Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Trump, Putin ve Xi'den daha az güvenilir . Trump ABD'nin en yakın müttefiklerinden tarihsel olarak düşük bir onay alıyor

BB194wu2.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amerika Birleşik Devletleri'nin imajı uluslararası toplum içinde kötüleşti ve Pew'in yirmi yıl önce oy kullanmaya başladığından bu yana kilit müttefikler arasında tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı.

  Ankete katılan 13 ülke arasında Kanada, Fransa, Almanya, İngiltere ve Japonya bulunmaktadır.

Sonuçlar, insanların Trump'a lider olarak Rusya'dan Vladimir Putin ve Çin'den Xi Jinping'den daha az güvendiğini gösterdi.

Halkın çoğu, Trump'ın ABD'nin koronavirüs tepkisini yanlış yönettiğini de söylüyor.

Başkan Donald Trump, görevde olduğu süre boyunca Amerikalılardan ortalama olarak düşük onay notları aldı ve yeni veriler, dünyanın dört bir yanındaki insanların onu çok olumsuz görmeye devam ettiğini gösteriyor.

Pew Araştırma Merkezi, bir düzineden fazla ABD müttefikinin kamuoyundaki tavrını araştırdı ve sonuçlar, Trump'ın başkan olduğundan bu yana lehinde bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Aralarında Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Japonya, Kanada ve Avustralya'nın da bulunduğu bir avuç avuç, Pew'in yaklaşık yirmi yıl önce oylamaya başlamasından bu yana ABD ile ilgili rekor düzeyde en düşük olumlu görüşlerini verdi.

Kanada'da beş kişiden biri, bir yıl önce bu görüşe sahip olan yüzde 51'e göre ciddi bir düşüşle Trump'a olan güvenini ifade etti.

Benzer şekilde, Almanların ABD'ye "en kötü notlarından" bazılarını verdiğini belirtiyor yazarlar, yalnızca% 10'unun Trump'a güvendiğini söylerken, Barack Obama başkan iken 2019'da% 13 ve 2016'da% 86.

Ankete katılan 13 ülkedeki çoğu insan, Trump'a "doğru şeyi yapma" konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e kıyasla daha az güvendiklerini söyledi.

Lider olarak Trump'a güvenenlerin oranı yalnızca ortalama% 16 iken, aynı şeyi Xi için ve% 23 Putin için de söylüyor.

Genel olarak, rapor, insanların kabaca% 34'ünün ABD hakkında olumlu bir görüş ifade ettiğini ortaya koydu. Pew Araştırma Merkezi anketini 10 Haziran - 3 Ağustos tarihleri arasında 13.273 katılımcıya gerçekleştirdi.

Trump, son dört yılda dünyanın geri kalanı tarafından sürekli olarak düşük derecelendirilmiş olsa da, Salı günü yayınlanan çalışma, muhtemelen koronavirüs tepkisi nedeniyle ABD'nin uluslararası itibarının derinleşen bir düşüş eğilimini gösteriyor - ABD, dünyanın bildirilen en yüksek ölümüne sahip. geçiş ücreti, 200.000'e yaklaşıyor.

13 ülkenin tümü, pandemiyle başa çıkma konusunda ABD'nin en düşük sırada yer aldı ve ülkenin iyi bir iş çıkardığını söyleyenlerin sadece% 15'i ortalamada.

Öte yandan Almanya, Batı Avrupa ülkesinde etkili bir koronavirüs müdahalesine liderlik ettiği için uluslararası çapta övülen Şansölye Angela Merkel'e güven duyduğunu söylerken, medyan% 76 ile en yüksek notu aldı.

Pew anketi, ses kayıtlarının salgının başlangıcında virüsün şiddetini alenen küçümsediğini ortaya çıkardıktan sonra, halk sağlığı kriziyle nasıl başa çıktığı konusunda Trump'a yönelik ulusal olarak yenilenen eleştirilerin ortasında geldi.

Gazeteci Bob Woodward ile Salı günü yayınlanan "Rage" adlı kitabında detaylandırdığı bir dizi röportajda Trump, COVID-19 tehdidini Şubat ayı başlarında kabul ederken, Amerikan halkına bunun "grip gibi" olduğunu yalanladı.

Salı sabahı "Fox & Friends" ile yaptığı röportajda Trump, kitabı "çok sıkıcı" olarak nitelendirdi ve "çok hızlı" okuduğunu iddia etti.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Scientific American Dergisi Tarihinde İlk Defa Bir Başkan Adayını Desteklediğini Açıkladı: Joe Biden

Scientific American, derginin 175 yıllık tarihindeki ilk onayı olan başkanlık için Joe Biden'ı destekliyor. Editörler, Başkan Trump'ın koronavirüs salgınına verdiği tepkiyi "dürüst olmayan ve beceriksiz" olarak nitelendirirken derginin Ekim politika ve etik bölümünde Biden'ı desteklediler.

BB194mud.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Duyuruda editörler, desteğin hafife alınmadığını, ancak "Donald Trump'ın ABD'ye ve halkına kötü bir şekilde zarar verdiğini - çünkü kanıtı ve bilimi reddettiğini" desteklemek için yeterli kanıt olduğunu yazdı. Makale ayrıca, Trump yönetiminin mevzuatta çevresel korumaları ve tıbbi bakımı geri alma konusundaki sayısız kararını da hesaba katıyor.

Editörler, "Bu nedenle, sağlığımızı, ekonomimizi ve çevremizi korumak için gerçeklere dayalı planlar sunan Joe Biden'a oy vermenizi istiyoruz" diye yazdı. "Bu ve öne sürdüğü diğer öneriler, ülkeyi daha güvenli, daha müreffeh ve daha adil bir gelecek için yoluna sokabilir."

Onay, koronavirüs salgınının Amerika'daki ölü sayısı 195.000'i aştığında, milyonlarcası korkunç orman yangınları ve kasırga mevsimleriyle tehdit edildiğinde ve Bay Trump iklim değişikliği gerçeğine meydan okumaya devam ederken geliyor. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ile ölümcül batı yangınları hakkında bir brifingde, Bay Trump, iklim değişikliğinin büyüyen yangınların bir parçası olmadığını iddia etti ve "Bilimin aslında bildiğini sanmıyorum" dedi.

Başkanlık seçimine 50 günden az bir süre kala, hem Biden hem de Bay Trump ülke çapında kampanya etkinliklerini hızlandırıyor. Trump kampanyası, Amerikan bilim kurumlarının verimsizliğini iki katına çıkarırken, birçok eyalette büyük kalabalığa karşı kurallara rağmen mitingler düzenlerken, Biden kampanyası iklim değişikliği konusundaki mesajlarında daha da güçlendi.

"Dört yıl daha Trump'ın iklimi inkar edersek, orman yangınlarında kaç tane varoş yanacak?" Biden bir Delaware kampanyası konuşmasında sordu. "Kaç tane banliyö mahallesi sular altında kalacak? Süper fırtınalarda kaç tane banliyö havaya uçacak?"

Editörler, Bay Trump'ın halka açık yerlerde maske takmamak ve test için ulusal bir strateji geliştirememek de dahil olmak üzere COVID-19 sağlık krizine tepkisine odaklanırken, Biden'ın ekonomik iyileşme, halk sağlığı ve aile odaklı planlarını da not ettiler. girişimler, ona "verileri takip eden ve bilim tarafından yönlendirilen bir sicile sahip" bir aday diyor.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bir Facebook Komplo Teorisi Videosu Gönderen HHS Yetkilisi Herkesten Bu Konuda Özür Diledi

BB194Ea9.img?h=253&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

WASHINGTON — Sağlık ve İnsan Hizmetleri iletişim yetkilisi Michael Caputo, hükümet bilim adamlarını Başkan Trump aleyhine plan yapmakla suçladığı ve seçimden sonra şiddet patlak vereceği konusunda uyardığı bir Facebook videosu nedeniyle çalışanlardan özür diledi.

Trump müttefiki ve eski Cumhuriyetçi stratejist olan Bay Caputo, HHS Sekreteri Alex Azar ve HHS personeline, konuya aşina bir kişiye göre videonun departmana kötü bir şekilde yansıtıldığından pişman olduğunu söyledi.

Bay Caputo o zamandan beri Facebook ve Twitter hesaplarını sildi ve The Wall Street Journal videoyu izlemedi. Ancak basında çıkan haberlere ve onu gören kişilere göre, Bay Caputo videoda, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri içerisinde Bay Trump'a karşı bir direniş birimi olduğunu iddia ederek, "ateşin daha sonra başlayacağı" konusunda uyardı. seçim ve Trump destekçilerini çağırdı: "Silah taşıyorsanız, cephane alın."

Bazı halk sağlığı uzmanları ve Demokratlar, Bay Caputo'nun görevden alınmasını talep ediyor, onu hükümetteki bilim insanlarına politik olarak baskı yapmakla suçluyor ve iş için uygunluğunu sorgulaması için sosyal medya davranışından bahsediyor.

