Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Verimlilik için yapılacaklar listesinden daha güçlü 6 araç


Önerilen İletiler

  • Admin

Verimlilik için yapılacaklar listesinden daha güçlü 6 araç

Yapılacaklar listesi harikadır, ancak uzun vadeli projeler de dahil olmak üzere bazı görevler genellikle bir duraksamadan geçiyor.

Bunun yerine bunu deneyin.

p-1-productivity.jpg

Yapılacaklar listeleri, tamamlanması gereken görevleri kaydetmenin iyi bir yolu olabilir, bu nedenle bunları yapmayı unutmayın. Yine de çoğumuz için bir oyalama da olabilirler. Sizi o kadar meşgul eden, kariyerinizde çekiş sağlayan büyük resim projeleri yapmaktan kaçınmanız için hiç bitmeyen bir ev işleri ve projeler envanteri oluşturmak kolaydır. Kulağa tanıdık geliyor değil mi?

“Yaşadığınız her şey günlük yapılacaklar listesiyse, sadece krizleri yöneteceksiniz ve en önemli olanı başarmak zorunda kalmayacaksınız,” diyor klasik The The 30. 7 Merhum babası Stephen Covey tarafından Yüksek Etkili İnsanların Alışkanlıkları.

Sadece bir şeyleri kontrol etmek yerine ilerlemek istiyorsanız, yardımcı olabilecek bu altı tekniği düşünün:

1. Kişisel görev bildirimi

Covey, zamanınızı yönetmeye ve işleri halletmek daha iyi bir yaklaşım, kişisel bir anayasa görevi gören kişisel bir misyon bildirimi geliştirmeyle başlamaktır. “Uzun ya da derin olması gerekmiyor, sadece konuyla ilgili her şeyi yakalayan bir ifade” diyor. "Bu, sonun akılda tutularak nasıl başlayacağıdır."

Covey, zamanınızı günlük yapmak yerine haftalık olarak planlamanızı, hafta için en yüksek önceliklerinizi belirlemenizi önerir. Kişisel görevinizi ve en yüksek önceliklerinizi birleştirdiğinizde, her gün yaptığınız şeyler sizin için en önemli olan şeyle aynı hizada olacaktır.

2. Enerji ve dikkat denetimi

Yapılacaklar listelerindeki sorun, her türlü görevi bir yere yazmanız ve sorunsuz bir şekilde birinden diğerine geçebilmenizdir. Dikkat Yönetimi ve Dikkatimiz: Her Gün Başarı Nasıl Oluşturulur ve Verimlilik Nasıl Elde Ediliyor diyor Maura Nevel Thomas, dikkat ve odak noktamızın bu şekilde çalışmadığını söylüyor. Görevleri iki kategoriye ayırmanızı önerir: “düşük dikkat” ve “yüksek dikkat”. O zaman gününüzü enerjinize uygun şeyler yaparak geçirin.

Örneğin, düşük dikkat gerektiren görevler, metinler, e-postalar ve anlık mesajlaşma gibi iletişim bildirimlerinin silinmesini içerebilir ve yüksek dikkat gerektiren görevler, bir makale yazmayı veya bütçe projeksiyonları yapmayı içerebilir. Dikkatli olmak ve yapılması gereken işleri dikkat seviyenizle eşleştirmek, daha kısa sürede daha fazlasını yapmanıza yardımcı olabilir.

Nevel, “Evinizde başka bir yetişkin varsa, çocukları vardiyalarda düşünün ve çocuklardan sorumlu olduğunuzda düşük dikkat gerektiren görevleri ve eşiniz çocuklardan sorumlu olduğunda yüksek dikkat gerektiren görevleri yapın” diyor Nevel Thomas. “Evinizde tek bir bakıcıysanız, çocuklar dışarıdayken, bir videoyla meşgul veya kestirirken yüksek dikkat gerektiren görevlerde çalışın.”

3. Bir hesap verebilirlik arkadaşı (veya uygulaması)

Bir diğer güçlü üretkenlik aracı, odaklanmış çalışmaya iyi bir örnek teşkil edebilecek bir hesap verebilirlik arkadaşıdır. Hesap verebilirlik arkadaşları, ayaklarınızı ateşe tutarak gün için yapmayı planladığınız şeyi başarmak için motivasyon görevi görür.

