Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika'nın Yastık Kralı'nın Akıl Almaz Başarı Hikayesi


Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika'nın Yastık Kralı'nın Akıl Almaz Başarı Hikayesi

Eski uyuşturucu bağımlısı Mike Lindell’in milyonlarca dolarlık fikri ona bir rüyada gelmiş.

-1x-1.jpg

Birçok büyük girişimcilik başarı öyküsünün yaptığı gibi, Mike Lindell'in hikayesi bir çatlak evde başlar. 2008'in düşüşüydü ve Minneapolis banliyölerinden dördünün 47 yaşındaki boşanmış babası yine çatlamıştı. 14 ya da 19 gündür kalktı - 19 yaşında olduğuna yemin ediyor, ancak 14 diyor, çünkü “19 sadece süslediğim gibi geliyor” - mücadele eden başlangıcını kurtarmak ve bayisini ziyaret etmek için şehre düzenli geziler yapmak için çalışan Ty . Lindell bu kez Ty’nin dairesine geldi ve tipik A-plus hizmetini bekledi ve bunun yerine bir şok aldı: Bayi işini reddetti. Ty, iflasını bitirene kadar ona daha fazla çatlak satamazdı. Lindell'in kullandığı diğer iki bayiyi de aradı ve aynı şeyi yapmalarını emretti. Ty, Bayilere “Hiçbir insanınızın yatmadan önce ona bir şey satmasını istemiyorum” dedi. Lindell protesto ettiğinde onu kesti: “Yatağa git, Mike.”

Birçok insan bu hikayeden utanırdı. Lindell her zaman söyler. “'Vay be, uyuşturucu satıcıları umurunda!' Gibiydim” diyor. “İnanılmaz müdahale böyle hissettirdi.” Şu an, barlara sahip olduğu ve 2005 yılında kurduğu MyPillow, Chaska, Minn. Şirketinin ilk yıllarına kadar uzandığı 20'li yaşlarında uyuşturucu bağımlılığının sonu değildi. en iyi yastık. ” Ancak bu onun düşük noktasıydı. Çatlamayı kötüye kullanmanın ve bir iş yürütmenin uzun vadede uyumlu olmadığını ve daha iyi hale gelmeye söz verdiğini anladı.

Kablo TV izleyen herkese tanıdık gelen süpürge bıyıklarının altından ortaya çıkan geniş, beyaz dişleri gülümsüyor ve bana bir resim göstermek için telefonunu çıkarıyor: Bu, kablolu ve wan gibi görünen bir adam gibi gün boyunca ilaçlar. Ty o gece aldı, diyor.

Hikayeyi doğrulamak imkansız; Ty yorum yapmak için ulaşılamaz. Ancak Lindell’in efsanesinin bir parçası haline geldi ve kendi kendine yayınlamayı planladığı otobiyografide önemli bir an olacak. O ve bir arkadaşı, aktör Stephen Baldwin, kitabı yeni girişimlerinin bir parçası olarak bir filme dönüştürmeyi ve “sevimsiz” ilham verici Hıristiyan filmler üretmeyi planlıyor Lindell.

Ty, fotoğrafı sadece ona nasıl göründüğünü göstermek için değil, ölüme doğru dönen çılgın bir insan olarak değil, aynı zamanda bir hatıra olarak da çektiğini söylüyor. “Çünkü gelecekle ilgili büyük planlarımı biliyordu” diyor. “Bu adamlara her zaman bir gün çatlamayı bırakacağımı söylerdim.”

Sekiz artı yıl sonra, Lindell ayık ve olağanüstü derecede başarılı. 16 Ocak 2009'daki bir son partiden sonra her şeyi (alkol, toz kokain ve çatlak) bıraktı ve hala hızla büyüyen bir imparatorluğa başkanlık ediyor. 2016 yılında ikinci bir fabrika açtı, satışların 115 milyon dolardan 280 milyon dolara yükseldiğini ve neredeyse iş gücünü üç katına çıkardığını gördü. Bu makalenin yayınlandığı tarihte, Ocak 2017'de, 45 $ ve üstü 26 milyondan fazla yastık satmıştı; bunların büyük bir kısmı, kaçınılmaz TV'sini gördükten veya duyduktan sonra telefonla arayan ve sipariş eden tüketicilere radyo reklamları.

