Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tayvan Dünyada Koronavirüse Karşı En İyi Hazırlanan ve Koronavirüs Karşısında En İyi Önlem Alan Ülke Oldu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tayvan Koronavirüse Karşı En İyi Hazırlanan ve Koronavirüs Karşısında En İyi Önlem Alan Ülke Oldu.

25 Ocak'ta, dünya hala Çin'den hızla yayılan yeni koronavirüsün potansiyel tehlikesini öğrenirken, iki hükümet kendi bölgelerinde dört yeni enfeksiyon kaydetti.

BB12aTZb.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Avustralya ve Tayvan, her ikisi de ada olan, sınırlarını kimin geçtiği konusunda sıkı kontrollere izin veren ve her ikisi de anakara Çin ile güçlü ticaret ve ulaşım bağlantılarına sahip olan yaklaşık 24 milyon insanın benzer büyüklükteki nüfuslarına sahiptir. Bununla birlikte, bu tarihten on hafta sonra Avustralya'da yaklaşık 5.000 doğrulanmış vaka varken Tayvan'da 400'den az kişi var dı.

Soru, Avustralya'nın neyi yanlış yaptığı değil - 20 ülkenin Avustralya'dan daha fazla vakası ve yedisinin 10 katından daha fazla vakası var - ancak Tayvan, dünyanın diğer bölgelerinde bulunmadığında virüsü nasıl kontrol altında tutuyor.

Zor öğrenilen dersler

2003 yılının şiddetli akut solunum sendromu (SARS) salgını sırasında Tayvan, Hong Kong ve Güney Çin'in yanı sıra en kötü etkilenen bölgeler arasında yer aldı. 150.000'den fazla insan adada karantinaya alındı - Çin'in güneydoğu kıyısından 180 kilometre (110 mil) - ve 181 kişi öldü.

SARS şu anda mevcut krize kıyasla solgunlaşırken, Asya'nın çoğunda şok dalgaları gönderdi ve insanların gelecekteki salgınlara nasıl tepki verdikleri konusunda uzun bir gölge düşürdü. Bu, bölgenin birçok bölümünün mevcut koronavirüs salgınına daha hızlı tepki vermesine ve tehlikeyi hem hükümet düzeyinde hem de sosyal düzeyde dünyanın diğer bölgelerinden daha ciddiye almasına yardımcı oldu, sınır kontrolleri ve yüz maskelerinin takılması erken rutin hale geldi gibi birçok alanda Ocak.

Tayvan, evrensel kapsama alanına sahip birinci sınıf bir sağlık sistemine sahiptir. Koronavirüs haberleri Ay Yeni Yılı'na kadar Wuhan'dan ortaya çıkmaya başladığında, SARS'ın ardından kurulan Tayvan Ulusal Sağlık Komuta Merkezi'ndeki (NHCC) yetkililer potansiyel tehdide yanıt vermek için hızla harekete geçti, Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nde (JAMA) yeni bir rapora göre.

Tayvanlı bir doktor ve Stanford Medicine'deki pediatri doçenti olan ortak yazar Jason Wang, yaptığı açıklamada, "Tayvan, halk sağlığını korumak için son beş hafta içinde en az 124 eylem öğesinin bir listesini hızlı bir şekilde üretti ve uyguladı" dedi. "Politikalar ve eylemler sınır kontrolünün ötesine geçiyor çünkü bunun yeterli olmadığını anladılar."

Diğer ülkeler hala harekete geçip geçmeyeceklerini tartışıyorlardı. Ocak ayında yapılan bir çalışmada, Johns Hopkins Üniversitesi, Tayvan'ın anakara Çin'in dışındaki en yakın riskli bölgelerden biri olduğunu, yakınlığı, bağları ve ulaşım bağlantıları nedeniyle olduğunu söyledi.

Bu ilk belirleyici tedbirler arasında Çin'in birçok bölgesinden seyahat etmeyi yasaklama, adanın limanlarına yanaşma yapan yolcu gemilerini durdurma ve ev karantina emirlerini ihlal eden herkes için sıkı cezalar verme kararı vardı.

