Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Trump, LGBTQ haklarını yok etti. Bir Biden başkanlığı hasarı geri alır mı?

BB12likQ.img?h=763&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Birçok LGBTQ + Amerikalı için Joe Biden, evlilik eşitliği hareketini son aşamada besleyen adam. 2012'de eşcinsel evliliği desteklediğini duyurması, Başkan Barack Obama'yı yeniden seçim kampanyası öncesinde evlilik eşitliğini alenen onaylamaya zorladı. Millet görünüşte davayı takip etti.

LGBTQ + hakları savunucuları, başkan yardımcısı ve onun koşucu arkadaşı Senatör Kamala Harris'i "tarihteki en eşitlik yanlısı bilet" olarak selamladı. GLAAD'ın eski başkan yardımcısı Zeke Stokes, bunun Başkan Donald Trump ile tam bir tezat oluşturduğunu söyledi.

Stokes, "Trump'ın göreve geldiğinden bu yana politika ve söylem açısından topluluğumuza yönelik 175'ten fazla saldırı gördük ve tam anlamıyla ilk gün LGBTQ insanlarından ve sorunlarından söz edilen tüm sözler Beyaz Saray web sitesinden kaldırıldığında başladı" dedi. "Şimdi bu başkanın verdiği zararı tersine çevirmek için muazzam miktarda enerji harcamak zorunda kalacağız."

Bununla birlikte, LGBTQ + liderlerini ilgilendiren web sitesi güncellemeleri değildir. Bazıları, cumhurbaşkanının LGBTQ + karşıtı politikalarının ve atamalarının, görevdeki dört yıldan daha uzun bir sürede ilerlemeleri geri getirdiğini iddia ediyor. Ve bir Biden başkanlığı olasılığı, LGBTQ + hakları söz konusu olduğunda benzeri görülmemiş zorluklar ve değerli fırsatlar yaratır.

Trump, trans bireylerin orduda açıkça hizmet vermesini yasakladı, trans öğrenciler için korumaları geri aldı, küresel ölçekte sabit finanse edilen HIV / AIDS çalışıyor ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının trans bireylere ve HIV / AIDS'li kişilere bakımı reddetmesine izin verecek muafiyetler için baskı yaptı. ABD büyükelçiliklerinin, küresel Onur Ayını kutlamak için tipik olarak Haziran ayında yapılan gurur bayraklarını taşımasını yasakladı.

Trump yönetimi ayrıca Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri raporlarında "transseksüel" ve "çeşitlilik" kelimelerini yasakladı ve koruyucu bakımdaki LGBTQ + çocuklar için veri toplamayı durdurdu.

Haziran ayında, Yüksek Mahkeme, 1964 Medeni Haklar Yasası Başlık VII'nin LGBTQ + işçileri ayrımcılığa karşı koruduğuna karar verdi. Kararın işyerinin ötesinde geniş kapsamlı sonuçlara sahip olması bekleniyor, çünkü cinsiyet ayrımcılığının gey ve trans bireyler için korumaları içerdiğini tespit etti. Ancak Trump yönetimi bu kuralı büyük ölçüde uygulamadı.

Temmuz ayında, 100'den fazla Kongre üyesi, başkanı, federal kurumları en az 32 LGBTQ + karşıtı düzenlemeyi ve yönetiminin Başlık VII'nin LGBTQ + insanları korumadığına dair anlayışına dayanan idari emirleri gözden geçirmeye ve iptal etmeye yönlendirmeye çağırdı.

Başka bir deyişle, bir Biden yönetiminin sadece ülkeyi yasalara uygun hale getirmek için önünde çok işi olacaktı.

Mart ayında Biden, Trump'ın anti-LGBTQ + politikalarını tersine çevirmek ve topluluğu ileriye taşımak için bir plan yayınladı. Plan, 1964 Medeni Haklar Yasasına ayrımcılık karşıtı korumalar ekleyecek olan Eşitlik Yasasını geçirmeyi taahhüt ediyor. Ayrıca, özellikle LGBTQ + kuruluşlarının düşmanca olduğunu söylediği Trump yönetim politikalarına da değiniyor.

Biden, transların cinsiyet ayrımı gözetmeyen pasaportlar da dahil olmak üzere devlet tarafından verilen kimliklerini güncellemelerini kolaylaştıracağına söz verdi. Bu öneri, interseks Deniz Kuvvetleri gazisi Dana Zzyym ile mahkeme kararlarına rağmen Zzyym'e "X" cinsiyet belirteci içeren bir pasaport vermeyi defalarca reddeden Trump Adalet Bakanlığı arasındaki beş yıllık bir savaşın ardından geldi.

Biden ayrıca, Siyah trans kadınların karşı karşıya olduğu şiddet kriziyle mücadele etme sözü verdi. İki ay kala, 2020'de kayıtlı tarihteki herhangi bir yıldan daha fazla trans insan öldürüldü. Savunucuları, Biden'ın aynı zamanda birçok kişinin şiddet ve hayatta kalma suçlarına maruz kalmasına neden olan iki kritik alan olan istihdam ve barınma ayrımcılığını da ele alacağını söylüyor.

Bu arada, Trump yönetimi, LGBTQ + kişilere karşı işyerinde ayrımcılığı destekleyen politikaları aktif olarak benimsedi. Yönetimi, evsiz sığınma evlerinin transseksüelleri uzaklaştırmasına izin verecek bir politika üzerinde çalışıyor.

Biden kampanyasının LGBTQ + oy direktörü Reggie Greer, Biden ve Harris'in Trump yönetimindeki geri dönüşlerin LGBTQ + insanlara nasıl zarar verdiğinin son derece farkında olduklarını söyledi.

The 19th'e yaptığı açıklamada, "Bir Biden-Harris yönetimi, Trump'ın zarar verici politikalarını tersine çevirmek ve LGBTQ + topluluğu için kritik korumaları, eşitliği ve eşitliği geri yüklemek ve ilerletmek için mevcut her aracı değerlendirecek" dedi. "Tarih kitapları yazıldığında, LGBTQ + eşitliğini ilerletmenin Biden-Harris yönetiminin en büyük başarılarından biri olacağından eminim."

Lambda Legal'da kıdemli bir avukat olan Sasha Buchert, birçok LGBTQ + karşıtı politikanın hızla tersine çevrilebileceğini söyledi. Trump, yönetim emriyle birçok değişiklik yaptı. Haziran ayında, cumhurbaşkanı, devlet tarafından finanse edilen dini evlat edinme kurumlarının LGBTQ + çiftleri geri çevirmesine izin veren bir emir imzaladı. Yeni bir başkanın bu önlemi geri almak için yalnızca yeni bir emir yazması gerekir.

Ancak bu, savunucuların gözünde her şeyi düzeltmez.

Transseksüel Hukuk Merkezi'nde politika ve programlar direktörü Shelby Chestnut, işin kolay olmayacağını ve bir kısmının Beyaz Saray’ın kontrolü dışında olabileceğini söyledi. Yönetim tarafından cesaretlendirilen eyaletler, çoğu transseksüel çocuklar için sağlık hizmetlerini ve spora katılımı onaylamayı hedefleyen 200'den fazla LGBTQ + yasası çıkardı.

Idaho Mart ayında bu türden iki yasayı kabul etti - biri transların doğum belgelerinde cinsiyetlerini güncellemesini yasakladı ve diğeri de trans kızların diğer kızlarla okul atletizmine katılmasını yasakladı. Ancak mahkemelerde her iki kanun da iptal edildi. Idaho'daki bir federal bölge mahkemesi, Lambda Legal'ın güncellenmiş doğum belgeleri isteyen trans müşteriler adına zaten dava açtığını ve kazandığını söyledi ve bir federal yargıç, eyaletin trans kızları atletizmden alıkoymakla ilgilenmediği sonucuna vardı.

Savunucular, salgın yasama meclislerini kapatmasaydı, diğer eyalet yasalarının büyük olasılıkla değişeceği konusunda uyarıyorlar ve 2021'de yeniden canlanmasını bekliyorlar.

Chestnut, "Biden ve Harris, Beyaz Saray'ı, yani Trump döneminde tırmanan devlet düzeyindeki saldırıları kazanabilseler bile, Trump yönetiminin uzun vadede önemli sonuçları olduğunu düşünüyorum" dedi.

Trump, başkanlığına 200'den fazla yargıç atadı ve gelecek nesiller için yargıya iz bıraktı. Lambda Legal, bu yargıçların üçte birinin derin bir LGBTQ + karşıtı savunuculuk geçmişine sahip olduğunu iddia ediyor.

“Hakların mahkemeleri önemsediği şekilde mahkemeleri gerçekten önemsemeliyiz çünkü LGBT hakları, çevre hakları, kadın hakları, üreme hakları, ırksal adalet olsun, tüm medeni haklarımız mahkemelerde kararlaştırılır. Buchert dedi.

Stokes, "Donald Trump, Yüksek Mahkeme de dahil olmak üzere bu mahkemeleri dört yıl boyunca üst üste koydu" dedi. "Bu dört yılın sonuçlarını bir nesil boyunca pek çok şekilde hissedeceğiz."

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump ve Joe Biden, Twitter Tarafından "Yetkililer Kazandığınızı Bildirmeden" Seçim Zaferi Bildirilmemesi İçin Uyardı

BB19S4rS.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Chris Wallace bunu ilk ve belki de tek Başkanlık tartışmasında yapamadı, ancak Twitter şimdi Donald Trump'ı seçim gecesi ve belki de ötesinde yönetmeye çalışıyor.

Sosyal medya platformu blogunda "Hiç kimsenin seçimleri veya diğer sivil süreçleri manipüle etmek veya bunlara müdahale etmek için Twitter'ı kullanmasına izin vermeyiz ve yakın zamanda sivil dürüstlük politikamızı bu olaylarla ilgili yanıltıcı bilgileri nasıl ele alacağımızı ele alacak şekilde genişlettik" dedi. sabah. "Seçim sürecine veya seçim sonuçlarının uygulanmasına müdahale etmeyi teşvik etmeyi amaçlayan tweetler, örneğin şiddet eylemleri yoluyla kaldırılacaktır. Bu, tüm Kongre ırklarını ve Başkanlık Seçimini kapsar. "

Joe Biden anketlerde çok öne çıkıyor gibi görünse de, COVID-19 güvenlik protokolleri ve postayla gönderilen ve devamsız oy pusulaları nedeniyle sonuçların 3 Kasım'da bilinmeyeceği beklentisi hala var.

