Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kenosha'da Biden: Trump 'insan doğasının karanlık bir yanını meşrulaştırdı'

BB18GoVp.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Demokratik başkan adayı Joe Biden Perşembe günü, Başkan Trump'ın Wis Kenosha'daki Grace Lutheran Kilisesi'nde yaptığı açıklamada "insan doğasının karanlık bir yanını meşrulaştırdığını" söyledi.

Siyah bir adam olan Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasıyla ilgili son sivil kargaşayı ele almak için bir toplulukta konuşan Biden, huzursuzluğun tamamen Trump'ın hatası olmadığını, ancak cumhurbaşkanının ırkçıları cesaretlendirdiğini ve ulusun bir döneminde ırkçı gerginlikleri alevlendirdiğini söyledi. derinlemesine bölünmüştür.

Eski başkan yardımcısı, yıllar önce Dr. Martin Luther King, Jr.'ın öldürülmesinin ardından protestoların memleketi Wilmington, Del.'yi nasıl yok ettiğine dair bir hikaye anlattı. Geçenlerde Wilmington'a baktığını ve bunun nasıl olduğunu görmek için kısaca cesaretlendirildiğini söyledi. yeniden inşa edildi.

"Bana bir şeylerin değişemeyeceğini söyleme dedim ... ama bir konuda hata yaptım," dedi Biden. "Nefreti yenebileceğini düşünmüştüm. Sadece gizleniyor. Yetkili biri o kayanın altına oksijen soluduğunda, bu insanların kayaların altından çıkmasını meşrulaştırıyor."

Biden, Başkan'ın yarıştaki başarısız liderliğinin kanıtı olarak, Trump'ın Charlottesville, Va.'da yürüyen beyaz üstünlükçülere tepkisini gündeme getirdi.

Biden, "Hepsi [Trump'ın] hatası değil," diye ekledi. "Ama insan doğasının karanlık bir yanını meşrulaştırdı. Yine de yaptığı şey, yeterince dikkat edilmemiş olanı da açığa çıkarmaktı. Amerika Birleşik Devletleri'nde kurumsallaşmış ve 400 yıldır var olan temel ırkçılık. Böylece sonlandırıyoruz. Burada Kenoşa'da olduğu gibi bir durum var. "

Biden kilisede, mağazasının isyancılar tarafından imha edildiğini söyleyen beyaz bir işletme sahibi ve kendisine ceza adaleti reformunu ele alması için yalvaran bir Siyahi avukat da dahil olmak üzere topluluk üyelerinden haber aldı.

Günün erken saatlerinde Biden, Blake'in babası, erkek kardeşi, iki kız kardeşi ve hukuk ekibinin üyeleriyle bir araya geldi. Blake ve annesi hastaneden aradılar.

Biden, "Onu nasıl hiçbir şeyin yenemeyeceğinden, nasıl tekrar yürüyüp yürümeyeceğinden bahsetti," dedi Biden.

Blake'in avukatı Ben Crump, konuşmanın "polis etkileşimlerindeki azınlıklara yönelik farklı muameleyi değiştirmeye, Kamala Harris'i koşucu arkadaşı olarak Siyah bir kadın olarak seçmenin etkisine ve Başkan Yardımcısı Biden'ın değişim planlarına" odaklandığını söyledi.

Crump, "Başkan yardımcısı aileye Amerika'nın en iyisinin hepimizin içinde olduğuna inandığını ve Amerika'nın büyük eritme potasında bir araya geldiğimizde tüm farklılıklarımıza değer vermemiz gerektiğini söyledi," dedi. "Başkan Yardımcısı Biden, Jacob Jr.'a insanlık duygusu yayarken ona saygı ve duaya layık bir kişi olarak davrandığı çok açıktı."

Trump, protestoların bir parçası olarak tahrip edilen işletmeleri vurgulamak için hafta başında Kenosha'yı gezdi. Cumhurbaşkanı, kentlerdeki Demokrat yetkilileri protestocuların mülkleri yok etmelerine izin vermekle suçladı.

Başkanın kampanyası, Biden cumhurbaşkanı seçilirse ulusun şehirlerinin şiddetli ve yaşanmaz alanlar olacağı mesajına dayandı.

Trump'ın kampanya sözcüsü Tim Murtaugh, "Amerikalılar, Antifa'ya veya Amerikan şehirlerinde kıyıdan kıyıya isyan eden diğer solcu ajitatörlere dair herhangi bir ihbar duymadı," dedi. "Wisconsin Valisi Tony Evers'in isyanları bastırmak için Başkan Trump'tan federal yardım kabul etmesi hakkında hiçbir şey söylemedi ve Ulusal Muhafızları Amerikalıları şiddetli solcu isyancılardan korumaya davet ettiğini açıklamadı. Joe Biden bunu yukarıda yaptı. bodrumundan tamamen politik nedenlerden ötürü arazi gezintisi ve bunu gösteriyor. "

Biden, bu hafta başlarında protestoların şiddet içeren yönlerini kınayan bir konuşma yaptı.

"Buradan bir şeyi açıklığa kavuşturalım, protesto protesto etmektir ... ama hiçbiri yakma, yağma veya başka bir şeyi haklı çıkarmaz" dedi Biden. "Öyleyse ne kadar kızgın olursanız olun, yağmalarsanız veya yakarsanız, başka bir şey yapmış biri gibi sorumlu tutulmalısınız, nokta."

RealClearPolitics ortalamasına göre Biden, Wisconsin'de Trump'ı 4 puanla yönetiyor. Trump kampanyası, Biden'ı huzursuzluğu siyasallaştırmakla suçladı.

Murtaugh, "Joe Biden, koronavirüs bilimi yüzünden seyahat edemeyeceğini aylarca söyledikten sonra, bugün Wisconsin'e ilk ziyareti olan Kenosha'ya siyasi bir gezi yaptı" dedi. "Anketlerde ciddi düşüşte olduğunu bildiği için değişen şey siyaset bilimiydi."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Seçim yetkilileri: İki Kere Oy Kullanmak Yasal Değil

İki Kez Oylama? Trump, Seçim Yetkilileri İçin Yeni Bir Baş Ağrısı Yaratıyor

Başkan Trump, Kuzey Carolina seçmenlerini hem posta yoluyla hem de şahsen oy pusulaları atarak ve aynı iddiaların bazılarını Perşembe günü bir dizi tweet ve bir konuşmada tekrarlayarak seçim sisteminin bütünlüğünü test etmeye teşvik ederek, ortaya çıkan alaycı bir sloganı taklit ediyor gibiydi. Yüzyıl makine siyasetinde: Erken ve sık oy verin.

BB18GABM.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Nitekim, Bay Trump'ın ulusun seçim sisteminin dolandırıcılıkla dolu olduğunu öne süren tekrar tekrar açıklamaları tarihsel bir modele uyuyor - örneğin Jim Crow South'taki politikacılar, oylama üzerindeki daha sıkı kısıtlamaları teşvik etmek için yaygın seçmen sahtekarlığı mitini yaydılar.

Onun yorumları, bir pandemi sırasında zaten zorlu bir seçim düzenleme görevi ile uğraşan eyalet seçim yetkilileri için yeni bir baş ağrısı yarattı. Bir kişinin iki kez oy kullanmasını engelleyen sağlam sistemleri öne sürerek, bir zamanlar büyük şehirlerde seçimlerin devrildiğinden şüphelenilen çifte oylamanın bugün neredeyse imkansız olduğu konusunda ısrar ediyorlar.

New York Eyaleti Seçim Kurulu eşbaşkanı Douglas A. Kellner, Bay Trump'ı seçmenlerin zihninde endişeyi körüklemekle ve bunu yaparak, ilçe seçim kurullarına şimdiden "sınıra kadar uzatılmış" daha fazla iş eklemekle suçladı. başkanlık seçimi ve koronavirüs.

Demokrat Bay Kellner, "Sisteme daha fazla nasıl stres ekleyebileceğimizi hayal etmek zor," dedi.

Kuzey Carolina'da, seçim kurulu Perşembe günü "bir seçimde iki kez oy kullanmanın yasa dışı olduğunu" ve eyalet yasasının "1. Sınıf suç teşkil ettiğini" söyleyen bir açıklama yaptı. Kasıtlı olarak birden fazla oy kullanmaya karşı benzer yasalar ülke genelinde mevcuttur ve federal yasalar tarafından da yasaklanmıştır.

Kuzey Carolina'daki seçim yetkilileri de başkanın kendisinin bir suç işlemiş olabileceğini ima ederek, "bir seçimde iki kez oy kullanmaya teşebbüs etmenin veya birinden bunu yapmasını talep etmenin de Kuzey Carolina yasalarının ihlali olduğunu" belirttiler. Eyaletin Demokratik başsavcısı Josh Stein, cumhurbaşkanının "seçimlerimizde kaos ekmesine yardım etmek için insanların yasaları çiğnemesini" önermesinin rezalet olduğunu söyledi.

BB18Gz3I.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Colorado'nun Demokratik Dışişleri Bakanı Jena Griswold, “2020 pek çok yönden emsalsizdi, ancak dışişleri bakanı olarak hem cumhurbaşkanına hem de ABD başsavcısına oy kullanmanın yasadışı olduğunu bildirmek zorunda kalacağımı hiç düşünmemiştim. iki defa."

Bu, Başsavcı William P. Barr'ın CNN ile yaptığı bir röportajda Kuzey Carolina'da iki kez oy kullanmanın yasadışı olup olmadığından emin olmadığını söylemesinden sonraydı.

Çarşamba günü Wilmington, N.C.'deki muhabirlere konuşan Bay Trump, postayla oy kullananların da bizzat "gidip oy kullanmasını" önerdi.

Bir muhabirin seçim bütünlüğü konusundaki sorusuna yanıt veren Bay Trump, "Ankete giderek ve bu şekilde oy vererek oylarını kontrol etmek zorunda kalacaklar, çünkü eğer tablo tablo haline gelirse, o zaman bunu yapamayacaklar" dedi. "Öyleyse göndermelerine izin verin ve oy vermelerine izin verin. Ve eğer sistemleri söyledikleri kadar iyiyse, o zaman belli ki oy kullanamayacaklar. Tabloda belirtilmediyse, oy kullanabilecekler. "

Perşembe günü, Facebook, Bay Trump'ın yorumlarının video paylaşımlarını kaldıracağını ve seçmen dolandırıcılığını teşvik ettiklerini öne sürdükten sonra, Bay Trump, bir dizi tweet ile bu yorumları geri çekmeye çalışıyor gibi görünüyordu.

Bay Trump, "Oyla Gönderiminizin tablo haline getirilip getirilmediğini görmek için oy verme yerine gidin (Sayılır.) Varsa, Oy Veremezsiniz ve Posta Sistemi düzgün çalışmaz," dedi.

Perşembe gecesi Latrobe, Penn .'de yapılan bir kampanya konuşmasında, Bay Trump Çarşamba günkü iddialarını tekrarlayarak, “Erken oy pusulanızı gönderin ve sonra oy pusulasının cetvel haline getirilip sayıldığından emin olun. Ve sayılmazsa, oy verin. " Daha sonra seçim personeli iki kez "saymadıklarından emin olma görevini üstlenirler".

Amerika Birleşik Devletleri'nde çifte oy kullanma dahil seçim sahtekarlığı son derece nadirdir. Ancak pek çok eyalette, bir seçmenin yalnızca bir kez oy pusulası verdiğinden emin olmak için hâlâ sıkı ve gereksiz kontrol seviyeleri var.

Kuzey Carolina'da elektronik anket kitapları sandık merkezlerinde kullanılıyor ve eyaletin Perşembe günü yayınladığı sistem açıklamasına göre, kimin oy verdiğine ilişkin bilgilerle düzenli olarak güncelleniyor. Seçim günü, devamsızlık yapan seçmen sandık defterinden çıkarılır ve Seçim Günü alınan oylar, herhangi bir çifte oylama yapılmaması için şahsen yapılan oylamaya karşı kontrol edilebileceği seçim sonrasına kadar sayılmaz.

Bir seçmen gelir ve devamsız oy kullanmadıkları konusunda ısrar ederse, geçici olarak oy kullanmalarına izin verilecek, hangi yetkililer Seçim Günü'nden sonra da kontrol edecek ve sayılıp sayılmayacağına karar verecek.

Kuzey Carolina'daki yetkililer, seçmenleri Bay Trump'ın tavsiyesine uymamaları konusunda uyardı - yalnızca posta yoluyla oylarının kaydedilip kaydedilmediğini kontrol etseler bile - çünkü şahsen ortaya çıkmak kafa karışıklığı yaratacak ve Seçim Günü koronavirüse maruz kalma olasılığını artıracaktır. Seçmenler, oy pusulalarını eyaletin seçim web sitesinde takip edebilir.

Birçok eyaletin benzer korumaları vardır. Çifte oylamayı kontrol etmek için Kuzey Carolina ile aynı prosedürlerin çoğunu izleyen Ohio'da, eyalette ayrıca seçmenlerin eyalet web sitesinde oturum açıp oy pusulalarının durumunu takip edebilecekleri bir oy pusulası izleme sistemi de vardır. iki kez oylayın.

Ohio’nun Cumhuriyetçi Dışişleri Bakanı Frank LaRose’un sözcüsü Maggie Sheehan, "Ohio seçmenleri, oy pusulası için herhangi bir ek çaba sayılmayacağı ve seçim yetkililerine gereksiz yere yük getireceği için, oy kullanmanın bir yolunu seçmeye teşvik ediliyor" dedi.

Michigan'daki yetkililer, sistemlerinin güvenilir olduğunun kanıtı olarak, en son posta yoluyla yapılan büyük bir oy genişlemesi de dahil olmak üzere, bu yılki ön seçimlere işaret ettiler.

Michigan Eyaletinin Demokratik Bakanı Jocelyn Benson, "Seçim sistemimiz, bu yıl zaten üç başarılı seçimle stres testine tabi tutuldu" dedi. "Seçim görevlilerinin gönderdikleri ve aldıkları her oy pusulasını takip etmesini ve doğrulamasını sağlamak için korumalarımız var ve her durumda her bir kişinin yalnızca bir oy almasını sağlıyoruz."

Partizan olmayan Wisconsin Seçim Komisyonu sözcüsü Reid Magney, eyalette atılan her oy pusulasının Seçim Günü sandık çalışanları tarafından işlendiğini ve seçmenin şahsen oy kullanmadığından emin olmak için sandık defterlerine göre kontrol edildiğini söyledi.

Kaliforniya'da bazı ilçeler geleneksel, mahalleye dayalı oy kullanma yerlerini kullanırken diğerleri daha büyük, daha merkezi oy merkezleri kullanır. Geleneksel oy verme yerlerinde, posta yoluyla oy kullanan seçmenler, bunun yerine şahsen oy kullanmaya karar verirlerse, oyu teslim etmelidir. Kaliforniya Dışişleri Bakanı ve Demokrat Alex Padilla'nın sözcüsü Sam Mahood'un Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, oy merkezlerinde elektronik anket kitapları, bir seçmenin oy kullanmasına izin vermeden önce başka bir yerde oy kullanıp kullanmadığını kontrol etmelerine olanak tanıyor.

New York'ta, şehrin Seçim Kurulunda yer alan bir Cumhuriyetçi olan Frederic M. Umane, çift oylamayı önleme sistemini "güvenli başarısızlık" olarak adlandırdı.