Buna ek olarak, Tayvanlı yetkililer ayrıca yerel tedarik sağlamak için yerli yüz maskesi üretimini hızlandırdı, daha önce açıklanmamış pnömonisi olan insanları yeniden test etmek de dahil olmak üzere ada çapında koronavirüs testi yaptı ve virüs hakkında dezenfeksiyon yaymak için yeni cezalar duyurdu.

Wang ve arkadaşları, "Covid-19'un dünyaya sürekli yayılması göz önüne alındığında, Tayvan'da hızla uygulanan eylem öğelerini ve bu eylemlerin büyük çaplı bir salgının önlenmesindeki etkinliğini anlamak, diğer ülkeler için öğretici olabilir." Yazarlar yazdı.

"Tayvan hükümeti 2003 SARS deneyiminden öğrendi ve bir sonraki kriz için hızlı eylemlere olanak tanımak için bir halk sağlığı müdahale mekanizması kurdu. İyi eğitimli ve deneyimli yetkililer ekibi krizi tanımakta ve ortaya çıkan salgının üstesinden gelmek için acil durum yönetim yapılarını aktive ediyorlardı. "

Özellikle, Tayvan'ın hızlı ve şeffaf yanıtı - bu konuda günlük brifing tutan sağlık görevlileri ile - bazıları Çin gibi sadece otokratik bir hükümetin etkili bir şekilde yapabileceğini iddia etse bile, demokrasilerin salgınlarda nasıl dizginlenebileceğinin bir örneği olarak ele alındı. böyle hızla yayılan bir virüsü kontrol eder. Tayvan, Çin ve diğer birçok ülkede yanıtı karakterize eden katı kilitlenmelerden de kaçındı.

Tayvan o kadar güçlü bir konumda ki, iç arzın sağlanması için yüz maskelerinin ihracatının yasaklanmasından sonra, hükümet Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD, İtalya, İspanya ve diğer dokuz Avrupa ülkesine 10 milyon maske bağışlayacağını, ada ile diplomatik bağları olan daha küçük uluslar.
Salgın politika

Tayvan'ın koronavirüs salgını stymyingindeki göreli başarısı, Avrupa ve ABD'deki kötüleşen kriz ve herhangi bir ders varsa, o zamanın geçtiği duygusu tarafından gölgede bırakıldı.

Bu doğru olsa da, Batı ülkelerinin neden hala şansı olmadığı Ocak ve Şubat aylarında Tayvan'ın liderliğini takip etmediği belirsizliğini koruyor. Birçok gözlemcinin işaret ettiği potansiyel bir etken, Tayvan'ın diğer hükümetlerin çoğunun aksine Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) üye olmamasıdır.

Tayvan, Çin tarafından topraklarının bir parçası olarak iddia ediliyor ve Pekin, adanın Çin'den anakara Çin'den ayrılmasını engelleyen "bir Çin" ilkesine uymadığı sürece Tayvan'ın birçok uluslararası organizasyona katılmasını engelliyor. Kendisini Olimpiyatlarda "Çin Taipei" olarak nitelendirdi.

Tayvan, 2016 yılına kadar DSÖ'de gözlemci statüsüne sahipti. Bununla birlikte, geleneksel olarak bağımsızlık yanlısı Demokratik İlerleme Partisi'nin Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen'in seçilmesiyle değişti, ardından Pekin Taipei üzerinde baskıyı artırdı, kaçak avcılık kalan diplomatik müttefikleri ve askeri güç gösterileri sahneliyor.

DSÖ, Tayvan'ın üye devletlerin toplantılarından dışlanmasının, sağlık bilgileri ve rehberliğinin günlük paylaşımı üzerinde bir etkisi olmadığını, uzmanlar ve sağlık çalışanlarının kuruluş aracılığıyla uluslararası meslektaşlarıyla hala etkileşimde olduğunu savunuyor. Bununla birlikte, Tayvanlı yetkililer de dahil olmak üzere çok sayıda gözlemci, hem SARS salgını hem de mevcut kriz sırasında olumsuz bir etkisi olduğunu iddia etti.