Doğrudan eski Celebrity Apprentice sunucusundan veya eski Başkan Yardımcısından hiç bahsetmemekle birlikte, Twitter'ın açıklaması ve yeni politikası, sosyal medya şirketlerinin şiddetli çekişmeli kampanya sırasında sahte siyasi bilgiler içerme konusundaki en son hareketidir. Twitter söz konusu olduğunda, platform son aylarda POTUS'un “Sivil Dürüstlük Politikamızı ihlal ettiği için” sarkan anketten tweet'leri etiketliyordu.

Seçimden önceki 25 gün içinde Twitter açıkça etiketlemenin yeterli olmadığını düşünüyordu.

Twitter Cuma günü yaptığı açıklamada, "Görev adayları da dahil olmak üzere Twitter'daki kişiler, yetkili olarak çağrılmadan seçim galibiyetini iddia edemezler" dedi. Jack Dorsey, "ABD'de bir seçimin sonuçlarını belirlemek için, ya eyalet seçim yetkililerinden bir duyuru ya da bağımsız seçim çağrıları yapan en az iki yetkili, ulusal haber kuruluşundan bir kamuoyu projeksiyonu istiyoruz," dedi. "Erken hak talepleri içeren Tweetler etiketlenecek ve insanları resmi ABD seçim sayfamıza yönlendirecek."

Buna ek olarak, yine aralıksız tweeter-in-head Trump'tan ismiyle bahsetmeden, Twitter da yeni önlemleri ve gecikmeleri teşvik etti. Bu bağlamda, 20 Ekim'de başlayıp nihai seçim kararı verilene kadar devam eden bazı güncel özellikleri bırakmayı planlıyor gibi görünüyor.

"Artık ABD'li siyasi figürlerden (adaylar ve kampanya hesapları dahil) yanıltıcı bilgi etiketi içeren Tweetlere, 100.000'den fazla takipçisi olan ABD merkezli hesaplara veya önemli etkileşim sağlayan Tweetlere ek uyarılar ve kısıtlamalar ekleyeceğiz."

Kaynak: Deadline

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Anket: Biden, ekonomi dışındaki hemen hemen her önemli konuda Trump'a liderlik ediyor.

Cuma günü yayınlanan yeni bir Pew Araştırma Merkezi anketine göre, genel seçime bir aydan az bir süre kala, çoğu konuda Amerikalılar arasında Demokratik başkan adayı Joe Biden, Başkan Trump'tan daha olumlu görülüyor.

BB19Q8tR.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pew, 10.543'ü kayıtlı seçmen olan yaklaşık 12.000 ABD'li yetişkin arasında ulusal rastgele anket yaptı. Anket, Eylül ayının son haftasında ve Ekim ayının ilk haftasında yapıldı; 2 Ekim sabahı cumhurbaşkanı ve eşi bayanın COVID-19 teşhisi hakkında haberlerin çıktığı zamanlar da dahil.

Sonuçlarda Pew, daha fazla Amerikalı yetişkin seçmenin Biden'ı daha büyük bir birlik sembolü olarak gördüğünü ve Trump hakkında aynı şeyi söyleyen sadece yüzde 30'a kıyasla yüzde 50'nin "ülkeyi birbirine yaklaştırmak için daha iyi bir iş çıkaracağını" söyledi .

Seçmenlerin çoğu, Biden'in "koronavirüs salgınının halk sağlığı üzerindeki etkilerini daha etkili bir şekilde idare edeceğine" inanıyordu.

Trump, polis şiddetine ve kolluk kuvvetleriyle çatışmalara karşı son ulusal protestolara federal ajanların kullanımına izin vererek yanıt verdiğinden, eski başkan yardımcısı ayrıca dış politika ve "kanun yaptırımı ve ceza adaleti sorunlarını etkin bir şekilde ele alma" yeteneği hakkında Trump'ın önünde anket yaptı. daha fazla şiddeti durdurma girişiminde.

Ankete katılanların yüzde elli beşi ayrıca Biden'in "Yüksek Mahkeme için iyi adaylar seçeceğine" inanıyor, bu Trump algısına sahip olanların yüzde 49'u. Bu, cumhurbaşkanının muhafazakar Yargıç Amy Coney Barrett'ı yüksek mahkemeye aday gösterdiğini açıklamasından sadece iki hafta sonra geldi.

Pew'in Trump'ın Biden'e göre avantajlı bulduğu tek konu ekonomiydi, ancak başkan 1 puanlık küçük bir farkla, yüzde 52'den yüzde 51'e kadar.

Eski başkan yardımcısı, kişisel nitelikler ve değerler söz konusu olduğunda daha üst sıralarda yer aldı ve daha fazla seçmen, Biden'ı Trump için aynı şeyi söyleyenlere göre "şefkatli" ve "iyi bir rol model" olarak tanımladı.

Bu bulgular, Demokrat adayın Trump karşısında ulusal olarak rahat bir liderliği sürdürmesiyle ortaya çıkıyor, Nate Silver'dan FiveThirtyEight ve RealClear Politics'in anket ortalamasının Biden, Perşembe gününden itibaren mevcut baş komutana göre neredeyse 10 puanlık bir avantaj sağladığını bildirdi.

Salı günü yayınlanan bir CNN-SSRS anketi, geçen haftaki ilk başkanlık tartışmasının ardından, seçmenlerin yüzde 57'sinin Biden'ı desteklediğini, Trump'ın ise yüzde 41'ini desteklediğini ortaya koydu.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Susan Collins, Maine Senato yarışında konuyu Brett Kavanaugh'dan değiştirmek için mücadele ediyor

Cumhuriyetçi Senatör Susan Collins, Maine'deki Demokratik Meclis konuşmacısı Sara Gideon'a karşı hayatının yarışında.

Joe Biden'ın Başkan Trump'ı yaklaşık 15 puanla yönettiği eyaletteki Collins kaybı, GOP'un Senato'daki çoğunluğu üzerindeki istikrarsız tutumunu daha da tehlikeye atabilir.

Collins'in Trump'la bağları ve Brett Kavanaugh'a verdiği oy, yeni keşfedilen savunmasızlığının açıklamaları arasında.

BB19RgB5.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Senatör Susan Collins, Demokrat bir meydan okuyucuyla en son karşılaştığında, pratik olarak yenilmez kabul edildi.

Maine Üniversitesi siyaset bilimcisi Mark Brewer, 2013'te Portland Press Herald'a "Hiçbir politikacı asla kurşun geçirmez değildir, ancak Collins yakındır" dedi.

Bu noktada Collins zaten üç Senato yarışını kazanmış ve her seferinde oy payını artırmıştı. Rakibi eski ACLU lideri Shenna Bellows'u neredeyse% 70 oyla yenmeye devam etti.

Altı yıl sonra her şey değişti.

Collins, Maine'deki Democratic House konuşmacısı Sara Gideon'a karşı hayatının yarışında. 3 hafta kala Collins, Maine seçmenlerinden beşinci dönem istediği için hemen hemen her ankette geride kalıyor.

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Başkan Donald Trump'ı yaklaşık 15 puanla yönettiği eyaletteki Collins kaybı, GOP'un Senato'daki çoğunluğu üzerindeki istikrarsız tutumunu daha da tehlikeye atabilir.

Kavanaugh oylaması

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Trump'ın Yüksek Mahkeme için bir sonraki seçimi olan Yargıç Amy Coney Barrett'ı teyit etmek için bastırsa da, son boşluğa ilişkin kavga Senato için yarışı şekillendirmeye devam ediyor.

Brewer yakın tarihli bir röportajda, "Normalde, bir yasa koyucunun aldığı belirli bir oylamaya çok fazla atfetmekte tereddüt ediyorum," dedi. "Bence bu özel durumda, Brett Kavanaugh'u onaylama oyu gerçekten pek çok insanın dikkatini çekti."

Kavanaugh oylaması, Brewer'ın yarışı şekillendirdiğini gördüğü diğer iki dinamikle uyuşuyor: Trump'ın eyaletteki derin popülerliği ve Maine'nin artan kutuplaşması.

BB19RiUg.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Collins, 2018'de Kavanaugh'u onaylamak için oy kullandı ve tarihsel olarak ince bir farkla en üst mahkemeye yükselişini mühürledi.

Collins kürtaj haklarını destekliyordu, ancak Kavanaugh'a desteğini açıklarken, aktivist grupların mahkemenin üreme hakları emsallerini tehdit edeceği yönündeki uyarılarını reddetti. Bu oylama, seçmenlerin ve politikacıların parti çizgilerinin ötesine bakma yetenekleriyle gurur duydukları Maine'de solda yaşayan pek çok kişi için bardağı taşıran son damla oldu.

Ayrıca, Demokrat adaylığını kazandığında, Gideon için kitlesel fonlama çabasına da yol açtı ve sonunda ona yaklaşık 4 milyon dolarlık bir destek sağladı. Partisan olmayan Center for Responsive Politics'in en son verilerine göre Gideon, alışılmadık derecede pahalı olan yarışmada Collins'ten daha fazla para topladı, Collins'in 17 milyon dolar ile karşılaştırıldığında yaklaşık 24 milyon dolar.

Collins savunmada
Kavanaugh oylamasından bu yana geçen iki yıl içinde Collins konuyu değiştirmeye çalıştı.

Maine çevresinde kampanya yürüttü ve Senato'daki başarılarını ve kariyerinin ilk günlerine kadar uzanan iki partili sicilini, daha sonra Senato'da eyaleti temsil edecek ve daha sonra eyaleti temsil edecek olan ılımlı GOP kongre üyesi Temsilci William Cohen'in ofisinde çalışıyordu. Demokrat Bill Clinton yönetiminde savunma bakanı.

Ancak Kavanaugh oylaması yine de onu takip etti, Demokratların Maine seçmenlerinin kafasında her seferinde güçlendirmeye çalıştıkları popüler olmayan başkanla bir bağlantı. Son günlerde, Maine Demokrat Parti "Trump Collins 2020" çim tabelalarını yayınlamaya başladı.