Columbia Üniversitesi Mailman Halk Sağlığı Okulu'nda virolog olan Angela Rasmussen Pazartesi günü tweet attı. "Bu kesinlikle dehşet verici". "HHS'deki Halkla İlişkilerden Sorumlu Yardımcısı, komplo teorileri satıyor, HHS içindeki halk sağlığı kurumlarının altını etkin bir şekilde baltalıyor ve silahlı bir ayaklanma korkusunu körüklüyor."

Senatör Patty Murray (D., Wash.) Bay Azar'ın Bay Caputo'nun istifasını talep etmesini istedi.

"Bakan Azar'ın, CDC bilim adamlarına kamuya açık bir şekilde saldıran ve kilit CDC raporlarına özel olarak müdahale eden, Başkan Trump için evet-adam olan Michael A.Caputo'nun böylesine etkili bir rolde hizmet vermeye devam etmesine izin verirken, temel sorumluluklarını yerine getiremeyeceği açık. , ”Dedi.

Journal ile Salı günü yaptığı röportajda Caputo, şiddet hakkındaki yorumlarının, bir adamın videosunu evinin dışında kaydederken kendisini tehdit etmesinden sonra geldiğini söyledi. Pandemi üzerinde çalışmaktan dolayı kendisini stresli hissettiğini ve sağlık görevlilerine siyasi baskı yapmaya çalışmadığını söyledi.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski Pence yardımcısı, Trump'ın Covid karşısında acizliğini eleştirdi ve Biden'a oy vereceğini söyledi

Perşembe günü yayınlanan bir reklamda, Beyaz Saray koronavirüs görev gücünün eski bir kıdemli danışmanı, Başkan Donald Trump'ı pandemikten daha çok yeniden seçilmesiyle ilgilenen kaprisli bir lider olarak eleştirdi ve Demokrat rakibi Joe'ya oy vereceğini söyledi. Biden, Kasım ayında.

BB19a2ev.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ağustos ayında yönetimden ayrılmadan önce Başkan Yardımcısı Mike Pence'e terörle mücadele ve yurt güvenliği danışmanlığı yapan Olivia Troye, idarenin virüsü kontrol altına alma çabalarında Trump'ı güçten düşüren bir aktör olarak gösteren lanetleyici anekdotları paylaştığı bir reklamda yer aldı. . Trump'ın, virüsün ABD'ye ağır akınlar yapmasından önceki yılın başlarından itibaren, görev gücünün salgına hazırlık çabalarına karşı küçümsediğini söyledi.

Troye, "Başkanın virüsün bir aldatmaca olduğunu söylediğini ve olmadığını bildiğimizde her şeyin yolunda olduğunu söylediğini görmek şok ediciydi," dedi. "Kendisinden başka kimseyi umursamıyor."

Troye ayrıca Trump'ın bir toplantı sırasında şunları söylediğini de iddia etti: "Belki de bu Covid olayı iyi bir şeydir. İnsanlarla el sıkışmayı sevmiyorum. Bu iğrenç insanlarla tokalaşmak zorunda değilim. "

Troye, bu sözün, o zamandan beri yaklaşık 200.000 Amerikalı'nın hayatına mal olan bir salgına karşı başkanın saygısız tavrını özetlediğini söyledi.

Troye açık bir Cumhuriyetçi ve reklam Trump'a Karşı Cumhuriyetçi Seçmenler grubu tarafından yayınlanmıştı. Washington Post, Troye’nin önceki rolüyle ilgili hayal kırıklıklarını ilk kez bildirdi.

Beyaz Saray, Troye'nin hoşnutsuz ve kinci bir eski görevli olduğunu söyleyerek, sık sık personelden eleştirmenlere karşı savunmasını kullanarak iddiaları derhal reddetti. Beyaz Saray Basın Sekreteri Kayleigh McEnany Perşembe gecesi, Beyaz Saray'dan ayrılmasının ardından Troye'nin bir mektubunu tweetledi. Görev gücünün hastalıkla mücadele çalışmalarına övgüde bulundu.

Mektupta, "Hepinizin doğru şeyi yapmaya ne kadar adanmış ve adanmış olduğuna ilk elden şahit oldum" dedi.

Ancak Troye’nin eleştirileri yönetime değil, özellikle başkana yönelikti. Reklamda, görev gücü ile çalışmanın "bir ömür boyu fırsat ve onur" olduğunu söyledi.

Reklamda, "Her gün kalbimi ve ruhumu bu role koyuyorum" dedi. “Ama bazı noktalarda gece eve gelirdim, aynaya bakar ve gerçekten bir fark yaratıyor musunuz? Çünkü ne kadar çok çalışırsanız çalışın veya ne yaparsanız yapın, başkan Amerikalıları güvende tutmak için zararlı bir şey yapacak. "

Mektubu da benzer şekilde meslektaşlarını ve Pence ile yaptığı çalışmaları övdü, ancak Trump'tan bahsetmedi.

Wisconsin'deki bir kampanya mitingine gitmeden önce Perşembe akşamı muhabirlerle konuşan Trump, "Kim olduğu hakkında hiçbir fikrim yok" dedi. Daha sonra Troye'nin görevinden alındığını ve "sonra güzel bir mektup yazdı" dedi.

Beyaz Saray genelkurmay başkanı Mark Meadows daha sonra Air Force One'daki muhabirlere şunları söyledi: "Bu, geri dönen bataklıktır. Genel anlamda hoşnutsuz çalışanlar. "

Bir muhabirin Troye'nin neden hoşnutsuz olduğu ve kovulup kovulmadığı sorusuna Meadows, "Personel meseleleriyle konuşamam" diye yanıt verdi.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Federal yargıç, posta yavaşlamaları ve seçim endişeleri nedeniyle USPS operasyonel değişikliklerini geçici olarak engelledi

Washington eyaletinde bir federal yargıç Perşembe günü, 14 eyaletten posta dağıtımındaki yavaşlamadan sorumlu tutulan ABD Posta Hizmetleri'ndeki operasyonel değişiklikleri geçici olarak engellemek için bir talepte bulundu, Başkan Trump ve Postmaster General Louis DeJoy'un "siyasi amaçlı bir saldırıya karıştığını söyledi. "2020 seçimini bozabilecek ajans hakkında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ginsburg’un ölümü, Biden-Trump yarışını yeniden şekillendiriyor

BB19bXFm.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

WASHINGTON - Cuma günü Yargıç Ruth Bader Ginsburg'un ölümü, halihazırda acı bir kampanyanın ortasında ulusun siyasetini anında altüst etti ve Başkan Trump'a, anketlerin gösterdiği bir seçimden sadece haftalar önce Yüksek Mahkeme'nin üçüncü bir üyesini yerleştirme fırsatı verdi. şu anda kaybediyor.

BB19cbn2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Beyaz Saray, Adalet Ginsburg’un ölümünden önceki günlerde, seçmenlerin Bay Trump’a Beyaz Saray’da dört yıl daha süre verip vermemeye karar vermesini beklemeden bir aday çıkarmak için sessiz hazırlıklar yapmıştı. Cumhuriyetçi lider Senatör Mitch McConnell Cuma gecesi bir Trump adayı üzerinde oylama yapma sözü verdi, ancak kesinlikle devasa bir partizan savaşı olacak 3 Kasım'daki oylamadan önce bunu aceleye getirmeye çalışıp çalışmayacağını söylemedi.

Mahkemedeki ani boşluk, başkanlık kampanyasını aniden değiştirdi ve Bay Trump ile Demokrat rakibi olan eski Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden Jr. arasındaki yarışmanın önemini vurguladı. Ayrıca, Bay Trump'ın konuyu koronavirüs pandemisini ele alış biçiminden uzaklaştırma çabasını destekledi ve Cumhuriyetçilere kazanıp kazanmamasının neden önemli olduğunu hatırlatırken, aynı zamanda Yüksek Mahkeme'deki güç dengesinde bir değişiklikten korkan Demokratları potansiyel olarak harekete geçirdi.

Bay Trump, liberal bir simge olan Justice Ginsburg'un yerini alabilseydi, gelecek yıllarda muhafazakar bir çoğunluğu sağlamlaştırabilir ve Cumhuriyetçilerin atadığı dokuz sandalyeden altısını verebilir. Başyargıç John G. Roberts Jr. son zamanlarda göçmenlik, eşcinsel hakları ve sağlık hizmetleri gibi konularda dört liberalin yanında yer alırken, artık Trump'ın atadığı başka bir mahkemede hızlı oylama olmayacak.

Adaletin ölümü, 2016 yılında Başkan Barack Obama'nın seçmenlerin yeni bir cumhurbaşkanına karar verene kadar beklemesi gerektiği gerekçesiyle mahkemedeki bir boşluğu doldurmasını engelleyen Bay McConnell için büyük bir zorluk teşkil ediyor. Trump seçimde ve zaferinin ardından Yargıç Neil M. Gorsuch'u mahkemeye çıkarmasına izin verdi.

Bu emsale rağmen, Bay McConnell, bu yıl bir açılış olması durumunda, bunun farklı bir durum olduğunu, çünkü bu kez başkan ve Senato çoğunluğunun aynı olduğunu savunarak, seçimden önce bir Trump adaylığını zorlamaya çalışacağını söyledi. Parti. Ancak 53 oyluk bir çoğunluk ile partisini böyle bir hareketin arkasında tutup tutamayacağı hemen belli değildi.