Umane, New York City'deki oyların hemen merkezi bir bilgisayara yüklendiğini söyledi. Bir seçmen giriş yapmaya gittiğinde, önceden oy vermişse, sistem onu işaretleyecektir. Ve herhangi bir posta oyu sayılmadan önce, o kişinin erken oylamada veya Seçim Günü'nde de oy kullanıp kullanmadığını kontrol etmek için kontrol edilir.

Bay Umane, şehrin geçen Kasım ayında yeni bir elektronik anket sistemi uyguladığını ve çalıştığından emin olmak için önceden bir dizi test yaptığını söyledi ve Bay Trump'ın bu hafta yaptığı yorumlardan haberdar olmadığını ekledi.

"Ben bir Cumhuriyetçiyim," dedi Bay Umane, "ama Trump'ın söylediği her şeyi mutlaka dinlemiyorum."

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Diplomatlar, Trump'ın başkan olarak ikinci dönemini geçirmesi halinde NATO'dan çekileceğinden endişe ediyor

BB18Hbzj.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

The New York Times'ın bildirdiğine göre, Başkan Donald Trump, ikinci dönem için yeniden seçilirse Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nden çekilebilir.
Times'a göre Trump, askeri ittifaktan çekildiğinden defalarca özel olarak bahsetti.

Trump yönetimindeki eski üst düzey ulusal güvenlik yetkilileri, bu hareketin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için büyük bir zafer olabileceğini söyledi.

The New York Times, Başkan Donald Trump'ın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nden çekilme hakkında defalarca özel olarak konuştuğunu bildirdi. Ve eğer başkan olarak ikinci bir dönem kazanırsa, bunu başarabilir.

The Times, ABD'deki ve Avrupa'daki yetkililerin, Trump'ın bir dönem daha kazanırsa, askeri ittifaktan gerçekten çekilmeye cesaretlenebileceğinden endişelendiklerini bildirdi.

Trump yönetimindeki eski üst düzey ulusal güvenlik yetkilileri, bu hareketin NATO’yu küresel hedeflerine karşı bir siper olarak gören Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir zafer olabileceğini söylediler.

Trump'ın NATO’yu eleştirme geçmişi var. Aralık ayında, ABD'nin saldırıya uğraması durumunda bir arkadaşını savunmayabileceğini öne sürerek ittifakların müdürlerinden birinin altını oydu.

Times, Kongre'nin Trump'ın ittifaktan çekilme çabasını muhtemelen engelleyeceğini, ancak yine de onu baltalamak için başka önlemler alabileceğini bildirdi. Örneğin, toplu savunma gerektiren 5. Maddeye gevşek bir şekilde uyabilir.

Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Haziran ayında yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanının 2017'deki bir NATO zirvesinde savunmaya yeterince para harcamadıklarına olan inancı nedeniyle Avrupalı liderlerle çatıştığını söyledi.

Bolton, son kitabı "The Room Where it Happened" da, Trump'ın defalarca NATO'dan ayrılmak istediğini söylediğini söyledi. Bolton geçen ay bir İspanyol gazetesine verdiği demeçte, Trump'ın Ekim ayında ittifaktan çekilme niyetini Kasım seçimlerinden önceki ikinci dönemine ilişkin bir söz olarak ilan edebileceğini söyledi.

Times tarafından bu hafta yayınlanan bir kitaba göre emekli general John Kelly, "Trump'ın karşı karşıya kaldığı en zor görevlerden birinin NATO'dan çekilmesini engellemeye çalışmak olduğunu" söyledi.

Brookings Enstitüsü'ndeki Birleşik Devletler ve Avrupa Merkezinin direktörü Thomas Wright, Times'a "Bu gerçek bir risk" dedi. "Kelly ve Bolton'dan ilk dönemde çok daha ileri gitmek istediğini biliyoruz. Seçimde tamamen haklı olduğunu hissediyorsa ve insanların politikalarını onayladığını hissediyorsa, bence NATO'dan etkin bir şekilde çekilebilir. . "

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, John McCain'i asla 'zavallı' olarak adlandırmadığını iddia etti. Twitter hesabına bakmanız yeterli.

Başkan Donald Trump, daha önce tam olarak bunu yaptığını açıklayan bir haber makalesini tweetlemesine rağmen, Arizona Senatörü John McCain'i "kaybeden" olarak nitelendirdiğini yalanladı.

Trump, The Atlantic'ten McCain ve Başkan George H.W.'yi aradığını söyleyen bir raporu yalanladı. Bush ezikleri.

Trump, Twitter'da 2018'de ölen McCain'in "asla büyük bir hayranı olmadığını" kabul etti, ancak farklılıklarına rağmen "John'u asla kaybeden olarak adlandırmadığını" söyledi.
2015 yılında Trump, McCain'i ezik olarak nitelendiren bir siyasi bloga tweet attı.

Başkan Donald Trump, Perşembe akşamı Arizona Senatörü John McCain'i daha önce tam olarak bunu yaptığını açıklayan bir haber makalesini tweet'lemesine rağmen "kaybeden" olarak nitelendirdiğini yalanladı.

Trump ve üst düzey yetkilileri Perşembe günü, The Atlantic'te yayınlanan ve başkanın ABD askerleri hakkında aşağılayıcı sözler söylediğini söyleyen birkaç isimsiz kaynağın alıntı yaptığı bir makaleden geri dönüşü saptırmaya çalıştılar - savaşta ölenler ve devam edenler de dahil önemli politikacılar.

Atlantic'in kaynakları, Trump'ın McCain ve Başkan George H.W. Bush, iki eski ABD Donanması savaş pilotu, savaşta vurulduğu için "kaybedenler" olarak.

McCain'in uçağı Vietnam Savaşı sırasında düşürüldü ve beş yıldan fazla bir süre Kuzey Vietnam güçleri tarafından yakalanmasına ve işkence görmesine yol açtı. Bush'un uçağı İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon kuvvetleri tarafından düşürüldü. Trump, ayaklarında kemik çıkıntıları olduğunu söyleyerek Vietnam'da hizmete ertelendi.

Atlantik ayrıca, McCain'in 2018'de beyin kanserinden öldükten sonra yarı kadrolu bayrak ödülü aldığında Trump'ın kızdığını bildirdi. Trump'ın McCain personeline şunları söylediği söylendi: "Bu kaybedenlerin cenazesini desteklemeyeceğiz."

Trump, The Atlantic'te öne sürülen iddialara bir yanıt tweetledi. McCain'in "asla büyük bir hayranı olmadığını" ve "birçok konuda onunla aynı fikirde olmadığını" kabul etti. Yine de, "John'a asla ezik demedi" dedi.

Ancak Trump, McCain'i düşman güçleri tarafından ele geçirilmesini gerekçe göstererek kaybeden biri olarak tanımladı.

2015'teki başkanlık kampanyası sırasında bir Iowa zirvesinde "Yakalanmayan insanları seviyorum" diyen Trump, "Kaybedenleri sevmiyorum" dedi.

18 Temmuz 2015'te Trump, aynı olayda kendisinden alıntı yapan siyasi bir bloga da bir tweet attı.

"@Fitsnews aracılığıyla: 'Donald Trump: John McCain' Bir Kaybeden '," dedi Trump, bloga bir bağlantıyla bir tweet'te.

Trump ayrıca I.Dünya Savaşı sırasında öldürülen ABD'li hizmet üyelerini kötülediğini de yalanladı. Belleau Wood Savaşı'nda ölen ABD Deniz Kuvvetleri'nin "enayiler" olduğu.

Trump Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, The Atlantic'in kaynaklarının "alçak gönüllü" olduğunu söyledi.

"Düşmüş kahramanlarımız hakkında asla söylemediğim her şey üzerine yemin etmeye istekli olurum" dedi. "Onlara daha fazla saygı duyan kimse yok. Bu yüzden bunun korkunç, korkunç bir şey olduğunu düşünüyorum."

Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Mark Meadows Perşembe günü yaptığı açıklamada, başkanın raporda yapılan iddiaları "son derece kesin bir şekilde" yalanladığını ve "Onlardan daha çok kırıldığını" ekledi.

The Atlantic'in raporunun ardından The Washington Post, Trump'ın sık sık savaşta kaybolan gazileri ve askerleri kötülediğini ve onları "kaybedenler" olarak nitelendirdiğini bildirdi. Eski bir üst düzey yönetim yetkilisine atıfta bulunan The Post, Trump'ın kıdemli danışmanlara ordunun kayıp asker bulmaya neden bu kadar değer verdiğini anlamadığını söylediğini bildirdi. Bir kaynak The Post'a, yakalanırlarsa sahip olduklarını hak ettiklerini söyledi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Esper, Trump'ın şehit ve sakat kalmış askerleri küçümsediğini iddia ettikten sonra Trump'ı savundu

Savunma Bakanı Mark Esper Cuma günü Başkan Donald Trump'ı, başkomutanın askerleri küçümsediğini iddia eden bir makaleden bir gün sonra savundu, ancak yaptığı açıklama, makalenin patlayıcı iddialarını tamamen yalanlayamadı.

BB11qAXx.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Esper yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, ülkemizin askeri üyelerine, gazilerine ve ailelerine en büyük saygı ve hayranlığa sahip." Dedi. "Bu yüzden silahlı kuvvetlerimize daha fazla ücret ve daha fazla fon sağlamak için savaştı."

Trump ve diğer yönetim yetkilileri, The Atlantic'in raporuna hızla itiraz ettiler ve kaynaklara atıfta bulunarak, başkanın engelli gazilerin askeri geçit törenlerinden dışlanmasını istediğini söyledi. Hikayeye göre Trump, kötü havanın saçlarını mahvedeceği endişeleri ve Avrupa'da ölen Amerikan askerlerini onurlandırmanın önemli olmadığını düşündüğü için 2018'de Paris yakınlarındaki Aisne-Marne Amerikan Mezarlığı'na planlanan ziyareti iptal etti. I.Dünya Savaşı sırasında

Neden o mezarlığa gitmeliyim? Kaybedenlerle dolu, ”Trump'ın söylediği bildirildi.

Ancak hassas bir konuyu tartışmak için kimliğinin gizli tutulmasını isteyen mevcut ve eski Savunma Bakanlığı yetkilileri, Trump'ın askerlerden bahsederken bu tür kelimeleri kullandığını hiç duymadıklarını söyledi. Olay sırasında Fransa'da bulunan Esper, mezarlığa uçuşun hava şartlarından dolayı iptal edildiğini hatırladığını ve "Atlantik'tekiler kadar bugüne kadar böyle bir iddiayı hiç duymadıklarını" söyledi.

Bu arada, eski bir üst düzey savunma yetkilisi POLITICO'ya şunları söyledi: "Başkanın üniformalı ordumuz hakkında tek bir aşağılayıcı söz söylediğini hiç duymamıştım, tam tersine, duyduğum her şey üniformalı halkımıza ve ailelerine karşı övgü ve övgü niteliğindeydi. . "

İkinci bir eski üst düzey savunma yetkilisi de, cumhurbaşkanının askerler hakkında saygısızca yorum yaptığını duymayı reddetti ve "Başkanın böyle bir şey söyleyeceğini asla düşünmezdim" dedi.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

'Bu bir rezalet': Biden, Trump'ın savaşta ölen askerleri 'kaybedenler' olarak adlandırdığı haberlerin ardından özür talep ediyor

Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden, cumhurbaşkanını suçlarken, 2015 yılında kanserden ölen kendi oğlu Beau Biden'in askeri geçmişini hatırlattı.

Delaware Wilmington'da konuşan Biden, "Oğlum bir ABD avukat yardımcısıyken ve savaş devam ederken Kosova'ya gitmeye gönüllü olduğunda, enayi değildi," dedi.

Biden'ın sözleri, The Atlantic'in Trump'ın 2018'de Paris yakınlarındaki bir Amerikan mezarlığını ziyaret etmeyi reddettiğini ve orada gömülü ABD Denizcilerinden "kaybedenler" ve "enayiler" olarak bahsettiğini bildirmesinden bir gün sonra geldi.

WASHINGTON - Öfkeli bir Joe Biden Cuma günü Başkan Donald Trump'ın, Trump'ın kendilerini "kaybedenler" ve "enayiler" olarak adlandırdığı haberlerinin ardından, düşmüş ABD askerlerinin ailelerinden "alçakgönüllülükle özür dilemesini" istedi.

Demokrat aday olan Biden, 2015 yılında kanserden ölen kendi oğlu Beau Biden'in askeri geçmişini, bildirilen yorumlarda bulunmayı reddeden başkanı kınadı.

Biden, "Oğlum bir ABD avukat yardımcısıyken ve sivil olarak savaş devam ederken Kosova'ya gitmeye gönüllü olduğunda, enayi değildi," dedi. Biden, "Oğlum gönüllü olup ABD ordusuna başsavcı olarak katıldı ve bir yıllığına Irak'a gittiğinde, Bronz Yıldız ve diğer övgüler kazandı, o bir aptal değildi" dedi.

"Birlikte görev yaptığı askerler ve kadınlar, özellikle eve gelmeyenler, kaybeden değildi. Bu ifadeler doğruysa, başkan, aşağıladığı ve hakaret ettiği her Gold Star anne ve babasından ve her Blue Star ailesinden alçakgönüllülükle özür dilemeli, "Biden ekledi.

BB18Ixiz.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Biden'ın sözleri, The Atlantic'in Trump'ın 2018'de Paris yakınlarındaki bir Amerikan mezarlığını ziyaret etmeyi reddettiğini ve orada gömülü ABD Denizcilerinden "kaybedenler" ve "enayiler" olarak bahsettiğini bildirmesinden bir gün sonra geldi.

The Atlantic'e göre, Aisne-Marne Amerikan Mezarlığı ziyaretini hurdaya ayırdıktan sonra Trump, "Neden bu mezarlığa gitmeliyim? Kaybedenlerle dolu" dedi. Dergi yardımcıları tanımlamadı. Raporda, Trump'ın daha sonra Fransa'daki Belleau Wood Savaşı'nda hayatını kaybeden 1.800'den fazla denizciye öldürüldükleri için "enayiler" olarak bahsettiğini söyledi.

O sırada Trump, ziyareti iptal etme kararını helikopter uçuşunu aksatan kötü hava koşullarından sorumlu tuttu. Siteye neden araba almadığını asla açıklamadı.

1918 Belleau Wood Savaşı 20 gün sürdü ve ABD Deniz Kuvvetlerinin Alman kamplarını başarıyla temizlemesiyle sona erdi. Müttefiklerin zaferi, ABD Deniz Piyadeleri tarihinde kalıcı bir sembol haline geldi.

Biden daha sonra sözlerinde "Tüm kariyerim boyunca hiç bu kadar hayal kırıklığına uğramadım" dedi. "Bu bir rezalet."

Trump, makalenin kendisini tanımlamak için aynı kelimeyi kullanmıştı. Trump Perşembe gecesi gazetecilere verdiği demeçte, "Benim yaptığımı kimse yapmadığında ordumuza ve şehit düşen kahramanlarımıza olumsuz açıklamalar yapacağımı düşünmek," dedi. "Bu tamamen bir yalan ... Bu bir rezalet."

