Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Petrol Şirketleri Çöküyor, ancak Rüzgar ve Güneş Enerjisi Büyümeye Devam Ediyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Petrol Şirketleri Çöküyor, ancak Rüzgar ve Güneş Enerjisi Büyümeye Devam Ediyor

Birkaç yıl önce, koronavirüs pandemisi nedeniyle dünyanın şu anda yaşadığı petrol ve gaz fiyatlarındaki çift haneli düşüş, fosil yakıtların kullanımını artırabilir ve rüzgar ve güneş çiftlikleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına zarar verebilir.

Bu gerçekleşmiyor.

Aslında, geçen hafta yayınlanan bir tahmine göre, yenilenebilir enerji kaynakları, ABD'nin bu yıl ilk kez kullandığı elektriğin yaklaşık yüzde 21'ini, geçen yıl yaklaşık yüzde 18 ve 2010'da yüzde 10'dan sorumlu olacak şekilde oluşturuyor. Bazı güneş ve rüzgar projeleri üzerindeki çalışmalar salgının ertelenmesine rağmen, endüstri yöneticileri ve analistleri, petrol, gaz ve kömür şirketleri finansal olarak mücadele ettiyse veya iflas koruması aradıklarında bile, yenilenebilir işlerin 2020'de ve gelecek yıl büyümeye devam etmesini bekliyorlar.

Kaliforniya ve Teksas da dahil olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde, rüzgar türbinleri ve güneş panelleri artık doğal gaz ve kömürden daha ucuz elektrik üretiyor. Bu da onları elektrik hizmetleri ve yatırımcılar için çekici hale getirdi. Ayrıca, pandemi devlet hükümetlerinin çoğunun insanları evde kalmasını emretmeye zorladığı için petrol fiyatlarının yarıdan fazla olmasına rağmen, doğal gaz ve kömür fiyatlarının neredeyse o kadar düşmediğine de yardımcı oluyor.

Raymond James & Associates analistlerine göre, işletmeler operasyonları durdurdukça son haftalarda elektrik kullanımındaki düşüş bile yenilenebilir enerji kaynaklarına yardımcı olabilir. Bunun nedeni, kamu hizmetleri geliri düştükçe, rüzgar ve güneş çiftliklerinden daha az elektrik tüketmeye çalışacak, bu da işletme maliyeti düşüktür ve fosil yakıtlarla çalışan enerji santrallerinden daha az elektrik almaya çalışacaktır.

Stanford Üniversitesi Steyer-Taylor Enerji Politikası ve Finans Merkezi'nin kurucu direktörü ve eski bir yardımcı enerji olan Dan Reicher, “Yenilenebilir kaynaklar bugün uzun vadede geri dönmeyeceğini düşünüyorum,” dedi. Clinton yönetiminde sekreter. “Bu yolda bir çarpma olacak.”

Elbette, koronavirüsle mücadelenin yol açtığı ekonomik yavaşlama, tıpkı ekonominin geri kalanında olduğu gibi yenilenebilir enerji endüstrisinin bazı kısımlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Yakın zamana kadar işçi ekleyen işletmeler insanları erteliyor ve yatırım yapıyorlar. En zor isimler arasında, çatılar için güneş panelleri satan daha küçük şirketler var. Müşteriler virüsle olası teması önlemek için kurulumları durdurdukça siparişleri oldukça düştü.

San Francisco'da 42 kişiyi istihdam eden bir güneş ve elektrik depolama şirketi olan Luminalt, yakın zamanda kurulumcularının çoğuna şirketin konut işleri - normalde haftada altı - hepsi buharlaştıkça işsizlik yardımları talep etmelerini söyledi. Luminalt'ın genel müdürü Jeanine Cotter, işçilere şirketin faydalarını karşılayacağını söyledi ancak hepsine ödeme yapacak para yoktu.

Yarım düzine çalışan, onları çalışmaya devam ettiren uygun fiyatlı bir konut projesine güneş enerjisi takıyor ve iş operasyonlarını idare eden bazıları evden çalışıyor. Ancak Bayan Cotter, San Francisco’nun işgücü geliştirme programı aracılığıyla şirkete katılan ve sonların buluşmasını sağlamak için haftalık maaş çekimlerine dayanan bazı montajcılar için endişeleniyor.

“Gelir durdu,” dedi 15 yıl önce işin kurulmasına yardım eden Bayan Cotter. “Şu anda çok kafa karıştırıcı.”

Bir ticaret grubu olan Güneş Enerjisi Endüstrileri Birliği, sektördeki 250.000 işçinin yarısının koronavirüs salgını nedeniyle en azından geçici olarak işini kaybedebileceğini tahmin ediyor. Dernek, öngörülen büyümeyi bu yıl beklenen 19 gigawatt'tan fazla yeni güneş kapasitesinin üçte biri kadar düşürdü.

