Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Plastik Savaşları: Plastik Sanayi Plastik Artığı Satmak İçin Milyonlar Harcıyor - Daha Fazla Plastik Satmak


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Plastik Savaşlar: Plastik Sanayi Plastik Artığı Satmak İçin Milyonlar Harcıyor - Daha Fazla Plastik Satmak

image001-2_custom-79b5fc32e095ad7372186b

Editörün notu: NPR, mevcut araştırmamızı koronavirüs pandemisine odaklasak bile, önümüzdeki haftalarda bu araştırma serisinden hikayeler yayınlayacak. Ancak bazı temel bulgularımıza bir göz atın. PBS dizisi Frontline'daki bu araştırmanın tüm belgesel filmini izleyebilirsiniz.

Onlarca yıldır Amerikalılar, çoğu plastiğin geri dönüştürülebileceğine inanarak çöplerini ayırıyorlar. Ancak gerçek şu ki, üretilen tüm plastiklerin büyük çoğunluğu geri dönüştürülemez veya geri dönüştürülemez. 40 yıl içinde, plastiğin% 10'undan azı geri dönüştürülmüştür.

Ortak bir araştırmada, NPR ve PBS serisi Frontline, plastik üreticileri olan petrol ve gaz şirketlerinin, Amerikan kamuoyuna zıt olduğunu söyleyerek milyonlarca dolar harcadıklarını bile biliyorlardı.

İşte araştırmamızdan başlıca çıkarımlarımız:

Plastik endüstrisinin "ciddi bir şüphe" geri dönüşümü her zaman geçerli olacaktır

1980'lerin sonlarından başlayarak, plastik endüstrisi reklamlar, geri dönüşüm projeleri ve halkla ilişkiler yoluyla geri dönüşümü teşvik etmek için on milyonlarca dolar harcadı, insanlara plastiğin geri dönüştürülebileceğini ve geri dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Ancak 1970'lere dayanan kendi iç kayıtları, endüstri yetkililerinin büyük ölçüde plastiğin geri dönüştürülmesinin ekonomik olarak mümkün olmayacağını uzun zamandır bildiğini gösteriyor.

Nisan 1973'te üst düzey endüstri yöneticilerine gönderilen bir rapor, plastiğin "pahalı" ve "zor" olarak geri dönüştürülmesi adını verdi. "Sıra dışı ürünlerden toparlanma yok" diyerek bunu "olanaksız" olarak adlandırdı. Bir yıl sonra bir başka belge de açıktı: "Ciddi şüphe" yaygın plastik geri dönüşüm "ekonomik bazda uygulanabilir hale getirilebilir."

Sektör plastik yasakları uzak tutmak için geri dönüşümü teşvik etti

Buna rağmen, daha önce kamuoyunda hiç konuşmayan üç eski üst düzey yetkili, endüstrinin geri dönüşümü 1980'lerde ve 90'larda plastiğe karşı büyüyen bir antipati gelgitini yenmenin bir yolu olarak teşvik ettiğini söyledi. Sanayi, plastik kullanımını yasaklamak veya engellemek için girişimlerle karşı karşıyaydı. Eski yetkililer, geri dönüşüm, NPR ve Frontline'a, yasakları önlemenin ve daha fazla plastik satmanın bir yolu haline geldiğini söyledi.

Sektörün lobi grubunun hükümet işleri eski başkan yardımcısı olan ve daha sonra Plastik Endüstrisi Derneği veya SPI olarak adlandırılan Lew Freeman, "Geri dönüşümün sonuçta önemli bir şekilde işe yarayacağına dair hevesli bir inanç yoktu."

2000 yılına kadar on yıldan fazla bir süredir SPI'ye liderlik eden bir başka üst düzey yetkili, Thomas Thomas, geri dönüşümü itme stratejisinin basit olduğunu söylüyor:

Thomas, "Plastik endüstrisi ateş altındaydı, ısıyı çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız, çünkü plastik ürünler yapmaya devam etmek istiyoruz" diyor. "Eğer halk geri dönüşümün işe yarayıp yaramadığını düşünüyorsa, çevre konusunda endişe duymayacaklar."

 

Daha fazla geri dönüşüm, petrol ve gaz şirketleri için daha az kar anlamına gelir

Görüşmelerde, mevcut plastik endüstrisi yetkilileri, plastiğin büyük çoğunluğunun geri dönüşümünün geçmişte işe yaramadığını kabul etti. Ancak endüstrinin, plastiği büyük oranda geri dönüştüreceğine inandıkları yeni teknolojiyi finanse ettiğini söylediler. Amaç, dedikleri gibi, yaptıkları plastiğin% 100'ünü geri dönüştürmektir.

Chevron Phillips Chemical Co.'nun sürdürülebilirlik başkan yardımcısı Jim Becker, "Geri dönüşümün daha verimli, daha ekonomik olması gerekiyor. "Beş, 10 yıl önce, endüstri tepkisi biraz daha kavgacıydı. Bugün, gerçekten sadece PR değil. [Çevrede israf] 'ı da görmek istemiyoruz. Gerçekten bilmiyoruz. Çözmek istiyoruz bu."

Ancak plastik ne kadar çok geri dönüştürülürse, endüstrinin yeni plastik satması o kadar az para kazanır. Ve bu karlar giderek daha önemli hale geldi. Şirketler hissedarlarına, ulaşım için petrol ve gaz kullanımından elde edilen kârın önümüzdeki yıllarda daha iyi yakıt verimliliği ve artan elektrikli otomobil kullanımı ile azalacağını söyledi. Endüstri analistleri, kimya endüstrisinden gelen petrol ve gaz taleplerinin önümüzdeki on yılda taşımacılık tarafından talebi aşmasını bekliyor. Genel olarak plastik üretiminin 2050 yılına kadar üç katına çıkması bekleniyor ve sektör bir kez daha plastik ve geri dönüşümü teşvik etmek için reklamlara ve halkla ilişkilere para harcıyor.

Plastik şimdi hiç olmadığı kadar yaygın ve geri dönüşümü daha zor. Gaz fiyatları tarihi düşük seviyelerde seyrederek yeni plastiği geri dönüştürülmüş plastikten daha ucuz hale getiriyor. Ve endüstri artık sıralanması daha maliyetli olan ve birçok durumda geri dönüştürülemeyen daha farklı ve daha karmaşık plastik türleri üretiyor. Plastik tüketimini azaltma çabaları ülke çapında artmaktadır, ancak plastiğin büyümesini yavaşlatmak için yapılacak herhangi bir plan, milyarlarca dolarlık gelecekteki kârların söz konusu olduğu bir endüstriyle karşı karşıya kalacaktır.

Kaynak: NPR ve PBS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Plastik Savaşları: Plastik Sanayi Plastik Artığı Satmak İçin Milyonlar Harcıyor - Daha Fazla Plastik Satmak

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.