Trump kampanya sözcüsü Tim Murtaugh, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Sahte saldırılar, Paris gezisinin hemen ardından 2018'de duyduğumuzla aynı ve şu anda da aynı şekilde yanlış." Dedi. Murtaugh, Biden'ın sözlerine doğrudan değinmeyen açıklamada, "dedi.

Trump yönetiminin üyeleri de, başkanın mezarlığa gömülen düşmüş ABD askeri personeli hakkında aşağılayıcı bir şekilde konuştuğunu yalanladı.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo "Fox & Friends" ile ilgili bir röportajda, "başkanın o makalede askeri enayileri ve kaybedenleri çağırdığına dair kesinlikle söylenen dili kullandığını hiç duymadığını" söyledi.

"Aslında, tam tersine, her zaman en derin saygıyı gördü. Ben de gaziyim. Bu genç erkek ve kadınları çok önemsiyorum ve başkanın onları ve içinde bulunduğum her durumu onurlandırmasını izledim. onunla birlikte, "dedi Pompeo.

Savunma Bakanı Mark Esper Cuma günü yaptığı açıklamada, Trump'ın "ülkemizin askeri üyelerine, gazilerine ve ailelerine en yüksek saygı ve hayranlığa sahip olduğunu" söyledi, "Bu yüzden silahlı kuvvetlerimiz için daha fazla ücret ve daha fazla finansman için savaştı. "

Başkan Yardımcısı Mike Pence Cuma günü CNBC'ye The Atlantic makalesinde atıfta bulunulan belirli bir yolculukta olmadığını, ancak "asla gerçekleşmediğini" söyledi.

"O gün başkanla konuştum, kötü bir hava durumu çağrısı olduğu için başkanın ne kadar hayal kırıklığına uğradığını biliyorum. Silahlı kuvvetlerimizin kadın ve erkeklerini daha derinden önemseyen veya onlara ve ailelerine saygı duyan hiç kimseyle birlikte olmadım. Başkan Donald Trump'tan daha çok, "dedi Pence.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, yeni 2020 anketlerinde Biden'ı etkili bir takma adla sabitleyemiyor

Deneyimli gazeteci Eleanor Clift, Donald Trump'ın "bodrumunda" kalmak için Joe Biden takma girişiminin başarısız olduğunu söylerken efsanevi aktör Henry Winkler, MSNBC'nin The Beat dergisinin saygısız bir bölümü olan Fallback'in bu sayısında kutuplaşmanın sınırlarından ve oy kullanmanın öneminden bahsediyor. Ari Melber ile. Winkler ayrıca tartışmada oylama hakkındaki sürpriz hiciv "rap" ini de başlattı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Michael Cohen, Trump'ın "görevden alınmasını engellemek" için "savaş başlatacağını" söyledi

Michael Cohen, Lester Holt ile yaptığı bir röportajda, Trump'ın iktidarda kalmak için her şeyi yapacağına inanıyor: "Trump her şeyi yapacak, içinde kazanmak için her şeyi ve oy pusulalarını manipüle etmeyi de içerdiğine inanıyorum. Başlayacak kadar ileri gideceğine inanıyorum. kendisinin görevden alınmasını engellemek için bir savaş. "

Kaynak: MSNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Neden Joe Biden'a oy vermeyeceğim

BB18JtZc.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir kez daha Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimi sezonu ve bir kez daha insanlığımızın geleceğini önemseyen ilerici eleştirel düşünürler, kendilerini kötü Donald Trump'tan ve yozlaşmış ailesinden ve dostlarından kurtulmak için bir ikilemde buluyor başka bir korporatist liberale, Joe Biden'a oy vermeyi tercih etmiyor. Deja vu, yorgun eski bir filmin yeniden gösterimi, Bugün Groundhog Day: Geçen sefer Trump ve Hillary Clinton'la oynadık ve yine aynı Trump ve hatta daha da kötüsü Biden'la yaşadık.

Bu tuzağa yakalanan önde gelen Amerikan kamu entelektüellerine tamamen sempati duyuyorum.

Örneğin, önde gelen Afrikalı Amerikalı filozof Cornel West, eski başkan yardımcısının "Wall Street ve militarizm" ile bağları hakkındaki endişelerine rağmen, Kasım ayında Biden için "anti-faşist" bir oy vermeyi planladığını söylüyor. West, Biden'in Batı'nın savunduğu her ideal ve ilkeye ihanet edeceğini çok iyi biliyor, ancak Trump'tan o kadar tiksindi ki - ve haklı olarak - Farsça'da "çökmekte olan bir sütundan diğerine umutla atlama" dediğimiz şeyi yapıyor.

Aynısı dünyaca ünlü dilbilimci ve politik aktivist Noam Chomsky için de geçerli ve rekorda insanları "Joe Biden'a oy vermeleri ve sonra hayallerine musallat olmaya" - bu ne anlama gelirse gelsinler diye cesaretlendiriyor. Trump veya Biden gibi politikacılar, hayallerine musallat olmamızı hayal etmezler. Kabusların tanımlarıdır. Ne Trump ne de Biden'e güvenilmeli ve Chomsky bunu biliyor. Ama çökmekte olan bir sütundan diğerine atlıyor - umutla mı yoksa umutsuzluk içinde mi?

Devrimci düşünür ve aktivist Angela Davis de başkanlık için Biden'ı desteklediğini söyledi ve "en etkili şekilde baskı altına alınabilecek" adayı desteklemenin çok önemli olduğunu söyledi. Ama gerçekten? Nasıl yani? Biden, BDS'yi destekleyen tek bir Filistinli aktivist olan Linda Sarsour'un kampanyasına katılmasına ve onu kovmak için hızla harekete geçmesine tahammül edemedi. Biden bu tür bir bağnaz. Kişi ona ne tür bir "baskı" uygulayabilir?

Bir kaya ve sert bir yer arasında
Yine de, Trump'ın terörize eden başkanlığı ve ABD'de ortaya çıkardığı cehalet ve suçlu ırkçılığın Karanlık Çağları, Biden ile birlikte ölü yakalanmayan bu ve diğer birçok seçkin eleştirel düşünürün şimdi desteklerini beyan etmek için acele ettiklerini tamamen anlaşılır kılıyor. onun için. Çökmekte olan bir sütundan diğerine atlıyorlar ve Trump tablo dışına çıktığında Biden'ın tehlikeli vaatlerinin ötesine geçebilecekleri umuduyla stratejik bir ittifak oluşturuyorlar.

Ama bu makaleyi bu yüksek ahlaki figürlerle farklılaşmak için yazıyorum ve açıkça Biden'e oy vermeyeceğimi beyan ediyorum. Bu, onlardan daha ilkeli olduğumu ya da Trump'ın bir başka felaketli ifadesinin sonuçlarını daha az umursadığım anlamına gelmez. Benim ve diğer milyonlarca Amerikalı çocuğumun geleceği için, Beyaz Saray'dan alınıp hapse veya sığınağa götürülmesini umuyor ve diliyorum - hangisi daha yakınsa.

Ama yine de, Biden'a asla oy vermeyeceğim, çünkü benim gibi insanların işlevinin, içtenlikle özdeşleştiğim Amerikan solu arasında bile tamamen farklı olduğuna inanıyorum. Bu noktada eleştirel düşünmenin görevi, Irak savaşını aktif olarak destekleyen, ürkütücü bir kadın düşmanlığı siciline sahip, pişmanlık duymayan ırkçı ve kendini Siyonist Biden'e oy verdiğimizi ilan etmek için acele etmek değil. Bernie Sanders'ta çok daha üstün bir seçim yaptık, ancak arka arkaya iki kez Demokrat Parti şansını kesinlikle yok etti.

Elimizdeki görev, Biden'ı muhtemelen kucaklayamayacak eleştirel düşünme sürecini sürdürmektir. Biden için oy vermek, yüzeye çıkmayı bekleyen bütün bir Trumps ve Bidens takımına sahip bir siyasi kültürün temelini oylamaktır. Bugün Trump ve Biden arasında bir seçim yaparsak, bir dahaki sefere Ivanka Trump ve Chelsea Clinton arasında seçim yapmak zorunda kalacağız. Bu kısır döngü, ancak Black Lives Matter ayaklanmasını şeytanlaştıran, neo-Nazileri kutlayan ve Hillary Clinton ve Biden'ı Tanrı'nın vermiş olduğu kurtuluş olarak yücelten bu siyasi kültürün parçalarına karşı sürdürülen ve uzlaşmaz bir eleştirel düşünme süreciyle sona erebilir. bu ölümcül bayağılığa karşı.

Kader bir an
Biden'a asla oy vermememe kararımı belirleyen, Barack Obama'nın konuşmasıydı. O zamana kadar, kendi kendime, Biden için bir oylamanın aslında ona verilen bir oy değil, diğer bu tür uzun masallar ve kötü mazeretlerin yanı sıra Trump'a karşı bir oy olduğunu düşünüyordum. Fakat Obama podyuma çıkıp duygusallaşmaya başladığında ve insanların oraya gidip Biden'a oy vermeleri için yalvarmaya başladığında, özellikle de bu ikiyüzlü dolandırıcı ile bunu yapmanın müstehcen olacağına karar verdim.

Obama her boğulmaya başladığında, İsrail'e Filistinli çocukları katletmek veya satmak için İsrail'e daha da fazla silah göndermek için Oval Ofisine dönmeden hemen önce ABD'de silahlı şiddete kurban giden çocuklar için ağladığını hatırlıyorum. daha çok Yemenli çocuğu öldürmek için Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne. Filistinli ve Yemenli çocuklar çocuk değil mi? Her insan, insanlığımızın tamamını temsil eder. Yemen, Filistin, Afganistan ve ötesindeki çocuklar söz konusu olduğunda bu korkak nasıl bu kadar açık bir şekilde zalim ve duygusuz olabilir ve yine de Amerika'nın çocuklarını derinden önemsiyormuş gibi yapabilir?

Biden, ölümcül Siyonizm'inde - İsrail apartheid devletini desteklemesinde, Filistinlilere kategorik bir aldırış etmemesinde - Obama'dan bile daha kötü. Biden'e oy vermek, geçmişte İsrail'in Filistinlileri öldürmesi için silahlanmasına yardım ettiği için mazeret anlamına geliyor. Ona oy vermek, bir sonraki cumhurbaşkanı olması, İsrail'i ve onun ölümcül zulmünü desteklemek için her imzaladığında - ve şüphesiz pek çok kişiyi imzalayacaktır - yeni başkan olması anlamına gelir.

Neden herhangi bir düzgün insan böyle bir şey yapmak ister ki? Evet, Trump bir Amerikan canavarı ama Biden da öyle. Benim gibi insanların bu seçimde adayları yok.

Nihai sorumluluk etiği
Benim türden eleştirel düşünürlerin görevi, çoğunluğa atlamak ve isteksizce Biden ve onun koşucu arkadaşı Kamala Harris'e oy vermek için acele etmek değil. Rosa Luxemburg'dan Aimee Cesaire'den Frantz Fanon'a, Edward Said'den Arundhati Roy'a kadar eleştirel düşünür kuşakları, gerici bir liberal, pişmanlık duymayan bir savaş kışkırtıcısı, sert bir Siyonist için stratejik bir oy vermemiz için yaşamadı, düşünmedi ve yazdı. ırkçılık ve iddia edilen cinsel taciz. Görevimiz başka bir şey.

Ünlü Alman sosyolog Max Weber, meşhur makalesi Politics as Vocation'da (1919), "sorumluluk etiği" ile "nihai son etiği" arasında çok önemli bir ayrım yaptı ve bugüne kadar siyasette ahlaki bir seçimin damgasını vurdu. : "Açık olmalıyız," dedi Münih Üniversitesi'ndeki dinleyicilerine, "tüm etik yönelimli davranışlara temelde farklı ve uzlaşmaz bir şekilde zıt iki özdeyişten biri tarafından yönlendirilebileceği gerçeği hakkında: Davranış, bir ' nihai amaçlar 'veya' sorumluluk etiği '. " Bunlar, birbirinin aynısı iki etik eylemdir, ancak iki taban tabana zıt yöndedir.

Weber ayrıca şunu açıkladı: "Bu, nihai amaçların etiğinin sorumsuzluk ile özdeş olduğu veya bir sorumluluk etiğinin ilkesiz oportünizmle özdeş olduğu anlamına gelmez. Doğal olarak, kimse bunu söylemiyor." Her ne olursa olsun, yine de ısrar etti: "Nihai amaçlar ahlakı ilkesini izleyen davranış ile sorumluluk etiği ilkesini izleyen davranış arasında derin bir zıtlık vardır, bu durumda kişinin vermesi gerekir. kişinin eyleminin öngörülebilir sonuçlarının bir hesabı. "

Ancak Weber'in bize bıraktığı iki seçenek arasında bir üçüncü ortaya çıkıyor: Nihai sorumluluk etiği. Bugünkü özel ve nihai sorumluluğumuz, yaklaşık dört yıl önce Trump ve Clinton arasında seçim yapıldığında tartıştığım gibi, daha az kötüye oy vermek için acele etmek değil, her iki kötülüğün üstesinden gelmeyi amaçlayan eleştirel düşünme sürecini sürdürmektir. Bir Coca-Cola ve Pepsi arasında seçim yapmak için sıkışmış 300 milyondan fazla insan hak ediyor ve daha sağlıklı bir seçim için çabalamalı. ABD militarizminin ve savaş çığırtkanlığının insafına kalmış tüm bir gezegen, kesinlikle bu iki Amerikan felaketinden kaybedecek her şeye sahip.

Kaynak: Al Jazeera

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Pete Buttigieg, Trump'ın yerine Vietnam'da bir 'enayi'nin hizmet etmesine izin verdiği günden beri ABD ordusuna saygısızlık ettiğini söyledi

BB18JSyB.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

South Bend, Indiana'nın eski belediye başkanı Pete Buttigieg Cuma günü, Başkan Donald Trump'ın I.Dünya Savaşı sırasında ölen Amerikan askerleri hakkında bildirdiği yorumları eleştirdi.

Atlantic, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Vietnam Savaşı sırasında beş kez askere alınmadan kaçan cumhurbaşkanının 2018 yılında Fransa'ya yaptığı bir gezi sırasında düşmüş askerlere "enayiler" ve "kaybedenler" dediğini bildirdi.

Buttiegig, "Bu cumhurbaşkanı, kendi görüşüne göre - Vietnam'da hizmet etmek için bir serserinin yerine gitmesine izin verdiği günden beri orduya saygısızlık ediyor, çünkü o istemiyordu," dedi Buttiegig.

Indiana, South Bend'in eski başkan adayı ve belediye başkanı Pete Buttigieg, çatışmada ölen Amerikan askerleri hakkında son zamanlarda bildirdiği açıklamaları üzerine Cuma günü Başkan Donald Trump'ı patlattı.

The Atlantic, Perşembe günü, Başkan Donald Trump'ın 2018'de Birinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden Amerikan Deniz Kuvvetlerini, o Kasım ayında Paris yakınlarındaki Aisne-Marne Amerikan Mezarlığı'na yaptıkları ziyareti iptal ederek "enayiler" ve "kaybedenler" olarak tanımladığını bildirdi. The Atlantic'e göre, kötü hava koşullarının saçlarını rahatsız edeceğinden korktuğu için geziyi iptal ettiği de bildirildi.