Çin, Tayvan konusunda uzman olan ve Avustralya Lowy Enstitüsü'nün diplomasisi olan Natasha Kassam, koronavirüs pandemisinde erkenden, WHO yetkililerine doğrudan ve zamanında kanalların bulunmamasının, WHO yetkilileriyle Tayvan'daki vakaların yanlış rapor edilmesiyle sonuçlandığını söyledi. adadan numaraları için Pekin'e güvenerek.

"Tayvanlı yetkililer DSÖ verilerine ve yardımına erişim eksikliğinden şikayetçi oldular" dedi.

Bu bilgi eksikliği Tayvan'ı yalnız başına gitmeye ve DSÖ'nün rehberliğinden ve daha geniş uluslararası fikir birliğinden bağımsız olarak erken kararlar vermeye zorlamış olabilir.

Bununla birlikte, yardım her iki yöne de gidiyor ve son haftalarda Tayvanlı yetkililer, WHO'dan dışlanmasının adanın küresel yanıtta tam rol oynamasını engellediğinden sürekli olarak şikayet ettiler.

Johns Hopkins tarafından eğitilmiş bir epidemiyolog olan Başkan Yardımcısı Chen Chien-jen, "Büyük doktorlarımızı, büyük araştırmacılarımızı, büyük hemşirelerimizi göndermek ve bilgi ve tecrübemizi ihtiyacı olan ülkelerle paylaşmak için yardım etmek istiyoruz." , geçen hafta Taipei'deki Amerikan Ticaret Odası'na verdiği demeçte. Diyerek şöyle devam etti: "İyi bir küresel vatandaş olmak ve katkıda bulunmak istiyoruz, ancak şu anda yapamıyoruz."

Adadaki yetkililer, geçen hafta Hong Kong kamu yayıncısı RTHK tarafından DSÖ genel müdür yardımcısı Bruce Aylward ile yaptığı röportajda, internet bağlantısı sorunlarını suçlayarak Tayvan'la ilgili bir soruyu atlattığı görüldü.

WHO, yaptığı açıklamada, "WHO'daki Tayvan üyeliği sorununun WHO personeli değil, WHO Üye Devletlerine kalmış olduğunu" söyledi.

Cuma günü gazetecilere konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, tüm tarafların açıkça "DSÖ üyelerinin egemen devletler olması gerektiğini" anladıklarını söyledi.

"Tayvan'ın ilgili DSÖ olaylarına katılımı ve bu salgın da dahil olmak üzere halk sağlığı acil durumları hakkında bilgi edinmesi ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmadı." Diyerek şöyle devam etti: "Umarız (ABD ve Tayvan), pandemi bahanesi altında siyasi manipülasyona girişme çabalarını durdururlar."

DSÖ sözcüsü CNN'ye "bazı insanlar DSÖ'nün teknik küresel halk sağlığı görevini, ülkelerin DSÖ üyeliğini belirleme yetkisiyle karıştırıyor" dedi.

"Her yıl, DSÖ ve Tayvanlı yetkililer ve uzmanlar, köklü düzenlemelere göre hayati halk sağlığı ve bilimsel konular üzerinde etkileşime giriyorlar. Mevcut Covid-19 salgını sırasında da düzenli etkileşimler var." "Tayvanlı vaka yükü nüfusa göre düşük. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. DSÖ, Tayvan sağlık otoriteleri de dahil olmak üzere tüm alanlardan alınan dersleri alıyor."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Tayvan Dünyada Koronavirüse Karşı En İyi Hazırlanan ve Koronavirüs Karşısında En İyi Önlem Alan Ülke Oldu
  • 4 ay sonra...
  • Admin

ABD sağlık şefi bir COVID-19 başarı öyküsü olan Tayvan'ı ziyaret edecek

WASHINGTON (AP) - ABD Sağlık Bakanı Alex Azar Cuma günü yaptığı açıklamada, ada birleşik bir stratejiye sahip olmak ve maske takmaya istekli vatandaşlar gibi ABD'nin beceriksiz olduğu şeyleri yapmasına rağmen Tayvan'ın mısır virüsüne verdiği "inanılmaz derecede etkili" tepkisini öğrenmek istediğini söyledi. .