McConnell yaptığı açıklamada, "Amerikalılar 2016'da çoğunluğumuzu yeniden seçti ve 2018'de genişletti, çünkü Başkan Trump ile çalışma ve gündemini, özellikle de federal yargıya olağanüstü atamalarını destekleme sözü verdik" dedi. "Bir kez daha sözümüzü tutacağız. Başkan Trump'ın adayı, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu katında bir oy alacak. "

Ancak Bay McConnell, zamanlama konusunda belirgin bir şekilde kararsızdı ve seçimden önce böyle bir oylama yapıp yapmayacağını veya daha sonra topal ördek oturumunu bekleyip beklemeyeceğini açıkça söylemiyordu. Bir Trump yönetim yetkilisi, seçimden önce onay için oy vermek için takvimde yeterli zaman olmayabileceğini söyledi.

Bay McConnell’in parti grubunun birkaç üyesi, zorlu seçim yarışmalarıyla karşı karşıya ve böylesine partizan koşullarda bir adayı aceleye getirme konusunda tereddüt edebilir. Bay McConnell de zorlu bir meydan okumayla karşı karşıyadır.

En çok tehlike altındaki Cumhuriyetçi görevli Maine'den Senatör Susan Collins, bu ay The New York Times'a Ekim ayında yeni bir adalet için oy kullanmaktan yana olmadığını söyledi. "Bunun çok yakın olduğunu düşünüyorum, gerçekten," dedi.

Alaska Senatörü Lisa Murkowski Cuma günü bir röportajcıya Adalet Ginsburg’un ölümünün duyurulmasından kısa bir süre önce, seçimlerden önce yeni bir adaletin onaylanmasına karşı olduğunu söyledi. "Bir Yüksek Mahkeme adayını onaylamak için oy kullanmam," dedi. "Seçime 50 gün kaldı."

Güney Karolina'dan Senatör Lindsey Graham, herhangi bir adayı değerlendirecek olan Senato Yargı Komitesi başkanı, 2018'de bir görüşmeciye, Bay Trump'ın görev süresinin son yılında bir açılış olursa "bir sonraki seçimi bekleyeceğimizi" söyledi. Kendine has bir yarış içinde olan Bay Graham, Cuma gecesi Adalet Ginsburg'un yasını tutan bir açıklamasında boşluğu ne zaman dolduracağından bahsetmedi.

Daha önce yargı kurulunun başkanı olan Iowa'dan Senatör Charles E. Grassley de 2018'de, aynı şekilde, 2020'de bir boş yer olması durumunda, eğer hala görevdeyse, seçim sonrasına kadar komite önüne aday göstermeyeceğini söyledi. Ancak tokmağını Graham'a teslim etti ve Cuma gecesi bireysel bir senatör olarak nasıl oy kullanacağını söylemedi.

Demokratlar derhal, cumhuriyetçilerin 2016'dan itibaren kendi emsallerini takip etmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, göreve başlamadan önce adaleti onaylama çabalarına şiddetle direneceklerini söylediler.

Vermont Demokrat Senatörü Patrick J. Leahy, "Bir parça bütünlük sergilemeli ve sözlerini şimdi terk etmenin ve bir adayı ezip geçerek tüm emsalleri çiğnemenin - büyük olasılıkla seçimden sonra - ulusa muazzam bir acıya neden olacağının farkına varmalılar," dedi. .

Ölümünün daha geniş siyasi sonuçlarını, seçim sonrasına kadar koltuğunda asılı kalma umuduyla birbiri ardına mücadele eden Adalet Ginsburg'dan daha iyi kimse anlayamadı. NPR, ölümünden sadece birkaç gün önce torunu Clara Spera'ya bu açıklamayı dikte ettiğini bildirdi: "En ateşli dileğim, yeni bir başkan atanıncaya kadar değiştirilmeyeceğim."

Geçtiğimiz günlerde kampanya yolunda, Bay Trump, mahkemeye daha fazla üye koyma olasılığını vurgulamaya çalıştı ve dikkate alacağını söylediği yaklaşık 40 olası adayın bir listesini yayınladı. Cuma akşamı Minnesota'da bir mitingde sahnedeydi, Yargıç Ginsburg'un ölüm haberi geldi ve ne olduğunun farkında değildi ve kalabalığa fırsat verilirse bir muhafazakar isim vermeyi planladığını söyledi.

Bay Trump, kendisini başka bir yere taşımak isteyen meslektaşları tarafından büyük ölçüde beğenilmediği için oybirliğiyle onaylanacağına şaka yaparak, özellikle Teksas Cumhuriyetçisi Senatör Ted Cruz'u seçti.

Başkan, "Onaylanacağımızdan emin olacağımız birine ihtiyacım var" dedi. "Aklıma gelen tek şey Ted çünkü o 50 Cumhuriyetçi oy alacak ve 50 Demokrat oyu alacak - onu Senato'dan çıkarmak için her şeyi yapacaklar."

Mitingden sonra muhabirler, Adalet Bakanı Trump'a Ginsburg'un vefatını söyledi. Yeni mi öldü? dedi. "Vay. Bunu bilmiyordum. Bana şimdi ilk kez söylüyorsun. Harika bir hayat sürdü. Diyebileceğin başka bir şey var mı? Kabul etsen de etmesen de harika bir kadındı. Harika bir hayat süren inanılmaz bir kadındı. Aslında bunu duyduğuma üzüldüm. " Bir değişiklik hakkında yorum yapmadı ve soru sormadı.

Bay Biden, Minnesota'da bir duraktan eve bir uçak yolculuğunu öğrendi ve aynı şekilde, yerine geçmesi konusunda yaklaşan kavgayı ele almadan önce Justice Ginsburg'u övdü.

"Seçmenler başkanı seçmeli ve başkan da Senato'nun dikkate alacağı adaleti seçmeli" dedi. “Bu, seçimlere neredeyse 10 ay kala 2016'da Cumhuriyet Senatosunun aldığı pozisyondu. Bu, Birleşik Devletler Senatosunun bugün alması gereken pozisyon ve seçimlerin sadece 46 günü izinli. "

Bay Cruz, mahkemeyle ilgilenmeyeceğini söyledi ve idare yetkilileri aklında başka seçenekler olduğunu belirtti. Daha geniş liste, en az bir kadın içeren çok daha kısa bir listeye indirildi dediler. Ancak muhafazakarların gözdesi olan Chicago'daki ABD Yedinci Daire Temyiz Mahkemesi'nden Yargıç Amy Coney Barrett, geçmişte Bay Trump'ın danışmanları tarafından sık sık dile getirilmişti.

Bay Trump’ın önceki aday listelerinde yer alan diğer adaylar arasında Philadelphia’daki Third Circuit’ten yargıçlar Thomas M. Hardiman; ve Atlanta'daki 11th Circuit'ten William H. Pryor Jr.. Başkan ayrıca iki Cumhuriyetçi senatör, Arkansas'tan Tom Cotton ve Missouri'den Josh Hawley ile eski avukat generali Noel J. Francisco'dan alıntı yaptı.

Beyaz Saray danışmanları özel olarak Adalet Ginsburg’un ölümünü Bay Trump’ın yeniden seçilme şansı için önemli bir artış olarak nitelendirdi. Beyaz Saray planlamasına aşina olan bir kişi, yeni adayın bir an önce açıklanacağını ve Beyaz Saray'ın Bay McConnell'in bir oylama ile ilerlemesini umduğunu söyledi. Planlamayı bilen kişi, cumhurbaşkanının önümüzdeki günlerde kısa listesindeki kişilerle tekrar görüşme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Demokratlar, açık koltuğun kendi destekçilerini de toplayacağını savundular, ancak başka nedenlerle Bay Trump'ı yenmek için zaten motive oldukları için önemli bir fark yaratacağı net değildi.

Hillary Clinton’ın 2016 kampanyasının iletişim direktörü Jennifer Palmieri, "Solun ne kadar kızabileceğini bilmiyorum" dedi. Demokratların olayların dönüşüyle canlanacağını ve Bay McConnell'in seçimden önce öne çıkması ve adaylığı geçmesi halinde bunun Cumhuriyetçilerin Senato'ya mal olacağını söyledi.

Washington'dan Peter Baker ve New York'tan Maggie Haberman. Adam Liptak, Washington'dan ve Minn, Bemidji'den Michael Crowley'den haberlere katkıda bulundu.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da Senatör Susan Collins, Senato'nun seçimden önce Anayasa Mahkemesi seçimini yapmasını uygun bulmadığını söyledi.

Senatör Susan Collins (R-Maine) Cumartesi günü Senato'nun 3 Kasım seçimlerinden önce yeni bir Yüksek Mahkeme Adayının adaylığını oylamaması gerektiğini söyledi ve adayın başkanlığı kazanan kişi tarafından seçilmesi gerektiğini savundu.

BB19de3Z.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Collins, "Başkanı yeniden seçecek veya yenisini seçecek olan Amerikan halkına adil olmak için, Yargıtay'a ömür boyu atanma kararı 3 Kasım'da seçilen Başkan tarafından verilmelidir" dedi. Bir deyim.