Kasım 2016 başlarında bu gün, New York'ta bir haftadan yeni döndü, bir Minneapolis kampanya durağında tanıştığı ve tüm domuzları desteklemeye karar verdiği Donald Trump'ın seçimini kutladı. Sabahları, bisiklete binen ve çıkan çeşitli çalışanlarla iş bulmak için harcadı.

İnsanlar randevu almıyor gibi görünüyor. Sadece patronun etrafta olduğunu biliyorlar ve ofis olarak kullandığı konferans salonuna dikkat çekiyorlar.

Lindell, “Bu benim BT başkanım Jennifer Pauly,” diyor genç bir kadın içeri girerken. “Çalışanlarımı alıp yeteneklerini bilmeme iyi bir örnek. Fabrikadaki tüm bakımlarımdan sorumlu bir ev ressamım var. Jennifer kendi kendini eğitmiş. Hiç BT için okula gittin mi? ”

“Bazı Microsoft dersleri aldım, ama temelde bu” diyor. “Bir e-tabloyu nasıl çalıştıracağımı biliyordum ve bu yüzden bana verilerle güvendi.”

Lindell yüksek sesle güler. İki gizli işitme cihazı takıyor, ancak herkes sonsuza dek gürültülü olduğunu söylüyor. “Tanrı bana insanları güçlü oldukları yerde, doğru pozisyona getirebilmem için bir hediye verdi!” diyor.

Ardından, satın alma müdürü Bob Sohns, Lindell'in kendisine otomatik bir yastık dolgusu satmak için İtalya'dan gelen bir adamla tanışıp karşılaşmayacağını sormaya geliyor.

“Bob'u 1990'dan beri tanıyorum ama 2012'de geldi,” diyor Lindell. “NBC Alışveriş Ağı için çalışıyordu ve sonra gidiyor,“ Mike, sanırım The Pillow için çalışmaya gelmeliyim. ”Dedim,“ Tabii, ne olmak istiyorsun? ”Dedim.

Sohns, “Bu gerçeğe çok yakın,” diyor.

“Yine ne yapıyorsun? Bir şey satın alıyor musunuz? TAMAM. Satın almaya devam edin. ” (Lindell daha sonra İtalyanlarla tanıştı ve 162.000 dolarlık yastık doldurucusunu yerinde sipariş etti.)

Ardından, Lindell’in şirketin grafik tasarımcısı olan en büyük kızı Heather Lueth, en son e-posta kampanyaları hakkında konuşmaya geliyor. MyPillow, şirketteki biri bana bir aile ağacından çok bir aile ormanı olduğunu söyledi. Lindell’in MyPillow’un en düşük puanlarından birine yatırım yapan kardeşi Corey şu anda ikinci en büyük hissedar. İşi: esasen ne yapıyorsa. Bugün büyükbaba saatini tamir ediyor. Daha önce lobi dükkanına düz ekran TV asmıştı. Lindell’in yeğeni Sarah Cronin yönetici yardımcısıdır. Kayınbabası Brian Schmieg'in unvanı yoktur, ancak düzenli toplantılarda fabrikadan patronlara sunmak için “endişeleri” toplamaktan sorumludur.

Üretim müdürü Larry Kating, Shakopee yakınlarındaki yeni fabrikadan, mağazanın henüz istemediği Costco için 30.000 yastık yapılıp yapılmayacağını tartışmaya çağırıyor.

Lindell’in oyu: Devam et! “Her zaman böyle şeyler hokkabazlık ediyorsunuz,” diyor. O, alışılmışın dışında bir yöneticidir, büyük ölçüde içgüdüyü yönetir ve yemin ettiğine dair görünüşte vahşi kumar oynayarak ilahi esin kaynağı olur. “PowerPoints kullanmıyoruz” diyor. "Sonunda dua ederek bir şeyler alıyorum."

5dea8f7818d5d.jpg

Lindell, vücudu sonsuza kadar manik bir haldeki hapsolmuş olacak kadar uzun süre kokain yapıyormuş gibi enerji yayar. Minnesota'dan bir karikatür ormancısına atayacağınız bir kahkahayla, arkadaş canlısı, animasyonlu ve bilinçsiz. Seçim gecesi zafer partisinde şu anda Mike Pence ve Trump ile çerçeveli bir resim olan önündeki her şeyle uğraşacak. Pence taş yüzlüdür - kendi balmumu kuklaı olabilir. Trump, Trump olmakta, bir başparmak yukarı yanıp sönüyor ve aynada pratik yapan bir adam gibi gülümsüyor. Ve Lindell — şansına inanamayan birine benziyor.