Lanae Erickson, "Kadın topluluğundan gerçek bir destek hissine sahip olduğu için özellikle zor bir durumda - seçim üzerinde çalışan, kadın hakları konusunda çalışan ve eskiden Susan Collins'in büyük savunucuları olan insanlar vardı," dedi Lanae Erickson, Merkez sol bir düşünce kuruluşu olan Third Way'de bir siyaset analisti. "Kavanaugh oylaması, tüm bu insanlara olan desteğini boşa çıkardı."

Maine'de Planlı Ebeveynlik Oyları sözcüsü Amy Cookson, Kavanaugh oylamasının "Susan Collins'i destekleyen ve artık desteklemeyen birçok kişi için devrilme noktası olduğunu" söyledi.

Planlı Ebeveynlik, Collins'i destekleyen ancak Kavanaugh oylamasını gerekçe göstererek Gideon'a takılan gruplardan sadece biriydi. Diğerleri arasında Koruma Seçmenleri Birliği ve İnsan Hakları Kampanyası var.

BB19RiUi.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Geçen yıl Maine'de üreme haklarını koruyan birkaç yasa tasarısına sponsor olan Gideon, Collins'in Kavanaugh desteğinin yanı sıra senatörün federal kürsüye atanan diğer Trump lehine oylarını aldı. Uygun Bakım Yasası'nın anayasaya uygunluğu konusunda Yargıtay'ın yaklaşan kavgası cephanesine eklendi.

Yaz boyunca, Kavanaugh'un kısıtlayıcı bir Louisiana kürtaj yasasını onaylamak için başarısız bir oy kullanmasının ardından, Gideon Twitter'da şöyle yazdı: "Siz hala Brett Kavanaugh'un Roe v. Wade'e karşı bir yasa olduğuna inanıyor musunuz? Collins'in Kavanaugh'a desteğini açıklamasının ikinci yıldönümü olan Pazartesi günü, Gideon, eyaletteki sağlık çalışanlarının Collins'i oy kullanması için kınayan bir reklamı yayınladı ve davayı gerekçe gösterdi.

Maine'de Polarizasyon
Pek çok gözlemciye göre dinamik, Yüksek Mahkeme için bir kavgadan çok daha büyüktür. Aynı zamanda, muazzam bir parti kutuplaşması döneminde bağımsızlık mesajı üzerinde koşmanın tehlikelerinin bir örneğidir.

Seçim davranışını araştıran Brewer, bu kutuplaşmanın "ılımlı olarak konumunu daha zor hale getirdiğini" söyledi. "Maine'de belki daha da fazla oldu ve bence Maine'deki dönüşüm daha yakın zamanda oldu."

Brewer, Maine'deki kutuplaşmanın on yıl önceki yükselişini, kendisini "Donald Trump popüler olmadan önce Donald Trump" olarak adlandıran iki dönemlik küstah Cumhuriyetçi Gov. Paul LePage'in 2010'da yükselişine kadar izliyor.

LePage'in zaferinden iki yıl sonra, koridordan geçmesiyle tanınan bir Cumhuriyetçi olan Senatör Olympia Snowe, görece güvenli bir görevli olarak görülmesine rağmen, çay partisi fraksiyonu eyalette güç kazanıyor gibi göründüğü için yeniden seçilmeyeceğini açıkladı.

Kutuplaşmanın pratik etkisi, Collins'in cumhuriyetçi seçmenleri kaybetmeden cumhurbaşkanına tam anlamıyla zarar veremeyeceği, aynı zamanda başarıları için çok önemli olan ve Trump'ı küçümseyen Demokrat seçmenleri bir şekilde elinde tutması gerektiğidir.

Bu dengeleme eylemi, seçim yaklaşırken daha da zorlaştı. 2016'da Trump'ı alenen kınayan Collins, bu yıl kime oy vereceğini söylemedi. Geçen ay bir tartışmada Gideon tarafından sıkıştırılan Collins, "Maine halkının benim tavsiyeme ihtiyacı olduğunu düşünmediğini" söyledi.

Yargıç Ruth Bader Ginsburg öldükten sonra Collins, seçim sonrasına kadar koltuğu doldurmayı desteklemediğini söyleyerek Trump'ı tekrar reddetti. (Collins, Ginsburg ölmeden önce bile Ekim ayında yeni bir adaletin oturmasının Seçim Günü'ne çok yakın olacağını söylemişti.)

Konuyu değiştirmek
Collins, Trump ve Kavanaugh hakkında konuşmaya devam etmek yerine, diyaloğu tekrar Maine'e kaydırmaya çalışıyor. Collins, Maaş Çeki Koruma Programı'nın, Senato'da yazarına yardım ettiği Mart teşvik yasasına dahil edilen, eyaletteki küçük işletmelere milyarlarca dolar kazandırdığını ve çeyrek milyon yerel işin sürdürülmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Dahası, eğer Cumhuriyetçiler Senato'da kalırsa Collins'in kıdemi, onu etkili Senato Tahsisat Komitesine liderlik etmesi için sıraya koyar, bu da bir milletvekilinin seçmenlerine genellikle mali avantajlar sağlayan bir pozisyondur.

Yerel mesajı daha da derinleştiren Collins, son zamanlarda kökleri için Gideon'a saldırdı ve Rhode Island'dan bir nakil olduğuna dikkat çekti.

Collins Çarşamba günü Politico ile yayınlanan bir röportajda "Caribou'da büyüdüm, 26 yıldır Bangor'da yaşıyorum. Ailem nesillerdir Maine'de yaşıyor. Yaklaşık 15 yıldır Maine'de ve Freeport'ta yaşıyor." "Devlet hakkındaki bilgimizde büyük bir fark var."

Gideon kampanyası, Collins'in Washington'da geçirdiği zamanın onu yerel çıkarlardan uzaklaştırdığını iddia ederken, Collins, ülkenin başkentindeki çalışmalarının, Gideon'un ülkedeki yasama çabalarından daha fazlasını sağladığını savunarak tam tersi bir noktaya işaret etti.

Collins sözcüsü Annie Clark bir e-postada, "Konuşmacı Gideon Yasama Meclisini 200 günden fazla bir süre önce erteledi ve bunu oturumda geri getirmek için iki taraflı bir uzlaşmayı müzakere edemedi ve hatta isteksiz" dedi.

Clark, "Nisan ayında küçük işletmelere yardım etmek için eyalet düzeyinde harekete geçme sözü vermesine rağmen, Sara hiçbir zaman teslim olmadı ve yardım için çaresiz kalan Mainers için sosyal yardımları ertelemeye ve karıştırmaya devam eden eyaletin mücadele eden işsizlik sigortası sistemini görmezden geldi," diye ekledi.

Gideon kampanyası bu hikaye için yorum yapmadı.

Collins için zaman tükeniyor
2016'da Trump'a oy veren ve 2014'te Collins'e meydan okuyan bir bölgeyi temsil eden Demokratik bir eyalet senatörü olan Shenna Bellows, Collins'in Maaş Çeki Koruma Programı ile ilgili çalışmalarının yerel halkta yankı bulmayabileceğini söyledi.

Bellows, "Maine'deki küçük işletmelerin çoğu, örneğin PPP'yi çok takdir etti ve bu program için minnettarlar, ancak aynı zamanda en büyük işletmelere fayda sağlamak için tasarlandığı duygusu da vardı" dedi.

PPP'nin algılanan seçkinciliğinin Collins'e karşı teklifini kavramaya çalıştığı daha derin bir soruna işaret ettiğini söyledi.

"Çalışan insanlar için işlerin son 20 yılda çok daha kötüye gittiğine dair bir his var. Sanırım bir hayal kırıklığı hissi var" dedi. Bellows, "Bence insanlar gerçekten kızdı. Kavanaugh oylaması, ama aynı zamanda [2017'deki] büyük vergi indirimleri için verilen oylar ve Ekonomik Bakım Yasasında her iki yönde de yaptırmaya çalışıyor," dedi.

"Ona karşı koştum çünkü Maine için gerçekten önemli olan konularda yeterince güçlü bir lider olmadığını düşünüyordum, ancak şimdi seçmenlerin de aynı şeyi gördüğünü düşünüyorum."

3 Kasım seçimleri yaklaşırken Collins'in işleri değiştirmesi için çok az zaman var. Eyalet anketlerinin ortalamalarında, Gideon yaklaşık 4 puan önde.

Yarışta sonuç doğurabilecek bir kırışıklık, oylamanın sıralı seçim yoluyla yapılacağı, yani seçmenlerin oy pusulasında dört adayı - Collins, Gideon ve iki bağımsız - tercih ettikleri sıraya göre sıralayabilecekleri anlamına geliyor.

Hiçbir aday oyların çoğunluğunu alamazsa, seçmenlerin ikinci tercihleri sayılır. Eyalet anketlerinin çoğu ne Gideon ne de Collins'in% 50 destek alamadığını gösteriyor. Oy pusulasında bağımsız bir liberal olan Lisa Savage, taraftarlarını Gideon'u ikinci tercihleri olarak listelemeye teşvik etti ki bu belirleyici olabilir.

Maine Cumhuriyetçiler, Cumhuriyetçi Cumhuriyetçi Bruce Poliquin'in 2018'de eyaletin 2. Kongre Bölgesi'ni temsil eden Demokrat Jared Golden tarafından yenilmesinde çok önemli olan dereceli seçim oylamasına karşı çıkıyor.

Ancak sistemi durdurmaya yönelik hukuki çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Çarşamba günü Yargıç Stephen Breyer, cumhuriyetçilerden gelen ve Yüksek Mahkemeyi önümüzdeki yarışlarda sıralı seçimi durdurmaya çağıran bir dilekçeyi geri çevirdi.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Lindsey Graham, Harrison tartışmasından önce Covid testini reddetti.

COLUMBIA, SC - ABD Senatörü Lindsey Graham ve Demokratlara meydan okuyan Jaime Harrison arasında planlanan ikinci bir tartışmadan saatler önce, etkinlik organizatörleri Cuma günü formatı değiştirmeye zorlandılar, arka arkaya, bire bir mülakatlar önerdiler - bir münazara değil. - Covid-19 konusunda, eşleşmenin devam edip etmeyeceğine dair şüpheler uyandıran bir günlük kampanya çatışmalarının ardından.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump'ın neden Joe Biden'a karşı hala şansı var

Anketler Başkan Donald Trump için berbat görünüyor. Ulusal olarak ve hemen hemen tüm hareketli eyaletlerde Demokrat başkan adayı Joe Biden'e yaklaşık 10 puan geriledi. Trump'ın ilk münazara performansı büyük ölçüde eleştirildi ve yolun geri kalanında devam etmesi için çok şeye ihtiyacı var.

