Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşte covid-19'da kayıp zamanı nasıl telafi edeceğiniz: Görüşler : Bill Gates:


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İşte covid-19'da kayıp zamanı nasıl telafi edeceğiniz: Görüşler : Bill Gates:

Bill Gates, Microsoft'un kurucu ortağı ve Bill & Melinda Gates Vakfı'nın eş başkanıdır.

BB11Z0qy.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

ABD'nin yeni koronavirüsün önüne geçme fırsatını kaçırdığı sorusu yok. Ancak önemli kararlar verme penceresi kapanmadı. Şimdi ve liderlerimizin yaptıkları seçimler vaka sayılarının ne kadar kısa sürede azalmaya başladığı, ekonominin ne kadar süre kapalı kaldığı ve kaç Amerikalı'nın covid-19 nedeniyle sevilen birini gömmek zorunda kalacağı üzerinde büyük bir etkisi olacaktır.

Gates Vakfı ile yaptığım çalışmayla Washington ve ülke genelindeki uzmanlar ve liderlerle konuştum. Üç adım atmamız gerektiği açık.

İlk olarak, kapatmaya yönelik ülke çapında tutarlı bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Halk sağlığı uzmanlarından talep edilmesine rağmen, bazı eyaletler ve bölgeler tamamen kapanmadı. Bazı eyaletlerde plajlar hala açıktır; diğerlerinde, restoranlar hala yemek servisi yapmaktadır.

Bu felaket için bir reçetedir. İnsanlar devlet hatlarında özgürce seyahat edebildikleri için virüs de öyle. Ülke liderlerinin açık olması gerekiyor: Her yerde kapatma her yerde kapatma anlamına gelir. Vaka numaraları Amerika'da düşmeye başlayana kadar - ki bu 10 hafta veya daha fazla sürebilir - hiç kimse her zamanki gibi işine devam edemez veya kapanmayı rahatlatamaz. Bu noktadaki herhangi bir karışıklık sadece ekonomik acıyı uzatacak, virüsün geri dönme olasılığını artıracak ve daha fazla ölüme neden olacak.

İkincisi, federal hükümetin testlere adım atması gerekiyor. Çok daha fazla test yapılmalıdır. Klinik araştırmalar için potansiyel gönüllüleri hızlı bir şekilde tanımlayabilmemiz ve normale dönme zamanı geldiğinde güvenle bilmemiz için sonuçları da toplamalıyız. Takip edilecek iyi örnekler var: New York eyaleti, kapasitesini günde 20.000'den fazla teste kadar genişletti.

Ayrıca, Seattle Coronavirus Değerlendirme Ağı tarafından geliştirilen ve bir sağlık çalışanını maruz bırakmadan hastaların kendileri bir numune almasına izin veren kendi sürüntü gibi daha etkili test yöntemleri konusunda bazı ilerlemeler kaydedilmiştir. Umarım bu ve testteki diğer yenilikler yakında ülke çapında artmaktadır.

Yine de, test talebi muhtemelen bir süre arzı geçecek ve şu anda, mevcut olan az sayıda kişiyi kimin alacağına dair küçük bir kafiye veya neden var. Sonuç olarak, virüsün kaç tane vakanın olduğu ya da virüsün bir sonraki aşamada nereye gideceği konusunda iyi bir tutuşumuz yoktur ve daha sonra geri sekip geçmediğini bilmek zor olacaktır. Örneklerin birikmesi nedeniyle, sonuçların 24 saat içinde ihtiyacımız olduğunda ulaşması yedi gün sürebilir.

Bu yüzden ülkenin kimin test edileceği konusunda net önceliklere ihtiyacı var. Listede birincisi, sağlık çalışanları ve ilk müdahale ekipleri gibi temel rollerde çalışan kişiler olmalı, bunu en ciddi şekilde hasta olma riski en yüksek olan ve maruz kalma olasılığı yüksek olan kişiler izlemelidir.

Aynı şey maskeler ve vantilatörler için de geçerlidir. 50 valiyi hayat kurtaran ekipman için rekabet etmeye zorlamak - ve hastaneler bunun için fahiş fiyatlar ödemeye - sadece işleri daha da kötüleştiriyor.

Son olarak, tedavi ve aşı geliştirme için veri tabanlı bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bilim adamları her ikisi üzerinde de tam hızda çalışıyorlar; Bu arada, liderler söylentileri veya panik satın almayı durdurmayarak yardımcı olabilirler. İlaç hidroksiklorokin, covid-19 için acil tedavi olarak onaylanmadan çok önce, insanlar biriktirmeye başladı ve hayatta kalması gereken lupus hastalarını bulmayı zorlaştırdı.

İşleyen sürece sadık kalmalıyız: Çeşitli adayları içeren hızlı denemeler yapın ve sonuçlar geldiğinde halkı bilgilendirin. Güvenli ve etkili bir tedavimiz olduğunda, ilk dozların ihtiyaç duyan insanlara gitmesini sağlamalıyız. en çok.

Hastalığı sona erdirmek için güvenli ve etkili bir aşıya ihtiyacımız olacak. Her şeyi doğru yaparsak, 18 aydan daha kısa sürede bir tane alabiliriz - en hızlı bir aşı geliştirildi. Ancak aşı yapmak savaşın sadece yarısıdır. Amerikalıları ve dünyadaki insanları korumak için milyarlarca doz üretmemiz gerekecek. (Aşı olmadan, gelişmekte olan ülkeler zengin ülkelerden bile daha büyük risk altındadır, çünkü fiziksel mesafe ve duruşları yapmaları daha da zordur.)

Şimdi bu aşıların yapılacağı tesisleri kurarak başlayabiliriz. En iyi adayların birçoğu benzersiz ekipman kullanılarak yapıldığı için, bazılarının kullanılmayacağını bilerek her biri için tesisler inşa etmemiz gerekecek. Özel şirketler bu tür riskleri alamaz, ancak federal hükümet bunu yapabilir. İdarenin bu hafta aşı üretimine hazırlanmak için en az iki şirketle anlaşma sağlaması büyük bir işaret. Umarım daha fazla anlaşma yapılır.

2015 yılında, bir TED konuşmasında dünya liderlerini, sistemdeki çatlakları bulmak için simülasyonlar yaparak, salgın için savaşa hazırlandıkları gibi hazırlanmaya çağırdım. Bu sene gördüğümüz gibi, daha gidecek çok yolumuz var. Fakat hala inanıyorum ki, bilim, veri ve tıp uzmanlarının tecrübesi ile doğru kararlar alırsak hayat kurtarabilir ve ülkeyi tekrar işe alabiliriz.

Kaynak: Business I.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.