BB17HWYE.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Azar, Başkan Tsai Ing-wen ve sağlık sistemi liderleri ile görüşecekleri üç günlük Tayvan ziyaretine bu hafta sonu giden bir ABD heyetine liderlik ediyor ve Azar halk sağlığı mezunlarına bir konuşma yapacak. Gezi, Trump yönetiminin Tayvan'ı ulusal topraklarının bir parçası olarak gören ve hoşnutsuzluğunu şimdiden kaydetmiş olan Çin ile çekişmeli ilişkisinde jeopolitik bir satranç hamlesi.

Azar, bir röportajda Çin ile ilgili bir soruyu değiştirerek, "Bu gezinin mesajı Tayvan ile ilgili" dedi. “Bu, halk sağlığı ile ilgili, Tayvan ile ortaklığımızla ilgili, aynı zamanda Tayvan'ın dünya toplumuna şeffaf ve açık bir sağlık sistemi modelini sunduğu modelle ilgili. Başkalarının öğrenebileceği bir model. "

Tayvan'ın koronavirüs tepkisini "inanılmaz derecede etkili" olarak nitelendirdi ve "onlardan tepkileri hakkında bilgi edinmeye" istekli olduğunu söyledi.

Tayvan'ın sağlık sistemi konusunda önde gelen bir uzman olan Princeton Üniversitesi'nden Tsung-Mei Cheng çok geç değil diyor.

Cheng, "Sağlık şefimiz Tayvan'dan öğrenebilirse, bunu tam olarak nasıl yaptılarsa iyi olacak" dedi. "Virüsün yayılmasını nasıl etkili bir şekilde kontrol edip kontrol altına alabileceğinize dair gerçekten çok yararlı bilgiler içeren bir hazine."

Tayvan, SARS olarak bilinen daha önceki bir solunum virüsü ile doğrudan deneyime sahipti, bu nedenle yeni koronavirüsü hafife almadı. Devlet tarafından işletilen bir sağlık hizmetleri sistemi - büyük ölçüde Senatör Bernie Sanders'ın savunduğuna benzer - halk sağlığı yetkililerinin vakaları izlemek ve kontrol altına almak için kaynakları seferber etmesine izin verdi. Vatandaşlar, halk sağlığı tavsiyelerine uymaya istekliydi.

Sonuç olarak Tayvan, virüsün ortaya çıktığı Çin'e olan yakınlığına rağmen 500'den az doğrulanmış COVID-19 vakasına sahip oldu. Tayvan'la aşağı yukarı aynı sayıda sakini barındıran Florida'da 500.000'den fazla vaka görüldü ve bu yaz yaşanan dalgalanmayı kontrol altına almak için mücadele ediyor.

Cheng, Tayvan "politikayı doğru belirledi ve altyapıya ve liderliğe sahipti" dedi. "Liderliğin önemini yeterince vurgulayamıyorum."

ABD'de Başkan Donald Trump, başlangıçta koronavirüsün potansiyel etkisini en aza indirdi ve zaman zaman bunu yapmaya devam etti. Federal hükümet, halk sağlığı uzmanları ve Kongredeki Demokratlar ulusal bir plan çağrısında bulunsa bile, testler gibi kilit konularda eyaletlere ertelendi.

Azar, Tayvan'ı överken, ABD'nin “çok farklı” durumlarla uğraştığını söyledi.

"Bunlar, SARS'ı oldukça doğrudan deneyimleyen 23 milyon insanın yaşadığı bir adadır" dedi. ABD, eyaletlere büyük hareket alanı ve bireysel özgürlük gelenekleri sağlayan federal bir sistemle dünyanın en büyük kara kitlesi ülkelerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Diğer yönetim yetkilileri gibi Azar da, Trump'ın Çin'den seyahatlere kısıtlamalar getirerek virüsü kontrol altına almaya çabaladığını ve ABD başkanının taahhüdünün doğrudan kanıtı olarak hükümetin aşıların geliştirilmesi ve nihai dağıtımını kolaylaştırma çabasına işaret ettiğini söylüyor.

ABD, birçoğu Çin'de üretilen tıbbi ürünler için kaynaklarını genişletmeye çalışırken gezinin gündeminde de ticaret var.