BB19Q3YR.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Muhtemelen Trump kaybedecek ve geniş bir farkla kaybedebilir.

Yine de, Seçim Gününe üç haftadan uzun bir süre kaldığı için, Trump'ın hala önemsiz olmayan bir kazanma şansı olduğunu belirtmek önemlidir.

Bunun hakkında birçok kez yazdım. Birkaç hafta önce, "Biden önde, ancak yarış Seçim Günü'ne kadar hata payı içinde olmuştur ve muhtemelen kalacaktır" dedim. Bugün hala durum bu.

Neden?

Bunun nedeni, Trump'ın halk oylamasında büyük bir şansı olduğu için değil. Bir aydan biraz daha kısa bir süre kala, ulusal anket toplamı gerçek sonuçtan 1936'dan bu yana ortalama dört puandan biraz fazla farklılık gösterdi.

Bu noktada anketlerin sonuçtan nasıl farklı olduğuna dair% 95 güven aralığı oluşturacak olsanız bile, yaklaşık +/- 12 puan. Biden'ın avantajı bunun içinde. Bu, Trump'ın halk oylarını kazanma şansı yaklaşık 20'de 1 olduğunu öne sürüyor. Başka bir deyişle, olası olmasa da gerçekleşebilecek bir şeydir.

Bunun yerine, popüler bir oylama / Seçim Kurulunun bölünme olasılığı nedeniyle Trump'ın hala iyi bir şansı var. Trump'ın Seçici Kurul'da halk oylamasında olduğundan daha iyi bir şansa sahip olduğunu bilmiyoruz, ancak var olduğunu biliyoruz.

Bir temel nokta, Trump'ın Seçici Kurul kazananını belirleyen eyalette halk oylamasında yaptığından yaklaşık üç puan daha iyi olduğunu varsayıyor. 2016'da böyle oldu. Bu, gerçekte, şu anda ulusal olarak 10 puan geride olduğu göz önüne alındığında, Trump'ın Seçim Kurulunu kazanmak için ülke çapında yedi puan değişmesi gerektiği anlamına geliyor.

(Eyalet düzeyindeki ankete bir bakış genellikle bu kaba tahmini doğrular.)

Trump'ın Biden ile marjı yedi puanla kapatması imkansız değil. Tarihsel eğilimler devam ederse, yaklaşık 7'de 1 kez meydana gelen bir olaydır.

Aslında, Jack Kersting, FiveThirtyEight ve The Economist tarafından oluşturulanlar gibi istatistiksel modellerde Trump'ın kazanma şansının ihmal edilebilirden daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Hepsi benzer bir yönü gösteriyor.

Tüm bu farklı modellere göre, Trump'ın Kasım ayındaki zaferi kazanma şansı yaklaşık 7'de 1'den 11'e 1'e çıkıyor.

Bu çok fazla görünmeyebilir ama hiçbir şey değil.

Muhtemelen evinizin çevresinde bir yerlerde bulunan basit bir altı kenarlı zar alın. Trump'ın kazanma şansı, neredeyse zarı atmanız ve ilk zar atışınızda altıya vurmanız kadar iyidir.

Kalbime daha yakın bir örnek vermek gerekirse, Buffalo Bills, playoffları 2017 NFL sezonunun son haftasonuna götürme şansı yaklaşık 6'da 1'di. Miami ve Baltimore'a karşı Cincinnati'ye yenilerek galip gelen Bills, 1999'dan bu yana ilk startı için play-off'lara kaldı.

Aslında, bu cumhurbaşkanlığı seçim sezonunda 6'da 1 olasılığın gerçeğe dönüştüğünü gördük. Ön seçimlerde, Biden ilk üç yarışmayı kaybettikten sonra bitmiş gibi görünüyordu. Birçok delegeyi kazanma şansı yaklaşık 6'da 1'di.

Tabii bundan sonra ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Biden, Güney Carolina ön seçimini ikna edici bir şekilde kazandı ve aday gösterildi.

Gerçek dünyada, görünüşte olası olmayan şeyler her zaman olur.

Sonuç olarak, en olası sonucun Biden'in kazanması ve muhtemelen biraz kolaylıkla olması. Ancak Trump şapkasından bir tavşan daha çıkarırsa şok olmayın.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın Beyaz Saray etkinliği, kampanya mitinginin özelliklerini taşıyordu

Başkan Trump, COVID-19 teşhisini açıklamasından bu yana ilk kez halka açık bir şekilde Beyaz Saray'da resmi olmayan bir miting gibi görünüyordu. Cumartesi günü, Bay Trump, yakın bir şekilde toplanan ve Trump kampanya teçhizatı giyen yüzlerce destekçiye hitap etti, asılsız seçim dolandırıcılığı iddialarını tekrarladı, Demokrat liderlere saldırdı ve yanlış bir şekilde Joe Biden'ın bir sosyalist olduğunu iddia etti.
 

BB19TPUB.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Beyaz Saray sözcüsü Judd Deere, olayın "resmi" bir etkinlik olduğunu ve "kampanyanın buna dahil olmadığını" söyledi. Deere, katılan herkesin Beyaz Saray tarafından davet edildiğini söyledi.

Beyaz Saray'ı partizan bir siyasi olay için kullanmak Hatch Yasası'nın ihlali olsa da, Deere Cumartesi günkü etkinliğin "Hatch Act Yasası ile ilgili olmadığını" vurguladı çünkü olay kampanya değil Beyaz Saray tarafından yürütülüyordu.

Hatch Yasası, başkan veya başkan yardımcısı için geçerli değildir, ancak dahil olan diğer yürütme organı yetkilileri için geçerlidir. Cumhurbaşkanı, son olarak Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyon sırasında defalarca bu eylemi görmezden gelmekle suçlandı.

Washington Post ulusal muhabiri Philip Bump, CBSN'den Lana Zak'e şunları söyledi: "Bu, Donald Trump'ın kuralları çiğnediği sayısız yolu düşündüğüm bir başka örnek ve zamanla insanlar bu konuda tedirgin olmayı bırakıyor çünkü her zaman kuralları çiğniyor." olay. "Esasen, kampanyasını desteklemek için vergi mükelleflerinin parasını kullanıyor."

Adres, Candace Owens'ın BLEXIT Vakfı'nın polis yanlısı bir mitinge ev sahipliği yaptığı South Lawn'a bakan balkondan yapıldı. Bay Trump, kalabalığa özellikle hitap etti ve onlara gömleklerinin "güzel" olduğunu ve "bu beyaz gömlek yerine bir tane giymek" istediğini söyledi.

Bay Trump, "Kanun ve düzene sahip olmamız gerekiyor." "Bu etkinliği düzenlediği için BLEXIT Vakfı'na ve özellikle iki kurucunuza, iki arkadaşıma, harika insanlar Candace Owens ve eski Tucson polis memuru Brandon Tatum'a teşekkür etmek istiyorum. Harika iş, ne harika bir iş. ... Çok teşekkür ederim burada olduğum için çok. "

Owens, vakfın bazı katılımcıların Washington, D.C.'ye seyahat etmelerine yardım ettiğini tweetledi.

Adres, Beyaz Saray'ın resmi programında "barışçıl bir yasa ve düzen protestosunun sözleri" olarak listelenmişti.

Bir Demokrat olan Virginia Temsilcisi Don Beyer, kısa süre içinde cumhurbaşkanını olay için eleştirerek, "Trump, vergi mükelleflerinin kaynaklarının ve fonlarının yasadışı kullanımıyla şüphesiz Beyaz Saray'ı bir kampanya konuşması için kullanırken, Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu soruşturma altındadır. Hatch Yasası ihlalleri. "

BB19TPUH.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Etkinlik sırasında, Bay Trump sürekli olarak seçimler hakkında konuştu ve katılımcılara "bu insanları unutulmak için oylamamız gerektiğini" söyledi.

Trump, "Demokratlar, Amerika'daki neredeyse her şehir içinde yönetiyorlar ... ve politikaları felaket, yoksulluk ve beladan başka bir şey getirmedi," dedi. "Uykulu Joe Biden Siyah ve Latin Amerikalılara ihanet etti. Bu ülkeyi yönetebileceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz."

Bay Trump, bu yılın "daha fazla coşku" gördüğünü söyledikten sonra, kalabalık yüksek sesle "dört yıl daha" slogan attı.

1 Ekim'de COVID-19 testi pozitif çıkan Bay Trump, virüs için negatif test edip etmediğini henüz söylemedi. Etkinliğin görüntüleri, yüzlerce katılımcının birbirinden birkaç santim uzakta durduğunu gösteriyor ve kaçının maskesi olduğu belli değil.

Beyaz Saray, Cumartesi günkü etkinliğe 2.000 kişiyi davet etmişti. Katılan herkesin bir maske takması ve gitmeden önce COVID-19 için test yaptırması gerekiyordu.

Cumartesi günkü olay, Bay Trump'ın Yüksek Mahkeme'ye aday gösterdiği Yargıç Amy Coney Barrett onuruna Gül Bahçesi'nde bir adaylık töreni düzenlemesinden iki hafta sonra geliyor. Etkinliğe katılan birkaç kişiye o zamandan beri COVID-19 teşhisi kondu.

Bay Trump, kendi teşhisinin ardından geçen hafta sonu hastaneye kaldırılmasına rağmen, Cumartesi günü "harika hissettiğini" söyledi.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Taliban, Trump'ın Yeniden Seçim Kampanyasını Desteklediğini Açıkladı, ABD Birliğinin Afganistan'dan Geri Çekilmesini Umuyor

Taliban, cumartesi günü Başkan Donald Trump'ın yeniden seçim kampanyasını onayladı ve İslami köktendinci grup, yönetiminin tüm ABD askerlerini Afganistan'dan çekmesini umduğunu ifade etti.

BB19TTq6.img?h=774&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sert Afgan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid Cumartesi günü CBS News'e, grubun üst düzey liderlerinin Trump'ın COVID-19 teşhisini atlattığını öğrenmekten mutlu olduklarını söyledi. Taliban liderliği, Trump'ın eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a karşı yapılacak 3 Kasım başkanlık seçimlerini kazanmasını "umduklarını" söyledi. Grup, ABD başkanını onaylama nedeninin, Amerika'nın tarihindeki en uzun savaşı olan Ortadoğu'da 19 yıllık çatışmanın ardından kalan 5.000 askeri askeri Afganistan'dan geri çekme çabalarına bağlı olduğunu söyledi.