Beyaz Saray ve ona bağlı birkaç kişi o zamandan beri The Atlantic raporunun doğruluğunu reddetti, ancak Fox News muhabiri Jennifer Griffin bir Twitter yazısında The Atlantic'in verdiği haberlerin bir kısmını onayladığı kaynaklardan gelen raporlara dayanarak doğrulayabildiğini söyledi. anonimlik. Buna yanıt olarak Trump, kablolu haber ağını Griffin'i kovmaya çağırdı.

The Associated Press ve The Washington Post gibi diğer kuruluşlar da ilk olarak The Atlantic tarafından Perşembe günü yayınlanan yorumları bildirdi.

Business Insider'ın da belirttiği gibi, Trump'ın ABD gazileri hakkında aşağılayıcı yorumlarda bulunduğu kayda değer bir geçmişi var - en önemlisi 2012'nin sonlarında GOP başkan adayı ve Kuzey Vietnam güçleri tarafından daha fazlası için savaş esiri olarak tutulan Arizona Senatörü John McCain. Vietnam Savaşı sırasında beş yıldan fazla.

Twitter'da Trump, 2015 etkinliği sırasında McCain'in bunu yaptığını söylediği bir videoya rağmen, McCain'i kaybeden olarak nitelendirdiğini reddetti.

Buttigieg Cuma günü başkanın reddini kabul etmediğini söyledi.

Afganistan'da karşı istihbarat subayı olarak yedi aylık bir tur içeren 2009-2017 yılları arasında ABD Donanması Yedek subayı olarak görev yapan Buttigieg, "Bakın, bugün başkan Twitter'da John McCain'i asla kaybeden olarak adlandırmama konusunda yalan söyledi," dedi. .

"Şimdi, bizden buna inanmamızı istiyor, tamam, bugün bu konuda yalan söylüyor, çünkü görüntüleri kontrol edip görebiliyoruz, ama diğer şeyler hakkında yalan söylemiyor mu?" Mart ayında Demokrat Parti'nin birincil yarışından ayrılan Buttigieg de sözlerine ekledi.

Devam etti: "Hepimizin enayi olduğumuzu düşünüyor olmalı ve benim için şaşırtıcı olan, kendi destekçilerinin zekasına ne kadar az saygı duymasıdır."

 

Önceki bir Business Insider raporuna göre, Başkan Donald Trump Vietnam savaşı sırasında beş kez askeri askerlikten kaçındı - dört kez kaydolmak ve kolej için ve bir kez kemik çıkıntıları için.

Buttigieg, "Bu cumhurbaşkanı, kendi görüşüne göre - bir enayi istemediği için Vietnam'da hizmet etmek için yerine gitmesine izin verdiği günden beri orduya saygısızlık ediyor." Dedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski F.B.I. Rusya Soruşturma Ajanı, Trump'ın Ulusal Güvenlik Tehdidi Olduğunu Söyledi

WASHINGTON - Eski bir kıdemli F.B.I. Hillary Clinton'ın e-posta sunucusuna ve Trump kampanyasının Rusya ile olan bağlarına yönelik soruşturmaların merkezindeki ajan, soruşturmaların ele alınmasını savunuyor ve yeni bir anılarında Başkan Trump'ı ulusal güvenlik tehdidi ilan ederken, büronun 2016 başkanlık dönemini altüst eden hatalar yaptığını kabul ediyor. seçim.

BB18JU3d.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Özel danışmanın ekibinden çıkarılmış ve daha sonra Bay Trump hakkında gönderdiği aşağılayıcı metinler üzerine ateş açan eski ajan Peter Strzok, başkan ve destekçileri onu karaladığı için çoğunlukla sessiz kaldı.

Ancak bir kopyası The New York Times tarafından Salı günü yayınlanmadan önce elde edilen Bay Strzok’un yeni kitabı “Uzlaşılmış”, iki siyasi açıdan zehirli soruşturmada gezinmenin ayrıntılı bir açıklamasını ve büronun eylemlerinden güçlü bir özür diliyor. Bay Strzok, F.B.I.'nin başkanın kendisini soruşturması konusundaki iç tartışmasının ayrıntılarını açıklıyor, sorunun Trump başkanlığının erken dönemlerinde ortaya çıktığını yazıyor ve ajanların Bay Trump'ın etrafındaki diğerlerine göz kulak olduğunu öne sürüyor. Bay Strzok, ilk başta başkanın soruşturulmasına karşıydı.

Ancak sert bir değerlendirmede, Bay Strzok, Bay Trump'ın umutsuzca yozlaştığı ve bir ulusal güvenlik tehdidi olduğu sonucuna varıyor. Bay Strzok'un yürüttüğü soruşturmalar, başkanın "Rusya gibi bir rakipten siyasi yardım kabul etme istekliliğini - ve bunu takiben Amerika'nın temsil ettiği her şeyi alt üst etme isteğini" gösterdi.

Bay Strzok, "Bu vatanseverlik değil" diye yazıyor. Tam tersi.

Bay Strzok’un içeriden bakışı, Bay Trump ve müttefiklerinin Rusya soruşturmasının itibarını zedeleme çabalarına bir karşı çıktı. Başsavcı William P. Barr F.B.I., Bay Strzok ve diğerlerinin olası suiistimal ve önyargıya karşı davranışlarını incelemek üzere kıdemli bir savcı atadı.

Adalet Bakanlığı genel müfettişi Michael E. Horowitz, büronun soruşturmayı açmak için yeterli nedeni olduğunu ve siyasi önyargıya dair hiçbir kanıt bulamadığını gördü. Bir raporda, Bay Strzok'un siyasi görüşlerinin F.B.I.'nın çalışmalarını etkilediğine dair hiçbir kanıt bulamadığını, ancak metinlerden "derinden rahatsız" olduğunu söyledi.

Bay Trump ve destekçileri, metinleri 2017'nin sonlarında ilk kez ifşa edildiklerinde, kampanyasını ve başkanlığını yok etme planının kanıtı olarak ele aldılar.

Strzok, "Metinlerim hakkındaki haberler sadece Trump'ı çılgına çevirmemişti" diye yazıyor. "Aynı zamanda, Kongre'deki Cumhuriyetçileri doğru bir huysuzluğa göndererek, onlara muhafazakar medyayı tüketecek derin devlet masalına dönüşecek olan sağcı kızgınlık için yem verdi."

Bay Trump, Twitter'da eski bir Ordu topçu subayı ve kıdemli karşı istihbarat araştırmacısı olan ve 22 yıllık kariyeri boyunca FBI'ın en hassas ulusal güvenlik meselelerinden bazıları üzerinde çalışan ve her ikisinde de merkezi bir rol oynamadan önce Bay Strzok'un işten atılmasını kutladı. Clinton e-postası ve Trump-Rusya soruşturmaları.

Bay Strzok, görevden alınmasının siyasi nedenlerle olduğunu iddia ederek Adalet Bakanlığı ve F.B.I.'ya dava açtı.

Bay Strzok kitabında, F.B.I.'daki bir çabanın parçası olduğu yönündeki suçlamaları defalarca reddediyor. Bay Trump'a zarar vermek için. Crossfire Kasırgası olarak bilinen soruşturmanın başlatılmasına yönelik gerekçeyi, herhangi bir Trump kampanyası ortağının 2016 seçimlerinde Rusya'nın müdahale operasyonlarına komplo kurup kurmadığını ortaya koyuyor. F.B.I. Bay Strzok, "yabancı istihbarat faaliyetinin güvenilir bir iddiasını nereye götürdüğünü görmek için soruşturuyordu" diye yazıyor. "Rusya ile başladı ve her zaman Rusya hakkındaydı."

Ayrıca F.B.I. Bay Trump'ın adaylığına zarar vermekten kaçınmak için soruşturmayı olabildiğince sessiz tutmuş, bürodan haberdar olan kişilerin sayısını haber medyasına sızmamasını sağlamak için sınırlandırmıştı.

F.B.I. yetkililer daha sonra cumhurbaşkanı hakkında bir karşı istihbarat soruşturması açmayı düşündüklerinde, ciddi bir gerçekle karşı karşıya kaldılar. Bay Strzok, "Cumhuriyetimizin 240 yıllık tarihinde daha önce hiç ortaya çıkmamış bir soruyu sormamız gerekiyor: Amerika Birleşik Devletleri başkanının kendisinin yabancı bir düşmanın temsilcisi olarak hareket edip edemeyeceği" diye yazıyor.

Hem "pratik hem de felsefi argümanlara" karşı olduğunu söylüyor. Sonunda, F.B.I. Mayıs 2017'de müdür olarak James B.Comey'i kovduktan sonra başkanı soruşturmaya başladı, bu aynı zamanda özel bir avukatın atanmasına da yol açan bir adımdı.

Bay Strzok ilk brifingini özel avukat Robert S. Mueller III, eski bir F.B.I. yönetmen ve "yabancı müdahalenin baş döndürücü derecede karmaşık portresi" ni ana hatlarıyla anlatıyor.

“Ve hepsinden öte, bu hainlik ve ihanet yığınının zirvesinde, halka yalan söyleyen, Rusya'ya yakın duran ve farkına vardığında soruşturmamızı her an engellemeye çalışan bir başkan oturdu. dönün, ”diye yazıyor Bay Strzok.

Bay Strzok, F.B.I. Bay Mueller için çalışan personel. İşin karşı istihbarat yönlerinin “yeterince ele alınmasını” sağlamak istediğini ve bulduklarını F.B.I.'ya geri göndermenin yeterli olmadığını söylüyor.

Bay Mueller, başkana saldıran mesajlarını öğrendikten sonra Bay Strzok'u takımdan çıkardığında, "hala karşı istihbarat endişelerini araştırmanın doğru yolunu arıyorduk" diye yazıyor Bay Strzok. Ancak, Bay Strzok'un ayrılmasının ardından müfettişlerin konuyla ilgili arayışları, kısmen dönemin başsavcı yardımcısı Rod J. Rosenstein'ın daha önce Bay Mueller'e olası suçlara odaklanması talimatını vermiş olması nedeniyle zayıfladı. Karşı istihbarat soruşturmaları, ulusal güvenliğe yönelik olası tehditleri arar.

F.B.I. Strzok, uyarı işaretlerine rağmen seçimlerdeki Rus saldırısına hazırlıksız olduğunu yazıyor. Büro'nun saldırının geldiğini ve yapacağı etkiyi görmesi gerektiğini söylüyor. ABD hükümetinin de "olması gerektiği kadar etkili bir şekilde işbirliği yapmadığını" da ekliyor.

Bay Strzok, kitapta F.B.I.’nin Bayan Clinton’ın büro içinde Yıl Ortası Sınavı olarak bilinen özel bir e-posta sunucusunu kullanmasıyla ilgili araştırmasına da önemli ölçüde zaman ayırıyor. Bay Comey'in Temmuz 2016'da bir basın toplantısı düzenleyerek F.B.I. Bayan Clinton'ın gizli bilgileri yanlış kullanmakla suçlanmasını tavsiye etmiyor, ancak davranışının "aşırı derecede dikkatsiz" olduğunu söylüyordu.

Bay Comey'i eleştirenler, sözlerini kampanyasına zarar veren bir reklam hominem saldırısı olarak nitelendirdi. Strzok, Bay Comey’in konuşmasının, seçimden hemen önce Kongre'ye yazdığı ve soruşturmanın kısa bir süre sonra yeniden açılıp kapandığını ortaya koyan bir çift mektubuyla birlikte, büyük olasılıkla seçime mal olduğunu söylüyor.

"Ve itiraf etmek bana acı verse de, iğneyi Trump'a doğru iten tek kişi Ruslar değildi" diye yazıyor. Büro da yaptı.

Bay Strzok, profesyonelce yürütüldüğünü söylediği soruşturmadan gurur duyduğunu söylüyor, ancak ona ayrılan kaynakların Çin veya Rusya gibi daha büyük tehditlerle savaşmak için kullanılmış olabileceğinden yakınıyor.

Rusya soruşturması ile Cumhuriyetçilerin Bayan Clinton’ın seçim şansını zedelemek için örs olarak kullandıkları e-posta soruşturması arasında bir karşılaştırma yapılmadığını söylüyor.

Bay Strzok, "Yıl ortası, ulusal güvenlik üzerinde çok az etkisi olan, yanlış yönetilen bir davaydı" diye yazıyor. "Buna karşılık, Crossfire, Trump kampanyasındaki herhangi birinin Ruslarla komplo kurup kurmadığını araştırıyordu - hatta Trump'ın bir Mançurya adayı olduğu ihtimal dışı en kötü senaryoya kadar."

Bay Strzok, kendisine ve ailesine yapılan saldırıların acı verici olduğunu ve tehditler aldığını söyledi.

Kariyerine son veren metinleri ve F.B.I.'ya verdiği zararı göndermekten pişman olduğunu yazıyor. onlar yüzünden. Bay Strzok kovulduğunda, "Ulusun düşmanlarının peşinden çeyrek asır sonra, ben de düşman olarak kabul edildim" diye yazıyor.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Michael Cohen'in Her Şeyi Söyle Kitabı Geldi: Trump, Siyahların Ona Oy Veremeyecek kadar "Aptal" Olduğunu Düşündü

Michael Cohen yeni kitabında, Cohen'in The Washington Post tarafından Cumartesi günü geç saatlerde yayınlanan kitabından bir alıntıya göre, Donald Trump'ın 2016 kampanyası sırasında azınlıkları defalarca aşağıladığını ve onları “benim halkım değil” diye reddettiğini iddia ediyor.

BB18KpSt.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cohen'in Sadakatsizliği: Bir Anı, Trump'ın "asla İspanyol oylarını alamayacağını" çünkü "Siyahlar gibi, Trump'a oy veremeyecek kadar aptal olduklarını" söylediğini anlatıyor. Başkanın kampanya finansmanı ihlalleri nedeniyle üç yıl hapis cezasını çeken eski kişisel avukatı Cohen'e göre, Trump'ın "tüm Siyahlar hakkındaki düşük görüşü" en acımasızca eski Başkan Barack Obama'ya odaklandı.

Başkomutan'ın, Obama’nın Columbia Üniversitesi ve Harvard Hukuk Fakültesi’ne kabulünü "olumlu ayrımcılık" dan başka bir şeye bağlamadığı bildirildi.

Obama’nın başkanlığıyla ilgili olarak, “Bana pislik olmayan siyah bir kişi tarafından yönetilen bir ülke söyle. Hepsi eksiksiz tuvalet tuvaletleri. "

Cohen ayrıca kitapta Trump'ın 2016 kampanyası sırasında Rusya’daki Vladimir Putin’e yönelik övgülerinin her şeyden çok parayla ilgisi olduğunu iddia ediyor. Cohen'e göre Trump, Putin'in açık sözlü bir hayranıydı ve o noktada seçimi kaybedeceğine inanıyordu, ancak yine de Putin'le arkadaş olmayı ve servetine yaklaşmayı başardı.

Putin'e olan hayranlığının siyasetle veya ideolojiyle de ilgisi yoktu. Aksine, Cohen'in iddia ettiği gibi Trump, Putin'in “bütün bir ulusu ele geçirme ve onu kendi kişisel şirketi gibi yönetme becerisinden etkilendi - aslında Trump Örgütü gibi.