Zorlu bir yeniden seçilme ile karşı karşıya kalan Maine Cumhuriyetçi, Trump'ın Adalet Ruth Bader Ginsburg'un yerini alabilecek "anayasal yetkiye" sahip olduğunu ve adayı inceleme sürecini başlatan Senato Yargı Komitesine itirazının olmadığını sözlerine ekledi.

Collins, Yüksek Mahkeme Yargıcı Brett Kavanaugh'un onayında kilit bir oydu ve Başkan Donald Trump bir sonraki Yüksek Mahkeme Adaletini seçerken yakından izlenecek. Cuma günü ölen Ginsburg'un yerini kimin alacağına veya kimin almayacağına karar vermede çok önemli bir rol oynayacak senatörlerden biri olarak kabul edildi.

Beyanı, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell'in Senato'nun Trump'ın adayını oylayacağına dair söz vermesinden sonra geldi. Ancak McConnell bir zaman çizelgesi belirtmedi.

Senato Yargı Başkanı Lindsey Graham (R-S.C.) Cumartesi günü adaylık konusunda ilerleyeceğini belirtti.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ANKET: Amerikalı seçmenlerin% 58'i Senato'nun Ruth Bader Ginsburg'un Yüksek Mahkeme boşluğunu seçim öncesinde doldurmaması gerektiğini düşünüyor

BB19dwbP.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yargıç Ruth Bader Ginsburg'un ölümü, Yüksek Mahkeme'de Başkan Trump'ın olabildiğince çabuk dolduracağını söylediği bir boşluk açtı.

Insider, Cuma günü Ginsburg'un öldüğü duyurusunu takiben 1.017 katılımcıyla ulusal bir anket düzenleyerek Amerikalıların koltuğunu doldurmak için tercih ettikleri hareket tarzını sordu.

Kayıtlı seçmenlerin% 45'i olmak üzere yanıt veren çok sayıda kişi, Kasım ayında seçilen cumhurbaşkanının koltuğu doldurması gerektiğini söyledi.

Bir diğer% 13'ü ise sandalyenin seçim sonrasına kadar doldurulmaması gerektiğini söyledi.

Kayıtlı seçmen yanıtlayanların yalnızca% 28'i Trump'ın seçimden önce boşluğu doldurması gerektiğini söyledi.

Insider tarafından SurveyMonkey Audience'ta yapılan yeni bir anket, Yargıtay Ruth Bader Ginsburg'un ölümünün neden olduğu Yüksek Mahkeme boşluğunun 2020 seçimlerinin risklerini artırdığını ve çoğu katılımcının Başkan Trump'ın koltuğu mümkün olan en kısa sürede doldurma planına katılmadığını ortaya koydu. .

Ankete katılanların çoğunluğu, sandalyenin seçim sonrasına kadar doldurulmaması gerektiğini söyledi ve çoğunluk, sandalyenin 3 Kasım'da seçilen cumhurbaşkanı tarafından doldurulması gerektiğini söyledi.

Anket, 850'si oy vermek için kayıtlı olduğunu ve% 88'i oy vereceğini söyleyen 1.017 Amerika Birleşik Devletleri yetişkiniyle yapıldı.

Katılımcılara, "ABD Senatosu, Ruth Bader Ginsburg'un yerini alacak yeni bir Yargıtay'ı onaylamak için ne zaman oy kullanmalıdır?" Kayıtlı seçmenler arasında:

% 45, "Seçimi kim kazanırsa bir sonraki Adaleti atamalı ve seçim karar verilene kadar Senato oy kullanmamalıdır" dedi.
% 28 "Bir an önce, 2020 seçimlerinden önce" dedi.
% 13'ü, "2020 seçimlerinden sonra ancak bir sonraki göreve başlamadan önce, Başkan Trump kazansın veya kaybetsin," dedi.
% 14'ü "bilmiyorum" dedi.
Tüm yanıt verenlerin% 27'si seçimden önce bir yedek oylanması gerektiğini söyledi,% 14 Trump adayının seçimden sonra oy alması gerektiğini söyledi,% 42 2020 seçimini kazanan kişinin bir sonraki Adaleti ataması gerektiğini söyledi ve% 17 bilmiyordum.

Kararsız seçmenler, bakıldığında, en iyi hareket tarzı konusunda daha da belirsizdir. Oy vermek için kayıtlı olduklarını belirten ve henüz Joe Biden ile Donald Trump arasında bir karar vermeyen veya üçüncü bir partiye oy vermeyi düşündüğünü söyleyen seçmenler arasında:

Kararsızların% 30'u 2020'de kazananın Adaleti ataması gerektiğini söyledi.

Kararsızların% 32'si seçimden önce söyledi.

Kararsızların% 11'i Trump'ın seçiminin seçimden sonra oy alması gerektiğini söyledi.

Kararsızların% 27'si bilmediğini söyledi.

Açılış, 2020 seçimlerinin risklerini önemli ölçüde artırıyor, ancak yarışın durumunu nasıl veya etkileyip etkilemeyeceği belli değil. Bu, Trump'ın Biden'ı reddetmesini umursamayan muhafazakar eğilimli kararsız seçmenleri getirebilir mi? Yoksa Demokratları harekete geçiriyor mu?

Ankete göre, katılımcıların sadece bir kısmının şu anda kararlarından daha az emin olduklarını söylemesi ile yarış üzerindeki etkinin önemli bir artış olacağı görülüyor.

Katılımcılar kimi desteklemek istediklerini belirttikten sonra - kesinlikle Trump, muhtemelen Trump, henüz karar vermediler, muhtemelen Biden, kesinlikle Biden, üçüncü bir taraf veya yukarıdakilerin hiçbiri - yanıtlayanlara "Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'un ölümü mü? ve Mahkemedeki boş koltuk bu Kasım ayında nasıl oy vermeyi planladığınızı etkiliyor? " Kayıtlı seçmenler arasında:

% 47 daha emin olduklarını söyledi.

% 42 niyetlerini değiştirmediğini söyledi.

% 5, bunun onları daha az kesinleştirdiğini söyledi.

% 6 bilmediğini söyledi.

Mevcut seçimlerinde daha az emin olduklarını söyleyen 40 katılımcı ciddi bir şekilde hata payına yaklaşıyor, ancak bu katılımcılar arasında 15'i Biden'a şu anda destek verdiğini, dokuzunun Trump'ı desteklediğini, 11'inin kararsız olduğunu ve 5'in üçüncü taraf olduğunu belirtti.

Bu ankete dayanarak, mevcut destekçilerin tercihlerinin yoğunlaştığını gördükleri yerine, bir adayın veya diğerinin koltuğun açılması nedeniyle ciddi şekilde tehlikede olduğunu iddia etmek için yeterli kanıt yok.

SurveyMonkey Audience, yaş ve cinsiyet nüfus sayımı verileriyle dengelenen ulusal bir örnekten anketler. Katılımcılar, hayırsever katkılarla anketleri doldurmaya teşvik edilir. Genel olarak, dijital anket, internete erişimi olan kişilere doğru eğilme eğilimindedir. SurveyMonkey Audience, örneklemini ırka veya gelire göre ağırlıklandırmaya çalışmaz. Bu ankette toplam 1.017 katılımcı vardı, bir hata payı artı veya eksi yüzde 3 puan ve% 95 güven seviyesi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden Trump'a karşı 2'ye 1 oranında nakit gücüne sahip

Joe Biden bu seçimde ilk kez en büyük nakit yığınının üzerinde oturuyor ve aynı zamanda Başkan Donald Trump'ı da büyük ölçüde aşıyor.

BB19fnYI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden, genel seçimin son aşamasına, Trump'tan 141 milyon dolar daha fazla olan, Trump'ın Demokratik aday gösterme yarışmasından neredeyse kırılan Biden'ın ortaya çıkmasıyla birlikte büyük bir mali üstünlük sağladığı geçen bahardan çarpıcı bir şekilde tersine dönerek genel seçimin son aşamasına giriyor.

Bir Biden kampanya yetkilisine göre, geçen ay rekor kıran 365 milyon dolar topladıktan sonra, Biden ve Demokratik Ulusal Komite, bağlı ortak para toplama grupları ile birlikte bankada 466 milyon dolar var. Trump kampanya sözcüsü Tim Murtaugh, Trump ve Cumhuriyetçi Ulusal Komite'nin bankada 325 milyon dolar olduğunu söyledi.

Sadece başkanlık seçim komitelerine bakıldığında, Biden Ağustos'u yaklaşık 181 milyon dolarla Trump'ın 121 milyon dolarıyla kapattı.

Bu arada, Ağustos ayında Biden, Trump'ı 2'ye 1'den fazla, 130 milyon ila 61 milyon dolardan fazla harcadı - bu eşitsizlik, Trump'ın kampanyası birkaç önemli eyalette karanlığa gömüldüğünde en şiddetli biçimde TV'de hissedildi.

Trump'ın TV reklamlarındaki kesinti geçen ay Cumhuriyetçileri hayrete düşürdü, ancak kampanya yöneticisi Bill Stepien, devasa yeniden seçim kampanyasının bütçesini "dikkatlice yönetmeye" çalıştığını söyledi. Televizyon harcamalarını kısmasına rağmen, Ağustos harcamalarını detaylandıran Pazar günkü Federal Seçim Komisyonu dosyaları, Trump'ın Temmuz ayında yaptığı kadar harcadığını, dijital reklamların hızla arttığını, ancak harcamaları kalemlerin incelemesinden koruyan opak bir finansman yapısının olduğunu gösteriyor.