Mücahid CBS News'e yaptığı telefon röportajında "Seçimi kazanacağını ve Afganistan'daki ABD askeri varlığını tamamlayacağını umuyoruz" dedi. Perşembe günü, "Afganistan'daki askerlerimizin yıl sonunda eve döndüğünü" duyuran bir Beyaz Saray tweetinden alıntı yaptı.

Geçen ay Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD ordusunun 2021 baharına kadar Afganistan'daki tüm askerleri geri çekme yolunda ilerlediğini söyledi. Ancak Perşembe günü Twitter'da yapılan sürpriz bir duyuruda Trump, bu zaman çizelgesini daha da yaklaştırdı ve askerlerin uzaklaşması gerektiğini söyledi. Bu yıl Noel. Birkaç askeri yetkili, Taliban ve Afgan hükümeti ile halihazırda zor olan müzakereleri tehlikeye atan seçim öncesi siyasi bir vaat olarak tanımlayarak bu süre hakkında şüphe duydu.

Trump Perşembe günü Fox Business Network'e "Onları eve getiriyorum, Afganistan'da 4.000 geziye düştük ve yıl sonuna kadar onları eve getireceğim, biz konuşurken eve gelecekler" dedi. "On dokuz yıl yeterli, polis olarak hareket ediyorlar, askerlik yapmıyorlar, dünyanın en büyük birliklerimiz var. IŞİD halifeliğinin yüzde 100'ünü yok ettim, [Kudüs kuvveti komutanı Kasım] Süleymani'yi öldürdüm, [DAİŞ lideri Ebu Bekir] El Bağdadi'yi öldürdüm. "

Trump, geçtiğimiz yıl İslam Devleti militanlarını öldürdüğünü, eski Başkan Barack Obama'nın Mayıs 2011'de El Kaide lideri Usame bin Ladin'in ölümüne yol açan çabalarından daha etkileyici olduğunu söyledi.

Haziran ayında yayınlanan ABD istihbarat raporları, Afganistan'daki koalisyon güçlerini öldürme karşılığında Taliban bağlantılı militanlara Rus ödülleri verildiğini ortaya koydu. ABD askerlerinin ödül hedeflenmesiyle ilgili rapor, çekilme görüşmelerindeki ilerlemeleri durdurdu. Associated Press Cumartesi günü, Trump'ın Afgan askerlerinin geri çekilme duyurusunun bir sürpriz olduğunu ve askeri yetkililerin planı "saçma" olarak nitelendirdiğini bildirdi.

Afganistan'da görev yapan eski bir piyade subayı olan Jason Dempsey AP Perşembe günkü röportajında "Ekim, bu yüzden hayır - bu çok saçma. Bu kesinlikle olamaz," dedi. "Üniformalı birlikleri çıkarmak için yüzeysel bir gösteri yapabiliriz, ancak açıkçası hala çok büyük bir yüklenici varlığımız var ve ülkede sahip olduğumuz her şeyin kapatılmasını ve geri çekilmesini denetlemek için üniformalı bir karargaha ihtiyacımız olacak."

ODI'nin Silahlı Gruplar Araştırma Merkezi direktörü Ashley Jackson, "Taliban'ın, Trump'ın askerleri Noel'e kadar eve getireceğini açıklamasını memnuniyetle karşılaması şaşırtıcı değil. Bunun için 19 yıl savaştılar," dedi. The Guardian gazetesine Perşembe günü verdiği röportajda.

Trump kampanyası, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Taliban'ın yeniden seçim teklifini onaylamasına, başkanın "gerekli her şekilde" Amerikan çıkarlarını her zaman koruyacağını söyleyerek yanıt verdi.

CBS News ile konuşan Taliban yetkilileri, geçen hafta koronavirüs enfeksiyonundan sonra Trump'ın sağlığı için başlangıçta nasıl endişelendiklerine dair açıklamalarda bulundu.

Çağrı sırasında başka bir Taliban kıdemli lideri, "Trump'ın COVID-19 pozitif olduğunu duyduğumuzda, sağlığı için endişelendik ama görünüşe göre iyileşiyor," diyerek, başkanın teşhisini son birkaç Beyaz Saray çalışanının yanında vurguladı. haftalar.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kanye West ve kızı North West'ten "Kanye'ye oy ver" çağrısı

Kanye West, 5 yaşındaki kızı North ile Londra'da katıldığı bir defilede “Kanye’ye oy ver” yazan kıyafetleriyle basına poz verdi.

Kaynak: NTV

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump tökezledikçe seçmenler seçimlerini kesinleştiriyor ve Biden’ın farkı açmaya devam ediyor

Arizona emekli Peg Bohnert, işadamının Beyaz Saray'ı "iyi çalışan bir makineye" dönüştüreceğini düşündüğü için 2016'da Donald Trump'a oy verdi.

BB19V7oP.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pennsylvania'daki bir işletme sahibi olan Ruth Mierzwa, hem ana yarışmacılar tarafından kapatıldı hem de üçüncü taraf bir aday seçildi.

Kuzey Carolina'daki bir üniversite öğrencisi olan Roman Uglehus, hiçbir zaman oy pusulası verme zahmetine girmedi.

Hepsi bu kez Demokrat aday Joe Biden'a oy vereceklerine karar verdiler, söyledikleri seçimler ya yapıldı ya da son haftalarda güçlendirildi çünkü Trump utanç verici sızıntılar, gülünç bir tartışma performansı ve bir Gül Bahçesi törenini içeren felaket bir gerileme yaşadı. ölümcül bir virüs için bir süper yayıcı.

2020 kampanyasının ev sahibi konumunda, görevdeki şirket için çok az iyi haber var. Biden desteği pekiştirirken, bu da anketlerde onun için uğursuz bir dönüş olarak görünüyor. Washington Post anket ortalamasına göre, yaz sonunda yüksek tek haneli rakamlarda Biden için istikrarlı bir ulusal lider olan şey Ekim başında 12 puana yükseldi.

Washington Post-ABC News anketi, Pazar günü yayınlanan bu eğilime uyuyor ve Biden'i ulusal olarak yüzde 54'e ve Trump'ı 42'ye koyuyor, bu da Biden'in Eylül anketinde yaptığı 10 puanlık avantaja benzer bir 12 puanlık lider. Önemli savaş alanı devlet anketleri biraz daha yakın bir çekişme göstermiş olsa da, gidişat açıktı.

Muhlenberg Koleji Kamuoyu Enstitüsü müdürü Chris Borick, "Bunlar devasa vardiyalar değil, ama çoktan aşağı indiğinizde işinizi daha da zorlaştırıyor" dedi. "Başkan için kötü olan daha da kötüleşti."

Dört yıl önce, başkanlık kampanyasının azalan günlerinde karar veren seçmenler, siyasi bir yeni gelen Trump için kararlı bir şekilde kırıldı ve ona şok bir zafer kazandırdı. Bu yıl, kanıtlar, kararını henüz vermemiş çok az kişinin olduğunu gösteriyor. Ama çitin üzerinde olanların çoğu, Biden’ın yanından aşağı iniyor gibi görünüyor.

Değişim, Borick’in memleketi Nasıra’da, Pa. Beyaz işçi sınıfından seçmenlerin bir zamanlar Demokrat kalesi 2016’da Trump’a kaydı ve ona devleti ulaştırmasına yardım etti. O yıl, Borick, Ana Cadde'nin Trump bayrakları ve tabelalarından oluşan bir deniz olduğunu ve görünürde neredeyse Hillary Clinton tabelası olduğunu söyledi.

Bu yıl, Trump teçhizatı geri döndü. Ancak son haftalarda, ön bahçelerden ve vitrinlerden filizlenen Biden tabelaları gölgede kaldı.

"Bu ne anlama geliyor? Bir kasabada bir sokak ”dedi. "Ancak köpeğimi gezdirmek, bu sefer kesinlikle 2016'dakinden çok daha farklı görünüyor."

Biden, Trump tarafından kapatılanların desteğini Clinton'ın yapmadığı bir şekilde pekiştiriyor gibi göründüğü için birçok seçmen için de farklı görünüyor.

Örneğin 2016'da bir üçüncü parti adayını destekleyen seçmenler arasında, yaklaşık yüzde 49'u şu anda bu sefer Demokrat adayı destekliyor. Pew Araştırma Merkezi'nin yakın tarihli bir anketine göre, yüzde 26'sının dörtte birinden biraz fazlası Trump'ı seçmeyi düşündüklerini söylüyor.

BB19V7oQ.img?h=721&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Pennsylvania’nın Luzerne İlçesinin bir sakini olan Mierzwa, 2016’daki iki büyük parti adayı için kolu çekemeyenler arasında.

"Trump'a dayanamadım ve Hillary'ye katlanamadım," dedi.

Trump, ilçesini maviden kırmızıya çevirirken, küçük işletme sahibi, Özgürlükçü aday Gary Johnson'a oy verdi.

Ancak bu yıl kayıtlı Cumhuriyetçi, Biden'a oy vermeye kararlı olduğunu söyledi. Son haftalarda her zamankinden daha net hale gelen bir seçim olduğunu söyledi.

"Trump bu noktada o kadar korkutucu ki, oyumu üçüncü bir tarafa harcayabileceğimi düşünmüyorum," dedi. "Daha da kötüye gidiyor. Yargıtay için yaptığı seçimden ırkçı yorumlarına, virüsü ele alışında kendisine katılmayan herkesi küçük düşürmesine kadar. Devam edebilirim. "

Biden, aksine, "onurlu". Bazı konularda onunla aynı fikirde olmasa bile, bu hafta bahçesine bir kampanya çim tabelası diktiğini destekleme konusunda yeterince güçlü hissediyor - bunu herhangi bir aday için ilk kez yaptığında.

77 yaşında emekli bir yönetim danışmanı ve ömür boyu Cumhuriyetçi olan Ralph Willard da bu yıl köklü gelenekten kopuyor. Halen pişman olduğu bir karar olan Lyndon Johnson 1964'ten beri Demokrat başkan adayına oy vermedi.