Trump ve Beyaz Saray, Cohen'in iddialarını yalancı olarak göstererek karşılık verdi. Cohen, Trump'ın kendisine talimat verdiğini söylediği iki kadına yasadışı gizli para ödemeleri için bir savunma anlaşması aldıktan sonra üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany, Cohen'in kitabından Cumartesi günü açıklanan en yeni iddialara yanıt olarak Team Trump'ın konuyla ilgili önceki açıklamalarını yineledi.

“Michael Cohen, Kongre'ye yalan söyleyen, gözden düşmüş bir suçlu ve barodan mahkum bir avukat. Tüm güvenilirliğini yitirdi ve yalanlardan kar elde etmeye yönelik son girişimini görmek şaşırtıcı değil, ”diye aktarıldı McEnany Post'a.

Cohen, Trump'a "hile, yalancı, sahtekar, zorba, ırkçı, yırtıcı, dolandırıcı" diyor. Kendisini Trump'ın mafya benzeri yörüngesinden muaf tutmuyor ve kendi eylemlerinin onu "Trump'ın kötü adamlarından biri" ve Trump'ın "belirlenmiş haydut" yaptığını söylüyor.

Cohen'e göre, Trump ayrıca Senatör Ted Cruz'un (R-TX) Ulusal Enquirer karalamasını kişisel olarak onayladı. Magazin gazetesinin, Cruz’un babasının John F. Kennedy suikastından kısa bir süre önce Lee Harvey Oswald ile nasıl birlikte olduğuna dair bir fotoğraf hazırladığı bildirildi.

Gerçek değil, değil mi? Trump Cohen'e sordu.

"Bana gerçek görünüyor!" Cohen söyledi. Avukata göre Trump güldü ve resmin Enquirer'ın ön sayfasında görünmesini istedi.

The Daily Beast'in Nisan ayında bildirdiği gibi, Trump, Cohen'in bu yılın başlarında yayınlanacak olan her şeyi anlatacağının rüzgarını yakaladığında gözle görülür bir şekilde heyecanlandı. Trump'ın avukatı Charles Harder, Trump için çalışırken imzaladığı ifşa etmeme anlaşması ışığında kitabını yazmayı bırakmasını talep eden Trump Örgütü adına Mayıs ayında Cohen'e bir mektup gönderdi. Cohen, koronavirüs salgını nedeniyle hapishaneden erken tahliye edildi, ancak birkaç hafta sonra yeniden gözaltına alındı, bu da Trump'ın kitabı yazmasını engelleme teklifine doğrudan bağladı.

Bir yargıç, onunla hemfikir oldu ve Temmuz ayında serbest bırakılmasına karar vererek, hapishaneye geri dönmesinin yaklaşan kitabı için "misilleme" olduğuna karar verdi.

Kaynak: The Daily Beast

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Eski savunma bakanı, Trump'ın sözünün ve eylemlerinin 'kayıtlardaki' Amerikalı gazileri küçümsediği hakkındaki Atlantik raporunu doğruladığını söyledi.

BB18LBw3.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eski Savunma Bakanı Chuck Hagel, Atlantik'in Başkan Donald Trump'ın ABD gazilerini küçümsediğine ilişkin raporunun "Amerikan askerleri arasında" yankı uyandıracağını "çünkü başkanın" kayıtlara geçmiş "bir geçmişi olduğunu söyledi ve hikayeye güvenilirlik katan sözler söyledi.

Hagel, Trump'ın merhum Senatör John McCain ve eski Savunma Bakanı Jim Mattis'in de dahil olduğu ABD gazilerini aşağılama geçmişinin raporu "doğruladığını" söyledi.

Trump, raporu öfkeyle yalanlamış ve itibarını yitirmiş olsa da, Fox News, Associated Press ve Business Insider hakkındaki raporlar, raporun güvenilirliğini artıran kaynaklarla da doğrulandı.

Eski Savunma Bakanı Chuck Hagel, Pazar günü ABC'ye verdiği bir röportajda, The Atlantic'in Başkan Donald Trump'ın Amerikan gazilerini küçümsediği raporunun, başkanın orduda görev yapan Amerikalılarla alay etme sicili nedeniyle ABD askerleri arasında "yankı uyandıracağını" söyledi.

The Atlantic, Perşembe günü yayınlanan bir raporda, isimsiz kaynakların Trump'ın merhum eski senatör John McCain ve merhum eski Başkan George H. W. Bush'u ABD Donanması'nda görev yaparken vuruldukları için "kaybedenler" olarak alay ettiğini söylediğini belirtti.

Hagel, raporun Trump'ın "bu makalenin güvenilirliğine" işaret eden "kayıtlardaki" sözleri ve eylemleriyle uyumlu olduğunu söyledi. Trump'ın merhum Senatör John McCain, eski Savunma Bakanı Jim Mattis ve emekli ABD Deniz Piyadeleri generali John Kelly'yi küçümsemesinin, Trump'ın raporu "doğrulayan" eski Amerikan gazilerini eleştiren pek çok sicilinden biri olduğuna işaret etti.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump ve müttefikleri, kampanyanın son safhasında dezenformasyon çabalarını hızlandırdı

Başkan Trump ve müttefikleri için bu, üzerinde oynanmış ve yanıltıcı videolar yaymakla geçen bir haftaydı.

BB18LKJD.img?h=760&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

30 Ağustos'ta başkan, Siyah bir adamın beyaz bir kadını bir metro platformunda şiddetle ittiği görüntülerini "Black Lives Matter / Antifa" başlığı altında retweetledi - ancak bu adam iki gruba da bağlı değildi ve video çekildi Ekim. Beyaz Saray sosyal medya direktörü Dan Scavino, Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden'ın bir televizyon röportajı sırasında uyuyakaldığını gösteren sahte bir TV başlığıyla yanlış bir şekilde manipüle edilmiş bir video paylaştı.

Ve Louisiana'dan ikinci sınıf Cumhuriyetçi Temsilci Steve Scalise, Lou Gehrig hastalığına sahip olan ve bilgisayar ses desteğini kullanan aktivist Ady Barkan'dan alıntıları bir araya getiren bir video yayınladı ve yanlış bir şekilde Biden'ı def etmeye ikna etmiş gibi görünmesini sağladı. polis departmanları.

Başkan ve onun en iyi destekçileri için bu, dezenformasyonla dolup taşan bir kampanya kampanyasıydı - seçici olarak düzenlenmiş videolar, aldatıcı retweetler ve yanlış ifadeler kullanarak hızlı bir klipte yalanları ve kaçakçılığı gizleyerek yaymak.

Bir yığın yanlış ve yanıltıcı tweet ve video, 2019'da sosyal medyada dezenformasyonun yayılmasına katılmayacağına söz veren eski başkan yardımcısı Biden'in yaklaşımının aksine duruyordu. sahte ”videolar.

Trump, başkanlığının ilk üç artı yılı boyunca 20.000'den fazla yanlış veya yanıltıcı beyanat vererek yalanlar etrafında siyasi bir kariyer inşa etti. Ancak pek çok uzman, kampanyanın son haftalarında Trump ve ekibinin dezenformasyon çabalarının katıksız saldırısının, ülkenin demokratik kurumları için tehlikeli olduğu bir yana, bu aldatmacayla mücadele etmeyi özellikle zorlaştırdığını söyledi.

Asistan Whitney Phillips, "Bu dezenformasyona sahip olduğunuzda ve ormanın bir tarafına tanıtıldığında, örneğin, birçok farklı toplulukta çok hızlı bir şekilde seyahat edebilir ve siz bir doğruluk kontrolü yapmadan önce pek çok kasıtsız şey yapabilir," dedi asistan Whitney Phillips Syracuse Üniversitesi'nde iletişim ve retorik çalışmalar profesörü. "Suları o kadar iyice bulandırabiliyor ki, demokrasi asmada soluyor."

Ağustos ayının sonlarında, aldatmalar arka arkaya geldi. Yanıltıcı metro videosuna ek olarak, Trump, salgında ulusun ölü sayısının sadece yüzde 6'sının aslında yeni koronavirüsün kendisinden kaynaklandığına dair yanlış bir iddiayı tekrarladı - virüsü ondan daha az ölümcül veya yaygın olarak gösterme çabasının bir parçası. aslında.

Trump'ın kampanyası 31 Ağustos'ta Biden'da "Joe Biden'ın Amerika'sında güvende olmayacaksın" diyen kısa bir video paylaştı. Ancak video, Biden’ın tam tersini iddia ettiği - Amerikalıların Trump’ın Amerika’nda şiddet ve huzursuzluk yaşadığı şeklindeki sözlerinin tam bağlamını içermiyordu.

Daha sonra o günün ilerleyen saatlerinde, Fox News'den Laura Ingraham ile yaptığı röportajda, başkan, yine hiçbir kanıt olmadan, Biden'ın “karanlık gölgelerdeki” insanlar tarafından kontrol edildiğini ve üniformalı “haydutlarla” dolu bir uçak olduğunu iddia ederek belirsiz komplo teorilerini öne sürdü. şiddet ve uyumsuzluk yaratmak amacıyla şehirlere iniyordu.

Siyah bir adamın polis tarafından vurulmasının ardından huzursuzluk alanı olan Kenosha'ya Salı günü yaptığı ziyarette Trump, göründüğünden daha çamurlu bir fotoğraf operasyonu düzenledi. Adamın dükkanın şu anki sahibi olduğunu iddia ederken, oradaki ayaklanmalar ve yangınlarda tahrip olan Rode Kamera Dükkanının eski sahibi ile görüştü. Aslında dükkanın değil binanın sahibi.

Bu arada fotoğraf mağazasının şu anki sahibi, ziyareti bölücü bir "sirk" olarak nitelendirerek Trump ile görüşmeyi reddetmişti.

Perşembe gününün ilerleyen saatlerinde Trump, insanları iki kez oy vermeye teşvik eden tweetler gönderdi ve Twitter'ı sitenin "sivil dürüstlük politikasını" ihlal ettiği gerekçesiyle misyonlara bir kamu yararı uyarısı koymasını istedi. Aynı gün, Trump'ı defalarca aşağılayan, orduyu ve görev yapanları aşağılayan bir Atlantik öyküsüne yanıt olarak, Trump, Twitter'da yanlışlıkla, merhum senatör John McCain'i (R-Ariz.) - onu çağırmasına rağmen asla "zavallı" olarak adlandırmadığını iddia etti. 2015 yılında, cumhurbaşkanı adaylığını açıkladıktan kısa bir süre sonra kamuoyuna duyurdu.

BB18LDJv.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Barkan videosu söz konusu olduğunda, Scalise, genel bir kargaşanın ardından klibi sonunda güncelledi. The Washington Post'taki bir yazısında Barkan, deneyimden edindiği “uğursuz dersler” konusunda uyarıda bulundu: “Teknolojiyi sadece iyilik için değil, aynı zamanda yanıltma ve manipüle etme yeteneği; siyasi gündemleri olanların bu tür dezenformasyon ve propagandaya başvurma istekliliği; ve Amerika'nın iki ayrı bilgi evrenine bölünmesi, muhafazakar bir medya ekosisteminin yalanları çoğaltarak daha sonra kök salması. "

Twitter dahil bazı sosyal medya platformları yanıltıcı ve manipüle edilmiş içeriğin bir kısmını kaldırdı veya bu şekilde etiketledi. Bu arada Trump kampanyası, "Joe Biden’ın Amerika'sında" seçmenlerin güvende olmayacağını söyleyen bağlam dışı videosunun, "adayları hakkında şaka yapamayan tüm tetiklenmiş gazetecileri" küçümsediği iddia edildi.

Beyaz Saray sözcüsü Judd Deere, başkanın aktif olarak dezenformasyonu teşvik ettiği fikrini reddetti ve "Amerikan halkı asla başkanın ne düşündüğünü veya belirli bir konu hakkında nasıl hissettiğini merak etmek zorunda değil." Dedi.

Deere, e-postayla gönderilen bir açıklamada, "Medya, Başkan'ın sözlerini rutin olarak manipüle eder ve onu tamamen bağlamın dışına çıkarır, ancak bu, onu, özür dilemeden önyargılı haberciliklerini dile getirmekten, önemli sorular sormaktan veya sorunları çözmek için sağduyulu fikirler önermekten asla alıkoymayacaktır" dedi. .

Ancak demokratlar, Trump ve müttefikleri tarafından yayılan mesajların salt siyasi hilelerin ötesine geçtiğini iddia ediyor.

Demokratik Ulusal Komite'nin Trump yanıt ekibinin kıdemli danışmanlarından Lily Adams, "Spin, siyasetteki insanların beklediği bir şeydi, ancak bu tamamen yeni bir gerçekliğin icadı," dedi. "Her Amerikalının gördüğü gerçekle koşamayacakları için yeni bir tane icat ediyorlar."

Harvard Kennedy School'un Shorenstein Merkezi'nde araştırma direktörü olan Joan Donovan, Trump'ın stratejisini "son tutarsızlık" olarak nitelendirdi, yanıltıcı bilgilerle "bölgeyi doldurmak" için kasıtlı bir çaba, "insanların kazıkların ne olduğunu anlamasını gerçekten zorlaştırıyor. koronavirüste olanlar gibi yaşam ve ölüm bilgileri. "

Trump, yanlış, yanıltıcı ve tartışmalı videoları ve içeriği defalarca retweetledi ve yardımcıları bazen videoları hiç izlemediğini veya ne paylaştığını tam olarak anlamadığını iddia etti. Ekibi, başkanın dezenformasyon patlatmasını önlemek için herhangi bir sistemi uygulamaya koymayı reddetti.

"Retweetleme artık onun inandırıcı inkar stratejisi. Phillips şimdi "Videoyu izlemedim, sadece retweetledim" diyor. "Üzerinde çalışmak için oturdukları aktif bir strateji değilse, 2020'deki iletişim stratejisinin en tehlikeli unsurlarını hala iletiyor."

Geçen ay, Trump'ın partisinin adaylığını resmen kabul ettiği Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyon'da sunulan aldatıcı videoların birkaç önemli örneği vardı. Bir örnekte, etkinlik organizatörleri, New York'taki dört federal konut programı kiracısının Trump'ın toplu konut konusundaki rekorundan bahseden bir video oluşturdular - ancak video için görüşülen dört kişiden üçü daha sonra Trump'ı desteklemediklerini ve üretimin amacı.

Başkan ayrıca, başka bir kongre videosunda kullanılan Beyaz Saray'da bir vatandaşlığa kabul törenine ev sahipliği yaptı - ancak yine, katılımcıların birkaçı, törenlerinin kongrede belirgin bir şekilde yer alacağının farkında olmadıklarını söyledi.

London Business School'da örgütsel davranış profesörü olan Daniel Effron, psikolojik açıdan yanlış bir iddiayı tekrar etmenin etkili bir strateji olduğunu çünkü yanlışlığı daha aşina kıldığını söyledi.

Effron, "Endişemiz sadece sizin bir şey söyleyebilme ve insanların buna inanacakları anlamında post-hakikat değiliz," dedi. "İnsanların kimsenin söylediği hiçbir şeye inanmayacağı ve daha da kötüsü umursamayacakları anlamında biz post-hakikatiz. Etrafta dönen tüm yalanlara karşı ahlaki olarak uyuşmuş olmamızdır. "

BB18LP3S.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Biden sözcüsü TJ Ducklo yaptığı açıklamada, Trump'ın yanlış bilgilendirmesinin onun zayıf liderliğini gizlemeyi amaçladığını söyledi.