Otobiyografinin 2016 ilkbaharında bitmesi gerekiyordu, ancak Lindell nerede biteceğine karar veremiyor, bu yüzden anlatıyı en azından seçim boyunca genişletiyor. “Okuduğunuzda,“ Tamam, bu gerçek değil ”diyeceksiniz ve sonra bunun gerçek olduğunu anlayacaksınız” diyor. “Bu Trump'tan bile önceydi. Hayatım boyunca böyle oldu. Dünyada beklediğim son şey bir başkanlık kampanyasına karışmaktı. Ben eski bir bağımlıyım, hadi! Kitap yazarımın çok güzel bir çizgisi vardı: “Çatlak evden Beyaz Saray'a!” ”

***

Yastık ona bir rüyada geldi. Lindell, Minneapolis dışındaki Carver County'de bir çift başarılı bara sahipti ve yaşam tarzından biraz fazla keyif aldı. Dört çocuğu ve güzel bir evi olan “çok işlevsel bir uyuşturucu kullanıcısı” olduğunu söyledi. Ev ödevlerine yardım etti, aileyi tatile götürdü ve kokain kullandığı gerçeğinden başka iyi bir baba ve kocaydı.

Hayatı boyunca mükemmel yastığı aramıştı. Asla iyi uyumadı ve sorunu daha da kötüleştirmeye devam etti. Siyatik var. Kötü bir trafik kazası geçirdi. Hava dalışı sırasında neredeyse ölürken, hava dalışı yolunda motosiklet sürerken öldü. (Ertesi gün her iki aktiviteden de ayrıldı.) Kokain bağımlısı oldu.

Uyuduğunda elverişliydi. Görünüşte ironi olmadan “Kokainle ilgili sorunlardan biri” diyor. Bir sabah, uyandıktan sonra - ya da belki de hala uyanıkken - hatırlayamaz - mutfak masasına oturdu ve var olmayan bir ürün için kaba logoyu çizene kadar “MyPillow” yazdı. . Kızı Lizzie biraz su almaya geldi ve Shining'teki Jack Nicholson gibi aynı kelimeleri manyak bir şekilde karaladığını görünce ne yaptığını sordu.

“Dünyanın gördüğü en iyi yastığı icat edeceğim!” diye bağırdı. “MyPillow olarak adlandırılacak!”

“Baba, bu gerçekten rastgele,” dedi ve odasına gitti.

Lindell'in bir yastıktan mutlu olmasının tek yolu, sözleriyle mevcut bir “mikro-ayarlama” yolunu bulmasıydı. Tipik olarak köpük olacaktır; içerisini kırmak için doldurur ve dolguyu çeker, sonra yırtılmış köpüğü, boynu için doğru yükseklik olana kadar bir yuva inşa eden bir fare gibi düzenleyip yığar. Sonra uyurdu. Sabah, her şey yine berbat olur.

Lindell mükemmel yastığını hayal ettiğinde, mikro ayarlanabilirdi, ancak bütün gece şeklini koruyacaktı. Her çeşit köpüğü satın aldı ve iki oğlundan onunla evin güvertesinde oturmasını ve köpüğü test etmek için prototiplere doldurdukları farklı boyutta parçalara ayırmasını istedi. Gün geçtikçe bunu yaptılar, Lindell kabaca bir çakıl taşı, bir kuruş ve bir çeyrek üç boyutlu köpük karışımına yerleşene kadar. Bu karışımın sadece doğru miktarını bir kasaya doldurup istediği şekle soktuğunda, o şekli korudu. O mükemmeldi.

Oğullarıyla birlikte güvertede oturmak ve köpüğü elle sökmek ölçeklenebilir bir model değildi. Yırtılmayı yapmak için bir makineye ihtiyacı vardı. Odun parçalayıcı dahil her şeyi denedi.

5dea8fd77d87c.jpg

Bir çiftlikte büyüyen bir arkadaş, mısırın yem haline getirilmesi için kullanılan eski bir makine olan bir hamak değirmeni önerdi. Lindell hiçbir yerde bulamadı. Word döndü ve Lindell’in evinden bir mil uzakta bir alanda oturan paslı bir hamamböceği tespit ettiğini söyleyen eski bir beşik dostum. Lindell aldı, elinden geldiğince yeniden inşa etti ve yeterince işe yaradı.