Trump, 2020'ye hazırlık için yıllarca para toplarken, eski başkan yardımcısı pahalı bir ön yarışma ile savaşırken, Biden karşısında genel seçime Demokrat'a karşı dokuz basamaklı bir üstünlükle başladı. Biden'ın rekor kıran bağış toplama hızı, özellikle de Geçen ay her şeyi değiştirdi, Trump'ın kampanyası ise aniden ne harcadığını izliyor.

POLITICO rakamları araştırdı. Başkanlık kampanyalarının en son raporlarından öne çıkan, Trump kampanyasının TV reklamlarını kesmesine rağmen parasını nereye harcadığı hakkında söyleyebileceklerimiz de dahil.

Bir şirket, Trump'ın parasının çoğunun nasıl harcanacağını belirsizleştiriyor

Geçen ay Trump kampanyasının harcadığı paranın dörtte üçü, FEC dosyalarının kampanyanın TV ve dijital reklamlarının yanı sıra metin mesajı reklamcılığı ve web geliştirme ve barındırma yapmaktan ve yerleştirmekten sorumlu olarak tanımladığı American Made Media Consultants LLC aracılığıyla yönlendirildi. Hizmetler.

Trump kampanyası bütçesini kısmaya çalışıyorsa, kesilecek en büyük yer bu LLC'nin içindedir. Ancak geçen ay 46,2 milyon doları bulan toplu ödeme, paranın nasıl harcandığına pek ışık tutmuyor çünkü danışmanlık parayı başka taşeronlara açıklamadan geri gönderebiliyor.

Nitekim, American Made Media Consultants, satıcılara "geçiş" olduğu ve kampanya ödemelerini gizlediği iddiasıyla bir kampanya finansmanı şikayetinin konusuydu. Kampanya Hukuk Merkezi'nin şikayeti, "kampanyanın gerçek satıcılarına ve çalışanlarına yapılan ödemeleri bildirmemekle, Trump kampanyası ve Trump Amerika'yı Yeniden Harika Yap Komitesi'nin kampanya finans yasasını ihlal ettiğini" söyledi.

O sırada kampanya yöneticisi olarak görev yapan Brad Parscale, şikayeti "100 gün sonra siyasi tiyatro" olarak nitelendirdi. Trump kampanyası ayrıca, AMMC'nin "aksi takdirde dış satıcılar tarafından yapılacak olan bu kurum içi hizmetleri sağlayarak verimlilik oluşturduğunu ve kampanyadan tasarruf ettiğini" söyleyerek, kampanya finans yasasına tam olarak uyduğunu söyledi.

Paranın AMMC’nin hesabına ulaştıktan sonra tam olarak nereye gittiği belirsizdir, ancak bazı hedefleri biliyoruz. Federal İletişim Komisyonu belgeleri, Trump kampanyasının TV reklamlarını yerleştirmek için Harris Sikes adlı bir medya firmasını kullandığını gösteriyor, örneğin, firmanın adı Trump'ın FEC raporunda yer almıyor.

Özellikle, Stepien, kampanya yöneticisi, kıdemli danışman Jason Miller ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi üst düzey kampanya yetkilisi, Trump kampanyasının Ağustos ayındaki dosyalarda maaşlı çalışanlar olarak listelenmiyor. Ancak dışarıdan bakıldığında, Trump kampanyasının bütçesinin çoğundan sorumlu satıcıya giden para için başka hangi yerlerin nihai varış noktası olabileceği belirsiz.

Trump televizyonda geride kaldı ...

Geçen ay, Trump kampanyası TV reklamlarında önemli ölçüde dizginlendi, hatta zaman zaman Pennsylvania, Michigan, Ohio ve Minnesota'da yayından kaldırıldı. Reklam Analitikleri'ne göre Biden, Ağustos ayında Trump'ı 3'e 1'den fazla harcayarak 69,9 milyon dolardan 18,8 milyon dolara çıkardı.

Trump'ın TV harcamalarındaki kesintiler, Biden bağış toplamaya çalışırken, kampanya için artan bir nakit sıkıntısı korkusunu yansıtıyordu. Ancak Trump yetkilileri, finansal sorunlarla karşı karşıya oldukları fikrini geri püskürttüler ve diğer şeylerin yanı sıra dijital ve yüz yüze kampanyalara odaklanmaya işaret ettiler.

... ancak internette büyük harcama yapmak

Trump, Ağustos ayında en büyük dijital reklam platformlarından ikisinde kampanya harcaması yaptı.

Trump kampanyası, Ağustos ayında iki hafta boyunca yalnızca Google'da 13 milyon dolardan fazla reklam harcadı, bunlara YouTube’un ön sayfasındaki Demokratik kongreye karşı mesaj gönderen pahalı reklamlar dahil ve Ağustos ayında toplam 17 milyon doları buldu. Dijital devlerin politik reklam açıklamalarına göre, Trump kampanyası Ağustos ayında cumhurbaşkanının Facebook sayfası üzerinden reklamlara 4.4 milyon dolar daha harcadı.

Biden, Ağustos'ta Google'da 10 milyon dolar ve Facebook'ta da 1.5 milyon dolar harcadı. Trump ve Biden ile bağlantılı grupların her ikisi de çevrimiçi bağışçılar arayan ve diğer tarafa saldıran platformlara on milyonlarca dolar daha harcadıklarından, boşlukların bir kısmını Biden'e uyumlu bağış toplama komiteleri oluşturdu.

Çevrimiçi siyasi reklamlar satın alınabilecek tek yer Facebook ve Google değil ve Biden kampanyasının FEC raporu, 28,7 milyon dolarlık dijital reklam harcaması gösterdi; bu, gelecekte yayınlanmak üzere rezerve edilen bazı reklamları da içerebilir. Trump'ın FEC raporu, Biden’ın Ağustos ayındaki çevrimiçi reklam numarasına yaklaşan hiçbir şey içermiyordu.

Etkinlikler yeniden başlayarak kampanya maliyetlerini artırıyor

Koronavirüs salgını, yüz yüze kampanya etkinliklerini ilkbahar ve yaz boyunca neredeyse durma noktasına getirdi, ancak Ağustos ayında Trump, Minnesota, Wisconsin, Arizona, Pennsylvania ve New Hampshire'da ortaya çıkan yoğun ralli programını tekrar topladı. Bu, bu mitinglerle ilgili maliyetlerin de iade edildiği anlamına geliyordu.

Trump ve RNC, olay güvenliği ve diğer ilgili ücretlerle birlikte doğrudan olaylarla ilgili harcamalar için toplam 6,8 milyon dolar harcadı. Masraflar, Milli Park Hizmetine 640.000 ABD Doları ve ABD Hazinesine 185.000 ABD Doları'nı içeriyordu. Bir RNC yetkilisi, bu maliyetlerin kısmen Beyaz Saray'da düzenlenen Cumhuriyetçi konvansiyonla ilgili olduğunu söyledi.

Eylül ayında seyahatini hızlandıran Biden kampanyası, Ağustos ayında etkinliklere ilişkin harcamalar için Trump kampanyasından önemli ölçüde daha az harcadı ve toplamda sadece 120.000 $ oldu. DNC ayrıca, partinin çoğunlukla sanal kongresinin bir yansıması olarak etkinlik prodüksiyonu ve saha kiralamaya 120.000 dolar harcadı.

Biden’ın parası arttıkça, GOP süper PAC'leri Demokratlara göre bağış toplama avantajı elde ediyor

Trump kampanyasının bağış toplama sarkarken, başkanla uyumlu süper PAC'ler hızlanıyor ve Demokrat meslektaşlarını alt ediyor.

Birincil Trump yanlısı dış grup olan America First Action, Ağustos ayında 22 milyon dolar topladığını ve bu yıl önceki aylardaki toplamlarını aştığını bildirdi. America First Action’ın en büyük bağışçısı, 10 milyon dolar veren Texas enerji yöneticisi Kelcy Warren'dı.

Bu, 8,5 milyon $ 'lık artış sağlayan Biden yanlısı süper PAC olan Priority USA Action için Ağustos ayı toplamlarını tek başına aştı. Bu arada, bir başka Biden yanlısı süper PAC olan Unite the Country 2,8 milyon dolar topladı ve 6,6 milyon doların üzerinde duruyor.

Bu ayın başlarında harcamaya başlayan bir başka Trump yanlısı grup olan Preserve America, gelecek aya kadar bağış toplama rakamlarını bildirmeyecek. Ancak önemli olmaları bekleniyor. Grup yalnızca bu ay 55 milyon dolar harcadı ve Las Vegas kumarhane kralı Sheldon Adelson ve Home Depot kurucu ortağı Bernie Marcus gibi GOP megadonorlarından fon alması bekleniyor.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Latinler arasında ulusal düzeyde Trump'a 36 puanla önde gidiyor

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden (D), ulusal çapta Latin seçmenler arasında Başkan Trump'a karşı hatırı sayılır bir liderliğe sahip, ancak onun liderliği, 2016'daki oylama bloğuyla Hillary Clinton'ın Trump karşısında sahip olduğu liderlikten daha az.