Ducklo, "Donald Trump’ın komplo teorilerini teşvik etme, medyayı Amerikalıları yanıltmak ve Joe Biden hakkında yalan söylemek için manipüle etme kampanyasının koordineli çabası en açık sinyaldir, ancak kaybettiklerini biliyorlar" dedi.

Barkan gibi bazıları için Scalise'ın ve Trump'ın yörüngesindeki diğerlerinin eylemleri yanlış adımlar değil. Onlar kasıtlı olarak "her birimizi alarma geçirmesi gereken dezenformasyon testi balonlarıdır."

"Sonuç olmadan yapabiliyorlarsa, yapmadığım bir şeyi söyledim sanki, başka ne yapabilirler?" Op-ed'de yazdı. "Başka ne yapacaklar?"

BB18Lwn7.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Son Esnemede Biden, Trump'ın Saldırısına Karşı Liderliği Korudu

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir boğulan bir başkanlık kampanyası, İşçi Bayramı'ndan sonra yeni yoğun ve kamuya açık bir aşamaya girecek, çünkü Joseph R Biden Jr, Başkan Trump'ın ağırlıklı olarak Ortabatı'daki beyaz seçmenleri hedef alan vahşi bir saldırıya karşı seçim liderliğini savunmak için agresif bir şekilde hareket edecek.

BB18KV4X.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Her iki taraf için Ağustos konvansiyonları sırasında ve sonrasında yapılan özel anketler, yarışın büyük ölçüde istikrarlı olduğunu ancak bazı eyaletlerde biraz sıkılaştığını gördü ve Bay Trump, kötüleşen pandeminin ortasında yaz boyunca uzaklaşan muhafazakar eğilimli kırsal seçmenlerden bir miktar destek aldı. Yine de Bay Biden, veriler hakkında bilgilendirilen kişilere göre, özellikle virüsün seçmenler için ön planda olduğu kalabalık bölgelerde, neredeyse tüm diğer gruplarla avantajlı olmaya devam ediyor.

Sonbahar kampanyasının geleneksel başlangıcı olan İşçi Bayramı hafta sonuna hiçbir başkan, 1992'de George Bush'tan bu yana bu kadar açık bir güçlükle girmedi. Bay Trump, Bay Biden'ın iddiasından bu yana Florida gibi kazanılması gereken eyaletlerde kamuoyu yoklamalarına liderlik etmedi. Nisan ayında aday gösterildi ve yarışta çok az dalgalanma oldu. Yine de, cumhurbaşkanının 2016'daki sürpriz zaferi, gergin Demokratlar ve benzer şekilde umutlu Cumhuriyetçilerin düşüncelerinde ağır bir yük oluşturuyor.

Bay Trump’ın, Amerikan şehirlerindeki yağma ve kundaklama sahnelerinden Bay Biden’ın partisini suçlayarak adaylığını canlandırma çabası, bazı Demokratların uzun zamandır onu benimsemeye çağırdığı daha proaktif bir duruşa Bay Biden’ı sarsmıştır. Eski başkan yardımcısı, geçtiğimiz haftayı, 2004 başkanlık kampanyası Vietnam Savaşı hizmetiyle ilgili uyumlu bir karalama kampanyası karşısında sekteye uğrayan eski Dışişleri Bakanı John F. .

BB18KZ9f.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Her iki taraf da Bay Trump'ı, Wisconsin ve Minnesota gibi ağır beyaz eyaletlerden geçen ve ırksal bölünme stratejisinin Bay Biden'ı yakalamasına yardımcı olabileceği dar bir yeniden seçilme yolu ile görüyor. Yine de başkan, Florida, Kuzey Carolina, Arizona ve Georgia da dahil olmak üzere 2016'da taşıdığı çeşitli Güney ve Batı eyaletlerinde de savunma yapıyor.

İki eski Cumhuriyetçi vali, Minnesota'dan Tim Pawlenty ve Wisconsin'den Scott Walker, Bay Biden'in sonbahara eyaletlerinde küçük avantajlarla girdiğini ancak yarışın kolayca dönebileceğini söyledi.

"Trump, banliyölerin ikinci ve üçüncü halkasındaki seçmenlerden bazılarını geri kazanabilir mi?" dedi Bay Pawlenty, bu alanların Demokratlara yöneldiğine dikkat çekti. "Şiddetten gerçekten rahatsızlar, ancak soru, son oylama modellerini tersine çevirmek için yeterli olup olmadığı.

Bay Walker, Bay Trump'ın Wisconsin'deki umutlarının giderek artan bir şekilde üç başkanlık tartışmasına bağlı olduğunu ve bunun "seçmenleri Biden konusunda endişelendirmesi durumunda bir etkisi olacağını" söyledi.

Bay Trump için tutarlı bir meydan okuma, Amerikan servis üyelerini aşağıladığı raporuna karşı devam eden tiradı gibi, daha az elverişli tartışmalara kapılmak yerine odaklanmış bir siyasi mesaj verme konusundaki isteksizliği ya da yetersizliğiydi. Kampanyası ayrıca önemli bir mali krizle karşı karşıya gibi görünüyor ve Bay Biden Ağustos ayında yaklaşık 365 milyon dolar topladıktan sonra savaş sandığından yoğun bir şekilde para harcamaya başladığında bile televizyonda reklam yayınlamayı büyük ölçüde durdurdu.

Eski başkan yardımcısı, Bay Trump'ın yasa ve düzen temalı saldırılarını çürüten reklamlarda on milyonlarca dolar yayınlıyor, ancak kampanyasındaki bazıları odağı hızla koronavirüse ve ekonomiye geri döndürmeyi umuyor.

Bay Biden, geçen haftadan bu yana kritik swing eyaletlerine yaptığı üçüncü ve dördüncü seyahatini Pazartesi günü Pennsylvania ve Çarşamba günü, Bay Trump'ın saldırılarını çürüten bir konuşma için Pittsburgh'a ve ardından Kenosha, Wis. polis tarafından vurulan Siyah bir adam olan Jacob Blake'in ailesiyle ve diğerleriyle tanışın.

Kuzey Carolina Demokratik Valisi Roy Cooper'ın üst düzey danışmanlarından Morgan Jackson, kongrelerden sonra yaptığı anketlerin Bay Biden'in eyalette mütevazı olsa da istikrarlı bir avantaja sahip olduğunu ve az sayıdaki oynak seçmenin esas olarak ilgilendiğini gösterdiğini söyledi. pandemi hakkında.

"Charlotte yanmıyor," dedi Bay Jackson. "Bu, Fox News'da gerçekleşen ama gerçekte burada olmayan bir konuşma."

Eski Demokrat başkan adayı Minnesota'dan Senatör Amy Klobuchar, Bay Biden'ın şu ana kadar bir Ortabatı seyircisi için doğru akoru yakaladığını söyledi.

"Joe Biden’ın Pittsburgh’daki sözleri - hem polis reformunu desteklediği hem de kanunsuz yağmayı kınadığı - Minnesota’da ve ülke genelinde insanların duyması gereken şeydi” dedi.

Savaş alanı eyaletlerindeki birçok Demokrat, Bay Biden'ın şahsen ziyaretini görmekten endişe duyuyor - özellikle Hillary Clinton’ın 2016'da yokluğunun siyasi rezillik içinde yaşadığı Wisconsin'de.

Wisconsin Demokrat Temsilcisi Mark Pocan, Kenosha gezisinden sonra “Biden'a birkaç kez daha söz verildiğini” söyledi. Bay Biden’ın sınırlı seyahatine yönelik Cumhuriyetçi saldırıların bazı seçmenlere de nüfuz ettiğini söyledi.

"Yaşamayan ve siyasete nefes alamayan bazı insanların" Ah, görünüşe göre Demokratlar bir daha çıkmayacak "dediğini duydum," diye hatırladı.

Bazı eyaletlerdeki demokratlar, Bay Biden’ın ekibinin, bir halk sağlığı krizinin ortasında kampanya düzenleyicileri sahada nasıl görevlendireceklerini tarttığını söyledi. Tartışılan bir seçenek de, el ilanları dağıtmak, ancak seçmenlerle uzun süreli görüşmelerde bulunmaktan kaçınarak, kapıdan açılan görevler için afişler göndermek. Bay Trump'ın kampanyası, virüse rağmen bir süredir kapı kapı dolaşıyor.

Trump kampanyasının önümüzdeki hafta televizyon harcamalarını artırması bekleniyor, ancak birkaç Cumhuriyetçi, Bay Trump'ın Temmuz ayından bu yana kampanya yöneticisi olan Bill Stepien'in, eski liderliğin bu yılın başlarında televizyon ve dijital reklamlara büyük meblağlar harcadıktan sonra ihtiyatlı bir yaklaşım sergilediğini söyledi. farkedilebilir bir etki yok. Bazı önemli eyaletlerdeki hafif televizyon harcamaları ve reklam kesintileri müttefikleri şaşırttı ve kampanyanın bankada ne kadar nakit olduğu hakkında soruları gündeme getirdi.

Bay Stepien kısa bir röportajda, erken ve devamsızlık oylamasının başladığı eyaletlere odaklanarak, televizyon reklamlarına cerrahi bir yaklaşımın şimdilik doğru hareket olduğunu söyledi. Diğer kampanya yetkilileri şu anda haberlerin dağınıklığından çok az şeyin geçtiğini ve bunun onlara kongre sonrası manzarayı ölçmek için zaman vereceğini söyledi.

Stepien, mevcut yarışın kendine özgü koşullarını vurgulayarak, "2020 kampanyasına 2004 medya stratejisini uygulamamalıyız" dedi.

Cumhuriyetçiler, Bay Trump için en iyi şansın, Bay Biden'ı en sola bağlayan tekil bir mesaja gitmek olduğunu söylüyor.

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich, Bay Trump hakkında "Amerikan karşıtı kanunsuzluk ağına odaklanmaya devam etmelidir," diyerek onu "Amerikan yurtseverliğini ve tarihini solun Amerikan karşıtlığına vurgu yapmasını" ve "Biden'i McGovern'a dönüştürmesini" teşvik ettiğini söyledi. . "

Bay Trump’ın kampanya danışmanları, özel anketlerinin halka açık anketlerden daha cesaret verici olduğunu iddia ediyor. Ancak, her iki partideki stratejistler, Bay Trump'ın sert bir yasa ve düzen mesajına yönelmesi, muhafazakar desteği pekiştirmesine yardımcı olsa da, bir avuç şehirde isyanla ilgili retoriğinin ılımlıları etkilemediğini söyledi.

2020'de önemli üçüncü parti adayların bulunmaması nedeniyle bu başkan için ciddi bir sorundur ve bu da Bay Trump'ın yeni seçmenleri kazanması için baskıyı artırmaktadır.

Bay Trump, kampanya verilerinde ekonomi konusunda Bay Biden'a liderlik ediyor, ancak en az bir üst düzey yetkili başkanın bundan çok fazla cesaret almaması gerektiği konusunda uyardı; Yetkili, bazı Demokrat ve bağımsız seçmenlerin, Bay Trump'ı bu konuda güçlü gördüklerini ancak yine de Bay Biden'a oy vermeyi planladıklarını söyledi.

Banliyö seçmenleri üzerinde kapsamlı araştırmalar yürüten Cumhuriyetçi bir stratejist olan Liesl Hickey, salgının ana endişeleri olmaya devam ettiğini söyledi.

Bayan Hickey, "Virüs, seçmenler için hala en önemli konu" dedi. Hayatları hâlâ altüst olmuş durumda. Okullar kapandı; işletmeler kapandı. "

Bay Trump'ın müttefikleri, halk oylarını kazanma şansının neredeyse hiç olmadığına inanıyorlar ve onun galip gelen 2016 haritasında bazı eyaletlerin onlardan önemli ölçüde uzaklaştığını gördüler. Bay Trump'ın dört yıl önce az farkla kazandığı Michigan konusunda özellikle kötümserler ve üniversite diploması olmayan birçok beyaz seçmeni olan Nevada'yı ve özellikle de dört yıl önce en yakın farkla kaybettiği eyalet olan Minnesota'yı çevirmek istiyorlar. George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından haftalarca süren huzursuzluk alanı.

2018'de bir Demokrat olan Temsilci Dean Phillips, "Joe Biden'in Minnesotalıların oylarını kazanması gerektiği ve bugünün kaosunun neden önerdiği sükunetle değiştirileceğini açıklaması gerektiği konusunda hiçbir soru yok" dedi. banliyölerde tarihsel olarak Cumhuriyetçi koltuk.

Bay Phillips, bu görüşü Biden kampanyasıyla paylaştığını ve eski başkan yardımcısının yakında eyaletini ziyaret etmesini beklediğini söyledi.

Yine de Bay Trump, bir zamanlar güvenilir bir şekilde mavi olan eyaletleri kazanmaya çalışırken, aynı zamanda Florida ve Arizona gibi pandeminin sert bir şekilde etkilediği geleneksel olarak kırmızı renkli eyaletlerde de tehlikede. Ortabatı'da ırksal kutuplaşmayı teşvik etmeyi amaçlayan bir Trump stratejisi, Güney ve Batı'daki daha heterojen eyaletlerde geri tepebilir.

Bu dinamikler göz önünde bulundurularak, en az iki Biden yanlısı grup, milyarder eski başkan adayı Michael R. Bloomberg'e Florida'da Bay Trump'a karşı muazzam bir saldırıyı finanse etme olasılığı hakkında başvurdu ve eyaletin 29 Seçim Kurulunun oylarını vereceğini iddia etti. Bay Biden, seçimi etkin bir şekilde sona erdirecekti. Bay Trump'ın yaşlı seçmenlere karşı zayıflığı, onu varlıklı emeklilerin Cumhuriyetçi koalisyonun temel taşı olduğu bir eyalette son derece savunmasız hale getirdi.

Ancak Bloomberg'in yardımcılarının şimdiye kadar itiraz ettiklerini ve eski New York belediye başkanının başkanlık yarışında para harcama planını onaylamadığını açıkladılar.

Yine de, Güneş Kuşağı'nda bir nakavt olasılığı, özellikle her iki tarafın anketleri, Gürcistan gibi kırmızı renkli eyaletlerde Bay Trump'ın risk altında olduğunu göstermeye devam ederken, Demokratlar için cazip geliyor. Bay Biden’in kongresinde konuşan Georgia Demokrat eyalet milletvekili Sam Park, kampanyanın bu yüzyılda ilk kez bir Demokratın yaptığı yarışta son iki ayda devlete ciddi bir şekilde itiraz etmeyi planladığının sinyalini verdiğini söyledi.

"Gürcistan'daki insanlar ortaya çıkarsa, Gürcistan maviye döner," diye savundu Bay Park, "ve özellikle bu eyaletin ne kadar çeşitli olduğu göz önüne alındığında bu fırsatı görüyoruz."

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump Kendisini Beyaz Amerika'nın Savunucusu Olarak Her Zamankinden Daha Fazla Görüyor

WASHINGTON - Yüz binlerce insanın Siyah Amerikalılara karşı ırkçı adaletsizliği protesto etmek için sokaklara döküldüğü bir yazdan sonra, Başkan Trump son birkaç gün içinde ülkenin gerçek ırk sorununun beyaz Amerikalılara karşı önyargı olduğunu açıkça ortaya koydu.