Güvenecek biriniz yoksa Rettig, canlı, sanal bir işbirliği oturumu için sizi hesap verebilirlik ortağıyla eşleştiren bir görev olan Focusmate'i önerir.

“Focusmate, üretkenlik çalışmalarının temel sorunlarından ve paradokslarından birini çözmeye yardımcı oluyor,” diyor Rettig. “Birçok görev, düşünme ve konsantrasyon için yalnızlık gerektirir, ancak aynı zamanda yalnızlık ile iyi başa çıkma eğiliminde olmayan yoğun sosyal yaratıklar.” Focusmate, birini bulma işlemini otomatik hale getirir ve küresel bir çalışkan arkadaş topluluğuna erişim sağlar.

4. Günlük sorular

Always Growing'in yazarı liderlik danışmanı Jones Loflin, günlük soruları yanıtlayarak gününü sona erdirerek yoluna devam ediyor ve motive oluyor.

“[Ünlü iş koçu] Marshall Goldsmith'in günlük sorular fikri etrafındaki çalışmalarını seviyorum” diyor. “Doğru şeylere odaklandığınızdan emin olmak için her günün sonunda kendinize sormak istediğiniz bir dizi soru buluyorsunuz. Ve kendinizi ne kadar iyi yaptığınızı değerlendiriyorsunuz. ”

Örneğin, Loflin'in kendisine sorduğu sorulardan biri, “Biriyle daha güçlü bir ilişki geliştirmeye en az 15 dakika yatırım yapmak için elimden geleni yaptım mı?”

“Hayatımın üç kilit alanı için oluşturduğum sorular var: iş, benlik ve ilişkiler” diyor. “Soruları gerektiği gibi değiştiriyorum. Rekabetçi olduğum için, her gün mümkün olan en yüksek puanı almak istiyorum, bu yüzden sorular gün boyunca benim için ön planda. ”

5. Bir güç saati

Çekiş almanın başka bir yolu da, her gün takviminizde önceden planlanan en az bir "güç saati" ayırmaktır, Gotham Organizatörleri kurucusu Lisa Zaslow'u önerir. Bu süre zarfında, en önemli olanı yapmaya odaklanırsınız.

“Kesinti yok, şaka yapmıyor” diyor. "Saatin ne zaman dolduğunu bilmek için bir alarm ayarlayın."

Odaklanmış bir saat genellikle çok şey yapmak için yeterli zaman, genellikle düşündüğünüzden daha fazla Zaslow ekliyor. ” İnsanların evden çalıştıkları, çocuklarını evde eğittikleri ve hızla değişen bir ortama uyum sağladıkları bu günlerde, süper verimli bir saat içinde sıkmak, gün boyu zirve performansta çalışma olasılığı olmayan gerçekçi bir hedefe sahip olmaktan daha yönetilebilir hissedebilir, " diyor.

6. İyi tanımlanmış hedefler

Hamish Mackenzie Consulting'in kurucusu iş stratejisi ve yönetim danışmanı Hamish Mackenzie, üretken olmak, zamanınızın çoğunu en önemli hedeflerinize uygun olanı yaparak geçirmekle ilgilidir.

“Aynı anda en fazla üç iyi tanımlanmış stratejik yıllık hedefiniz olsun” diyor. Mackenzie, onları üç ayda bir ve üç aylık alt hedeflere ayırmayı ve tamamlanması iki saatten fazla sürmeyen eylem adımlarına ayırmayı önerir.

“Her haftanın başında, bu görevleri öncelik sırasına göre belirli gün ve saatlere, günde en fazla üç kez atayın” diyor. “Her akşam, ertesi gün en önemli görevinize saldırmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri açın. Ve her sabah, başka bir şey yapmadan önce en önemli görevini tamamla. ”

Zorlu yapılacaklar listesi hayranlarının listeyi tamamen doldurmaları gerekmez, ancak bunun verimlilik araç kutunuzdaki tek araç olmaması gerektiğini bilin. Verimlilik, doğru şeyleri doğru zamanda yapıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.