2016'da bir Cumhuriyetçiyi seçti, ancak partinin adayını seçmedi ve Mitt Romney adına yazdı. Cary, N.C., Raleigh'in hemen dışında, Trump'ı sadece başkanlık için değil, çoğu pozisyon için uygun bulmuyor.

Willard, O tehlikeli, dedi. Bence o çok kötü.

Yakın zamana kadar, yeniden yazma yolunu kullanmayı planlamıştı.

Ancak yaklaşık bir hafta önce, bir aile yemeği sırasında, 17 yaşındaki kızı Olivia, onu yeniden düşünmeye çağırdı: "Bana neredeyse gözyaşlarıyla baktı ve" Lütfen bana oy verir misin? "Dedi.

Willard, Biden'ı vasat "ama güvenli, makul" buluyor. Bu yüzden, yarım yüzyıldan fazla bir süredir ilk kez, başkan için bir Demokrat'a oy verecek. Umarım gökyüzü düşmez, dedi.

Tüm geciken kararlar Biden'ın yolunda gitmedi.

BB19UY8j.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Emily Holland, Pennsylvania’nın Allegheny İlçesindeki acil müdahale sistemi için gece vardiyasında çalışıyor ve aylardır kararsız. Hâlâ düşünüyor, ancak Çarşamba gecesi başkan yardımcılığı tartışmasında gördüklerinden, Trump'a yöneliyor.

"Geçen sefer Trump'a oy verdim ve yardım etmeye çalıştığını düşünüyorum" dedi.

Yine de 28 yaşındaki çocuğun, özellikle tavrı ve davranışları konusunda gerçek şüpheleri var. “Ülkenin ne kadar düşünceli ve ne kadar kaba olduğuna göre ikiye bölündüğünü düşünüyorum” dedi.

Bölümler Holland'ın ailesine kadar uzanıyor. Ailenin babasının tarafı Trump içindir. Annesinin tarafı Biden için. Babası bir polis memuru ve ailesinin birkaç üyesi orduda ya da poliste hizmet ediyor. Kuzenleri arasında ırklararası çiftler ve çocuklar var.

Yılın büyük meseleleri - ölümcül koronavirüsün yayılması ve Black Lives Matter protestoları - endişeli ve endişeli düşünmeye yol açtı.

"Zor bir karar," dedi.

Trump’ın en hevesli destekçileri ısrar etmiyor. Cumhuriyetçi aktivistler, cumhurbaşkanının tabanı arasında desteğin dört yıl öncekini bile aştığını söylüyor.

Lee County, Fla'daki yerel GOP'un liderliğine yardım eden Doris Cortese, "Ahşap işlerinden çıkan gönüllülerimiz var," dedi. "2016'dakinden çok daha fazla heves var. Kesinlikle. Soru yok."

Washington Post-ABC anketi, Trump taraftarlarının yüzde 71'inin “çok hevesli” olduğunu söylediğini ortaya çıkardı, 2016'da bu noktada yüzde 44'ten ve adayları hakkında aynı şeyi söyleyen Biden destekçilerinin yüzde 52'sinden daha fazla.

Ancak coşku mutlaka daha fazla oy anlamına gelmez. Trump, 2016 destekçilerinin büyük çoğunluğunu (Pew anketine göre yüzde 92) elinde tutarken, marjlarda karşılayamayacağı bazı kanamalar oldu. Washington Post-ABC News anketine göre, özellikle bağımsızlar kaçma belirtileri gösteriyor: Trump, grubu 2016'da dört puanla kazandı, ancak Biden'ın bu yıl onlarla 12 puanlık bir avantajı var.

BB19V4V0.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Arizona emekli Bohnert, dört yıl önce şansını denedikten sonra Trump'ı bir daha desteklemeyecek.

Siyasi bağımsız, başlangıçta Trump'ın iş deneyimini bir erdem olarak gördü ve normları çiğneme isteğini "Clintonlar, Bushlar, D.C.'de yaşayan ve nefes alan insanlar" dan olası bir mola olarak gördü.

Deneyimsizliği konusunda endişeliydi ama telafi etmenin yolları olduğunu düşündü.

“Etrafını uzmanlarla çevreleyeceğini ve onlardan öğreneceğini ve her şeyin yoluna gireceğini düşündüm” dedi.

Gerçek çok farklıydı. Trump'ın bir kriz anında yalan söyleme, rakiplerine saldırmaya ve gerçekleri görmezden gelmeye istekli olması, onu hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Başkanın potansiyel olarak ölümcül bir virüse yakalandıktan sonraki deneyimi - ciddiyeti azaltmaya devam ettiği - onu özellikle rahatsız etti.

"Bu covid ile davranışından dolayı bugün ondan bir hafta öncesine göre daha fazla nefret ediyorum" dedi.

Fikir değiştiren seçmenlere ek olarak, Biden yeni seçmenler arasında Trump'tan daha iyi performans gösteriyor. Pew, Demokrat'ı 2016'da oy kullanmayanlar arasında 54-38 farkla gösteriyor.

Cornelius, N.C.'den Asheville'deki North Carolina Üniversitesi'nde 21 yaşındaki bir son sınıf öğrencisi olan Uglehus, daha önce hiç oy vermedi, ancak ilk başkanlık tartışmasını izledikten sonra Biden için bir oy pusulası kaydettirip kullanmaya karar verdi. Ya da "Trump için değil" dediği gibi.

Trump'ın tartışma sırasında sık sık kesintiye uğraması ve zorbalığının kararını sağlamlaştırdığını söyledi. Trump'ın beyaz üstünlüğünü ve "geri çekilip hazır ol" dediği aşırı sağcı grup Proud Boys'u kınamadaki başarısızlığı da aynısını yaptı.

"Bu benim için vahşiydi," dedi Uglehus. “İnsanların onu körü körüne takip ettiğini kesinlikle hissediyorum. Nefretten gerçekten zevk alıyorlar. "

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Samuel L.Jackson, yeni Biden kampanya reklamında seçmenleri oy vermeye çağırıyor

Oy verin geri zekalılar oy verin. Neden? Çünkü o (Trump) sizin oy vermenizi istemiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fauci, yeni Trump reklamını yerden yere vurdu ve sözlerinin / yorumlarının bağlam dışına çıkarıldığını söyledi

Dr. Anthony Fauci Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın salgına verdiği tepkiyi öven bir kampanya reklamında, onun izni olmadan tamamen bağlamının dışına çıkarıldığını söyledi.

Fauci, 30 saniyelik reklamda videonun başlığına elipsler eklenmiş olarak, "Hiç kimsenin daha fazlasını yapabileceğini hayal edemiyorum." kırmak.

BB19misY.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ulusal Sağlık Enstitüleri Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. , 23 Eylül, Washington'da. (Graeme Jennings /)

CNN'e göre Fauci'nin sözleri, Mart ayında yapılan ve Beyaz Saray koronavirüs görev gücünün çabalarını övdüğü bir Fox News röportajından çıktı. O sırada, koronavirüs tehdidinin benzeri görülmemiş doğası ve tepkinin "herkes güvertede" doğası hakkında konuştu.

Kaynak: Daily News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Joe Biden, 1936 ABD seçimlerinden bu yana herhangi bir rakibinden daha iyi anket sonucuna ve farka sahip

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, son anketlerde Başkan Donald Trump'ı domine ediyor. Hayır, seçim henüz bitmedi ve Trump'ın hala göz ardı edilemez bir kazanma şansı var.

BB19USEr.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak tarihe bakıldığında, Biden'in bu noktada, başkanlık yarışında ilk bilimsel anketlerin yapıldığı 1936'dan bu yana herhangi bir rakibinden daha iyi bir konumda olduğu ortaya çıkıyor.

Pazar günü yayınlanan ABC News / Washington Post anketi, Biden'in gücünü gösteren en son anketti. Biden, olası seçmenler arasında Trump'a% 55 ila% 43'lük bir farkla liderlik etti. Anket, Biden'ı en az 10 puan ve% 50'nin üzerinde yükselten bu hafta yayınlanan üçüncü yüksek kaliteli ulusal anketti. Diğer ikisi CNN / SSRS ve Fox News'den.

Nitekim, anketlerin ortalaması Biden yaklaşık% 52 veya% 53 ve 10 ila 11 puan arasında bir artışa sahip. Bu, Seçime sadece 23 gün kala bir rakip için eşi görülmemiş bir konumdur.

1936'dan beri yapılan önceki 21 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, şu anda sadece beş meydan okuyan lider vardı. Bu beş kişiden sadece biri (1992'de Bill Clinton) 5 puandan fazla önde oldu. Bu beş kişiden hiçbiri anketlerde% 48'in üzerinde oy elde edemedi.

Diğer bir deyişle, Biden, kampanyanın bu geç döneminde% 50'nin üzerinde olan ilk rakip.

Bu aynı zamanda 2016 kampanyasıyla büyük bir fark yaratmaya devam ediyor. Hillary Clinton, Ekim 2016'da 7 puan gibi yüksek bir farkla Trump'ın önündeyken, hiçbir zaman oyların% 50'sine yaklaşamadı. Trump, 2016'da bir zafer kazanmak için yalnızca kararsız veya üçüncü parti seçmenlerin (adaylarını cezalandıracak olan) aslan payını kazanmak zorunda kaldı.

Kararsız veya mevcut üçüncü parti seçmenlerin her biri şimdi Trump'a gitse bile, ülke çapında hala yaklaşık 5 ila 6 puan gerileyecektir. Bu noktada 1936'dan beri görevdeki bir şirkette durum böyle değil.

Tabii ki, önemli olan Seçim Kurulu. Ulusal olarak 5-6 puan kaybederse, Trump'ın Seçici Kurul'u kazanabileceği çok az evren var.

Pazar günü CBS News / YouGov'dan yapılan yeni anketler, Biden'ın bazı önemli savaş alanlarında% 50'nin üzerinde olduğunu gösteriyor. Michigan ve Nevada'da% 52 ila% 46 önde. Trump'ın 2016'da 9 puan fark ettiği ve Biden için kazanması gereken bir yer olmayan Iowa'da yarış% 49 ile berabere kaldı.

Kaputun altına bir bakış, Biden'ın neden bu kadar güçlü bir konumda olduğunu ortaya koyuyor. Koronavirüs salgını başladığından bu yana Covid-19, Gallup anketlerinde ülkenin en önemli sorunu olma yanılgısının marjı içinde veya içinde yer aldı.