Lindell bu yastığın “hayatları değiştireceğine” inanıyordu. 300 yaptı ve bölgedeki her büyük kutu perakendecide durarak alıcı arayışına girdi. “Dedim ki,“ Şimdiye kadar yapılmış en iyi yastığa sahibim. Kaç tane istersiniz? ”” Bunun nasıl olduğunu hayal edebilirsiniz.

Birisi bir alışveriş merkezi kioskunu denemeyi önerdiğinde, Lindell, Kasım 2004'ün ortasından başlayarak altı hafta boyunca Eden Prairie Center'da bir tane kiralamak için 12.000 dolar ödünç aldı. İlk yastığını ilk gün sattı ve “en şaşırtıcı” duygu." Ancak ürünü çok düşük fiyatlandırmıştı. Maliyeti perakende fiyatından daha fazlaydı. Ayrıca, yastığı standart yastık kılıfları için çok büyüktü.

Kiosk başarısız oldu. Eve ve ayrıca henüz hasta olmayan arkadaşlardan daha fazla borç aldı. Umutsuzken, malzeme ödemek için blackjack masasındaki kartları saydı. O da iyiydi. Sonunda, bir günlük sürüşteki tüm casinolar onu yasakladı.

Yastık projesine odaklanması, uyuşturucu arzusunu geçersiz kılabilecek tek şeydi, ancak sadece kısa süreler için. Ve ne zaman bir şeyler ters giderse, geçti.

Bugün, Lindell dindar bir Hıristiyan ve sürekli dua ediyor. Boynunda büyük bir gümüş haç takıyor ve ofisi Hıristiyan ikonografisi, Bob Seger ve Gümüş Kurşun Bandı tur posterleriyle dolu. O zamanlar bir oportünistti, Tanrı'ya sadece işler korkunç olduğunda dua ediyordu: “'Tanrı, burada ne yapacağım?' Dedim.” Köşkü kapattıktan sonraki gün, birkaç müşteriden birini aradı, "Bu yastık hayatımı değiştirdi!"

Bu hevesli alıcı, ülkenin en büyük ev ürünlerinden biri olan Minneapolis Home + Garden Show'u yönetti. Lindell'in bir standa sahip olmasını istedi.

Lindell 300 yastık aldı (bu sefer standart bir boydaydı) ve hepsini sattı. Ayrıca Minnesota Eyalet Fuarı'nda bir yer almaya davet edildi ve iyi sattı. Bu bir vahiydi. Ülke çapında düzinelerce ev ve bahçe şovu ve sayısız fuar vardı. “Bunlar sizin test alanınız” diyor. Fuar çalışmalarında çalışan bir ürün, dönem.

Önümüzdeki birkaç yıl için, temelde şirket bu şekilde işlemektedir. Lindell ve birkaç kilit satış elemanı, fuarlarda satmak için yastıklarla dolu kamyonlarda dolaştı. Hepsi etkiliydi, ama hiç kimsenin zifti - vaaz daha çok benziyordu - malı Lindell gibi hareket ettirmedi.

***

Uyuşturuculardan vazgeçmedi. Alışkanlığı devam etti, 20 yıllık evliliği dağıldı ve tedarikçilerini ödemek için sürekli para ödünç aldığı için evini kaybetti. Bayi Ty ile o ana doğru namlulu davranıyordu. Sonunda son bir patlama yaptı ve soğuk hindi bıraktı. “Bir gün daha beklersem, biteceğini biliyordum” diyor. “ABD tarihinde en iyi geri dönüşü sağlayamayacağımı biliyordum”

Temizlendikten günler sonra, Lindell bir malçlama şirketinin sahiplerinden 30.000 dolar ödünç aldı ve bunu köpük tedarikçisi ve dikiş şirketi ile ilişkileri onarmak için kullandı. Sonra yarışmacıların MyPillow nakavtlarını sattığı gösteri devresindeki önceliğini yeniden tesis etmeye başladı.

Büyük mola Minneapolis Star Tribune'da Ocak 2011 başında iş bölümünde yapılan bir röportajdı. Hikayenin sabahları MyPillow’un web trafiği çıldırdı. Bir gün içinde şirket önceki altı ayda olduğundan daha fazla satış yaptı. Dalgalanma üç ay sürdü.