Ancak bir enerji araştırma ve danışmanlık şirketi olan Wood Mackenzie dahil bağımsız uzmanlar, bu projeksiyonların aşırı kötümser olabileceğini söylüyor. Wood Mackenzie'deki güneş enerjisinin başkanı Ravi Manghani “Hala aramak için henüz çok erken. “Durum günlük olarak değişiyor.”

Şirketi, güneş ve rüzgar enerjisinin bu yıl ve gelecek yıl kapasite artırmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Yeni rüzgar tesisatları, büyük ölçüde rüzgar türbinleri genellikle kentsel alanların dışına inşa edildiğinden ve birçok devletin pandemi sırasında temel bir faaliyet olarak gördüğü için, önceki projeksiyonlardan sadece yüzde 3 oranında düşebilir.

Geçen hafta yayınlanan bir raporda Raymond James analistleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının bu yıl ülke elektriğinin yüzde 20,7'sini ve 2022 yılına kadar en az yüzde 20'sini sağlayacağını tahmin ediyorlardı.

Hidroelektrik santralleri uzun süredir enerji santrallerine ve işletmelere yardımcı olmuş olsa da, güneş ve rüzgar enerjisi sadece son 15 yılda büyük enerji kaynakları olarak ortaya çıkmıştır. Güneş panellerinin fiyatındaki keskin düşüş, endüstrinin genişlemesine yardımcı oldu. Geçen yıl, güneş enerjisi kapasitesi bir önceki yıla göre yüzde 23 arttı. Sektör verilerine göre 13.3 gigawatt, yeni rüzgar ve doğal gaz üretimini aştı.

Houston merkezli bir rüzgar, güneş ve elektrik depolama geliştiricisi olan ConnectGen'in CEO'su Caton Fenz, “Tüm projeksiyonları aştık” dedi. “Uzun vadeli bir dalgada sörf yapıyoruz” dedi. “Salgın nedeniyle belirli şeyleri yapamıyoruz, ancak bunun daha geniş yörüngeyi etkilediğini düşünmüyorum.”

22 aylık şirketi, 11 eyalette 3.000 megawatt (üç büyük enerji santraline eşdeğer) geliştiriliyor. Yüzde 40'ı rüzgar projeleri, yüzde 40'ı güneş enerjisi, geri kalanı elektrik deposu.

Şirketin destekçileri arasında yenilenebilir enerji konusunda uzmanlaşmış bir yatırım şirketi olan 547 Enerji bulunmaktadır. 547 Enerji işleten Gabriel Alonso, şirketinin fonunu uzun süredir petrol ve doğal gaz yatırımcısı olan Quantum Energy Partners'tan aldığını söyledi.

Alonso, “Temiz enerjiye, yenilenebilir enerjiye yatırımcı olarak bizi yatırım yapmaya iten temeller değişmedi” dedi.

Pandemi yayılsa bile, Bay Alonso’nun şirketi geçen hafta Yunanistan’da yeni bir elektrik projesinin bir parçası için teklif aldı. Şirketi, Imathia ve Kozani'nin kuzey bölgelerinde bir rüzgar çiftliği geliştirecek. Perşembe günü yapılan açık artırma, Yunanistan'ın fosil yakıt santrallerini emekliye ayırma ve onları yenilenebilir kaynaklarla değiştirme çabalarının bir parçasıydı.

Birçok yenilenebilir şirketin dünya çapında projeleri var ve hükümetin iklim değişikliğine yönelik çabalarından faydalandılar. Bu, rüzgar ve güneş ekipmanlarının maliyetlerini düşürmeye yardımcı oldu ve sektörü ekonomik dalgalanmalara karşı daha dayanıklı hale getirdi.

Buna ek olarak, geliştiriciler rüzgar ve güneş çiftliklerini doğal gaz, kömür ve nükleer santrallerden daha hızlı inşa edebildikleri için, yenilenebilir enerji kaynaklarının daha cazip hale geldiğini söyledi. Bunun gibi zorlu ekonomik zamanlarda, Quantum gibi özel sermaye yatırımcılarının hızla ölçeklenip para kazanmaya başlayabilecek işletmeleri ele geçirmeye istekli olduklarını söyledi.

Bununla birlikte, özellikle güneş enerjisi işletmeleri, salgının neden olduğu aksaklıkların Kongre'den yardım aramaya yetecek kadar ciddi olduğundan endişe duyuyor. Yenilenebilir enerji için lobiciler, milletvekillerinden endüstrilerinin hükümetin rüzgar ve güneş enerjisi için sağladığı vergi kredilerinden faydalanmasını kolaylaştırmasını istiyorlar.

Geliştiriciler genellikle vergi kredilerini yenilenebilir enerji projeleri inşa eden müteahhitlerden daha verimli bir şekilde kullanabilen bankalar ve diğer finansal kurumlarla ortaklıklara girerler. Bankalara vergi kredisi ve tipik olarak altı ila 10 yıl boyunca projeden nakit akışının bir payı verilmektedir.