Oy kullanma çağında görevdeki kişileri mağlup eden üç meydan okuyucunun (1976'da Jimmy Carter, 1980'de Ronald Reagan ve 1992'de Bill Clinton), Amerikalıların ulusun en önemli sorunu olduğunu düşündüğü şeyle başa çıkma konusunda iktidardan daha çok güvenildi. Ancak hiçbirine seçmenlerin% 50'den fazlası güvenmiyordu.

Bugün, pandemi söz konusu olduğunda Biden'ın Trump'a göre büyük bir avantajı var. Son CNN anketindeki olası seçmenlerin net çoğunluğu (% 59), Biden'ın salgını daha iyi idare edebileceğini söyledi. Sadece% 38'i Trump'ın Biden'dan daha iyi bir iş çıkaracağını söyledi.

Temmuz ayında belirttiğim gibi, gerçekten önemli olan tek konu Trump'ın koronavirüsü ele alması. Şu anda seçmenlerin kafasında başarısız oluyor.

Sonuç olarak aynı seçmenlerin çoğunluğu Biden'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin bir sonraki başkanı olmasını tercih ediyor.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Birden çok rapora göre: GOP (Cumhuriyetçiler), Beyaz Saray ve Trump'ın kampanyasındaki insanlar Beyaz Saray'ı ve belki de Senato'yu kaybedeceklerini düşünüyor

BB19WbcN.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yakın tarihli bir dizi rapora göre, Cumhuriyetçiler ve Beyaz Saray yetkilileri, Başkan Donald Trump'ın yenilgiye gitmesinden korkuyor.

Bazıları GOP'un 3 Kasım'da Demokratik oyların "mavi dalgasında" Senato'nun kontrolünü kaybedeceğinden korkuyor.
Cumhuriyetçilerden gelen hüzün, Trump için giderek olumsuz bir tablo çizen anket verileriyle destekleniyor gibi görünüyor.

Trump'ın Joe Biden ile yaptığı tartışmada çok eleştirilen performansı ve COVID-19 teşhisi konulduğunda sergilediği davranış, seçmenleri yabancılaştırdığı söylenen faktörler arasında.

Çok sayıda rapora göre Cumhuriyetçi Parti ve Beyaz Saray'da Demokrat adayı Joe Biden'in heyelan başkanlık seçimi zaferi için yolda olabileceğine dair korkular artıyor.

Hafta sonu, Trump kampanyası için daha fazla kasvetli anket verisi getirdi ve Pazar günü yayınlanan bir ABC / Washington Post anketi, Biden'in Trump'ın% 41'ine olası seçmenlerin% 53'ünün desteğine sahip olduğunu gösterdi.

Sonuç, başkanın Biden'ı ortalama 10 puan veya daha fazla takip ettiğini gösteren bir dizi diğer anketteki trendlerle eşleşti.

New York Times tarafından derlenen verilere göre, Swing eyalet anketleri daha fazla kötü haber getirdi - Biden 2016'da Cumhuriyetçilere çevrilen eyaletlerde lider olmaya devam etti: Pennsylvania, Wisconsin ve Michigan, New York Times tarafından derlenen verilere göre.

Bu eyaletlerdeki ırklar daha sıkı olsa da, Biden'ın liderliği tutarlıydı. Endişeli içeriden birinin yol açtığı kötü manşetlere yol açtı:

Associated Press, Pazartesi günü, onlarca Beyaz Saray ve Trump kampanya yetkilisine atıfta bulunarak, Trump'ın Biden ile ilk tartışma performansını geniş çapta eleştirdiği korkusunu ve COVID-19 teşhisi konulduktan sonraki düzensiz tepkinin, onların sadece Beyaz Saray'ı değil, Senatoyu da kaybetmesine yol açabileceğini bildirdi. .
Cuma günü NBC News, Cumhuriyetçi bağışçıların ve görevlilerin "mavi dalga" nın gelmesinden endişe ettiklerini bildirdi. Bazıları tarafından kayıp bir dava olarak görülen başkanlık yarışından kaynakların, savunmasız Kongre koltuklarının korunmasına kaydırılmasından yana oldukları söyleniyor.
Teksas GOP Senatörü Ted Cruz Cumartesi günü GOP'un "Watergate oranlarında bir kan banyosu" ile karşı karşıya olduğu ve koşullar yanlış olursa Senato ve Beyaz Saray'ın kontrolünü kaybedebileceği konusunda uyardı.
Reuters ayrıca geçen hafta, GOP'un Demokratların Senato'nun kontrolünü ele geçirmeye hazır olduğundan giderek daha fazla endişelendiğini bildirdi. Senato'nun kıdemli bir Cumhuriyetçi yardımcısı çıkışına, Trump'ın koronavirüs teşhisinin partinin çoğunluğunu savunma umutları için "tabuttaki çivi; her şey bitti" olduğunu söyledi.
AP'nin bildirdiğine göre, Trump'ın zafer umutları azalıyor gibi görünse de, bazı kampanya yetkilileri, başkanın bu hafta geri adım atabileceğine inanıyor.

Yargıç Amy Coney Barrett'in Pazartesi günü başlayan Senato onay oturumlarının pandemiden uzaklaşması ve muhafazakarları ateşlemesi bekleniyor.

Diğer yetkililer, 2016'da olduğu gibi, anketörlerin Trump'a verilen destek düzeyini yeterince değerlendirmediğini ve seçim gecesinin onu sürpriz bir kazanan olarak geri getireceğini umuyor.

Ancak şimdiye kadar, birçok sadık kişinin daha muhtemel olduğuna inandığı gibi görünen, hem Kongre'yi hem de Beyaz Saray'ı ele geçiren Demokratların kıyamet günü senaryosu.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kuzey Kore'nin 'canavar' füzesi, bir sonraki ABD başkanına tehditkar mesajlar gönderiyor

TOKYO — Barack Obama'nın ABD başkanı olarak göreve gelmesinden dört ay sonra, Kuzey Kore ikinci nükleer testiyle kendisini diplomatik gündemin zirvesine taşıdı. Şimdi son ABD seçimlerinden bir aydan daha kısa bir süre önce, Kuzey Kore kazananlara önceden haber verdi: 2021'de manşetlere geri döneceği ve muhtemelen baş ağrısı olacağı kesin.

BB19WcwC.img?h=713&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Nedeni: Cumartesi günü Pyongyang sokaklarında Kuzey Kore’nin nükleer caydırıcısının ABD anavatanı için çok gerçek bir tehdit olduğunu hatırlatan devasa, yeni bir kıtalararası balistik geçit töreni.

Kaliforniya, Monterey'deki Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Çalışmaları Merkezi'nin Doğu Asya Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Programı direktörü Jeffrey Lewis, "Kuzey Korelilerin söylediği şey, parayı füze savunmamızı yenebilecek sistemler inşa etmek için harcamaya kararlı olduklarıdır" dedi. . "Belki birçoğu geçemeyecek, ancak bazıları geçecek ve biliyorsunuz, bundan hoşlanmayacağız."

Cumartesi günkü askeri geçit töreninde Kuzey Kore, küçük silahlardan kimyasal savaş için tasarlanmış maskelere kadar daha önce hiç görülmemiş bir dizi modern askeri teçhizatı ve denizaltından fırlatılan yeni bir balistik füzeyi tanıttı. Ancak doruk noktası, şimdiye kadar yapılmış en büyük karayolu mobil sıvı yakıtlı balistik füzelerden biri olan 11 akslı bir araçta taşınan yeni bir ICBM'nin görüntüsü oldu.

Geçit töreninden önce yaptığı konuşmada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkenin askeri kuvvetlerinin caydırıcı olduğunu ve "belirli herhangi bir kişiye" yönelik olmadığını söyledi. Ancak uzmanlar, sergilenen donanımın farklı bir hikaye anlattığını söyledi.

Seul’deki devlet tarafından işletilen Kore Savunma Analizleri Enstitüsü’nde araştırmacı olan Lee Ho-ryung, “Elbette hedef açıkça Amerika Birleşik Devletleri” dedi. "Gerçekten sadece kendini savunma amaçlıysa, Kuzey Kore'nin daha büyük ve daha güçlü bir ICBM geliştirmesine gerek yok."

Geçmişte, Kuzey Kore bazen orijinal makaleden daha çok maket gibi görünen füzeleri sergiledi ve füzelerin gösterildikten sonra test edilmesi aylar hatta yıllar aldı.

Pazartesi günü, Güney Kore ordusu endişelerini dile getirdi, ancak hala yeni ICBM'nin gerçek olup olmadığını belirlemeye çalıştığını söyledi. Seul'ün casus teşkilatına bağlı Ulusal Güvenlik Strateji Enstitüsü, füzenin henüz test edilmemiş olmasının, "gerçek savaş kullanımından çok siyasi bir gösteri olduğunu" gösterdiğini söyledi.

Ancak bağımsız uzmanlar, füzenin gerçek göründüğünü ve muhtemelen Kim'in yıl sonunda övündüğü "yeni stratejik silahı" temsil ettiğini söyledi - füze teknolojisini geliştirmeye yeniden odaklanmanın ürünü.

Daha önce en büyük ICBM olan Hwasong-15, Kasım 2017'de test edildi ve tahmini yaklaşık 8.000 millik bir menzile sahip, yani şimdiden Amerika kıtasının tamamına ulaşabilirdi. Yeni füze daha uzun ve daha kalındır, yani potansiyel olarak daha fazla yakıt ve / veya daha büyük motorlar taşıyabilir.

Açık Nükleer Ağ direktör yardımcısı Melissa Hanham, "Daha ileri gitmeleri gerekmediği için, bu gerçekten yüke daha fazla ağırlık koymakla ilgili" dedi.

Başka bir deyişle, Hanham, bu füzenin ya birden fazla nükleer savaş başlığı taşımak için tasarlanmış bir füze olduğunu ya da uzmanların saman veya yansıtıcı balonlar gibi savunma önleme füzelerini karıştıran "delme yardımları" dediği tuzaklar olduğunu söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya, silolarda depolanan çok daha büyük katı yakıtlı ICBM'ler üretti, ancak Kuzey Kore taşınabilir sıvı yakıtlı roketlerin hareketliliğini ve öngörülemezliğini tercih ediyor.