Bir gazetenin böyle bir etkisi olabileceğini hiç düşünmemişti. O orijinal hikayenin daha kısa versiyonlarına benzeyen reklamlar tasarlamaya ve yerleştirmeye başladı. Onlar çalıştı. Uykusuzluk, ona özel bir yastık bulamadığı hikayesi yankılanıyordu.

Lindell'in başka bir önsezi vardı: Yastığını satmanın en iyi yolunun, hikayesini 2005'ten beri gösterilerde olduğu gibi canlı olarak sunmak olduğunu biliyordu. Infomercial yapmaya karar verdi. Arkadaşları onun deli olduğunu düşündü.

Ağustos 2011'de St. Paul şehir merkezinde bir stüdyo izleyicisiyle bir yer ayırdı. Yapımcısı bir senaryo yazdı ve okuma sırasında hepsi kötü olduğunu kabul etti. Kulağa sert geliyordu. Bunun yerine, üretici, kiralanan ev sahibiyle bir konuşma yapıyormuş gibi konuşmasını önerdi - ona yastıkları fuarlarda sattığı şekilde sat.

Nokta Lindell ile, şimdi onun ticari markası olan saten mavi bir düğmeyle açıldı ve “Bu kanalı değiştirmeyin, çünkü bir sonraki yarım saat hayatınızı değiştirecek” diyor. Örneğin, kuştüyü yastıkların “Amerika'nın başına gelmiş en kötü şey” olduğunu ve MyPillow'un “onu küçük balon hayvanlarına katlayabileceğiniz” kadar dövülebilir olduğunu söyleyerek sadece serbest bıraktı.

Alışılmadık ve biraz cilasızdı, ama herkes onu sevdi. Lindell bunun bir hit olacağından emindi ve kumaş tedarikçisini tufan için hazırlanmak için milyonlarca dolar değerinde tutmaya ikna etmek için New York'a uçtu. “Dedim ki,“ 100 milyon dolara gideceğim! ””

Tedarikçisi Leon Brocas, “Kredisi yoktu ve 1 milyon dolar mal istiyordu” diyor. Hala neden olduğundan emin değil, ama Lindell o kadar tutkuluydu ki “ona bir şans vermeye karar verdik” diyor Brocas.

5dea900a9ecfc.jpg

Lindell, uzun zamandır tedarikçisi olan Federal Foam Technologies'de benzer bir sihir yaptı. İki arkadaştan takım elbise giymesini ve şirketin başkanı Wyman Smith ile ilk görüşmesini almak için onunla birlikte Wisconsin genel merkezine gitmesini istedi. Bu noktadan önce Smith, Lindell'in “küçük patates hesabı” olduğunu söylüyor. Bu sefer çok fazla köpük istedi, krediyle. Smith, “Bu perdeyi bana nasıl dünyanın en büyük yastık üreticisi olacağı konusunda yaptı” diye hatırlıyor Smith. “Oldukça bir hikayesi vardı ve diğer çocuklar asla tek kelime etmedi. Daha sonra onları bir pervane olarak getirdiğini öğrendim. ”

Yarım saatlik bilgi ilk kez 7 Ekim 2011'de Doğu Kıyısında saat 3'te yayınlandı. İş “düz bir şekilde yükseldi” diyor Lindell. Bulabildiği herkesi -bazen bar taburelerinden bazen- işe aldı ve bir arkadaşının kendisine verdiği yerel bir otobüs garajının her köşesine doldurduğu telefonlara cevap vermeye veya makinelerde dikiş yapmaya başladı. Ve harcama yapmaya devam etti. Bulabildiği her uzun biçimli infomercial noktayı satın aldı ve parasını ödemeden önce mevcut slotlardan tükendi. Altı ay içinde 50 ila 500 çalışanı büyüdü ve neredeyse 100 milyon dolar yastık sattı.

Ancak Lindell dolaylı maliyetlerini hiçbir zaman anlamadı. Bunların ne olduğunu gerçekten bilmiyordu. Çekler masasından uçuyordu, giderek daha fazla sayıda infomercial nokta için para ödüyordu, hangilerinin çalıştığını ve hangilerinin boşa harcandığını bilmenin hiçbir yolu yoktu. Ancak bu noktada müşterilerinin kim olduğundan emin değildi, bu nedenle hangi noktaların kesileceğini bilmek zordu.

Federal Köpük, Smith'in Lindell’in otobüs garajında neler olup bittiğini görmek için baş finans memurunu göndermesinden yeterince endişeliydi. İtici büyümeye rağmen, MyPillow’un maliyetlerinin kontrolden çıktığını görmek neredeyse hiç zaman almadı. Lindell haftada 250.000 dolar kaybediyordu.