Amerikan Kabine düzeyindeki yetkililer, önceki yönetimlerde Tayvan'a gittiler, ancak Azar'ın ziyareti, Washington ve Taipei'nin 1979'da ABD'nin Çin ile yakınlaşmasının bir sonucu olarak resmi diplomatik ilişkilerini bozmasından bu yana en üst düzey ziyaret olarak ilan edildi. ABD, Tayvan'da, isim hariç her şeyde elçilik görevi gören bir enstitü tarafından temsil edilmektedir.

ABD heyetinin üyeleri maske takacak ve sosyal mesafe önlemleri alacaktır. Koronavirüs için yola çıkmadan önce, Tayvan'a indiklerinde ve dönmeden önce test edilecekler.

Azar, "Bu, küresel sağlık ve sağlık güvenliğinde ABD-Tayvan ortaklığını güçlendirmek için bir ziyaret" dedi. "Tayvan, küresel sağlıkta bir lider ve bu şekilde tanınmayı hak ettiğine inanıyorum."

Kaynak: AP : ASSOCIATED PRESS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs Testleri Ne Kadar Doğrudur?

Ohio Valisi Mike DeWine, pozitif bir test sonucunun Cleveland'da Başkan Trump ile görüşmesine engel olmasından saatler sonra Perşembe günü negatif bir koronavirüs testi sonucu aldı. Yüksek profilli bir andaki çelişkili sonuçlar, Amerika Birleşik Devletleri'nde virüs tepkisini defalarca engelleyen bir sorun olan test etmenin zorluklarının altını çizdi.

BB17HgAl.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Cumhuriyetçi Bay DeWine, bir Columbus radyo istasyonu olan 92.3 WCOL ile Cuma sabahı yaptığı röportajda, "İnternetin 'Pekala, hiçbir teste inanamazsın' ile aydınlandığından eminim," dedi. Ancak, "Hiç kimse bu testin sonuçlarını alıp" Bu sayıların hiçbiri doğru değil "dememeli. Her zaman bir hata olasılığı vardır." Dedi.

Söz konusu olan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki virüs yanıtının bir parçası olarak giderek daha fazla merkezde yer alan iki tür koronavirüs testidir. Beyaz Saray tarafından yapılan bir taramanın bir parçası olarak, Bay DeWine ilk önce bir antijen testi aldı; bu, daha hızlı sonuçlar sağlayan ancak geleneksel laboratuvar testlerinden daha az doğru olan daha yeni bir test türü. Daha sonra, polimeraz zincir reaksiyonu olarak bilinen daha standart bir prosedür veya numunelerin bir laboratuvarda işlenmesini gerektiren doğru ancak zaman yoğun bir yöntem olan P.C.R. kullanılarak test edildi.

Yaygın, hızlı test, herhangi bir virüs yanıtının temel taşı ve ABD'nin sürekli olarak yetersiz kaldığı bir alandır. Testleri virüsün yayılmasını durdurmak için gereken seviyeye yükseltmek için uzmanlar, daha hızlı ve daha az hassas testlerin yaygın bir şekilde benimsenmesiyle geniş bir ağ oluşturan bir strateji önermektedir. Ancak bunun dezavantajları da var.

İki test türü arasındaki farkı ve genel olarak testin doğruluğunu daha iyi anlamak için Ohio Eyalet Üniversitesi'nde epidemiyolog olan Dr. Bill Miller ile konuştuk.

P.C.R. arasındaki fark nedir testi ve antijen testi?

Bir P.C.R. test muhtemelen Amerikalıların en aşina olduğu testtir. Bir kişinin burnundan bir pamuklu çubuk alıp numuneyi işlenmek üzere bir laboratuvara göndermeyi içerir.

Yaklaşım, virüsün küçük miktarlarını tespit etmek için bir nükleik asit dizisini büyütür. Süreç diziyi büyüttüğü için test oldukça doğrudur, ancak sonuçların işlenmesi saatler veya günler alabilir. “Çok yüksek hassasiyete sahip olmanızı sağlıyor, yani virüsü olan çoğu insan P.C.R. Test belirlenecek ”dedi Dr. Miller.