BB19VVGT.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bununla birlikte, bu yaklaşımın dezavantajları vardır: sıvı itici gaz uçucudur ve füze normalde yalnızca ateşlemeden hemen önce doldurulur. Yakıt ikmali süreci zamanı, insanları ve bir akaryakıt kamyonu konvoyunu içerir ve Amerika Birleşik Devletleri'ne onu yerde yok etmesi için bir pencere sağlar.

"Devasa sıvı yakıtlı ICBM kesinlikle hantal ve işletilmesi tehlikelidir - ve önleme eğilimindedir - ancak Kuzey Kore için konumu her zaman Amerika Birleşik Devletleri tarafından bilinen sabit, silo tabanlı bir ICBM'den daha iyidir. Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'nın kıdemli bir üyesi olan Ankit Panda dedi.

Panda, ön analizinin füzenin potansiyel olarak Kuzey Kore’nin üç veya dört nükleer savaş başlığını taşıyabileceğini gösterdiğini söyledi. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'ne büyük bir güvenlik sorunu ve Alaska merkezli füze savunma sistemine büyük bir mali yük getiriyor.

Lewis, "Alaska'daki sistemin çalışma şekli, her savaş başlığına dört önleme aracı fırlatmalarıdır" dedi. "Çalışacaklarına güvenleri yüksek değil, bu yüzden dörde bir atış yaparlarsa, yüzde 97 şansa sahip olacaklar."

Başka bir deyişle, Cumartesi günü sergilenecek füzelerden sadece üçü 12 önleme gerektirecek ve müdahalenin işe yarama şansı mükemmel değil. Lewis, Obama en son 14 önleyici sipariş verdiğinde yaklaşık 1 milyar dolara mal oldu, yani "Kuzey Kore için savaş başlığı eklemenin ABD'nin önleme araçları eklemesinden çok daha ucuz" olduğunu söyledi.

Kuzey Kore'nin yeni canavar ICBM'sini ne zaman test edeceğini söylemek imkansız. Nisan 2018'de nükleer ve ICBM testlerinde bir moratoryum ilan etti, ancak Kim geçen yılın sonunda artık bu sözle bağlı hissetmediğini söyledi.

İlk Trump döneminde istediğini elde edemeyen Kuzey Kore, taviz taleplerinin izlediği tanıdık bir tırmanma döngüsü içinde sıcaklığı artırıyor gibi görünüyor.

"Kuzey Korelilerin şunu söylediği o döneme geri döndük:" Pekala, bize istediğimizi vermek istemezsin. Gidip hayatınızı perişan edebiliriz, "dedi Lewis.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump hastaneden ayrıldıktan bir hafta sonra Florida'da kampanya mitingi düzenledi

Başkan Trump, ABD genelinde bir haftalık kampanya duraklamalarının öncesinde Florida'da bir mitingle yola döndü. Trump'ın doktoru, başkanın koronavirüs için negatif test ettiğini söyleyen bir not yayınladı.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden: Trump ne kadar uzun süre başkan kalırsa, o kadar kötüye gidiyor gibi görünüyor

Demokratik cumhurbaşkanı adayı, Başkan Trump'ın koronavirüsü ele alışını tartışıyor.

Kaynak: FOX NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump en çok ihtiyaç duyduğu eyaletlerde çöküyor - Biden Clinton’ın 2016 marjlarıyla eşleşiyor

Yeni anketler, Donald Trump'ın Beyaz Saray'ı elinde tutmak için kazanması gereken kilit eyaletlerde geride kaldığını gösteriyor ve 43 eyalette oylama süreci devam ediyor. Bununla birlikte, kanıtların geniş bir görünümü, hem Biden'in "yükseldiğini" ancak yarışın "sona ermekten çok uzak" olduğunu gösteriyor, MSNBC'den Ari Melber, bir seçim güncellemesi ve aynı noktada Hillary Clinton ile karşılaştırıldığında Biden'ın duruşuyla karşılaştırma sağladığını bildirdi. döngü.

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın Florida mitinginden fotoğraflar, destekçilerin birbirine yakın olduğunu ve Trump'ın COVID-19'u ilk elden deneyimlemesine rağmen maske takmadıklarını gösteriyor

BB19Xzcb.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Trump'ın Florida mitinginden fotoğraflar, destekçilerin birbirine yakın olduğunu ve Trump'ın COVID-19'u ilk elden deneyimlemesine rağmen maske takmadıklarını gösteriyor

Trump Pazartesi günü Florida'da bir miting düzenledi.

Bu, 2 Ekim'de pozitif bir COVID-19 testi duyurduğundan bu yana yaptığı ilk ralliydi.

Fotoğraflar, destekçilerin bir araya toplandığını ve pek azının maske takmadığını gösteriyor.

Başkan Donald Trump, iki haftadan kısa bir süre önce COVID-19 teşhisi konulmasından bu yana Florida'da ilk mitingini düzenledi.

Trump, kendisinin ve First Lady Melania Trump'ın 10 gün önce 2 Ekim sabahı erken saatlerde COVID-19 için pozitif test yaptığını açıkladı.

Bir düzineden fazla yakın arkadaşı ve Beyaz Saray personeli de virüs için pozitif test yaptı.

BB19XpzS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Başkanın çevresinde pozitif test yapanların çoğu, Trump'ın Yüksek Mahkeme adayını resmen açıkladığı 26 Eylül'deki bir etkinliğe katıldı.

O etkinliğe en az 150 katıldı ve çoğu maske takmadı ya da sosyal mesafe egzersizi yapmadı.

Miting öncesinde Beyaz Saray doktoru, Trump'ın "ardışık" günlerde negatif test yaptığını ve artık bulaşıcı olmadığını söyledi - ancak Trump'ın hangi günlerde negatif test ettiğini belirtmedi.

BB19XwGX.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Pazartesi günü Orlando Sanford Uluslararası Havalimanı'na, çoğu maske takmayan ya da sosyal olarak uygun bir şekilde mesafeli olmayan binlerce destekçi, Trump'ın konuşmasını duymak için toplandı.

Mitinge katılanlar arasında GOP Florida Valisi Ron DeSantis ve Trump'ın bağış toplayıcıları Kimberly Guilfoyle, ikisi de (aşağıda) maske takıyor.

BB19Xzcr.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Olay dışarıda yapılırken bulaşmayı azaltıyor, uzmanlar sosyal mesafeyi korumanın ve maske takmanın koronavirüs bulaşma riskini azalttığını söylediler.

BB19XFRo.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Florida salgından çok kötü etkilendi.

BB19XB9T.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Eyalet, 15.000'den fazla ölümle 736.000'den fazla vaka yaşadı.

BB19XpzZ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Eyalet yazın çoğu için önemli bir noktaydı ve vakalar azalmaya başlarken, Vali Ron DeSantis'in restoranların ve küçük işletmelerin geçen ayın sonlarında tamamen yeniden açılmasına izin vermesinden sonra tekrar ateş açtılar.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fauci, bir kampanya reklamında ABD'nin COVID-19 tepkisini bağlam dışında öven bir klibini kullandıktan sonra Trump kampanyasının kendisini 'gerçekten taciz ettiğini' söyledi

BB19XpE2.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

ABD'nin en iyi bulaşıcı hastalıkları uzmanı Dr. Anthony Fauci, Trump'ın kampanyasını, sözlerini bağlam dışında ve rızası olmadan yakın tarihli bir siyasi reklamda kullandığı için eleştirdi.

Fauci Pazartesi günü The Daily Beast'e "Bunu isteğim dışında yaparak beni taciz ediyorlar," dedi.

Fauci hafta sonu CNN'e, Mart ayında düzenlediği basın toplantısında sözlerinin bağlam dışına çıkarıldığını söyledi.

Kampanya reklamı, Fauci'nin "Hiç kimsenin daha fazlasını yapabileceğini hayal edemiyorum" yorumunun Başkan Donald Trump'a atıfta bulunuyormuş gibi görünmesini sağladı, ancak bunun yerine Fauci'nin üyesi olduğu Beyaz Saray koronavirüs görev gücüne atıfta bulunuyordu. .

ABD'nin en iyi bulaşıcı hastalıkları uzmanı Dr. Anthony Fauci, Trump kampanyasını, ABD'nin koronavirüs tepkisini öven bağlam dışı bir klibi yayınladıktan sonra onu "fiilen taciz etmekle" suçladı.

Fauci, Pazartesi günü CNN'den Jake Tapper ile yaptığı bir röportajda, Trump kampanyasının başka bir reklamla tekrar yapmasının "çirkin" ve "korkunç" olacağını söyleyerek hareketi kınadı.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Fauci, kampanya reklamında Başkan Donald Trump'ı övdüğünü öne süren bir şekilde yer aldı.

Fauci, reklamda "Kimsenin daha fazlasını yapabileceğini hayal edemiyorum" dedi.

Ancak bu yorumu, üyesi olduğu Beyaz Saray koronavirüs görev gücü hakkında yaptı ve özellikle Trump hakkında değil.

Bulaşıcı hastalık uzmanı hafta sonu CNN'e, Mart ayında düzenlediği basın toplantısında sözlerinin bağlamından ve rızası olmadan çıkarıldığını söyledi.

Fauci CNN'e verdiği demeçte, "Neredeyse 50 yıllık kamu hizmetimde hiçbir siyasi adayı kamuoyuna açık bir şekilde onaylamadım," dedi. "GOP kampanyası reklamında iznim olmadan bana atfedilen yorumlar, federal halk sağlığı yetkililerinin çabaları hakkında aylar önce yaptığım geniş bir açıklamadan bağlam dışına çıkarıldı."

Fauci hareketi şiddetle eleştirirken, The Daily Beast'e Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Trump kampanyasının kendisiyle birlikte başka bir reklam yayınlaması durumunda görev gücünden istifa etme şansının olmadığını söyledi.

Fauci, "En çılgın hayallerimde hiç bırakmayı düşünmedim," dedi.

Fauci, The Daily Beast'e, yorumlarını siyasi reklamlarda kullanma taktiğinin kampanyaya karşı "geri tepmeye geri dönebileceğini" söyledi.

"Bunu benim isteğim dışında yaparak, aslında beni taciz ediyorlar" dedi. "Kampanya reklamları oy almakla ilgili olduğundan, beni taciz etmeleri bazı seçmenleri geri çevirmek gibi ters bir etkiye sahip olabilir."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.