Girişimciyi kurtaran şey FedEx'ti. Ona nakliye oranları üzerinde pazarlık yapmak hiç gelmemişti; sadece bir grup farklı nakliyeciyle perakende para ödedi. Bir şirket temsilcisi geldi, maliyetlerini sordu ve ona inanamayacağı kadar düşük bir oran sundu. "Vay canına," dedi Lindell. "Bunu yapabilirsiniz?" Bir gecede kırmızı bir sayı siyaha döndü. Aynı zamanda, “TV'de görüldüğü gibi” ürün distribütörlerinin en büyüğü Telebrands, şirketi bir nakavt satışı nedeniyle dava etmekle tehdit ettiğinde Lindell ile tanıştıktan sonra MyPillow'u satmayı teklif etti. Telebrands genel başkan yardımcısı ve baş işletme görevlisi Bala Iyer'e medyada ne kadar para harcadığına dair ağıt yaktığında Iyer onu durdurdu. “Bu boşa gitmedi,” dedi. “Kendinizi tarihteki herhangi bir markadan daha hızlı markaladınız.”

Iyer, Lindell'e tüketicilerin yüzde 80'inin bir reklamcılıktan etkilenmiş olsalar bile bir ürüne dokunmak ve hissetmek istediğini söyledi. “Bu segment ürünü perakende olarak arayacak” dedi ve Lindell'e MyPillow'u Bed Bath & Beyond ve Walmart'a alabileceğini söyledi. Ama Lindell Walmart'a girmek istemedi. Çalışma şovları için sadık satış temsilcileri vardı. Walmart'ın daha ucuz bir versiyon sattığı dakika, orijinal işin öldüğünü söyledi. Değil, dedi Iyer, 59,99 dolardan Walmart'a girersen. İlçe fuarında yastıklarınızı satanlar için bunun ne anlama geldiğini düşünün. Şimdi diyebilirler ki, “Bu Walmart'ta 60 dolara mal oluyor!”

Iyer haklıydı: MyPillows, Walmart'ı vurdukları andan itibaren iyi sattı. Kısacası Ev Alışveriş Kanalı, QVC ve Yatak Banyosu da satın aldı. 2017 itibariyle MyPillow, geniş Telebrands portföyündeki ilk beş üründen biridir ve hatta Home Depot ve çiftlik ve yem mağazalarından satın alınabilir. (17 MyPillow perakende mağazası da var.) “Infomercial'in gücü nedeniyle,” diyor Lindell, “bütün bu para hiçbir şeye harcanmamış.”

***

Kasım 2014'te bir gün, ara seçimlerden hemen önce, Lindell geyik avı yaparken bir ağaç standında titriyordu. Biraz aşağı düştü - sadece ikinci bir boşanma geçirdi ve gözünü topun dışına çıkardığı için şirket satış çöküşüydü. Aniden, gerçek zamanlı satış grafikleri sağlayan telefon uygulaması çivili. Ne olduğunu görmek için çağrı merkezini aradı. Fox News'da yayınlanmaya başlayan kısa bir reklamdı.

Bir geyik vurdu, sonra arabasına koştu ve medya alıcısını yıl sonuna kadar ne kadar Fox alabileceğini sormaya çağırdı. Cevap 2.1 milyon dolardı. Hepsini al, dedi Lindell. Reklamlar, Amerika'nın bir retakingi olarak markalı Cumhuriyetçi Kongrenin devralınmasıyla mükemmel bir şekilde örtüştü. Ve işte mütevazı bir Amerikan başarı öyküsü olan Mike Lindell, Amerikan fabrikalarında yastık üretiyordu. 2015 yılına kadar MyPillow her zamankinden daha hızlı büyüyordu.

Ocak 2016'da Lindell yönetim kuruluna başka bir hayali olduğunu duyurdu: MyPillow milyar dolarlık bir şirket olacaktı. “O zaman tarihi bilmiyordum” diyor, yeni Dodge Ram pikapından yeni 100.000 metrekarelik fabrikasının yükleme iskelesinin dışında yeşil vurgulu çizgilerle dışarı çıkıyor. Gece vizyonundan sonra, üretim ekibine bu yeri bulmasını ve üç kat satış beklentisiyle inşa etmeye başlamasını emretti. Mayıs 2016'da açıldı.