BB18LDUK.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kolluk kuvvetlerine sadık bir şekilde destek verdiği ve polis tarafından sırtından yedi kez vurulan Siyah adam Jacob Blake'in isminden bahsetmediği Kenosha, Wis.'den döndükten sadece günler sonra, Bay Trump Cuma günü, Beyaz Saray'ın "bölücü, Amerikan karşıtı propaganda" olarak adlandırdığı ırksal duyarlılık eğitimi federal hükümeti.

Başkan daha sonra hafta sonunun çoğunu eylemi hakkında tweet atarak geçirdi ve kendisini kimlik politikalarına karşı bir savaşçı olarak sundu. Bu tür programlar hakkında "Bu, devam etmesine izin verilmeyen bir hastalıktır" diye yazdı. "Lütfen hızlı bir şekilde söndürmemiz için görüldüğünü bildirin!" Muhafazakar bir kuruluşun emrini selamlayan bir tweet'i yeniden yayınladı: “Üzgünüz liberaller! Anti-White 101 nasıl olunur kalıcı olarak iptal edildi! "

Sabah Bilgilendirme Bülteni için Kaydolun

Nesillerdir, oturan bir başkan kendisini beyaz Amerika'nın adayı ilan etmedi. Bay Trump'ın kampanyası, geçen ay Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyon'daki kültür savaşı mesajlarını, ırkçı olduğunu reddeden Siyahi ve İspanyol destekçileri göstererek yumuşatmaya çalışırken, başkanın kendisi, beyaz taraftarların şikâyetlerine giderek artan bir şekilde başvuruyor. ikinci bir dönem kazanmak için kampanya.

Mesaj, 2015'te son başkanlık kampanyasını başlattığı günlerden beri Meksikalıların sınırı geçerken "tecavüzcü" olarak kınanarak siyasi doğruluğa meydan okuyan bir tavır olarak gördüklerini alkışlayan destekçileri harekete geçirmek için tasarlanmış görünüyor. Başlangıçta George Floyd'un bu bahar Minneapolis'te beyaz bir polis memurunun dizleri altında öldürülmesi ve ülke çapındaki protestolara değinmesi konusundaki endişelerini dile getirse de, o zamandan beri neredeyse tamamen polisi savunmaya ve salgınların olduğu gösterileri kınamaya odaklandı. yağma ve şiddet.

BB18LPfw.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Amerikan şehirlerini kaosun yuvaları olarak tanımladı, düşük gelirli insanların mahallelerine taşınmasından korktuğu "banliyö ev kadınlarına" oynadı, Pentagon ve Cumhuriyetçi milletvekilleri tarafından desteklenen bir hareketi engellemeye çalıştı - adı verilen Ordu üslerini yeniden adlandırmak için Konfederasyon generalleri, NASCAR'ı Konfederasyon bayrağını yasakladığı için eleştirdi, Black Lives Matters'ı bir “nefret sembolü” olarak nitelendirdi ve protestoculara karşı yeterince sert eylemde bulunmayan şehirlerin fonlarını kesmeye yemin ettiler.

Gerçekte, haber medyasının ve siyasi elitlerin Trump destekçilerini doğaları gereği ırkçı olarak gördüğünü düşünen bir beyaz seçmen alt grubuna ulaşıyor. Bay Trump, Amerika'nın sistemik ırksal önyargı ile sorunu olduğu fikrini defalarca reddetti ve siyah Amerikalılara yönelik polis şiddeti örneklerini birkaç "çürük elma" nın işi olarak görmezden geldi.

NAACP Yasal Savunma ve Eğitim Fonu başkanı Sherrilyn Ifill, "Trump en uç nokta ve gördüğümüz her şeyin sınırlarının ötesinde bir şey yaptı" dedi. Irkçılıkla oynamak tehlikeli bir oyun. Biraz yapabileceğin, sinsice yapabileceğin ya da köpek ıslığı ile yapabileceğin için değil. Hepsi tehlikeli ve potansiyel olarak şiddet içeriyor. "

Bay Trump'ın kamuoyu görüşleri ırksal bir prizmadan geçiyor. Geçen hafta CBS News tarafından yapılan bir anket, kayıtlı seçmenlerin yüzde 66'sının Bay Trump'ın beyazları tercih ettiğine inandığını, yüzde 20'sinin Siyahları tercih ettiğini ve yüzde 50'sinin Siyahlara karşı çalıştığını söyledi. Siyah seçmenlerin yüzde 81'i çıkarlarına aykırı çalıştığını söyledi.

Ankette, Bay Trump, Demokratlara meydan okuyan eski Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden Jr.'ı beyaz seçmenler arasında yüzde 51 ila yüzde 43 oranında yönetti, ancak Siyah seçmenler arasında yüzde 9'luk bir destekle, Bay Trump'ın yüzde 85'i ile izlendi. Biden. Hispanik seçmenler arasında, Bay Biden yüzde 63 ile yüzde 25 arasında liderlik etti.

Başkanın son emri, cumhurbaşkanının eski kişisel avukatı ve tamircisi olan Michael D. Cohen tarafından Salı günü yayınlanacak bir kitap olarak geldi, Bay Cohen'in 2016 kampanyası sırasında Bay Trump'ın beyaz olmayan seçmenlere karşı küçümseyen tavrını anlatıyor. Onlar "benim halkım değildi" diyor Cohen, Bay Cohen'den alıntı yapıyor. Kitaba göre, Bay Trump, "Hispanik oyları asla alamayacağım" dedi. "Siyahlar gibi, onlar da Trump'a oy veremeyecek kadar aptallar."

Başkanın son günlerdeki yaklaşımı, bir zamanlar futbol yıldızı olan Herschel Walker ve Bay'a tanıklık eden Gürcistan'dan Siyah Demokrat eyalet yasama organı Vernon Jones gibi onaylayıcıları ön plana çıkararak yarıştaki imajını yumuşatmaya çalışan Cumhuriyetçi kongre programına yalanlıyor gibi görünüyor. Trump'ın dostluğu ve her ırktan insana verdiği destek.

Başkan, Siyah Amerikalılar için belki de Abraham Lincoln dışında herhangi bir başkandan daha fazlasını yaptığına dair temelsiz iddialarda bulunur. Tarihsel olarak Siyah kolejleri ve üniversiteleri finanse etme konusundaki desteğini, cezai adalet cezasını elden geçiren mevzuata olan imzasını ve nöbetinde en düşük seviyelere düşen Siyahlar için işsizlik oranını, yükselene kadar selefinin altında başlayan eğilimi sürdürdüğünü belirtiyor. yine pandemiye bağlı ekonomik yavaşlamayla birlikte.

Ancak analistler, sözleşmenin, beyaz seçmenlerin Bay Trump'ın yarış geçmişinden rahatsız olmasını kolaylaştırmayı amaçladığını ve sözde iptal kültürü olarak gördükleri şeye kızan beyaz olmayan seçmenlere hitap edebileceğini söyledi. sağın favori hedefi. Bay Trump'ın destekçileri, gerçek renk körü ırk ilişkileri aradıklarını savunuyorlar.

Önceden bildirilen diğer politikalar gibi, Bay Trump'ın hükümette çeşitlilik eğitimine odaklanması, Fox News'da gördüğü bir şeyden kaynaklanmış gibi görünüyor. Tucker Carlson Salı gecesi, hükümetteki “eleştirel ırk teorisi” programlarının “kült telkini” olarak adlandırdığı şeyi eleştiren Discovery Enstitüsü'nde muhafazakar bir bilim adamı olan Christopher F. Rufo ile röportaj yaptı.

"Eleştirel ırk teorisinin federal hükümetteki her kurumu nasıl kapladığı kesinlikle şaşırtıcı ve keşfettiğim şey, eleştirel ırk teorisinin özünde federal bürokrasinin varsayılan ideolojisi haline geldi ve şimdi Amerikan halkına karşı silah haline getiriliyor," Bay Rufo programda dedi.

Bay Rufo web sitesinde, Amerika'nın doğası gereği ırkçı olduğunu ve bilinçsiz önyargı, beyaz ayrıcalık ve beyaz kırılganlık gibi kavramları tartıştığını söylediği çalışanlar için eğitim oturumları düzenleyen altı ajans belirledi. Örneğin Hazine Departmanında çalışanlara "neredeyse tüm beyazların ırkçılığa katkıda bulunduğunun" ve beyaz personelin "ırkçılıklarını sahiplenmek için mücadele etmeleri" gerektiği söylendiğini söyledi.

Bay Trump'ın Cuma günkü notu, bu dilin çoğunu benimseyerek onu "basın haberlerine" atfetti. Yönetim ve Bütçe Ofisi direktörü Russell T. Vought tarafından imzalanan notta, “eleştirel ırk teorisi hareketinin bölücü, yanlış ve aşağılayıcı propagandası, Amerikalılar olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır ve yer olmamalıdır. Federal hükümette. "

Birkaç saat içinde, Bay Rufo zaferi kutladı. Twitter'da "Bu idari eylem, Amerikan tarihindeki kritik ırk teorisine karşı ilk başarılı karşı saldırıdır" diye yazdı. “Bu gece kutlarız; yarın savaşa dönüyoruz. "

Eleştirmenler, hareketin beyaz oylar için şeffaf bir oyun olduğunu ve 3 Kasım seçimlerine iki aydan kısa bir süre kaldığını söylediler.

"Irkçılık karşıtlığının Amerikan karşıtı olduğunu söylemek, ırkçılığın Amerikan olduğunu söylemektir, yani Trump beyaz Amerikalıların ırkçı olmasını istiyor" dedi "Irkçılık Karşıtı Nasıl Olunur" kitabının yazarı ve The Irkçılıkla Mücadele'nin yöneticisi Ibram X. Kendi Boston Üniversitesi Irkçılık Karşıtı Araştırma Merkezi. "Ve işte asıl mesele bu. Onları kazanmak için beyaz seçmenlerin ırkçı korkularını manipüle etmeye güveniyor. Beyaz insanlar eğitim gibi müdahalelerle bu korkularını yitirdikten sonra, Trump oylarını kaybeder. "

Bay Trump, mesajını yaymaya o kadar kararlıydı ki, Cumartesi sabahı notla ilgili yaklaşık 20 Twitter mesajı yazdı veya yeniden yayınladı. Pazar günü, Amerikan tarihine köleliğin sonuçları ve Siyah Amerikalıların katkıları çerçevesinde bakma çabası olan The New York Times Magazine'in 1619 Projesi'nden kaynaklanan müfredatı kullanan okulları araştırması için Eğitim Departmanına talimat vererek daha da ileri gitme sözü verdi. .

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Carl Bernstein: 'Donald Trump büyük bir yalan'

Carl Bernstein, "Yalanla nasıl mücadele edeceğiz? Bizi nereye götürürse götürsün, sadece gerçeği bildiriyoruz," diyor. Bernstein, Trump'ın başkanlığı hakkındaki aydınlatıcı haberlerin çoğunun anonim kaynaklara dayandığına dikkat çekiyor çünkü "gerçeğe ulaşabilmemizin tek yolu bu."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Obama'ya o kadar takıntılıydı ki, onu 'kovan' video yaptı: Michael Cohen

Başkan Trump'ın selefi Barack Obama'yı oynayan bir oyuncuyu küçük düşürdüğünü gösteren bir video, internette yeniden dikkat çekiyor.

BB18Lzup.img?h=640&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Trump’ın eski avukatı Michael Cohen yakında çıkacak kitabında, başkomutanın Obama’ya karşı takıntılı nefretinin bir örneği olarak videoyu gösteriyor.

CNN Cohen, Salı günü yayınlanacak olan kitapta ilgili olarak Trump'ın aktardığına göre Trump'ın “ilk siyahi başkanı ritüel olarak küçümsediği ve ardından onu kovduğu” bir videoda yer alacak bir “Sahte-Bama” kiraladı.

2013 yılında, sağcı yayın organı Breitbart, Cohen'in açıklamasına uygun bir video yayınladı. Mitt Romney'i cumhurbaşkanlığına aday gösteren Ağustos 2012 Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu sırasında yayınlanması planlandı, ancak sonunda iptal edildi.

BB18KuO5.img?h=687&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Trump'ın selefini taklit eden bir kişiyi "kovduğu" bir video, Michael Cohen'in yakında çıkacak kitabında Trump'ın Barack Obama'ya duyduğu nefretin yeni ayrıntılarının ardından bu hafta sonu internette dolaşıyor. Cohen'in söylediği videoda, 2013 Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyon'da yayınlanmasının planlandığını, ancak sonuçsuz kaldığı videoda, Trump, Obama'nın sessiz bir taklidini giydirip ona "Kovuldun" dedi. Cohen'e göre, Trump'ın Obama hakkındaki nefret dolu açıklamaları arasında Columbia Üniversitesi ve Harvard Hukuk Fakültesi'ne kabulünü "olumlu ayrımcılık" yapmasına borçlu olduğu da yer alıyordu. Cohen, Trump'ı Nelson Mandela'dan da nefret eden tam bir ırkçı olarak tasvir ediyor. Beyaz Saray, Cohen'in hesabını yalanladı, ancak Trump bir keresinde video hakkında Trump'ı seven, aşırı sağcı Breitbart'a konuştu.

Trump'ın hit programı "The Apprentice" in tarzını taklit eden videoda, Obama taklitçisi Trump Tower'a giriyor ve burada mevcut başkan onu ekonomiyi ve diğer meseleleri ele alması konusunda sorguluyor. Klip, Trump'ın kendi ticari markası olan "Kovuldunuz" demesiyle sona eriyor.

Trump kampanyası, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Slate makalesi 2013'te yayınlanan bir YouTube videosuyla bağlantılıydı. Trump kampanyası, içeriğin Cohen'in kitabında anlattığı videonun aynısı olup olmadığını hemen doğrulamadı.

Kaynak: New York Daily News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Almanya'nın Aşırı Sağına İlham Vermeye Başladı

BERLİN - Yüzlerce aşırı sağcı aktivist kısa süre önce Alman Parlamentosu'na saldırmaya çalışmadan hemen önce, liderlerinden biri Başkan Trump'ı çağırarak kalabalığı canlandırdı.

BB18Niln.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Trump Berlin'de!" Kadın, sanki yaklaşan suçlamayı ona ithaf edermiş gibi küçük bir sahneden bağırdı.

O kadar ikna ediciydi ki, birkaç aşırı sağcı eylemci daha sonra Amerikan Büyükelçiliği'ne geldi ve Bay Trump ile bir görüşme talep etti. Orada olduğunu biliyoruz! ısrar ettiler.

Sabah Bilgilendirme Bülteni için Kaydolun

Bay Trump o gün ne büyükelçilikte ne de Almanya'daydı - ama yine de oradaydı. Yüzü pankartlar, tişörtler ve hatta Almanya’nın salgın kısıtlamalarını protesto etmeye gelen 50.000 kişilik neo-Naziler arasında popüler olan Almanya’nın 1918 öncesi imparatorluk bayrağına süslenmişti. Onun adı, birçok kişi tarafından mesihî coşkuyla çağrıldı.

BB18Nljk.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu sadece, Trump'ın Almanya’nın giderek çeşitlenen aşırı sağ sahnesinde bir tür kült figür olarak ortaya çıktığına dair en son kanıttı.

