Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Harika Bir Hikaye Anlatıcısı Olmak İster misiniz? İlk olarak, Bu Alışkanlıklarınızdan Vazgeçin


Önerilen İletiler

  • Admin

Harika Bir Hikaye Anlatıcısı Olmak İster misiniz? İlk olarak, Bu Alışkanlıklarınızdan Vazgeçin 

Anlatmaya karar verdiğiniz hikaye, nasıl anlatmaya karar verdiğiniz kadar önemlidir.

p-1-facebook-touts-the-need-for-ethics-i

Sunumunuzda bir hikaye anlattığınızda, kitlenizle etkileşime girme olasılığınızın olduğunu düzinelerce kez duydunuz.

Güçlü ve alakalı bir hikaye insanları canlandırabilir ve eyleme geçirebilir.

Ancak aksi halde harika hikayeler kötü bir şekilde anlatılabilir.

Kendi hikaye anlatımınızı sabote etmediğinizden emin olmak için kaçınmanız gereken birkaç tuzak veya şey var.

Kötü Alışkanlık No.1: Çok Fazla Arka Plan Vermek

Kitleniz, en azından arka plan bilgisi olmadan hikayenizi anlamayacak. Ancak bu, her küçük şeyi bilmeleri gerektiği anlamına gelmez, bu yüzden büyük rüzgarı bırakın. Bunun yerine, izleyicileriniz için sahneyi mümkün olan en kısa şekilde ayarlayın ve onlara yalnızca temel paketinizi anlamak için bilmeleri gerekeni söyleyin.

Kendinizi bununla mücadele ederken bulursanız, önce hikayenin amacını belirtin (evet, verin!) Ve sonra içeriği açıklayın. Dinleyiciler yalnızca nereye gittiğinizi bilmekle kalmaz, aynı zamanda ana mesajınıza ulaşmadan önce zamanınızın tükenmesini de önler. Kimse bitmemiş bir anlatıyı sevmez.

Kötü Alışkanlık No.2: Anlatmak, Göstermemek

Muhtemelen “Göster, söyleme” ifadesini duydunuz. Kurgu yazımı için bu klasik tavsiye, aynı zamanda halka açık konuşmacılar için hikaye anlatımı için de geçerlidir.

Kimse gerçekleri yarım saat boyunca tükürdüğünü duymak istemiyor - eylem ve diyalog istiyorlar (daha fazlası). Örneğin, kısa bir süre önce şirketinin tesislerinden birkaçını ziyaret etme ve herkesin ne kadar mutlu olduğuna hayran kalma hikayesi anlatan bir müşteriyle çalışıyordum.

Ona, “Nişanlandıklarını nasıl bildin?” Diye sordum. “Gittiğim her yerde bana 'Neden x yapıyoruz?' 'Diye sordular. Y'yi geliştirmek için ne yapabiliriz?” Diye sordu. çalışanlarıyla olan etkileşimlerini görselleştiriyorum.

Küçük dozlarda anlatı kanıtı bile, hikayenizin yapmasını istediğiniz noktayı yedeklemek için uzun bir yol kat edebilir.

Kötü Alışkanlık No.3: Çok Zaman Alıyor

İnsanların kısa bir dikkat süresi vardır - odaklanmayı kaybetmeden önce sadece birkaç saniye meselesi. Hikayeniz çok çizilirse, kitlenizin dikkatini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ama ne kadar uzun? Bir basketbol atış saati gibi düşünün, oyunculara oyunu hareket ettirmek için topu sepete sokmaları için sadece 24 saniye verir. Sonra bu mantığı hikaye anlatımına uygulayın.

Kulağa kısa geldiğini biliyorum, ama ideal uzunluk 1:30 ile 1:45 arasında. Mesajınızın bir sonraki bölümüne geçmeden önce gerçekten iyi bir fıkra elde etmek için ihtiyacınız olan tek şey bu. Bu iki dakika işaretine yaklaşmaya başladığınızda, anlatınızı tamamlamaya başlamanız gerekir. Topluluk önünde konuşma bağlamında, her neyse, etkili hikaye anlatımı kısa hikaye anlatımıdır.

Kötü Alışkanlık No.4: Hikayeye Herhangi Bir Diyalog Eklememişsiniz (Karşılıklı konuşma)

Bir hikayeyi hayata geçirmek için diyaloga ihtiyacınız var ve bir satır harika bir doruk için yapabilir. Örneğin, son zamanlarda bana göre, Hollandalıların tipik olarak güçlü, bağımsız, kendi kendine yeterli bir ruha sahip olduklarını söyleyen bir Hollandalı müşteri ile çalışıyordum.

Ona neden bahsettiğini tam olarak anladığımı söyledim. Ona yıllar önce Amsterdam'da bir otel brunch'ı hakkında bir hikaye anlattım. Şampanya istedim ama şişe açılmamıştı. Bir sunucuya, “Bu şişeyi benim için açabilir misiniz?” Diye sordum. Aniden cevapladı, “Bunu kendin yapamaz mısın?” Bu diyalog snippet'i - sunucudan alıntı - anekdotun zirvesiydi, aynı anda hikayeyi bağlayan ve etkili kılan şeydi.

Kötü Alışkanlık No.5: Dinleyenleri Gereksiz Yollardan Sonuca Taşımak

Hikayenizin eylemini oluştururken teğetlere geçmeyin. Ana noktanıza katkıda bulunmayan bir şeyi tartışarak momentumu kaybetmek ve kitlenizi karıştırmak istemezsiniz. Şampanya şişesi hikayeme geri dönelim.

Diyelim ki şampanya şişesinden bahsettikten hemen sonra brunch spread'i tarif ederek başladım - hikaye düz düşecekti. Müvekkilimin ne tür hamur işleri sunduğunu bilmesine gerek yoktu; duymak için gereken tüm sunucu şampanya şişesi uncorking hakkında söyledi.

Sunumunuzu ilgi çekici kılmak için bir hikaye anlatıyorsunuz, bu da anlatımın anlatımının gerektirdiği kadar önemli olduğu anlamına geliyor. Bu tuzaklardan kaçının ve sadece daha iyi hikayeler anlatmazsınız, genel mesajınızın etkisini en üst düzeye çıkarırsınız ve hatta kitlenizi daha fazla isteyebilirsiniz.

Kaynak: Pocket : A. Grant

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.