Ancak büyük güneş çiftliklerinin geliştiricisi olan 8min Güneş Enerjisi'nin CEO'su Josh Goldstein, kredi talebi, ekonomi mücadelesi boyunca işletmeler olarak arttığından, bankaların yeni projeleri finanse etmeyi daha az başardıklarını söyledi. Güneş ve rüzgar endüstrisi yetkilileri, Kongre'nin vergi kredisi alma sürecini kolaylaştırmasını ve işletmelerinin doğrudan faydalanabilmesi için kredileri iade edilebilir hale getirmesini istiyor.

“Kredi komiteleri kriz modunda,” dedi Goldstein bankalar hakkında. “Bu aksama özellikle zararlı bir etkiye sahip olabilir.”

8minute Solar kısa bir süre önce Kaliforniya, Fresno'nun kuzeyindeki Allianz Global Yatırımcıları için inşa ettiği 67 megawatt'lık bir güneş çiftliği olan Lotus Solar Projesi üzerindeki çalışmaları askıya almak zorunda kaldı. Yetkililer, yaklaşık 50 kişiyi istihdam eden çalışmanın “gerekli” olup olmadığının belirsiz olduğunu söyledi.

Ancak İç Güvenlik Bakanlığı geçen ay temel faaliyetler listesine elektrik üretimini dahil ettiğinde, 8 dakika işçileri inşaatı bitirmeleri için geri gönderdi.

Güneş Enerjisi Endüstrileri Birliği başkanı Abigail Hopper, güneş enerjisi endüstrisinin 2020 yılında bir önceki yıla göre daha fazla panel eklemesi bekleniyor. Bu şimdi olmayacak, ancak sektör hala kapasite katmaya hazır. Hopper, “Uzun vadede görevdeki jeneratörleri geride bırakacağımıza inanıyoruz” dedi.

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Talepteki rekor düşüş üzerine petrol 20 doların altına düştü

Uluslararası Enerji Ajansı'nın küresel talebin, koronavirüs pandemisinin ortasında 2020'de rekor bir oranda düşeceğini öngörmesi üzerine Çarşamba günü petrol fiyatları düştü.

BB12FlaH.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çarşamba günü IEA raporuna göre, küresel petrol talebinin yıl boyunca günde 9,3 milyon varil azalması bekleniyor. Nisan ayında, küresel petrol talebinin bir yıl öncesine göre günde 29 milyon varil azalması bekleniyor.

IEA raporda, "187 ülke ve bölgedeki sınırlama önlemlerinin etkisi, hareketliliği neredeyse durma noktasına getirdi."

ABD'nin Batı Teksas Orta ham petrolü Çarşamba günü varil başına% 4.5'e kadar 19.20 $ 'a düştü. New York'ta saat 23: 35'ten itibaren kayıpları azalttı ve% 2.9 düşüşle 19.52 $ 'da işlem gördü. Uluslararası ölçüt olan Brent ham petrol gün içi düşük seviyelerde% 8.2 düşüşle 27.18 $ 'a geriledi.

Küresel petrol talebi, COVID-19'un yayılmasını engellemek için katı sosyal mesafeli kurallar, havayolu şirketlerinin uçuşları kesmesine ve tüketicilerin evde kalmasına neden olduğundan, koronavirüs pandemisi tarafından daraltılmıştır. Petrol fiyatları OPEC hafta sonu tarihi üretim kesintilerini kabul ettikten sonra bile düşen talep karşısındaki emtiaya destek vermek için toparlanamadı.

IEA, petrolün zayıf zeminine karşı arzda daha fazla kesinti olmasını bekliyor. Mayıs ayında grup, OPEC'in günde 9,7 milyon varil kesilmesinin ardından küresel petrol arzının günde 12 milyon varil azalacağını öngördü.

"Krizin eşi görülmemiş derinliği ışığında, IEA büyük tüketicileri ve üreticileri, piyasa istikrarı üzerindeki etkiyi hafifletmek için G20 forumu aracılığıyla birlikte çalışmaya çağırdı ve G20 ve diğer ülkelerden olağanüstü enerji bakanları toplantısı gerçekleşti "Nisan ayında grup yazdı.

IEA, yine de OPEC tarafından açıklanan önlemlerin pazarı hemen dengelemeyeceğini söyledi. Ancak, "arz çıkıntısının zirvesini düşürerek ve stoklardaki birikimin eğrisini düzleştirerek, petrol piyasası için sonuçları kısa vadede çok belirsiz kalan bu krizin en kötüsünü emmesine yardımcı oluyorlar." grup yazdı.

IEA, haziran ayında kademeli bir toparlanmanın başlamasını bekliyor ancak bu talebin yine de yılda 15 milyon varil daha düşük olmasını bekliyor.

IEA, "Arzı bu gibi kısa vadeli talep kayıplarını telafi edecek kadar azaltabilecek uygun bir anlaşma yoktur." Dedi. "Ancak, geçen haftanın başarıları sağlam bir başlangıç ve yılın ikinci yarısına doğru ilerlerken hisse senetlerindeki artışı tersine çevirme potansiyeline sahip."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.