Berlin merkezli Amadeu-Antonio Vakfı'nda aşırı sağ aşırılık konusunda uzman olan Miro Dittrich, "Trump, Alman aşırı sağ için büyük bir kurtarıcı, kurtarıcı bir figür haline geldi" dedi.

Genelde pandemiyi çoğundan daha iyi idare eden bir hükümeti destekleyen bir ülke olan Almanya, Bay Trump'ın böyle bir statü kazanması için beklenmedik bir yer gibi görünebilir. Bir papazın kızı ve bilim adamı olan lideri Şansölye Angela Merkel'in değerler ve mizaç açısından tam tersi olduğu Almanya'dan çok az sayıda Batı ülkesi Bay Trump ile daha çekişmeli bir ilişkiye sahipti. Kamuoyu yoklamaları, Bay Trump'ın Almanların büyük çoğunluğu arasında pek popüler olmadığını gösteriyor.

BB18Nbb2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak aşırılıkçılık gözlemcileri, dağınıklık mesajının - pandeminin tehlikelerine karşı kuşkuculuğu ve beyaz üstünlükçülere karşı olan gösterişsiz milliyetçiliği ve hoşgörüsü - Amerikan kıyılarının çok ötesine yayıldığını söylüyor.

Hızla genişleyen bir dezenformasyon evreninde, bu mesajın Batı demokrasileri için gerçek riskler taşıdığını söylüyorlar, gerçek ve sahte haberler arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor, aşırı sağ grupların erişimlerini geleneksel seçmenlerin ötesine genişletmelerine izin veriyor ve şiddet içeren radikalleşme potansiyelini tohumlıyorlar.

İç istihbarat teşkilatının aşırı sağ aşırılık ve aşırı sağ terörizmi Alman demokrasisi için en büyük riskler olarak tanımladığı bir zamanda, Bay Trump'ın siyasi kanala çağrısı artık Alman siyasetine yeni ve öngörülemeyen bir unsur ekledi.

Yetkililer, polise ve orduya aşırı sağ sızma sorunuyla daha yeni yeni uyandı. Son 15 ayda, aşırı sağcı teröristler, merkez Kassel kenti yakınlarındaki verandasında bir bölgesel politikacıyı öldürdü, doğudaki Halle kentinde bir sinagoga saldırdı ve batıdaki Hanau kentinde göçmen kökenli dokuz kişiyi öldürdü. Bay Trump, "Önce Amerika" politikasını öven Hanau katilinin manifestosunda yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu gibi Almanya'da da, Bay Trump bu sınır gruplarına ilham kaynağı oldu. Bunların arasında sadece uzun süredir yerleşik olan aşırı sağ ve neo-Nazi hareketleri değil, aynı zamanda şimdi onu bir kahraman ve kurtarıcı olarak selamlayan, Bay Trump'ın ABD'deki bazı destekçileri arasında popüler olan internet komplo teorisi QAnon'un takipçileri de var.

Almanya’nın en popüler çevrimiçi kanallarını izleyen analistler, salgının Mart ayında ilk kez ortaya çıktığı zaman neredeyse hiç var olmayan Almanya’nın QAnon topluluğunun artık İngiltere ile birlikte Birleşik Devletler dışındaki en büyük topluluk olabileceğini söylüyor.

Almanya’nın aşırı sağında uzman olan ve demokrasi ve sivil toplumu inceleyen bir enstitünün yöneticisi olan Matthias Quent, bunu "Alman aşırı sağının Trumpifikasyonu" olarak adlandırıyor.

BB18Nilr.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bay Quent, "Trump farklı çevreleri çekmeyi başardı ve burada da gördüğümüz şey bu" dedi. "Anti-vaxxer'lardan korona önlemlerine karşı yürüyen neo-Nazilere kadar her şeyimiz var. Ortak payda, ana akımdan ayrılanların, kuruluşa karşı öfke duyanların olmasıdır. "

Trump, "liberal-demokratik düzen ile savaşan adam" diye ekledi.

Aşırı sağdaki bazı kesimler için, Bay Trump'ın mesajı özellikle Almanya'nın kendi ülkesinde büyüyen AfD'nin Almanya için Alternatif partisi pandemiden yararlanmak için mücadele ettiği ve desteğinin yaklaşık yüzde 10'a düştüğü bir dönemde memnuniyetle karşılandı. , uzmanlar diyor.

Almanya'daki milliyetçi popülistler, Beyaz Saray'da kendilerinden birinin varlığını uzun zamandır memnuniyetle karşıladılar. Bay Trump’ın dili ve ideolojisi onlarınkinin meşrulaştırılmasına yardımcı oldu.

AfD, "önce Almanya" yaklaşımı çağrısında bulunarak Bay Trump'ı defalarca yorumladı. Ancak başkan daha aşırılık yanlısı çevrelerde de popüler. Aşırılık yanlısı Nesil Kimlik hareketiyle yakın bağlantıları olan "yeni sağ" olarak bilinen bir grubun önde gelen ideologlarından Caroline Sommerfeld, Bay Trump 2016 seçimlerini kazandığında bir şişe şampanya açtığını söyledi.

QAnon fenomeni bu yangına yeni bir tür yakıt ekledi.

QAnon takipçileri, Bay Trump'ın yalnızca finans ve gücü kontrol etmekle kalmayan, aynı zamanda üyelerini genç tutan bir maddeyi çıkarmak için yeraltı hapishanelerinde çocukları taciz eden ve öldüren bir "derin devlet" ile savaştığını iddia ediyor. Alman takipçileri "derin devlet" in küresel olduğunu ve Bayan Merkel'in bunun bir parçası olduğunu iddia ediyor. Bay Trump, diyorlar ki, Almanya'yı Merkel “diktatörlüğünden” kurtaracak.

Bay Trump'ın konuşmalarını okuyucuları için yayınlayan aşırı sağ dergi Compact, son kapağında dev bir Q'ya sahipti ve video kanalında Björn Höcke gibi aşırı sağcılarla röportaj yapan bir "Q-haftası" düzenledi. Geçen hafta sonu Berlin sokaklarında Q bayrakları, tişörtler ve Q'nun ayırt edici sloganı olan "Nereye gidiyoruz, hepimiz gidiyoruz" kodlu kısaltması olan "WWG1WGA" ile yazılmış birkaç pankart vardı.

Analistler, takipçilerin genellikle farklı platformlardaki hesaplara abone olması nedeniyle zor rakamları ayırt etmek zor. ABD merkezli bir dezenformasyon gözlemcisi olan NewsGuard, Avrupa genelinde QAnon komplosunu destekleyen YouTube, Facebook ve Telegram hesaplarının 448.000 takipçi saydığını buldu.

Bay Dittrich, yalnızca Almanya'da, QAnon ile ilgili hesapların takipçi sayısının 200.000'den fazla arttığını söyledi. YouTube'daki en büyük Almanca QAnon kanalı olan Qlobal-Change'in 17 milyondan fazla izlenme sayısına sahip olduğunu ve Mart ayındaki koronavirüs kilitlenmesinden bu yana Telegram'daki takipçilerini 124.000'in üzerine çıkardığını söyledi.

"Almanya'da büyük bir Q topluluğu var," dedi Bay Dittrich, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki mesaj panolarına hâkim olan yeni mesajlar ve memler hemen Almanca'ya çevrildi ve yorumlandı.

Bay Quent, geleneksel aşırı sağın QAnon kalabalığıyla kaynaşmasının yeni bir şey olduğunu söyledi. "Bu, komplo teorilerinden beslenen ve aşırı sağ ekosistemin farklı köşelerinden gelen ideolojiyle beslenen yeni ve yaygın bir popülist isyan türü" dedi.

Bay Dittrich, QAnon komplosunun Almanya'da başlatılmasının bir nedeninin, aşırı sağda popüler olan yerel komplo teorileri ve fantezilerine uygun olması olduğunu söyledi.

Bunlardan biri, Bayan Merkel ve diğer hükümetlerin, Almanya’nın etnik ve kültürel kimliğini yıkmak için kasıtlı olarak göçmenler getirdiğini iddia eden "büyük ikame" dir. Bir diğeri ise, Almanya’nın mevcut düzeninin sözde çökeceği ve neo-Nazilerin devralacağı "X Günü" olarak adlandırılan ulusal bir kriz.

Üçüncü bir teori, Almanya'nın bağımsız bir ülke olmadığı, anonim bir şirket ve küreselistler tarafından kontrol edilen işgal altındaki bir bölge olduğu inancıdır.

Bu inanç, "Reichsbürger" olarak bilinen bir fraksiyon veya 29 Ağustos'ta Parlamento'ya kısa süreli saldırıyı düzenleyen Reich vatandaşları arasında sürdürülüyor. Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrası Federal Cumhuriyeti'ni tanımıyorlar ve Bay Trump'a güveniyorlar. ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin, Almanları kendi hükümetlerinden kurtarmak için bir "barış anlaşması" imzalayacak.

QAnon’un yayılmasının bir başka nedeni de, aralarında eski bir haber sunucusu ve Almanya’nın “American Idol” eşdeğeri olan bir rapçi ve eski yargıç da dahil olmak üzere birçok Alman ünlünün komplonun çarpanları haline gelmesi.

QAnon komplosunu yayan en büyük figürlerden biri, Telegram mesajlaşma uygulamasında 80.000'den fazla takipçisi olan vegan-ünlü-şef-aşırı sağa dönen bir influencer olan Attila Hildmann. Berlin'deki tüm büyük koronavirüs yürüyüşlerinde yüz maskelerine, Bill Gates'e ve Rothschild ailesine saldırdı ve Bay Trump'a Almanya'yı özgürleştirmesi için çağrıda bulundu.

Bay Hildmann, geçtiğimiz hafta yaptığı bir röportajda, “Trump, yıllardır küresel 'derin devlet' ile savaşan biri” dedi. "Trump, bu harekette, özellikle QAnon için, tam da bu küresel güçlere karşı savaştığı için bir ışık figürü haline geldi."

Bay Hildmann, "Alman ulusal hareketi veya kurtuluş hareketi için umut temelde Q ve Trump'ta yatıyor, çünkü Trump bir ışık figürü çünkü bu küresel güçlerle savaşabileceğinizi ve onun galip geldiğini gösteriyor," diyor Bay Hildmann dedim.

"Almanlar, Trump'ın Almanya'yı Merkel korona rejiminden kurtaracağını umuyor," dedi, böylece "Alman Reich'ı yeniden canlandırılacak."

Bay Hildmann’ın etkisi Haziran ayında, binlerce insanı Berlin’deki ABD ve Rusya büyükelçiliklerine yardım çağrısında bulunmak üzere mesajlar göndermeleri için seferber ettiğinde netleşti. Birkaç gün içinde, büyükelçilikler tarafından, Bay Trump ve Bay Putin'e Almanya'yı Bayan Merkel'in "suç rejiminden" "kurtarmaya" ve "zorla aşılamayı" ve "soykırımı" önlemeye çağıran 24.000 tweet alındı.

Almanya’nın yerel istihbarat teşkilatı, aşırı sağcıların salgını kendi amaçları için kullanma riski konusunda uyardı. Geçen hafta teşkilatın başkanı Thomas Haldenwang, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle protestoların arkasındaki itici gücün "saldırgan ve yıkıcı aşırı sağ unsurlar" olduğunu söyledi.

Ancak aşırılıkçılık uzmanları ve milletvekilleri, güvenlik servislerinin QAnon dezenformasyon kampanyaları ve yurt içinde gelişen aşırı sağ ideolojisi karışımındaki şiddet potansiyeline yeterince dikkat etmediğinden endişe ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, biri geçen yıl New York'ta bir mafya patronunu öldürmekle suçlanan biri ve o zamandan beri Joseph R. Biden Jr.'ı öldürmekle tehdit ettikten sonra Nisan ayında tutuklanan biri de dahil olmak üzere, bazı QAnon inananları şiddetli suçlarla suçlandı. Demokratik başkan adayı. F.B.I. QAnon'un potansiyel bir yerel terörizm tehdidi oluşturduğu konusunda uyardı.

Almanya'da Şubat ayında batı şehri Hanau'da göçmen kökenli dokuz kişiyi öldüren silahlı saldırganın manifestosunda QAnon'u anımsatan bir dil kullanıldı.

Dittrich, "Bu komplonun insanları radikalleştirme potansiyeline sahip olduğunu gördük" dedi.

Almanya'da tahminen 19.000 Reichsbürger var ve bunların yaklaşık 1.000'i iç istihbarat servisi tarafından aşırı sağcı olarak sınıflandırılıyor. Birçoğu silahlı.

Bir milletvekili ve istihbarat gözetim komitesi başkan yardımcısı Konstantin von Notz, "Bazı insanların demokratik söylemi mümkün olan her şekilde yok etmeye kararlı olduğu bir zamanda," böyle bir olguyu çok ciddiye almalıyız "dedi.

Kaynak: The New York Times

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cohen, Trump'ı kült liderle karşılaştırıyor

Başkan Trump'ın eski kişisel avukatı Michael Cohen, Salı akşamı yayınlanacak NBC ile yaptığı röportajda başkanı bir kült liderle karşılaştırdı.

BB18ktGg.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cohen, NBC'den Lester Holt'a "Sadakatsiz" kitabına atıfta bulunarak, "Bay Trump'ı bir tarikat lideri olarak tanımlıyorum ve bu tarikattaydım" dedi.

"Tarikattayken, patronum için yaptığım eylemlerin ahlaki açıdan yanlış olduğunu kabul etmeyi gerçekten reddediyordum" diye ekledi Cohen.

Cohen, 2018'de vergi kaçakçılığı ve kampanya finansmanı ihlallerinden üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yeniden tutuklanmadan önce koronavirüs salgını nedeniyle ev hapsine alındı. Hapishaneye geri dönmesinin kitabı serbest bırakmasını engellemeye yönelik bir girişim olduğunu iddia eden bir dava açtı ve bir yargıç Temmuz ayı sonlarında lehine karar verdi.

Kitapta Cohen'in başkandan "organize suç" olarak bahsettiği bildiriliyor. Söylendiğine göre, Cohen'in mahkum edildiği kampanya finansman planının başkanın görevden ayrıldıktan sonra suçlanmasına yol açabileceğini söylüyor.

Cohen'e göre Trump, "Bunları halletmek asla işe yaramaz, ancak birçok arkadaşım ödememi tavsiye etti." "Çıkarsa, destekçilerimle nasıl oynayacağından emin değilim. Ama bahse girerim bir porno yıldızıyla yatmamın havalı olduğunu düşünürler."

Cohen kitapta, Trump'ın eski Başkan Barack Obama ve Nelson Mandela hakkında ırkçı yorumlar yaptığını duyduğunu ve başkanın Cohen'in o zamanlar 15 yaşındaki kızını "ateşli" olarak nitelendirdiğini iddia ediyor.

Beyaz Saray, kitaptaki iddiaları "kurgu" olarak nitelendirerek yalanladı ve Cohen'in daha önce Kongre'ye yalan söylediği için suçunu kabul ettiğini belirtti.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany yaptığı açıklamada, "Michael Cohen, Kongre'ye yalan söyleyen utanç verici bir suçlu ve barodan mahkum bir avukattır" dedi. "Tüm güvenilirliğini kaybetti ve yalanlardan kazanç sağlamaya yönelik son girişimini görmek şaşırtıcı değil."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.