, erken oylamanın partizan ayrımına bakmak her zaman çok öğretici değildir. Bu seçmenler, sonuçta Seçim Günü'nde ortaya çıkacak seçmenler olabilir ve Demokratların Cumhuriyetçilere göre posta yoluyla oy kullanacaklarını zaten biliyorduk.

Onu yakından takip etmek istediğimiz önemli bir devlet varsa, bu Nevada'dır. Bunun nedeni, erken oylamanın genellikle tüm oyların ezici bir bölümü olmasıdır. Erken oylama önemli bir eyalette oylama olduğu ölçüde, o eyalet Nevada'dır. Ve belki de birkaç hareketli eyalette küçük bir eyalette olsa da 2020'de genel olarak nasıl bir katılım olabileceğinin en iyi küçük ölçekli göstergesidir.

Nevada Independent’ten Jon Ralston, nüfus artışını ayarladığınızda Demokratların erken oylamada 2016 avantajlarının gerisinde kalabileceğini bildirdi. Las Vegas'a ve eyaletteki seçmenlerin yaklaşık üçte ikisine ev sahipliği yapan çok önemli Clark County'de de aynı avantaja sahipler ve iki günü ayırıyorlar (Cumhuriyetçilere göre 74.000 daha fazla Demokrat seçmen). Ancak nüfus artışının Demokratların bu sayıyı olduğundan daha fazla aşmak isteyeceği anlamına geldiğini belirtiyor. Hedefi 87.000 olarak koyuyor ve Demokratlar yeterince hızlı yükselemiyor.

Eyaletin en büyük ikinci ilçesi olan Reno merkezli Washoe County'de 2016'ya göre daha iyi durumdalar. Ancak genel olarak, 54.000 daha fazla Demokrat seçmene yönelik genel hedefine erken dönemlerde Cumhuriyetçilerden daha fazla utanacaklarını tahmin ediyor oy. Hillary Clinton'ın eyaleti iki puanla kazandığı göz önüne alındığında, bir yastıkları var, ancak bu açıkça göz önünde bulundurmaya değer. Erken oylama Cuma günü sona eriyor.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Walmart Seçimden Sonra Çıkabilecek Kargaşa Durumunda Dükkanlarında Sattığı Silahları Depolarına Kaldırıyor

Walmart Inc., bu hafta ABD'deki mağazalarının satış katlarından tüm silahları ve mühimmatı kaldırdı ve mağazalar sosyal huzursuzluk ortasında kırılırsa olası ateşli silah hırsızlığını önlemeyi amaçlıyor.

ABD'deki 4.700 mağazasının yaklaşık yarısında ateşli silah satan perakende devi, müşterilerin artık sergilenmemelerine rağmen talep üzerine silah ve mühimmat satın alabileceklerini söyledi.

Walmart sözcüsü, "Bazı münferit sivil kargaşalar gördük ve son birkaç yılda birkaç kez yaptığımız gibi, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin güvenliği için bir önlem olarak ateşli silahlarımızı ve cephanemizi satış katının dışına taşıdık" dedi. . Şirket, eşyaların ne kadar süre görüş dışında kalacağına karar vermedi, dedi.

Polisin Pazartesi günü şehirde bıçaklı bir Siyahi adamı ölümcül bir şekilde vurmasının ardından Philadelphia'da bu hafta şiddetli protestolar ve yağmalama günleri oldu.

Walmart Salı günü mağaza müdürlerine yazdığı bir mektupta, personelden "ülkenin izole bölgelerindeki mevcut huzursuzluk ve çok sayıda tedbir nedeniyle" raflardan silah çekmelerini istedi.

Walmart ayrıca, bu yaz George Floyd’un Walmart’ın birkaç mağazasının hasar görmesi üzerine polis tarafından öldürülmesinin ardından mağazalardan ateşli silahları ve mühimmatı çıkardı.

Ülkenin en büyük perakendecisi, tekliflerini azaltmış olmasına rağmen hala büyük bir silah ve mühimmat satıcısı. Geçen yıl, Teksas El Paso'daki bir Walmart mağazasına ateş açtıktan sonra yarı otomatik tüfek ve tabancalarda kullanılabilen mühimmat satışını durdurdu ve 23 kişi öldü.

2018 yılında şirket, Fla, Parkland'daki bir lisede ölümcül bir ateş sonucu silah veya cephane satın almak için asgari yaşı 21'e çıkardı.

2015 yılında, saldırı tarzı tüfek satışını durdurdu ve yirmi yıldan fazla bir süre önce Alaska dışında tabanca satışını durdurdu. Geçen yıl Alaska'da tabanca satışını durdurdu.

Walmart İcra Kurulu Başkanı Doug McMillon, geçen yıl mağazaların avcılara hitap eden ateşli silahlar ve mühimmat satmaya devam edeceğini söyledi.

Satışlar için bir vekil olan Federal Araştırma Bürosu geçmiş kontrolleri tarafından ölçülen ateşli silahlara olan talep bu yıl hızla arttı. Bir ateşli silah endüstrisi ticaret grubu olan Ulusal Atıcılık Sporları Vakfı, bir önceki yılın aynı dönemine göre% 72 artışla Ocak-Temmuz ayları arasında rekor 12,1 milyon silah kontrolü tahmin etti.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.