BB18Sluu.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

NBC News, The Wall Street Journal ve Telemundo tarafından yapılan yeni bir Latin seçmen anketi, yüzde 62'nin sonbaharda Demokrat aday için oy vermeyi planladığını ve sadece yüzde 26'sının başkanı desteklemeyi planladığını ortaya koydu.

Clinton, 2016'da Latino oylarının yüzde 66'sını kazandı; bu, 2012'de eski Başkan Obama'nın yeniden seçilmesini destekleyen Latin seçmenlerinin yüzde 71'inden bir düşüştü.

Trump, yaşlı Latin seçmenler arasında daha iyi bir performans sergiliyor ancak yine de bu kategoride Biden'i takip ediyor ve Biden'i destekleyen yüzde 53'e kıyasla Latinlerin yüzde 35'inden destek alıyor.

"Eğer Biden kampanyasıysanız, buna katılım fırsatı açısından bakıyorsunuz, çünkü genç grubun daha düşük katılım seviyelerine sahip olduğunu biliyoruz, bu yüzden seçmenleri genişletmek için bir fırsat ama aynı zamanda orada biraz yatırım gerektiriyor. "Anketi yöneten Hart Research'ten Aileen Cardona-Arroyo, NBC News'e söyledi.

Daha önce GOP konvansiyonunu izleyen Hill-HarrisX anketi, Demokratik Ulusal Konvansiyon süresince hem Latin hem de Siyah seçmenler arasında cumhurbaşkanına verilen desteğin arttığını buldu.

NBC / WSJ / Telemundo anketi, 13-16 Eylül arasında 300 Latin seçmeni araştırdı ve 5,66 puanlık bir hata payına sahip.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Joe Biden, Donald Trump'ın İncil'i baş aşağı tutması konusunda yanılıyor

İddia: Trump'ın güvenlik güçleri, Haziran ayında protestocuları cumhurbaşkanının önünden temizledi, böylece Protestan kilisesine doğru yürüyebilir ve bir İncil'i baş aşağı tutabilirdi. - Demokratik başkan adayı Joe Biden.

BB19fKxi.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden açıklamayı 17 Eylül CNN belediye binasında, Trump'ın Beyaz Saray'dan Lafayette Meydanı'ndaki tarihi St. John Kilisesi'ne yürüyüşüne atıfta buldu. O zamanlar, Washington D.C. şehir merkezi, George Floyd'un Minneapolis polisi tarafından öldürülmesinin ardından protestocularla doluydu.

PolitiFact kararı: Pants on Fire! Bu yanlış iddia, bu yazın başlarında sosyal medyada delil olmadan yayıldı ve bunu birkaç haber ve fikir parçasına dönüştürdü. Ancak doğrulayıcılar, Haziran ayının başlarında bu konuyu çürüttü ve o güne ait hareketsiz görüntülerin ve videoların incelenmesi, bunun yanlış olduğunu açıkça gösteriyor. Trump, etkinlik boyunca İncil'i sağ tarafı yukarı kaldırdı.

Tartışma:

Eleştirmenler, bir foto-op için kiliseye gitmeden hemen önce şiddet içermeyen protestocuları temizlemek için göz yaşartıcı gaz kullandığı için Trump'ı çoğunlukla havaya uçurdu. Ancak sosyal medyadaki bazıları, Trump'ın İncil'i nasıl tuttuğunu hedef aldı.

Örneğin, romancı Stephen King tweet attı, "Sevgili köktendinci Hıristiyan Trump destekçileri: Obama, İncil'i ters ve baş aşağı tutmuş olsaydı, ona hemen Deccal adını verirdiniz." Tweet, 164.000'den fazla beğeni aldı.

Biden, doğruluk denetçileri onu çürütmüş olsa da, baş aşağı İncil hakkında daha önce iddiada bulundu. İddia, kilise fotoğrafı ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili çeşitli haber hesaplarında da yer aldı.

Trump, daha önce İncil'i baş aşağı tuttuğunu reddetmişti.

Kanıtlar neyi gösteriyor?

PolitiFact, Associated Press'ten bir dizi görüntüyü ve NBC News'den alınan ham videoyu inceledi ve gerçek şu ki: Trump, İncil'i sağ tarafta tuttu.

İncil Trump'ın ön kapağında hiçbir yazı yoktu, bu yüzden omurgayı göremeyen izleyiciler için baş aşağı ve geriye doğru tutuyormuş gibi görünebilirdi. Ancak, omurgayı sağ tarafta açıkça gösteren birkaç AP görüntüsü var.

Etkinliğin en ikonik fotoğraflarında, omurgayı okumak biraz daha zor, ancak şerit yer iminin serbest ucu İncil'in altında açıkça sallanıyor, bu da İncil'in diğer resimlerde doğru şekilde yönlendirildiği zamandı.

Olayın videosu, Trump'ın İncil'i sürekli olarak sağ tarafta tuttuğunu doğruladı. Aslında, birkaç noktada doğru tuttuğundan emin olmak için aşağıya bakıyor gibi görünüyor.

Kaynak: Houstan Chronical

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tartışma organizatörleri, ilk Trump vs Biden hesaplaşması için 6 konu açıkladı

Tartışma organizatörleri, Başkan Donald Trump ile eski Başkan Yardımcısı Joe Biden arasındaki gelecek hafta yapılacak hesaplaşmanın altı tartışma konusunu belirlediler.

BB19jfvM.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Planlamaya aşina bir kişiye göre, 90 dakikalık tartışma altı, 15 dakikalık tartışma alanlarına bölünecek. Bunlardan bazıları: Trump ve Biden’ın kayıtları 'Yüksek Mahkeme; koronavirüs pandemisi; şehirlerde ırk ve şiddet; seçim bütünlüğü; ve ekonomi.

İlk tartışma 29 Eylül Salı günü Fox News sunucusu Chris Wallace tarafından yönetilecek.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Senatör John McCain'in eşi Cindy McCain, Joe Biden'ı Desteklediğini Açıkladı

Arizona'dan ABD Senatörü John McCain'in dul eşi, eski başkan yardımcısına tanınmış bir Cumhuriyetçiden bir destek daha vererek, Çarşamba günü Joe Biden'ı desteklemeyi planlıyor.

BB19k3HT.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden, Salı akşamı bir bağış toplama görüşmesi sırasında Cindy McCain’in siyasi planlarını sızdırdı.

"Belki de söylememeliyim," dedi Biden, kampanya bağışçılarına, "ama John McCain’in şimdiye kadar ilk kez olan eşiyle bu Zoom'lardan birine gitmek üzereyim, beni destekliyor."

McCain için bardağı taşıran son damla, The Atlantic'ten Trump'ın personele savaşta öldürülen Amerikan askerlerinin "enayiler" ve "kaybedenler" olduğunu söylediğini söyleyen bir rapordu.

"Oğlum ve ülkelerine hizmet eden kahramanlar olan John'la konuştukları yüzünden, bilirsiniz - onların kaybedenler, enayiler olduklarını söyledi," dedi Biden.

McCain'e yorum için hemen ulaşılamadı, ancak konuya aşina olan bir kaynak, Çarşamba sabahı birkaç kablolu haber ağındaki Biden onayını resmileştirmesinin beklendiğini söyledi.

John McCain, beyin kanseriyle uzun bir savaşın ardından 2018'de öldü.

2016 kampanyası sırasında Trump, Cumhuriyetçi senatörü bir savaş kahramanı olarak görmediğini, çünkü "yakalanmayan insanları" sevdiğini söyledi. McCain, Vietnam'da bir savaş esiri olarak beş yıldan fazla bir süre geçirdi, işkenceye ve başka bir acı.

Trump, ölümünden sonra bile düzenli olarak McCain'e saldırmaya devam etti ve geçen ay, geç milletvekilinin "hayranı olmadığını" söyledi.

Cindy McCain, kocasının ölümünden bu yana büyük ölçüde siyasetin dışında kaldı, ancak bazı saldırgan saldırıları için Trump'ı alenen azarladı.

Biden’ın diğer önde gelen GOP destekçilerinden bazıları eski Ohio Valisi John Kasich, eski New Jersey Valisi Christine Todd Whitman ve eski Kongre üyelerinin çamaşır listesi.

Kaynak: Daily News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rus trolleri, dezenformasyon kampanyaları için Trump'ın alıntılarına ve tweet'lerine güvenerek, onları 2016 seçimlerinde yaptıkları gibi içeriği kendileri oluşturmaktan kurtarıyor.

BB19kx5F.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

The New York Times'ın yeni bir raporuna göre, Rusya'nın seçimi etkileme girişimleri çoğunlukla Başkan Donald Trump'ın yanıltıcı açıklamalarını güçlendiriyor.