5dea905482c92.jpg

İçeride, iki hat dakikada 12 (günde 37.000) oranında yastık yapar. Orijinal hack-birlikte hamak makinesinin modern bir versiyonuyla başlıyorlar ve sadece birkaç ay önce elle yapılan işlevleri otomatikleştirmek için birkaç yeni makine ile bitiyorlar. Örneğin, kutular toplanır; diğeri iki yastığı plastik bir torbaya doldurur ve mühürler (bire bir MyPillow’un tipik satışıdır) "Bunların hepsi Darren'ın sipariş ettiği makineler," diyor Lindell fabrikadan geçerek. Darren oğlu - babasının güvertedeki köpüğü yırtmasına yardım etti. Şimdi bu tesisi işletiyor.

Fabrikada yürürken, Lindell en yeni ürünlerini sergiliyor: bir köpek yatağı ve bir yatak topper. Daha sonra binanın geri dönüşlerin yapıldığı bir bölümüne dikkat çekiyor. MyPillow alıcılarının yüzde 3'ünden daha azı ürün iade ediyor ve “bu ürünlerin yüzde 1'inden 1 / 20'sinden azı ürünü iki kez iade ediyor” diyor. Lindell müşteri memnuniyetini takıntı haline getirir. Bir müşteri birkaç dakikadan fazla beklemedeyse, telefonunda bir uyarı alır. Müşteri e-postalarının birkaç dakika içinde yanıtlanmasını bekler ve bir kuyruk oluşursa, bu konuda da bir uyarı alır. Sık sık ayda yüzlerce çağrı yapar.

MyPillow yıllarca neredeyse her uyku sorununun yanı sıra birçok sağlık rahatsızlığının tedavisi olarak ilan edildi. Reklamlar, birini kullanmanın fibromiyaljiyi, eklem ağrısını ve huzursuz bacak sendromunu hafifletebileceği ve uyku döngüsünün en restoratif aşaması olan delta uykuyu teşvik edebileceğine övünüyordu. Ekim 2016'da Lindell, MyPillow'a sahte reklamlar için dava açan 10 Kaliforniya bölge avukatı ile anlaştı ve bu iddiaların hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını savundu. Şirket herhangi bir haksızlığı reddetti, ancak Kaliforniya'daki herhangi bir reklamdan söz konusu talepleri çözmek ve kaldırmak için 1 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Lindell aslında gelecekteki davalardan kaçınmak için tüm reklamlardan talepleri aldı.

California kıyafeti kısaca utanç vericiydi, ancak kalıcı bir etkisi yok gibi görünüyor. Kesinlikle satışlara veya Lindell’in coşkusuna zarar vermedi. O sadece bir dizi ticari noktayı değiştirdi, diyor ki, “tamamen yüzdü” çünkü “sadece sahip değildim” - izleyicileri iki yastık için 90 dolar ödemeye ikna etmek için gerekli tutku. (MyPillow'un One One One Satın Alın ücretsiz satış taktiği hakkında bekleyen bir sınıf davası var - temel olarak, insanlar yarı fiyata tek bir yastık satın almak istiyorlar. Lindell bu ayın başlarında MyPillow'un promosyonunu o kadar uzun süre devam ettirdi. Better Business Bureau tarafından bir gecede A'dan F'ye düşürüldü.)

Lindell, yeni fabrikanın daha hızlı çalışacağını ve yakında çalışacağını söylüyor. MyPillow üretimi günde 85.000'den fazla yastığa kadar itebilir. Oraya ulaşmak için tek yapması gereken daha fazla medya satın almak olduğunu söylüyor. “Tsunami” olarak adlandırdığı şeyin (satışlardaki bir sonraki patlama, 1 milyar dolara yol açacak olan) geçen sonbaharda başladığını söylüyor. Seçim başka bir habercisi oldu.

Trump kampanyası için satış yapan iki kadın bir tur için uğradı ve grubumuzu takip ediyor. Burada, tek bir garip adam tarafından yönetilen, esasen düz ve biraz kaotik görünen bir organizasyondan, ölçek ve verimlilikten huşu içinde görünüyorlar.

Şimdiye kadar yaşadığınız en büyük satış ayı nedir? diye sorar.

“MyPillow her zaman burada durduğunuz gün içinde bulunduğumuz en büyük şey” diyor Lindell.

Kaynak: Bloomberg B. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.