Ancak testlere erişimde sorunlar var. Vakalar arttıkça, talep laboratuarları aştı ve tedarik zincirindeki kıtlıklar, birçok Amerikalının sonuçlar için günler, hatta haftalarca beklemesi gerektiği anlamına geliyordu. Gecikmeler testleri büyük ölçüde yararsız hale getiriyor. Uzmanlar, sonuçların etkili bir şekilde karantina altına alınması ve izlenmesi için 24 ila 48 saat içinde gerekli olduğunu söylüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde geri dönüş süreleri genellikle üç ila beş gün veya daha fazla sürmektedir.

Antijen testleri, virüsün bir parçası olan bir proteini arar. Burun çubuğu kullanılarak da yapılabilir, ancak hamilelik testine benzer şekilde daha hızlı, kolay deşifre edilebilir sonuçlar sağlayabilir.

Antijen testleri bir saatten daha kısa sürede sonuç verebilir. Ancak süreç parçacıkları büyütmediği için Dr. Miller, "virüsü tespit etme yeteneği tanım gereği daha düşüktür" dedi.

Sonuçlar ne kadar doğru?

Tüm virüs testlerinin yanlış sonuç alma olasılığı vardır. Beklenmedik sonuçları değerlendirirken maruz kalma riski hakkında sağduyu kullanılmasını tavsiye eden Dr. Miller, "Bu sadece klinik testlerin bir gerçeğidir" dedi.

Ancak antijen testleri genellikle geleneksel nazal sürüntü laboratuar testinden daha az hassas ve daha az doğrudur. İlginç bir şekilde, antijen testlerinin yanlış pozitiflere göre yanlış negatifler üretme olasılığı daha yüksektir - virüsü taşıyan birini kaçırmak - Bay DeWine'in başına gelenlerin tam tersi.

Bay DeWine'in Cumartesi günü tekrar test edilmesi bekleniyor.

Devletler, testi hızlandırmak için bir stratejinin parçası olarak giderek daha fazla antijen testlerine yöneliyor. Bay DeWine, testleri iki tıp şirketinden, Becton, Dickinson & Company ve Quidel Corporation'dan satın almak için müzakere eden iki partili bir valiler grubunun bir parçasıdır - dört Cumhuriyetçi ve dört Demokrat -. Şirketler, Gıda ve İlaç İdaresi'nden antijen testleri için acil durum yetkisi alan ilk şirketti, ancak testler, zamanın yüzde 15 ila 20'si arasında yanlış negatif sonuçlar üretebilir.

Sonuçlar her zaman doğru değilse, neden uzmanlar daha hızlı testler için bastırıyor?

Harvard Global Health Institute tarafından yapılan bir tahmine göre, Amerika Birleşik Devletleri şu anda 100.000 kişi başına günlük 241 test oranında test yapıyor. Aynı tahmine göre, ülkenin virüsün yayılmasını yavaşlatmak için 100.000 kişi başına 355 teste ve salgınları ortaya çıktıkça tespit edip yanıt vererek virüsü gerçekten bastırmak için 100.000 kişi başına 1.000'den fazla teste ihtiyacı olacak.

Yeterince testi hızlandırmak için uzmanlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin tek başına geleneksel tek tek laboratuvar testlerine güvenemeyeceğini söylüyor.

Antijen testleri, bakım evleri veya okullar gibi kalabalık ortamlar için yararlı olabilecek bir strateji sunar. Miller, "Enfekte olabilecek kişileri hızlı bir şekilde tespit etme ve onları izole etme ve ayırma avantajına sahipsiniz" dedi. "Bir test sonucunun geri gelmesi için 48 veya 72 saat beklemeniz gerektiğinde, insanların genellikle tamamen izole edilmediği veya karantinaya alınmadığı o zaman aralığına sahipsiniz."

Kısacası, daha hızlı ve daha az doğru testlerle geniş bir ağ oluşturmanın toplumsal faydaları vardır, ancak DeWine vakasının da gösterdiği gibi kişisel düzeyde kafa karışıklığına neden olabilir.

Dr. Miller, "Antijen testleri bize oldukça iyi birçok test yapmamız için ucuz bir yol sunuyor" dedi. "Oldukça iyi, hiç olmamasından çok daha iyidir ve toplu olarak, insanları olması gerektiğinde izole edip karantinaya alabilme hedefine çok daha yaklaştırıyor."

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.