Dış Politika Araştırma Enstitüsü görevlisi ve eski FBI özel ajanı Clint Watts, Times'a şunları söyledi: "Ruslar, anlatılarını güçlendirmek için 2016'da yanlış haberler yapmak veya gerçekleri manipüle etmek zorunda kaldı. Bu sefer ABD uzayında söylenmemiş hiçbir şeyi yazmıyorlar. , genellikle Bay Trump'ın kendisi tarafından. "

Geçen hafta, FBI Direktörü Christopher Wray Kongre'ye verdiği demeçte, The Times'ın bildirdiğine göre, Rusya'nın kampanyasının "bölünme ve uyumsuzluk" ekmeye ve Demokratik Başkanlık adayı Joe Biden’ın seçilme şansına zarar vermeye odaklandığını söyledi.

Rusya bir kez daha ABD seçimlerine müdahale ediyor, ancak The New York Times propagandasını yapmak yerine Başkan Donald Trump'ın konuşma ve tweet'lerde yaptığı yanıltıcı açıklamalara dayandığını bildirdi.

The Times Salı günü analistlerle yapılan röportajlara dayanarak, ABD'nin salgın tepkisini eleştirmenin yanı sıra, Rusya çoğunlukla Trump'ın postayla gönderilen oy pusulalarının tehlikeleri hakkındaki yorumlarını güçlendirerek ve Demokrat başkan adayı Joe Biden hakkında yalanlar yayarak ABD'ye müdahale ediyor. ve bir dizi yetkili.

Bir dezenformasyon incelemesi yapan Foreign Policy Research Institute üyesi ve eski FBI ajanı Clint Watts, 2016'da The Times'a Rus trollerinin "anlatılarına güç katmak için yanlış haberler veya manipüle edilmiş gerçekler yapmak zorunda olduklarını söyledi. Bu sefer olmayan hiçbir şey yazmıyorlar. ABD alanında, genellikle Bay Trump tarafından zaten söylendi.

"Şaşkına dönmüş olmalılar ve 'Bu sefer gerçekten çok çalışmamıza gerek yok' diyorlar." Dedi.

Geçen hafta, FBI direktörü Christopher Wray Kongre'ye verdiği demeçte, The Times'ın bildirdiğine göre, Rusya'nın kampanyasının "bölünme ve anlaşmazlık" ekmeye ve Biden'ın seçilme şansını zedelemeye odaklandığını söyledi.

Salı günü, bir Ticaret Odası forumunda, Biden'in eski ulusal güvenlik danışmanı Antony Blinken, "önde gelen bir tüketici ve komplo teorileri tedarikçisi olarak" Trump "ın diğer taraf için uygun göründüğünü söyledi.

Örneğin, Temmuz ayında Trump, Dışişleri Bakanlığı'nın bulduğu çevrimiçi bir dergi olan Stratejik Kültür Vakfı tarafından Ağustos ayı başlarında toplanan "posta yoluyla oylamanın ABD tarihindeki 'en yozlaşmış seçime' yol açacağını" iddia etti. Rus istihbaratı.

The Times'ın haberine göre, web sitesinde Trump "kendiliğinden konuştuğunda veya tweet attığında genellikle yanılıyor, ancak bu sefer haklı olabilir" diyordu.

Eylül ayında, Sputnik adlı başka bir Rus web sitesi, Trump'ın Fox News'te Biden'ın performanslarını tartışmasına yardımcı olmak için uyuşturucu kullandığına dair yaptığı yorumları tekrarladı.

Sputnik'in gönderisi, Infowars adlı sağcı bir komplo web sitesi tarafından alındı ve artık Rusya'nın dezenformasyonu olmadığı için herhangi bir yerinden edilme korkusu olmadan ABD genelinde paylaşıldı.

Rusya'nın ABD seçimlerini etkileme çabaları kapsamlı bir şekilde ele alındı.

The Washington Post'un bildirdiğine göre, 2017'de Rus ajanlar Facebook reklamlarına 100.000 dolardan fazla ve Google reklamlarına on binlerce dolardan fazla harcayarak, 2016 seçimleri sırasında yanlış bilgi yaydılar.

Associated Press, Temmuz 2020'de Rusya'nın COVID-19 hakkında ABD'nin tepkisini eleştiren ve Biden'i eleştiren sahte haberler hazırladığını bildirdi.

Ağustos ayında, New York Times Dergisi'nde yapılan bir araştırma, Trump yönetiminin, o zamanki ulusal istihbarat müdürü Dan Coats'a ve Ulusal İstihbarat Direktörü'ne Rusya'nın Trump'ı yeniden seçtirmeye çalıştığı sonucuna varan bir raporun bir bölümünü silmeleri için baskı yaptığını ortaya çıkardı. 2020 yılında.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bir zamanlar Trump'ın en iyi generallerinden biri olan Paul Selva, Biden'a Desteğini açıkladı

BB19nsvY.img?h=798&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

(Reuters) - Bir zamanlar Başkan Donald Trump'ın en kıdemli askeri danışmanlarından biri olan emekli General Paul Selva, Reuters tarafından görülen bir mektuba göre, Demokrat aday Joe Biden'i 3 Kasım cumhurbaşkanlığı seçimleri için kamuoyuna açıklamak için eski Pentagon liderlerinden oluşan büyük bir gruba katılıyor. .

Temmuz 2019'a kadar Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Selva, Perşembe günü yayınlanan ve Trump'ı ilan eden bir mektubu imzalayan 489 ulusal güvenlik uzmanının (eski askeri liderler, büyükelçiler ve Beyaz Saray yetkilileri dahil) listesinde yer alıyor. " ofisinin muazzam sorumluluklarına eşit değil. "

Grubun "Biden İçin Ulusal Güvenlik Liderleri" adlı mektubunda, "Küçümseyici tavrı ve başarısızlıkları sayesinde müttefiklerimiz artık bize güvenmiyor veya saygı duymuyor ve düşmanlarımız artık bizden korkmuyor."

Yorum için Selva'ya hemen ulaşılamadı.

Eski ulusal güvenlik liderlerinden oluşan diğer gruplar Biden'ı onayladılar ve Trump'ı eleştirdiler, ancak Pentagon'un 2 Nolu askeri subayı olan Selva gibi yakın zamanda emekli olmuş dört yıldızlı bir generalin herhangi bir adayı alenen onaylaması ve bir Görev yaptığı bir başkanı kınayan mektup.

Selva'nın ötesinde, 2014'ten 2018'e kadar Sahil Güvenlik Komutanı olarak görev yapan emekli Amiral Paul Zukunft de uzun imzacılar listesinde yer alıyor.

Selva, Zukunft gibi, Demokrat selefi Barack Obama'nın seçtiği askeri liderleri miras alan Trump tarafından pozisyonu için seçilmedi.

Mektupta Biden'ı destekleyen diğer önde gelen emekli subaylar arasında, 2015 yılına kadar ABD Pasifik Komutanlığı'nı yöneten emekli bir Donanma amirali olan Samuel Locklear ve Ordunun genelkurmay başkan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2012'de emekli olan Peter Chiarelli yer alıyor.

Biden'ın kampanyası liberaller, ılımlı Cumhuriyetçiler ve bağımsızlardan oluşan geniş bir koalisyon kurmaya çalışıyor. Biden, Ağustos'taki partisinin kongresinde Demokrat adaylığı kabul ettiğinde, seçilirse sadece Demokrat üs için değil, tüm Amerikalıların başkanı olacağını söyledi.

Trump kendisini ABD ordusunun bir şampiyonu olarak tanımlasa ve ağır askeri harcamalarla övünse de, Pentagon ile ilişkisi gergin. Üst düzey generallerle alay etti, bazı önemli konularda onların tavsiyelerini görmezden geldi ve askerlerine olan bağlılıklarını sorguladı.

Bu ayın başlarında, Trump kendisini sıradan askerin bir şampiyonu olarak göstermeye çalıştı.

Trump gazetecilere verdiği demeçte, "Ordunun bana aşık olduğunu söylemiyorum. Askerler öyle." "Pentagon'daki en iyi insanlar, muhtemelen bombaları yapan, uçakları yapan ve diğer her şeyi mutlu eden o harika şirketler için savaşmaktan başka bir şey yapmak istemediklerinden değil."

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

200'den fazla emekli general, amiraller, aralarında Trump'ın emrinde görev yapanların da bulunduğu Biden'ı destekliyor.

WASHINGTON - 200'den fazla emekli general ve amiral, Perşembe günü yayınlanan bir mektupta Joe Biden'i başkanlık için onayladı ve "büyük çaplı veya küçük."

BB19nnNg.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden'i destekleyen mektubu imzalayan subaylardan bazıları, Ağustos 2019'da emekli olmadan önce Trump yönetimindeki Müşterek Kurmay Başkanları'nın başkan yardımcılığını yapan Hava Kuvvetleri General Paul Selva da dahil olmak üzere, yalnızca son birkaç yıl içinde emekli olmuştu; Amir Yardımcısı Gardner Howe, geçen yıl emekli olan Deniz Kuvvetleri SEAL lideri; ve 2018 yılına kadar Sahil Güvenlik'i denetleyen emekli Amir Paul Zukunft.

İmzacıların listesinde, aralarında 2012-2015 yılları arasında Pasifik'teki tüm ABD kuvvetlerini yöneten Deniz Kuvvetleri Komutanı Samuel Locklear ve Başkan George sırasında Avrupa'da ABD deniz kuvvetlerine komuta eden Amiral Harry Ulrich'in de bulunduğu 22 emekli dört yıldızlı subay yer alıyor. W. Bush yönetimi.

BB19n6bG.img?h=739&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Emekli üst düzey komutanlar, Biden'i destekleyen mektubu, yaklaşık 300 diğer eski ulusal güvenlik yetkilisi ve diplomatla birlikte imzaladı. CIA ve FBI'ın eski direktörü William Webster, beş eski savunma sekreteri ile birlikte imzacılar arasındaydı: William Perry, William Cohen, Chuck Hagel, Leon Panetta ve Ash Carter.

Emekli Amiral Steve Abbot mektubu imzalama kararından "Benim kişisel görüşüm, vatandaşı olduğum ulusun yurttaşlık meselelerine dahil olma görevim olduğu yönündedir" dedi.

Abbot, ABD Altıncı Filosu komutanı ve Güney Avrupa'daki Deniz Saldırı ve Destek Kuvvetleri komutanı olarak görev yaptı ve daha sonra Bush'un vekil güvenlik danışmanı oldu. Bir vatandaş olarak konuşma yükümlülüğü olduğuna inandığını ve başlangıçta Trump'ın 2016 yılında merhum Senatör John McCain hakkındaki yorumlarından rahatsız olduğunu söyledi.

"Birinin John McCain'in bir zavallı olduğunu ve mahkum olanlardan hoşlanmadıklarını söylediğini duymak için, bu görüşlere sahip biriyle ilerlemekte zorlanacağımı biliyordum" dedi.

BB19nlgk.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Abbot, "Son dört yılda, ordumuzun kişisel ihtiyaçlarına hizmet etmek için açık bir şekilde manipüle edildiğini gördüm" dedi. "Ordu, apolitik yapısı nedeniyle bu ülkede sadık ve güvenilir bir değişmez oldu. Ve burada onu baltalamak için çalışan bir başkanımız vardı."

Ağustos ayında, 70'ten fazla eski üst düzey ulusal güvenlik yetkilisi - çoğu önceki GOP yönetimlerinde çalışan Cumhuriyetçiler - benzer bir mektup yayınlayarak, Trump'ın Amerika'nın dünyadaki rolünü baltaladığını savunarak Biden'ın arkasına desteklerini attılar. 2016 seçimlerinde düzinelerce eski Cumhuriyetçi üst düzey ulusal güvenlik yetkilisi, Trump'a karşı çıktı ve "Asla Trump" Cumhuriyetçiler olarak tanındı. Pek çoğu, mektupları imzaladıkları için Trump yönetimindeki işler için kara listeye alındı.

Yasaya göre, askerlik görevlileri üniformalıyken apolitik kalmalıdır, ancak üst düzey subayların çoğu üniformalarını astıktan sonra bile siyasi arenanın dışında kalır. Son yirmi yılda siyasete giren emekli kıdemli subayların sayısı istikrarlı bir şekilde artmış olsa da, Perşembe günkü mektup, ordunun her şubesinden Biden'i desteklemeyi seçen yüksek rütbeli yüksek rütbeli subayların sayısı bakımından dikkate değerdi.

"Biz Cumhuriyetçiyiz, Demokratlarız, Bağımsızlarız. Ülkemizi seviyoruz. Maalesef bundan korkuyoruz" diye yazdılar.

Emekli memurlar ve yetkililer, ülkenin, vatandaşlara empati gösteren, ittifaklara değer veren, bilinçli kararlar veren ve kişisel sorumluluk alan ilkeli, dürüst bir lidere ihtiyacı olduğunu söylediler.

"Bazılarımız belirli politika konularında farklı fikirlere sahip olabilirken, Joe Biden'ın konumlarının sağlam yargı, kapsamlı anlayış ve temel değerlere dayandığına inanıyoruz" diye yazdılar.

"Şu anki Başkan, makamının muazzam sorumluluklarına eşit olmadığını kanıtladı; büyük veya küçük zorluklarla başa çıkamayacağını gösterdi. Küçümseyen tavrı ve başarısızlıkları sayesinde, müttefiklerimiz artık bize güvenmiyor veya saygı duymuyor ve düşmanlarımız hayır artık bizden korkun "diyor mektup.

"İklim değişikliği, Kuzey Kore'nin nükleer programında olduğu gibi, hız kesmeden devam ediyor. Başkan, Amerikan askeri personelinin başına ödül koyan bir Rus düşmanı etkiledi ve Çin'e karşı yaptığı ticaret savaşı yalnızca Amerika'nın çiftçilerine ve üreticilerine zarar verdi," diyor. .

Batı Irak'ta Deniz Kuvvetlerine komuta eden emekli Korgeneral Walt Gaskin dahil olmak üzere birçok emekli Afro-Amerikan askeri lider mektubu imzaladı; Deniz Piyadeleri'nde 3 numara olarak görev yapan emekli Korgeneral Willie Williams; ve emekli Korgeneral Ronald Coleman, Deniz Piyadeleri'nde üç yıldız rütbesine ulaşan ikinci Afrika kökenli Amerikalı oldu.

Bush'un ulusal güvenlik danışman yardımcısı Robert Blackwill de dahil olmak üzere bir dizi emekli büyükelçi de imzaladı; Hem Cumhuriyetçi hem de Demokratik yönetimler altında İsrail ve Afganistan büyükelçisi olan James Cunningham; ve Cezayir ve Suriye'nin eski büyükelçisi Robert Ford.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fox News Anketine Göre: Biden'ın Ohio, Pennsylvania ve Nevada'da Yarışı Önde Götürüyor

Fox News anket verilerine göre, Demokratik Başkan Adayı Joe Biden, Nevada, Ohio ve Pennsylvania'nın savaş alanı eyaletlerinde başı çekiyor ve seçmenler Başkan Donald Trump'ın iş performansını onaylamıyor.

BB19pdSt.img?h=745&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Perşembe günü öğleden sonra yayınlanan yeni anketlerde, üç önemli eyaletteki olası seçmenlerin çoğunluğu, Trump'ın başkan olarak iş performansını onaylamadıklarını belirtti ve Biden'ın koronavirüs salgınıyla başa çıkmak için tercih ettikleri seçim olduğunu söyledi.

Biden, Cumhuriyetçi rakibine Nevada'da 52-41, Ohio'da 50-45 ve Pennsylvania'da 51-44 önde gitti.

Nevada'da Hispanik seçmenler ve 35 yaşın altındaki seçmenler ezici bir çoğunlukla Biden'ı tercih ederken, Trump beyazlar ve kırsal seçmenler tarafından daha çok tercih ediliyordu. Daha fazla seçmen - yüzde 15 - salgını idare etmek için Biden'a daha çok güvendiğini söylese de, Trump ekonomiyle başa çıkma konusunda hala yüzde 3'lük bir liderliğe sahipti. Yüzde kırk altı başkanın iş performansını onaylarken, yüzde 53 onaylamadı.

Ohio'da kadınlar, üniversite diplomasına sahip beyaz seçmenler ve banliyöler Biden'ı tercih ederken, daha fazla erkek, üniversite diploması olmayan beyaz seçmenler ve kırsal seçmenler Trump'ı destekledi. Nevada'ya benzer şekilde Ohio'lular, koronavirüs salgınıyla başa çıkması için Biden'ı tercih ettiler, ancak Trump'ın ekonomiyle başa çıkmanın en iyisi olacağına inanıyorlardı. Ankete katılanların yüzde kırk yedisi, Trump'ın başkan olarak iş performansını onayladı ve yüzde 51'i onaylamadı.

Pensilvanya'da beyaz olmayanlar ezici bir çoğunlukla Biden'ı tercih ediyordu. Ek olarak, daha fazla kadın, yaşlı, banliyö seçmeni ve sendika hane halkı Demokrat'ı destekledi. Trump, üniversite diploması olmayan erkekler, beyaz seçmenler, kırsal seçmenler ve beyazlar arasında ilk sırada yer aldı. Eyaletteki ankete katılanların yüzde elli dördü başkanın iş performansını onaylamazken, yüzde 45 onayladı.

Cumhuriyetçi anketör Daron Shaw Fox News'e verdiği demeçte, "Trump'ın Pennsylvania'daki sürpriz 2016 galibiyeti, eyaletin kuzey ve orta bölgelerindeki seçmenleri seferber etmesinden kaynaklandı" dedi. "Yine bu tür bir desteğe ihtiyacı var ve banliyö seçmenleri arasında burayı bile çekmek için hafif bir tiksinti."

Newsweek, yorum için Biden ve Trump'ın kampanyasına ulaştı.

Eyalet çapında anketler, Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'un 18 Eylül'de ölümünden sonraki 20-23 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Nevada'da 810, Ohio'da 830 ve Pennsylvania'da 856 seçmen ankete katıldı. Her üç durumda da hata payı artı veya eksi yüzde 3 puandır.

FiveThirtyEight'a göre Trump, bu ay yayınlanan 60'ın üzerinde ülke çapında anketten sadece birinde Biden'in önünde. 16 Eylül'de yayınlanan Rasmussen Raporları anketi, cumhurbaşkanının Biden karşısında yüzde 1'lik zayıf bir üstünlüğe sahip olduğunu gösterdi. Sonuç, anketin hata payı içindeydi.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.